Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 11 25,58%
Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 4 9,30%
Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 9 20,93%
Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 17 39,53%
Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 2 4,65%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-20, 10:05   #4501
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
laski zaczynajcie proponowac tytułu nowego wątku, żeby nie było na ostatnia chwile i jak najwieksza liczba osob sie wypowiedziała
Może dopadnie mnie wena i coś uda się wymyślić. Chyba po raz kolejny trzeba będzie jednak zrobić "czystkę" na pierwszej stronie. Chyba więcej mam powinno trafić do grupy tych zaginionych.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 10:07   #4502
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Margosia rozumiem, że jednak rodzisz w sierpniu a nie w czerwcu bo brzuszek to masz bardzo malutki.

Idzia jestem jak najbardziej za. Każda reforma od 6 latków, przez gimnazja i nawet matury to porażki. Wszystko było do dupy zrobione. Ja jestem ten rocznik co szedł szkoła podstawowa 8 klas, liceum 4 lata + stara matura. Uważam, że to było dobre, bo w tym w czym człowiek dobrze się czuł to zdawał. Ja zdawałam matmę, ale mam koleżankę humanistkę, która oceny miała zawsze 4 i 5, często 6, a fizyka i matka ledwo na 3 wskakiwała, głównie 2. I jakby ona miała obowiązkowo matmę zdawać to na 100% maturę by oblała. Ona przed lekcją potrafiła brać tabletki na uspokojenie mimo, że matematyczka (nasza wychowawczyni) była naprawdę super kobita.
Jest tylko jedno ALE. Niestety elita rządząca ma w dupie społeczeństwo i nawet jeżeli będzie referendum to i tak to oleją. Podoba mi się system Szwajcarii. Tam są referenda i to społeczeństwo wypowiada się czy tak czy nie w każdej sprawie. Kraj świetnie prosperuje, ludzie są zadowoleni. U nas to niemożliwe.
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Dziewczynki gratuluję każdej z osobna nowych tygodni Wybaczcie, że każdej z osobna nie mogę wymienić..ale wcisnęli mi robotę i to na jak najszybciej. Tyle już naprodukowałyście, ze musiałabym co drugiego posta cytować

Brzuszki też śliczne.. Margoś Twój jeszcze skromniutki

Witaj Dotko Droga

Dzisiaj jest na pewno środa Neni ..zaufaj moim obliczeniom

Idzia ja też byłam królikiem doświadczalnym, jeśli chodzi o gimnazjum i pamiętam, że ankiety już od wtedy chodziły, podpisy rodzice zbierali, ale nic to nie dało zupełnie, i mimo że szkoły nieprzygotowane były na takie zmiany, to i tak je wprowadzono.. Aczkolwiek jestem za powrotem do starego systemu, bo 3 klasa gimn. okazała się zmarnowanym rokiem - powtarzaliśmy materiał z poprzednich lat, zamiast uczyć się tego co 1 klasie szkoły średniej.. a później w średniej 4 lata w 3 trzeba było zrobić.. Bzdura totalna..
Niestety co do 6-latków w szkołach też mi się wydaje, że marne szanse na odwrót. Zwłaszcza, że przesunęli ten obowiązek o 2 lata? I dali tym samym czas na przygotowanie się szkół i przedszkoli na te zmiany. Teraz będą zakładać, że zmiany powinny zostać w prowadzone. A że nie są, to już ich kupa obchodzi..jak zwykle. Jednakże też jestem za starym systemem!
Po części macie racje z tym naszym rządem, ale ja wolę coś robić, próbować niż tylko narzekać jak jest źle, a tak na prawdę nie kiwnąć nawet palcem żeby było lepiej.

Dziś drukuję listy i mam ambitny plan zebrać jak najwięcej podpisów.
Wiecie, że mamy I kwartału walczą o swoje, wczoraj była konferencja prasowa. Dobrze, że walczą.

Dlaczego kiedyś ludzi słuchano? Bo ludzie wychodzili na ulice, walczyli o swoje. A teraz jesteśmy na umowach śmieciowych, zarabiamy mało (ja np. mam najniższą krajową), a życie coraz droższe i nic. Nikt nas nie słucha, bo nie walczymy. Gdyby tak na prawdę 80% społeczeństwa zaczęło protestować to mogłoby to zupełnie inaczej wyglądać. Polska to bogaty kraj z bandą złodziei.

Dobra kończymy te wywody.

Dziś lepiej się czuję, odpoczęłam i kręgosłup już znacznie mniej boli. Postanowiłam szukać maty edukacyjnej. Wiem, jestem szalona po co mi mata teraz? Nie mam zamiaru jej teraz kupić, po prostu zależy mi na tym aby była duża, dlatego szukam, bo to nie jest łatwe. Chciałabym taką o wymiarach 150cm x 130cm (ew. kwadrat 150cm).

Mata jest fajną sprawą, bo maluch ogląda wszystko, chwyta itp. ale także może służyć jako koc/plandeka na podłogę do zabawy. Szukam zatem czegoś solidnego i liczę się z tym że może to kosztować nawet 250 zł.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 10:09   #4503
lachryma
Zakorzenienie

bry

wczoraj byłam na zakupach z młodszą siorką. I powiem Wam, że teraz będę kupować chyba tylko rzeczy na allegro typowo dla ciężarnych. Ogólnie 3 razy przymierzałam wiosenne sukienki czy tuniki w Mango czy Zarze i jak spojrzałam się na siebie w lustrze przymierzalni, to ledwo powstrzymałam płacz. Wyglądałam jak maciora... Nawet zwykłe sukienki, takie podcinane pod biustem i poniżej już luźne źle na mnie leżały. Czułam się jak zapuszczona, zaniedbana baba. Wiem, że jestem w ciąży, ale jeszcze nie potrafię do końca neutralizować emocjonalnie moich cielesnych zmian...

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Przez kofeinę. Zrezygnowałam też ze wszystkich kosmetyków zawierających kofeinę. Piję kawę rano i nie chcę dokładać kofeiny z innych źródeł.
a Ty jesz ten peeling? sam zapach jest bezpieczny
Stary 2013-03-20, 10:10   #4504
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
laski zaczynajcie proponowac tytułu nowego wątku, żeby nie było na ostatnia chwile i jak najwieksza liczba osob sie wypowiedziała
ja jestem przy zostaniu przy tytule takim jak jest tylko numer 9

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 10:10   #4505
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Postanowiłam szukać maty edukacyjnej. Wiem, jestem szalona po co mi mata teraz? Nie mam zamiaru jej teraz kupić, po prostu zależy mi na tym aby była duża, dlatego szukam, bo to nie jest łatwe. Chciałabym taką o wymiarach 150cm x 130cm (ew. kwadrat 150cm).

Mata jest fajną sprawą, bo maluch ogląda wszystko, chwyta itp. ale także może służyć jako koc/plandeka na podłogę do zabawy. Szukam zatem czegoś solidnego i liczę się z tym że może to kosztować nawet 250 zł.
Ja liczę na matę w prezencie Mam nadzieję, że siostra ze szwagrem złapią w lot moje dyskretne sugestię i dostaniemy taką w dniu chrztu
Stary 2013-03-20, 10:16   #4506
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
bry

wczoraj byłam na zakupach z młodszą siorką. I powiem Wam, że teraz będę kupować chyba tylko rzeczy na allegro typowo dla ciężarnych. Ogólnie 3 razy przymierzałam wiosenne sukienki czy tuniki w Mango czy Zarze i jak spojrzałam się na siebie w lustrze przymierzalni, to ledwo powstrzymałam płacz. Wyglądałam jak maciora... Nawet zwykłe sukienki, takie podcinane pod biustem i poniżej już luźne źle na mnie leżały. Czułam się jak zapuszczona, zaniedbana baba. Wiem, że jestem w ciąży, ale jeszcze nie potrafię do końca neutralizować emocjonalnie moich cielesnych zmian...

A weź spadaj Kofeina przez skórę z kosmetyków też przenika

A co do cielesnych zmian to w pełni rozumiem
A mój wspaniały mąż stwierdził wczoraj, że NIC nie przytyłam, tylko brzuch mam większy. Kocham go!

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

A ja matę póki co sobie daruję. Mamy świetny gruby koc-podwójny, niebieski z Kubusiem Puchatkiem Będzie idealny do rozkładania na podłodze. Na to stojak gimnastyczny lub coś podobnego i styka. Taką mam wizję póki co oczywiście

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-03-20 o 10:18
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 10:19   #4507
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Spojrzałam na niego-na brzuch-na niego i mówię: No to trochę za późno się zreflektowałeś
..

idzia111

Ja powiem tak:

- jestem przeciwna obowiązkowemu wysyłaniu 6 latków do 1 klasy,

- nie mam nic przeciwko obowiązkowi puszczeniu dzieci 5 letnich do szkoły na zajęcia, które będą zajęciami przedszkolnymi;

- jestem za zlikwidowaniem gimnazjum i powróceniu do starej reformy;

- matematyka nie powinna być przedmiotem obiwiązkowym, nie każdy ma umysł ścisły;

- historia Polski powinna być podtsawą na histori, a nie zaczynami od średniowiecza, uczymymy się o całym świecie, a nigdy nie dochodzimy do II wojny światowej

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Laura ostatnio kopnęła i brzuch mi z ręką Tż-a na nim az podskoczył A Tż zabrał szybko reke i mowi: ,,O matko,rzeczywiscie kopie".... Czyli jednak mi nie dowierzał skubany...........:brzyda l:

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Wczorajsza wizyta spoko. Moj gin nabyl nowy sprzet do USG i nagral nam plytke mlodego. Probowalismy zlapac znow jego buzie, ale mial to w nosie, lezal profilem do nas odwrocony i zaslanial sie raczkami. Pomierzyl mi wczoraj go dokladnie, obejrzal serduszko, mozg, zoladek i takie tam. Wedlug usg jest tydzien starszyMoge spokojnie leciec do UK. A ponadto przytylam 2 kg - wiec w ogolnym rozrachunku jestem tylko 2 kg na plusie odkad zaszlam w ciaze
Super, że wizyta pomyślna

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Ja witam się w 19tc

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Witamy sie w ukonczonym 25 tygodniu czyli zaczynamy 26

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Zaczynam 22 tydzień

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Wrzucam mojego brzuchola w mojej ciazy sloniowej
Przesadzasz, bardzo ładny i zgrabny

d0tkaaa

Witam i z niecierpliwością czekam na twoje łupy

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
To my też wrzucimy brzuchola- jak wszyscy to wszyscy

27 t 4d
Chyba tygodnie ci się pomyliły
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 10:19   #4508
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:

27 t 4d
i to ma byc 27 t.c no nie zartuj
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 10:19   #4509
d0tkaaa
Zakorzenienie

ogladacie ddtvn?ale sie usmialam z tych balonow.haha.prokop i dorota swietni sa.ide sie ogarniac byaaa

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 10:21   #4510
iwona335
Zakorzenienie

Dzień dobry

Witam sie i zbieram powoli, bo na 12 ide do doktorka, potem do pracy z L4
Trzymcie kciuki za wizyte, marzy mi sie usg ale pewnie mi nie zrobi

Gratuluję rozpoczetych tygodni
no i mam nadzieje: do zobaczenia w nowym wątku
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 10:24   #4511
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
A mój wspaniały mąż stwierdził wczoraj, że NIC nie przytyłam, tylko brzuch mam większy. Kocham go!
mój też mówi, że wszystko mi idzie w brzuszek i że mam piersi większe. ale oczy swoje mam i widzę, że w ramionach jestem szersza i biodra też szersze.

dziś chcę popatrzeć za jakąś tuniką na all, żeby mieć co włożyć na święta. wczoraj wklejałyście parę ciekawych rzeczy, muszę na to spojrzeć.

My matę kupujemy. jak się okazało, wózek+ łóżeczko z materacem fundują nam rodzice z obu stron, więc spory wydatek mamy z głowy. Oprócz mebli praktycznie pozostają nam drobiazgi do kupienia.

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
i to ma byc 27 t.c no nie zartuj
też tak mówię, jakieś mini mini
Stary 2013-03-20, 10:26   #4512
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Witam sie i zbieram powoli, bo na 12 ide do doktorka, potem do pracy z L4
Trzymcie kciuki za wizyte, marzy mi sie usg ale pewnie mi nie zrobi

Gratuluję rozpoczetych tygodni
no i mam nadzieje: do zobaczenia w nowym wątku
za USG
Stary 2013-03-20, 10:27   #4513
Neni1984
Zakorzenienie

Też właśnie na all siedzę.
Kupiłam bluzeczkę - wziełam białą http://allegro.pl/show_item.php?item=3104489320

A taką to sama sobie zrobię
http://moda.allegro.pl/tunika-bluzka...083900889.html
Tak się złożyło, że mam identyczny uszkodzony kołnierzyk, którego nie da się na szyji nosić, ale do przyszycia w ten sposób jest idealny A chciałam go wyrzucić
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 10:32   #4514
Charlize89
Rozeznanie

Dzień Dobry!
Ale spamujecie od rana, ledwo was nadrobiłam. Jeszcze troszeczke i nowy wątek trzeba będzie zakładać.

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
może kiecunię jej mogłaś kupić, foch by minął...

wrzucam foto 20 tydzień, jakość do d***, ale jestem już taka wybrzuszona, że nie da się nie zauważyć...
Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Wrzucam mojego brzuchola w mojej ciazy sloniowej
Cytat:

27 t 4d
Super brzuszki dziewczyny. Duże
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 10:37   #4515
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:

Łubu dubu, łubu dubu, niech żyje nam, enlevee- prezes naszego klubu! Nieeech żyje nam! Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013! cz. 9

Mnie się taki podoba

Dzień dobry Mamusie
Muszę pogadać z Adasiem- kopie mnie po pęcherzu, no ok- jak mu się podoba to zniosę ale gdyby tak swoją małą piętkę skierował na jelita to może zaczęłyby być bardziej ruchliwe, co? Zapisuję słabo działające jelita jako bonus 2 trymestru

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 10:37   #4516
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
bry

A i dodałam wiadomość a zapomniałam jej napisać

Ja jestem strasznie wybredna. Przez to, że mam duży brzuch uważam, że wyglądam źle w bluzkach/tunikach dopasowanych. Brzuch do przodu, wygięcie kręgosłupa w odcinku krzyżowym, dupa odstawiona. Dla mnie tragedia. Wiem, że tak kobiety chodzą, na kimś nie przeszkadza mi to, ale ja tak nie wyjdę na miasto. Koniec kropka.

Kupiłam tuniczkę/sukienkę odcinaną pod biustem, ale z fajnego materiału, bo nie robi namiotu tylko otula figurę. Właśnie takie coś jest ładne. Wygrzebałam sobie sukienkę letnią, długą, i też wyglądam w niej całkiem dobrze (niech żyje skromność).

Będę szukała nadal tuniczek, żeby założyć do legginsów.

Czyli dla mnie obcisłe są be, a takie namioty sztywne jeszcze gorzej. Zatem z fajnych lekkich materiałów warto kupować, bo w tym wygląda się ślicznie.

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Ja liczę na matę w prezencie Mam nadzieję, że siostra ze szwagrem złapią w lot moje dyskretne sugestię i dostaniemy taką w dniu chrztu
A ja umiem liczyć i liczę na siebie Wątpię żeby ktoś wiedział jaką konkretnie chcę tę matę.

Byłam u koleżanki i ona ma taką beznadziejną matę, mała że szok. Dziecko ma 3 miesiące i ledwo się na niej mieści.

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-03-20 o 10:43
Stary 2013-03-20, 10:38   #4517
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
Masaż myślę nie zaszkodzi

Ja odpuszczam to badanie szczegółowe w 30 tygodniu. Byłam na genetycznym, potem połówkowym na super sprzęcie.. więc strata kasy jak dla mnie- będę miała normalne usg 2D u mojego gina

ale mini brzuch!

coś rzadko u nas bywasz Basiu
Niestety rzadko bywam bo mam problemy ze moja uczennica . Nie chce sie uczyc i do tego teraz siedze z nia bo chora. Ale od jutra do szkoly idzie i juz bede miala troszke wiecej czasu .

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 10:39   #4518
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Hej.

Byłam rano w labie na krzepliwości, potem w drogerii Biedronka, ale nie było żadnych kredek, za to kupiłam sobie tusz i błyszczyk z Maybelline za 12 zł (w sumie), no i nowego kwiata do kolekcji Mam już 4!!!!

Pogoda jest....... jak w marcu Wczoraj zima, dzisiaj lato. Słońce, ciepło, jak naubierana jak eskimos oczywiście i się zgrzałam jak nie wiem...

A teraz ogarniam mieszkanie i siebie, mam niemca, a potem ponadrabiam, co napiszecie do tego czasu

Cytat:
To ja się przyznam, że na sylwestra wypiłam troszkę grzańca piwnego. Ale to było piwo bezalkoholowe..no to ok. 0,5% alkoholu i jeszcze w czasie grzania na pewno coś wyparowało, więc szczątkowe ilości zostały o ile w ogóle.
No i zdarzyło mi się raz łyknąć białego wina..ale dosłownie łyk..
Natomiast nigdy nie przyszłoby mi do głowy, żeby wypić lampkę wina czy szklankę piwa.
Chodzi mi raczej o takie, co piwkują co tydzień te piwa free, bo przecież nie zaszkodzą. Albo właśnie rzeczona "lampka wina na lepszą krew", jak słyszę takie brednie, to mi się ciepło robi.
Ja w ciąży tylko hmmm "moczę" wargi jak ktoś ma jakiś nowy alkohol, którego bym chciała spróbować A tak to nic, raczej ani łyka niczego %.

Cytat:
Czy Wam też się zdarza uczucie pieczenia skóry na brzuchu? Tak jakoś na wysokości linii majtek..To też ma związek z rozciąganiem się skóry?
Mnie kłuje w okolicy pępka i gin powiedział, że się mięśnie rozłażą, ale po porodzie się zejdą

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2013-03-20 o 10:40
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 10:39   #4519
cynamon_owa
Zadomowienie

Charlize- pięknie pocytowałaś i dokopałaś się do zdjęć więc nie nadrabiam tylko podpinam się pod Twoją pracę - śliczne brzuszki macie Kobietki

Margosia-
jaki masz mały, zgrabny brzuszek

Stary 2013-03-20, 10:42   #4520
sarna405
Zadomowienie

witam wszystkie mamy
I gratuluję wszystkim mamą rozpoczynających się kolejnych TC
Ja dziś znów z katarem-nos mnie tak dziwnie swędzi w środku że tylko kicham, gdzieś wyczytałam ze w ciąży to normalne ze katar się pojawia bo produkujemy czegoś tam duzo już nie pamiętam
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 10:46   #4521
kooocur
Zakorzenienie

Hej mamuski

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Łubu dubu, łubu dubu, niech żyje nam, enlevee- prezes naszego klubu! Nieeech żyje nam! Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013! cz. 9

Mnie się taki podoba

Dzień dobry Mamusie
Muszę pogadać z Adasiem- kopie mnie po pęcherzu, no ok- jak mu się podoba to zniosę ale gdyby tak swoją małą piętkę skierował na jelita to może zaczęłyby być bardziej ruchliwe, co? Zapisuję słabo działające jelita jako bonus 2 trymestru

Ja mam na to sposób..pije rano szkalnkę mleka a do obiadu zjadam 3 kiszone...

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 10:47   #4522
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
witam wszystkie mamy
I gratuluję wszystkim mamą rozpoczynających się kolejnych TC
Ja dziś znów z katarem-nos mnie tak dziwnie swędzi w środku że tylko kicham, gdzieś wyczytałam ze w ciąży to normalne ze katar się pojawia bo produkujemy czegoś tam duzo już nie pamiętam
ja kataru takiego normalnego nie mam, ale od początku ciąży mam jakby zawalony nos katarowo-krwawymi strupami ;/

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 10:49   #4523
Anulka_p
Zakorzenienie

Zgłodniałam. Idę pobuszować w kuchni. Muszę zrobić sobie drugie śniadanko. I nie mam kompletnie pomysłu na obiad Mam w domu ziemniaki, fasolkę szparagową, to może zrobię do tego jajko sadzone i będzie taki wiosenny obiadek.
Stary 2013-03-20, 10:49   #4524
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Ja mam na to sposób..pije rano szkalnkę mleka a do obiadu zjadam 3 kiszone...
Ale zimne mleko?
Na mnie kiszone nie działają niestety - bardziej jem je dla przyjemności Na przełomie 1 i 2 trymestru kiwi działało cuda- może i teraz spróbuję Mnie się wydaje, że wszystkie te problemy przez to, że mało się teraz ruszam

Stary 2013-03-20, 10:50   #4525
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
ja kataru takiego normalnego nie mam, ale od początku ciąży mam jakby zawalony nos katarowo-krwawymi strupami ;/
Mam to samo.
Stary 2013-03-20, 10:50   #4526
fiazo
Zakorzenienie

czy was też bolą tyłki od siedzenia ?

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 10:51   #4527
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Też właśnie na all siedzę.
Kupiłam bluzeczkę - wziełam białą http://allegro.pl/show_item.php?item=3104489320

A taką to sama sobie zrobię
http://moda.allegro.pl/tunika-bluzka...083900889.html
Tak się złożyło, że mam identyczny uszkodzony kołnierzyk, którego nie da się na szyji nosić, ale do przyszycia w ten sposób jest idealny A chciałam go wyrzucić
ta druga tuniczka śliczna! ładne kolorki
a ta pierwsza bluzka będzie za krótka na ból bebzol
Stary 2013-03-20, 10:52   #4528
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Czy Wam też się zdarza uczucie pieczenia skóry na brzuchu? Tak jakoś na wysokości linii majtek..To też ma związek z rozciąganiem się skóry?
, ale jak ostatnio napisałam, że nie swedzą mnie piersi, to dzisiaj w nocy podczas siedzenia na tronie zorientowałam się, że właśnie obiema rękami drapię się po cycach

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
25 tc zaczynam !!!

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
wrzucam foto 20 tydzień, jakość do d***, ale jestem już taka wybrzuszona, że nie da się nie zauważyć...
Fajny

Cytat:
Znalazłam dziś w mojej szafie stare spodnie, które są w sam raz na moją nową d.upę Takie spodnie a`la leginsy z Gatty, ale z kieszeniami i można spokojnie nawet bluzkę ubrać normalną do nich. A same spodnie nówki-kupiłam na allegro i jakieś takie duże na mnie były, a teraz w sam raz
jak to dobrze czasami magazynować niepotrzebne w dnej chwili rzeczy

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
a ja się witam w 26 tc o ile dobrze mi sie wydaje bo dziś zakręcona jestem.

idzia111

Ja znowu lepiej w ciąży wyglądam w dopasowanym rzeczach, w luźnych jak wielorybek

za wzystkie wizytujące
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 10:52   #4529
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
bry

Ile przytyłaś? Mam to samo... dzisiaj spóźniłam się do pracy bo przymierzałam spodnie i w żadne nie mogłam się zmieścić...... ostatecznie ubrałam legginsy i krótkie spodenki. Jestem załamana bo nosiłam rozmiar 34/36 a teraz 38/40.. i też nie mogę się z tym pogodzić. Zwłaszcza, że chorowałam na anoreksję i bulimię. Chyba potrzebuję jakiejś terapii.
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 10:54   #4530
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
czy was też bolą tyłki od siedzenia ?
Mnie boli kość ogonowa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości