|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 |
|
11 | 25,58% |
| Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
4 | 9,30% |
| Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
9 | 20,93% |
| Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
17 | 39,53% |
| Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
2 | 4,65% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8
Cytat:
Chyba po raz kolejny trzeba będzie jednak zrobić "czystkę" na pierwszej stronie. Chyba więcej mam powinno trafić do grupy tych zaginionych.
|
|
|
|
|
#4502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziś drukuję listy i mam ambitny plan zebrać jak najwięcej podpisów. Wiecie, że mamy I kwartału walczą o swoje, wczoraj była konferencja prasowa. Dobrze, że walczą. Dlaczego kiedyś ludzi słuchano? Bo ludzie wychodzili na ulice, walczyli o swoje. A teraz jesteśmy na umowach śmieciowych, zarabiamy mało (ja np. mam najniższą krajową), a życie coraz droższe i nic. Nikt nas nie słucha, bo nie walczymy. Gdyby tak na prawdę 80% społeczeństwa zaczęło protestować to mogłoby to zupełnie inaczej wyglądać. Polska to bogaty kraj z bandą złodziei. Dobra kończymy te wywody. Dziś lepiej się czuję, odpoczęłam i kręgosłup już znacznie mniej boli. Postanowiłam szukać maty edukacyjnej. Wiem, jestem szalona po co mi mata teraz? Nie mam zamiaru jej teraz kupić, po prostu zależy mi na tym aby była duża, dlatego szukam, bo to nie jest łatwe. Chciałabym taką o wymiarach 150cm x 130cm (ew. kwadrat 150cm). Mata jest fajną sprawą, bo maluch ogląda wszystko, chwyta itp. ale także może służyć jako koc/plandeka na podłogę do zabawy. Szukam zatem czegoś solidnego i liczę się z tym że może to kosztować nawet 250 zł. |
||
|
|
|
#4503 | |
|
Zakorzenienie
|
bry
![]() wczoraj byłam na zakupach z młodszą siorką. I powiem Wam, że teraz będę kupować chyba tylko rzeczy na allegro typowo dla ciężarnych. Ogólnie 3 razy przymierzałam wiosenne sukienki czy tuniki w Mango czy Zarze i jak spojrzałam się na siebie w lustrze przymierzalni, to ledwo powstrzymałam płacz. Wyglądałam jak maciora... Nawet zwykłe sukienki, takie podcinane pod biustem i poniżej już luźne źle na mnie leżały. Czułam się jak zapuszczona, zaniedbana baba. Wiem, że jestem w ciąży, ale jeszcze nie potrafię do końca neutralizować emocjonalnie moich cielesnych zmian... Cytat:
sam zapach jest bezpieczny
|
|
#4504 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem przy zostaniu przy tytule takim jak jest tylko numer 9
|
|
|
|
#4505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że siostra ze szwagrem złapią w lot moje dyskretne sugestię i dostaniemy taką w dniu chrztu ![]()
|
|
|
|
|
#4506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kofeina przez skórę z kosmetyków też przenika A co do cielesnych zmian to w pełni rozumiem A mój wspaniały mąż stwierdził wczoraj, że NIC nie przytyłam, tylko brzuch mam większy. Kocham go! ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- A ja matę póki co sobie daruję. Mamy świetny gruby koc-podwójny, niebieski z Kubusiem Puchatkiem Będzie idealny do rozkładania na podłodze. Na to stojak gimnastyczny lub coś podobnego i styka. Taką mam wizję póki co oczywiście
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-03-20 o 10:18 |
|
|
|
|
#4507 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idzia111 Ja powiem tak: - jestem przeciwna obowiązkowemu wysyłaniu 6 latków do 1 klasy, - nie mam nic przeciwko obowiązkowi puszczeniu dzieci 5 letnich do szkoły na zajęcia, które będą zajęciami przedszkolnymi; - jestem za zlikwidowaniem gimnazjum i powróceniu do starej reformy; - matematyka nie powinna być przedmiotem obiwiązkowym, nie każdy ma umysł ścisły; - historia Polski powinna być podtsawą na histori, a nie zaczynami od średniowiecza, uczymymy się o całym świecie, a nigdy nie dochodzimy do II wojny światowej Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Przesadzasz, bardzo ładny i zgrabny ![]() d0tkaaa Witam ![]() Chyba tygodnie ci się pomyliły
|
|||
|
|
|
#4508 |
|
Zakorzenienie
|
i to ma byc 27 t.c
no nie zartuj
|
|
|
|
#4509 |
|
Zakorzenienie
|
ogladacie ddtvn?ale sie usmialam z tych balonow.haha.prokop i dorota swietni sa.ide sie ogarniac byaaa
|
|
|
|
#4510 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Witam sie i zbieram powoli, bo na 12 ide do doktorka, potem do pracy z L4 Trzymcie kciuki za wizyte, marzy mi sie usg ale pewnie mi nie zrobi ![]() Gratuluję rozpoczetych tygodni no i mam nadzieje: do zobaczenia w nowym wątku
|
|
|
|
#4511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś chcę popatrzeć za jakąś tuniką na all, żeby mieć co włożyć na święta. wczoraj wklejałyście parę ciekawych rzeczy, muszę na to spojrzeć. My matę kupujemy. jak się okazało, wózek+ łóżeczko z materacem fundują nam rodzice z obu stron, więc spory wydatek mamy z głowy. Oprócz mebli praktycznie pozostają nam drobiazgi do kupienia. ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- też tak mówię, jakieś mini mini
|
|
#4512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za USG
|
|
|
|
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
Też właśnie na all siedzę.
Kupiłam bluzeczkę - wziełam białą http://allegro.pl/show_item.php?item=3104489320 A taką to sama sobie zrobię ![]() http://moda.allegro.pl/tunika-bluzka...083900889.html Tak się złożyło, że mam identyczny uszkodzony kołnierzyk, którego nie da się na szyji nosić, ale do przyszycia w ten sposób jest idealny
|
|
|
|
#4514 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry!
Ale spamujecie od rana, ledwo was nadrobiłam. Jeszcze troszeczke i nowy wątek trzeba będzie zakładać. Cytat:
|
|
#4515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Łubu dubu, łubu dubu, niech żyje nam, enlevee- prezes naszego klubu! Nieeech żyje nam! Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013! cz. 9 Mnie się taki podoba Dzień dobry Mamusie Muszę pogadać z Adasiem- kopie mnie po pęcherzu, no ok- jak mu się podoba to zniosę ale gdyby tak swoją małą piętkę Zapisuję słabo działające jelita jako bonus 2 trymestru
|
|
|
|
|
#4516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem strasznie wybredna. Przez to, że mam duży brzuch uważam, że wyglądam źle w bluzkach/tunikach dopasowanych. Brzuch do przodu, wygięcie kręgosłupa w odcinku krzyżowym, dupa odstawiona. Dla mnie tragedia. Wiem, że tak kobiety chodzą, na kimś nie przeszkadza mi to, ale ja tak nie wyjdę na miasto. Koniec kropka. Kupiłam tuniczkę/sukienkę odcinaną pod biustem, ale z fajnego materiału, bo nie robi namiotu tylko otula figurę. Właśnie takie coś jest ładne. Wygrzebałam sobie sukienkę letnią, długą, i też wyglądam w niej całkiem dobrze (niech żyje skromność Będę szukała nadal tuniczek, żeby założyć do legginsów. Czyli dla mnie obcisłe są be, a takie namioty sztywne jeszcze gorzej. Zatem z fajnych lekkich materiałów warto kupować, bo w tym wygląda się ślicznie. Cytat:
![]() Wątpię żeby ktoś wiedział jaką konkretnie chcę tę matę. Byłam u koleżanki i ona ma taką beznadziejną matę, mała że szok. Dziecko ma 3 miesiące i ledwo się na niej mieści.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-03-20 o 10:43 |
||
|
|
|
#4517 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety rzadko bywam bo mam problemy ze moja uczennica . Nie chce sie uczyc i do tego teraz siedze z nia bo chora. Ale od jutra do szkoly idzie i juz bede miala troszke wiecej czasu .
|
#4518 | ||
|
Konto usunięte
|
Hej.
Byłam rano w labie na krzepliwości, potem w drogerii Biedronka, ale nie było żadnych kredek, za to kupiłam sobie tusz i błyszczyk z Maybelline za 12 zł (w sumie), no i nowego kwiata do kolekcji Mam już 4!!!! Pogoda jest....... jak w marcu Wczoraj zima, dzisiaj lato. Słońce, ciepło, jak naubierana jak eskimos oczywiście i się zgrzałam jak nie wiem...A teraz ogarniam mieszkanie i siebie, mam niemca, a potem ponadrabiam, co napiszecie do tego czasu Cytat:
Ja w ciąży tylko hmmm "moczę" wargi jak ktoś ma jakiś nowy alkohol, którego bym chciała spróbować A tak to nic, raczej ani łyka niczego %. Cytat:
Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-03-20 o 10:40 |
||
|
|
|
#4519 |
|
Zadomowienie
|
Charlize- pięknie pocytowałaś i dokopałaś się do zdjęć więc nie nadrabiam tylko podpinam się pod Twoją pracę
![]() Margosia- jaki masz mały, zgrabny brzuszek |
|
|
|
#4520 |
|
Zadomowienie
|
witam wszystkie mamy
![]() I gratuluję wszystkim mamą rozpoczynających się kolejnych TC Ja dziś znów z katarem-nos mnie tak dziwnie swędzi w środku że tylko kicham, gdzieś wyczytałam ze w ciąży to normalne ze katar się pojawia bo produkujemy czegoś tam duzo już nie pamiętam
|
#4521 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuski
Cytat:
Ja mam na to sposób..pije rano szkalnkę mleka a do obiadu zjadam 3 kiszone... |
|
|
|
|
#4522 |
|
Zakorzenienie
|
ja kataru takiego normalnego nie mam, ale od początku ciąży mam jakby zawalony nos katarowo-krwawymi strupami ;/
|
|
|
|
#4523 |
|
Zakorzenienie
|
Zgłodniałam. Idę pobuszować w kuchni. Muszę zrobić sobie drugie śniadanko. I nie mam kompletnie pomysłu na obiad
Mam w domu ziemniaki, fasolkę szparagową, to może zrobię do tego jajko sadzone i będzie taki wiosenny obiadek.
|
|
|
|
#4524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na mnie kiszone nie działają niestety Na przełomie 1 i 2 trymestru kiwi działało cuda- może i teraz spróbuję Mnie się wydaje, że wszystkie te problemy przez to, że mało się teraz ruszam
|
|
|
|
|
#4525 |
|
Zakorzenienie
|
Mam to samo.
|
|
|
|
#4527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ta pierwsza bluzka będzie za krótka na ból bebzol
|
|
#4528 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jak to dobrze czasami magazynować niepotrzebne w dnej chwili rzeczy ![]() Cytat:
![]() idzia111 Ja znowu lepiej w ciąży wyglądam w dopasowanym rzeczach, w luźnych jak wielorybek ![]() za wzystkie wizytujące
|
||||
|
|
|
#4529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ile przytyłaś? Mam to samo... dzisiaj spóźniłam się do pracy bo przymierzałam spodnie i w żadne nie mogłam się zmieścić...... ostatecznie ubrałam legginsy i krótkie spodenki. Jestem załamana bo nosiłam rozmiar 34/36 a teraz 38/40.. i też nie mogę się z tym pogodzić. Zwłaszcza, że chorowałam na anoreksję i bulimię. Chyba potrzebuję jakiejś terapii.
|
|
|
|
|
#4530 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

Chyba po raz kolejny trzeba będzie jednak zrobić "czystkę" na pierwszej stronie. Chyba więcej mam powinno trafić do grupy tych zaginionych.

Nie mam zamiaru jej teraz kupić, po prostu zależy mi na tym aby była duża, dlatego szukam, bo to nie jest łatwe. Chciałabym taką o wymiarach 150cm x 130cm (ew. kwadrat 150cm). 
Kofeina przez skórę z kosmetyków też przenika 

no nie zartuj

za USG

Zapisuję słabo działające jelita jako bonus 2 trymestru

Mam w domu ziemniaki, fasolkę szparagową, to może zrobię do tego jajko sadzone i będzie taki wiosenny obiadek.