Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV 23 42,59%
Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki 8 14,81%
Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 11 20,37%
Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 5 9,26%
wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie 4 7,41%
Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy 3 5,56%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-20, 20:01   #1681
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Ja to się zastanawiam jak tu człowiek da radę się doprowadzić do ładu w bardziej zaawansowanej ciąży i się nie pozacinać...czy też nad tym któraś juz dumała?albo z mamusiek, które już rodziły, możecie powiedzieć jak to jest z tym goleniem bikini?można dać radę, czy trzeba szukać pomocy??

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Samba nieźle cię trzyma widzę...no będzie geniusz jak nic...
kurcze ja to sie martwie ze moze cos jest nie tak ilez kurde mozna...

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ciekawe jak dziewczyny na bezpiecznym maluchu

ja jem kolację nie mogłam się zdecydować co chcę więc jest pół jabłka i pół pomarańczy
pyszna kolacyjka

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
Samba nie dobijaj mnie ja naprawdę liczę na to że za jakiś tydzień-dwa mdłości znikną dzisiaj też mam jakiś kiepski dzień... rano paw, w pracy do południa spoko a potem zaczęło mnie mdlić, jak wyszłam z pracy to myślałam że pawia puszczę ale pooddychałam świeżym powietrzem i wróciłam do domu a w domu ciągle czuję że zaraz będzie bieg do łazienki... mam już naprawdę tego dość

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

mój mnie codziennie dokładnie ogląda bo wyczytał że od 12 tygodnia brzuszek zaczyna rosnąć i może nawet nastąpić taki skok że nie było brzuszka nie było a po tygodniu jest no i w tym tygodniu był ten 12 tydzień i taaaaak mnie oglądał od lewej do prawej

moze Tobie znikna, bo sama pisalas ze teraz to tak srednio raz na 3 dni? mnie sie przez ostatnie 2 tygodnie po 2 razy w tygodniu udalo nie wymiotowac, a tak to przewaznie rano albo wieczorem przy myciu zebow ale przewaznie samym sluzem takim ciagnacym... nie wiem co to za to od wczoraj mam jakis wielki nawrot bo po kilka razy dziennie i to na prawde wielkie pawie, wczoraj tak chlapnal ze musialam kafelki wycierac
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 20:07   #1682
Izunia86
Wtajemniczenie

GG do Izunia86
Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Zaraz ponadrabiam, ale najważniejsze, że w końcu ta opiekunka sali zrobiła mi to USG. Może przekazali jej Ci rezydenci, że pytałam, bo powiedziała, że wyjątkowo przyszła, bo dziś jest w poradni.
Wszytko jest ok, dzidzia żyje. Nie mogła już go zmierzyć, nie mieścił się już w kadrze i bardzo wariował w brzuchu. Pytałam o wyniku badań to powiedziała, że przy porannym obchodzie dowiem się. Pytałam czy podejrzewa skąd ten ból mógł być, to powiedziała, że jeszcze nie, że jest takie zjawisko jak zagrazajace poronienie, a bywa, że bez powodu. Czyli gowno wie, takie pitu-pitu. Najważniejsze, że USG dobre. Powiedziała, że jak będzie ok to w piątek wyjdę.
Aż mi w końcu słońce za oknem wyszło.

Dzięki jeszcze raz za wsparcie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dobrze,ze wszystko z Dzidzia ok,trzymajcie sie dzielnie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

Kurczę,a mnie wczoraj znowu się zrobiło słabo i ciemno przed oczami,że nie zdążylam dojść do kanapy i położyłam się na kafelkach... To już drugi raz
Mi tez sie wczoraj pierwszy raz tak zrobilo, podjechalismy po USG z TZ-em do pracy jego,gadal z szefem a mi nagle goraco, duszno, jasno przed oczami,ale tak mega jasno i jak podeszlam go zlapalam za reke (zeby mnie ratowal ) to juz nawet nie slyszalam swoich slow, jak pod woda... Masakra,tak sie wystraszylam

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
właśnie mnie 3-latki rozbroiły Tańczyli i śpiewali " ona tańczy dla mnie'.Zdziwiło mnie że Adi zna prawie całe słowa na pamięć Po czym w radiu zet leciało got to love you Adi podłapał refren i zaczął to śpiewać po czym Gabi zatrybiła od Adiego i słuchałam pięknego duetu:hah aha:

Faith Resnick
Izunia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 20:10   #1683
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
moze Tobie znikna, bo sama pisalas ze teraz to tak srednio raz na 3 dni? mnie sie przez ostatnie 2 tygodnie po 2 razy w tygodniu udalo nie wymiotowac, a tak to przewaznie rano albo wieczorem przy myciu zebow ale przewaznie samym sluzem takim ciagnacym... nie wiem co to za to od wczoraj mam jakis wielki nawrot bo po kilka razy dziennie i to na prawde wielkie pawie, wczoraj tak chlapnal ze musialam kafelki wycierac
sorki, ale nie mogę ja miałam bardziej ohydną przygodę, ale wstyd pisać

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 20:12   #1684
__Paulinka__
Zakorzenienie

Ależ się dzisiaj wymęczyłam.. teraz wkońcu mogę spocząć kolega był dzisiaj u nas na kawie i mówił, że kwitnę, ciągle się śmieje (jak zawsze zresztą) ale chyba chcial być mily, bo wyglądam dzisiaj jak siedem nieszczęsc:P

czy tylko ja nie mialam żadnego pawia w mojej ciążowej karierze? Mam sie martwić..? nie wiem czy to normalne..

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

inwersja tak się cieszę, że wszystko wporządku ale persolnel i tak masakra, w życiu juz bym nie poszla do tego szpitala..
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 20:13   #1685
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Ależ się dzisiaj wymęczyłam.. teraz wkońcu mogę spocząć kolega był dzisiaj u nas na kawie i mówił, że kwitnę, ciągle się śmieje (jak zawsze zresztą) ale chyba chcial być mily, bo wyglądam dzisiaj jak siedem nieszczęsc:P

czy tylko ja nie mialam żadnego pawia w mojej ciążowej karierze? Mam sie martwić..? nie wiem czy to normalne..

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

inwersja tak się cieszę, że wszystko wporządku ale persolnel i tak masakra, w życiu juz bym nie poszla do tego szpitala..
Póki co ja też bez pawia i oby tak dalej.

W tamtej ciąży tylko raz, ale to nie przez ciaże chyba

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 20:19   #1686
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Ja ani razu z Edim i ani razu do tej pory teraz
Łącznie w całym życiu 3 razy , z czego 2 przy rota/jelitówce.
A, no i alkoholu się zdarzało, ale tego nie liczę, bo to na studiach

Mam jakąś masakrę z pryszczami
Nie mogę patrzeć na mój dekolt!

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 20:20   #1687
Izunia86
Wtajemniczenie

GG do Izunia86

A Dziewczynki doszly te spodnie co zamowilam, nie powiem wygladaja fajnie. Moze jestem przyzwyczajona do bardziej obcislych, ale te sa ladne i przede wszystkim wygodne... Ten pas jest super, bo mozna juz go spokojnie nosic, rozciaga sie i wraca na miejsce ( wiem bo wkladalam poduszke )

Faith Resnick
Izunia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 20:22   #1688
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
sorki, ale nie mogę ja miałam bardziej ohydną przygodę, ale wstyd pisać
takie rzeczy to tylko w ciazy a posmiac troche sie trzeba haha

Cytat:

normalne ja rzygam za Ciebie :P

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

ja za to po alko nie rzygam wiec teraz nadrabiam haha
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 20:24   #1689
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
no widzisz jak super brawo dla dużej dzidzi a który ty jesteś tydzień? bo jestem ciekawa ile ta moja dzidzia jutro może mieć już wzrostu ostatnio miała 35 mm więc po 2 tygodniach to pewnie już z szalone 5 cm ma
Dziś wg usg 12t4d no i termin porodu mi się przesunął na 28 września. jak się teściowa dowiedziała, to się ucieszyła, bo może się jeszcze przesunie na 2 października a to jej urodziny

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

a wg OM to równo 13t
Stary 2013-03-20, 20:31   #1690
__Paulinka__
Zakorzenienie

Boli mnie w okolicach kości ogonowej od wczoraj.. ma tak któraś? nie boli tak, że nie mogę wytrzymać. Raczej promieniuje, ale czuję to cały czas od wczoraj...

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Póki co ja też bez pawia i oby tak dalej.

W tamtej ciąży tylko raz, ale to nie przez ciaże chyba
Cytat:

pocieszyłyscie mnie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

normalne ja rzygam za Ciebie :P
Biedna jestes jak czytam o Twoich przejściach z pawiami to mi się żal Ciebie robi
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Dziś wg usg 12t4d no i termin porodu mi się przesunął na 28 września. jak się teściowa dowiedziała, to się ucieszyła, bo może się jeszcze przesunie na 2 października a to jej urodziny

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

mój tata też ma 2 października urodziny i też po cichu liczę, że trafię, bo teramin mam na 1 października

zjadlam jablko i mam ochote na wiecej
Stary 2013-03-20, 20:35   #1691
Candy Doll
Raczkowanie

Czesc dziewuszki
ja dzis cicho siedzialam od rana bo mialam wizyte. Nie bylo usg niestety, bedzie w kwietniu wiec nadal nie wiem co tam we mnie siedzi dostalam skierowanie na badanie glukozy, mam kupic w aptece 75ml i wypic, orientujecie sie ile moze kosztowac?

Ech ogolnie mam zly dzien tesknie za moim M. brakuje mi takiego wsparcia czasem, zwyklego przytulenia sie. Jak czytam o waszych Tz ze mowia do brzuszka to tak mi sie strasznie przykro robi no ale coz trzeba wziac sie w garsc

10.09.12- "tak"
Candy Doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 20:35   #1692
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:

Nie tylko Ty Ani razu nie było pawika, zero jakichkolwiek mdłości w ciąży to błogosławieństwo jak dla mnie

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 20:37   #1693
butterfly20
Zakorzenienie

Dotarłam. Dwa dni szkolenia to jakaś masakra.Masakrycznie jestem wymęczona.Na ten moment też chcę L4

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

mnie dzis gin pyta "a nie zmeczyla sie pani ciaza?" normalnie sami pchaja mi w ręce l4... a ja chce jeszcze troche popracowac, wziac urlop by dostac gruszke i wtedy (w czerwcu) isc na l4
Moja mnie o to pyta co każdą wizytę...

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
to podobno rwa kulszowa... tez to mam podobno będzie tylko gorzej.. tak mnie lekarz pocieszył
Ojeju to ja też to mam.To jest coś strasznego, na szczęście po masażach męża trochę przechodzi.Skoro teraz jest masakra to jak będzie później??

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
co do masowania/glaskania brzuszka to ciagle to slyszalam od kolezanki mojej matki ktora pracuje w szpitalu na oddziale noworodkowym, ze mam tego nie robic chyba ze chce sobie zaszkodzic, ale bez przesady, nie na tym etapie ciazy, toz to przeciez poczatki. pod koniec to ja rozumiem, nawet przy porodzie, gdy bylam pod prysznicem dostalam takie zalecenia, ze mam brzuch masowac. nie ma co popadac w przesade, w ostatnim trymestrze to ja jeszcze rozumiem.
Słyszałam o tym,ale chyba czasem można położyć dłoń,bez masowania?

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
a kiedyś pisałam o tym masowaniu brzucha, że w pierwszych tygodniach sotrożnie
na produktach na rozstępy, z tych co ja widziałam, piszą, żr od 4 miesiąca. Pytanie, czy w kładzie jest coś czego wcześniej nei wolno czy chodzi o to masowanie przy aplikacji
A to chyba nie ma nic wspólnego.A ja jakoś strasznie napastliwie nie wcieram tych specyfików.

Cytat:
ja mam jutro genetyczne - oby wszystko było dobrze tż ze mną idzie i razem będziemy podglądać naszą maleńką dzidzię jestem ciekawa jego miny
Kciukam

Cytat:
jaka fajna kuleczka z twojego dzidziusia mówisz że rozśmieszanie mamusi działa na dzidzię- no to będziemy musieli się z tżtem przed gabinetem trochę pośmiać żeby i nasze bobo poskakało troszkę i pomachało do tatusia łapką
Mi z kolei ginka kazała kasłać

[QUOTE=tancerka212;3987345 9]no dobra to będziemy siedzieć cicho i słodyczy też mówisz nie jeść za bardzo no dooooobra jakoś będę musiała przeżyć dzień bez czekoladki
/QUOTE]

Ja jadłam coś słodkiego przed wizytą tydzeń temu i Bąbel szalał.W sobotę nic takiego nie jadłam i był spokojny

Cytat:
jakieś 1,5 roku temu miałam atak kamicy nerkowej i powiedzieliśmy mamie mojej że jedziemy do szpitala to moja mama na nogach szybciej od nas do szpitala doleciała i tak wszystkich na izbie przyjęć ustawiła że jak przyjechałam i się dowlekłam na tą izbę to już pielęgniarka stała na korytarzu i na mnie czekała i już wiedziała nawet z czym jade że nie musiałam opowiadać a ludzie z kolejki nawet sie nie pytali czemu sie wpycham... chyba ją do porodu zabiorę
Mój ojciec zachował się dokładnie tak samo jak miałam atak kamicy Ale sama przyznasz,że ból jest podobny, podobno często gorszy od porodowego.

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Oj też chciałabym coś poczuć. Ale chyba trzeba jeszcze poczekać
Dzisiaj wizyta, idę pierwszy raz z mężem Mam nadzieję, że ginka wpuści go do gabinetu, inaczej będę zła
Kiedy nadejdzie ten wieczór...
A czemu miałaby być zła?Moja wręcz zachęca,mąż jest zawsze

Cytat:
Zaraz ponadrabiam, ale najważniejsze, że w końcu ta opiekunka sali zrobiła mi to USG. Może przekazali jej Ci rezydenci, że pytałam, bo powiedziała, że wyjątkowo przyszła, bo dziś jest w poradni.
Wszytko jest ok, dzidzia żyje. Nie mogła już go zmierzyć, nie mieścił się już w kadrze i bardzo wariował w brzuchu. Pytałam o wyniku badań to powiedziała, że przy porannym obchodzie dowiem się. Pytałam czy podejrzewa skąd ten ból mógł być, to powiedziała, że jeszcze nie, że jest takie zjawisko jak zagrazajace poronienie, a bywa, że bez powodu. Czyli gowno wie, takie pitu-pitu. Najważniejsze, że USG dobre. Powiedziała, że jak będzie ok to w piątek wyjdę.

Współczuję Ci bidulko, to jest jakieś okropne nieporozumienie z naszą polską służbą zdrowia.

A ja wczoraj też zasłabłam.Na szkoleniu było duszno,a jeszcze jedliśmy obiad i zupa była gorąca.Momentalnie miałam ciemno przed oczami i się kładłam...
Ach te uroki ciąży

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 20:39   #1694
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Candy Doll Pokaż wiadomość
Czesc dziewuszki
ja dzis cicho siedzialam od rana bo mialam wizyte. Nie bylo usg niestety, bedzie w kwietniu wiec nadal nie wiem co tam we mnie siedzi dostalam skierowanie na badanie glukozy, mam kupic w aptece 75ml i wypic, orientujecie sie ile moze kosztowac?

Ech ogolnie mam zly dzien tesknie za moim M. brakuje mi takiego wsparcia czasem, zwyklego przytulenia sie. Jak czytam o waszych Tz ze mowia do brzuszka to tak mi sie strasznie przykro robi no ale coz trzeba wziac sie w garsc
Candy 75g a nie ml, ja jutro rano kupuję, bo mam zrobić jutro ten test obciążenia glukozą, to jak wrócę napiszę ci ile za to dałam. A ty od początku ciąży nie miałaś jeszcze żadnego usg???
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 20:50   #1695
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:

I ja bez pawika

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 20:52   #1696
__Paulinka__
Zakorzenienie

To jednak sporo nas bez pawików co z tą kością ogonową? ma ktoraś?:P
Stary 2013-03-20, 20:56   #1697
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakie macie sposoby na walkę ze stresem i nerwówką w okresie ciąży?
Czuję jak dopadają mnie negatywne emocje, te nerwy są okropne Szukam różnych sposobów jak się od tego odciąć i zająć myśli czymś innym, pozytywniejszym.
Pogaduchy z przyjaciółką mnie wyciszają, pomaga też gimnastyka i wyczyny kulinarne Na marginesie zaraz uciekam do kuchni robić pyszne sajgonki

Zastanawiam się czy może podpatrzyłabym od Was coś skutecznego
Na stres najlepsze są pogaduchy na wizażu

Cytat:
Mój dekolt i plecy też fatalnie wyglądają no i na piersiach też się pojawiły załamka :/

Cytat:
Ja też nie wymiotuje Zdarzyło mi się dwa razy, ale to głównie samym płynem. Twarde babki jesteśmy mdłości są dobrym objawem, ale nie wymioty, bo bardzo wymęczają organizm.

Mnie kość nie boli i nie wiem dlaczego mogłaby boleć oprócz stłuczenia. Nie pomogę.

Edytowane przez LaLoca
Czas edycji: 2013-03-20 o 20:57
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 20:57   #1698
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Candy 75g a nie ml, ja jutro rano kupuję, bo mam zrobić jutro ten test obciążenia glukozą, to jak wrócę napiszę ci ile za to dałam. A ty od początku ciąży nie miałaś jeszcze żadnego usg???
Glukoza w 10zł pewnie się zmieści..

na dozie 4,50-8 zł
chyba ze mowa o badaniu

i do glukozy cytryne bierzcie ;p

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2013-03-20 o 21:00
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 21:02   #1699
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Mnie kość nie boli i nie wiem dlaczego mogłaby boleć oprócz stłuczenia. Nie pomogę.
właśnie sobie nie przypominam, żeby gdzieś upadła czy cokolwiek co by mogło to spowodować wygooglowalam sobie , że to normalne w ciąży bo macica też na kręgosłup naciska
Stary 2013-03-20, 21:11   #1700
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
właśnie sobie nie przypominam, żeby gdzieś upadła czy cokolwiek co by mogło to spowodować wygooglowalam sobie , że to normalne w ciąży bo macica też na kręgosłup naciska
A ja wczoraj gdzieś przeczytałam, że rozluźnia się jakaś tkanka podtrzymująca kręgosłup, więzadła i dlatego bardziej boli kręgosłup, co z resztą mnie dotyczy
Stary 2013-03-20, 21:16   #1701
__Paulinka__
Zakorzenienie

Kurde różne rzeczy można w necie przeczytać:P nie wiadomo w co wierzyć:P można ogłupieć. Cholera wie co tam się tak naprawde dzieje:P
Stary 2013-03-20, 21:20   #1702
dirtymagic85
Zadomowienie

Jednak nie zrobie jutro testu z glukozą.....nie mogłam wytrzymać już z pragnienia zjedzenia śliwek, które dziś kupiłam, zjadam właśnie szóstą i na bank bym miała za wysoki poziom cukru jutro, ale za to mamusia i dzidziuś jacy szczęśliwi Zrobię te badania w poniedziałek, w ostatniej chwili...
Stary 2013-03-20, 21:26   #1703
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Idę dziś znowu na usg genetyczne, tym razem na NFZ. Nie dam się naciągnąć na 200 zł za dodatkowe badania genetyczne, bo w medicoverze miałam wszystko za darmo. Chciałabym zobaczyć maleństwo w 3D ale to koszt około 100 zł ze zdjęciami. No nic mam w razie czego rezerwową "stówkę"
powiem Ci że ja w poniedziałek widziałam twarzyczkę mojego maleństwa w 3d to jeszcze nie ma tak oszałamiających efektów buźką fajnie ruszał albo język wystawiał

Cytat:
Napisane przez Izunia86 Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny
Nie odzywalam sie dlugo ale a to mialam stresy,wieksze lub mniejsze, sprawy i ogolnie stres przed wizyta. Mialam usg kolejne i jestesmy cali zdrowi i duzi,mamy 4 cm
Bylismy z TZ, pan doktor poradzil,zebym zaczela sie smiac,bo Dzidziul chyba spal,wiec TZ mnie rozsmieszal a ja sie smialam za chwilke jak zaczal brykac, do gory, raczkami machal (ma juz wszystkie paluszki, ktorymi ruszal ) Potem sie obkrecil dookola, nie moglam siena to napatrzec

Musze Was znow ponadrabiac, macie melodie do pisania
Zyczymy Mamom i Dzidziom milego dzionka
fajnie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Byłam u dentysty.Dziur nie ma, mam tylko zdjąć kamień i przepisała mi coś na krwawiące dziąsła.Nie mogłam nigdzie kupić, przeszłam 5 aptek i zamówiłam przez neta.
no jesteś! tak właśnie myślałam co ostatnio tak cicho jesteś, nie opuszczaj nas

Cytat:
A wogóle to nie wiem czy któraś jeszcze z was to zauważyła, ale zniknęła madziaW22, nie było jej już chyba też w IIczęści, jako jedyna miała tu na naszym forum bliźnięta...w poniedziałek dowiedziałąm się też propos bliźniąt, że moja siostra cioteczna też była w ciąży bliźniaczej, do około 12 tygodnia ciąży, no ale jedno obumarło, teraz chodzi tylko z dziewczynką. Ponoć taki motyw się dość często zdarza, że jedno dziecko tak jakby "wchłania" drugie, słabsze, albo po prostu obumiera...tylko co się z nim wtedy dzieje?? rozkłada się?wydala jakoś?
tak, madzia mi utknęła w pamięci już od samego początku z tymi bliźniakami bo ja też bardzo chciałam mam nadzieję że wszystko dobrze u niej !!!

Cytat:

Jeju nadrabiam właśnie cały dzisiejszy dzień i też w szoku byłam że rano Ci jeszcze nie robili a co więcej mówili że może jutro, też wtedy byłabym za tym żebyś wypisała się na własne życzenie i poszła prywatnie ale skoro już jest ok, skoro w końcu zrobili to usg to kamień z serca bardzo się cieszę

Cytat:
Czesc dziewuszki

No trochę Cię rozumiem z tą tęsknotą, ja chociaż na weekendach staram sie nadrabiać bo na tygodniu to ja gdzie indziej on gdzie indziej, remont pełną parą i taka dupka jest tak mi smutno trochę że ten remont przysłania tą ciążę i jest ona taka w tle trochę, mój TZ też jakoś tak nie wiem, nie daje mi chyba tyle czułości co ja bym chciała i czasem mam takie gorsze dni ...
ale jest wizaż, warto tu czasem się wyżalić

A ja dzisiaj miałam bardzo fajny dzien wsumie choć można powiedzieć zwyczajny, ale fajny dlatego że jakoś tak dużo energii miałam, bo ostatnio to ranki i do południa to taka byłam osowiała, a dziś mimo że wcześniej wstałam to jakoś tego nie odczułam
Paulinka z tym bólem to może rwa kulszowa? też mnie to nęka :/
Larysa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 21:30   #1704
Candy Doll
Raczkowanie

Cytat:
ok bede wdzieczna za info mialam mialam, ale napisalam ze nie wiem co tam w brzuszku siedzi bo myslalam ze juz dzis poznam plec mialam usg w 9tyg, teraz jestem w 17

10.09.12- "tak"
Stary 2013-03-20, 21:37   #1705
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Izunia86 Pokaż wiadomość
A Dziewczynki doszly te spodnie co zamowilam, nie powiem wygladaja fajnie. Moze jestem przyzwyczajona do bardziej obcislych, ale te sa ladne i przede wszystkim wygodne... Ten pas jest super, bo mozna juz go spokojnie nosic, rozciaga sie i wraca na miejsce ( wiem bo wkladalam poduszke )
podrzuc link do spodni

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

mi dziś w pracy jedna pani powiedziała że jakbym sie nie przyznała to by się nie kapnęła że jestem w ciąży a koleżanka obok na mnie nakrzyczała że mam za ciasne spodnie i powinnam w dresach do szkoły chodzić Druga dziewczyna która jest z ciążą starsza o jakieś 2-2,5 tyg ma juz taki brzuszek że hoho więc ludzie nas troche pornują
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 21:38   #1706
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
ok bede wdzieczna za info mialam mialam, ale napisalam ze nie wiem co tam w brzuszku siedzi bo myslalam ze juz dzis poznam plec mialam usg w 9tyg, teraz jestem w 17
No Candy nie wiem czy przeczytałaś ale ja jutro jednak nie zrobię tego badania, więc nie będę też latać po glukozę specjalnie, kupię w poniedziałek i wtedy zrobię badanie. Nie dałam rady oprzeć się śliweczkom
Stary 2013-03-20, 21:45   #1707
Candy Doll
Raczkowanie

Wiecie co wlasnie przeczytalam w gazecie artykul o kobiecie, ktora urodzila w 25 tygodniu !! Corka wazyla 970g i mierzyla 35 cm :O straszne problemy miala, ale wszystko sie ulozylo i dzis ma juz 3 latka

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
No Candy nie wiem czy przeczytałaś ale ja jutro jednak nie zrobię tego badania, więc nie będę też latać po glukozę specjalnie, kupię w poniedziałek i wtedy zrobię badanie. Nie dałam rady oprzeć się śliweczkom
a to i tak pewnie kupisz jako pierwsza, bo ja dopiero po swietach zrobie te badania pewnie, bo nastepna wizyta w polowie kwietnia dopiero. Za to mi narobilas smaka na sliwki :p

10.09.12- "tak"
Stary 2013-03-20, 21:51   #1708
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Jednak nie zrobie jutro testu z glukozą.....nie mogłam wytrzymać już z pragnienia zjedzenia śliwek, które dziś kupiłam, zjadam właśnie szóstą i na bank bym miała za wysoki poziom cukru jutro, ale za to mamusia i dzidziuś jacy szczęśliwi Zrobię te badania w poniedziałek, w ostatniej chwili...
a czemu akurat teraz ta glukoza? standardowo robi sie kolo 20 tc, a u ciebie chyba jak u mnie dopiero 16tc? a jak dziesz robic, to pamietaj zeby wcisnac polowe cytryny, wtedy wchodzi gladko
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 22:05   #1709
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
a czemu akurat teraz ta glukoza? standardowo robi sie kolo 20 tc, a u ciebie chyba jak u mnie dopiero 16tc? a jak dziesz robic, to pamietaj zeby wcisnac polowe cytryny, wtedy wchodzi gladko
Lekarz kazał mi zrobić wcześniej,miałam dość wysokie poziomy glukozy w badaniach, co prawda nie przekroczyły setki,ale ponad 90 nie pamiętam dokładnie ile, ale powiedział mi gin, że lepiej sprawdzić wcześniej to wchłanianie niż za późno. Kazał mi też zrobić usg j. brzusznej, bo miałam juz dwa razy atak kolki żółciowej, dwa lata temu co prawda żadne zlogi mi nie wyszły ale w ciąży takie rzeczy lubią się ponoć ujawniać....oby nie...okaże się we wtorek..
Stary 2013-03-20, 22:15   #1710
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Lekarz kazał mi zrobić wcześniej,miałam dość wysokie poziomy glukozy w badaniach, co prawda nie przekroczyły setki,ale ponad 90 nie pamiętam dokładnie ile, ale powiedział mi gin, że lepiej sprawdzić wcześniej to wchłanianie niż za późno. Kazał mi też zrobić usg j. brzusznej, bo miałam juz dwa razy atak kolki żółciowej, dwa lata temu co prawda żadne zlogi mi nie wyszły ale w ciąży takie rzeczy lubią się ponoć ujawniać....oby nie...okaże się we wtorek..
a widzisz, takie buty ja robilam 75g 13 tc bo mialam ponad 100 wynik, od tygodnia mierze cukier 7 razy dziennie i problem wlasnie czesto jest u mnie z cukrem na czczo po jedzeniu juz jest spoko, nawet ponizej normy ktora oni mi podali, bo jest od 90 do 120 godzine po jedzeniu, a ja mam od 72 do 95.
acha a w sumie ja po obciazeniu wynik mam spoko, bo wyszlo 103, tyle ze wlasnie przez ta na czczo wyslali mnie do diabetologa.
trzymam kciuki by ciebie to ominelo
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości