Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-17, 10:25   #4561
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Już włączam gg. Dobrze, że nie włączałam szybciej, bo znowu byłam w z nadrobieniem.
No wiesz?! Jak możesz

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 10:26   #4562
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Przykład Mariolki - najlepszej koleżanki Aaś.
aż się zadławiłam orzeszkiem
Stary 2013-03-17, 10:30   #4563
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
aż się zadławiłam orzeszkiem
Wybacz!! Jeszcze miałabym ciężarną na sumieniu.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 10:33   #4564
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Ja dzis spotkalam znajoma i ona pyta : jestes w ciazy? ja ze nie da sie ukryc na co ona: ale to chyba poczatek tak 3-4 miesiac, ja ze w sumie to 8 jej mina bezcenna

Latryna jest na zewnatrz ale juz niedlugo
ja mam w sumie już duży brzucholek, taka piłka wystająca do przodu, ale chyba przez to, że w innych miejscach schudłam, to ludziom się wydaje, że max w połowie jestem

no i wiem, że latryna na zewnątrz - ale przecież o to chodzi! w czym to przeszkadza? niektórzy sobie sauny na zewnątrz stawiają i z przyjemnością korzystają a jak już będziesz miała normalny, funkcjonujący kibelek w domu, to już przecież nie będzie koczowanie, tylko normalne mieszkanie już niedługo
Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
ja czasami mam podobnie, że ktoś mówi że to początek a ja ze prawie 8 miesiac, ludzie chyba myślą że kobiety w ciązy muszą jak słonice wyglądać
tak, jednym słonice w głowie, a inni się dziwią, że brzuch w ogóle wystaje... nie dogodzisz!!! wkurzają mnie te rozbieżne komentarze. tu słyszę "boszz jakaś ty wielka, ło matko, gruuuuuba!!!!" a z innej strony "jak to, już na urlop? przecież dopiero ci mały brzuszek wyszedł, coś jest nie tak że już pracować nie będziesz??? aa, już tak daleko jesteś???!!! nie widać..."
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 10:40   #4565
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Ja dzis spotkalam znajoma i ona pyta : jestes w ciazy? ja ze nie da sie ukryc na co ona: ale to chyba poczatek tak 3-4 miesiac, ja ze w sumie to 8 jej mina bezcenna
już kilka razy miałam podobne sytuacje, zawsze każdy mówił że nie wyglądam na 8 miesiąc pewnie niektórzy wyobrażają sobie kobietę w 8 miechu jako wielką ciężarówkę która nie da rady ruszyć się z łóżka
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 10:41   #4566
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Ja szczepie na pewno na Rota, pneumokoki przemyśle jakby miało do żłobka isc
moj idzie do zloba napewno :P , i ja zaszczepie na ospe napewno
Cytat:
Ostatnio się doedukowałam ...iii się dowiedziałam, że ciąża po 40 tc jest dopiero ciążą przeterminowaną, a po 42 tc już przenoszoną i wtedy trzeba wywoływać. Oczywiście ciąża jest cały czas pod kontrolą i jeśli wychodzi coś nie tak, to wywołują szybciej, niż po 42 tc.

Mój tż ma 2 zł zwrotu. W zeszłym roku całą złotówkę musiał dziadom oddać.

Ejjjjjjjj... mi się ta Twoja bardziej podoba, niż od tej pani! Kurde, jakie te wszystkie maskotki są śliczne. Co oglądam Wasze fotki to się zastanawiam jak Wy to robicie.

Nie słuchaj tego, a już tym bardziej teraz. Co za ludzie. Ja też się nasłuchałam o lekarzach milion pińcet opinii i wybrałam takiego, do którego żadna znajoma nie chodziła. Jak leżałam w szpitalu, to miał dyżur i tak sobie go upatrzyłam. Z perspektywy czasu i obserwacji uważam, że jeśli ciąża rozwija się prawidłowo, to większość lekarzy jest w porządku i są fajni. Problem zaczyna się, gdy są komplikacje. Koleżanki jakaś kuzynka (czy ktoś tam) miała pretensje, że dziecko urodziło się z zespołem Downa. Poza tym sądzę, że kobiety są bardzo mało edukowane w sprawach ciąży, zagrożeniach, itd. Przykład Mariolki - najlepszej koleżanki Aaś.

za brzuchol, a piesek - co to za rasa? Śliczny kokielspaniowaty, ale taki malusi.

Dobrze, że Cię przepuścili, bo uważam, że to powinien być normalny odruch człowieka, że przepuszcza brzuchatą. Ja bym sama się nie wtrężoliła w kolejkę, chociaż nie powiem, że ostatnio trochę się wkurzyłam, bo podchodzę do kasy uprzywilejowanej, stoi przede mną dwóch gości, a na taśmie plansza: Przepraszamy, ostatni klient. Powinnam panów przeprosić i się skasować przed nimi. No, ale jak mówiłam, czuję się bardzo dobrze, nie sprawia mi trudności stanie w kolejce itd. Tylko tak czasem sobie stoję i patrzę na tych ludzi, szczególnie w lab, gdzie pełno "over-fifty" i się zastanawiam... zapomniał wół jak cielęciem był.

My właśnie w zeszłym tygodniu odmówiliśmy znajomym, co mają 20 kwietnia. A kolejne w lipcu - 13. To też już pewnie przyszliśmy.

Dostałam do domu razem z gazetką kupon rabatowy na -12% w dniach chyba 22-23.03. Zorientuj się, może też w skrzynce leży. To są zakupy pracownicze, ale często te kupony są dołączane do gazetek, albo rozdawane przez Real finanse. Trzeba tylko czekać na gazetkę, która będzie od 21.03, bo jeśli coś będzie w gazetce i odliczy się jeszcze 12%, to może wyjść fajny rabat.

Jakby już Ci nie był potrzebny (w sensie po ciąży ) i chciałabyś się go pozbyć, to daj znać, chętnie odkupię.

Nadrobiłam.
dzieki a piesio to cavalier king charls spaniel :P
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 10:42   #4567
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
już kilka razy miałam podobne sytuacje, zawsze każdy mówił że nie wyglądam na 8 miesiąc pewnie niektórzy wyobrażają sobie kobietę w 8 miechu jako wielką ciężarówkę która nie da rady ruszyć się z łóżka
dokładnie

Stary 2013-03-17, 10:45   #4568
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie odwrotnie , kazdy jak slyszy ze jescze 2 mc to glowa kreci z niedowierzania i juz widze w myslach jak sobie mowia ,"Boze, jak ona wyglada , jak by miala rodzic jutro " "o to lada chwila bedzie dzidzia" a ja ze nie ze jescze troche 2 mc ehhehe u mnie kazda reakcja w ta strone heheh
Stary 2013-03-17, 10:54   #4569
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio się doedukowałam ...iii się dowiedziałam, że ciąża po 40 tc jest dopiero ciążą przeterminowaną, a po 42 tc już przenoszoną i wtedy trzeba wywoływać. Oczywiście ciąża jest cały czas pod kontrolą i jeśli wychodzi coś nie tak, to wywołują szybciej, niż po 42 tc.
Jakby już Ci nie był potrzebny (w sensie po ciąży ) i chciałabyś się go pozbyć, to daj znać, chętnie odkupię.
U nas wywołują jeśli dziecko się nie urodzi do 10 dób po terminie Oczywiście w między czasie tez kontrolują i sprawdzają, czy wszystko gra, jak coś nie halo to wywołują wcześniej.

A płaszczyk z przyjemnością Ci sprezentuję jak już u mnie spęłni swoją rolę Lubię jak przedmioty dostają kolejne zycie

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
u mnie odwrotnie , kazdy jak slyszy ze jescze 2 mc to glowa kreci z niedowierzania i juz widze w myslach jak sobie mowia ,"Boze, jak ona wyglada , jak by miala rodzic jutro " "o to lada chwila bedzie dzidzia" a ja ze nie ze jescze troche 2 mc ehhehe u mnie kazda reakcja w ta strone heheh
To ja się z Tobą łączę Też ciągle słyszę "jaki masz duży brzuszek!" No i się zgadzam z nimi, bo jest duży, ale wg. mnie zgrabny Może to zdziwienie ludzi wynika też z tego, że jestem mała i brzuch mnie trochę przesłania Ale niczym się nie przejmuję i chętnie i jego i pierś wypinam do przodu
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 10:54   #4570
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
co do szczepien to juz byla dyskusja chyba na tym watku nawet , raczej dziewczyny szczepia tymi obowiazkowymi, niektore skojarzonymi, nei pamietam zeby ktoras chciala szczepic na rotawirusy czy pneumo ..... raczej standard, wychodxac ze szpitala dostaniesz ksiazeczke i ksiazeczke szczepien i tam napewno bedzie wykaz , po tym szczepieniu w szpitalu kolejne jest 4-6 tyg. od urodzenia....
witamine sama nei kupisz, wychodzac z dzidziusiem ze szpitala dostaniesz recepte na vit d i to zalezy od karmienia vit. k ,
co do apteczki dla maluszka kupie czopki viburcol i espumisan kropelki , cos na goraczke i tyle
Ja szczepie na rotawirusy, pneumokoki i meningokoki.

Co do terminow - w terminie jest sie od 38 do 42 tc i kak ktos urodzi nawet te dwa tygodmie po umownym terminie z OM to urodzila w terminie a nie po terminie jak sobie lubia kobiety imaginowac. U mnie wywoluja w 41 tc.

My juz zaczęłyśmy 33 tc

Edytowane przez Lublana
Czas edycji: 2013-03-17 o 10:56
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 10:58   #4571
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Co do terminow - w terminie jest sie od 38 do 42 tc i kak ktos urodzi nawet te dwa tygodmie po umownym terminie z OM to urodzila w terminie a nie po terminie jak sobie lubia kobiety imaginowac. U mnie wywoluja w 41 tc.

My juz zaczęłyśmy 33 tc
no dokładnie
ja się mam zgłosić do szpitala jeśli tydzień po terminie z om nic nie będzie się działo

Stary 2013-03-17, 11:01   #4572
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
no dokładnie
ja się mam zgłosić do szpitala jeśli tydzień po terminie z om nic nie będzie się działo

Mam nadzieje, ze nas jednak wywolywanie ominie... ja bym chciala juz nawet w skonczonym 36 tc urodzic, gdybym mogla wybierac w sumie nawet nie biore pod uwage porodu po 38 tc takze od polowy kwietnia chetnie urodze
Stary 2013-03-17, 11:03   #4573
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
U nas wywołują jeśli dziecko się nie urodzi do 10 dób po terminie Oczywiście w między czasie tez kontrolują i sprawdzają, czy wszystko gra, jak coś nie halo to wywołują wcześniej.

A płaszczyk z przyjemnością Ci sprezentuję jak już u mnie spęłni swoją rolę Lubię jak przedmioty dostają kolejne zycie

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

To ja się z Tobą łączę Też ciągle słyszę "jaki masz duży brzuszek!" No i się zgadzam z nimi, bo jest duży, ale wg. mnie zgrabny Może to zdziwienie ludzi wynika też z tego, że jestem mała i brzuch mnie trochę przesłania Ale niczym się nie przejmuję i chętnie i jego i pierś wypinam do przodu
ehhe dokladnie mam to w nosie naszczescie wiekszosc mowize duzy i sliczny heheh
Cytat:
Ja szczepie na rotawirusy, pneumokoki i meningokoki.

My juz zaczęłyśmy 33 tc
za 33 tc u mnie bedxzie w srode sie zaczynal
Stary 2013-03-17, 11:03   #4574
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieje, ze nas jednak wywolywanie ominie... ja bym chciala juz nawet w skonczonym 36 tc urodzic, gdybym mogla wybierac w sumie nawet nie biore pod uwage porodu po 38 tc takze od polowy kwietnia chetnie urodze
Też mam taką nadzieję... wczoraj zerknęłam w kalendarz i mnie by najbardziej pasowało urodzić między 12 a 15 maja muszę jakoś przekupić syna

Stary 2013-03-17, 11:06   #4575
kalka
Zadomowienie

JENNY widzę że awansowałam na szczyt majówek
METRO a ty będziesz miała termin cc ustalony czy na spontana jak dopadną cię skurcze?

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 11:08   #4576
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ja mam w sumie już duży brzucholek, taka piłka wystająca do przodu, ale chyba przez to, że w innych miejscach schudłam, to ludziom się wydaje, że max w połowie jestem

no i wiem, że latryna na zewnątrz - ale przecież o to chodzi! w czym to przeszkadza? niektórzy sobie sauny na zewnątrz stawiają i z przyjemnością korzystają a jak już będziesz miała normalny, funkcjonujący kibelek w domu, to już przecież nie będzie koczowanie, tylko normalne mieszkanie już niedługo

tak, jednym słonice w głowie, a inni się dziwią, że brzuch w ogóle wystaje... nie dogodzisz!!! wkurzają mnie te rozbieżne komentarze. tu słyszę "boszz jakaś ty wielka, ło matko, gruuuuuba!!!!" a z innej strony "jak to, już na urlop? przecież dopiero ci mały brzuszek wyszedł, coś jest nie tak że już pracować nie będziesz??? aa, już tak daleko jesteś???!!! nie widać..."
Każdy na szczęście ma inne pojęcie wielkości

Cytat:
A powiedz mi ile Twój brzunio ma w obwodzie?!

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 11:08   #4577
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Sowa z tyłu jest taka jak ma nogi
Tzn to nawet nie przypomina sowy tylko COŚ
sowa jest the best!!

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 11:09   #4578
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dziewczyny obcykane w allegro. Są jakies konsekwencje zakończenia wcześniej aukcji, jeśli z kimś umówię się na trochę inne warunki sprzedaży niż na aukcji? Tzn. kończę aukcję i sprzedaję tak jakby poza allegro. Czy powinnam pozmieniać w ustawieniach aukcji tak jak się z tą osobą umawiam i liczyć na to, że to ona kliknie "kup teraz"? Chodzi mi o formalną stronę, w sensie czy allegro robi problemy? I czy przy kończeniu aukcji przed czasem dalej płaci się allegro prowizję?
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 11:10   #4579
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Też mam taką nadzieję... wczoraj zerknęłam w kalendarz i mnie by najbardziej pasowało urodzić między 12 a 15 maja muszę jakoś przekupić syna
Myslisz, ze po co ja mojej tyle ciuszkow nakupowalam, na zachete
Za miesiac o tej porze bede juz wyczekiwac skurczy z niecierpliwoscia
Stary 2013-03-17, 11:14   #4580
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:

Pewnie co lekarz/szpital, to inaczej. Ważne, żeby wszystko było pod kontrolą.

A co do płaszczyka, to wielki buziak.

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

A, zapomniałam napisać, że czytając vil, Aaś i axellę, to wpadł mi do głowy tytuł wątku.

Zaciskamy jeszcze nóżki, ciut za wcześnie na maluszki.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 11:23   #4581
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
o toja w 8 juz tez uuuuu

tam jest opcja wpisania konta, jak nei wpiszesz to poczta przyjda

bo we wszystkich tak sa nazywane, i do ktoregos tyg. nie bola a juz przy koncowce zaczynaja byc bolesne

pieknaaa cooo tyy tam wypisywalassss sliczna jest

hehehe dobree, moja sie dosc czesto zlosci hehehhe

o 21,30 na tvn bedzie komedia "ZANIM ODEJDA WODY"
http://www.telemagazyn.pl/program-tv...wody,id,t.html
bardzo mi się podobał ten film, oglądałam jakiś tydzień temu, ale ja się nie znam na komediach, bo nie gustuję w tym gatunku. wpadł mi przypadkiem w ręce po serii dramatów i dobrze

Cytat:
co do szczepien to juz byla dyskusja chyba na tym watku nawet , raczej dziewczyny szczepia tymi obowiazkowymi, niektore skojarzonymi, nei pamietam zeby ktoras chciala szczepic na rotawirusy czy pneumo ..... raczej standard, wychodxac ze szpitala dostaniesz ksiazeczke i ksiazeczke szczepien i tam napewno bedzie wykaz , po tym szczepieniu w szpitalu kolejne jest 4-6 tyg. od urodzenia....
witamine sama nei kupisz, wychodzac z dzidziusiem ze szpitala dostaniesz recepte na vit d i to zalezy od karmienia vit. k ,
co do apteczki dla maluszka kupie czopki viburcol i espumisan kropelki , cos na goraczke i tyle

ja szczepię na wszystko co możliwe. tylko się zastanawiam czy skojarzonymi, czy nie.
Stary 2013-03-17, 11:24   #4582
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Każdy na szczęście ma inne pojęcie wielkości

A powiedz mi ile Twój brzunio ma w obwodzie?!
na wysokosci pepka 118 cm :P
Cytat:
Dziewczyny obcykane w allegro. Są jakies konsekwencje zakończenia wcześniej aukcji, jeśli z kimś umówię się na trochę inne warunki sprzedaży niż na aukcji? Tzn. kończę aukcję i sprzedaję tak jakby poza allegro. Czy powinnam pozmieniać w ustawieniach aukcji tak jak się z tą osobą umawiam i liczyć na to, że to ona kliknie "kup teraz"? Chodzi mi o formalną stronę, w sensie czy allegro robi problemy? I czy przy kończeniu aukcji przed czasem dalej płaci się allegro prowizję?
nie , tez tak nie raz konczylam

wczoraj nagotowalm caly gar zupy ogorkowej, wiec obiad mam z glowy , ale upieke kolejne ciacho jogurtowe z brzoskwiniami i galaretka :P
Stary 2013-03-17, 11:25   #4583
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

Od dwóch nocy bardzo źle mi się śpi, co chwilę się budzę i muszę odwrócić na drugi bok bo mnie boli od biodra po kolano nie wiem czy mi się biodra rozchodzą czy co
też tak mam od kilku nocy. wydaje mi się że macica może na jakieś nerwy naciskać

Cytat:
to chyba od szpitala zależy. moja kuzynka miała termin na 2, kazali jej się zgłosić do szpitala (w Gliwicach) jak nie urodzi do 14. siedziała w domu i się męczyła tyle czasu.

Cytat:
ja mam też mały brzuszek, a to już prawie początek 9 miesiąca
ale moja mama mówi że jej się zrobił wielki dopiero w 9 miesiącu.

Cytat:

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 11:25   #4584
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
na wysokosci pepka 118 cm :P
łoł, nieźle ciekawe ile jeszcze urośnie

Stary 2013-03-17, 11:28   #4585
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Pewnie co lekarz/szpital, to inaczej. Ważne, żeby wszystko było pod kontrolą.

A co do płaszczyka, to wielki buziak.

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

A, zapomniałam napisać, że czytając vil, Aaś i axellę, to wpadł mi do głowy tytuł wątku.

doobry tytuł

mi co noc śni się poród

aaa-przetestowałm lakttor-straszna machina.. no i pocieklo

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 11:28   #4586
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
też tak mam od kilku nocy. wydaje mi się że macica może na jakieś nerwy naciskać

to chyba od szpitala zależy. moja kuzynka miała termin na 2, kazali jej się zgłosić do szpitala (w Gliwicach) jak nie urodzi do 14. siedziała w domu i się męczyła tyle czasu.
powiedziałam o tym koleżance, która była w ciąży i to raczej rozchodzenie się bioder, powiedziała, że też kilka dni ją tak bolało i później miała spokój

a to widzisz mi w Gliwicach powiedzieli, że mam się zgłosić po tygodniu od terminu wg om
tylko nie wiem czy od razu wywołują czy jeszcze obserwują

Anoxee masz mój głos!

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

nie rób tego więcej

Stary 2013-03-17, 11:32   #4587
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
powiedziałam o tym koleżance, która była w ciąży i to raczej rozchodzenie się bioder, powiedziała, że też kilka dni ją tak bolało i później miała spokój

a to widzisz mi w Gliwicach powiedzieli, że mam się zgłosić po tygodniu od terminu wg om
tylko nie wiem czy od razu wywołują czy jeszcze obserwują

Anoxee masz mój głos!

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

nie rób tego więcej
nie będę ,to tylko teścik żebym sobie wstydu nie narobiła podłączając cycka w złą dziurę

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-17, 11:32   #4588
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
A płaszczyk nie ma żadnego wcięcia ani nic i po całości ma 52cm od boku do boku Mam nadzijeję, że z niego nie wyrosnę
oj, to na mnie już teraz byłby mały... w brzuchu mam 112 cm...

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 11:35   #4589
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

mi co noc śni się poród

no tak, liście malin, testy laktatora, i się dziwisz dlaczego jesteś obstawiana jako pierwsza do porodu

mnie się dziś śnił poród. drugi raz, ale kilka razy w ciągu nocy. budziłam się z myślą - jeszcze jeden dzień, jeszcze jeden ! chyba magia 17/18 marca tak podziałała

mężuś ma dziś urodzinki i pewnie nam się rodzinka zjedzie ... trzebaby się zwlec z łóżka

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 11:39   #4590
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
no tak, liście malin, testy laktatora, i się dziwisz dlaczego jesteś obstawiana jako pierwsza do porodu

mnie się dziś śnił poród. drugi raz, ale kilka razy w ciągu nocy. budziłam się z myślą - jeszcze jeden dzień, jeszcze jeden ! chyba magia 17/18 marca tak podziałała

mężuś ma dziś urodzinki i pewnie nam się rodzinka zjedzie ... trzebaby się zwlec z łóżka
najlepszego dla męża

oj,testuje bo jaram się,że mam tyle nowych rzeczy

ZUZIAK 7.05.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości