|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
My też byliśmy wczoraj z Tż w sklepie i idziemy do kasy z perwszeństwem ale przed nami podeszła jakaś młoda dziewczyna. i jak mnie zobaczyła od razu sie odsunęła i przepuściła przed siebie. Byłam w mega pozytywnym szoku. Myslałam ze już takich ludzi nie ma na tym świecie
|
|
|
|
|
#4592 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Szalona jesteś
Super, dzięki właśnie sprzedałam Wii ![]() Cytat:
![]() U mnie seteczka Najwyżej nie będę ostatnich guzików zapinać w tych ostatnich tygodniach
|
|
|
|
|
#4593 |
|
Zadomowienie
|
Ash, jakie macie akwarium?
Może mała modyfikacja propozycji tytułu: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki.
|
|
|
|
#4594 |
|
Zadomowienie
|
tak na prawdę uprzejmość w przpuszczaniu kobiet w ciazy to u nas rzadkość ja ostatnio w przychodni musiałam sie odezwać bo po prostu szok stoje w kolejce do pobrania krwi bo czekałam na tż i podeszła kobieta młoda i mowi zebym nie staal w kolejce tylko podeszła na co ja mowie ze czekam jeszcze na męża bo musiał mi kaskę dać jak wszedł to od razu powiedziął ze moja zona jest w cązy i czy moze bez kolejki i nikt sie nie odezwał ani słowem ze tak prosze albo co kolwiek ale i tak mnie przepchał na co jakiś dziadek że to jest nadużywanie o kurrrrr... jak to usłyszałm to od razu sie zdenerwowałam i mówie mu ze to zadne nadużywanie tylko wszędzie wisza informacje ze kobiety w ciązy BEZ KOLEJKI!!!! ale powiem wam ze ma taki tupet sie w ogóle odezwać i powiem wam ze uż chyba wole stać w tych kolejkach dla swietego spokoju bo tak sie zdenerwowałam ze dopiero mi sie słabo zrobiło
|
|
|
|
#4595 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4596 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
mój by co innego podłączył
![]() jutro koncze wyprawke allegrowo, 19go tż ma wlne to coś porobimy, 20g gin i jade do makro bo mam bony ważne do 25go wiec musze wykorzystać ![]() i pewnie spakuje do konca torbe ![]() i ciagle nie wiem CO wziac do samego porodu
|
|
|
|
#4598 | ||||
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś też słoneczko. Tż w pracy na rano. ja się ogariam powoli i pokój tez bo znajomi dzisiaj przyjadą do nas. Cytat:
Cytat:
![]() Ja ostanio testuje migdały i też mi pomagają, a to dużo przyjemniejszy sposób jak dla mnie. Tylko, że kupiłam 200g i zostało już tylo parę bo Tż mi wyjada bo lubi. ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4599 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() muszę Was troszkę nadrobić. aa i zrobić fotkę mojego brzuszka i tutaj wkleić dzisiaj się mierzyłam i mam 95cm w obwodzie![]() od samego rana boli mnie brzuch jak na okres mam nadzieję, że to nie oznacza nic złego
|
|
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
a i dziś się dowiedziałam od dziewczyn, które chodzą na sr do szpitala nad któym sie zastanwiam, że położna powiedziała, że znieczulenia na życzenie nie dają tylko jak jest wskazanie, ale i tak się starają nie dawać...jedynie gaz.
Chyba jednak zrezygnuję z tego szpitala.
|
#4601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, oliwkę do masażu, aparat foto, dla TŻ wygodne i czyste laczki
|
|
|
|
|
#4602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czy kupić na lumpkach coś czy jakąś dłuższa bluzke pociąc/obszyc by był "dekolt" ![]() pora wstać, sprzątać i iść segregować rzeczy Z jeśli liczę i układam je codziennie,albo tylko otwieram szafę i patrzę to jestem normalna ![]() tak blisko do przytulenia małej Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-03-17 o 12:29 |
|
|
|
|
#4603 |
|
Zakorzenienie
|
Też dzisiaj jak się obudziłam mnie bolał i mała się wierciła strasznie,ale zasnęłam znów i jak się obudziłam to już nie bolało.
|
#4604 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4605 |
|
Zadomowienie
|
Składamy pranie z tż, obok stoi wózek i mówię do niego: Będziesz jeździł z synusiem na spacerki? A on: Oczywiście! No to go pytam co zrobi jak mały zacznie płakać. Po chwili namysłu z bananem na mordce stwierdził: Jak co? Zostawię w krzakach i ucieknę.
Idziemy robić obiadek, pewnie zajrzę wieczorkiem. |
|
|
|
#4606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to ja mam koszulę na ramiączkach do porodu ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4607 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4608 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się nie mogę doczekać, jak zacznę pakować kartony do przeprowadzki...u mnie dalej setki nie ma... a brzuch duży. jakoś mi się zdawało, że wygląda na ponad setkę... a guzika ostatniego już od dawna nie zapinam w moim płaszczyku mam 3 - nad biustem, pod biustem i na brzuchu.Cytat:
|
|
#4609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty się tak nie wyrywaj :P Jeszcze trzeba pocierpieć trochę dla dobra sprawy ![]()
|
|
|
|
|
#4610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słodka woda ze skalarami, ale fajne jest Za to nadaje się jedynie do odbioru osobistego bo to 112l (wiem, że są większe, ale dla mnie to i tak kolos). Mam nadzieję, że znajdzie się chętny w Warszawie ![]() Cytat:
I zakończyłam bez problemu. Teraz tylko nie wiem co z prowizją dla allegro Nigdzie nie widzę, żebym ją miała naliczoną. Jeśli w takiej sytuacji nie naliczają to super |
||
|
|
|
#4611 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja bym jednak obstawiała Vil, choć faktycznie z tą wyrywnością Axelli to wszystko możliwe Cytat:
![]() ale jeszcze troszkę wytrzymam, niedługo razem z Mężulkiem pojedziemy na cały tydzień Cytat:
Cytat:
![]() mimo wszystko i tak najbardziej dokucza mi kręgosłup, biodra może nawet już troszkę mniej. Może już mi się rozeszły ![]() Cytat:
No i podobnie jak Ty trenowałam wyczynowo. Podobno niskociśnieniowcy są bardzo dobrymi sportowcami ![]() Z kawą też mam identycznie, dzięki temu że piję ją rzadko to mi "życie ratuje" ![]() ![]() Cytat:
tylko chcieć to my sobie możemy Mój Tż cały czas się nastawia, że w majówkę urodzę ![]() Widziałam, że pisałyście o opiniach innych osób na temat wyglądu ciężarówek.. Ludziom nie dogodzisz, ja ciągle spotykam się z różnymi skrajnymi opiniami.. Dużo osób mi mówi, że strasznie przytyłam... że widać po twarzy, po nogach.. Dużo osób się dziwi, że już tak daleko w ciąży jestem bo nic nie widać.. |
|||||||
|
|
|
#4612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dobrze że mamy tu już doświadczone mamusie
|
|
|
|
|
#4613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie kręgosłup nie boli... chyba, że za dużo pochodzęJa też od jednych słyszę, że się zmieniłam po twarzy, od innych, że nie że mam duży brzuch, że mały Mnie samej się wydaje, że się nie zmieniłam, może ciut zaokrągliłam, brzucha nie mam wielkiego, taki raczej średni
|
|
|
|
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
oglądam sterty ciuszków, i oto moi faworyci z pierwszego pudła
|
|
|
|
#4615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4616 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
piesek tez uroczy ![]() Cytat:
bardziej chyba chodzi mu o moją niezdarność pod tym względem teraz![]() takie wielorybie ruchy mam.. Cytat:
axella a co zrobisz jak Ci się rozkręci produkcja mleka zanim urodzisz.. albo własnie przez stymulacje urodzisz? nie kombinuj z tym laktatorem ..zresztą może wcale nie będzie Ci potrzebny..Ja karmiłam chłopców piersią (jednego i drugiego około dwóch lat) i jakoś kupiłam dopiero taki ręczny jak Wiko miał ponad 4 miesiące i to tylko po to żeby użyć go sporadycznie jak chciałam posiedzieć z goścmi przy grillu (małe piwko)... Cytat:
![]() Cytat:
tak w ogóle to witam się z Wami |
||||||
|
|
|
#4617 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, witam się z Wami bardzo bardzo słonecznie
![]() Cytat:
Mi bardzo na tym zależy, bo potem będę musiała szukać nowej pracy i te dodatkowe pół roku chciałabym właśnie na to przeznaczyć. Ale 3mam kciuki bardzo mocno, niech się kurna sprężą ci nasi kochani posłowie Cytat:
![]() Cytat:
U mnie w lumpach wczoraj cena 10/15 zł za kilogram Kupiłam małemu 3 bluzy z kapturem, koszulę, cieplutkie śpioszki z misiem, kocyk i dla siebie spodnie dresowe z pasem. Za wszystko zapłaciłam 14 zł, niech żyją lumpeksy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() I mam jeszcze tyci anegdotkę. W piątek byłam na wizycie. Klika dziewczyn w poczekalni i idzie dziewczyna z dużym brzuszkiem a z nią pani ginekolog. No i mówi, że ona musi wejść 1wsza, bo chyba rodzi (i śmiech). Jak wyszła, to się okazało, że ma 8 cm rozwarcia i prawie nie czuła skurczy. Pojechała od razu do szpitala (który jest na szczęście 200 m dalej). Pani ginekolog bardzo miła (zmieniłam właśnie poprzednią) i kurcze żałuję, że nie wiedziałam o niej wcześniej. Niepotrzebnie kulałam się do Poznania co 3 tygodnie. Ja zaraz idę spotkać się z rodzinką męża. Ciekawe ile razy usłyszę, że jestem gruba i jaka to gruba jeszcze będę Axella - śliczności, Banka - super brzuchol ![]() Miłego popołudnia |
||||||
|
|
|
#4618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem za co się zabrać
|
|
|
|
|
#4619 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale dla mnie jak na ten tydzień to już sporo..bo Ja mam tendencje do tycia właśnie w ostatnich chwilach ciąży z Krystianem przytyłam tylko 8 kg..(przed porodem ważyłam 58 kg) z Wiktorem okolo 16 czyli podwoiłam ale to i różnica wieku wielka... teraz liczę koło 20kg + ciekawe czy się sprawdzi moje podejrzenie....
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:51.

teściowa robi jutro imieniny więc kupiliśmy jej taki czajniczek-podgrzewacz, do którego można wkładać świeczkę, kubek do ziółek i zapas owocowych herbatek... Sprzedawca odsypał mi za darmo herbatkę uspokajającą
jest przepyszna
, więc nie wiem jak u Was ale ostatnio spotykam się z uprzejmością ze względu na brzuch 

Ślub 27. X. 2012

Mąż dziś pracuje 11-23 i jakoś nikt się nie zapowiedział, żeby mnie nawiedzić przy niedzieli.... Z resztą do czwartku TŻa prawie nie będzie w domu bo pracuje na jakieś szalone zmiany... Pojechałabym sobie do Lublina.... Kusi mnie, kusi...
takze od polowy kwietnia chetnie urodze