|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 40kg do zrzucenia... Raz na zawsze. część III
Hejka
![]() Mnie tak też ostatnie ciągle do orzechów ciągnie. Mam świeżo połupane włoskie i tak chodzę podbieram ![]() Planowane menu na dziś: I owsianka (melon, płatki owsiane, śliwki suszone, orzechy włoskie, żurawina suszona, jogurt naturalny) II zapiekanki (chleb nordlander + ser mozzarella + pieczarki) III melon + orzechy włoskie + żurawina suszona IV ziemniaki + roladka z piersi z kurczaka z pieczarkami + surówka z kiszonej kapusty + mizeria V brak weny
#4532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja tam tego, samopoczucie i Synek u Ciebie być powinny, no tam tam, nie tu ![]() a tak wogóle to na niedziele Teściowa upiekła dla mnie szarlotkę: ciemny spód, bez cukru i spód i jabłuszka ![]() Tż cukrem pudrem sobie sypał i marudził, że spód śrutowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, czy mogę się do Was przyłączyć? Potrzebuje znów wsparcia, bo moja waga wskazała 96 kg co mnie cholernie martwi. Dwa lata temu dzięki pomocy wizażanek na diecie proteinowej schudłam z 85 kg do 60 ale wróciło mi z nadwiązką! Jako, że w ostatnim czasie dużo przeszłam rozstanie z facetem, utrata pracy to postanowiłam, że w końcu zrobię coś dla Ciebie i tym samym pokaże wszystkim, że mi się uda i bez efektu jojo. Chcę jeść mniej a zdrowiej. Liczę na zmianę nawyków żywieniowych. Dodatkowo póki co jedynym sportem będzie rowerek stacjonarny, potem dorzucę basen, a już w daleekiej przyszłości pomyślę nad siłownią i bieganiem. Plany świetne, prawda? A jak to będzie w rzeczywistości? Mam bardzo słabą wolę walki, nie umiem się odpowiednio zmotywować, potrzebuje ogromnego wsparcia, bo inaczej wciąż będę tyć i wciąż będę nieszczęśliwa....
#4534 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
![]() Ale masz kochaną Teściową i to się liczy ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
![]() Nie będę się wypowiadać o głupocie odchudzania na dietach typu proteinowa, bo sama odchudzałam się równie= duużo bardziej niemądrze, ale jak sama doświadczyłaś nie jest warte nic takie chudnięcie. Życze powodzenia w chudnięciu ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Noo Buziaczki moje, a teraz co u mnie.. zimno, śniegu po dupe i piję kawę, czyli w sumie nic się nie zmieniło. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Wtajemniczenie
|
Niewidoczna witaj
![]() ![]() oczywiście ze możesz si eprzyłaczyć . najtrudniej jest zaczac poźniej jakoś leci , raz lepiej raz gorzej ![]() powodzenia w gubieniu kilosków ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- monicMonia słoneczko ![]() a mi słońca potrzeba ![]() ![]() śniegu nawaliło tyle ze ledwo chodzić mozna ![]() te Twoje foteczki żarełka, czy dobrze widze że zajadasz się krażkami? ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez karolinadobra Czas edycji: 2013-03-19 o 10:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ojj ja też je uwielbiam, ale kupuje te slim, są cieniutkie, mają 19kcal a mogę zjeść dzięki temu więcej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() Mam mnóstwo dobrych informacji ![]() 1. Nayebało śniegu. 2. Bolą mnie zatoki. 3. Chce mi się żreć. 4. I beczeć. 5. Siedzę sama w domu. 6. A matma leży i kwiczy. 7. Nie wiem co na obiad. 8. Na II śniadanie robiłam owsiankę i mleko mi wykipiało. 9. W związku z powyższym muszę szorować piec, bo zalałam dwa palniki. 10. I tego śniegu jeszcze kurfa dopaduje. Waga w porządku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4538 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() dobrze że chociaż masz teń śliczny pozytywny uśmiech na buźi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja ostatnio natrafiłam na jakies z błonnikiem i wielozbożowe , włłaśnie takie cieniutkie a tak to naturalne najczęsciej albo z dynią. Oskarek sie tak nimi zajada że hej , razem z mamusią ![]() To gdzie ja mam to podanie o słońce wysłać? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4539 |
Wtajemniczenie
|
Hmm ja myslę, że do burmistrza/ prezydenta miasta! powiedz, że go pozwiesz, że nie zapewnia podstawowych potrzeb swoich podopiecznych! ALbo niech Cię na wczasy wyśle, gdzieś w słoneczne miejsce!
![]() ![]() A masz fotkę śniadanka, które właśnie zrobiłam ![]() A co do wafli to te błonnikowe są niezłe. A że synuś lubi to się ciesz, zdrowszy będzie ![]()
![]() |
#4540 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak serio to mycia kuchenki współczuje, dobrze, że mam TŻ od zmywania i mycia kuchenki ![]() A skończyłaś już ten antybiotyk? Może jeszcze raz idz do lekarza, co? o śniegu sie nie wypowiem.. Na głód.. zjedz cos? ;> A matematyka no cóz.. czasem relaks też potrzebny ![]() Będzie dobrze! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zjadłabym sobie coś, ale dziś mam ładny obfity obiad, bo wymyśliłam sobie naleśniki i zupę ogórkową, także dobrowolnie zrezygnuję ze zjedzenia czegokolwiek dodatkowo ![]() A za matmę się wezmę, muszę dziś choćby ze 4 lekcje nadrobić, bo jestem masakrycznie do tyłu. A matura za niecałe 2 miechy ![]() mleko na kuchence juz zaschło, takze naprawde musze szorowac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
Przyczajenie
|
Dzięki za miłe przyjęcie ;-) Muszę się wybrać zaraz na zakupy, bo w mojej lodówce nie znajduję się nic co mogłabym jeść bez wyrzutów sumienia. Dziś 30 minut na rowerku stacjonarnym za mną, prędkość w granicach 25-30 km/h i 148 kcal spalonych, powalczę jeszcze trochę wieczorkiem. Największy mój problem to piersi i brzuch. Zdecydowanie mam otyłość brzuszną, a mój biust to mój największy koszmar. Zastanawiam się jakie ćwiczenia pomogą mi pozbyć się tłuszczyku z tych okolic? BTW mdli mnie od zwykłej wody niegazowanej, macie podobnie? Jakieś sposoby, by smak tej wody był choć odrobinę lepszy?
#4544 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Aaa na święta będę blizej Ciebie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
![]() Ojj pomarudz sobie, to jest dobre! oczyszczające. Każdy lubi pomarudzić. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4545 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=monicfeliz;39852537]
To zalej gorącą wodą na 3 minutki i umyjesz bez szorowania ![]() Ojj pomarudz sobie, to jest dobre! oczyszczające. Każdy lubi pomarudzić. ![]() ![]() [QUOTE] No kocham za te kopy w szczególności ![]() ![]() I 17 kilogram powoli ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
No kocham za te kopy w szczególności ![]() ![]() I 17 kilogram powoli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4546 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Zakorzenienie
|
Monicfeliz - jestem na diecie cukrzycowej, więc zero cukru, biszkopty odpadają
![]() cukrzycowa, bo cukier mi w ciązy trochę wariuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Zakorzenienie
|
Skończyłam smażyć naleśniki, ale chyba zjem bez farszu, bo lubię takie
![]() ![]() ![]() Tym bardziej w samotności. A dziś sama w domu siedzę to trochę mam luzu. Rzadko kiedy zdarza się taka okazja. Szkoda, że sypie śnieg i jest taka pacianga wszędzie. Ani to na spacer ani nic ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4550 |
Wtajemniczenie
|
niewidoczna no wlaśnie cyrtynki sobie dodaj do wody jak radza dziewczynki
![]() Monia Monic ja na święta troche w Wielniu , troche w Poznaniu i może jeszcze w Sieradzkie brykne do brata ale zalezy od pogody , wiec jak zawsze w trasie ![]()
#4551 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Zakorzenienie
|
spoko
![]() dzięki temu od 2 tygodni waga stoi w miejscu po spadku kilogramowym ![]() Moja sąsiadka mocno schudła na takiej diecie ![]() Jeść mam co, tyle że słodycze, cukier, miód, dżemy, białe pieczywo, tłuste mięsko i takie tam. Fajna dieta, normalnym cukrzykom polecają słodzik, ksylitol i inne cuda a mnie tego też nie wolno, czyli szlaban ale z korzyścią i dla mnie i Lokatorka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() na poważnie to dawno nie byłam u niego , on tez w rozjazdach jak mój przemo więc czasem ciężko czas znaleźć na jakies spotkanie ![]()
![]() Edytowane przez karolinadobra Czas edycji: 2013-03-19 o 11:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4554 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jogurtów żadnych słodzonych, a od tych light jak najdalej bo w końcu słodzikiem słodzone a słodzik w ciąży - zabójstwo, zresztą słodzik to ogólnie fuuuu ![]() 2 tyg jestem na diecie, raz się pokusiłam o małą jogobelle borówkową ale z racji tego, że bardzo mało jadłam (jakiś wstręt do jedzenia mi się trafił jednego dnia - powód: może hormony ciążowe mnie "zmuliły" ![]() do braku cukru można się przyzwyczaić tak jak do mniejszej ilości soli. Po czasie organizm przestaje wołać o niego ale pod warunkiem, że dobrze mamy zbilansowaną dietę. Jem dużo warzyw, które w naturalny sposób np. z ciemnym pieczywem, kaszami itd wolniej uwalniają cukier do krwi i w ten sposób nie mam napadów na słodkie ![]() A Synek jakoś nie "żąda" słodkich zachcianek ![]() Edytowane przez czarownica1 Czas edycji: 2013-03-19 o 11:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() z bratem mam super kontakt choć bratowa mnie irytuje często /gesto ... no stara sie być miła nie powiem , ale mnie przez takie miło /słodko właśnie czasem na wymioty bierze bo wole jak ludzię sa normalni po prostu i szczerzy . a tesciów mam super , nie wpiepszają sie w nic , pomagaja jak trzeba i ogólnie lubie tam jeżdzić choć teściowa mam straszną gadułę. ![]() jedna trawię, druga uwielbiam , tez w ciąży ![]() ![]() ![]() wiesz z moim ciężkim charakterkiem trudno mi dogodzić żebym kazdego lubiła i wad nie widziała, albo przymykła oczy i siedziała cicho wiec wiadomo konflikty sie zdarzają ![]() ![]()
![]() Edytowane przez karolinadobra Czas edycji: 2013-03-19 o 11:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sumie cięzko chyba się przestawić na taka dietkę. Ale bardzo zdrowe nawyki na przyszłość ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4558 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dla mojego synka tylko love ![]() ![]() oczywiście zalety też mam....mnóstwo zalet ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez karolinadobra Czas edycji: 2013-03-19 o 11:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4559 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Zakorzenienie
|
Bo to jest tak:
Ich muss durch den monsun, hinter die Welt, ans Ende der Zeit bis kein Regen mehr fällt, Gegen den Sturm am Abgrund entlang und wenn ich nicht mehr kann, denk ich daran irgendwann laufen wir zusamm', durch den monsun, dann wird alles gut! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.