|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 |
|
11 | 25,58% |
| Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
4 | 9,30% |
| Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
9 | 20,93% |
| Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
17 | 39,53% |
| Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
2 | 4,65% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8
Wydrapany i wycałowany za wszystkie czasy- a teraz śpi w łóżku jak zabity
Cytat:
![]() Cytat:
fajnego masz tego Syna
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||
|
|
|
#3212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego co widzę, to nie wysyłają za granicę, nie wiem czemu. a co bardzo Ci zależy??? |
|
|
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
takie momenty osładzają mi chwile, kiedy objawia się jego diablesko złośliwa natura
|
|
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
lecę Kochane podziergać i spać. Do jutra!
|
|
|
|
#3216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dotacje na pewno jeszcze będą, wiem bo śledzę to dokładnie. Zawsze mówią, że koniec, a potem są kolejne. Mąż brał dotację, tyle że w kwocie standardowej (ok. 20 000). Z tego co piszesz to Twój chce w dużej, to podejrzewam, ze przynajmniej te 40 000. Mój brat starał się o dużą, też był pełen entuzjazmu, a potem sam powiedział, że trzeba mieć dobre układy żeby ją dostać. No i jej nie dostał, stracił czas i pieniądze na profesjonalne biznesplany. Nie wiem moze u Was jest inaczej, ale po nazwiskach osób które dostaja sama widzę, że są to dzieci biznesmenów,ich żony itp. A ponad to tam są ostre wymogi, trzeba prowadzić działalność przez 5 lat, bo w przeciwnym razie zwraca się kasę, kontrolują bardzo, oprócz US, ZUS, UP to dochodzą jeszcze kontrole z Unii. Czepiają się każdej pierdoły. Jeżeli teraz ma pracę, to niech się jej trzyma. Przychodzi pierwszy i wie, że ma pewną kasę, a u siebie raz będzie lepiej raz gorzej. W drodze dziecko, ty będziesz miała mniejsze pieniądze, do tego kredyt, to nie jest dobry moment na takie ryzykowne przedsięwzięcia. A gdyby np. pracował i jednocześnie zakładał działalność to wtedy płaciłby dużo mniejszy ZUS, jednak o dotacji może zapomnieć, bo one są przeważnie dla osób bezrobotnych, zarejestrowanych w PUP. Rockyyy zdrówka życzę (nie pamiętam czy juz Ci pisałam ... mhmh?) Dzisiejszy dzień jest taaaki długi, że nie wiem już co kiedy i kto pisał. Pomimo, że czytam na bieżąco. A ja się pochwalę, że dziś zamówiliśmy stół i 6 krzeseł, bo w domu mamy tylko ławę, a w kuchni stół kuchenny. Stwierdziliśmy, że nawet jak goście będą przychodzić na odwiedziny do dziecka to nie będzie gdzie ich ugościć. Skorzystaliśmy z fajnej promocji Czekam jeszcze na wycenę szafki, bo chcemy zamówić taką nad komodę, do zawieszenie. Będzie w naszym pokoju. Tyle, ze to jest nie standardowy wymiar i ja chciałabym zamykaną nie oszkloną. A taką gotową ciężko dostać. Ogląda któraś KSW na polsacie? Ja lubię boks i walki KSW. Ewusia Mam do Ciebie duuużą prośbę Czy mogłabyś skoczyć do sklepu z wózkami Tako i dokładniej obczaić wózek Baby Heaven? Widziałam go na necie i nawet wpadł mi w oko. Chciałabym dowiedzieć się jak szerokie i długie jest siedzisko spacerówki (tam gdzie dziecko pupą siedzi, nie oparcie), no i jakiej średnicy są koła. Błagam Cię wrecz o to na kolanach. Ja byłam w sklepie i oglądałam wózki, ale nie było tego haeven albo ja go nie widziałam. Mam bardzo daleko do sklepu z Tako i nie chciałabym jechać tak całkiem w ciemno. Oczywiście jeśli nie bedziesz mogła to rozumiem. Moja prośba dotyczy tylko przypadku gdybyś była gdzieś w poblizu czy sama chciała pooglądać coś. Nakręciłam się na ten wózek, hehe
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-03-16 o 22:53 |
|
|
|
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
pamieta mnie tu ktos wogole? wracam we wtorek juz do pl wirc od sr jestem he splukalam sie doszczednie ale ile mam fajnych rzeczy ha a ile niuni nakupywalam bodziakow itp a ile dostalam to juz wogole heee jeszcze pare dni i wracam do zywy h![]() nie jestem w stanie nadrobic..:-P wogole powiem wam jaki mialam przypadek wczoraj ide do kibelka patrze a tu krew ...juz mialam film w glowie najgorsze i ze biore samolot i lece do pl..ale tak ze swagierka wykminilysmy ze to nie moze byc nic zlego bi to nawet ta krew to nie krew i tak z boku bardzie poplakalam sie rzecz jasna ale pojechalysmt gdzies tam i poszlam do wc i przyuwazylam ze od wkladek ktore tu kupilam one.sa takie grubsze i z polaczeniu z uplawami popeostu mnie ontarlo i to z tad ta krew jezu ile nerwow myslalam.ze.na.zawal padne..ale.z.nasza Amelka.wszystko ok buziaczki )
|
|
|
|
#3220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja uwielbiam z wysp 7-paki bodziaków z Early Days - cudne, koszt parę gorszy, a w PL nawet 50zł za opakowanie... |
|
|
|
|
#3221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlaczego nic nie piszecie? Idę spać w takim razie. KSW właśnie się zakończyło. Dobranoc !
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-03-16 o 23:29 |
|
|
|
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
20 człowieków przegląda i nikt nic nie pisze...
chyba wypada opuścić to przeludnione miejsce i iść spać ![]() branoc!!! |
|
|
|
#3223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz już na serio kończę. |
|
|
|
|
#3224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3225 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a to co mowisz to swieta prawda i ja tez tak mam, chociaz juz wiem ze bedzie dziewczyna ale dopoki nie wiedzialam i ktos np powiedzial 'a moze beda blizniaki' to mowilam ze moga byc i blizniaki a nawet trojaczki i dam sobie rade ale aby wszystko bylo dobrze.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dumna jestem z siebie - caly dom wysprzatalam wlacznie z umyciem podlog i schodow, obiadek ugotowalam na dwa dni a jak skonczylam sprzatanie to byla juz 19 ale rozkladalam sobie te porzadki w czasie zeby mi kregoslup nie pekl.. Lece do pieca dolozyc bo u nas juz -10 jest. Dobranoc
|
|
#3226 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to teraz na spacer musicie go na rękach nosić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
)Cytat:
Przecież my tu tęsknimy
|
|
#3227 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry !!!
mimo niedzieli to spać już nie mogę i jak zwykle pobudki o 5 z minutami.. Tz śpi i się zastanawiam co ja będę robić do 9tej zanim się obudzi? Enlevee - dla niego!!!Dotka - ale mialas przygodę straszna, dobrze że wszystko ok, czekamy na Ciebie i twoją piękną kolekcję słodkich ciuszkow. Idzia - jak spotkam go w jakimś sklepie to sprawdze, obejrze i dam ci znać, ale narazie w tych sklepach co byłam to nie mieli go, widziałam na żywo tylko laret, perso i chyba jumper x czy jakoś tak, ale one wszystkie bardzo podobnie wyglądają takie napompowane i za dużo to też im się nie przygladalam. Baby heaven na żywo też nie widziałam, to jest nowość i może dlatego, ale myślę że jeszcze mnie trochę latania za wyprawka po tych sklepach czeka, to może sprowadzą w międzyczasie i wtedy obejrzę. ![]() Odnośnie tej długości gondoli aby starczyło na zimę to macie rację, mamy jeszcze możliwość wypożyczenia wózka od siostry tz a ona ma taki chicco duży i ciężki z dużą gondola więc jak nie będzie wyjścia to będziemy kombinować, tak aby Tymus miał ciepło i wygodnie. Ja nadal myślę, że on bardzo drobny będzie, dlatego liczę że z tej gondoli zbyt szybko nie wyrośnie. Mutsy ma długość gondoli w środku 75cm mierzylam cm. ![]() ---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- Dzień dobry Margoś!! nie jestem sama :
|
|
#3228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie, że takI pomyśleć, że w I trymestrze wstawałam o 16
|
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w słoneczny niedzielny poranek
![]() Nie mogę spać od 7, zrobiłam porządek na pulpicie w lapku i oto jestem
|
|
|
|
#3230 |
|
Konto usunięte
|
Witam i ja.
Wstałam z TŻem na jego antybiotyk o 7, po czym on słodko usnął, a ja się przewracam z boku na bok No ale słoneczko świeci, szkoda dnia.
|
|
|
|
#3231 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() my się obudziliśmy po 7 (a tż położył się po 2) i jakoś tak nie ma chęci na dalszy odpoczynek chyba o słoneczko za oknem tak pobudzająco na nas wszystkich działa
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie i ja. Antybiotyk lyknelam i czekam na sniadanko a burczy mi w brzuszku ze hohoho . Musze jeszcze 20 minut poczekac zeby zjesc
Dzisiaj bede szukala fotelika samochodowego . Co proponujecie ?
|
#3233 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie o 4 obudził syn, bo przydreptał do naszego łózka, ale został grzecznie odprowadzony do swojego i dał nam fory do 7
![]() Z tego co pamiętam, bo wczoraj usypiało mi się już nad lapkiem: Rokyyy- całe szczęście, że wszystko szczęśliwie się skończyło! Ewusia- trudne wybory życiowe. U mnie też tż zamierza otworzyć swoją działalność ok czerwca/lipca (w obecnej pracy jest do końca kwietnia). Z jednej strony wierze bardzo w niego, ale gdzieś tam czai się i niepokój jak to będzie, więc doskonale Cię rozumię Enlevee- gratulacje dla pieska Lecę na śniadanie
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
Rockyyy Kochana ja również cieszę się, że już wróciłaś i wszystko jest w porządku
Ewusia709 za wytrwałość na glukozie.Co do planów Tż-ta, to mam nadzieję, że uda Wam się dojść do porozumienia, żeby on mógł się zrealizować, a Ty i Tymuś byście czuli się przy tym stabilnie i bezpiecznie enlevee dla Waszego psiego przystojniaka! Młodość to jest to! Margoś a Ty poszkrabaj kiciusia za jego cierpienia.. ![]() d0tkaaa o jejku..niezłego stracha musiałaś mieć.. Ja już 2 razy miałam taki przypadek w kibelku, że na papierze zauważyłam kapkę krwi, czułam jak narasta we mnie panika, a za chwilę okazywało się, że to tylko wzorek na papierze toaletowym |
|
|
|
#3235 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny mam pytanie -
Na L4 pracodawca wypłaca za pierwsze 33 dni, za kolejne - ZUS. Czy te 33 dni to dni powszednie czy z sb i nd?? Chcę wiedzieć, kiedy zacznie mi płacić ZUS. |
|
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde już dłużej się wytrzymam..Robię to śniadanie! Ja i Lol jesteśmy głodni...a mąż zamiast się wybudzać, zaczął mocniej oddychać i pochrapywać..O nie! Dosyć tego dobrego!
|
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
Już mu całkiem normalne, ale teraz muszę wymyślić dla niego nową "karę"
Już mam focha na męża Poszedł na urodziny do kolegi wczoraj i miał rano dzwonić co bym po niego przyjechała i co? 9 prawie wybiła a telefonu jak nie było tak nie ma Pinkole go i niech sobie wraca z buta o! Mógł dotrzymać słowa i zadzwonić rano a nie po 9
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
Rokyyy cale szczescie ze wszystko sie dobrze skaczylo.
|
#3239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja Mama pilnuje Nikolę i Nikola sama o sobie mówi Lola I jakoś tak mi się to osłuchało Lola, Lola... I jeżeli w końcu u nas przejdzie Karola to też wychodzi Lola
|
|
#3240 | ||
|
Zakorzenienie
|
DZIEN DOBRY
![]() Cytat:
Cytat:
Wracaj na forum A imionko na 1szej stronie WPISANE? ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39812129]Dziewczyny mam pytanie - Na L4 pracodawca wypłaca za pierwsze 33 dni, za kolejne - ZUS. Czy te 33 dni to dni powszednie czy z sb i nd?? Chcę wiedzieć, kiedy zacznie mi płacić ZUS.[/QUOTE] O ile sie orientuje to z sb/niedz, ale moze ktos bardziej kompetentny potwierdzi
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.

fajnego masz tego Syna

jak mogło Wam to smakować??
Wyobrażałam sobie, że to będzie baaardzo słodkie, ale to było taaaakie słodkie, że tego się opisać nie da. Cały kubek, gęste i tak słodkie, aż mnie drapało w gardło. Ogólnie słodkie nie do opisania i przez chwile myślałam, że nie dam rady

Czy mogłabyś skoczyć do sklepu z wózkami Tako i dokładniej obczaić wózek Baby Heaven? Widziałam go na necie i nawet wpadł mi w oko. Chciałabym dowiedzieć się jak szerokie i długie jest siedzisko spacerówki (tam gdzie dziecko pupą siedzi, nie oparcie), no i jakiej średnicy są koła. Błagam Cię wrecz o to na kolanach. Ja byłam w sklepie i oglądałam wózki, ale nie było tego haeven albo ja go nie widziałam. Mam bardzo daleko do sklepu z Tako i nie chciałabym jechać tak całkiem w ciemno. Oczywiście jeśli nie bedziesz mogła to rozumiem. Moja prośba dotyczy tylko przypadku gdybyś była gdzieś w poblizu czy sama chciała pooglądać coś. 
wiecie jakie później miałam wyrzuty sumienia, że może ona przez pewien czas czuła mój smutek z powodu tego że nie jest chłopcem????? dlatego naprawdę, pleć nie jest ważna, najważniejsze jest zdrowie i życie tego cudu który nosimy pod sercem. Nie warto się przejmować rodzina, znajomymi czy im się ,,podoba" płeć naszego dziecka czy nie. Najważniejsze, że my je kochamy bez względu czy jest chłopcem czy dziewczynką
i modle się, żeby tym razem wszystko skończyło się szczęśliwie.
a to co mowisz to swieta prawda i ja tez tak mam, chociaz juz wiem ze bedzie dziewczyna ale dopoki nie wiedzialam i ktos np powiedzial 'a moze beda blizniaki' to mowilam ze moga byc i blizniaki a nawet trojaczki i dam sobie rade ale aby wszystko bylo dobrze.

No ale słoneczko świeci, szkoda dnia.