|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
ja bym mogła mieć taką dietę bo też nie jem dużo
drugiego już nie chciałam ale mąż mnie zmusił
|
#1112 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
|
|
|
|
|
#1113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę często jeść, bo jak przez 2h nie zjem to od razu mam mdłości.Cytat:
Jutro mam usg. Staram się nie myśleć ale nerwy są |
||
|
|
|
#1114 |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Bo jest chyba chudzielcem
|
|
#1115 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
jadłam normalnie, ale teraz nie mogę zjeść więcej a jak już we mnie mąż jedzenie nawciska to się męczę brzuch boli, po jelitach mi jeździ masakra tak się męczęw ogóle to jak jego nie ma to potrafiłam zjeść śniadanie i obiad i więcej już nie ale mnie opierniczył, że głodzę Kluska
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
mój mężul też mnie pilnuje z jedzeniem
ostatnio jak nic nie chciałam już całkiem oprócz kukurydzianych chrupek jeść to wręcz naskarżył mojej mamie i teraz oboje mnie pilnują ale już mi powolutku mijają te mdłości i coraz więcej rzeczy mogę jeśća w czwartek mam usg
|
#1118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
167 cm mam, dziś rano 67 kg, więc nie taki chudzielec
|
|
|
#1119 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam w nowym tygodniu
![]() Nie nadrobię weekendu ...no way... powinien być zakaz produkowania więcej niż 5 stron w dni wolne ![]() W sobotę i niedzielę wzięliśmy się za wiosenne porządku w pokoju i kuchni, już trochę z myślą o Dzieciu - żeby powywalać rzeczy niepotrzebne i trochę miejsca zrobić. Kurcze, nie wiem jak to jest, ale wyrzuciliśmy 3 wielkie wory na śmieci, a miejsca jak nie było, tak nie ma ![]() Aaa.. i kupiłam sobie jednak kieckę na wesele ![]() Dziewczyny powiedzcie jako to jest z położną? Trzeba mieć, czy w szpitalu przydzielają? Co to jest położna środowiskowa i czy po porodzie i wyjściu do domu położna jest do czegoś potrzebna? Cytat:
![]() Maja za mną chodzi, ale niestety w najbliższym otoczeniu mam dwie... i też dwie Niny ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A wiesz, ze sobie o Tobie myślałam w weekend Bardzo sie cieszę, ze wszystko ok ![]() Cytat:
![]() Swoją drogą liczenie BMI w ciąży mija się dla mnie z celem - przecież wiadomo, że będzie wyższe, bo każda tyje... to po co kobiety denerwować? Ja bym po wyniki poszła - jak będą ok, to się uspokoisz, jak (odpukać) byłyby mocno nie ok, to myślę, że wcześniej by Cię przyjęli na wizytę. tak czy tak, niepewność chyba gorsza. |
||||
|
|
|
#1120 |
|
Raczkowanie
|
ja na koniec 13tyg mam wage -1kg (na minusie), ale to tylko dlatego ze czuje sie jakbym zabe polknela i nic mi nie smakuje
czasem jak jest Ok to wcinam, i tez chetniej slodkie niz kwasnesnilo mi sie ze na usg pokazal sie chlopczyk ![]() skonczylam wczoraj brac antybiotyk na jakas bakterie w moczu, mam nadzieje ze niewplynelo to na malenstwo szkodliwe...czytalam zeby raczej niebrac tego leku w I trym. (13tyd) ale w szpitalu powiedzieli ze lekarz wie co przepisuje i mam brac
|
|
|
|
#1121 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
A z wagą tragedii nie ma, ja bym chciała mieć taki stosunek wagi do wzrostu no ale dobra, na tym zamilknę, bo nie ma się czym chwalić :banghead:
|
|
|
#1122 |
|
BAN stały
|
Ja się źle czuję.Wczoraj pojechałam na zjazd i pierwsze co zrobiłam to zwrócenie sniadania.I jeszcze dzisiaj mam dentystę.Trzymajcie za mnie kciuki.
Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-03-18 o 10:27 |
|
|
|
#1123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1124 |
|
Zakorzenienie
|
a kiedy są te warsztaty dokładnie?
|
#1125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() metall ja tez myślałam, ze na avatarze to Ty heha ja jestem albo na zero z waga abo na plus 1kg zalezy jak lezy---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
![]() juz się nie mogę doczekać ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- 20,03 od 16.30 się zaczynaja w hotelu Plaza |
||
|
|
|
#1126 |
|
Konto usunięte
|
jestem w 16 (15t3d) t i wydaje mi sie ze cos poczulam - takie jakby puknięcie wieczorem, zastnawiam sie czy to mógł być bibuś
|
|
|
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
pfff w tygodniu takie rzeczy robią, myślałam, że w weekend
to mnie nie będzie
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
mi to się dzisiaj tak spać chce że szok
w pracy tylko medytuję i już 3 godziny mi na tym minęły
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Podczytywałam Was przez weekend ale nie miałam kiedy napisać. W sobotę miałam imieniny taty, a wczoraj byliśmy u teściowej i później u szwagierki i cały dzień przeminął. Zaraz się zbieram bo idę do Urzędu Skarbowego oddać PIT. Mam nadzieję, że kolejek nie będzie ![]() A w ogóle to auto mi się coś pierniczy i jadę busem
|
|
|
|
#1130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zabieram męża, niech się chłopak wprawia Ale raczej nikogo więcej pod ręką nie mam...---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
![]() A nie mogłaś PITa puścić przez net? Szybciej, łatwiej i kolejek nie ma
|
||
|
|
|
#1131 |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamuśki
Widzę, że poruszacie tematy związane z naszą urodą: waga, cera itd. Natknęłam się właśnie na fajny artykuł. Polecam ![]() http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...a_w_ciazy.html Miłego tygodnia bez żadnych dolegliwości życzę |
|
|
|
#1132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale i tak muszę odebrać go od cioci bo ona księgowa i mi go uzupełniła. Zobaczę jak nie będzie kolejki to złożę a jak będą to nie będę w nich stać (chociaż dzisiaj poniedziałek i w mojej mieścinie największy wtedy ruch ).
|
|
|
|
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
A ja wczoraj bylam na pizzy z TZ mniam , a dzisiaj mam wizyte u lekarza na 14:30. Ciekawe jak oceni moje badania, na razie jem zurawine. Da mi pewnie skierowanie na II USG
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja aż tak nie: 26 z synem, 22 z córką. chudlam do wagi prawie wyjsciowej rok (mam zakzdej ciazy 2+ kg) ale bez diet i cwiczeń |
|
|
|
|
#1135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niech ktoś pójdzie za mnie na spotkanie... 2 godziny pitolenia o niczym, bez żadnych konstruktywnych wniosków na koniec... a muszę być obecna W sumie ostatnio zastanawialiśmy się z kolegą, czy nie zrobić sobie takich tekturowych podobizn i nie sadzać, ale ktoś musi listę podpisać
|
|
|
|
|
#1136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dostałam wczoraj książke od szwagierki i tam jest napisane, że do 20 tc powinno sie przytyć do 4 kg. Ja jestem 3 na plusie
|
|
|
|
|
#1137 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
|
|
|
|
|
#1138 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Ja dzisiaj pierwszy dzień się wyspałam od weekendu i od razu lepiej, bo podczas wizyty babci jakoś nie mogłam spać, bo ona wstawała w nocy, chodziła po domu i się budziłam też... Piękne słońce na dworze, ale zimno nadal niestety...Cytat:
Wiadomo, że prawie każdy by chciał być chudszy i zawsze to tycie jest takie niekomfortowe, nawet jak wiadomo, że trzeba, bo dzidziol...Cytat:
A mam na nie ochotę cały czas, tak samo zresztą jak na kwaśne - z tym samym skutniem... to chyba ten refluksCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
da sie, da! ja tak jak pamietam to 1 kg w pierwszych dwoch trymestrach robilam miesiecznie a potem to juz 3-5 kg... i sie nazbierało! matko, bylam jak słoń i do dzis sie dziwie ze innie tyle nie tyją. a wcale nie jadam wiecej niz jadłam wczesniej - ja zawsze duzo jem!
|
|
|
|
#1140 |
|
Zadomowienie
|
Witam po weekendzie
Co do wagi to jak na razie mam 2,5kg na minusie,ale to przez te pierońskie mdłości;( Nic nie mogę jeść. Najbardziej martwię się tym że do Świąt może mi nie przejść i na żadne pyszności nie będę miała ochoty ![]() W pierwszej ciąży przytyłam tylko 10 kg ja miałam maleńki brzuszek, Majcia urodziła się chudziutka szybko wszystko zgubiłam. Teraz wiem,że będzie inaczej. Brzusio już rośnie dżinsy się już nie dopinają a moje piersi są meeega wielkie ![]() Pogoda do kitu wieje jak n ie wiem co,pochmurno smutno. Miałam jechać kupić sobie jakieś półbuty i kieckę żeby w Święta mieć w czym wyskoczyć, ale chyba nie będą potrzebne bo ma być cały czas zimno. WIOSNO PRZYBYWAJ!!!!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

drugiego już nie chciałam ale mąż mnie zmusił

nie przytyjesz w ciąży to pewne, ale mi ciężko byłoby tak wytrzymać. Na śniadanie I kromka, na drugie śniadanie II
Współczuję, ale zdrowie dzidzi najważniejsze!

Muszę często jeść, bo jak przez 2h nie zjem to od razu mam mdłości.
a jak już we mnie mąż jedzenie nawciska to się męczę brzuch boli, po jelitach mi jeździ masakra tak się męczę

:banghead:

w pracy tylko medytuję i już 3 godziny mi na tym minęły