|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 |
|
11 | 25,58% |
| Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
4 | 9,30% |
| Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
9 | 20,93% |
| Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
17 | 39,53% |
| Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
2 | 4,65% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8
Trzeba mieć nadzieję, że teraz będzie już dobrze.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39803185]Hej. My z TŻem po wizycie na pogotowiu zębowym :/ Chłop mi się zawsze tak załatwi, że jest tam w ostatnim momencie No i oczywiście rwanie, antybiotyk, teraz śpi biedaczek... [/QUOTE] To chyba nie tylko domena mężczyzn....pamiętam jak moją mamę bolał ząb dzień przed naszym ślubem, oczywiście nie poszła do dentysty. Całą noc nie spała, na drugi dzień wyglądała jak z krzyża zdjęta. Zamiast do fryzjera na umówioną wizytę szukaliśmy na cito dentysty....no i było rwanie, mój stres, jej ból, antybiotyk.....na szczęscie jakoś wytrzymała na weselu...ale normalnie jak małe dziecko
|
|
|
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana ROCKY, dobrze, ze wszystko juz ok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
Mnie Lili kopie prosto w pecherz. Mam plan zamieszkac w kibelku, zaraz przeniose tam sobie kocyk, lapka i ksiazki ![]() Edit: zdecydowalam sie na ten materac Mothercare
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-03-16 o 15:49 |
|
|
|
#3154 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ma ogromne problemy z kręgosłupem, to wielkie postanowienie, że pójdzie do lekarza ma zwykle po wycieczce na IP, gdzie pomaga już tylko kroplówka rozkurczowa... Na szczęście z tym to sobie jeszcze radzę, zapisuję go i jedziemy (a byliśmy już u neurologa, neurochirurga, gastrologa, na rehabilitacji, a problem wciąż jest... Przed nami jeszcze jeden specjalista od RTG i kardiolog...). Ale z dentystą kompletnie nie mogę dojść z nim do ładu. No i zwykle się kończy tak, że jak ma już policzek zachodzący na oko, to idzie ![]() A co najlepsze, raz go dentystka nie chciała przyjąć w takim stanie, "bo on tu nie ma kartoteki"... A on już nie widział na to oko prawie... Na szczęście gdzie indziej nie pytali o żadną kartotekę... No nic, wziął antybiotyk, śpi. Mam nadzieję, że go nie będzie bolało. |
|
|
|
|
#3155 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() ita83 nie przejmuj się głupimi uwagi, wmówili sami sobie i co oczekują że to co powiedzieli to będzie to jest twoje dziecko i czy będzie dziewczynka czy chłopczyk będziesz kochała z całego serca ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- rockyy dobrze że już dobrze ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- ja też nie znam płci dziecka ale każdy mówi oby była dziewczynka i w ogóle bo mam synka to wychodzą z założenia ze 2 to córcia, nie ukrywam ze bym chciała ale co będzie to będzie , ale właśnie takie głupie nastawianie się, mówią ja też myślę.
|
#3156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dużo zdrówka i już wiesz... kolejny raz do szpitala - tylko w terminie - wypuścić Laurę ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- powiem Wam, że się urobiłam dziś jak głupi osioł... pozmieniałam pościel, poodkurzałam, przetarłam meble, pomyłam podłogi, uprałam 3 prania (znaczy pralka, ale ja zaniosłam do piwnicy do suszarni i rozwiesiłam...), ugotowałam obiadek (pomidorowa, ziemniaki, ryba, surówka), byłam na zakupach, obstreczowałam łózeczko dla malucha i wanienkę, żeby się nie kurzyły, bo umyte i zniosłam do piwnicy - padam na paszczę Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2013-03-16 o 16:15 |
|
|
|
|
#3157 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Nieskromnie stwierdzam, że należy mi się tytuł najwytrwalszej w nadrabianiu
![]() Na szczęście pisałyście głównie o jedzeniu Cytat:
Ja będę robić jutro coniedzielne i się pochwalę![]() Cytat:
I super, że TŻ się układa![]() No kochana, spóźnione życzonka, dużo usmiechu, szczęścia, oczywiście łatwego porodu Cytat:
![]() Cytat:
Twój TŻ jakoś reaguje na to?Cytat:
![]() Cytat:
Też się nad nim zastanawiam. Konkuruje u mnie z drugin Tako, który tak naprawdę nie wiem czym się różni O tym:http://www.sklepmaluszka.pl/3w1/253-...aven-line.html Cytat:
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39803883]Mój TŻ wszystko (co związane z lekarzami) robi w ostatnim momencie.
Ma ogromne problemy z kręgosłupem, to wielkie postanowienie, że pójdzie do lekarza ma zwykle po wycieczce na IP, gdzie pomaga już tylko kroplówka rozkurczowa... Na szczęście z tym to sobie jeszcze radzę, zapisuję go i jedziemy (a byliśmy już u neurologa, neurochirurga, gastrologa, na rehabilitacji, a problem wciąż jest... Przed nami jeszcze jeden specjalista od RTG i kardiolog...). Ale z dentystą kompletnie nie mogę dojść z nim do ładu. No i zwykle się kończy tak, że jak ma już policzek zachodzący na oko, to idzie ![]() A co najlepsze, raz go dentystka nie chciała przyjąć w takim stanie, "bo on tu nie ma kartoteki"... A on już nie widział na to oko prawie... Na szczęście gdzie indziej nie pytali o żadną kartotekę... No nic, wziął antybiotyk, śpi. Mam nadzieję, że go nie będzie bolało.[/QUOTE] Mój też prawie na dźwięk słowa dentysta to mdleje ![]() Rockyyy
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się pożarłam z mężem. Poszło o jego matkę. Czy ja kiedykolwiek się od niej uwolnię? Że nie będę musiała o niej myśleć, bać się, że przyjdzie itd. No szlag mnie trafia nawet jak słyszę, że z nią przez tel rozmawia. Muszę mu powiedzieć, żeby gadał z nią gdzieś indziej nie przy mnie. Ale się wściekłam.
|
#3160 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I przykro mi, że musisz żyć przez nią w ciągłym stresie.
|
|
#3161 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mela1234 - rozumiem, że się kiedyś pożarłaś z teściową, ale to jest matka Twojego TZ i zawsze będzie z nią gadał czy tego chcesz czy nie... ale w sumie jak ma gdzie wyjść to może to robić na osobności ja też mam na pieńku z teściami i najchętniej bym ich nie oglądała, ale czasem się zmuszam i się "widujemy" Rockyy - dobrze, że już wszystko ok i że jesteś w domku ![]() taka dyskusja wyszła odnośnie płci dziecka, ale dopiero się zacznie wg mnie jazda jak będzie bliżej porodu i wyjdzie temat imion wnuczek/wnuczków he he nie znam prawie nikogo kto by nie miał jakiś przepraw z dziadkami dziecka czy z rodziną na temat imion... bo jednemu to się nie podoba, a dla kogoś jest np. za bardzo oryginalne, albo kogoś mu przypomina kogo nie lubił... my np. jak zdecydowaliśmy że synek będzie nazywał się Ignacy to od teściów usłyszeliśmy że i tak będą na niego mówili Filipek bo nasze im się nie podobało. Oczywiście odparowałam że to jest nasze dziecko i nasza decyzja, a jak się im nie podoba to mogą go własnie nie oglądać... po porodzie im przeszło.. ale w☠☠☠☠ u mnie był
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-03-16 o 16:42 |
|
|
|
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wścibska...czy co? |
|
|
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to się nie mogę zwykle zebrać bez małoletniego biegacza wokół nóg.. ![]() jakoś mi nie idzie to pisanie, już zaliczyłam ćwiczenia na kręgosłup i masaż, ale coś moje plecy odmawiają współpracy... ![]() mela: nie zlość się
|
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
DOMI, odkrylam, ze takie wanienki, o ktore mi chodzi sa powszechnie dostepne w UK, nazywaja sie SUPABATH/ OVER BATH BABY TUB (np. Mothercare), ale te ktore znalazlam na e-bay moga byc dostarczone tylko w granicach UK
. Zalaczam linka gdyby ktoras z Was byla ciekawa - to jest wanieneczka nakladana bez zadnych stelazy wprost na duza wanne, z odplywem, super dla malutkich mieszkan/ nadwerezonych kregoslupow. Dla mnie ekstra, strzal w 10, ale polski producent TEGA wycofal wanienki tego typu z produkcji i nikt inny ich u nas nie robi - ciekawe czemu http://www.ebay.co.uk/itm/mothercare...item3380ab438b
|
#3165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja na szczęscie mam super teściów, a teścia to mam lepszego niż własnego ojca!!!!![1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39804546] taka dyskusja wyszła odnośnie płci dziecka, ale dopiero się zacznie wg mnie jazda jak będzie bliżej porodu i wyjdzie temat imion wnuczek/wnuczków he he nie znam prawie nikogo kto by nie miał jakiś przepraw z dziadkami dziecka czy z rodziną na temat imion... bo jednemu to się nie podoba, a dla kogoś jest np. za bardzo oryginalne, albo kogoś mu przypomina kogo nie lubił... my np. jak zdecydowaliśmy że synek będzie nazywał się Ignacy to od teściów usłyszeliśmy że i tak będą na niego mówili Filipek bo nasze im się nie podobało. Oczywiście odparowałam że to jest nasze dziecko i nasza decyzja, a jak się im nie podoba to mogą go własnie nie oglądać... po porodzie im przeszło.. ale w☠☠☠☠ u mnie był [/QUOTE] ciekawe jakbys powiedziała do teściowej że w takim razie Ty będziesz na nią mówiła inaczej niż ma na imię bo jej imię Tobie się nie podoba ![]() Rodzice wybierają imiona dla dzieci i koniec kropka, czy to sie komuś podoba czy nie
|
|
|
|
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu dzisiaj cisza
![]() Oliath U mnie np. rzeczy firmy Mothercare są dostępne w sklepie Askot, ale jeszcze w nim nie byłam, więc nie wiem czy mają ich wanienki. |
|
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Próbowałam Jedo Fyn (nawiasem mówiąc po przemyśleniach jesteśmy na niego w 80% zdecydowani), gondola ze stelażem coś koło 14,5kg a spacerówka nie całe 13kg, lekko się prowadzi, gondola duża, dobra amortyzacja. Może ja jestem jakaś inna, bo w sumie mam tyle siły co nic, więc dla mnie pchanie perso to horror, a dojdzie jeszcze waga dziecka do wagi, która pchamy. |
|
|
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś widziałam dziwne wózki...spacerówki... dzieci w nich wyglądają jakby stały....okropne są....fujjjj nie wiem czy to wogole jest dla nich wygodne...:/
coś tego typu: http://www.nokaut.pl/wozki-spacerowe...odel-2013.html |
|
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3173 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A lekarze powiedzieli, co było przyczyną?? Cytat:
![]() Od samego czytania się zmęczyłam ![]() Obiad miałam taki sam dziś ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39804546] my np. jak zdecydowaliśmy że synek będzie nazywał się Ignacy to od teściów usłyszeliśmy że i tak będą na niego mówili Filipek bo nasze im się nie podobało. Oczywiście odparowałam że to jest nasze dziecko i nasza decyzja, a jak się im nie podoba to mogą go własnie nie oglądać... po porodzie im przeszło.. ale w☠☠☠☠ u mnie był [/QUOTE]Jakby mi tak powiedzieli to by chyba "Filipka" raczej nie widywali Cytat:
![]() Ludzie to mają nierówno pod sufitem Ależ mi ciśnienie wzrasta jak słyszę takie coś ![]() A z naszych planów dziś wyszło nic, bo jak byliśmy na zkupach to zadzwoniła do mnie koleżanka, że jest pod moim blokiem ze swoim 6 m-nym synkiem ![]() No więc szybko skończyliśmy zakupy i rura do domu. Mały przewspaniały ![]() No i poszli o 17, a my dopiero zaczeliśmy obiad szykować. No i już teraz za późno na porządki w pokoju Małego ![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- I kolejna osoba powiedziała mi, że mam mały brzuszek! Nie ogarniam
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-03-16 o 18:38 |
||||
|
|
|
#3174 | |||||
|
Zadomowienie
|
weszłam na chwilkę poczytać co u Was i pochwalić się, że wyglądam po tej glukozie jak narkoman 2 ręce pokłute. ale dumna z siebie jestem że zaliczone, teraz tylko mam nadzieję, ze wyniki wyjdą ok. W nagrodę kupiłam sobie lody i truskawki i jedliśmy z Tymusiem na deser. ![]() I na pobieraniu krwi był też taki maleńki chłopczyk, tak na oko z 4-5mcy w nosidełku się jeszcze mieścił i rodzice mówili na niego Tymcio ![]() Gratuluję wszystkim mamusiom nowo rozpoczętych tygodni ![]() Lachryma - przepraszam, że spóźnione Ale Wszystkiego dobrego dla Ciebie i Maleństwa ![]() Karolajn Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia i czekamy na relację Margoś i Malinka, zupełnie jak mogło Wam to smakować??Poszłam nastawiona bojowo, że przecież słodkie lubię i dam radę Wyobrażałam sobie, że to będzie baaardzo słodkie, ale to było taaaakie słodkie, że tego się opisać nie da. Cały kubek, gęste i tak słodkie, aż mnie drapało w gardło. Ogólnie słodkie nie do opisania i przez chwile myślałam, że nie dam rady Ale byłam dzielna wykończyłam to picie na szybko i .. 2 godzinki czekania w ciasnej i dusznej poczekalni, tż zabrałam do towarzystwa, a on sobie wymyślił, że skoro i tak mam tam czekać to on sobie pojedzie zmienic olej w samochodzie aby czasu nie tracić i mnie tam zostawił no i siedziałam i musiałam wychodzić na dwór się wietrzyć bo słabo mi się robiło, oddychać nie było czym... No ale przeżyłam ![]() Cytat:
Za piękne zakupy, te dziewczęce ciuszki są po prostu prześliczne Cytat:
Cytat:
dla Laury, że pozostała Laurą Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może Ci źle rozrobili?
|
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Mamusie. Spróbuję was nadrobić, ale ni wiem czy dam rade. Cały dzień spędziłam dziś z moim chrześniaczkiem i nie czuję ani nóg ani pleców, ale to słodkie zmęczenie
|
|
|
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
Idę psa pod blok wyprowadzić co by kota za długo samego nie zostawiać, ale śpi sobie grzecznie cały dzień i nie marudzi
No dobra nie będę taka... trochę mi go szkoda
|
#3178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wycałuj go od cioci Neni
|
|
|
|
|
#3179 |
|
Zadomowienie
|
jeśli ktoś nie chce czytać żali to nie czytajcie poniżej, ale muszę się dziś uzewnętrznić bo nie wytrzymam
... a i mnie mąż tez dzisiaj doprowadził do płaczu, może i miał w sumie rację, ale ja z moimi hormonami ciążowymi nie ogarniam 15 tygodni do urodzenia naszego dziecka, ja pójdę na l4 i macierzyński na którym dostanę 1/2 wypłaty, kredyt hipoteczny, koszty z utrzymaniem dziecka dojdą, a on nagle wymyślił, że on sobie działalność gospodarczą teraz chce otwierać, starać się o dofinansowania z UE na grube pieniądze, bo w czerwcu jest ostatnia szansa na dotacje, a zrezygnuje ze swojej pracy. To zaburzyło moje poczucie bezpieczeństwa. Ja mu powiedziałam, ze będę go wspierać cokolwiek zdecyduje, ale że teraz nie jest najlepszy czas na takie nowe projekty bo z czego będziemy żyć, a dodatkowo, że takie rozkręcanie interesu to będzie wymagało dużo poświęconego czasu, a teraz będzie mi potrzebna tez jego pomoc w domu i po porodzie będę potrzebować wsparcia bo sama nie dam rady, ( zaznaczam że aktualnie on pracuje 8 godzin na etacie, i w domu po ok 3-4 godziny dodatkowo codziennie w sklepie internetowym i dodatkowo chce jeszcze tą działalność , a docelowo zrezygnować z tego etatu, jak ruszy działalność) a on mi na to... że ja tak zawsze mówię że to nie odpowiedni czas i że nigdy nie będzie odpowiedni czas... i jak mu wytłumaczyć, że teraz to naprawdę nie jest odpowiedni czas na takie rzeczy, a może ja się mylę??No i jeszcze później dodał, że ja to swoich decyzji z nim nie uzgadniam i że jak mnie poprzednia praca męczyła to złożyłam wypowiedzenie z dnia na dzień i że nawet nie uzgodniłam z nim tej decyzji... choc to bzdura totalna, owszem bylo tak, że zdecydowałam o tym wypowiedzeniu na 100% dzień przed jego złożeniem, ale o wszystkim wiedział i rozmawialiśmy o zmianie mojej pracy od dłuższego czasu... ehh zupełnie nie wiem jak on może tak myśleć, że nie zapytałam go o zdanie, jak nawet on sam mnie namawiał na tą zmianę pracy, bo ja się bałam utraty dochodu, a on mnie zapewniał, że damy radę i że szybko znajdę nową pracę.. to było 5 lat temu, a nową pracę znalazłam po ...10 dniach, więc nie stanowiło to najmniejszego problemu dla naszego budżetu Zupełnie mnie wyprowadził z równowagi.Przepraszam za zanudzanie, ale musiałam się wyżalić Czasem zupełnie nie rozumiem, jak możemy żyć tyle lat razem i być tacy zgodni i świetnie się dogadujemy, a nagle wychodzi jakaś taka różnica zdań, której nie potrafimy rozwiązać bez kłótni
Edytowane przez Ewusia709 Czas edycji: 2013-03-16 o 19:13 |
|
|
|
#3180 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Karolajna wszystkiego najlepszego
![]() Cytat:
![]() Cytat:
teściowa (już nie pamiętam jakie, ale chyba Michał jak jej mąż, a jest ich 3 o tym samym nazwisku w rodzinie), teść (Adam, a też już jest w rodzinie o tym samym nazwisku), babka męża, ze Piotruś będzie dziś ciotka męża, że Antoś ładnie no w☠☠☠☠ mnie bierze, że każdy chce za nas decydować ![]() dobrze, że moja rodzina się na ten temat nie odzywa bo wie, że to rodzice decydują Cytat:
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39804546] taka dyskusja wyszła odnośnie płci dziecka, ale dopiero się zacznie wg mnie jazda jak będzie bliżej porodu i wyjdzie temat imion wnuczek/wnuczków he he nie znam prawie nikogo kto by nie miał jakiś przepraw z dziadkami dziecka czy z rodziną na temat imion... bo jednemu to się nie podoba, a dla kogoś jest np. za bardzo oryginalne, albo kogoś mu przypomina kogo nie lubił... my np. jak zdecydowaliśmy że synek będzie nazywał się Ignacy to od teściów usłyszeliśmy że i tak będą na niego mówili Filipek bo nasze im się nie podobało. Oczywiście odparowałam że to jest nasze dziecko i nasza decyzja, a jak się im nie podoba to mogą go własnie nie oglądać... po porodzie im przeszło.. ale w☠☠☠☠ u mnie był [/QUOTE]dokładnie mam teraz ten problem Jestem przemęczona, w trasie łącznie 200km i chyba dla synka się nie podobała jazda bo mnie strasznie rano kopał w aucie. Byliśmy 100km od naszego miejsca zamieszkania, a różnica pogodowa straszna, drogi te mniej uczęszczane tragiczne. Dobrze, że tż dobry kierowca to obyło się bez problemu, gdzie jego brat jechał godzine przed nami i się zakopał. ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
ja teraz ze swoim się sprzeczam, zeby ubrania nazbierał do prania...eh faceci |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

Chciałam jakos wejsc na neta ale zawsze jak juz miałam plan to Tż-a ze swoją zabawką przy mnie juz nie bbyło bo zdążył sie do domku wybrać...

No i oczywiście rwanie, antybiotyk, teraz śpi biedaczek...

Twój TŻ jakoś reaguje na to?