Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 11 25,58%
Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 4 9,30%
Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 9 20,93%
Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 17 39,53%
Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 2 4,65%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-17, 09:05   #3241
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8

Nadrobiłam
Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość

Edit: na innej stronie napisali, że 73cm, a tako ma 80, więc jednak różnica jest... Ja się przymierzam do zimy w gondoli, więc to ważne dla mnie.
Ale nie nastawiaj się tak bardzo. Moja Małgosia mając 5 mcy obracała mi się na brzuch i na czworaka mi w gondoli próbowała łazić bo jej się nie podobało leżenie więc musiałam zmienić na spacerówkę. Fakt, że to już był kwiecień więc cieplej. A do spacerówek dodają śpiworki więc też jest ciepło dziekcu.

Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
Tez tak mam jak Ty i doskonale cie rozumiem. Tylko u mnie jeszcze na domiar zlego tesc jest taki sam i juz nie wiem ktore z nich jest gorsze.... oj straszne z nimi mialam przejscia od samego poczatku jak maz im oznajmil ze w ciazy jestem, poprostu teraz ja zmienilam swoje nastawienie i staram sie mniej przejmowac...ach szkoda gadac....
Ja się z nimi nawet nei spotykam. Mój teściu to alkoholik więc on to już inna historia. Nawet wolałam jego od teściowej, do momentu aż się podpił i zaczął kłamać na mój temat mojemu mężowi przy mnie to złapał mega minusa.

Nie mam ochoty ostatnio siedzieć na internecie i pisać ani czytać.
Niech ta wiosna już przyjdzie bo marzą mi się już bratki na ganku.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 09:08   #3242
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
czescpamieta mnie tu ktos wogole?wracam we wtorek juz do pl wirc od sr jestem hesplukalam sie doszczednieale ile mam fajnych rzeczy ha a ile niuni nakupywalam bodziakow itpa ile dostalam to juz wogoleheee jeszcze pare dni i wracam do zywy h
nie jestem w stanie nadrobic..:-P

wogole powiem wam jaki mialam przypadek wczoraj ide do kibelka patrze a tu krew ...juz mialam film w glowie najgorsze i ze biore samolot i lece do pl..ale tak ze swagierka wykminilysmy ze to nie moze byc nic zlego bi to nawet ta krew to nie krew i tak z boku bardzie poplakalam sie rzecz jasna ale pojechalysmt gdzies tam i poszlam do wc i przyuwazylam ze od wkladek ktore tu kupilam one.sa takie grubsze i z polaczeniu z uplawami popeostu mnie ontarlo i to z tad ta krew jezu ile nerwow myslalam.ze.na.zawal padne..ale.z.nasza Amelka.wszystko ok buziaczki )
Hej Dotka no tesknimy za Toba juz bardzo, wracaj do nas!!!WYkurowałaś się???

Ja bym chyba na zawał zeszła....

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
no, dziewczyny.. wpadłam na chwilę po całym dniu na nogach.. a więc-

Nasz pies został zwycięzcą juniorów, a co najważniejsze i najbardziej niespodziewane został również zwycięzcą rasy czyli wygrał z championami i innymi na swojej pierwszej w życiu wystawie. Do tego był najmłodszy i dostał ocenę doskonałą

PĘKAM Z DUMY I DZIĘKUJEMY ZA WSZYSTKIE KCIUKI

No- a teraz w koncu możemy się przytulać i przytulać!

Ja padam na ryjek bo wstaliśmy o 7 rano ( - srodek nocy dla mnie jak wiecie) i dopiero teraz wróciliśmy do domu. Ale dzidziol też dumny bo kopał!
ENLEVEEE GRATULACJE DLA SYNECZKA jesteśmy z niego dumne

WITAM SIE NIEDZIELNIE.

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 09:14   #3243
surka
Zakorzenienie

Witam się i ja z rana
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 09:14   #3244
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

dzien dobry ranne ptaszki))
U nnie przed 7ma pobudka, ale jeszcze poranne przytulanki z mężem nadrabianie na spokojnie leżakowania wspólnego...wiadomo w w tygodniu każde z nas spieszy sie do pracy
Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Kupiłam Norbertowi szlafrok na allegro - fajny, czarny z seledynowymi dodatkami, śliczny. Dzś dotarł do nas.
No i biega w nim Norbert po domu - przyszła prababcia:
- Norbercik, do czego Ci ten szlafroczek?
- Po kąpieli i na basen - rezolutnie mówi N.
- A z kim na ten basen będziesz chodził.
- Z tatusiem
- A z mamusią czemu nie?
- Bo mamusia ma taaaaki brzuch (i tu gest odpowiedni) i nie może pływać po dnie
Więc ja pytam:
- Czemu nie mogę?
A moje dziecko mówi:
- Bo byś się odbijała jak mała skoczna kuleczka

Czyli jakoś tak:

boski młodzian

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

Ogląda któraś KSW na polsacie? Ja lubię boks i walki KSW.

jakoś nie przypasowały mi generalnie sporty związnae z walkami... chociaż na konsolach uwielbiam) widze jednak ze ksw coraz większą popularnoscią się cieszy. Ja to głównie nba i koszykówka polska panów... i piłka nożna liga angielska (premiereship). za to mąż mam wrażenie prawie wszystko ogląda i to niech wystarczy, bo i tak w tv to prawie non stop coś sportowego leci

Cytat:
czescpamieta mnie tu ktos wogole?
hm... no nie wiem
Ale miałaś przygodę, dobrze że to fałszywy alarm.. a zakupów zazdroszczę.

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Kurde już dłużej się wytrzymam..Robię to śniadanie! Ja i Lol jesteśmy głodni...a mąż zamiast się wybudzać, zaczął mocniej oddychać i pochrapywać..O nie! Dosyć tego dobrego!
ja też uciekam na nba i śniadanie bo już głodomorek mnie dopadł

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 09:16   #3245
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cześć Misie Ptysie Kolorowe!!
Jestem żyje i wszystko ze mną i z Antkiem ok. byłam na echo serduszka i wszystko jest ok
Na zwolnienie ide od świąt wiec wróce do Was na dobre już się nie mogę doczekać bo się za Wami stęskniłam
Stary 2013-03-17, 09:17   #3246
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Jestem żyje i wszystko ze mną i z Antkiem ok. byłam na echo serduszka i wszystko jest ok
Na zwolnienie ide od świąt wiec wróce do Was na dobre już się nie mogę doczekać bo się za Wami stęskniłam
100 lat Cię nei było w klubie dziewczynki wrzuciły przepisy pewnei skorzystasz

28.07.2013r.
Stary 2013-03-17, 09:20   #3247
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Ale nie nastawiaj się tak bardzo. Moja Małgosia mając 5 mcy obracała mi się na brzuch i na czworaka mi w gondoli próbowała łazić bo jej się nie podobało leżenie więc musiałam zmienić na spacerówkę. Fakt, że to już był kwiecień więc cieplej. A do spacerówek dodają śpiworki więc też jest ciepło dziekcu.
Teraz w niektórych gondolkach możne podnieść oparcie do półsiedzącego, to może Maluch trochę poczeka ze wstawaniem wtedy?
Albo jednak jak będzie w grubym zimowym kombinezonie to może będzie mu ciężej się przekręcać?
Cytat:
Tez tęsknimy, ale uczymy się cierpliwości więc... czekamy

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 09:31   #3248
surka
Zakorzenienie

d0tkaaa

Czekamy na ciebie i na foty łupów

Dobrze, że to tylko fałszywy alarm

Wczoraj szwagierka podarowałą mi buciki dla mojej małej jak się wygramolę z łóżka to postaram się zrobić zdjęcie i wam pochwalić
Stary 2013-03-17, 09:34   #3249
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
czescpamieta mnie tu ktos wogole? wracam we wtorek juz do pl wirc od sr jestem he splukalam sie doszczednieale ile mam fajnych rzeczy ha a ile niuni nakupywalam bodziakow itpa ile dostalam to juz wogoleheee jeszcze pare dni i wracam do zywyh

wogole powiem wam jaki mialam przypadek wczoraj ide do kibelka patrze a tu krew ...juz mialam film w glowie najgorsze i ze biore samolot i lece do pl..ale tak ze swagierka wykminilysmy ze to nie moze byc nic zlego bi to nawet ta krew to nie krew i tak z boku bardzie poplakalam sie rzecz jasna ale pojechalysmt gdzies tam i poszlam do wc i przyuwazylam ze od wkladek ktore tu kupilam one.sa takie grubsze i z polaczeniu z uplawami popeostu mnie ontarlo i to z tad ta krew jezu ile nerwow myslalam.ze.na.zawal padne..ale.z.nasza Amelka.wszystko ok buziaczki
Dobrze, że wszystko skończyło się szczęśliwie, a Ty się tylko najadłaś strachu kochana ! Wracaj i pokazuj co tam nakupowałaś dla siebie i Amelki!

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

No to teraz na spacer musicie go na rękach nosić
No.. już się innych obyczajów nauczył u rodziców Tżta i np. o 7 rano dostaje regularnie płatki z ciepłym mleczkiem na ROZGRZANIE BRZUSZKA nie muszę Ci mówić, że o 7 rano to zarówno dzisiaj i ja i pies słodko spaliśmy

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry !!!

mimo niedzieli to spać już nie mogę i jak zwykle pobudki o 5 z minutami.. Tz śpi i się zastanawiam co ja będę robić do 9tej zanim się obudzi?

Enlevee -super że wystawa się udała, wyprzytulaj jeszcze dziś ode mnie wspaniałego championa dla niego!!!

Dotka - ale mialas przygodę straszna, dobrze że wszystko ok, czekamy na Ciebie i twoją piękną kolekcję słodkich ciuszkow.

Idzia - jak spotkam go w jakimś sklepie to sprawdze, obejrze i dam ci znać, ale narazie w tych sklepach co byłam to nie mieli go, widziałam na żywo tylko laret, perso i chyba jumper x czy jakoś tak, ale one wszystkie bardzo podobnie wyglądają takie napompowane i za dużo to też im się nie przygladalam. Baby heaven na żywo też nie widziałam, to jest nowość i może dlatego, ale myślę że jeszcze mnie trochę latania za wyprawka po tych sklepach czeka, to może sprowadzą w międzyczasie i wtedy obejrzę.

Odnośnie tej długości gondoli aby starczyło na zimę to macie rację, mamy jeszcze możliwość wypożyczenia wózka od siostry tz a ona ma taki chicco duży i ciężki z dużą gondola więc jak nie będzie wyjścia to będziemy kombinować, tak aby Tymus miał ciepło i wygodnie. Ja nadal myślę, że on bardzo drobny będzie, dlatego liczę że z tej gondoli zbyt szybko nie wyrośnie. Mutsy ma długość gondoli w środku 75cm mierzylam cm.

---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

Dzień dobry Margoś!! nie jestem sama wiedziałam, że na Ciebie można zawsze z rana liczyć
Championem jeszcze nie jest, ale będzie sama się nie znam na tym wszystkim- żeby nie było Tż mi tłumaczył to przez 3 godziny czemu i kiedy bedzie championem hahah. Ale dziekujemy ogromnie !
Jak z Mężem Ewusia? Trochę lepiej?

Cytat:
Dzień dobry w słoneczny niedzielny poranek
Nie mogę spać od 7, zrobiłam porządek na pulpicie w lapku i oto jestem Bliżej 9 zaczynam robić śniadanie i nie ma zmiłuj dla męża
Oto co wizażanki robią- porządek na pulpicie- nie w domu

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Mnie o 4 obudził syn, bo przydreptał do naszego łózka, ale został grzecznie odprowadzony do swojego i dał nam fory do 7

Z tego co pamiętam, bo wczoraj usypiało mi się już nad lapkiem:

Rokyyy- całe szczęście, że wszystko szczęśliwie się skończyło!

Ewusia- trudne wybory życiowe. U mnie też tż zamierza otworzyć swoją działalność ok czerwca/lipca (w obecnej pracy jest do końca kwietnia). Z jednej strony wierze bardzo w niego, ale gdzieś tam czai się i niepokój jak to będzie, więc doskonale Cię rozumię

Enlevee- gratulacje dla pieska

Lecę na śniadanie
Syn łaskawy bo do 7 Wam dał dospać A za gratki dziękujemy !

Cytat:
Rockyyy Kochana ja również cieszę się, że już wróciłaś i wszystko jest w porządku Długo Cię trzymali na tej obserwacji. Ponowię pytanie Neni: czy powiedzieli jaka przyczyna?
Laura jest Laurą

Ewusia709 za wytrwałość na glukozie.
Co do planów Tż-ta, to mam nadzieję, że uda Wam się dojść do porozumienia, żeby on mógł się zrealizować, a Ty i Tymuś byście czuli się przy tym stabilnie i bezpiecznie

enlevee dla Waszego psiego przystojniaka! Młodość to jest to!

Margoś a Ty poszkrabaj kiciusia za jego cierpienia..

d0tkaaa o jejku..niezłego stracha musiałaś mieć.. Ja już 2 razy miałam taki przypadek w kibelku, że na papierze zauważyłam kapkę krwi, czułam jak narasta we mnie panika, a za chwilę okazywało się, że to tylko wzorek na papierze toaletowym np. środek kwiatuszka, który po kontakcie z moczem stał się czerwieńszy

Odnośnie papieru też tak kiedyś miałam- wzorek masakra

Cytat:
Dobrze, że się odzywasz kochana, bo już się martwiłyśmy! Super, że wszystko w porządku i wracaj do nas szybciutko

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39812129]Dziewczyny mam pytanie -

Na L4 pracodawca wypłaca za pierwsze 33 dni, za kolejne - ZUS.
Czy te 33 dni to dni powszednie czy z sb i nd??
Chcę wiedzieć, kiedy zacznie mi płacić ZUS.[/QUOTE]

Łącznie z sb i ndz wg mnie

Witamy się z moim brzuszyskiem w 6 miesiącu ciąży
Z tej okazji nie wstając nawet z łóżka zjedliśmy sobie 4 kostki czekolady, a co !
Moje dziecko na babystrology dalej takie samo jest, chyba pokaże aż Tżtowi jak strasznie się zmieniło hahahah
A no i ostatnio nie pochwaliłam się Wam, że pierwszy raz od chyba 3 msc zmusiłam wręcz Tżta do przytulanek
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 09:46   #3250
surka
Zakorzenienie

enlevee

Gratulacje dla psiurka

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Kupiłam Norbertowi szlafrok na allegro - fajny, czarny z seledynowymi dodatkami, śliczny. Dzś dotarł do nas.
No i biega w nim Norbert po domu - przyszła prababcia:
- Norbercik, do czego Ci ten szlafroczek?
- Po kąpieli i na basen - rezolutnie mówi N.
- A z kim na ten basen będziesz chodził.
- Z tatusiem
- A z mamusią czemu nie?
- Bo mamusia ma taaaaki brzuch (i tu gest odpowiedni) i nie może pływać po dnie
Więc ja pytam:
- Czemu nie mogę?
A moje dziecko mówi:
- Bo byś się odbijała jak mała skoczna kuleczka

Czyli jakoś tak:

Cytat:

Nadrobiłam, w nagrodę mogę iść zrobić sobie śniadanko
Stary 2013-03-17, 09:51   #3251
madi82
Zakorzenienie

Cytat:

Moje dziecko na babystrology dalej takie samo jest, chyba pokaże aż Tżtowi jak strasznie się zmieniło hahahah
A no i ostatnio nie pochwaliłam się Wam, że pierwszy raz od chyba 3 msc zmusiłam wręcz Tżta do przytulanek
i jak...spodobało mu się?...moze będzie się już wkońcu przytulał:P a nei bał się

GRATULACJE ZA 6 msc....jeszcze 3 i tadaaaammm

28.07.2013r.
Stary 2013-03-17, 09:52   #3252
skylie
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39812129]Dziewczyny mam pytanie -

Wydaje mi się że liczone tak jak wystawił zwolnienie lekarz.

Cytat:
Kurde już dłużej się wytrzymam..Robię to śniadanie! Ja i Lol jesteśmy głodni...a mąż zamiast się wybudzać, zaczął mocniej oddychać i pochrapywać..O nie! Dosyć tego dobrego!
To zjedzcie we 2, a tz niech sobie radzi jak wstanie
U nas wczoraj też byli znajomi i mój tż też jeszcze w łóżku po wczorajszym dobrobycie czerwonego wina

Cytat:
Poszedł na urodziny do kolegi wczoraj i miał rano dzwonić co bym po niego przyjechała i co?
9 prawie wybiła a telefonu jak nie było tak nie ma
Pinkole go i niech sobie wraca z buta o!
Mógł dotrzymać słowa i zadzwonić rano a nie po 9
Dla niego gdzieś ok 12 będzie rano

Cytat:
Teraz w niektórych gondolkach możne podnieść oparcie do półsiedzącego, to może Maluch trochę poczeka ze wstawaniem wtedy?
Albo jednak jak będzie w grubym zimowym kombinezonie to może będzie mu ciężej się przekręcać?

Tez tęsknimy, ale uczymy się cierpliwości więc... czekamy
Zdziwisz się jakie zwinne i konsekwentne w działaniu są takie maluchy Poza tym jak już będą takie ruchliwe, strach i będzie wozić w takiej f=gondoli żeby nie wypadły.

Cytat:
Z tej okazji nie wstając nawet z łóżka zjedliśmy sobie 4 kostki czekolady, a co !
Gratulacje!!!!! To było niezłe świętowanie

Edit:

Może się komuś przyda, bo ja nigdy tego nie wiem

Miesiące i tygodnie ciąży
Przyjmuje się, że:
- 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia,
- 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia,
- 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia,
- 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia,
- 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia,
- 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia,
- 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia,
- 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia,
- 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia.
Zobacz: Badania w kolejnych tygodniach ciąży.

Ciąża dzielona jest również na trzy trymestry:
- 1 trymestr trwa w przybliżeniu od 1 do 14 tygodnia,
- 2 trymestr trwa w przybliżeniu od 15 do 27 tygodnia,
- 3 trymestr trwa w przybliżeniu od 28 tygodnia ciąży do porodu.

No i się okazało, że nie jestem w 5tym miesiącu tylko 6tym

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-03-17 o 09:54
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 10:00   #3253
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
enlevee

Gratulacje dla psiurka

Nadrobiłam, w nagrodę mogę iść zrobić sobie śniadanko
i smacznego

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
i jak...spodobało mu się?...moze będzie się już wkońcu przytulał:P a nei bał się

GRATULACJE ZA 6 msc....jeszcze 3 i tadaaaammm
Chyba nie jest fanem jednak sexu z kobietą w ciąży, ale jakoś przetrwać musiał i kij mnie to obchodzi hahaha ważne, że ja nie czuję się jak dziewica orleańska i to do tego w ciąży

Cytat:
Gratulacje!!!!! To było niezłe świętowanie

Edit:

Może się komuś przyda, bo ja nigdy tego nie wiem

Przyjmuje się, że:
- 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia,
- 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia,
- 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia,
- 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia,
- 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia,
- 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia,
- 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia,
- 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia,
- 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia.
Zobacz: Badania w kolejnych tygodniach ciąży.

Ciąża dzielona jest również na trzy trymestry:
- 1 trymestr trwa w przybliżeniu od 1 do 14 tygodnia,
- 2 trymestr trwa w przybliżeniu od 15 do 27 tygodnia,
- 3 trymestr trwa w przybliżeniu od 28 tygodnia ciąży do porodu.

Skylie kochanie jest to na 1 stronie naszego wątku

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-17, 10:11   #3254
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Znajdują się na 1 stronie wątku

I gratuluję 6 misiąca
Stary 2013-03-17, 10:12   #3255
Rockyyy
Zakorzenienie

Dzień dobry żabcie
Witam sie wczesnie.Wstałam juz o 7 Chciałam sobie na 8.30 do kościoła podjechac a tu akumulator padł :/ czekam az sie naładuje....Moze uda mi sie na 12 U mnie piękne słoneczko i mrozik -10 jak na razie.Wczoraj wczesnie padłam i nawet na neta juz nie wchodziłam
Powoli moze cosik nadrobie Miłej niedzieli!!!!!!!!!!
Stary 2013-03-17, 10:12   #3256
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

witam i ja z rana!

wczoraj miałam bardzo zajęty dzień.
byliśmy z naszą polską szkołą w teatrze, i dopiero o 20.30 do domu wróciłam.
do dziś jestem zmęczona, a ja na 14 do pracy do domu starców idę, eh, i taki mój weekend.

ale za to moja Sarenka się rozruszała, codziennie wieczorami czuję jej ruchy, jak leżę przed snem, miło bardzo.
codziennie też słuchamy poważnej muzyki, przykładam jej do brzucha słuchawki i się relaksujemy. cudne uczucie jak ona tak mi tańczy w środki i wiruje.
wczoraj tż puścił jej jakiś metal czy coś, to od razu kopniaka dostałam, nie podobało jej się hahaha.

a w planach jeszcze przed pracą mam zamiar ugotować dziś LECZO))
lubicie?

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 10:22   #3257
Katerine2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
witam i ja z rana!

do dziś jestem zmęczona, a ja na 14 do pracy do domu starców idę, eh, i taki mój weekend.

ale za to moja Sarenka się rozruszała, codziennie wieczorami czuję jej ruchy, jak leżę przed snem, miło bardzo.
codziennie też słuchamy poważnej muzyki, przykładam jej do brzucha słuchawki i się relaksujemy. cudne uczucie jak ona tak mi tańczy w środki i wiruje.
wczoraj tż puścił jej jakiś metal czy coś, to od razu kopniaka dostałam, nie podobało jej się hahaha.

lubicie?
Dzien dobry

Leczo!!!!!! Ja sie zbieram od paru dni zeby go zrobic i jak juz wypadne na zakupy to zapominam o papryce ale dzis juz na karteczce zapisane i kupie....mniam uwielbiam leczo
Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 10:24   #3258
Rockyyy
Zakorzenienie

Dziekuje kobitki za miłe słowa

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Miałąm złe przeczucie...wiedziałam, ze na tak długo bys nas nie zostawiłą!!!!!Czułam po kościach że musiałaś gdzieś zabawić....:/ Kochana next time powiedz chociaz tż żeby nam napisał, że wsio ok ale mamy odczekać....

Boszeee dobrze, ze wsio ok, długo Cię trzymali, ale nie ma co, lepiej skontrolować...powiedziel i przez co taka wydzielina?SUPER< że wszystko dobrze UFFF!!!

stęskniłysmy się za Tobą brakowało nam naszej żabki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
Nic w sumie nie wiem az do teraz...Lekarze tylko powiedzieli ze mam zostac na obserwacji,na obchodach pytali czy sluz powrócił,czy brzuch boli .....Badania wyszły ok,usg tez.....Mogło się tak stać tez ze stresu...ostatnio mielismy małe problemy ale starałam sie wyluzowac....moze to to?????Bo podawali mi hydroxyzyne ...A jak pytałam po co to dlatego zebym była spokojna i sie nie denerwowała...Ale potem powiedziałam ze nie chce bo jestem cały dzien przymulona.U mnie szpitalni lekarze do przyjemniaczkow nie należą....Zobacze we wtorek co naskrobali na wypisie....We wtorek ide do mojego gina to sobie z nim pogadam i wyjasnimy wszytskie trudne sprawy.,
Cytat:

Rockyyy Powiedz Laurze, żeby już więcej Mamy i ciotek nie straszyła
Juz jej wytłumaczyłam ze tak nie mozna
Cytat:

Nasz pies został zwycięzcą juniorów, a co najważniejsze i najbardziej niespodziewane został również zwycięzcą rasy czyli wygrał z championami i innymi na swojej pierwszej w życiu wystawie. Do tego był najmłodszy i dostał ocenę doskonałą

Ja padam na ryjek bo wstaliśmy o 7 rano ( - srodek nocy dla mnie jak wiecie) i dopiero teraz wróciliśmy do domu. Ale dzidziol też dumny bo kopał!
dla kochanego pieknego ryjka.Wygłasiaj go z całych sił
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Rockyyy... jak dobrze, że już jesteś z nami. W szpitalu mówili skąd to się wzięło? Wróciłać do luteiny?
Oby już nic się Tobie nie przypałętało
Nie wróciłam do Luteiny....zobacze co moj gin powie we wtorek....
Cytat:
czescpamieta mnie tu ktos wogole?wracam we wtorek juz do pl wirc od sr jestem hesplukalam sie doszczednieale ile mam fajnych rzeczy ha a ile niuni nakupywalam bodziakow itpa ile dostalam to juz wogoleheee jeszcze pare dni i wracam do zywy h

wogole powiem wam jaki mialam przypadek wczoraj ide do kibelka patrze a tu krew ...juz mialam film w glowie najgorsze i ze biore samolot i lece do pl..ale tak ze swagierka wykminilysmy ze to nie moze byc nic zlego bi to nawet ta krew to nie krew i tak z boku bardzie poplakalam sie rzecz jasna ale pojechalysmt gdzies tam i poszlam do wc i przyuwazylam ze od wkladek ktore tu kupilam one.sa takie grubsze i z polaczeniu z uplawami popeostu mnie ontarlo i to z tad ta krew jezu ile nerwow myslalam.ze.na.zawal padne..ale.z.nasza Amelka.wszystko ok buziaczki )
OMG ale schizzzz ja bym chyba w łazience padła dobrze ze sie wyjasniło...
Stary 2013-03-17, 10:25   #3259
magolina
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Witam sie w 19 tc

Ale ten czas zaiwania

Cytat:

Liczone są soboty i niedziele

Cytat:

Cytat:

Gratuluję 6 miesiąca
Toz to gwałt takie zmuszanie

Miłej niedzieli
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 10:35   #3260
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:

Skylie kochanie jest to na 1 stronie naszego wątku
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Znajdują się na 1 stronie wątku

I gratuluję 6 misiąca
No to błysnęłam z rana

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 10:43   #3261
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Już mu całkiem normalne, ale teraz muszę wymyślić dla niego nową "karę"

Już mam focha na męża

Poszedł na urodziny do kolegi wczoraj i miał rano dzwonić co bym po niego przyjechała i co?
9 prawie wybiła a telefonu jak nie było tak nie ma
Pinkole go i niech sobie wraca z buta o!
Mógł dotrzymać słowa i zadzwonić rano a nie po 9
Błagam w imieniu kota - bez takich kar więcej
A Twój mąż potrzebował widać rozluźnienia.. tak mu się spodobało, że nie chce tego za szybko kończyć

Cytat:
Dzoan a wiesz, że istnieje pewne prawdopodobieństwo, że jak nam się urodzi córa to będziemy mieć Lolę?
Moja Mama pilnuje Nikolę i Nikola sama o sobie mówi Lola
I jakoś tak mi się to osłuchało Lola, Lola... I jeżeli w końcu u nas przejdzie Karola to też wychodzi Lola
Haha Mnie się już tak ten nasz Lol przyswoił, że teraz jakiego imienia byśmy nie wybrali, to i tak myślę, że ksywką synka będzie Lol i tak też będziemy do niego mówić od narodzin Nawet znajomi i rodzina używa tego 'imienia'

Cytat:
Super!! My też tęsknimy

Cytat:
Oto co wizażanki robią- porządek na pulpicie- nie w domu

Odnośnie papieru też tak kiedyś miałam- wzorek masakra

(odnośnie porządków na pulpicie, nie w domu )
(odnośnie głupich wzorków na papierze toaletowym )
(gratki za 6 miesiąc )
(mój mąż jak w I trymestrze często sam się 'przytulał', to teraz dopadł go jakiś stres i boi się, że skrzywdzi dziecko jak mnie choć za cyca złapie )

Cytat:

Cytat:

lubicie?
Zaraz po pierogach ruskich, to moje najulubieńsze danie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Witam sie w 19 tc

Ale ten czas zaiwania

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 10:45   #3262
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
O dobrze, że się odzywasz i że wszystko ok, bo już się zastanawiałyśmy, gdzie sie podziałałaś.
Widzę kolejna spamiara od kwietnia dojdzie
A tak przy okazji chciałam się zapytać: pracujesz w kancelarii tak? po aplikacji radca prawny?

Cytat:
gratulacje rozpoczęcia 6 miesiąca)

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-03-17, 11:03   #3263
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

jejku, ten 6 miesiąc... czas leci)
ja dziś kończę 5 miesiąc, także jutro też na 6 wskoczę

czy Wam tez czas leci jak oszalały? czy bardziej nie możecie się doczekać??

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 11:03   #3264
Charlize89
Rozeznanie

Witam się w niedzielne przedpołudnie, niewyspana i zmęczona.

Razem z sobotą i niedzielą, dziwne by było, że bez sb i nd. W te dni choroba nie ustaje. Od pn do pt choruje w weekend co? Wolne?

"Zasiłek chorobowy przysługuje za każdy dzień niezdolności do pracy z powodu choroby (nie wyłączając dni wolnych od pracy), a zatem liczone jest 7 dni niezdolności do pracy a nie 5. Ponadto podstawę wymiaru zasiłku za jeden dzień niezdolności do pracy stanowi jedna trzydziesta część wynagrodzenia stanowiącego podstawę wymiaru zasiłku."

Tak mnie uczono jak byłam na stażu w ZUS
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 11:12   #3265
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
witam i ja z rana!

lubicie?
Oj to dzisiaj też masz pracowity dzień! Odnośnie muzyki mój Tż dalej chyba nie rozumie, że dziecko już zaczyna słuchać i puszcza mi głośno muzykę w aucie.. bynajmniej nie są to kołysanki.. metal też nie, ale wcale nie lepsze

Leczo nie lubię, ale dzisiaj hmmm.. zrobię pieczeń bo dostałam gotową i przyprawioną od rodziców Tżta więc tylko do piekarnika pozostało mi ją wsadzić- nie ma to jak dobrzy przyszli teściowie haha

Cytat:
Witam sie w 19 tc

Gratuluję 6 miesiąca
Toz to gwałt takie zmuszanie

Miłej niedzieli

za Twoj kolejny tydzień !
Odnośnie gwałtu- niech zgłasza gdzie chce.. raczej nikt mu nie uwierzy zwłaszcza dlatego, że w ciązy z nim jestem, a nie ze sobą hahahhaah

Cytat:
(odnośnie porządków na pulpicie, nie w domu )
(odnośnie głupich wzorków na papierze toaletowym )
(gratki za 6 miesiąc )
(mój mąż jak w I trymestrze często sam się 'przytulał', to teraz dopadł go jakiś stres i boi się, że skrzywdzi dziecko jak mnie choć za cyca złapie )
to witaj w klubie dziewic orleańskich

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
gratulacje rozpoczęcia 6 miesiąca)

Cytat:

To jutro Ciebie będziemy oklaskiwać haha :P Mi to tak szybko minęło, że nawet nie wiem kiedy

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Nic w sumie nie wiem az do teraz...Lekarze tylko powiedzieli ze mam zostac na obserwacji,na obchodach pytali czy sluz powrócił,czy brzuch boli .....Badania wyszły ok,usg tez.....Mogło się tak stać tez ze stresu...ostatnio mielismy małe problemy ale starałam sie wyluzowac....moze to to?????Bo podawali mi hydroxyzyne ...A jak pytałam po co to dlatego zebym była spokojna i sie nie denerwowała...Ale potem powiedziałam ze nie chce bo jestem cały dzien przymulona.U mnie szpitalni lekarze do przyjemniaczkow nie należą....Zobacze we wtorek co naskrobali na wypisie....We wtorek ide do mojego gina to sobie z nim pogadam i wyjasnimy wszytskie trudne sprawy.,

dla kochanego pieknego ryjka.Wygłasiaj go z całych sił
Lepiej że posprawdzali Was niż mieliby Was w niepewności wypuścić.. ale strachu się najadłyśmy, że Cię nie ma tak jak pisałam- strasznie nie rób nam tak więcej !

Macica mi się dzisiaj coś stawia, ehhh..chyba wyślę Tżta po no- spę

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-17, 11:13   #3266
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
1) No.. już się innych obyczajów nauczył u rodziców Tżta i np. o 7 rano dostaje regularnie płatki z ciepłym mleczkiem na ROZGRZANIE BRZUSZKA nie muszę Ci mówić, że o 7 rano to zarówno dzisiaj i ja i pies słodko spaliśmy

2)Witamy się z moim brzuszyskiem w 6 miesiącu ciąży
3)A no i ostatnio nie pochwaliłam się Wam, że pierwszy raz od chyba 3 msc zmusiłam wręcz Tżta do przytulanek
1)
2)
3)Wiem co teraz czujesz
Cytat:
Zdziwisz się jakie zwinne i konsekwentne w działaniu są takie maluchy Poza tym jak już będą takie ruchliwe, strach i będzie wozić w takiej f=gondoli żeby nie wypadły.
Coraz bardziej przerażające jest to macieżyństwo
Cytat:
Chyba nie jest fanem jednak sexu z kobietą w ciąży, ale jakoś przetrwać musiał i kij mnie to obchodzi hahaha ważne, że ja nie czuję się jak dziewica orleańska i to do tego w ciąży
Kurcze... znam to uczucie z autopsji
Cytat:
lubicie?
Lubimy
Ale będziecie mieć muzykalną córę
Cytat:
Witam sie w 19 tc

Cytat:
Błagam w imieniu kota - bez takich kar więcej
A Twój mąż potrzebował widać rozluźnienia.. tak mu się spodobało, że nie chce tego za szybko kończyć
Ja mu zgotuje takie rozluźnienie, ze będzie się bał z domu wyjść następnym razem
Cytat:

... mój czas ostatnio strasznie się dłuży

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 11:17   #3267
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

domciątko: od 4,5 miesiąca to leci mi już mega szybko...sama nie wiem kiedy.

charlize: dobrze mieć fachowca na wizażu

magolinka:
gratulacja 19 tc! to zaraz połówka

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-03-17, 11:18   #3268
surka
Zakorzenienie

Cytat:
lubicie?

Super, że Sarcia już tak ładnie mame podkopuje

Cytat:
Witam sie w 19 tc

Cytat:
Stary 2013-03-17, 11:19   #3269
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze... znam to uczucie z autopsji
Tylko Twój taki bardziej podatny się wydaje, mój to ten oporny co go prawie że zmusić musiałam hahaha

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-17, 11:19   #3270
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry
witam się tylko, wczoraj cały dzień zalatany mieliśmy a wieczorem bolał żołądek/wątroba i już nie chciało mi się pisać. Zaraz na obiad do teściów, potem do mojej mamy i może na jakiś spacerek bo ładnie słoneczko świeci

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości