Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-16, 21:43   #4501
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A ty też u Bonifratów? Bo my mamy dane wlaśnie z tego szpitala, nie wiem jak jest w innych, lepiej zapytaj.
Nie, ale chciałam wiedzieć jak to ogólnie się odbywa.
U mnie w szpitalu nawet nie ma na stronie listy co zabrac ze sobą. Nie wiem nawet czy dają znieczulenie. Moja gin raczej mi nie powie bo pracuje w innym i tego szpitala "nie lubi".

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 21:44   #4502
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

A mnie ciekawi czy te konsultacje można zrobić szybciej niż 2-3 tyg przed porodem , muszę w środę zapytać na SR. Bo przy okazji zwiedzania porodówki moglibyśmy to załatwić za jednym wyjazdem

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 21:45   #4503
sharpnowaja
Zakorzenienie

Witam

byliśmy dziś "w gościach" i się nasłuchałam że lekarz którego wybrałam jest nieodpowiedzialny, niekompetentny itp. Nie no fajnie mówić coś takiego ciężarnej w 8 m-cy. Szkoda że jak szukałam lekarza to nikt mi nie mówił jaki jest dobry i szukałam poprzez opinie na necie. Przez to wszytsko zaczęłam się niepokoić czy moja mała na pewno jest wszytsko ok.

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
A to zdjęcie to nieco hardcore i przyznam szczerze, że biedne to dzieciątko, bo ono już w ogóle przeżyje szok jak nagle rozetną ten worek.
o tym samym pomyślałam

Jenny za wizytę

szprotka jestem w szoku jak czytam co piszesz o tym banku. Ja miałam kredyt studencki ale nie powtarzałam żadnego semestru ale wiem że można się na luzie dogadać z bankiem w tej sprawie.

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Hmmm znając nasze tempo to moga nie zdązyć
też tak myślę że jeszcze jeden nikt nie urodzi a dopiero w kolejnym zaczniemy rodzić jak szalone
axella szykuj się

color oj Ty biedna, też mam czasami takie dni w kuchni, co ta ciąża z nami robi
Stary 2013-03-16, 21:46   #4504
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
"Wpadka" lepsza

btw dziś zaczęliśmy 35 tc. matko, jak ja sobie pomyślę o mojej panice w grudniu i styczniu, że nie donoszę, że się nie uda ... że ja w psychiatryku nie wylądowałam
oglafdalam - fakt dobry jest, lubie ta aktorke , a teraz ogladam ten o wodach na tvn i jutro ocenie :P heheheh
za n35 tc kurcze 3 tyg. i ciaza donoszona ....
Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
motylku ta Sowa jest cudna!!!
taka oryginalna

banka za 8miesiąc
wow..jakoś tak szybko nam to wszystko ku końcowi leci..a raczej początkowi ciach i już zaczniemy zaraz rodzic.. a po świętach to już z górki bo i ciepło będzie i czas zleci

dobra dziewczyny..mały usnął mi na kolanach (ledwo biedny już się mieści koło brzucha)
lecę sama się umyć..i chyba się położę już

dobranoc i kolorowych snów
po swietach bedziemy oczekiwac pierwszych dzieciaczkow

zaraz Wam krolestwo Michasia puszcze i słodka suuke hehhe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg b rzuch 32 tc.jpg (100,3 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg brzuch 32 tccc.jpg (96,9 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg shilka 03.2013.jpg (169,1 KB, 26 załadowań)
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 21:50   #4505
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Super, choć zrobiłabym tak, żeby było bardziej melodyjnie:
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy!
Lonely i Kalka za współpracę! Bardzo podoba mi sie ten tytuł
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 21:53   #4506
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Hej. wróciłam z wizyty!
Moje dzieciątko waży już 2300 g
i okazało się dziewczynką
Ja po cichutku liczyłam na drugą córcię, tż pewno wolałby syna, ale mówię mu do 3 razy sztuka kochanie
Gin po pomiarach stwierdził, że w takim tempie 3500 g osiągnie 2 maja i na wtedy ustalił cesarkę . Nie wiem czy nie za pozno
No i ujawniła nam się kolejna kinder niespodzianka
Gratuluję drugiej córeczki
Zastanawialiście się już nad imieniem ??

Skoro znasz już termin cc to zmieniłam info w naszym kalendarzu

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Wow! Ale Michaś ma już apartament A psinka urocza

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-16, 21:54   #4507
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

ale brzusio

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 21:54   #4508
sharpnowaja
Zakorzenienie

Jenny te butki są takie cudowne

gosiulka za wizytę

axella za pracowity dzień. A z tym kocykiem to komedia jakaś. CZekam na dalsze relacje

Aaś może zapisuj teksty Mariolki? niezła książka będzie

kalka za córcię

nuna pewnie już za późno ale ja na Twoim miejscu teściów jeszcze bym sobie odpuściła do świąt
Stary 2013-03-16, 21:58   #4509
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
No i ujawniła nam się kolejna kinder niespodzianka
Gratuluję drugiej córeczki
Zastanawialiście się już nad imieniem ??

Skoro znasz już termin cc to zmieniłam info w naszym kalendarzu

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Wow! Ale Michaś ma już apartament A psinka urocza

Cytat:
ale brzusio

ja lece do wyra z telefonu podczytam Was :P
Stary 2013-03-16, 21:59   #4510
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
No widzisz, pochwal męża od koleżanek z wizażu

A na ciuszki poszłam na Wiatraczną. Tam w około ronda jest chyba z 7 lumpeksów. Dziś i tak zwiedziłam tyko 4 bo już siły nie miałam. Ale jak na Warszawę to byłam pod wrażeniem i cen i ilości sklepów.

No ja gratisów raczej nie dostaję, ale ludzie są na ogół bardzo mili

A z krawcową to bym się w takim układzie targowała, skoro tak o Tobie zapomniała

Jakos o tym nie pomyslalam
Zobaczymy jak sie zachowa przy rozliczeniu bo strasznie zakrecona jest, mam nadzieje, ze bede zadowolona bo to najwazniejsze
Stary 2013-03-16, 22:01   #4511
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
W takim razie trzeba trzymać żeby wszystko przebiegło po naszej myśli!
No to trzymajmy mocno i oby żadne niespodzianki po drodze już nie wyskoczyły

Cytat:
Piękne ciuszki!

Cytat:
przede wszystkim dla Ptysia! Pięknie chłopcze rośnie!

A z tą glukozą masakra, co za głupia pielęgniarka... Skąd one mają takie pomysły Mam nadzieję, że powtórzone badanie pokaże, że żadnej cukrzycy nie masz

Nie mam pomysłu skąd jej się wzięła taka teoria

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Jeszcze wam opowiem a propo banków historię z dziś. Był u mnie mąż i dzwoni do mnie tel. Numer nieznany. 3 razy w ciągu godziny mówię do męża że mam dość bo to na 100% bank albo orange albo jakieś ubezpieczenie. To on na to: spoko. zalatwie to.
Za tym 3 razem odebrał i jak babka poprosiła o rozmowę ze mną to on wielce zasmuconyn głosem mówi że żona w szpitalu i nie wiadomo kiedy wyjdzie. A co na to babka? Ok ok bo ona dzwoni z banku i mają teraz taką nową ofertę na lokatę no to mąż na to że powtarza jeszcze raz: żona w szpitalu itd... i nie mamy do tego głowy.
Ale babka bezczelna strasznie. Jeszcze kilka minut go męczyła że może jednak lokatka
Co za głupie babsko

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-16, 22:01   #4512
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
oglafdalam - fakt dobry jest, lubie ta aktorke , a teraz ogladam ten o wodach na tvn i jutro ocenie :P heheheh
za n35 tc kurcze 3 tyg. i ciaza donoszona ....

za brzuszek, mój to mikrus przy Twoim

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 22:03   #4513
sharpnowaja
Zakorzenienie

Ashy za zakupy

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
a i zeby ułatwić dobre ustawienie dziecka jak cieżarna ma dużo energii to mozę spróbować codziennie spędzać na czworaka lub raczkując 10 minut dziennie.. Już widze tą minę tzta jak wchodzi a ja raczkuje po domu.. Co robisz?? Raczkuje.. Wtedy to na pewno by mnie zawiózł do psychiatryka..
aż mnie brzuch rozbolał od śmiechu

mamy bliźniaczek macie ustalone terminy cc? bo chyba przy bliźniakach cc teraz to standard

kurcze piszecie o tej siarze z piersi i przepowiadaczach, ja niby na początku listy jestem a nic takiego nie mam
Stary 2013-03-16, 22:05   #4514
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

Biedna!
Leż i odpoczywaj. No i uraczaj się kawką ile wlezie

Super!

Może to cisza przed burzą była

Mi się niestety ani razu nie zdarzyło żeby ktoś mnie nawet w kolejce przepuścił, a brzuchol widać. Dzisiaj np, przede mną w kolejce do rejstracji na badanie stało ok 30 osób. Chodziłam w tą i z powrotem żeby nie mdleć (w tym czasie mama stała), wszyscy się gapili na brzuszek, bo zdjęłam kurtkę, ale nikt nie zaproponował że mi ustąpi miejsca...

No nic, wytrzymałam, więc się nie bulwersuję, ale nie powiem, że jakoś miło mi było...
Eh nie wiem co z tymi ludzmi ja zawsze przepuszczalam ciezarne sama im to proponujac, ostatnio tez bylam na badaniach i najpierw mnie przepuszczono a w szpitalu to juz sama poprosilam zeby ustapili miejsca
Stary 2013-03-16, 22:05   #4515
xal
Zakorzenienie

Cytat:
nooo chodziło mi o przyszły-przyszły, po 25
muszę jakiś transport skombinować bo autobusem mi zajmie 1,5 h w jedną str i urodzę tam
Byle po 18 to możesz jechać, skonsultować i rodzić
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Nie, ale chciałam wiedzieć jak to ogólnie się odbywa.
U mnie w szpitalu nawet nie ma na stronie listy co zabrac ze sobą. Nie wiem nawet czy dają znieczulenie. Moja gin raczej mi nie powie bo pracuje w innym i tego szpitala "nie lubi".
Najlepiej wybierz się na zwiedzanie porodówki i wypytaj osobiście co i jak.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 22:06   #4516
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
za brzuszek, mój to mikrus przy Twoim
Stary 2013-03-16, 22:07   #4517
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
CHwilkę mnie nei było, a tu tyle stron, ze nadrobić to wyczyn nie z tej ziemi
My rozpoczeliśmy przygotowania cąłego domu na przyjście Maleńkiego i wiosny Sprzątamy wszystkie szafk, szafy,porządkujemy i zaczynamy przyszykowywać wolny pokój, który przeznaczyliśmy dla Małego W następnym tygodniu bedzie malowanie ścian

Papież całkiem sympatyczny siewydaje, a nawet nie przyczaiłam,z e taka data

ja mam termin 23.05. z OM a 10.06. z usg, i ciuszkó to juz mam wszystko, a gadżetów wyprawkowych brak zupełny

moze to głupie pytanie, ale dlaczego w każdej liście jest coś słodkiego do zjedzenia?

Nam położne tłumaczyły ze czasem kobiety już nie maja sił rodzić a taki batonik czy czekolada daje szybko dużo energii

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 22:13   #4518
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
to ja stawiam na axelle ewentualnie mamy bliźniaków

banka za brzuszek. Kurcze dopiero teraz sobie uświadomiłam że to na prawdę już za chwilę rodzimy
Stary 2013-03-16, 22:16   #4519
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
widzisz? synuś chciał, żeby wszędzie było posprzątane na błysk mój najwyraźniej koniecznie chce spać w bałaganie...

no ja też już coraz częściej mam fory z powodu brzucha bo już nie da się go przeoczyć... ale chyba też nie wygląda na tak zaawansowaną ciążę, bo wszyscy zaskoczeni, że ja "już tak daleko"

widzisz, sama byś inaczej nie zrobiła i próbowała trochę jednak ogarnąć! no, ale po omdleniu totalnym oczywiście się pohamowałam. tylko że to tak trochę inaczej jest, jak już się całkiem straci przytomność. trwa to 2 sekundy, ale chyba mózg w tym czasie produkuje pokaźną dawkę jakichś narkotyków, bo po obudzeniu czuję się zrelaksowana, wyspana i szczęśliwa i w ciągu tych dwóch sekund śni mi się zawsze coś fajnego. i wydaje mi się, że przynajmniej godzinę spałam
kurcze, u nas też ostatnio nasypało śniegu, ale wszystko ogarnięte ładnie... a z wylewkami to fajnie wam wyszło. jak już odgarnięte dojście do domku, to spokojnie będzie można troszkę wywietrzyć. no i pogoda do schnięcia idealna! ogrzewanie jest, teraz tylko latrynę postawić i już da się koczować w nowym domku
Ja dzis spotkalam znajoma i ona pyta : jestes w ciazy? ja ze nie da sie ukryc na co ona: ale to chyba poczatek tak 3-4 miesiac, ja ze w sumie to 8 jej mina bezcenna

Latryna jest na zewnatrz ale juz niedlugo
Stary 2013-03-16, 22:18   #4520
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

mamy bliźniaczek macie ustalone terminy cc? bo chyba przy bliźniakach cc teraz to standard

kurcze piszecie o tej siarze z piersi i przepowiadaczach, ja niby na początku listy jestem a nic takiego nie mam
Nie mamy ale to wcale nie standard jeśli z ciążą jest w porządku wszystko ale u mnie to nadal nie wiadomo jak się dalej sytuacja rozwinie...żyjemy z tygodnia na tydzień i z każdego bardzo się cieszymy

Cytat:
to ja stawiam na axelle ewentualnie mamy bliźniaków

banka za brzuszek. Kurcze dopiero teraz sobie uświadomiłam że to na prawdę już za chwilę rodzimy
O wypraszam sobie moje dziewczyny mają przykaz siedzenia w brzuchu przynajmniej do końca kwietnia
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 22:18   #4521
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ona poleca od połowy ciąży okłady z herbaty - podobno krocze robi się bardziej pulchne i można uniknąć nacięcia. Pozdrawiamy!
Nam położna na SR mówiła jeszcze o okładach z kawy.
Wziąć fusy z kawy, zrobić sobie taką wkładkę i chodzić z tym 1-2h
Okłady robić od 38 tc.

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Miał być kocyk na wczoraj ale krawcowa odłożyła sobie w złe miejsce moje materiały i zapomniała zrobić Tak więc najprawdopodobniej we wtorek go teraz odbiorę
Negocjuj we wtorek jakąś zniżkę

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
zrobiliśmy dzis przemeblowanie w pokoju...uch...

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
duży już Ptyś
i oby drugie badanie glukozy wykluczyło u Ciebie cukrzycę

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Wczoraj kupiliśmy łóżeczko, materac, pościel, kocyki, rozek i wanienkę Po rozpakowaniu się okazało, ze mamy łóżeczko 120 x 60 a materac 140 x 70 I nikt nie zauważył
, a materacyk może się uda bez problemu wymienić.

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
wczoraj spotkała nas ogrooomna niespodzianka - dostaliśmy od znajomych (mają 2-miesięcznego synka) łóżeczko (mieli dwa identyczne) mąż je przywiózł popołudniu pozostaje zakupić tylko materacyk
Super!

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-16, 22:19   #4522
nuna2
Zakorzenienie

hump wpisz na necie sernik z piernikami Ale wart zrobienia

Sharp odpuściłam sobie i nie jadę. Może mąż skoczy jutro

Co do skurczy ja już mam ale gin mówi, że do 10 na dzień spoko.
Stary 2013-03-16, 22:23   #4523
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Jenny- super, ze Ptys tak ladnie rosnie a ciuszki sliczne

Cytat:
Ja tylko szybko napiszę, że Bartuś waży nam już 1,5kg wymiarami idealnie wstrzela się w termin wg om, więc powinien być średniaczkiem o wadze około 3,5kg, wszystko ok i u mnie i u niego

Cytat:
od 7:00
moja koleżanka z cukrzycą jeździła do Zabrza
Dzięki za info

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie
Wszystko na szczęście jest w jak najlepszym porzadku. Szyjka długa, zamknieta, łożysko w I stopniu dojrzałości, cytologia wyszła super gr1. Przez ostatni miesiąc przybyło mi 2 kg więc jestem 8 na plusie.
Elizka dalej pozostaje dziewczynką nie da się tego ukryć Mała waży 1170g I jest taka słodziutka, tak fajnie sobie "mlaskała" jak ją ogladaliśmy

Nastepna wizyta 12.04 - Jenny jesli możesz to dopisz
No to super!

Cytat:
Wklejam Wam zakupy. Tak jak mówiłam nie jakaś rewelacja, ale większość po 1pln Na ostatnim zdjęciu z dzieciaczkowymi łupami są rzeczy na ok rok-1,5, ale spodobały mi sie
Ładne ubranka

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
moja teściowa do tej pory (jestem w 28 tygodniu) zapytała się 1 raz (!!!) jak się czuję... jak przyjeżdżamy, to wogóle nie pyta o mnie i o Jaśka tylko non stop narzeka, jak to jej ciężko w pracy (ma 4 lata do emerytury)... czasem bym chciała, żeby chociaż z czystej grzeczności zapytała, bo w końcu to jej wnuk... najlepiej byłoby wypośrodkować Twoją i moją teściową i wtedy może byłby ideał (jeśli to w ogóle możliwe w przypadku teściowej )...
A to ja na teściową i resztę rodziny pod tym względem nie mogę narzekać - każdy się interesuje i przejmuje Ptysiem

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Popatrzyłam na swój suwaczek Zostało tylko 54 dni!!!!
Już coraz bliżej

Cytat:
Właśnie dostałam wyniki morfo. I szczena mi opadła, bo większość oflagowana, ale przypomniałam sobie, że ciężarne mają inne normy więc posprawdzałam z normami na pierwszej stronie wątku i wychodzi na to, że z morfo wszystko ok

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-16, 22:23   #4524
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Nam położna na SR mówiła jeszcze o okładach z kawy.
Wziąć fusy z kawy, zrobić sobie taką wkładkę i chodzić z tym 1-2h
Okłady robić od 38 tc.
Jakoś bardziej do mnie przemawia ten wiesiołek, smarowanie olejkiem z migdałów i oklady herbaciane, ta kawa to mi się bardziej z papką na cellulit kojarzy

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 22:24   #4525
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja dzis spotkalam znajoma i ona pyta : jestes w ciazy? ja ze nie da sie ukryc na co ona: ale to chyba poczatek tak 3-4 miesiac, ja ze w sumie to 8 jej mina bezcenna

Latryna jest na zewnatrz ale juz niedlugo
ja czasami mam podobnie, że ktoś mówi że to początek a ja ze prawie 8 miesiac, ludzie chyba myślą że kobiety w ciązy muszą jak słonice wyglądać

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 22:39   #4526
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Jakoś bardziej do mnie przemawia ten wiesiołek, smarowanie olejkiem z migdałów i oklady herbaciane, ta kawa to mi się bardziej z papką na cellulit kojarzy
Do mnie tylko wiesołek, liście malin i masaż
Okładów jakoś sobie nie wyobrażam, ale kto wie czego będziemy próbować

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
btw dziś zaczęliśmy 35 tc. matko, jak ja sobie pomyślę o mojej panice w grudniu i styczniu, że nie donoszę, że się nie uda ... że ja w psychiatryku nie wylądowałam
Już 35 tc ? Wow! Ale to leci

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Podnieśli cene za opiekę położnej podczas porodu na Madalińskiego.. teraz jest 1500 zł
Masakra

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
a my dziś kończymy 31 tydzień, to już lub już prawie zaczynamy ósmy miesiąc. niewiarygodne.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Sowa z tyłu jest taka jak ma nogi
Tzn to nawet nie przypomina sowy tylko COŚ
Śliczna sówka

Cytat:
Super, choć zrobiłabym tak, żeby było bardziej melodyjnie:

Cytat:
Witam

byliśmy dziś "w gościach" i się nasłuchałam że lekarz którego wybrałam jest nieodpowiedzialny, niekompetentny itp. Nie no fajnie mówić coś takiego ciężarnej w 8 m-cy. Szkoda że jak szukałam lekarza to nikt mi nie mówił jaki jest dobry i szukałam poprzez opinie na necie. Przez to wszytsko zaczęłam się niepokoić czy moja mała na pewno jest wszytsko ok.
Szkoda, że "dobre rady" pojawiają się pod koniec ciąży

Cytat:
Mi się niestety ani razu nie zdarzyło żeby ktoś mnie nawet w kolejce przepuścił, a brzuchol widać. Dzisiaj np, przede mną w kolejce do rejstracji na badanie stało ok 30 osób. Chodziłam w tą i z powrotem żeby nie mdleć (w tym czasie mama stała), wszyscy się gapili na brzuszek, bo zdjęłam kurtkę, ale nikt nie zaproponował że mi ustąpi miejsca...
No nic, wytrzymałam, więc się nie bulwersuję, ale nie powiem, że jakoś miło mi było...

Mnie ostatnio 2 razy przepuścili w sklepach a w przychodni to po prostu weszłam bez kolejki i tyle

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-16, 22:39   #4527
nuna2
Zakorzenienie

Ja będę lecieć. Julcia dziś szaleje cały dzień. U nas już -10 stopni było o 20 więc ciekawe, co będzie rano. Miałam iść na 8 do kościoła, ale za zimno Pójdziemy na 11. Dobranoc
Stary 2013-03-16, 22:42   #4528
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy

Cytat:
Aaaa i zapomniałam wam przekazać tekstu dnia mojej mariolki. Otóż ona dziś dopiero dowiedziała się że ciąża trwa 40 tyg. Nigdy się tym nie interesowala bo tylko mówiła: oby tylko zdrowe było (nie wiem co ma piernik do wiatraka ) no i ona w sumie to nie wie w którym jest teraz tygodniu. Chyba 39...
Cytat:
Kolejny tekst:
-a ciebie to nie badają na fotelu jakie masz rozwarcie?
-no nie bo to dopiero 29 tydzień
-a skurczy nie masz?
-nie bo to dopiero 29 tydzień
-aha...ja to się nie znam na tych tygodniach. to jeszcze ile do końca?

zabierzcie mnie stąd....albo ją
Co za laska
Skąd ona się wzięła

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Dzisiaj kończymy 26 tc.

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
A no dzwoniłam do tej poradni..babeczka wypytała co i jak i powiedziała,że przy takim minimalnym przekroczeniu to wogóle mam się nie przejmować że proponuje ona poprostu glukometr i mam mierzyć sobie dla własnej kontroli przed posiłkiem i po posiłkach cukier..Mam tak robić przez tydzień.. Jeśli nie będzie skakał to ok, a jeśli będzie to mam zadzwonić jeszcze raz i mnie wciśnie bo szkoda by było mnie tłuc teraz w ciąży w te śniegi jak ten cukier taki malutki..
Hmm.. poszłam do apteki.. glukometr dostałam nowiutki w kartoniku z etui zapakowany za darmo paski na recepte..no i póki co jest ok. Ograniczyłam słodkie bo wpierdzielałam je jak głupia.
Oby wszystko było ok

Cytat:

wczoraj w nocy pierwszy raz poczułam przepowiadacze, miałam skurcze co 15-30 min tak przez półtorej godz, takie jak na miesiączkę, juz miałam stracha i do szpitala chciałam jechać bo myślałam że rodzę no ale po 3 no spach i prysznicu przeszło, chyba muszę przyspieszyć wizyte do gina i zobaczyć jak tam moja szyjka po tych skurczybykach się trzyma.
Jak masz możliwość to przyspiesz wizytę

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hej
wczoraj nie chciało mi się odzywać za bardzo.. bo walczę z magisterką
Powodzenia

---
Z grubsza nadrobione ale teraz zmykam do męża, dobranoc

Sondę założę jutro, więc do tego czasu czekam jeszcze na propozycje

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-16, 23:01   #4529
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:

sliczny brzuszek, widzę że Michałek sie ładnie tam rozgościł
a suczka kochana
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 23:24   #4530
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Vil- za 35 tc

Motylek-sowka przeslodka, inspirujecie zwierzatkami do dalszej pracy

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:
ja czasami mam podobnie, że ktoś mówi że to początek a ja ze prawie 8 miesiac, ludzie chyba myślą że kobiety w ciązy muszą jak słonice wyglądać

U mnie zauwazalny brzuch przez innych pojawil sie calkiem niedawno, No ale ja nie narzekam moze szybciej uda sie wrocic do formy

Banka-za brzunio, niezly apartament

Jenny- postaram sie negocjowac we wtorek ale nie mam sily do tej babki i mam tylko nadzieje ze ladnie to zrobi

Sharp- jestes juz na tym etapie ze gdyby bylo cos nie tak to bys pewnie o tym wiedziala,, na pewno wszystko jest ok, a znajomi swietni, maja wyczucie i takt

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości