Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-19, 13:19   #2281
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
No i nie podjechałam samochodem na parking, kręciłam bączki na górce jedynka i wzium do okoła hahaha

dziewczyny, czy jak karmicie swoje maleństwa to też im się pocą z tyłu główki?
ponoć jak tak się poci główka to może swiadczyć o krzywicy
u mnie poci się główka, ale ja myślałam, że to dlatego, że jedną ręką podtrzymuję Małego i myślałam, że przez to, że moja dłoń się poci to i Jego główka też. Ale teraz to mnie wystraszyłaś...

dziewczyny, co można jeść słodkiego przy kp? Bonitki z Biedry zażeram i biszkopty można coś jeszcze?

fewcia Ty się martwisz, bo masz 5 kg na plusie, ja leżałam z laską na sali, co w ciąży przytyła 40 kg, jak wjechałam po porodzie na salę, to myślałam, że to sala gdzie leżą kobiety przed i po porodzie (laska nie miała dziecka przy sobie), nie obrażając nikogo ale dziewczyna miała brzuch po ciąży większy niż ja w ciąży. Mało tego nic sobie z tego nie robiła, cały czas coś mieliła w buzi, a to ciastka, a to bułki, a to serki, obraziła się na matkę jak jej ciastek nie przyniosła. Także fewcia luzuj poślady, ja się przy tej lasce wyluzowałam totalnie

Edytowane przez nancykenator
Czas edycji: 2013-03-19 o 13:24
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 13:21   #2282
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Pstryniu- o matko! Mówił ci ktoś że jesteś wariatką?
Kiedyś będziesz mnie miała na sumieniu-mówię ci kawą się zakrztusiłam

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

hahahahaha, nie wiem o co chodzi z tymi plecami, ale i tak mnie rozbawiłaś. Jaki wybrałaś model?
z tylu plecy z przodu plecy czyli cycka brak a jak zaloze taki usztywniany to chociaz cokolwiek bedzie spod bluzki czy sukienki odstawac

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...048975089.html

tylko oczywiscie rozmiar inny

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 13:23   #2283
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Nawijko, na 2,5 dnia?! Ja jedną na dzień wtranżalam!!!
Jejku, nawet nie wiesz jak mi dobrze po takim newsie

nancy, ja jeszcze jem wafelki smietankowe Familijne, drozdzowki, pączki. Domowe ciasta bez kakao tez szamie.
A ostatnio capnelam 1 delicje, 1 piernika i kostke czekolady

W ogole lubie te wszystkie herbatniki/wafelki/biszkopty maczac w ince lub bawarce - pyyychaaa

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-03-19 o 13:30
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 13:24   #2284
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Jak Wy to zrobiłyście? ??? Ja mam nadal 5 kg na plusie... Niby po cc to wolniej spada, ale przez ten śnieg nawet na spacer z Małą nie mogę wyjść. A na ćwiczenia chyba jeszcze za wcześnie (jestem 3tyg po cc). Dołuje mnie moja waga...
Ja jestem 10 tyg po cc i jeszcze 7 kg mi zostało. No ale 20 juz spadło
zaraz bedzie ciepełko to bedziemy chodzić na dłuuuuuuuugie spacerki i rzucimy

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
u mnie poci się główka, ale ja myślałam, że to dlatego, że jedną ręką podtrzymuję Małego i myślałam, że przez to, że moja dłoń się poci to i Jego główka też. Ale teraz to mnie wystraszyłaś...

dziewczyny, co można jeść słodkiego przy kp? Bonitki z Biedry zażeram i biszkopty można coś jeszcze?
Kiedys mi mówiła dr ze to moze byc objaw, ale tez mysle ze jak jedna rekas ie podtrzymuje tę główkę no to ma prawo się przeciez spocic.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

z tylu plecy z przodu plecy czyli cycka brak a jak zaloze taki usztywniany to chociaz cokolwiek bedzie spod bluzki czy sukienki odstawac

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

bardzo ładny

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 13:25   #2285
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Ja wczoraj bułę słodką z budyniem i czekoladą zjadłam...

A ważę 17kg mniej, a 8kg mniej niż przed ciążą.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 13:25   #2286
ewadylewska
Zadomowienie

Ojojoj w kwestii herbatników to i ja jestem uzależniona od maślanych, teraz jem hurtowo jakieś z tesco...mmmmmmmm pycha

a ja mam lekki jeszcze brzuszek, skórę po ciąży, ale waga następnego dnia spadła mi o 10 kg

Edytowane przez ewadylewska
Czas edycji: 2013-03-19 o 13:26
ewadylewska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 13:26   #2287
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
jakos mnie to nie zdziwilo wcale

Cytat:
Kurdę..zjadłabym coś, ale nie wiem co!
A taką kaszkę jak Smakija np zjadłybyście czy lepiej nie, nie można?
jem jem, 2,3 dziennie

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-19, 13:28   #2288
Ewik86
Zakorzenienie

Debrah ja jadłam te kaszki, tyle że z biedry i małej nic nie było.

nancykenator szarlotkę można, ciasteczka owsiane

Mojej małej też się kark poci, ale i mi dłoń również od trzymania główki.

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 13:30   #2289
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

fewcia Ty się martwisz, bo masz 5 kg na plusie, ja leżałam z laską na sali, co w ciąży przytyła 40 kg, jak wjechałam po porodzie na salę, to myślałam, że to sala gdzie leżą kobiety przed i po porodzie (laska nie miała dziecka przy sobie), nie obrażając nikogo ale dziewczyna miała brzuch po ciąży większy niż ja w ciąży. Mało tego nic sobie z tego nie robiła, cały czas coś mieliła w buzi, a to ciastka, a to bułki, a to serki, obraziła się na matkę jak jej ciastek nie przyniosła. Także fewcia luzuj poślady, ja się przy tej lasce wyluzowałam totalnie
Dziękuję Podawałam przepis na szarlotkę sypaną, ja jem ją na kg i nic się małej nie dzieje. A poza tym tak jak dziewczyny piszą - biszkopty, herbatniki.

Cytat:
Ja jestem 10 tyg po cc i jeszcze 7 kg mi zostało. No ale 20 juz spadło
zaraz bedzie ciepełko to bedziemy chodzić na dłuuuuuuuugie spacerki i rzucimy
Na pewno??
Bo ja mam wrażenie,że wiosny nigdy nie będzie, śniegu jak na Syberii! ;(

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39856256]

A ważę 17kg mniej, a 8kg mniej niż przed ciążą.[/QUOTE]

Dobijaj mnie...
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 13:30   #2290
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Jak Wy to zrobiłyście? ??? Ja mam nadal 5 kg na plusie... Niby po cc to wolniej spada, ale przez ten śnieg nawet na spacer z Małą nie mogę wyjść. A na ćwiczenia chyba jeszcze za wcześnie (jestem 3tyg po cc). Dołuje mnie moja waga...
ehh kochana to ja Cię pocieszę mi zostało 8 i dobrze mi z tym też nie mieszcze się w spodnie sprzed ciąży bo klinują mi się w udach musiałam kupić sobie dwie pary nowych bo nie miałam w czym na miasto ruszyć nosiłam rozmiar S a teraz noszę L
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 13:33   #2291
gochaa_p
Zakorzenienie

dlaczego ona znowu caly dzień śpi ??? kiedy jej sie to przestawi ??? a przyjdzie 19 to oczy będą jak 5 zł i tak do 23 - 24 a o 6- 7 rano już Wojciech wstaje

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
ehh kochana to ja Cię pocieszę mi zostało 8 i dobrze mi z tym też nie mieszcze się w spodnie sprzed ciąży bo klinują mi się w udach musiałam kupić sobie dwie pary nowych bo nie miałam w czym na miasto ruszyć nosiłam rozmiar S a teraz noszę L
ja chodzę w ciążowych spodniach albo w dresach z M na XL a wogowo nie wiem bo waga to mój wróg i jeszcze na niej po porodzie nie stawałam, ale na oko widzę że dyszka na bank została
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-19, 13:34   #2292
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Ja jadłam , taki trochę substytut słodkiego

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Ja tez jem Bonitki na potege.
Ostatnia paczka wystarczyla mi na 2,5 dnia
To Cię przebiję, bo mi tylko na 2 dni
edit: doczytałam, że dziewczyny jedza szybciej :P

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-03-19 o 13:40
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 13:41   #2293
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
a jak to ejst z tymi skokami rozwojowymi? sprawdza sie ze pomiedzy 8 - 9 tyg?
bo ja mam wrazenie, ze wlasnie to przerabiamy .. co wieczor tak miedzy 17.30 - 19 czyli do kapieli jest jakis niewyjasniony placz .. kolki raczej nie ma.
A może po prostu płacze wieczorem bo jest zmęczony (długo nie śpi już) a nie może usnąć? Mój tak ma
Cytat:
Mojemu też się poci...
Cytat:
--------

I jestem totalnie od Bonitków maślanych uzależniona, wstyd się przyznać ile ja tego jem.....;/
Ja jadłam taką kaszkę I te herbatniki maślane też pochłaniam...tylko że ja bym chciała jeszcze schudnąć a waga stoi

Co do tych albumów to ja mam taki http://www.empik.com/moje-pierwsze-l...-p#description Dostaliśmy w prezencie.

A jeśli chodzi o zachowanie męża wobec synka to mój dużo całuje i przytula, mówi że kocha i że jakby wiedział że będzie takicudowny to by mamusię szybciej namówił No i jak wraca z pracy to od razu biegnie do niego i jest strasznie rozgoryczony jak synek śpi akurat, najchętniej wtedy by go budził ale ja go powstrzymuję

No a pogoda dzisiaj u nas też do . Śnieżyca, zawierucha i mróz.

Silver w tej ulotce Gastrotuss baby nic nie ma żeby nie stosować bez konsultacji z lekarzem, no i piszą że już u noworodków można. No i jest tam tak: "Preparat o działaniu mechanicznym wskazany w leczeniu refluksu żołądkowego u noworodków i dzieci. Zmniejsza objawy związane z refluksem takie jak: cofanie się treści pokarmowej, kaszel, zgaga, zapalenie przełyku, zaburzenia mowy, zapalenie nosogardzieli a także wszystkie zaburzenia, których główną lub uboczną przyczyną jest refluks żołądkowy." Czy działa? Niestety nie wiem bo mój synek nie chce tego pić i wszystko wypluwa a próbowałam podawać i łyżeczką i strzykawką.
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 13:41   #2294
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
W moim przypadku oznaczały nietolerancję nowego mm. Jelita bronią się wytwarzają więcej śluzu, tak jak np w czasie przeziębienia śluzówka nosa wytwarza katar.

genialne

Mam to samo niech się jakaś siksa spróbuje zbliżyć do mojego Bartusia
kurka siwa, to może mleko mojemu dziecku nie pasuje? No ale z drugiej strony robi żółte te kupki, raz na dwa dni, czasem codziennie, nie płacze przy tym - po prostu się sfajdoli nawet niewiadomo kiedy czuć to za to

Laski, to ja mam pomysł!! musimy swoje dzieci poswatać między sobą No bo ja bym nie miała nic przeciwko jakby tak się zalecał do Oli Zenuś np. nie byle kto
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Motylku, witaj.

Dziewczyny, mówicie, że Huggies mają zostać wycofane?! O nie! Moje ukochane zielone chusteczki!! Ich zapach kojarzy mi się z porodem i ogólnie z moją małą, nasze ulubione! Muszę kupić na zapas.

Onaella, ja mam sporo ciuszków tej firmy dla małej. Przede wszystkim prześliczne pajacyki.
Hmmmm ja używałam tych zieonych huggisów u rodziców jak byłam. Myślałam, że będą git, bo grube, nawilżone, pachną świeżością.. ale Ola dostała po nich krostek na tej swojej małej cytrynce
Mama kupiła więc cleanic o takie http://allegro.pl/cleanic-kindii-chu...057244294.html

jak dla mnie rewele, bez PEGów i Parabenów, ładny delikatny zapach, nie lepią się po nich ręcę, nie są też mega mokre ani za suche, no i cena - ostatnio za 3 paczki zapłaciłam w rossie 11 czy 12 zł

Jeszcze co do chusteczek - na początku miałam 6cio pak Pampersów sensitive.Niby spoko ale moim zdaniem te cleanic mają lepszy skład, poza tym też tak macie? Nienawidzę zapachu tych chusteczek, jak dla mnie to śmierdzą kupą!

Cytat:
Czemu ta perfekcyjna pani domu leci tak pozno? Kurcze lubie to a pewnie ledwo do konca dotrwam, spaaaaac
hehehe to jest takie głupie np. jak prawidłowo zebrać i posortować pranie lol. Ale też to lubię, tylko kurka siwa nastawię się zawsze na oglądanie i dupa, zasypiam po 5 min., potem oglądam powtórkę lub na tvnplayer se uskuteczniam

Cytat:
Black, dettol z niebieskiego pudelka?
Masakra dla moich dloni, brrr.....

Ostatnio mam problem z przesuszajaca sie skora, zreszta chyba nie ja jedna, ale dwa dni temu byla masakra - mialam na twarzy i dloniach tak sciagnieta skore ze szok, po posmarowaniu kremem myslalam, ze dlonie i twarz mi wypali, tak szczypalo
Dla mnie ten dettol z niebieskiego pudełka byl rewelacja.
Cytat:
Napisane przez ---AgA--- Pokaż wiadomość
To może i ja bym mogła się do Was przyłączyć... co prawda pisałam tu chyba w pierwszej czy drugiej części na poczekalni ale potem niestety z czasem u mnie krucho i przestałam być na bierząco.

Jestem podwójną mamą Laury urodzonej 18 stycznia 2013
I Julki urodzonej 24 czerwca 2011 .

przygarniecie mnie ??
Witaj
Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
A ja wlasnie siedze i patrze jak Tz karmi Mala butla, bo sciagnelam sobie z rana, zeby zobaczyc ile zjada...no i juz pewnie poszlo ze 100 ml, a Niunia dalej ciagnie
Wazy juz 4400 Maly klocek

I witam Nowe Mamutki

Jak dlugo po pobudce nocnej Wasze maluchy nie spia?jak szybko udaje Wam sie je ululac do snu??
no to niezły głodomorek widzę

U mnie po pobudce "nocnej" śrendio to wygląda. Bo Ola budzi się o 5.30 i mam wrażenie, że skubana naprawdę odróżnia dzień od nocy, bo jak czasem jej się zdarzy wstać ciut wcześnie i zjeść zanim się rozjaśni to zasypia w mig. A jak wsaje standradowo 5.30 no to zanim zje jest już widno i wtedy dupa, oczy jak piątaki i koczuje ile wlezie w naszym łóżku aż zasypiam,a ona samowolke uprawia dziś byłam tak zmęczona, że koło 6.30 ją odłożyłam i zasnęłam, tż mówi , że płakała z 5 min aż zasnęła.
Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki, nadrobię Was wieczorkiem, a teraz lecę do fryzjera.
pokażesz potem fryz??
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39848834]
Ja się zastanawiam, jak z tym ketonalem, bo np. po pierwszej cc dostawałam karmiąc.
[/QUOTE]
ja po porodzie też karmiłam piersią a dostawałam ketonal , co prawda w pupala ale tylko dlatego, że nie mieli w tab.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 13:43   #2295
BlackSanctum
Zakorzenienie

Deli, doszły do Ciebie te kapsułki już?

Charlizz, no tak to jest, że każdemu coś innego pasuje. Dlatego trzeba przede wszystkim pod dziecko dobierać. Muszę spróbować tych Cleaniców.

Ja też już doszłam z wagą do normy, mi szybko spadło - ważę 58kg teraz, czyli 1kg mniej, niż przed ciążą. Ale chcę jeszcze 1kg zrzucić, żeby ważyć 57.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-03-19 o 13:44
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 13:49   #2296
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Mama kupiła więc cleanic o takie http://allegro.pl/cleanic-kindii-chu...057244294.html

jak dla mnie rewele, bez PEGów i Parabenów, ładny delikatny zapach, nie lepią się po nich ręcę, nie są też mega mokre ani za suche, no i cena - ostatnio za 3 paczki zapłaciłam w rossie 11 czy 12 zł
Uwielbiam je Tzn niebieska wersje, bo taka mam.
Z wilgotnoscia akurat, ladnie pachna, nie podrazniaja, taniutkie

Stary 2013-03-19, 13:51   #2297
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
o kurcze ja to chce, Onella nie lubie Cię
mogłabym teraz z Tobą godzinami gadac o maszynkach, wypiekach i wystroju kuchni
ten sklep velvet house to uwielbiam i kupiłam tak dużo rzeczy do domu
ale nr jeden dla mnie jest
http://www.bellemaison.pl/
tam potrafię wydać fortunę
a powiedz mi chodziś w UK do TK Maxxa? bo ja kocham ten sklep i mają tam cudowne lampy, dodatki kuchenne i gadżety- ostatnio prawie zbankrrutowałam bo dorwałam się do kuchennej serii Jamiego Oliviera- noże, deski, kamień do pizzy, mezzaluna, moździeż, rękawice,ściereczki
kupilam nawet patelnie do paelli

kurcze ja nie wierzę w te skoki rozwojowe
moje dziecko jak płakało to z konkretnego powodu, hmmm ciekawe ile w tym prawdy
Mi się wydaje, że te skoki są ale nie u każdego równo np po 5 tygodniach no i nie u każdego tak intensywne, że dziecko płacze ze zdezorientowania... Ale kto tam wie...
Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
prowadzicie dziennik rozwoju dziecka? gdzies w tym watku mi sie o uszy obilo.
macie takie ksiazeczki? jesli tak to mozecie polecic jakies konkretne bo widze ze troche tego jest w sieci.

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

hmmm... no a u mnie by sie to potwierdzalo ...
bo juz mielismy wszytsko opanowane a tu nagle od kilku dni co wieczor robi sie jakis niespokojny i placze bez powodu - a tak nam sie przynajmniej wydaje... sama nie wiem, dlatego pytam czy u kogos to jeszcze sie sprawdzalo.
Takie dzienniki są świetne-ja mam ten do 3 lat z wyd. Arkady-super jest a jaka radocha z wypełniania Ten mój ma dużo kopert na zdjęcia, płyty itp.
Ja mam w domu swój dziennik, który Mama mi prowadziła i muszę powiedzieć, że jak się już ma swoje dziecko to super się takie coś ogląda, porównuje wagi, zdjęcia, cały rozwój
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Sama się wybrałaś do endokrynologa , robiłaś jakies badania ????
Jak to było u Ciebie???

Ja się pytałam endokrynologa i pediatry to mówili, że na razie nei robić badań.
Nie, u nas w okolicy jest jedna poradnia dla dzieci, czeka się dłuuuugo, trzeba mieć skierowanie od pediatry i zrobiony wcześniej wynik tsh.
A robili Zuzi tsh w szpitalu? Może jak wyszło dobrze to nie widzą wskazania do powtórzenia. Mi endokrynolog powiedział, że w sumie nie potrzebnie przyszłam bo mała ma dobre wyniki. Trzeba tylko kontrolować co 3 lata
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Kurde terminy do lekarza na dziś zajęte,a jutro tz do pracy idzie a z małą nie będę szła,mam nadzieję że trochę przejdzie.

Mam problem z tż... Chyba się oddalamy nie wiem może to przez brak seksu,lub zmęczenia. Na dodatek wydaje mi się że Blanka mu trochę przeszkadza:-( i wydaje mi się że tylko ja umiem się nią zajmować.
Jak jest w domu to woli sobie grać w szachy albo siedzieć przed tv,a jeśli go poproszę żeby się zajął małą to owszem bierze ją ale wtedy z nią ogląda tv lub gra w szachy,ja bym chciała żeby on jej poświęcał sto procent uwagi a nie dorywczo,i jak ona tak sobie siedzi w bujaku przy nim i coś gaworzy to on jej nie odpowiada. A weź mu tylko uwagę zwróc to wielka obraza majestatu. Strasznie mi jest przykro bo do tej pory był idealnym mężem i ojcem a teraz coś się z nim stało że go nie poznaje:-(
Rozumiem Cię. Mój od urodzenia małej gra w gre online Oczywiście po nocach też a później zdziwienie, że zmęczony i się kłócimy. Czasem nawet gra z małą na rękach a czasem się denerwuje, że mała coś marudzi a on tam coś musi kliknąć akurat. Chamstwo A oddalenie to chyba normalne u niektórych par... Jednak dziecko to wielka zmiana i nie na wszystkich działa 100% pozytywnie. Przykre, jasne, że przykre
Cytat:
No i nie podjechałam samochodem na parking, kręciłam bączki na górce jedynka i wzium do okoła hahaha

Też się poci. Moja to chyba w ogóle z tych zimnolubnych albo inaczej ciepłonielubnych bo wejde na 2 sekundy do sklepu i wrzask wielki, że gorąco. W domu jak ubieram na dwór to samo.
Cytat:

Piękny. A co? Nie chciałabyś H?
Cytat:

nancy, ja jeszcze jem wafelki smietankowe Familijne, drozdzowki, pączki. Domowe ciasta bez kakao tez szamie.

W ogole lubie te wszystkie herbatniki/wafelki/biszkopty maczac w ince lub bawarce - pyyychaaa
Ooo to to! A jaki szlag mnie trafia jak mi się w kawie odłamie ciastko i się utopi
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39856256]Ja wczoraj bułę słodką z budyniem i czekoladą zjadłam...

A ważę 17kg mniej, a 8kg mniej niż przed ciążą.[/QUOTE]
Nieźle Chyba opieka nad dziewczynkami Ci dała taką wagę?
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 13:55   #2298
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Kurczę, ja z kolei dostałam znieczulenie, ale nawet nie zdążyło podziałać, bo mi zaraz kazali rodzić. Ciekawe, czy faktycznie niweluje ten ból. Po znieczuleniu miałam jeszcze z 5 skurczy i normalne były, tzn za☠☠☠iście bolesne, a potem już były parte, także... No nie wiem, może kiedyś się przekonam, czy pomaga. Na pewno pomogło mi w rozwarciu razem z przebiciem worka płodowego, bo w mig zrobiło się 9cm.
Black, znieczulenie pomaga i to zaje@@@ście Byłam w mękach od 11 w południe, podano mi znieczulenie tak przed 22, to normalnie mi się tak błogo zrobiło, ciepło w nogach, lezałam na łóżku, przykryłam się kołdrą i nie czułam NIC!! Potem zaczęło mnie puszczać to jak miałam skurcz to czułam tylko takie leciutkie kłucie w jednym miejscu na brzuchu stąd też wiedziałam kiedy przeć, urodziłam po 1 w nocy i szczerze to nie wiem co to znaczy ten ból podczas partych
Tylko ja się niestety dorobiłam skutku ubocznego zz0 - ból kręgosłupa niemiłosierny + przez półtora tyg. ból migrenowy nie do zniesienia, do tego stopnia, że ciągle leżałam, wstawałam tylko do toalety a i tak wracałam z płaczem. taki ból, rangą i siłą jak skurcze
Stary 2013-03-19, 13:56   #2299
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Charlizzz, a czy ja wiem? Może trochę, ale też to, że czekolady nie rąbię
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-19, 13:58   #2300
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, powiedzcie mi, czy jak mama kp je bardzo malo, ale naprawde baaaaardzo malo, to moze stracic pokarm? No i czy ten pokarm nie jest jakos malo tresciwy w tym momencie?
Kurcze ja mam takie napady, potrafie np 4dni pod rzad jesc tylko mleko z cornflakes rano i nic wiecej :/ po prostu mi sie nie chce jesc, nie jestem glodna.... wczoraj wieczorem juz mialam takie zawroty glowy.....dzisiaj sie zmusilam zeby zjesc nkrmalne sniadanie z chlebem i herbata, obiad dzisiaj tez mam w planach zjesc..... bo dlugo chyba tak nie pociagne :/

Sniezyca u nas
Pokarm nie może być mało treściwy...ale fakt, że bardzoo przeginasz z jedzeniem, kalorie są Tobie i Małemu potrzebne!

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Debrah-pytanko. Na ile wam starcza Biogajka?
hmm, na 3 gdzieś? Bo teraz zaczęłam drugą buteleczkę, a Mała za chwilę skończy 2mce.

Cytat:
Debrah, ile ich jesz? Bo ja też uzależniona totalnie, też nie mam motywacji żeby przestać je jeść bo 6kg mniej niż przed ciążą mam, a mąż już nie chce mi ich kupować

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Lenova
Cytat:
Moze on jest zwyczajnie zazdrosny o to, ze przestalas poswiecac jemu czas i ze teraz coreczka jest najwazniejsza?

Nie wiem co taka Smakija ma w skladzie... Ale jak nie ma zadnych swinstw to bym zjadla.

Ja tez jem Bonitki na potege.
Ostatnia paczka wystarczyla mi na 2,5 dnia

Cytat:

Nawijko, na 2,5 dnia?! Ja jedną na dzień wtranżalam!!!
Cytat:

A bonitki, jeśli mam, to dwie paczki idą w godzinę.
Uff, nawet nie wiecie jak mi raźniej! Bo już zaczęłam myśleć, że to serio jakieś nienormalne jest...jem pół paczki na jedno posiedzenie, pół paczki dziennie. Zdarzyło mi się zjeść całą jednego dnia...
Dzisiaj już zjadłam pół... no bo właśnie kocham maczać w herbacie lub ince, a jak herbatę zrobię w wielkiiiimmmmm kubku to herbatnik idzie jeden za drugim.... kurdę.
Jem też słone paluszki, jecie?

Nawet mnie aż tak nie ciągnie do typowego słodkiego jak czekolada, ale te chrupiące przekąski..masakra. Jadłam jeszcze sporo szarlotki, bo ja jestem wielką fanką... a to akurat można przy kp.

Dzięki za odpowiedzi w sprawie kaszki, chyba sobie kupię jedną i spróbuję, zjem.

Ale wiecie co? Z tymi Bonitkami to wszystko przez Szajkę:d nie jadłam takich rzeczy dopóki ich nie odkryłam

Cytat:
Ja nic nie robiłam, w ciąży przytyłam niecałe 6kg. Wróciłam ze szpitala i zważyłam się po powrocie, ważyłam idealnie tyle co przed ciążą. Ale w obwodzie bruszka jeszcze trochę więcej miałam, skoro te szorty były przyciasne - teraz są dobre.

Spokojnie, jesteś w połogu, daj sobie czas

Cytat:

Ładny
Ahhhh, o to chodzi. Ja też z tych małobiuściastych raczej.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Debrah ja jadłam te kaszki, tyle że z biedry i małej nic nie było.

nancykenator szarlotkę można, ciasteczka owsiane

Mojej małej też się kark poci, ale i mi dłoń również od trzymania główki.
Też lubię takie rzeczy jak drożdżówki czy pączki (drożdżówki bardziej, bo są lżejsze), jakieś proste drożdżowe ciasta, czy piernik..masakra.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 14:01   #2301
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Charlizz, no tak to jest, że każdemu coś innego pasuje. Dlatego trzeba przede wszystkim pod dziecko dobierać. Muszę spróbować tych Cleaniców.

Ja też już doszłam z wagą do normy, mi szybko spadło - ważę 58kg teraz, czyli 1kg mniej, niż przed ciążą. Ale chcę jeszcze 1kg zrzucić, żeby ważyć 57.
eeee to identyko jak ja też mam mniej o 1 kg i też teraz 58 jeszcze powiedz, że masz 170cm wzrostu to już w ogóle ale ja to bym chętnie jeszcze ze 4kg zrzuciła
Stary 2013-03-19, 14:02   #2302
BlackSanctum
Zakorzenienie

Charlizz, to elegancko, że aż tak ból się zmniejszył... Tylko długo Cię trzymali, no bo aż 11 godzin, trochę się namęczyłaś.

Ja miałam może z 10 tych bardzo silnych skurczy - z 5 przed znieczuleniem i z 5 po nim, więc się za bardzo nie namęczyłam, ale moja siostra miała te najsilniejsze skurcze przez 2 godziny, to jej mąż mówił, że po godzinie już majaczyła przy każdym skurczu, masakra. A znieczulenia jej nie dali, nie chcieli, ćwoki, ale to w innym szpitalu ona rodziła akurat...

A wzrostu mam 168.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-03-19 o 14:04
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 14:05   #2303
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Charlizz, to elegancko, że aż tak ból się zmniejszył... Tylko długo Cię trzymali, no bo aż 11 godzin, trochę się namęczyłaś.

Ja miałam może z 10 tych bardzo silnych skurczy - z 5 przed znieczuleniem i z 5 po nim, więc się za bardzo nie namęczyłam, ale moja siostra miała te najsilniejsze skurcze przez 2 godziny, to jej mąż mówił, że po godzinie już majaczyła przy każdym skurczu, masakra.

A wzrostu mam 168.
śmiem twierdzić, że ból wręcz zniknął. a trzymali tyle, bo rozwarcia nie było Ale zanim dostałam znieczulenie to ból taki, że masakra i to przez te łądnych parę godzin...
Stary 2013-03-19, 14:07   #2304
bokeh
Zakorzenienie

ehh a myśmy się przed chwilą zamotały ale Hani się coś wyjątkowo nie spodobało
Stary 2013-03-19, 14:13   #2305
Wisienka_0809
Rozeznanie

Spoko dziewuszki, ja mam jeszcze 13 kg na plusie.
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 14:14   #2306
laurka23
Zakorzenienie

Rany od wczoraj nadrabiam

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja tylko na chwilkę przekazać informację. Niestety długo nie posiedzieliśmy w domu z Krzysiem. Od piątku wieczorem na nowo jesteśmy w szpitalu. Trafiliśmy tam z biegunką, wymiotami. Krzysiu tylko na piersi i nie chce nic pić z butelki żadnych herbatek nic. Biegunka przyszła na nas nagle, znaczy na Krzysia noi do tego po każdym karmieniu wracał większość tego co zjadł. Cały czas ma kroplówki nawadniające. Oj coś mi się taki chorowity ten Krzysiulek zapowiada

Prawdopodobnie jest to reakcja na wcześniejsze leczenie antybiotykowe w szpitalu tylko coś późno te skutki wyszły no cóż znowu musimy czekać.
Basiu zdrówka dla Krzysiulka!

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Chwalę się Zuzią w klubie 2 dni i Zuzia już lubi trzymać główkę w górze

Cytat:
Mam takie pytanie
majac juz przy sobie swoje pociechy jak odnosicie sie do stwierdzen:
-córeczka tatusia
-synek mamusi???

wiadomo ze matka bedzie kochac swoje dziecko niezaleznie od płci i tatus tez ale jak wasi tatusiowie okazuja ta milosc?
nie jest troche tak ze jak jest coreczka to tatus wyprzytula, wytarmosi, wycaluje itede, itepe a jak jest synus to z okazywaniem uczuc jest juz inaczej? takie wiecie - facet musi byc twardy nie mietki i tego tez bede uczył swojego syna....
Mój Całuje Misia, przytula, śpiewa, czyta. Zakochany w synu.

Cytat:
Dziewczyny, powiedzcie mi, czy jak mama kp je bardzo malo, ale naprawde baaaaardzo malo, to moze stracic pokarm? No i czy ten pokarm nie jest jakos malo tresciwy w tym momencie?
Kurcze ja mam takie napady, potrafie np 4dni pod rzad jesc tylko mleko z cornflakes rano i nic wiecej :/ po prostu mi sie nie chce jesc, nie jestem glodna.... wczoraj wieczorem juz mialam takie zawroty glowy.....dzisiaj sie zmusilam zeby zjesc nkrmalne sniadanie z chlebem i herbata, obiad dzisiaj tez mam w planach zjesc..... bo dlugo chyba tak nie pociagne :/

Sniezyca u nas
Może być mniej pokarmu, albo ty zdrowie stracisz.

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Askaadopcje- jeśli chodzi o leki to Ci zacytuje bo ja ostatnio musialam szukać pomocy i lekarze niedouczeni, poniżej mail z instytutu nauki o laktacji

[I]Szanowna pani,

Może to Panią zaskoczy, ale wszystkie grupy leków przeciwbólowych i przeciwzapalnych

Można stosować podczas karmienia piersią.

Lekiem pcwskazanym jest piramidon i indometacyna.

Unika się aspiryny.

Reszta bez problemu.

Tworzymy wielki lekospis na naszej stronie oparty na publikacji Thoma Hale. Ale to chwilę potrwa.

Zbieramy fundusze…

dr. n. med. Magdalena Nehring - Gugulska, IBCLC, CDL

Centrum Nauki o Laktacji

w PL jest GAP ale w Warszawie, też lubię tę markę, Samuelowi kiedyś znajoma z Londynu przywozila,
muszę odkopać kontakty za granicą bo chętnie bym znowy poszalała z ubrankami, mam też ochotę na ten mikser AID co ty masz ale cena polska mnie niestety zabija

Black, ja też mam ręcę przesuszone na wiórek,że aż skora się luszczy ale nie sądze by to była wina chusteczek bo ja pampersami zmywam make up nawet tusz a oczy mam wrażliwe i do tego noszę soczewki i wszystko jest git
chyba,ze jakaś reakcja u Ciebie
ja mam buzie alergiczną i wcześniej z rezerwą podchodziłam do chusteczek bo pieluszki mojego maluszka niestety uczulają a chusteczki ani mnie ani jego

a jeśli chodzi o regenreacje dłoni to polecam rękawiczki z rossmana, na noc nałożyć grubą wartwę maści clobaza(używają jej lekarze po tych wszystkich płynach dezynfekujących) i rana jest niemilosierna roznica

dziękuję dziękuję dziękuję
jestem zakręcona na punkcie gotowania dlatego od czasu do czasu będę Cię męczyć

a znasz jakiś fajny przepis na japońskie ciacho albo coś slodkiego? byle nie banany w tempurze i lody z zielonej herbaty bo w PL to tylko to można uraczyć
To znaczy że ibuprom nie zaszkodzi?

Witam nowe mamy
Dziś zachustowaliśmy i na 3 godziny usnął
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF9370.jpg (34,5 KB, 51 załadowań)
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 14:15   #2307
litllesweetangel
Lurker ;)

Charlizz dla mnie tez chusteczki pampers sensitive mialy straszny zapach. Moze nie jak kupa ale strasznie drazniacy.

Pstryniu otwieram linka ze staniorem, patrze ladny ale jak zobaczylam te Siwiec to rzygam juz nia, jest wszedzie jak Macdonaldy i Zabki...

Fewcia- jestem 5 tyg po cesarce, 9 kilo do zgubienia ale powiem Ci ze z dnia na dzien brzuch coraz mniejszy. Pomagaja sciagajace legginsy a wczoraj przyszedl pas. Bedzie dobrze! Do lata bedziemy lachony, ehh gdyby tylko nie te rozstepy

Bylam dzis w Pepco wzielam malej pare bodziakow i legginsy w cetki

Ubralam dzis plaszcz z czasow liceum ktory nosilam w ciazy( jak milo jest musiec cos zwezac ) i stwierdzilam ze wygladam jak 15 latka a TZ jeszcze skwitowal, ze z tym kolczykiem z Hello Kitty to tak...

Laurka ibuprom mozna, dawali mi w szpitalu ibuprofen ( ten sam skladnik glowny) i mowili, ze przenika do mleka w minimalnych, nieszkodliwych ilosciach

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry

Edytowane przez litllesweetangel
Czas edycji: 2013-03-19 o 14:18
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 14:22   #2308
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Spoko dziewuszki, ja mam jeszcze 13 kg na plusie.
Ja +8kg

Stary 2013-03-19, 14:32   #2309
Ewik86
Zakorzenienie

Debrah - co do przekąsek to ja jem paluszki słone i chrupki kukurydziane.

Używam tych chusteczek Pampers sensitive o których piszecie, bo zrobiłam mały zapas jeszcze jak w ciąży byłam, ale macie rację - ich zapach jest okropny.

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 14:38   #2310
bokeh
Zakorzenienie

ja też jem chrupki kukurydziane potrafie dwie paczki na raz do tego ciasteczka kruche wafle ryzowe
a co to za ciasteczka z biedry? cos jak petitki? bo takie to srednio lubie z suche dla mnie :P
ale z biedry uwielbiam kaszke mleczną taki desero jogurcik mniaamm zawsze kupuje po 6 sztuk

mi tam te chusteczki nie śmierdzą;P ale teraz uzywam z dady tych zielonych całkiem spoko są

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości