|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4592 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
to widze taniej niz na allegro tylko u mnie nie ma tego superpharma
![]() Cytat:
![]() ![]() Kasia no to czekamy na wieści ![]()
![]() |
![]() |
#4593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
do kąpieli mam coś z allerco i też nie trzeba już oliwki, jak będzie trzeba coś to chłop poleci po jakiś balsam. dzięki za rady ![]() też już sprawdzałam, że taniej niż na all. szkoda, że u nas nie ma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo wychodzę z dzieckiem ...
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2013-03-19 o 14:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4595 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, ze wszystko się dobrze skończyło , gratuluje Niespodzianki ![]() Cytat:
Cytat:
a Biogaja? Cytat:
Wróciłam od gina skurcze dalej są i są nieregularne, Jak bedą regularne to mam jechac na cc wcześniej. Rozwarta jestem, szyjka "zgładzona" (jak to brzmi)- ale trzyma.... I co najwazniejsze....obdzwoni łam wszystkich lekarzy na osiedlu, każdy powiedział, ze robienie zębów w 9 mcu gdzie nie wiadomo który boli nie wchodzi w grę. Z tym zapuchniętym pyskiem przesiadając się zauważyłam mały gabinet weszłam i gość mi zrobił. Okazało się że bolało nie to co podejrzewałam. Zrobił mi trzy zęby które myślał że mogą boleć, okazało się po rozwierceniu ze jednak to nie te- bolał zaplombowany zrobiony kanałowo. W klinice gdzie robiłam- nie doczyścili mi dwóch kanałów i zaczęły się schody- myślałam ze się porobię z bólu na fotelu. Ale pomógł przynajmniej. Lekarstwo mam założone, ból zelżał.... jak dotrwam do piątku to mi zaplombuje
![]() |
![]() |
#4596 |
Zadomowienie
|
Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę... mnie już cholera bierze na sam widok laktatora...
![]() A niestety muszę co 3h. Młodej trzeba dawkować i suplement do tego wrzucać. Poza tym już się tak do butli przyzwyczaiła że nawet jak już nie będzie trzeba jakoś nie widzę tego że będzie z piersi piła... eh.. Jutro mamy wizytę w szpitalu...
![]() |
#4597 | ||||||||
Zakorzenienie
|
cudne!!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
u mnie położna tylko raz była na razie i ona nie waży Michałka jak przychodzi Cytat:
dziś nawilżacz powietrza dam mu do pokoju i zmniejszę temperaturę pokojową o stopień do 21' i zobaczymy jak będzie oddychał, bo szczerze mówiąc mamy za ciepło bo 24' w mieszkaniu i może to od tego. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() czekamy na fotki i opis porodu Cytat:
dajesz dajesz dziołcha! Cytat:
3 herbatki laktacyjne 1,5 l wody kawa inka teraz też więcej jem, staram się jeść by być najedzona, ale po 18:00 już nie jem nic aha przed każdym karmieniem dobrze jest wypić szklankę wody no i jak coś to piwo karmi pomaga (ja z Julią piłam na zwiększenie laktacji) Cytat:
![]() a pogoda taka, że 2 dzień siedzimy w domu ![]() baaardzo dużo piję ja już w zamrażarce mam zamrożone 7 porcji po 100ml ![]() i w lodówce mam 4 porcje ![]() masowa produkcja ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4598 |
Zakorzenienie
|
DZień dobry :-*
Mokka chyba jeszcze nie przekazała że wczoraj o 20:55 przyszedł na świat nasz Kamilek 4300g i 62cm Dziesięć godzin rodzilam z czego 2 godziny parcia aż w końcu zdecydowali się na CC bo maly był za duży...mam żal bo przeszłam cały poród sn mimo że od początku podejrzewali niewspolmiernosc barkowa... No i po 2 godzinach parcia nawet na ziemi maly nie zszedł do kanału rodnego. Ale opis porodu później i tylko dla tych co urodziły bo przeszłam dramat a nie chciałabym wystraszyc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja dzwonilam na IP kazali przyjechac jak bd miala co 5 min taaa jasne max 45 min siedze i jade bo QRWA boli ![]() . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4601 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
o matko! jak sardynka w puszce ![]() Cytat:
Cytat:
![]() tule was dziewczyny staram się, ale zawsze jak siedzę to w głowie "a może to zrobić" hehehehe ![]() ![]() Cytat:
ale nie wiem jak to pójdzie bo ja jestem cholernie głodna od 3 dni ![]() dziś zjadłam pół paczki ciastek maślanych - aż mi wstyd!! a jedno ma 48kcal ![]() ![]() nie mogłam się powstrzymać, takie dobre a tż obok mnie jadł grześka w czekoladzie i od samego patrzenia miałam ślinotok ![]() co do kryzysu laktacyjnego to są właśnie takie etapy i koło 6 tygodnia właśnie jest Cytat:
ja też mam flaki a odciągam po 3 porcje szok ale z Julką też tyle miałam i czasami po 500ml szło! No i ja odciągać muszę, bo mały zasypia przy cycku i mało je, więc muszę podawać w butelce 4 razy dziennie. I kiedy chce to cyca. Niestety mało przybiera na samym cycu. Cytat:
np teraz mam codziennie pranie, bo tak szybko się zbiera że w szoku jestem a chcę zrzucić jeszcze z 16kg z pierwszej ciąży Cytat:
muszę podawać Michasiowi w butelce bo mało przybiera na samym cycu, bo oszukiwał. No i teraz jak daję cyca to jest walka, bo zaciągnie, ale złości się że mało leci ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4602 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() aż sobie szlafrok i koszule odświeżyłam - wyprasuje i zaczynam jutro pakować torbe, bo mnie wystraszyłaś
![]() |
![]() |
#4603 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() to nieźle musiałaś się namęczyć biedna. Całusy dla Was ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4604 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() moj maz tez juz przygotowany w SR, co sie dzieje z kobieta po porodzie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-03-19 o 15:25 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4605 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja też się piszę na tą plastykę ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4606 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() juz nawet kupilam sobie taka podwojna miseczke, na cyzsta i brudna wode ![]() a chusteczki przydadza sie na pewno na jakies wyjscia ![]() Cytat:
![]() za tygodnie ![]() ojjj mnie tez nie wolno budzic, najgorzej jestjak spie po poludniu ![]()
![]() |
![]() |
#4607 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A co do butli to te dzieci które się przyzwyczaiły do butli to zdecydowanie ją wolą bo przy piersi maluch musi wykonać ciężką pracę aby poleciało -niektóre nawet niedługo będą się pocić przy tym (główka i karczek), a przy butelce -zero wysiłku ,leci samo i to dużo. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ojej ,brzmi strasznie .... będę się chyba bała czytać Twój opis porodu.... ![]() no ,ale jak napisałaś -najważniejsze ,że mały zdrowy no i Ty przeżyłaś..... choć pewnie ciężko , ![]()
![]() |
![]() |
#4608 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas zalecaja w ciagu dnia ok. 20 stopni, w nocy ok. 18 ![]() i wietrzyc, czesto wietrzyc mieszkanie - ok. 2-3 razy na dzien, srednio 20 minut otworzyc szeroko okna ![]() jeszcze moze ze 2 tygodnie i przyjdzie wiosna.. jak tylko pojawi sie slonce na pewno bedzie lepiej ![]() Cytat:
![]() ojejjj to mialas przezycia ![]() kciuki za szybki powrot do formy ![]()
![]() |
![]() |
#4609 | |||
Zakorzenienie
|
ciekawe czy jest w ogole ta promocja jeszcze... hm
![]() Cytat:
tez zuzyje na spacerach. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() az mi sie cos robi, jak czytam o takich porodach. trafia mnie...
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-03-19 o 15:13 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4610 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() okropność, jak nie można pomóc małemu człowieczkowi w bólu ![]()
![]() |
![]() |
#4611 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4612 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4613 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dzis kolejny atak cyfryzacji ![]() Cytat:
![]() ja mam z babydream troche rzeczy i z hippa, oliwke mam ale na sobie narazie testuje.. brakuje mi tylko czegos do pepka ew to co sie okaze potrzebne.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Robiłam gulasz, kasze i surowke ide szamac..pada u nas i zimno, bylam w sklepie to wydawalo mi sie ze wszyscy na moj brzuchol sie gapili..kolege spotkalam/sprzedawce oczywiscie powiedzial do mnie ''czesc duza'' haha dobre sobie ![]() Lunka witaj, a ja czekam na opis porodu.. bede panikowac ale jestem roznych zdarzen ciekawa..boje sie juz teraz aaaa... Laski wyszedl wam pepek tak na wierzch, mi jeszcze nie.. tz sie smial juz w 7 miesiacu ze nie mam pepka, ale zastanawiam sie czy ma wyjsc tak wystawac
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK ![]() 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-03-19 o 15:31 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4614 |
Raczkowanie
|
Ja też witam się w 40 tygodniu
![]() Booziaczek Gratuluję Córuni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4615 | |||
Wtajemniczenie
|
Kwiatuszku czyżby urodzinki? Sto lat
![]() śliczny ![]() Cytat:
![]() ale to zleciało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4616 |
Zakorzenienie
|
to dopozniej laseczki
jade na IP ![]() ![]() ![]() oby szybko poszlo ... bo serio serio jak ma bolec mocniej to ja dziekuje wysiadam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4617 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jak dziecko ma oddychać, kończyły się chyba w mózgu. Dzięki za informacje o mleku ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4618 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, pytanie na szybko: ile potrzeba podkładów poporodowych ?
Mam 4, nie wiem czy nie dokupic... Zaraz będe nadrabiac |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4619 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
![]() kciuki ![]()
![]() |
![]() |
#4620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie tego się obawiam, sn, wywoływanie, a na koniec po iluś godzinach męczarni cc ![]() teraz już chyba nie odśluzowują, dziecko samo musi sobie poradzić, bo nam coś położna mówiła właśnie o "katarze" po porodzie, ale że to nie katar wcale i żeby nie panikować, że nam się dziecko od razu w szpitalu przeziębiło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:09.