|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |
|
dryfuję słowami
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
![]() ale przynajmniej wiem, że nie jestem jakaś dziwna z tą dolegliwością
|
|
|
#1292 |
|
Zadomowienie
|
Oddalam się do krainy snów. Dobranoc wszystkim
|
#1293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj mu kawalek
|
|
|
|
|
#1294 |
|
Rozeznanie
|
Dostała- jak zawsze
ja poprostu nie umiem jej odmawiać. TŻ się śmieje, że muszę się na niej uczyć, bo później bąblowi też nie będę umiała odmawiać i będzie problem
|
#1295 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
|
|
|
#1296 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
|
|
|
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nic nie kupiłam. Póki co wchodzę w moje ciuchy. Jak trzeba będzie to kupię sobie jakieś dżinsy ciążowe i jakąś dłuższą sukienkę na co dzień. Spodnie w sklepach pieruńsko drogie, ale tak myślę, że na Allegro zamówię najwyżej. Szwagierka jest krawcową to w razie czego przerobi
|
|
|
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
muszę iść na pocztę
|
|
#1299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, czytać opakowania! Pliiiiiiiis. Mozzarella mozzarelli nie równa, feta fecie nie równa. Zasada jest jedna: mleko surowe w składzie - nie jeść mleko pasteryzowane w składzie - jeść Ostatnio znalazłam surowe mleko w mieszance serów typu grana (grana padano, parmezan) Przykładowy skład mozzarelli z mlekovity - mleko pasteryzowane, sól, stabilizator - chlorek wapnia, bakterie fermentacji mlekowej, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, podpuszczka mikrobiologiczna, skład zalewy: woda, sól
|
|
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
dzieńdoberek
dobrze że w czwartek biorę sobie wolne z okazji wizyty to będę spała chyba do południa![]() śniegu u mnie napadało jak skurczybyk więc nie mam więcej pytań
|
#1301 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Dziś zajrzę do Gatty, mignęło mi, że któraś kupiła tam fajne legginsy z pasem. Choć pogoda nastraja raczej do tego, żeby się schować pod kołdrę i stamtąd nie wyłazić
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2013-03-19 o 08:41 |
|
|
|
|
#1302 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz naszła mnie ochota na dorsza Szkoda, że te najzdrowsze ryby są takie drogie :/ Jak lubicie łososia to polecam lasagne z łososiem i szpinakiem Cytat:
![]() Dziękuję Cytat:
I jedynie na allegro kupuję, bo w sklepach ceny są kosmiczne. Na all można fajne używki H&M Mama kupić. W ciągu paru miesięcy ciąży te ciuchy nie sposób zniszczyć.
|
||||
|
|
|
#1303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można jeżeli jest z mleka pasteryzowanego. Na mojej ulubionej z Lidla w ogóle nie pisze z jakiego mleka, tylko w składzie widnieje "mleko". Więc nie jem. Dzisiaj 16:40 usg. Poproszę o kciuki Ale mam nerwy i będzie się ciągną ten dzień.
|
|
|
|
|
#1304 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze, a stres przed badaniem też mam... zawsze... ot shiza ciążowa i tyle Cytat:
![]() Nad Jagodą też myślałam, ale małżonek się nie godzi... bo takie jadalne imię.. no i nie Natalka ![]() Cytat:
Cytat:
W ogóle ryby i wszystko co z wody wyłazi ![]() BTW w avatarze to Twoje futro? Cytat:
Pstrąg najłatwiej z folii z masełkiem, pietruszką i kawałkiem cytryny. Łosoś z patelni albo parowaru - albo z sosoem jogurtowym, albo tako sobie sam, albo z pomidorkami, albo co tam w lodówce masz. Świetny jest też makaron z łososiem - wykonanie proste jak budowa cepa Uwielbiam też okonia nilowego z kaparami i pomidorkami koktajlowymi - brzmi może dumnie, ale to bardzo proste, a smaczne danie. I w sumie nie bardzo drogie Cytat:
Doczytałam sobie wczoraj, bo sery uwielbiam, że jak się ktoś bardzo boi, to zostają sosy serowe, zapiekanki czy pizza, bo listerioza ginie podczas obróbki cieplnej Zasypało nas... dokumentnie i sypie nadal ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Czy ja dobrze kojarzę, ze na pl. Hirszfelda robisz? Jeśli tak, to jestem ciekawa czy też będziesz tyle co ja czekała, czy to był "wypadek przy pracy" ? |
|||||||
|
|
|
#1305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też zasypała, ale na szczęście już nie pada. Samochód mam nie odśnieżony od tygodnia. Była taka wielka czapa śniegu. Do wczoraj 3/4 stopniało, a nocy znowu dosypało. Szkoda, że mąż pojechał do pracy swoim samochodem. No niestety, trzeba będzie odśnieżyć
|
#1307 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
I u nas tego białego czegoś napadało-jakby było mało tego który już spadł Pocieszam się tylko,że już bliżej wiosny niż dalej Cytat:
Kilka godzin przed pieczeniem posypuję go przyprawą do ryb,faszeruję dużą ilością koperku,natki pietruszki i czosnku i w folii aluminiowej do pieca Po upieczeniu tylko plasterek cytrynki.Cytat:
![]() Cytat:
się trzymają !
|
|||
|
|
|
#1308 |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
W nocy złapał mienie potworny ból brzucha. Kulo mnie i rozrywalo w podbrzuszu po środku i po prawej stronie, po godzinie przeszło samo. Napisałam smsa do swojej lekarki, myślałam, że przyjmie mnie na wizytę, ale kazała do szpitala jechać.
Jestem przerażona :-( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1309 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
! daj znac jak tylko wrocisz
|
||
|
|
|
#1310 |
|
Raczkowanie
|
ledwo co wstalam...tak mi sie spac chce ze ledwo oczy podtrzymuje aby sie niezamykaly
. jadac do pracy w pociagu zlapal mnie atak kaszlu myslalam ze mi flaki wykrztusi.co czuje ze musze sie "rozchorawac"aby do pracy nieprzychodzic i odpoczac kilka dni ![]() inwersja trzymamy kciuki, bedzie dobrze kazda z nas odczasu do czasu cos tak boli w tym brzuchu |
|
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po zapłaceniu Pani z rejestracji zlały nas kompletnie i na żadne pytanie nie chciały odpowiedzieć...USG robiła Pan na B... Bak...Bank.. cholera, nie pamiętam, jeśli Ci zależy, mogę sprawdzić w domu na wynikach ![]() Z samego badania jestem zadowolona - wszystko dokładnie sprawdzał, dużo tłumaczył, co i dlaczego robi. Wszystko pokazał, popowiększał, serduszka dał posłuchać, więc ok. Nie miał tez nic przeciwko Bartkowi, co więcej na jego pytania też ładnie odpowiadał. Ogólnie sprawił wrażenie bardzo profesjonalnego, a przy tym pozytywnego lekarza. Szkoda natomiast, że takie słabe zdjęcia wyszły - na forum wkleić się nie da Ale może przez powłoki brzuszne (i mój tłuszczyk) tak wychodzi?
|
|
|
|
|
#1313 |
|
Raczkowanie
|
ledwo co wstalam...tak mi sie spac chce ze ledwo oczy podtrzymuje aby sie niezamykaly
. jadac do pracy w pociagu zlapal mnie atak kaszlu myslalam ze mi flaki wykrztusi.co czuje ze musze sie "rozchorawac"aby do pracy nieprzychodzic i odpoczac kilka dni ![]() inwersja trzymamy kciuki, bedzie dobrze kazda z nas odczasu do czasu cos tak boli w tym brzuchu |
|
|
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
Aha
A powiesz ile za genetyczne płacisz, bo się zastanawiam, czy na kolejne nie iść gdzie indziej?A w ogóle bedziesz jutro na Warsztatach? |
|
|
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
Helol.
Ja też nic nie kupiłam jeszcze. Nawet ciuchow z poprzedniej ciąży nie wyciągnęła i nie upralam. Chodzę w ubraniach sprzed schudniecia i się spokojnie w nie mieszcze
|
|
#1316 |
|
Zakorzenienie
|
Haha właśnie! Też to usłyszałam na ostatnim usg.
-Ma Pani zbyt grube powłoki brzuszne ![]() haha
|
#1317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem wlasnie czy ftki wyszly tak przez tluszczyk bo ja dostalam 2 fotki tlyko gdzie na moniotrze super bylo widac a na fotach juz slabo bardzo;/ do tego na jedym zdjeciu tylko widac Babla drugie nei wiem nawet co przedstawia moj lekarz mial mnie skierowac gdzie indziej ale ja juz wczensiejs sie tu zapisalam i chcialam isc bo super opinie, no cóż, nastepnym razem mam nadzieje bedzie super, mi robił dr Woytoń, bardzo miły i dokładny ale miałam wrazenie, ze bardzo chce namówić mnei na badania z krwi wiec od razu zaczelam sie martwic ze cos jest nie tak |
|
|
|
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ale jaja
![]() Ktoś mi odśnieżył samochód
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
Ja-Ika co Ty masz za krasnoludki?!?!
Inwersja, trzymam mocno kciuki, wszystko będzie dobrze
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba sąsiad się ulitował
wczoraj z nim rozmawiałam i mówił, że mam bardzo zaśnieżony, a wie, że jestem w ciąży, więc pewnie to on ![]() no nic trzeba kupić Merci i mu wręczyć
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.

TŻ mi kupił mały torcik wracając z pracy i wcinam go z truskawkami
daj mu kawalek

ktoś tam ma? nawet nie wiem co w ogóle można na to stosować... na razie posmarowałam zwykłym kremem Nivea 

dobrze że w czwartek biorę sobie wolne z okazji wizyty to będę spała chyba do południa

Ale mam nerwy i będzie się ciągną ten dzień.

W ogóle ryby i wszystko co z wody wyłazi