Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV 23 42,59%
Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki 8 14,81%
Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 11 20,37%
Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 5 9,26%
wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie 4 7,41%
Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy 3 5,56%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-19, 23:38   #1501
__Paulinka__
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

ja też głaszczę brzuszek, zwlaszcza jak się napompuje po jedzeniu

a dzisiaj rano się wazylam i mialam moją normalną wagę sprzed ciązy...
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 23:39   #1502
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Wow, to gdzie Ty do lekarza chodzisz
Na niecałe 2 tyg. czekałam na wizytę
I z tego, co wiem, to dłużej jak 4 tyg. nigdzie w mojej okolicy się nie czeka :no:
Poza tym można iść do jakiegokolwiek gina, żeby potwierdzić ciążę, nie musi być ten sam cały czas
Miasto 60 tys. ludzi więc raczej średnie.

Zawsze chodziłam prywatnie.
W mojej przychodni NFZ jest 3 ginekologów, ale tylko 1 jest na tyle normalny, że ma regularne pacjentki Jeszcze go nie widziałam na oczy, ale koleżanki go polecały.

Miałam kiedyś "przyjemność" z babką ginką, kiedy poprosiłam o przepisanie mi tabletki "72 godziny po". Po tym jak mnie potraktowała i jakich bzdur mi nagadała obiecałam sobie, że moja noga nigdy tam już nie postanie. Drugi z kolei dziad mojej szwagierce wypalił, że dopóki ona nie wyprostuje zębów, to on jej nie będzie leczył Przedtem jeszcze ją ochrzanił za depilację brazylijską

Nie wiem skąd się tacy lekarze biorą. Kiedy się idzie prywatnie i buli grubą forsę, to terminy są maks tygodniowe, wszyscy są przemili i załatwiają wszystko od ręki. Niestety ciąża to na tyle drogi interes sam w sobie, że doszłam do wniosku, że jeśli nie muszę, to nie będę płacić. W końcu na coś chyba idą te moje składki

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2013-03-19 o 23:42
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 23:42   #1503
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w poprzedniej ciąży nie wiedziałam, więc masowałam, głaskałam, a jak był większy, to nawet naciskałam, żeby bawić się z młodym
Nie wyobrażam sobie nie głaskać czy nie trzymać ręki na brzuchu!
no a nawet gdzieś czytałam, że właśnie jak się naciśnie (oczywiście no nie do przesady ) brzuch to że dziecko odwzajemnia kopniakami, i raczej negatywnie nie było to napisane (ale to właśnie już w starszej ciąży niż nasze narazie)
Kurde, tak źle tak nie dobrze głaskać masować nie, obojętnym też nie można być no to ja nie wiem
Larysa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 23:44   #1504
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

Miałam kiedyś "przyjemność" z babką ginką, kiedy poprosiłam o przepisanie mi tabletki "72 godziny po". Po tym jak mnie potraktowała i jakich bzdur mi nagadała obiecałam sobie, że moja noga nigdy tam już nie postanie. Drugi z kolei dziad mojej szwagierce wypalił, że dopóki ona nie wyprostuje zębów, to on jej nie będzie leczył Przedtem jeszcze ją ochrzanił za depilację brazylijską

Nie wiem skąd się tacy lekarze biorą. Kiedy się idzie prywatnie i buli grubą forsę, to terminy są maks tygodniowe, wszyscy są przemili i załatwiają wszystko od ręki. Niestety ciąża to na tyle drogi interes sam w sobie, że doszłam do wniosku, że jeśli nie muszę, to nie będę płacić. W końcu na coś chyba idą te moje składki
a co miala przyjść zarośnieta???? najlepeij jeszcze pająka do gaci wpuścic:P
Stary 2013-03-19, 23:47   #1505
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
a co miala przyjść zarośnieta???? najlepeij jeszcze pająka do gaci wpuścic:P
Uświadamiał ją, że to niezdrowe i niebezpieczne. Maks "ekstrawagancji" na jaką jej pozwolił to pozostawienie paseczka

Kompletnie nie jestem przekonana do tych ginów z NFZ. Obawiam się nawet czy pozwolą narzeczonemu zobaczyć maleństwo na USG Kiedy pytałam przed wizytą w gabinecie prywatnym to babka powiedziała, że to oczywiste, że partner może zobaczyć - bo mam prawo do tego żeby mi ktoś towarzyszył. Nie mam najmniejszej ochoty znosić fochy pana w kitlu i cytować mu praw pacjenta, bo to jest jakaś paranoja. A czytałam, że dziewczyny tutaj nie raz miały tego typu nieprzyjemności

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2013-03-19 o 23:50
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 23:48   #1506
Larysa88
Zakorzenienie

jak czytam właśnie takie historie to aż oczy wytrzeszczam ze zdziwienia, ale no z tego właśnie też między innymi co słyszę od ludzi to takie rzeczy się dzieją, ja nie wiem, powinno się albo to gdzieś zgłaszać albo tacy lekarze to już kurde nie wiem zmęczenie organizmu czy zmęczenie zawodem, już może powinni sobie darować pracę z ludźmi :/
Larysa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 06:22   #1507
policzanka
Wtajemniczenie

Hej dziewczynki!Normalnie od 1.50 nie spiestraszne to jest..Kiedy ja sie wyspie...Zycze Wam milego dzionka i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 06:46   #1508
Diorisha
Zakorzenienie

hejo macham znad bułki z żółtym serem i szynką i kubka herbaty

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
OLEJ LNIANY??? Masakra, kupiłam przed ciążą jeszcze olej lniany i było spoko, tylko jak zaszłam to mam taką cofkę na to, że nic na mnie tak nie działa innego, w życiu nie myślałam, że może coś aż tak mi śmierdzieć, nawet teraz, kiedy inne zapachy już mnie tak nie drażnią, to olej lniany dalej jest nie do zniesienia....z resztą wywaliłam go kilka dni temu, bo skoro w czwartym miesiącu jeszcze mi z nim nie przeszło, to pomyślałam, że nie dam rady się tak torturować całą ciążę. Jest jeden problem...szafka dalej wali tym olejem, a ja nie jestem w stanie jej otworzyć i umyć, a nie wspomnę o wywietrzeniu....
(...)
Faktycznie olej lniany ma charakterystyczny zapach ale mi on bardzo odpowiada I zapach i smak jest jak dla mnie lekko orzechowy.Ja trzymam butelkę(zakręconą oczywiście) w szafce i otwierając szafkę nie czuję żadnego zapachu.I olej i ziarna siemienia lnianego(dodaję do chleba) jem już od kilku lat-w 2006roku kiedy miałam stan zapalny żołądka spożywanie siemienia/oleju polecił mi gastrolog Muszę przyznać,że chronią żołądek.

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Ostro a ja nic z tej listy nie toleruje :/ coraz bardziej czuję, że u mnie się dziewuszka szykuje. Na kwaśne mnie nie ciągnie a raczej na słodkie.
Mama jak mnie zobaczyła dzisiaj po pewnym czasie mówi - oj będzie dziewczynka jeśli to prawda, że dziewczynka odbiera mamie urodę to by się zgadzało, bo jestem zsypana jak bym ospę miała :/
(...)
hehe a ja tam w takie przepowiadanie płci wg.diety nie wierzę
Bo co jeśli ktoś zjada cukierka przegryzając go kanapką z pasztetem i pomidorem albo zjada loda a kilka minut później pół słoika kiszeniaków? Można by powiedzieć,że będą bliźniaki i to parka a mam potwierdzoną ciążę pojedynczą

Cytat:
(...)
(...)
Skąd się takie oszołomy biorą??

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki!Normalnie od 1.50 nie spiestraszne to jest..Kiedy ja sie wyspie...Zycze Wam milego dzionka i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 06:54   #1509
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Witam z kubkiem kakao. U mnie znow w nocy padal snieg znow odsniezanie auta
Stary 2013-03-20, 08:06   #1510
karolson
Zakorzenienie

Cytat:

A w ogóle muszę się pożalić. Chyba łapię depresję. Do pracy jeżdżę 1,5-2 h przez tą zimę... W pracy zapierdziel i chyba mój przełożony nie wie o tym, że jestem w ciąży, znaczy, że mój szef mu nie powiedział więc mnie nieźle eksploatuje, a dziś się prawie z nim pożarłam, bo 8 razy mu coś tłumaczyłam, że się nie da, a ten, że on tak chce, jak się nie da i ja mam to zrobić poza tym Edi znów chory, szczepienie znów przeniesione, tż bez pracy, nikt nawet nie dzwoni ostatnio
Mam ochotę usiąść i się rozpłakać!
Matal 3 maj sie. Wiem co czujesz tez mam sporo na glowie i wogole z tz mie cieszymy sie ta ciaza a u mnie to juz prawie polowa w czwartek 17 tydzien ahhh a mialo byc tak pieknie ;/

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
ja też mam dzisiaj wysyp na twarzy a pare dni bylo tak dobrze z moją cerą.. eh nic nie trwa wiecznie

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Mowilam Wam, ze zabukowalismy bilety na KSW 23? lecimy w czerwcu na weekend do PL bedę na żywo widziala Khalidova
Bylam ma nagraniu Kuby Wojewodzkiego jak on byl i jest taki smieszny i przyjazny ze szok ale niski co mnie zdziwilo

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Cytat:
Faktycznie, domyślam się podobnie jak Ty jaka była motywacja posłów. Przy czym dla mnie to nie jest trafne rozwiązanie.

Ja na wizytę z NFZ czekam około 7 tygodni - i głównie pod opieką tego lekarza planowałabym być do końca żeby się nie wykosztowywać na badania, które mi się należą. Idąc tym tropem na wizytę musiałabym się umówić co najmniej tydzień po zapłodnieniu (bo wiadomo, że pierwsze dwa tygodnie cyklu wliczają się już jako okres ciąży).

Akurat na styk udało mi się zmieścić w tych ramach, ale musiałam normalnie płacić za wizytę prywatnie - która to de facto jedynie potwierdziła ciążę.

Tak więc dla mnie kwestia tych 10 tygodni to wylewanie dziecka z kąpielą. Czytałam w Gazecie Wyborczej, że posłowie po wysłuchaniu tego typu racji panują zastanowić się nad tym czy nie przesunąć tego wymogu do 15 tygodni.
U mnie w przychodni na NFZ pytaja w jakiej sprawie do kogo itd i jak sie powie ze ciaza pierwsza wizyta to maja dodatkową pule numerków jakby z pod lady i wizyte zaproponowali 3 dni pozniej, ale fakt że już tak normalnie się dostać to u mnie miesiąc trzeba czekac- t0 i tak krótko
Stary 2013-03-20, 08:09   #1511
kaska87
Zakorzenienie

hejo
Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, boje sie jutra.... baaaaaaardzo... czuje, ze spania dzisiaj nie bedzie
nie lękaj się, będzie dobrze
Cytat:
No więc ja może od razu napiszę i zdementuję plotki
Obecnie przyjęłam następujące kryteria:
  • udzielanie się w co najmniej drugim wątku
  • co najmeniej 50 postów w poprzednim
  • co najmniej 20 postów w tym

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A to sorki za wprowadzanie w błąd. Nie wiedziałam o tych wymogach.
Szybko wymogi, niektorym się upiekło hihi
ale jak się ładnie udzielać nie będą to adjos
Cytat:
Jeśli chodzi o zimę, to niech wypie... idzie już sobie
Mam jej serdecznie dość. Chcę słońca, letnich wiaterków i długich spacerów!
właśnie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że aż mi głupio. Na tym oddziale są takie przypadki, że głowa mała... A ja trafiłam tu przez ścieme. Jak to się dobrze skończy to koniecznie muszę chociaż parę razy pójść do lekarza z tego oddziału. Chociaż póki co nie wiem co miałabym powiedzieć, że niby dlaczego... Pomimo złudzenia, kiepsko sciemniam..
pfff taka ściema to nie ściema-to dla dobra małego
miałaś już to usg czekamy na info

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 08:24   #1512
pszczoua
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez Makrela w kapeluszu Pokaż wiadomość
weźcie mnie nie straszcie, tez mam duze 41, jak mi jeszcze urośnie, to buty w sklepie z kajakami bede kupowac
Moja mama urodzila 7 dzieci i stopy jej sie w ogole nie zwiekszyly. Caly czas nosi buty w rozmiarze 38 takze ja w cos takiego nie wierze...

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Ostatnio mierzyłam śliczne czerwone niskie szpileczki w CCC ale 38 były zdecydowanie za duże a 37 znów takie no na styk a nawet trochę ciasne i miałam dylemat w końcu ich nie kupiłam, ale właśnie do czego zmierzam, przyjaciółka mi wtedy powiedziała o tych stopach powiększających się, kurcze aż dziwne

a i o masowaniu brzucha nie wiedziałam, tzn ja tak bardzo nie masuje ale czasem tak go leciutko głaszcze, nie naciskam w ogóle raczej takie smyranie, to też może być złe?
Podobno jak się przyłoży rękę to dziecko to czuje
a przed chwilą to ja JE poczułam ahh
Oj jak ja bym chciala cos czuc juz... Czasami wieczorami czuje takie jakby rozpychanie w brzuszku ale nie wiem czy to jest to... Jak poczuje pierwszego kopniaczka to na pewno bede wiedziec

Ale zescie zalozyly wymagania odnosnie klubu... Ja troche udzielalam sie w pierwszym watku ale z racji tego ze calymi dniami siedzialam w pracy bardziej was podczytywalam niz pisalam takze tych 50 wiadomosci pewnie nie uzbieram

Inwersja jak tam u ciebie? Mozes liczyc dzis na to usg?

Dziewczyny u nas jak sie chodzi na NFZ to w czasie ciazy przysluguje usg tylko 3 razy a tak tylko badanie na fotelu. U was tez tak jest?

Ja z racji tego ze mam miesniaka boje sie chodzi na.NFZ tym bardziej ze w chwili obecnej znajduje sie on pod lozyskiem i tyle sie naczytalam ze az strach... Tylko te koszty badan.... Za wszystko musze placic plus koszt wizyty dochodzi... Ale moj maz mowi ze na dzidziusiu nie mam oszczedzac...
Stary 2013-03-20, 08:30   #1513
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Pierwsze słyszę, ze sie rozmiar stopy zwieksza w ciąży...
Ale ja ogólnie mało wiem, nigdy w mojej rodzinie nie było małego dziecka mój mąż wie więcej ode mnie.
A to mój brzuch w 15,5 tc ale wieczorem jest bardziej okazały, bo męczą mnie wzdęcia...:sly:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1363764645627.jpg (30,6 KB, 37 załadowań)
Stary 2013-03-20, 08:36   #1514
papalinka83
Zakorzenienie

Hej Dzisiaj mam urlop, a od 7:30 już nie śpię... O 13:15 mam wizytę, a później bezpieczny maluch Coś mi się zrobił od przedwczoraj brzuch, wcześniej nie miałam nic a nic, a teraz jakiś taki wystający i nie wiem, czy to już ciążowy, czy jakieś wzdęcie...Zaczyn am dzisiaj II trymestr
Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, boje sie jutra.... baaaaaaardzo... czuje, ze spania dzisiaj nie bedzie
Nie bój się, wszystko będzie dobrze My się wszystkie za bardzo denerwujemy. Moja szwagierka ma 2 dzieci już w wieku szkolnym i mnie wczoraj nastraszyła, że w 1 ciąży była rozanielona i zrelaksowana i dziecko spokojne, pogodne, a w drugiej zestresowana na mkaksa i ma syna nadpobudliwego, o trudnym charakterze, jako mały bobas non stop ryczał i w ogóle było z nim ciężko... Więc wniosek z tego, że trzeba się jakoś wyluzować Bo przy moim poziomie stresu jak na razie to nie wiem
Cytat:
A w ogóle muszę się pożalić. Chyba łapię depresję. Do pracy jeżdżę 1,5-2 h przez tą zimę... W pracy zapierdziel i chyba mój przełożony nie wie o tym, że jestem w ciąży, znaczy, że mój szef mu nie powiedział więc mnie nieźle eksploatuje, a dziś się prawie z nim pożarłam, bo 8 razy mu coś tłumaczyłam, że się nie da, a ten, że on tak chce, jak się nie da i ja mam to zrobić poza tym Edi znów chory, szczepienie znów przeniesione, tż bez pracy, nikt nawet nie dzwoni ostatnio
Mam ochotę usiąść i się rozpłakać!
Nie rozpłakuj sięZaraz się zrobi wiosna (w końcu musi) to może na wszystko jakoś lepiej spojrzyszA w pracy jak się pan nie domyśli to sama powiedz i juz
Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że aż mi głupio. Na tym oddziale są takie przypadki, że głowa mała... A ja trafiłam tu przez ścieme. Jak to się dobrze skończy to koniecznie muszę chociaż parę razy pójść do lekarza z tego oddziału. Chociaż póki co nie wiem co miałabym powiedzieć, że niby dlaczego... Pomimo złudzenia, kiepsko sciemniam..

To rozumiem, że miałam farta, że dostałam się do klubu wtedy gdy wymagania nie były jeszcze tak wysrubowane ...

Idę spać, jutro ciężko dzień. Dobranoc.

Taka ściema to żadna ściema, wszystko dla dobra maluszka. trzymam kciuki
Cytat:
O, tak samo jak ja Na którą? Ja mam na 12.

Ja myślałam raczej o tym, że po prostu przed 4 miesiącem nie ma przyrostu wagi więc smarowanie się specyfikiem na rozstępy mija się z celem.
Różnie to bywa, bo ja jak na razie przytyłam może 1 kg max, a już kilka rozstępów mi się pojawiło, także jak się ma tendencje do tego, to się pojawiają nie wiadomo skąd

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ale ja ogólnie mało wiem, nigdy w mojej rodzinie nie było małego dziecka mój mąż wie więcej ode mnie.
A to mój brzuch w 15,5 tc ale wieczorem jest bardziej okazały, bo męczą mnie wzdęcia...:sly:

Kochana, ty w ogóle nie masz brzucha

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 08:41   #1515
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Moja mama urodzila 7 dzieci i stopy jej sie w ogole nie zwiekszyly. Caly czas nosi buty w rozmiarze 38 takze ja w cos takiego nie wierze...
ale musi być u Was wesoło

dziewczyny z Wro
, które idą na bezpiecznego malucha mam prośbę, jak będą rozdawać zniżki na wózki mutsy i foteliki maxi cosi to jakby ktoś mógł wziąć-o ile nie będą dawać wyliczonych to bardzo proszę mnie niestety nie będzie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 08:41   #1516
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna
Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:

Jaki malutki! Śliczny Ja mam już 16.3 i jest sporo większy ale też mnie wzdęcia meczą i zaparcia :/
A ile ważyłaś przed ciążą i przy jakim wzroście?

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 08:57   #1517
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
a kiedyś pisałam o tym masowaniu brzucha, że w pierwszych tygodniach sotrożnie
na produktach na rozstępy, z tych co ja widziałam, piszą, żr od 4 miesiąca. Pytanie, czy w kładzie jest coś czego wcześniej nei wolno czy chodzi o to masowanie przy aplikacji

Impresja, ja ten sam szpital

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Inwersja
o sklad...kiedys czytalam o tym artykul...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 09:01   #1518
__Paulinka__
Zakorzenienie

Hej Mamuśki (tak wita mnie mąż codzinnie jak się przebudze)

troche farby z nosa mi leciał rano.. trochę brzuszek pobolal rano, taki kłucie, ale myślę, że to nic groźnego.

Teraz muszę zbierać moją szanowną pupę do pracy..

trzymam kciuki za wszystkie mające dzisiaj wizyty prosze się nie stresowac

Inwersja czekam na wyniki, mam nadzieje, że wszystko z Tobą i Maluszkiem OK

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Bylam ma nagraniu Kuby Wojewodzkiego jak on byl i jest taki smieszny i przyjazny ze szok ale niski co mnie zdziwilo

niski?? Łee to nie idę, nie lubię niskich żartuję ja go bardzo lubię, wydaje się mega sympatyczny i chyba jest jedeyyny który nie ma zrytego beretu po tych walkach:P

Cytat:

jaki malusi!! ja mam podobny rano, mam wrazenie, że mi zmalal:P ale ja jestem w 13tc
Stary 2013-03-20, 09:03   #1519
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Osz qrcze. Ja mam 12 tc i mam sporo większy brzuch. Gdzie to dzieciątko Ci się mieści Twoje maleństwo powinno mieć teraz wielkość pomarańczy. Pewnie jesteś wysoka i masz szerokie biodra.
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 09:05   #1520
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Skąd się takie oszołomy biorą??
Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
jak czytam właśnie takie historie to aż oczy wytrzeszczam ze zdziwienia, ale no z tego właśnie też między innymi co słyszę od ludzi to takie rzeczy się dzieją, ja nie wiem, powinno się albo to gdzieś zgłaszać albo tacy lekarze to już kurde nie wiem zmęczenie organizmu czy zmęczenie zawodem, już może powinni sobie darować pracę z ludźmi :/
No niestety, też nie mam pojęcia
A wiadomo że ginekolog to specyficzna profesja. Taki lekarz powinien być delikatny i taktowny.
No ale co - nie podoba się to wypad, idź i zapłać temu, który będzie się wywiązywać ze swoich obowiązków dobrze

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
M
Ale fajnie. Mnie się wydawało, że te 180cm ma
Zawsze mnie ciekawiło czy publiczności płaci się za statystowanie Zdradzisz jak było?
Cytat:

U mnie w przychodni na NFZ pytaja w jakiej sprawie do kogo itd i jak sie powie ze ciaza pierwsza wizyta to maja dodatkową pule numerków jakby z pod lady i wizyte zaproponowali 3 dni pozniej, ale fakt że już tak normalnie się dostać to u mnie miesiąc trzeba czekac- t0 i tak krótko
Kurczę, no faktycznie potem się wkurzałam, że nie "negocjowałam" w rejestracji. Ale w pierwszej chwili nie pomyślałam, że są jakieś podwójne standardy dla ludzi
Odległy termin mnie nie zdziwił, bo tam nawet żeby dostać się do rodzinnego, to po parę dni kolejki. Męczyłam się cały dzień z kolką nerkową a z grypą 3

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Różnie to bywa, bo ja jak na razie przytyłam może 1 kg max, a już kilka rozstępów mi się pojawiło, także jak się ma tendencje do tego, to się pojawiają nie wiadomo skąd.
Co do tej tendencji to faktycznie, masz rację Koniecznie trzeba to brać pod uwagę.
Stary 2013-03-20, 09:11   #1521
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Jaki malutki! Śliczny Ja mam już 16.3 i jest sporo większy ale też mnie wzdęcia meczą i zaparcia :/
A ile ważyłaś przed ciążą i przy jakim wzroście?

Ważyłam mało, bo ok 44,5kg przy 163 cm, ale ja schudłam w listopadzie ok 2 kg. Moja normalna waga to między 46 a 47 kg i teraz do niej dobiłam.
Wieczorem wygląda naprawdę bardziej ciążowo

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Osz qrcze. Ja mam 12 tc i mam sporo większy brzuch. Gdzie to dzieciątko Ci się mieści Twoje maleństwo powinno mieć teraz wielkość pomarańczy. Pewnie jesteś wysoka i masz szerokie biodra.
Właśnie nie wiem, gdzie się mieści wysoka nie jestem (163 cm), ale fakt, że mam kobiece biodra w stosunku do ogółu sylwetki, bo zawsze spodnie czy spodnice mam trochę za luźne w pasie
Stary 2013-03-20, 09:15   #1522
ja-ika
Zakorzenienie

Idę dziś znowu na usg genetyczne, tym razem na NFZ. Nie dam się naciągnąć na 200 zł za dodatkowe badania genetyczne, bo w medicoverze miałam wszystko za darmo. Chciałabym zobaczyć maleństwo w 3D ale to koszt około 100 zł ze zdjęciami. No nic mam w razie czego rezerwową "stówkę"
Stary 2013-03-20, 09:24   #1523
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
Ważyłam mało, bo ok 44,5kg przy 163 cm, ale ja schudłam w listopadzie ok 2 kg. Moja normalna waga to między 46 a 47 kg i teraz do niej dobiłam.
Wieczorem wygląda naprawdę bardziej ciążowo
Ojej to ejsteś taka drobniutka kruszyna - to nie mozesz mieć wieskzego brzuszka. Jak dziecko się dobrze rozwija to nie ma się czym stresować
Ja całe życie ważyłam 47 kg przy 167 cm, przed ślubem trochę przytyłam do 49 kg a po ślubie waga wzrosła do 53 kg. W ciąży zeszły mi 2 kg a teraz to pewnie coś 52 kg będzie. Może ciut więcej.

M&M

Staś

Stary 2013-03-20, 09:41   #1524
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Ojej to ejsteś taka drobniutka kruszyna - to nie mozesz mieć wieskzego brzuszka. Jak dziecko się dobrze rozwija to nie ma się czym stresować
Ja całe życie ważyłam 47 kg przy 167 cm, przed ślubem trochę przytyłam do 49 kg a po ślubie waga wzrosła do 53 kg. W ciąży zeszły mi 2 kg a teraz to pewnie coś 52 kg będzie. Może ciut więcej.
Ty też wagą "nie grzeszysz"
Stary 2013-03-20, 09:46   #1525
Selay
Raczkowanie

witam...niemoglam usnac bo jakos ciagle o inwersji myslam, ateraz czekam az biedna napisze co i jak ...sciskamy mocno!

ja jakos czuje sie Ok, glowa nawet nieboli moze odchodza te zle moce pierwszego trymestru
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 09:48   #1526
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
Ty też wagą "nie grzeszysz"
Kwestia czasu jak zacznę niech no tylko mały zacznie szybciej rosnąć

M&M

Staś

Stary 2013-03-20, 09:49   #1527
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ale musi być u Was wesoło
A no jest. Prawie wszyscy mają już swoje rodziny, no i dzięki temu mój dzidziuś będzie miał 5 kuzynów jak przyjdzie na świat
Stary 2013-03-20, 09:52   #1528
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

a my dzis rozpoczynamy 16sty tydz wczoraj pozegnalismy 15 dwoma wielkimi pawiami...kiedy to sie skonczy....
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 10:08   #1529
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:

Spokojnie. Ja miałam w tamtej ciąży po 20tc. Ja wiem że to już fajnie mieć itp ale tu nie mamy już wpływu Chudzino!

Ja się opycham żelkami które mi tż przywiózł i walczę z marudnym synkiem, który sam nie wie dziś czego chce

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 10:13   #1530
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Mam pytanko, w sumie bardziej do mamuś, które mają już dzieciaczki- jak to jest z tymi rozmiarami stóp po ciąży ? wyczytałam, że ponoć stopy się wydłużają w ciąży i nie zawsze wracają do pierwotnego rozmiaru? Czy któraś z Was tak miała ? Szkoda mi trochę wszystkich tych moich szpileczek...
mi (na szczescie!) nie poszerzyla sie ani nie zwększyła stopa, ale np. mojeje znajomej tak i wymieniala buty...

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Nie, to nie rzepakowy śmierdzi, ani słonecznikowy. Lniany niestety, wiem, że jest zdrowy, zresztą kupiłam w dziale ze zdrową żywnością,inny niż twój , nie dawałam rady, serio, a w ciąży to różne cuda się dzieją Może bez kitu się przeterminował, miałam go już może z pół roku, nie więcej.
jak olej lniany wali takim starym stęchłym olejem to wlasnie jest przeterminowany. wiem bo sie juz 2x nacięłam

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości