Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-20, 12:13   #661
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Może któraś mama będzie chciała tani zwykły leżaczek
http://allegro.pl/brigh-starts-lezac...108895669.html
Dzięki kupiłam sobie za 23 zł
Młody będzie miał huśtawkę z fisher price i krzesełko z leżaczkiem z chicco
http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...086354869.html

ale za 4 dyszki to się przyda, bo lekkie, nie to co ten z chicco i łatwo przenieść albo do teściowej pojedzie

dzięki
Stary 2013-03-20, 12:19   #662
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
współczuję i nie wiem co można zrobić jak już nic nie działa

za 33t
dziś w radiu usłyszałam że od jutra ochłodzenie także na wiosnę czekam dalej..dobrze że niebo przynajmniej ma przyjemnie niebieski kolor
ostatnio w pogodzie na ttv facet mowił, ze zima jeszcze przez 2-3 tygodnie.. mam nadzieje, ze żartował..

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

A i miałam durny sen
Śniło mi sie, że byłam na jakiś wakacjach w hotelu i tam sie wiele rzeczy działo ale to mało istotne.. W każdym badź razie w tym hotelu było dużo różnych drzwi i korytarzy.. Poszłam wziaśc prysznic i nagle otworzyłam jedne drzwi i wyszlam na jakiś korytarz-poczekalnie i siadłam w kolejce do lekarza (nie wiem po co). A na korytarzu obok stało stado położnych ubranych w niebiskie kitle. Obok tego zbiegowiska było wielkie łóżko na którym leżała rodząca i była pół naga..I z tego co się okazało miała tam leżeć taka goła aż do jakiegoś rozwarcia.. Potem szła do gabinetu naprzeciwko.. Z tego gabinetu wyszła inna dziewczyna w koszulce z gołym tylkiem i prowadziła ją położna do porodu.. I musiała taka goła przejść przez ten korytarz poczekalnie na którym siedziałam ja i inne osoby.. I biedna tak szła i się zakrywała a wszyscy się na nia gapili.. A położna mówiła do niej - Agnieszka juz nei długo, teraz musisz dać radę.. a ona biedna taka zawstydzona dreptała..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 12:21   #663
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
pozdrowienia dla Nelci od Nelci jesli Twoja tez bedzie taka popyrtana to znaczy, ze imie mialo na to jakis wplyw hehe. na razie zwalam wszystko na geny co u Was? wozek wybrany?
znajoma w szpitalu chyba zdecyduje sie na polska firme Neo kaps. nie slyszalam o niej wczesniej, teraz znalazlam na allegro http://allegro.pl/wozek-uniwersalny-...085324520.html co myslicie? opowiadalam, ze na forum kroluje mura, jedo, xlander i tako...

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

kurdeeee! zmienilas mnie na warcie czy jak?! biedaku, trzymaj sie tam dzielnie. najwazniejszy jest dzidzius. dobrze, ze zrobia Ci wszystkie badania i bedziesz spokojniejsza. niech sie sprezaja i bedzie ok licze na fotki szpitalnego menu przynajmniej bedziesz miala jakas rozrywke...sciskamy kciuki zeby cisnienie juz nie szalalo
Heheee moje dziecko jak na razie jest grzeczniutkie i nie zapewnia mi zadnych niemilych atrakcji... Jesli juz to masakrycznie kopie, ale to akurat jest cudowne, u nas wszystko dobrze, w zeszlym tyg mala w 32t i 6d wazyla niecale 2 kg, byla nadal ulozona glowka i reszta badan tez ok, tak wiec teraz z gorki, juz za niedlugo i bede ja tulic i calowac

Wozka nie mamy, czekalam na Ciebie
Wozek z linku jakos nie podoba mi sie...
Chcemy zamowic jeszcze w marcu, zastanawiamy sie miedzy MC, xlander? i chce jeszcze zobaczyc na zywo mutsy 4rider z pompowanymi kolami, ale cos czuje ze walka rozegra sie miedzy dwoma pierwszymi, tylko przez budowe nie mamy czasu podjechac gdzies do sklepu i ostatecznie zdecydowac.... a Wy jaki obstawiacie?
Stary 2013-03-20, 12:22   #664
maja rosee
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za pocieszenie. Pójdę jeszcze do innego lekarza.

Dziś przyjechało łóżeczko i fotelik fisher price, prasuję uprane ubranka. i myślę czy się obróci i jaj jej pomóc........hm
maja rosee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 12:32   #665
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Mysia dziewczyny mają rację. Na pewno jest coś na receptę na zgage...
Mi na szczęście pomaga rennie póki co.

I znów 45 min ktg bo dziewczyny chyba urządziły sobie zapasy. Raz jednej, raz drugiej tetno skakalo do 180-190 i musiały się uspokoić. Co za dzieci....
wiem, ze glupie pytanie, ale po co sie robi to KTG?

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
N
Wczoraj poszłam do pracy zanieść zwolnienie a wszyscy jakby ducha zobaczyli. Ponoć urodziłam już tydzień temu i nawet wymiary dzidziusia znali
trzeba byl zapytać o wymiary i czy zdrowy sie urodził:p jak oni tacy lepiej zorientowani

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
AHAHHAHHHAHHA : cojest:

Laaaaaski jaki wstyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy yyyd!

Poszłam się ogarniać i stwierdziłam,że w końcu wyjasnie tż po co robie sobie makijaż-no i pół twarzy zrobione-podkładzik, kolorek, oczko,brwi, drugie pół twarzy to syfki i bladzioch no i co...?!
DOMOFON!!!

kurier! spaliłam się jak burak no ale odebrać trzeba..
poszedł, chcę dzwonić do tż i znów domofon.. Listonosz

ciekawe co biedni pomysleli

ale Ty go tak nei uświadamiaj bo Ci potem życ nie da:p

Wojtek
Stary 2013-03-20, 12:35   #666
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Dzięki kupiłam sobie za 23 zł
Młody będzie miał huśtawkę z fisher price i krzesełko z leżaczkiem z chicco
http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...086354869.html

ale za 4 dyszki to się przyda, bo lekkie, nie to co ten z chicco i łatwo przenieść albo do teściowej pojedzie

dzięki
To fajnie, że skorzystałaś

Krzesełko jest super, ale cena
Choć jest to niewątpliwie zakup na dłuższy czas

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 12:35   #667
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
nie zaszkodzi spróbowaćm jak to jeść?
Położne mówiły że ciężarne dosypywały sobie ten majeranek do każdej potrawy gdzie tylko się dało.Poczytaj sobie na internecie bo z tego co widziałam to dziewczyny piszą i żuciu albo o herbatce z majeranku

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 12:39   #668
Kamciatka
Rozeznanie

Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
wiem, ze glupie pytanie, ale po co sie robi to KTG?

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

trzeba byl zapytać o wymiary i czy zdrowy sie urodził:p jak oni tacy lepiej zorientowani

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

ale Ty go tak nei uświadamiaj bo Ci potem życ nie da:p

Żeby sprawdzić, czy dziecko żyje sobie w "dobrostanie", czy też moze coś jest nie tak. Norma dla ktg to 110 - 140 (lub 150, rózńe źródla). Jak jest za niski wynik ktg to może to świadczyć o niedotlenieniu, owinięciu pępowiną, za wyskokie moze wskazywać na infekcję (matki lub dziecka lub obojga). Ale skoki w wyniku ktg są jak najbardziej normalne (przynajmniej 2 na 10 minut i nie większe niz 25) bo to świadczy, że dzidzia ma się dobrze. To tyle wygooglowałam, gdy mojemu synkowi 3 tyg temu wyszło za wysokie ktg i podejrzewali infekcje pochwy Na szczęscie fałszywy alarm, powtórne ktg wyszły dobrze. Ogólnie przy ruchach dziecka ktg też moze wzrastać
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 12:39   #669
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka
ostatnio w pogodzie na ttv facet mowił, ze zima jeszcze przez 2-3 tygodnie.. mam nadzieje, ze żartował..

ja im i tak nie wierzę-w tym tygodniu miała być wiosna i nie ma. przewidywanie pogody na tydzień do przodu i dalej nie ma większego sensu..
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 12:40   #670
maarchewka
Zakorzenienie

A dzisiaj miałam iść na gimnastykę na 11.30, ale zaspałam
Ostatnio moje spanie wygląda tak - kłade się, po 2,5 godzinie wstaje - siku, piciu, oglądanie jakiegś serialu przez godzinę az mi się znowu zechce spać, siku, piciu. Potem spanie po 2,5 godzinach znowu siku, piciu, amciu.. Potem pobudka siku, piciu trochę połaze, siku, piciu i znowu spanie..
jak taki mały niemowlaczek;p

Wojtek
Stary 2013-03-20, 12:44   #671
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Ostatnio moje spanie wygląda tak - kłade się, po 2,5 godzinie wstaje - siku, piciu, oglądanie jakiegś serialu przez godzinę az mi się znowu zechce spać, siku, piciu. Potem spanie po 2,5 godzinach znowu siku, piciu, amciu.. Potem pobudka siku, piciu trochę połaze, siku, piciu i znowu spanie..
Fajnie Będziesz przygotowana na ewentualne bezsenne noce

A mnie ostatnio tak kręgosłup nawala, że zasnac nie mogę, kręcę się , wkurzam, małza molestuję, żeby masował, ale dalej boli. Najgorzej jak za długo w ciagu dnia siedzę, pod łopatka mi normalnie rozsadza plecy
Chcę znów być lekka
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 12:44   #672
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
bleech, az mi się niedobrze zrobiło jak zobaczyłam..

Cloche - super ta klinika i fajnie ze cukier wyszedł dobrze!!

Pawie_Oczko - głupia ta krawcowa, dobrze ze dałaś do drugiej bo pewnie jeszcze by coś pomyliła i źle obszyla.. a ta druga na kiedy ma zrobić?

Vil- a coś wiadomo jaka jest przyczyna tego cisnienia?? Zdrowiej szybko i wracaj spowrotem!
Ta widac ze jest bardziej doswiadczona i profesjonalna, ogolnie starsza babeczka, wziela ode mnie nr tel i powiedziala ze jak skonczy to zadzwoni ale mowila ze to bedzie jeszcze w tym tyg takze spoko
Stary 2013-03-20, 12:47   #673
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a ja sie witam rana po nocy spedzonej w wc - dupa mniejuz boli
masakra jakas ......
i witamy sie w 33tc
jade mlodego zawiezc do szkoly aaaa u Nas zima czesc dalsza, bialo sypie dalej takze do wiosnyyyy jeszcze poczekammm

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
witamy się w 32 tc
diabli - witaj
vil - trzymaj się dzielnie, oby ciśnienie się ustabilizowało już, dostajesz jakieś leki tj dopegyt?

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość

Ja dzięki dostawom, które przynosił mi mój mąż to przeżyłam jakoś te 5 dni

O a u mnie dzisiaj 34 tc

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Witamy się w 32tc

Za oknem piękne słońce, aż chce się żyć choć pewnie zimno...

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Czesc dziewczeta,
Wracam juz do Warszawy i do Was
Spedzilam 3 cudowne dni z moimi przyjaciolkami, ich mezami i dzieciaczkami (jedno prawie 5mcy, drugie w brzuszku). Do swojej rodzinki wpadlam na 2h co bylo idealnym czasem be sie ucieszyc, ze ich widze ale za bardzo nie zdenerwowac
Poza tym zrobilam troche zakupow szpitalno-wyprawkowych korzystajac z okazjo, ze moglam odwiedzic najtansza apteke na swiecie kupilam tez pare ciuszkow i zapas ogorkow kiszonych ja nie wiem czy warszawiacy maja inny smak czy po prostu nie potrafia produkowac dobrych ogoreczkow... Zawsze musze sobie zalatwiac dostawy z Lublina, gdzie kupczr ogorki smakuja jak z domowego sloika
Ide Was nadrabiac. Mam nadzieje, ze net nie odmowii posluszenstwa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Witaj znowu

Witam się i ja

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 12:48   #674
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Fajnie Będziesz przygotowana na ewentualne bezsenne noce

A mnie ostatnio tak kręgosłup nawala, że zasnac nie mogę, kręcę się , wkurzam, małza molestuję, żeby masował, ale dalej boli. Najgorzej jak za długo w ciagu dnia siedzę, pod łopatka mi normalnie rozsadza plecy
Chcę znów być lekka
a masz piłkę?? Mi pomagało takie położenie się plecami na piłce i ręce do góry (takie otwieranie klatki), albo też siedzenie na piłce.. tylko mnie boli nizej kręgoslup niz w łopatce..

Wojtek
Stary 2013-03-20, 12:54   #675
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka
Wojtek cię zdominował
Stary 2013-03-20, 13:01   #676
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Położne mówiły że ciężarne dosypywały sobie ten majeranek do każdej potrawy gdzie tylko się dało.Poczytaj sobie na internecie bo z tego co widziałam to dziewczyny piszą i żuciu albo o herbatce z majeranku

dzięki na razie testuje jeszcze picie rumianku i kopru włoskiego i odpukać nie piecze, najgorsze jest to, że nie mogę się schylać bo od razu się cofa i te noce
Stary 2013-03-20, 13:01   #677
cynamon_owa
Zadomowienie

Przyszłam się "odhaczyć" w nowym wątku Jakoś ostatnio nie mam ani siły ani weny siedzieć na Wizażu

Doszłam do pewnych wniosków- ciąża jako stan sam w sobie wcale mnie nie kręci Niektóre mamy już po narodzeniu Maluszka mówią, że tęsknią za brzuszkiem a ja tego zupełnie nie potrafię zrozumieć Może zmieni mi się jak się Młody urodzi ale na chwilę obecną wolałabym mieć już Adasia koło siebie a nie w środku

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 13:05   #678
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

Przyszłam się "odhaczyć" w nowym wątku Jakoś ostatnio nie mam ani siły ani weny siedzieć na Wizażu

Doszłam do pewnych wniosków- ciąża jako stan sam w sobie wcale mnie nie kręci Niektóre mamy już po narodzeniu Maluszka mówią, że tęsknią za brzuszkiem a ja tego zupełnie nie potrafię zrozumieć Może zmieni mi się jak się Młody urodzi ale na chwilę obecną wolałabym mieć już Adasia koło siebie a nie w środku

Ja jeszcze brzuszek mam a już za nim tęsknię

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 13:07   #679
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

o to ja sam brzuszek strasznie lubie, ale już łażenie z nim nie koniecznie.. chętnie bym go sobie odczepiła i położyła obok..

Wojtek
Stary 2013-03-20, 13:09   #680
komiksowa
Raczkowanie

A Wy co dostaniecie od swoich mężów za urodzenie potomka?
http://www.pudelek.pl/artykul/53615/...m&utm_medium=6

Siedzę i czytam pierdoły. Do niczego się dzisiaj nie nadaję. Najpierw dostałam pismo od komornika, potem pismo z prokuratury, co za dzień, strach myśleć, co będzie dalej

Cytat:
ja pier..d..o..le te urzędy to tylko wziaść i bombę podłożyć!!

Ja kiedyś przechytrzyłam pocztę.. Poszłam odebrac avizo TŻtowi, ale wtedy nie byliśmy malżeństwem, nawet nażeczeństwem i wynajmowaliśmy mieszkanie, wiec i nazwisko inne i adres w dowodzie inny.. wiec sobie mysle, że pewnie mi nie wydadzą.. w kolejce naskrobałam od ręki oświadczenie, że ja niżej podpisany ble ble upoważniam ble ble ble.. i podpis..
No i przy kasie okazało się, że nie mogę odebrać, to pokazuje, że mam oświadczenie.. a to mogę i mi wydali
A podpis nawet mi sie udał
Marchewka a słyszałaś historię o tym, jak to mąż leżał w szpitalu i żona się za niego podpisała pod zeznaniem podatkowym? Mąż się wygadał w US, a żona ma sprawę w prokuraturze za sfałszowanie podpisu

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
ja ide bo dywanik mi sie podoba
po ginku wejde zobacze

o 12 tata po mnie przyjedzie a ja jeszcze z lozka nie wstalam

mam ginowi wprost powiedziec,ze chce l4 ?
Axella ciekawe jak poszło. Mam nadzieję, że nie usłyszałaś od gina tego co ja w grudniu, że jestem pasożytem żyjącym na koszt społeczeństwa

Cytat:
Aaaa zapomniałam się z Wami podzielić.
http://www.vichy.pl/produkty/strona-glowna/h.aspx

Jak wejdziecie w "znajdź swój ideał vichy" i zalogujecie się w wybranej aptece będą do odbioru próbki
W pudełeczku są trzy saszetki i dwie tubki
Weszłam, podałam swoje dane i co dalej....pójdę chyba jutro do swojej apteki i zapytam, czy to działa, chociaż dziwne się to wydaje Dziewczyny, jeśli uda się Wam odebrać te próbki, to dajcie znać
Póki co dziękuję za linka

Pisałyście o chłopach-nierobach (skrót myślowy). Mój mąż nie wychyla się ze sprzątaniem, nie ma tak, że coś sam z siebie zrobi (oprócz zmywania). Jak np idziemy na obiad do teściów, to panowie siadają przed tv, a ja i teściówka "obsługujemy". Nie raz się na to wkurzałam, nie raz mówiłam mu co o tym myślę, ale u niego w domu to normalne, zawsze tak było. Póki co mamy podział u siebie, że on gotuje obiadki (jest w tym świetny), a ja ogarniam burdel. Nie wychodzi po równo oczywiście, ale za te pyszne obiadki jestem w stanie iść na taki układ
komiksowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 13:10   #681
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa
Doszłam do pewnych wniosków- ciąża jako stan sam w sobie wcale mnie nie kręci
mam tak samo podoba mi się brzuch (zwłaszcza wieczorem jak go widać), ale tęsknię za rowerem i pełną sprawnością
Stary 2013-03-20, 13:17   #682
Ashyshqa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201

Ufff, jestem mniej wiecej w polowie nadrabiania, wiec poodgrzewam kilka kotletow
Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Brzuszki moje,
jak wracam do domu - tak jak teraz, to już nawet nie mam siły odpisywać. U nas na maxa pracowicie, przed narodzinami Stasia postanowiliśmy zrobić remont całej restauracji - i to generalny, więc zmieniamy ściany, sufity, łazienki, kominek - wszystko. Ba, za tymi zmianami zmieniamy też szefa kuchni, całkowicie menu i wszystko co nam się nawinie.
Odkładaliśmy już to za długo, a po narodzinach małego pewnie nie mogłabym się tak zaangażować.

W każdym razie podczytuję Was codziennie i na bieżąco wiem co u której się dzieje

Trzymam kciuki, zeby wszystkie Wasze plany udalo sie szybciutko zrealizowac. Bedziecie mieli mega satysfakcje jak juz sie zakoncza prace

Cytat:
Ada

humpback350
XxXJuSstiii330
maarchewka282
xal277
axella238
vvgh176
lonely_lady161
banka26158
diabli155
JennyAniolek154
Ashyshqa128
pawie_oczko127
vil84127
justyna_g4126
Mysia mysz105
happy blue105
nuna298
cloche94
ankaaa20692
anoxee90
MoTyleKsw89
Lublana85
ada3283
Aaś80
niunka04577
Veronic73
Magiusa67
gosiulka2265
metropolitan58
szczesliwa2557
becik_456
sharpnowaja55
karota1153
karolina212151
szprotka_mada47
Innocence_8946
Paulina 8743
Kinga_2043
kalka41
antoinettee41
salviae40
Kamciatka39
joooasia36
candace134
Katate32
whatIthink25
angie8324
cynamon_owa21
Ag_nes18
potterka18
_pola18
komiksowa15
Tity15
Elusiek15
colorblue14
czarnaola9
Kaaasiulka9
Meliitele7
klauda887
Atena5646
gold-fish4
katherine2713
NoBoTak3
maluska883
dhalii2
minkionka2
storyl1
Smerfetka_881
adunia891
Niemozliwe, zalapalam sie jako 10!

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
hello. Dzielę się rankiem piękną wiadomością, a mianowicie... ZDAŁAM TEN EGZAMIN NA TŁUMACZ PRZYSIĘGŁEGO: jupi::j upi: normalnie dziewczyny, mam od tego taki power, że eksploduję, nie wierzyłam w to, że zdam, co prawda teraz czeka mnie druga część egzaminu, ustna, no i w tym celu będę znowu musiała śmigać te parę godzin do Warszawy w przyszłym tygodniu.
Postaram się przez ten tydzień coś skrobnąć, ale z byciem na bieżąco mogę mieć problem, bo chcę jeszcze ostro pozakuwać.

kochana i szacun. Super, ze sie udalo i podziwiam, ze w ciazy sie tego podjelas. I widac,ze warto bylo

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
Hej Brzuchatki

Witam się w nowym wątku na bagatela 7 stronie

Po wizycie wszystko super Malutka waży już 2 kilogramy
No i jest przecudna mrugała do nas na usg i wystawiała język Tatuś zachwycony, bo to jemu oczko puszczała Dumny jak paw! Dodatkowo pierwszy raz tak rozłożyła nogi, że autentycznie wydawało nam się, że to jajka są! Aż lekarz zaczął się śmiać, bo M blady się zrobił hihi - tak się biedny już przyzwyczaił, że to córeczka ma być A i ma bardzo długaśne nogi. Leży główką w dół, a przedwczoraj była jeszcze w poprzek - stąd to wiercenie non stop. I oczywiście wnerwiła się na usg, że ktoś jej brzuch naciska i tak zaczęła kopać, że tą małą stópkę wystawiała ze 3cm nad brzuch - aż gin zaczął się śmiać i ją po tej nóżce dotykać to Ona jeszcze bardziej - no przekochana jest))))
Poza tym hemoglobina mi skoczyła do 12,3! W szoku jestem, bo niedawno było 10,7.

Miłego dzionka życzę
Ale slodziutka Wasza coreczka dla Ciebie rowniez za hemo!

Pisalyscie o pieczeniu pysznosci ( ) i roznych opcji piekarnikowych. Powiem Wam, ze ja albo masz 6tt zmysl albo szczescie blondynki ale pieke w starym piekarniku gazowym bez termoobiegu i termometru! A wychodza mi i serniki i biszkopty i drozdzowe i ciasteczka... Tzn kiedys mi wychodzily bo dawno nie robilam
Lece czytac dalej (juz praktycznie Warszawa! )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 13:18   #683
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
1.A Wy co dostaniecie od swoich mężów za urodzenie potomka?
2.Marchewka a słyszałaś historię o tym, jak to mąż leżał w szpitalu i żona się za niego podpisała pod zeznaniem podatkowym? Mąż się wygadał w US, a żona ma sprawę w prokuraturze za sfałszowanie podpisu
1. muszę się zapytać męża jaką niespodziankę planuje
2. niefart
Stary 2013-03-20, 13:19   #684
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ja jeszcze brzuszek mam a już za nim tęsknię
Cytat:
o to ja sam brzuszek strasznie lubie, ale już łażenie z nim nie koniecznie.. chętnie bym go sobie odczepiła i położyła obok..
Czuję się jak wyrodna matka
Ale chyba powodem tego jest, że nie czuję się zbyt dobrze- mam masę dolegliwości- a miało być pięknie i słodko, miałam mieć masę energii a tu

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
mam tak samo podoba mi się brzuch (zwłaszcza wieczorem jak go widać), ale tęsknię za rowerem i pełną sprawnością
Nie jestem sama

W ogóle to jakoś mi się strasznie ciągną te tygodnie- wcześniej pędziły jak szalone aż bałam się, że Was przegonimy a teraz dopiero 24tc za 2 dni zaczynam

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 13:20   #685
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maja rosee Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za pocieszenie. Pójdę jeszcze do innego lekarza.

Dziś przyjechało łóżeczko i fotelik fisher price, prasuję uprane ubranka. i myślę czy się obróci i jaj jej pomóc........hm
spóbuj pójść na jogę dla ciężarnych, dużo jets pozycji które pomagają w prawidłowym ułożeniu dziecka

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
To fajnie, że skorzystałaś

Krzesełko jest super, ale cena
Choć jest to niewątpliwie zakup na dłuższy czas
no jest drogi ale dobre krzeselko+ dobry bujaczek wychodzi na to samo finansowo a mam 3 graty a tu jeden
Stary 2013-03-20, 13:21   #686
nuna2
Zakorzenienie

cynamoniątko ja też czuję, że będę tęsknić za brzuszkiem, kopniaczkami.... Ale z drugiej strony chciałabym już czerwiec I mieć Julcie koło siebie.

a propo brzuszka: dziś 26t i 5 dzień i obwód brzuszka 102 cm.
Stary 2013-03-20, 13:22   #687
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość

Axella ciekawe jak poszło. Mam nadzieję, że nie usłyszałaś od gina tego co ja w grudniu, że jestem pasożytem żyjącym na koszt społeczeństwa

niezły gin, coś mu na to powiedziałaś?

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 13:22   #688
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Czuję się jak wyrodna matka
Ale chyba powodem tego jest, że nie czuję się zbyt dobrze- mam masę dolegliwości- a miało być pięknie i słodko, miałam mieć masę energii a tu
no to u mnie w sumie jest pięknie i słodko, może dlatego naprawdę nie mogę narzekać

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 13:24   #689
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

ja dzisiaj w nocy rycząc TŻ mówiłam, że nie wiem jak mam się zdecydować na drugą ciąże jak młody mi tak daje teraz popalić brzuch mam mały jak na 7 miesiąc więc mi nie przeszkadza, ale zgaga
Stary 2013-03-20, 13:25   #690
nuna2
Zakorzenienie

Mysia współczuję z tą zgagą Mnie na szczęscie omija...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości