Aparaty ortodontyczne cz.XIII - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-18, 23:48   #3061
tikutik
Zadomowienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.XIII

Cytat:
Napisane przez Isanka Pokaż wiadomość
dziewczyny, miała któraś z was usuwane 4 ósemki za jednym zamachem w znieczuleniu ogólnym? moja orto całkiem o tym zapomniała, a muszą być wyrwane co najmniej pół roku przed operacją, dlatego trzeba się śpieszyć i rwać wszystkie naraz
a słyszałam że po jednej jest ból niesamowity..
Oj aż 4 na raz raczej bym nie pozwoliła sobie wyrwać. Vinnga ma rację. Nawet jeżeli samego zabiegu byś nie czuła to strach się bać co by było po zejściu znieczulenia. Ciężko tak przez dobry tydzień (albo i więcej) nic nie jeść. To jest nierealne no bo przecież po każdej stronie byłaby otwarta rana, czyli zero gryzienia a na początek to nawet i picie byłoby utrudnione. Nie wiem może jednak porozmawiaj z chirurgiem czy nawet z orto i znajdźcie jakieś inne rozwiązanie.
tikutik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 06:55   #3062
smerffie
Zakorzenienie

Witajcie wcześnie rano
Zauwazyłam ostatnio, że rano jak wstaje i zdejmuje wyciągi, to moja slina jest taka lekko zolta/pomaranczowa. W ciągu dnia jest normalnie biała/przezroczysta. Myslicie że to normalne? Moze to przez to ze całą noc mam mimo wszystko buzie zamknietą i taką sztywną? Czy Wy też tak macie?

INSTA
smerffie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 07:52   #3063
Szafran90
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Vinnga Pokaż wiadomość
Szafran, to świetnie, że aparat tak szybko dał Ci pożądane efekty Może masz jakieś zdjęcie ?
Mam zrobione tylko zdjęcie przed a nie mam przy sobie teraz aparatu, żeby zrobić zdjęcie obecne. Z resztą wole je wrzucić jak już będzie po

Tak wyglądało wszystko przed (uwaga, duże przybliżenie) [załącznik]

Aha i dodam jeszcze, że miałem usuwane wszystkie ósemki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_9109.jpg (72,4 KB, 85 załadowań)

Edytowane przez Szafran90
Czas edycji: 2013-03-19 o 10:02
Szafran90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 10:35   #3064
lala2506
Zakorzenienie

Cytat:
Jejku, przepraszam ! Chodziło mi o pixie!
A co do Twojego posta to nie wyobrażam sobie usuwać czterech zębów za jednym razem! To jakaś głupota... Twoje ósemki już wyszły czy jeszcze są pod dziąsłem?
Ja bym może dała sobie usunąć cztery ósemki pod aparat (nie chciałabym rozszerzać szczęki), ale w życiu nie za jednym razem! Wolałabym operację przesunąć i tyle
lala2506 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 11:35   #3065
Irish184
Rozeznanie

Cytat:
w porządku jeszcze nie wyszła ani jedna... ale chyba i tak się na to zdecyduje, nie mam innego wyjścia
Nie wiem czy znajdziesz chirurga, który podjąłby się usunięcia czterech ósemek na raz. Po dwie na raz to tak, bo zawsze jeść można tą drugą stroną.

Cytat:
Dziewczyno, jak jeszcze żadna nie wyszła, to żaden dobry chirurg nie usunie Ci ich wszystkich naraz! Ja po jednej byłam spuchnięta jak świnka przez 4 dni, a przez 8 byłam obolała i słabo otwierałam buzię do jedzenia. Jeśli miałabyś usuwane cztery w jednym czasie to nie miałabyś jak jeść Maksymalnie usuwa się dwie na raz z jednej strony buzi, jeśli ósemki nie są problemowe, a przynajmniej tak mi mówiono w klinice.

Przepraszam, że tak emocjonalnie odpowiadam, ale po prostu po tym co przeszłam nie pisałabym się nawet na dwa zęby i chciałabym oszczędzić Ci niepotrzebnego bólu Proponuję Ci porozmawiać z chirurgiem, u którego masz zamiar usuwać
Mój chirurg wychodzi z założenia, że jeśli do wyrwania jest i tak górna i dolna ósemka (po jednej stronie) i nie są to jakieś skomplikowane przypadki to można usunąć dwie na raz, ponieważ dolna i tak będzie boleć, a jeśli przy okazji wyrwie się górną to dla pacjenta nie robi to za bardzo różnicy. Po wyrwaniu jednej górnej ósemki jestem skłonna się z nim zgodzić, bo z nią nie miałam absolutnie żadnych problemów ani dolegliwości bólowych po wyrwaniu i spokojnie dałabym sobie wyrwać razem z nią drugą i mieć z głowy 2 za jednym razem. Z dolną wiem, że będzie gorzej - idę na dłutowanie w piątek
Dół: od 20.01.2012r. do 16.01.2014r.
Irish184 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:27   #3066
Vinnga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szafran90 Pokaż wiadomość
Mam zrobione tylko zdjęcie przed a nie mam przy sobie teraz aparatu, żeby zrobić zdjęcie obecne. Z resztą wole je wrzucić jak już będzie po

Rzeczywiście mały bałagan na dole, ale góra całkiem niezła I ładny kolor zębów. Bardzo jestem ciekawa efektu po zdjęciu aparatu
Cytat:
Napisane przez lala2506 Pokaż wiadomość
Ja bym może dała sobie usunąć cztery ósemki pod aparat (nie chciałabym rozszerzać szczęki), ale w życiu nie za jednym razem! Wolałabym operację przesunąć i tyle
Chodziło mi właśnie o usunięcie ich za jednym razem Tak ogólnie to dałabym sobie usunąć wszystkie cztery
Cytat:
Napisane przez Irish184 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy znajdziesz chirurga, który podjąłby się usunięcia czterech ósemek na raz. Po dwie na raz to tak, bo zawsze jeść można tą drugą stroną.

Mój chirurg wychodzi z założenia, że jeśli do wyrwania jest i tak górna i dolna ósemka (po jednej stronie) i nie są to jakieś skomplikowane przypadki to można usunąć dwie na raz, ponieważ dolna i tak będzie boleć, a jeśli przy okazji wyrwie się górną to dla pacjenta nie robi to za bardzo różnicy. Po wyrwaniu jednej górnej ósemki jestem skłonna się z nim zgodzić, bo z nią nie miałam absolutnie żadnych problemów ani dolegliwości bólowych po wyrwaniu i spokojnie dałabym sobie wyrwać razem z nią drugą i mieć z głowy 2 za jednym razem. Z dolną wiem, że będzie gorzej - idę na dłutowanie w piątek
Tak, wiem, dlatego wcześniej pisałam, że ewentualnie można usunąć 2 za jednym razem z jednej strony Jednak ja miałam na dole leżącą ósemkę, druga też taka jest, i stąd moje zdanie, że akurat bym nie chciała usuwać dwóch na raz, bo bym za bardzo cierpiała Zazdroszczę braku dolegliwości po wyrwaniu. Ja wciąż nie wiem czy górne też muszę usuwać, bo moja ortodontka nic mi nie powiedziała. O wszystko muszę ją pytać sama

Powodzenia i oby było równie bez komplikacji jak z górną
Vinnga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:46   #3067
tikutik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Szafran90 Pokaż wiadomość

Jakie fajne białe ząbki Troszkę jest do prostowania ale w Twoim przypadku po zdjęciu aparatu będzie naprawdę efekt WOW
Stary 2013-03-19, 13:19   #3068
Vinnga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikutik Pokaż wiadomość
Jakie fajne białe ząbki Troszkę jest do prostowania ale w Twoim przypadku po zdjęciu aparatu będzie naprawdę efekt WOW
Też tak myślę Zęby mają fajny kolor i kształt
Stary 2013-03-19, 14:01   #3069
Irish184
Rozeznanie

Cytat:
Tak, wiem, dlatego wcześniej pisałam, że ewentualnie można usunąć 2 za jednym razem z jednej strony Jednak ja miałam na dole leżącą ósemkę, druga też taka jest, i stąd moje zdanie, że akurat bym nie chciała usuwać dwóch na raz, bo bym za bardzo cierpiała Zazdroszczę braku dolegliwości po wyrwaniu. Ja wciąż nie wiem czy górne też muszę usuwać, bo moja ortodontka nic mi nie powiedziała. O wszystko muszę ją pytać sama

Powodzenia i oby było równie bez komplikacji jak z górną
Wszystko się okaże w piątek Dodam, że ta moja też jest leżąca i generalnie usuwanie jej ma być dosyć skomplikowane.

A o górne się zapytaj, ale nawet jeśli trzeba będzie usunąć to nie masz co się nimi przejmować
Stary 2013-03-19, 17:11   #3070
madziara_07
Zadomowienie

mi chirurg dwoch na raz nie chcial usunac a co tu mowa czterech. podejrzewam ze nawet jakbys bardzo chciala to ci tego zaden nie zrobi bo bys z glodu padla.
Szafran ale masz ladne bielutkie zabki!
Stary 2013-03-19, 20:30   #3071
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajeva Pokaż wiadomość
Jikogu, dzięki i gratulacje! W końcu udało Ci się ściągnąć aparat!
Zadowolona jesteś z efektu? A jak z tym retainerem czy płytką na górę?
Ogólnie tak Mam to i to teraz, płytkę na szczęście już tylko na noc i tylko na rok, a retainer stały do końca życia, ale on mi akurat w ogóle w niczym nie przeszkadza
Btw do jakiego rozwiązania się przychylasz bardziej?

Na Waszym miejscu by nie generalizowała jeśli chodzi o wyrywanie 2 czy 4 zębów na raz, ja miałam dłutowane 2 poziome ósemki każda po innej stronie i chirurg nie uważał tego za nic dziwnego, ja też czułam się dobrze, więc jestem w stanie sobie wyobrazić, że ktoś może zaproponować wyrwanie czterech. Ba, nawet jestem w stanie sobie wyobrazić, że ktoś by się mógł po tym dobrze czuć, bo to zależy od organizmu.

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 11:57   #3072
Anecka
Zakorzenienie

Zeby mnie pobolewaja musze isc sie zapisac do stomatologa, no chyba ze zapytam orto czy widzi jakies ubytki bo chyba ten bol nie wzial sie z powietrza.

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Aha i przeszkadza mi moja osemka pozioma, dziwie sie ze nie musialam jej usuwac przed zalozeniem aparatu

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 12:01   #3073
Kusum
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny! Byłam wczoraj na wizycie u orto (+ skaling i piaskowanie). Wyciągi wszystko ładnie popchnęły dół i do końca roku na ściągnę aparat. Możliwe, że nawet wcześniej, ale tego mi jeszcze nie obiecuje. Dostałam teraz wyciągi pionowe na domknięcie. Wszystko mnie boli, ale jestem szczęśliwa. Mam nadzieję, że za max 8 miesięcy mnie rozdrutują
Na moje obsunięte dziąsła p dr kazał mi kupić sobie Elmex żel w aptece i przeczekać do zdjęcia drutów.
Stary 2013-03-20, 12:45   #3074
Vinnga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! Byłam wczoraj na wizycie u orto (+ skaling i piaskowanie). Wyciągi wszystko ładnie popchnęły dół i do końca roku na ściągnę aparat. Możliwe, że nawet wcześniej, ale tego mi jeszcze nie obiecuje. Dostałam teraz wyciągi pionowe na domknięcie. Wszystko mnie boli, ale jestem szczęśliwa. Mam nadzieję, że za max 8 miesięcy mnie rozdrutują
Na moje obsunięte dziąsła p dr kazał mi kupić sobie Elmex żel w aptece i przeczekać do zdjęcia drutów.
Super! Ja też teraz domykam zgryz
Jaki to żel konkretnie?
Stary 2013-03-20, 13:14   #3075
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Super! Ja też teraz domykam zgryz
Jaki to żel konkretnie?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...iem-125-f.html

Cos takiego. Podobno w tych miejscach gdzie osuwa sie dziaslo robi sie tez ubytek szkliwa i tez zel ma temu zapobiegac.

A powiedz mi za który zab zaczepiasz na dole? 3 czy 4?
Stary 2013-03-20, 13:52   #3076
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Super! Strrrrasznie zazdroszczę i trzymam kciuki, żeby wszystko przebiegło teraz tak jak zostało zaplanowane.

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 13:56   #3077
Vinnga
Zakorzenienie

Cytat:

Cos takiego. Podobno w tych miejscach gdzie osuwa sie dziaslo robi sie tez ubytek szkliwa i tez zel ma temu zapobiegac.

A powiedz mi za który zab zaczepiasz na dole? 3 czy 4?
Dzięki. W jednym miejscu obsuwa mi się dziąsło, więc mi się przyda.
Powiem Ci, że oba. Na dole 3 i 4 i na górze 3. Ale orto musiała mi 'dorobić' haczyki na 4, bo zamontowane na zamkach od początku miałam tylko na trójkach.
A Ty jak ?
Stary 2013-03-20, 14:20   #3078
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki. W jednym miejscu obsuwa mi się dziąsło, więc mi się przyda.
Powiem Ci, że oba. Na dole 3 i 4 i na górze 3. Ale orto musiała mi 'dorobić' haczyki na 4, bo zamontowane na zamkach od początku miałam tylko na trójkach.
A Ty jak ?
Dzięki A ja jak zwykle odwrotnie niż wszyscy. Na górze 3-4 i na dole... własnie chyba do 4. Zdjęłam wczoraj wieczorem, a dziś nie pamiętam jak założyć. Asystentka coś chyba pomieszała, bo twierdzi, że z jednej strony do 3, a z drugiej do 4. Chociaz to nawet miałoby sens, bo mam lekką asymetrię.
Idę w piątek się upewnić.
Stary 2013-03-20, 16:06   #3079
madziara_07
Zadomowienie

Kusum gratuluje! spojrzalam na date zalozenia i ty bardzo krotko w sumie bedziesz nosic ten aparat! mam nadzieje ze u mnie tez jakos tak bedzie
Stary 2013-03-20, 17:09   #3080
Isanka
Zakorzenienie

W czwartek mam znowu wizytę u orto i z nią jeszcze porozmawiam. Ale sama mówiła, że miała pacjentów którym wyrywano 4 ósemki naraz, czyli jakoś jest to możliwe.. Chociaż nie wyobrażam sobie siebie z czterema otwartymi ranami w buzi
Tylko największy problem w tym, że właśnie zęby muszą być usunięte co najmniej pół roku przed operacją, czyli jakbym wyrywała je pojedynczo to zabieg przesunąłby się o wiele w czasie
Isanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 18:44   #3081
Irish184
Rozeznanie

Cytat:

O, to może i mi się on przyda, bo od pewnego czasu też zauważyłam że w dwóch miejscach mam dosyć mocno obsunięte dziąsła. Na dodatek zawsze sobie je wyciorkiem zahaczam. Orto mówiła Ci, że po zdjęciu aparatu one wrócą do normy?
Stary 2013-03-20, 19:03   #3082
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
O, to może i mi się on przyda, bo od pewnego czasu też zauważyłam że w dwóch miejscach mam dosyć mocno obsunięte dziąsła. Na dodatek zawsze sobie je wyciorkiem zahaczam. Orto mówiła Ci, że po zdjęciu aparatu one wrócą do normy?

Powiedzial zeby nie panikiwac. jesli w rodzinie nikt nie mial paradontozy to bedzie ok. Trzeba obserwowac po zdjeciu aparatu. Dzis kupilam sobie Ajone, Elmex plyn i paste. Zelu nie bylo.

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
W czwartek mam znowu wizytę u orto i z nią jeszcze porozmawiam. Ale sama mówiła, że miała pacjentów którym wyrywano 4 ósemki naraz, czyli jakoś jest to możliwe.. Chociaż nie wyobrażam sobie siebie z czterema otwartymi ranami w buzi
Tylko największy problem w tym, że właśnie zęby muszą być usunięte co najmniej pół roku przed operacją, czyli jakbym wyrywała je pojedynczo to zabieg przesunąłby się o wiele w czasie
A kiedy masz operacje? I co to za operacja? Jak bedziesz usuwac po dwie z jednej strony, co dwa tygodnie to zajmie Ci tylko miesiac. Nie masz tyle czasu?
Stary 2013-03-20, 20:16   #3083
Isanka
Zakorzenienie

Cytat:
A kiedy masz operacje? I co to za operacja? Jak bedziesz usuwac po dwie z jednej strony, co dwa tygodnie to zajmie Ci tylko miesiac. Nie masz tyle czasu?
po prostu korekta wady zgryzu, operację mam w styczniu czyli w czerwcu najpóźniej z tymi ósemkami, a idę na na nfz. a wiadomo jak z tymi terminami jest, będę pewnie musiała czekać pare miesięcy.. gdybym zdążyła to byłoby super..

Edytowane przez Isanka
Czas edycji: 2013-03-20 o 20:17
Isanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 20:36   #3084
Vinnga
Zakorzenienie

Cytat:
Moja periodontolog mówiła mi, że po zdjęciu aparatu dziąsła mogą wrócić do normy i że można też aparatem je odpowiednio ustawić, ale... powoli zaczynam myśleć, że moja ortodontka na to nie wpadnie i pewnie będę musiała wyrównywać linię dziąseł w inny sposób Zresztą nie wiadomo jak to u mnie będzie skoro mam paradontozę Ale na następnej wizycie mam się ortodontki o to spytać

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
po prostu korekta wady zgryzu, operację mam w styczniu czyli w czerwcu najpóźniej z tymi ósemkami, a idę na na nfz. a wiadomo jak z tymi terminami jest, będę pewnie musiała czekać pare miesięcy.. gdybym zdążyła to byłoby super..
Na Twoim miejscu najpierw bym się umówiła na kontrolną wizytę i uzgodniła z lekarzem ile zębów za jednym razem możesz usunąć
Stary 2013-03-20, 21:58   #3085
tikutik
Zadomowienie

Cytat:
Teraz to już z górki
Stary 2013-03-21, 09:37   #3086
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
To masz jeszcze trochę czasu. Wydaje mi się, że wyrobisz się usuwając po dwa. A masz już umówioną wizytę do chirurga?
Ja usuwałam dwie dolne ósemki w styczniu, w odstępie dwóch tygodni. Też miałam deadline

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Napisane przez tikutik Pokaż wiadomość
Teraz to już z górki
No dokładnie. W sobotę wrzucę fotki, może coś jeszcze zobaczycie do poprawki, bo ja to już bym chętnie zdjęła druciaka
Zastanawiam się jeszcze nad 7 u góry, bo sa trochę odchylone na zewnątrz, a aparat ich nie obejmuje. Niby tego nie widać, ale...

We wtorek zdjęli mi też rozklinowanie i teraz ciągle uderzam o siebie zębami. Denerwujące.
Stary 2013-03-21, 09:42   #3087
L I L Y
Zakorzenienie

Jutro mój wielki dzień i jak przez cały czas nie mogłam się doczekać, to teraz im bliżej, tym bardziej się zaczynam stresować :p
Jeszcze jak poczytałam o tym piłowaniach zębów, że to boli i w ogóle, a ja mam też to mieć... A ja dentofob jeszcze jestem

No i tak myślę jakie gumki wziąć na pierwszy raz... Czy jasny róż, ale chyba bardziej skłaniam się ku błękitnym lub miętowym...

* Ćwiczę!
* Zapuszczam włosy!
* Aparatka (góra + dół) 22.03.2013r. - 21.05.2014r.

L I L Y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:57   #3088
miranda122
Zakorzenienie

Wczoraj byłam u ortodonty, zaczęła mi przesuwać piątkę z prawej strony i aktywowała sprężynę z lewej strony, która przesuwa już czwórkę. Odcięła też przedostatni drut z pendulum, także trzyma się na jednym zębie i w każdym momencie może spaść
Ale dzisiaj bolą zęby ;/

Aha i wzięłam pierwszy raz stalowe gumeczki, ładne są

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez L I L Y Pokaż wiadomość
Jutro mój wielki dzień i jak przez cały czas nie mogłam się doczekać, to teraz im bliżej, tym bardziej się zaczynam stresować :p
Jeszcze jak poczytałam o tym piłowaniach zębów, że to boli i w ogóle, a ja mam też to mieć... A ja dentofob jeszcze jestem

No i tak myślę jakie gumki wziąć na pierwszy raz... Czy jasny róż, ale chyba bardziej skłaniam się ku błękitnym lub miętowym...
Ja na pierwszy raz wzięłam morskie, ale już ich nigdy nie wezmę, bo musiałam je nosić 2 miesiące i mi się znudziły
Jasny róż też miałam i ładne były, takie delikatne
Na miętowe też poluję, ale teraz akurat nie miała.

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 10:28   #3089
Madziarka.n
Zakorzenienie

Heloł, ale dużo piszecie

Już dawno nie pokazywałam moich efektów, a mam się czym pochwalić..
otóż moje przednie jedynki (górna + dolna) gdy lekko wysuwam dolną szczękę to.. stykają się
Pierwszy raz w życiu! dlatego tak się cieszę, bo nie znałam tego uczucia

Poniżej trzy zdjęcia:
pierwsze - kilka dni po założeniu aparatu (matko, jak ja mogłam funkcjonować z takimi brzydalami, brrrr! )
drugie - już jest coraz lepiej
trzecie - robione miesiąc po drugim, a różnica jest spora!

Najciekawsze jest to że wszystko uzyskałyśmy (ja i orto) na razie samym aparatem! pewnie czekają mnie jeszcze wyciągi, ale nie wiem kiedy.

Miałam wyrwane 3 zęby. Po jednym nie ma już dziury (czasami nie pamiętam gdzie on był ), a po dwóch pozostałych mam jeszcze niewielkie puste miejsca.

Wiem wiem, mam przebarwienia, ale zajmę się nimi po zdjęciu aparatu

Załącznik 5169875

Edytowane przez Madziarka.n
Czas edycji: 2013-03-23 o 15:37
Madziarka.n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 10:53   #3090
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziarka.n Pokaż wiadomość
Heloł, ale dużo piszecie

Już dawno nie pokazywałam moich efektów, a mam się czym pochwalić..
otóż moje przednie jedynki (górna + dolna) gdy lekko wysuwam dolną szczękę to.. stykają się
Pierwszy raz w życiu! dlatego tak się cieszę, bo nie znałam tego uczucia

Poniżej trzy zdjęcia:
pierwsze - kilka dni po założeniu aparatu (matko, jak ja mogłam funkcjonować z takimi brzydalami, brrrr! )
drugie - już jest coraz lepiej
trzecie - robione miesiąc po drugim, a różnica jest spora!

Najciekawsze jest to że wszystko uzyskałyśmy (ja i orto) na razie samym aparatem! pewnie czekają mnie jeszcze wyciągi, ale nie wiem kiedy.

Miałam wyrwane 3 zęby. Po jednym nie ma już dziury (czasami nie pamiętam gdzie on był ), a po dwóch pozostałych mam jeszcze niewielkie puste miejsca.

Wiem wiem, mam przebarwienia, ale zajmę się nimi po zdjęciu aparatu

Załącznik 5169875
No nieźle. Gratulacje. A będziesz cos robić z kształtem dolnych zębów, chodzi mi o te "falbaneczki"? Ja mam jedną jedynkę taką nierówną i poprosze orto żeby ją delikatnie wyrównała.

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości