|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#11761 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
10:00 bulka grahamka z serem bialym i polowka brzoskwinki z puszki
12:30 pol jogurtu naturalnego malego, mrozone owocki, banan, 3 garsci musli, 2 slonecznik zmiksowane i ![]() 15:30 rosolek ![]() 18:30 bula z ziarnami i jajkeim badz kurczakiem ![]() 21:00 twarog bialy z cebulka i pomidorem i 2 lyzeczkami jogurt naturalnego nie bedzie za duzo?
|
#11762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo nie wydaje mi się, żeby w siedem dni można było 2,5 kg tłuszczyku zrzucić, ale może się mylę Powodzenia
|
|
|
|
|
#11763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#11764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno nie za dużo
|
|
|
|
|
#11765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I użerać się z tymi ludzmi, nie wytrzymałabym pewnie tam nerowo Podziwiam
|
|
|
|
|
#11766 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie te ze sklepu koło mnie to właściwie mak z drożdżówką
Spory zawijas, puchate, świeże ciasto, dużo mało słodkiej masy i trochę kruszonki na wierzchu, bez lukru i żadnej kitowatej polewy. Niebo w gębie Rzadko sobie na nie pozwalam, ale czasem mnie przyciśnie. Drożdżówki z serem lubię chyba jeszcze bardziej, ale coś nie znalazłam jeszcze takiej, co by mi naprawdę smakowała. Pozostaje od święta strucla drożdżowa z serem z obczajonej cukierni
|
|
#11767 |
|
Zadomowienie
|
nie mialam wiecej
![]() i sie najadlam ![]() dziekuje
|
#11768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to od poniedziału w ruch wchodzą plastiki
|
|
#11769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z serem też jeszcze nie spotkałam swojego ideału Ehhh te drożdżówki Ja jeszcze lubie takie z kruszonką. Są z miękkiego, puszystego, białego ciasta pachnącego aromatem waniliowym, nie są wogóle słodkie, poza tą delikatną kruszonką![]()
|
|
|
|
|
#11770 |
|
Raczkowanie
|
sniadanko:
* 2 szklanki jogurtu naturalnego bez cukru z wkrojonym bananem 2 śniadanie: *jogurt "śniadaniowy" ze zbożami - 250g obiad: *6 paluszków rybnych z odrobiną keczupu ![]() *sałatka z połówki pomidora, prawie całego ogórka zielonego, troche cebulki i pół szklanki jogurtu naturalnego bez cukru podwieczorek: *mleko z kawą + suchar kolacja: *jogurt owocowy bez cukru 6 paluszków rybnych to ok ile gram????? |
|
|
|
#11771 |
|
Zakorzenienie
|
Śn: pół wieśniaka + 70 g twarogu chudego + 3 łyżki otrębów + 3 orzechy włoskie
II śn: pół wieśniaka + 70 g twarogu chudego + ogórek zielony Kawa z mlekiem Obiad: omlet na oliwie z oliwek usmażony sobie zrobię z cebulką i warzywami Pewnie kawa będzie z mlekiem Kolacja: wieśniak sam bez dodatków i jak dziś? poradźcie jeszcze ile tego wszystkiego do omleta wziąć tzn ile żółtek i ile białek?
|
|
#11772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#11773 | ||
|
xxyy
|
Cytat:
zdobylam 5 kefirow piatnica i 2 wiesniaczki i wiecej bialka takie opakowanie 400 g to 12 g bialka wiec do obiadku super taki kefirek a, i mam pytanie. bo kupilam sobie make zytnia razowa. ale mialam duzy dylemat w sklepie bo byly jeszcze : maka pszenna razowa, maka pszenna razowa graham, maka pszenna razowa orkisz. nie wiedzialam ktora najzdrowsza bo nie znam sie na tych zbozach wszytskich. myslicie ze ta co kupilam jest ok? ![]() bo chce mi sie nalesnika i jutro sobie upieke a chcialam zeby byl zdrowy Cytat:
|
|
#11774 | |
|
xxyy
|
Cytat:
|
|
#11775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#11776 |
|
xxyy
|
ale i tak malo mi sie wydaje. dorzuc cos jeszcze
|
#11777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no moze jak ktoś waży 100 kg to schudnie za dużo węglowodanów, łączysz tłuszcz i węglowodany, nie łączy się jogurtu i tłuszczu,jesz za mało bialka, na noc nie je się marchewek, wogóle marchewka to nie jest najlepszy wybór na diecie
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
|
#11778 |
|
xxyy
|
|
#11779 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki
Ś: Owsianka z bananem i paroma 'cudami-niewidami' ( ) z mieszanki studenckiej + oczywiście 2 łyżeczki cynamonu i czarna kawaII Ś: Bułka pełnoziarnista z szynką drobiową O: Filet z ryby (w liczbie 2) (nie wiem jaka to ryba ) ze szpinakiem + zestaw surówek (buraczki, coleslaw i jeszcze jakaś ale była niesmaczna i oddałam mamie )Będzie: P: Trochę mieszanki owoców tropikalnych albo kefir z truskawkami (koktajl )K: Wieśniak ze szczypiorkiem i pomidorem Proszę o jakiś komentarz ![]() Edit.: Aaaa zapomniałam o pytaniu Dostałam od taty oryginalny, chiński olej sezamowy, wiecie może do czego tego używać?
|
|
|
|
#11780 |
|
Zakorzenienie
|
o jej
chyba sie nie nadaje do tego watku :P na śniadanie nic oprócz kawy z mlekiem sojowym :P potem w szkole pączek xD teraz buła i pomidorek z majonezem (sam tłuszcz xD xD) i jestem najedzona ale zastanawiam sie czy później nie zrobić sobie frytek xD dodam jeszcze że wcale nie jestem tłuściochem xD waże 45 :P nie bić :P ale chyba dołącze do Was i bede jeść jogurty i kasze i mnóstwo warzyw!! pozdrawiam,
|
|
|
|
#11781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam wiele dziewczyn, które jako nastolatki były chudzinkami a teraz 'nie mieszczą się w drzwiach'
|
|
|
|
|
#11782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale to chyba po prostu taki dzień obżarstwa nie jest ze mną aż tak źle (chyba, że sie myle ) w każdym razie ze słodyczami nie mam problemu, bo czekolady nie jadam z przekonania. Ale zobaczymy za kilka lat xD |
|
|
|
|
#11783 | |
|
xxyy
|
Cytat:
|
|
#11784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tego Ci życzę I nie miałam na myśli czekolady, bo kostka gorzkiej raz na jakiś czas jest nawet wskazana |
|
|
|
|
#11785 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
(no może jeszcze do podwieczorku można sie przyczepic)olej sezamowy dodaję np do pieczonego kurczaka albo jak robię kurczaka z warzywami. Daje lekko orzechowy aromat |
|
|
|
|
#11786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#11787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jak pisałam pstrąg pieczony i surówyyy! Na podwieczorek Planuję tatara (mam taką wielką ochotę a ma na 100 g 128 kcal, chyba nie dużo?) Na kolację albo tuńczyk albo serek wiejski z dodatkami I jak? N
|
|
#11788 |
|
Zakorzenienie
|
Ś1:Owsianka z dodatkami(świeże i suszone owoce) na mleku of korZ+pół kostki twarożka półtłustego+kawa z mlekiem
Ś2:Grahamka z ogromną ilością serka wiejskiego+zielona sałata,pomidor,ogórek kiszony,bazylia+banan i jabłko obiad:Ogromny kawał piersi z indorka+kasza jaglana+sałatka z feta+3garści orzechów Podwieczorek;Serek wiejski zmieszany z twarogiem półtłustym posypany wiórkami kokosowymi +2starte jabłka Kolacja:Planuje sałatke;pierś z kury,groszek z puszki,pomidory,zielona cebulka+kilka kropli oliwy z oliwek Nie licze marchewek,ilości kaw i zielonej herbaty .No to dałam popis
|
#11789 |
|
Raczkowanie
|
na wstępie nie krzyczeć za śniadanko bo robiłam dzisiaj badania krwi a potem sprintem do pracy stąd tylko jedno śniadanko
1ś wiejski 200g kawa z mlekiem 0,5% ob ryba niestety w panierce +2 łyżki ryżu z koncentratem pomodorowym<-siostra zrobiła takie cudo i surówka z pekinskiej z marchewką bedzie podw jogurt z otrębami kol wiejski 100g +jajko + ogórek + szczypiorek |
|
|
|
#11790 |
|
Rozeznanie
|
hEJ
OTO CO DZISIAJ ZJADłAM![]() śniadanie - pół kanapki ze zwykłego chleba z sałatą i kawałkiem jajka jogurt jogobella mały light chyba truskawkowy ![]() 2 śniadanie 2 jabłka w odstępach czasu obiad: trochę kapustki i zupa wiosenna (dobrze ze chociaz zupa jest wiosenna, bo pogody nie ma) |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

zmiksowane i 

obym w tym wytrwała...
Bo nie wydaje mi się, żeby w siedem dni można było 2,5 kg tłuszczyku zrzucić, ale może się mylę
I użerać się z tymi ludzmi, nie wytrzymałabym pewnie tam nerowo
Podziwiam

(nie wiem jaka to ryba
) lnianym + kawka z odrobiną mleczka.