Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 18 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-18, 20:37   #2671
enamour
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 18

Znacie jakiś program w którym mogłabym sobie po prostu przeglądać zdjęcia w folderze? W windows 7 w moment się otwierały i sobie na klawiaturze klikałam i je przeglądałam, a w win 8 nie mogę. Trzeba trochę poczekać, zanim się zdjęcie włączy i nie mogę klikać na kolejne, zabiję ten widows.
Stary 2013-03-18, 21:01   #2672
cholernarejestracja
Copyraptor

Soup ma ostatnio bardzo duże problemy z serwerami.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 21:04   #2673
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Napisane przez annonim Pokaż wiadomość
Jeśli jest wysłany i masz UPO - wysyłasz korektę.
dzięki!
Stary 2013-03-18, 21:19   #2674
khloe
Strzelaj lub emigruj!

czy możecie mi polecić jakąś ogólnodostępną odżywkę do włosów, która faktycznie odżywia włosy (zawiera 'dobre skłądniki' a nie silikony i oblepiacze)?

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 21:27   #2675
Callitus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Callitus Pokaż wiadomość
Pytanie do maniaczek potterowych fanficków - które polecacie, aby zacząć swoją przygodę z tym rodzajem literatury? (matura niedługo, trzeba się czymś zająć ) W naszym rodzimym języku bądź po angielsku, nie robi mi to większej różnicy
Podbijam
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
Callitus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 21:32   #2676
201705250955
Konto usunięte

Oglądałam kiedyś z kolegą film, fabuła dotyczyła dwóch magików, którzy pokazywali różne triki. Akcja działa się chyba w XIX wieku? A może w XX? Na pewno nie współcześnie. Ci dwaj magicy nienawidzili się. W jednej ze scen ginie ukochana jednego z magików (blondynka). Nie pamiętam tytułu, a strasznie chciałabym obejrzeć jeszcze raz (pewnie tytuł jakiś żałośnie prosty, ale nie mogę wyguglować)
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 21:33   #2677
Lusja
Zakorzenienie

Poszukuję pilnie piosenki z reklamy No Spa Max!
http://www.youtube.com/watch?v=AZMT2DNV6jI

Lusja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 21:35   #2678
Charmain
Zakorzenienie

Czy w tym roku będzie wiosna?
A na serio, gdzie sprawdzacie pogodę, bo już nie mam pomysłu- jutro miała być wiosna,a tu mam śnieżny koniec świata za oknem
Charmain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 21:36   #2679
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Oglądałam kiedyś z kolegą film, fabuła dotyczyła dwóch magików, którzy pokazywali różne triki. Akcja działa się chyba w XIX wieku? A może w XX? Na pewno nie współcześnie. Ci dwaj magicy nienawidzili się. W jednej ze scen ginie ukochana jednego z magików (blondynka). Nie pamiętam tytułu, a strasznie chciałabym obejrzeć jeszcze raz (pewnie tytuł jakiś żałośnie prosty, ale nie mogę wyguglować)

Prestiż

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Charmain Pokaż wiadomość
A na serio, gdzie sprawdzacie pogodę, bo już nie mam pomysłu- jutro miała być wiosna,a tu mam śnieżny koniec świata za oknem

u mnie w wlkp zaspy po kolana i dalej pada

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 21:39   #2680
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
czy możecie mi polecić jakąś ogólnodostępną odżywkę do włosów, która faktycznie odżywia włosy (zawiera 'dobre skłądniki' a nie silikony i oblepiacze)?
A próbowałaś Biovax?
i jeszcze tą mleczną: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-al-latte.html

Edytowane przez monicar
Czas edycji: 2013-03-18 o 23:05 Powód: dopisek
monicar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 21:49   #2681
kochamrosol
Przyczajenie

Byś może ktoś mi pomoże. Od jakiegoś czasu wyskakuje mi na skypie komunikat 'Webcam not working - try closing other programs that may be using your webcam'. Kamerka nie działa tzn. video. W kamerce jest tez mikrofon ale on działa.

Ktoś pomoże? Co zrobić żeby działało video
kochamrosol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 22:03   #2682
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Prestiż

Wow i to ze Scarlett! Wieki temu to oglądałam i miło będzie sobie przypomnieć ten film. Dzięki
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 22:14   #2683
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Cytat:
Mr Potters świetna ale chyba ma lekkie silikony, Garnier z awokado https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...de-karite.html

Silikon niekoniecznie jest zły
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 22:15   #2684
Stace
Zakorzenienie

Czy istnieje coś takiego jak "luka 5 godzin"? Tzn. że uczymy się dzień przed egzaminem, wydaje nam się, że umiemy wszystko, idziemy na egzamin, w głowie czarna dziura, a w domu sobie myślimy "przecież ja to wiedziałem", bo po tym czasie dopiero zaczyna nam się wszystko w głowie układać? Słyszałam o tym i się zastanawiam czy to prawda

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 22:27   #2685
evelinaa
Rozeznanie

GG do evelinaa

Cytat:
Napisane przez enamour Pokaż wiadomość
Znacie jakiś program w którym mogłabym sobie po prostu przeglądać zdjęcia w folderze? W windows 7 w moment się otwierały i sobie na klawiaturze klikałam i je przeglądałam, a w win 8 nie mogę. Trzeba trochę poczekać, zanim się zdjęcie włączy i nie mogę klikać na kolejne, zabiję ten widows.
Spróbuj kliknąć na zdjęcie prawym klawiszem myszy i zaznaczyć podgląd, wtedy powinny się normalnie wyświetlać i możesz je sobie przewijać po "staremu"
evelinaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 22:29   #2686
bumcykbajera21
Zadomowienie

mam mega debile pytanie lojalnie uprzedzam
jak rozpoznac, ze sie jest na drodze jednokierunkowej?
bumcykbajera21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 22:37   #2687
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bumcykbajera21 Pokaż wiadomość
Najprościej: znaki są po obu stronach ulicy i te po prawej i po lewej są zwrócone w Twoją stronę

A najlepiej to ZANIM się wjedzie w taką ulicę, zwrócić uwagę, że jest tam znak D3
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (8,6 KB, 2 załadowań)

Edytowane przez Dotka90
Czas edycji: 2013-03-18 o 22:39
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 22:40   #2688
bumcykbajera21
Zadomowienie

zanim to wiadomo, ale ja na egzaminie przestaje sobie ufac dzieki
bumcykbajera21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 22:49   #2689
lucciola
Zakorzenienie

Cytat:
Garnier z awokado. Fajna jest też maska mleczna Crema al latte firmy Penetton (jeśli dobrze pamiętam). Do kupienia na allegro, litrowa i niedroga.
lucciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 23:07   #2690
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Podbijam

Świat potterowym fanfików jest tak duzy, że własciwie trudno czymś sypnąć nie znając twoich preferencji. Może podasz jakieś szczegóły? Kto chcesz żeby w tym FF występował(Harry, Syriusz, Dumbledore, Voldi, Merlin)? Jakie paringi(jakies w ogóle?)? Jaki przedział czasowy (lata szkolne wielkiej trójcy/lata szkolne Huncwotów/lata szkolne Dumbledore'a/okres po zakonczeniu siódmej części/daleka przyszlośc/daleka przeszłość)? Czy masz jakieś preferencje dotyczące gatunku albo przynajmniej tego co chcesz, a czego nie chcesz w takim fanfiku spotkać (np. interesowałaby cię lata szkolne Huncwotów, ale raczej ze strony przygodowej, a nie romansowej albo chciałabyś poczytać o relacji Dumbledore'a z reszta jego rodziny)? Albo może chciałabyś, żeby to byla jakaś historia alternatywna? I w ogole masz jakiekolwiek pojęcie na temat "terminologii" fanfikowej? Bo nie wiem, czy mogę pisac swobodnie, czy mam wszystko wyjasniać

Świat FF dotyczących HP jest naprawdę ogroooomny. Mogę ci polecić kilka fajnych fanfiction, które MI się spodobały. Jednak nie zrobię tego nie znając twoich preferencji, bo mogłabym ci polecic coś, co tobie sie kompletnie nie podoba. Dlatego proszę o kapkę informacji
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 23:09   #2691
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
Czy istnieje coś takiego jak "luka 5 godzin"? Tzn. że uczymy się dzień przed egzaminem, wydaje nam się, że umiemy wszystko, idziemy na egzamin, w głowie czarna dziura, a w domu sobie myślimy "przecież ja to wiedziałem", bo po tym czasie dopiero zaczyna nam się wszystko w głowie układać? Słyszałam o tym i się zastanawiam czy to prawda
To jest tak, że mamy pamięć krótkotrwałą i długotrwałą. Krótkotrwała to taki jakby "przedsionek" pamięci, w którym wiedza się kręci kilka minut. Więc jeżeli coś przeczytasz, zrobisz herbatę i wrócisz do pokoju, to możesz to wciąż pamiętać. Ale wiadomość musi być głębiej przetworzona, żeby przejść dalej - do pamięci długotrwałej. Jeżeli uda się jej tam dotrzeć, to ścieżki neuronalne potrzebują minimum kilkunastu minut, żeby ją zakodować dobrze, co nazywa się procesem konsolidacji wiedzy/informacji. Przy czym te kilkanaście minut to minimum, konsolidowanie się może trwać nawet miesiącami. Ale zazwyczaj trwa maks do kilku godzin. Przy czym najlepiej konsolidują się informacje w trakcie snu. Dlatego nauka + sen sprawiają, że większa jest szansa, że sobie coś utrwalimy dobrze ale to nie jest tak, że MUSI upłynąć X godzin, żeby się coś dobrze skonsolidowało.

No i nieodświeżana informacja ma tendencję do zanikania. Dlatego dobrze jest powtarzać, bo często wzbudzane neurony = łatwiejszy odczyt informacji.

Z tego samego powodu osoby, które się alkoholizują mocno mają "urwany film" - tj. zachowują się racjonalnie, mówią coś, robią, ale następnego dnia nie pamiętają - bo informacja nie uległa konsolidacji. Albo osoby po wypadku/straceniu przytomności nie pamiętają co się działo kilka minut wcześniej.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 23:27   #2692
Callitus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
Świat potterowym fanfików jest tak duzy, że własciwie trudno czymś sypnąć nie znając twoich preferencji. Może podasz jakieś szczegóły? Kto chcesz żeby w tym FF występował(Harry, Syriusz, Dumbledore, Voldi, Merlin)? Jakie paringi(jakies w ogóle?)? Jaki przedział czasowy (lata szkolne wielkiej trójcy/lata szkolne Huncwotów/lata szkolne Dumbledore'a/okres po zakonczeniu siódmej części/daleka przyszlośc/daleka przeszłość)? Czy masz jakieś preferencje dotyczące gatunku albo przynajmniej tego co chcesz, a czego nie chcesz w takim fanfiku spotkać (np. interesowałaby cię lata szkolne Huncwotów, ale raczej ze strony przygodowej, a nie romansowej albo chciałabyś poczytać o relacji Dumbledore'a z reszta jego rodziny)? Albo może chciałabyś, żeby to byla jakaś historia alternatywna? I w ogole masz jakiekolwiek pojęcie na temat "terminologii" fanfikowej? Bo nie wiem, czy mogę pisac swobodnie, czy mam wszystko wyjasniać

Świat FF dotyczących HP jest naprawdę ogroooomny. Mogę ci polecić kilka fajnych fanfiction, które MI się spodobały. Jednak nie zrobię tego nie znając twoich preferencji, bo mogłabym ci polecic coś, co tobie sie kompletnie nie podoba. Dlatego proszę o kapkę informacji
Prawdę powiedziawszy - naprawdę wszystko Mój ulubiony okres to chyba Huncowoci, ale przyszłe pokolenie i shipy typu Snarry też mnie zadowolą. Zapewne większość mi się spodoba, byleby było dobrze napisane Bez różnicy, czy wątki miłosne (byle nie 'rzygam tęczą'...) czy przygodowe.
Czyli niewiele pomogłam?
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
Stary 2013-03-18, 23:55   #2693
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Prawdę powiedziawszy - naprawdę wszystko Mój ulubiony okres to chyba Huncowoci, ale przyszłe pokolenie i shipy typu Snarry też mnie zadowolą. Zapewne większość mi się spodoba, byleby było dobrze napisane Bez różnicy, czy wątki miłosne (byle nie 'rzygam tęczą'...) czy przygodowe.
Czyli niewiele pomogłam?
No nie za bardzo Ale postaram się coś zaproponować (jutro, bo teraz to już idę spać ).

A powiedz mi, korzystałaś kiedys z Forum Literackiego Mirriel?
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 00:13   #2694
Callitus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
No nie za bardzo Ale postaram się coś zaproponować (jutro, bo teraz to już idę spać ).

A powiedz mi, korzystałaś kiedys z Forum Literackiego Mirriel?
Tak, zaczęłam kilka opowiadań z tych "polecanych", ale irytują mnie miniatury - uwielbiam długie historie, w które można się wciągnąć i czytać w pociągu Do tego nieco gubię się tam, o wiele lepiej szło mi na fanfiction, ale tam z kolei sporo jest opowiadań "rzygam tęczą", a za tym nie przepadam
Stary 2013-03-19, 10:32   #2695
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
prócz tych, co poleciła lucciola mogę polecić odżywki z Joanny Natura.
Stary 2013-03-19, 11:53   #2696
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuleyka89 Pokaż wiadomość
hej, mam pytanie ile dopłacacie za biała plombe u dentysty na nfz.
dzis byłam i dopłaciłam 130zł
zastanawiam się czy to nie jest zbyt dużo, jak na plombe na jednym zębie (czwórce, bo dziurka nie była bardzo duza)
Ja 50 zł za białą plombę płacę prywatnie u dentysty. Ty na NFZ dopłatę masz ponad 2,5 razy większą

Cytat:
Napisane przez Charmain Pokaż wiadomość
Krótkoterminową sprawdzam na http://www.meteo.pl/, mają prognozy 84 h.

Cytat:
Napisane przez bumcykbajera21 Pokaż wiadomość
Oprócz tego, co już dziewczyny napisały to jeszcze wszystkie samochody są zaparkowane przodem w jednym kierunku. Jednak wiadomo, że czasami to może być zbieg okoliczności.
Jeśli na egzaminie nie będziesz pewna czy to droga jednokierunkowa czy dwukierunkowa to lepiej, żebyś zachowywała się jak na dwukierunkowej, bo wtedy nie stworzysz zagrożenia na drodze i egzaminator nie będzie miał Cię za co "uwalić", po prostu jeszcze raz weźmie Cię na jednokierunkową. Jeśli zrobisz na odwrót (okaże się, że to dwukierunkowa, a Ty zachowasz się jak na jednokierunkowej) to oblejesz egzamin, bo stworzysz zagrożenie ruchu.

Edytowane przez WrednaMyszka
Czas edycji: 2013-03-19 o 11:55
WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:44   #2697
Driica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarna_maciejka Pokaż wiadomość
Hej, wiecie moze co to za kwiatek?
Kolezanka go dostala, ale marnieje, moze go zle pielegnuje? Chcialysmy sprawdzic, ale nie wiemy jak sie nazywa.
Wygląda jak starzec popielnik, inaczej Cyneraria. Te liście mogły tak paść, bo ten kwiat nie lubi jak się po nich leje wodą, trzeba podlewać prosto do ziemi, albo na podstawkę, liście muszą być suche. I nie lubi jak jest za ciepło, więc niech koleżanka go nie stawia przy kaloryferze na przykład.

What doesn't kill you, makes you stranger.

Fool me once - shame on you, fool me twice - shame on me.
Driica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:53   #2698
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Też mam pytanie o allegro, chciałam kupić nowy telefon, w opcjach allegro wybieram Nowy pojawiają mi się telefony pod miniaturką pod opisem pisze nowy wchodząc w aukcje widnieje odniowony co to znaczy odniowiony? Czy on był używany i np wymienili obudowę i wystawiają jako nowy czy jak?
up
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:55   #2699
Friese
Zakorzenienie

Leki i recepty:

Mam tabletki antybiotyk do wykupienia. Weszłam na doz by sprawdzić ile kosztują.
Kliknęłam ODPŁATNOŚĆ:
  • 50% - cena 21.96 zł
  • 100% - cena 24.96 zł

Może mi ktoś powiedzieć jak to działa? Bo na moją prostą matematykę to jeśli całość to 25 zł, to połowa z tego to jakieś 12 zł a nie 22 zł
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 13:09   #2700
Delli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość
Leki i recepty:

Mam tabletki antybiotyk do wykupienia. Weszłam na doz by sprawdzić ile kosztują.
Kliknęłam ODPŁATNOŚĆ:
  • 50% - cena 21.96 zł
  • 100% - cena 24.96 zł

Może mi ktoś powiedzieć jak to działa? Bo na moją prostą matematykę to jeśli całość to 25 zł, to połowa z tego to jakieś 12 zł a nie 22 zł
Też tego nie czję bo z tydzień temu ginekolog powiedział mi, że ten antybiotyk powienien kosztować ok 6zł (50%), w 3 aptekach tego nie mieli i babka powiedziała, że ma zamiennik ale on nie jest refundowany ale myślę sobie - okej to jakieś 12 zapłacę. I co? Zapłaciłam z 8zł ja tego nie czjaę. I zawsze pytam o ceny.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości