|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
ktg to dla mnie najbardziej meczace badanie
nie wyobrazam sobie miec podlaczony ten sprzet podczas porodu...mnie szlag trafia jak mam to na sobie 40 min.ktg pokazuje 3 wartosci: cisnienie dziecka, tetno i najwazniejsze ilosc i wysokosc skurczy. poza tym notuje ruchy dziecka wydaje odglosy jak woda bulkajaca w rurach albo scieki w kanalach
|
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Byliśmy dzisiaj z Tż na zajęciach SR, było o porodzie..
zajęcia trwały strasznie długo (prawie 3h )ale w sumie nie dowiedziałam się niczego nowego ![]() nie wiem, czy te zajęcia są takie kiepskie, czy to ja mam taką wiedzę super ale dowiedziałam się, że nie muszę mieć koszuli do porodu bo dostajemy w szpitalu oczywiście jeśli chce się rodzić w swojej to nie zabronią
|
|
|
|
#843 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
diabli ja sobie życzę przeciętniaka, bo się bym bała wypychać 4,5 kg
Moja gin powiedziała mi wtedy w tym 28 tyg, ze Młody jest spory, ze dobrze by było, jakby i 1100 ważył. Więc ja myślałam, ze on kawał chopaA i też ma długie nogi podobno. Tylko po kim nie wiadomo ![]() A co do badań - jak miałaś przepływy i wszystkie te pomiary to pewka, że mozesz sobie zaoszczędzić kolejnego badania, czasu i pieniędzy i się pytam kiedy w tym kraju będzie normalnie???? Wolę Polskę i Polaków, ale w Szwabii za NIC ciezarne nie płacą, jak urodzą to dzieci w aptece ZA DARMO ful rzeczy dostają. TO jes zachęta do rozmnażania. A u nas płaczą, ze mało dzieci, a tu takie rzeczy
|
|
|
|
#844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIE
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
już wiem!!!!!!!!!!!!!!!!!! śniło mi się, że to ty, nasza Weroniczko, urodziłaś jako pierwsza
kurde, jak się okaże, że miałam sen proroczy, to chcę nagrodę
|
#846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie moje szpitalne jedzenie smakowalo :P badania mialam podobne. dostalas zastrzyki na plucka dla malego? u mnie pewnie zalozyliby Ci pessar.
|
|
|
|
|
#847 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
![]() O matko jak mnie plecy bolą. Odwracam sue do spania i trochę się porozciagam w łóżku bo zaraz zejde normalnie... |
|
|
|
|
#848 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurcze ja na swojej SR też mam takie wrażenie, ale chodzą ze mną jakieś dziwne baby, zaspane toto ciągle, nieobecne duchem, wiec tylko ja zadaję pytania i wszyscy dziwnie na mnie patrzą Położna też spoziera spod byka i sprzedaje jakieś banały,ale moze to tak musi być. Może to ja komplikuję sprawę, a poród jest prosty jak s.r.a.n.i.e.
|
|
|
|
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam nadzieje, żę mój nie okaże się proroczy i zadna Agnieszka nie będzie z gołym tyłkiem po poczekalni paradować..
|
|
|
|
#850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak Ci się przyśnię to powiedz koniecznie ![]() dzisiaj nam położna mówiła o chronieniu krocza, że idzie to w dobrym kierunku i coraz mniej jest tych nacięć jeśli jednak widzą, że ma popękać to nacinają. I cieszą się jak mówią ciężarnej, że teraz będą z szywane, a one w szoku pytają "to ja byłam nacinana" jeśli muszą to tną na skurczu i wcale tego nie czuć ![]() położna opowiadała, że miała ostatnio taką sytuację że strasznie się wahała czy naciąć czy nie, bo widziała że idzie duuża główka, wiedziała że dziecko spore i rozum kazał jej naciąć, ale namacalnie czuła że krocze jest elastyczne i da radę. Kobieta urodziła dziewczynkę 4,8kg bez nacięcia i bez pęknięcia ![]() położna jak zważyła noworodka i zobaczyła na wadze 4,8 to mówi, że gdyby wiedziała to by nacięła krocze.. a tak się udało ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
![]() ostatnio jak pytałam o wiesiołka i liście malin to położna nie potrafiła mi za bardzo odpowiedzieć.. ta dzisiaj była bardziej ogarnięta bo pytaniem o masaż krocza i olejek migdałowy już jej nie zaskoczyłam |
||
|
|
|
#851 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-C
Cytat:
mama Mateuszka nie byla nacinana, pekla troszke i tez byla zdziwiona, ze ja musza zszywac nie wiem czy dziewczyny przekazaly, bo smsowo pisalam porade jednej z poloznych. pytalam o napar z malin i wiesiolka, stwierdzila, ze mozna stosowac, ale nie ma potwierdzonych badan, ze to cos daje za to bardzo skuteczne juz od polowy ciazy sa oklady z herbaty. torebki na krocze i lezymy podobno swietnie rozpulchnia,uelastycznia i pomaga uniknac nacinania. jedzenie migdalow natomiast ujedrnia skore i pomaga uniknac rozstepow ![]() Cytat:
charakterek po mamusi, hehe. smialysmy sie, bo kiedys mialam podpiete ktg podczas obchodu. wszedl ordynator, a na zapisie zero kopniakow...
|
||
|
|
|
#852 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.1
Dziewczyny, troche z zycia oddzialu polozniczego u Bonifratrow
![]() Masakra z wywolywaniem porodu. Jak kroplowka nie zadziala, nastepnego dnia kolejna, potem dzien przerwy. Kilka dziewczyn jest prawie dwa tyg po terminie a lekarzom sie nie spieszy. Dzieciaczki po porodzie mozna miec ciagle przy sobie, ale nie ma zadnego problemu zeby na cala noc czy kilka godzin dnia oddac na oddzial noworodkow zeby odpoczac. Daja duzo prezentow i gratisow ![]() Jakos malo interesuja sie kobietami po porodzie. Moze tylko ta jedna co ze mna lezy na salo bo to jej drugi porod byl ale urodzila wczoraj w poludnie, wieczorem juz normalnie funkcjonowala a dzis dopiero na wieczornym obchodzie lekarz ogladal krocze jak sie goi i ogolnie jak sie czuje. Jedzenie dzis: sniadanko: 2 kromki chleba, jajko, 2 plasterki szynki Obiad: ziemniaki, buraczki, mieso gotowane z indyka Kolacja: 2 kromki chleba, szynka. Full wypas ;p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#853 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nawet w nocy jak położę rękę na brzuchu to czuje jak mi "faluje". Może przez sen też się wiercą bo mają jakieś fajne sny
|
|
#854 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Witaj, wiesz z tym krwiakiem nie jesteś tu sama. Kilka dziewczyn miało też z nim przeżycia. Ja również, tyle, że w pracy mnie krwią oblało i w 8tc więc już w ogóle myślałam, że to na bank poronienie ( nie byłam jeszcze wtedy świadoma, że w ciąży można krwawić z miliona powodów). Nie mniej dobrze się widzę u Ciebie skończyło i super, że do nas dołączyłaś Cytat:
Z tego co wiem to tego nacięcia też nie widać jakoś specjalnie, więc ja już w ogóle mam do niego dość pozytywne podejście Cytat:
|
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
MamaIzabela witaj
Gratulacje córci Dużo przeszłaś, ale teraz będzie ok Moja córcia też potrafi szaleć, ale czasem ma spokojniejsze dni, chociaż z reguły szaleje.Veronic wyczytałam, że byłaś w szpitalu, ale dobrze, że już w domku. Oby leki pomagały. Axelko no to leżeć!! Aś wyczytałam, że masz nową koleżankę. Dzielna dziewczyna. 5 cm rozwarcia... o mamusiu... Trzymamy kciuki za nią
|
#856 |
|
Rozeznanie
|
U marcowo - kwietniowych jest kolejny nowy obywatel
![]() I fajny opis porodu: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...postcoun t=4349 |
|
|
|
#857 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje, ze jakos to ogarne i bede na biezaco. milo, ze zauwazylyscie moja nieobecnosc ![]() Vil - u mnie tez byla wiekszosc "przeterminowanych" i naprawde bylo mi ich zal chcialabym pojechac, urodzic i juz. a lekarze...heh u nas byl taki jeden robiacy obchod w 2 sekundy "stolec byl? no to do jutra" Cytat:
kiedys opowiemy dzieciakom jak to mamy lezaly razem i beczaly zeby pojsc do domu udalo Ci sie pozalatwiac urzedowo-pracowe sprawy? bo ja zaczynam chyba teraz koncem miesiaca i troche mnie to przeraza.a wiecie, ze ten sprzedawca z allegro rp_77 ma sklep doslownie 10 min spacerkiem od mojego domu? nie wiedzialam o jego istnieniu!---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
i sporo brzuchatych 2 tyg po terminie. rano lekarze przed obchodem planowali, ktore dzisiaj rodza hehe. mieli taki ruch, ze rodzilo sie po 11 dzieci jednego dnia. brakowalo sal porodowych... a jedzonko - dokumentuj. fotki mile widziane to byla moja szpitalna rozrywka.
|
|||
|
|
|
#858 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję pleców... ja to się wiercę non stop, ale mi wolno... po prostu mam "kopa" w nogach. za dużo jem może? nieeee... mało cholercia... no ale niech będzie, że zespół niespokojnych nóg mnie dopadł i muszę się wiercić ile wlezie, o! Cytat:
![]() Cytat:
ale nie przy każdym śnie mam wrażenie, że proroczy... przy tym, co Jenny okazała się facetem, to coś czułam, że się to kupy nie trzyma lecę spać!
|
|
#859 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tym falowaniem brzuszka nakręciłam już filmik . masz rację kopniaki czasem są nieprzyjemne w szczególności kopniak pod żebrem gdzieś (takie mam wrażenie) albo w pęcherz i nie wiadomo czy się zdąży do łazienki Gratuluję córci ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Wszystkim Mamusiom i ich brzuszkom życzę dobrej nocy
|
|
|
|
|
#860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i stwierdzila, ze jest malutki, ale przy mnie to duzy facet bo ja 1400...podobno bylam 2x chudsza. no i on ma 51cm, a ja mialam 40 hehe. nie wyobrazam sobie jaka musialam byc. szkoda, ze wtedy nikt nie wpadl na to, zeby zrobic mi jakas fotke. w kazdym razie wiem, ze bylam pokryta meszkiem, mialam zarosniete oczy, bez brwi i rzes...do domu wrocilam z waga 2kg i mama smiala sie, ze na poczatku zakladala mi ubranka lalki mojej siostry, bo tylko one pasowaly Axella, nie lubie takich niedomowien. nastepnym razem nie wychodz z gabinetu dopoki nie powiedza Ci wszystkiego do konca. bez sensu teraz 2 tyg. czekac i sie martwic. dzisiaj odbieralam wypis, spotkalam jedna z lekarek i jeszcze ja meczylam, czy aby na pewno nie musze sie przejmowac ta moja szyjka, pokazalam jej odebrane wyniki cytologii (bo ogladalo je 2 innych lekarzy) i ogolnie chcialam poznac jeszcze jej opinie lekarze podczas pobytu wypytywali mnie o tarczyce, ogladali wyniki, a ja meczylam ich co do wskazan cc, karmienie piersia, jodowanie, a kolejna ciaza...zadawalam milion pytan, ale pozniej na obchodzie lekarze sami mowili, ze jesli obawiam sie isc do domu bez wynikow cytologii (naczytalam sie o raku szyjki macicy), to oni mnie nie puszcza czasem trzeba byc upierdliwcem zeby spac spokojnie.Vil - ja tez pisalam dziewczynom, ze podziwiam Aaś za to lezenie w szpitalu tyle czasu. dla mnie 8 dni bylo wiecznoscia Gosiulka - babcia musi sie pogodzic z Eliza. pewnie po porodzie szybko oswoi sie z Waszym wyborem dziekujemy, ze za nami tesknilas ![]() Joasia - sliczne jajca! tez chcialabym cos zrobic, ale doba jest za krotka, nawet dla ciezarnej na l4 hehe. |
|
|
|
|
#861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też już wyłączam kompa i lecę spać, dobrej nocki |
|
|
|
|
#862 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-C
Cytat:
i maluchy na pewno wynagrodza jej caly ten ciazowy trud. u nas urodzily sie blizniaki w 31 tyg, druga parka w 33 i wszystko bylo ok nie dopytywalysmy o szczegoly, ale lekarze byli zadowoleni. pozdrow od nas kolezanke i przekaz, ze cale forum brzuchatych kibicuje i podziwia za wytrwalosc. po porodzie zapraszamy ja do nas plotkujcie o podwojnych wozkach i innych super rozwiazaniach...no i nie zapomnij czasem odwiedzic Mariolki ![]() ja wychodze z zalozenia, ze przetarlam sobie szpitalny szlak. poznalam zwyczaje, polozne. w sumie byly dla nas jak mamusie same swietne kobitki. zebralam wiesci o wyprawce, podpatrzylam inne dziewczyny szykujace sie do porodu...taka szkola rodzenia w pigulce Aaś, tez opowiadasz kolezance o forum i o tym jakie tu wszystkie fajne jestesmy? ![]() ![]() moje byly pod wrazeniem naszej wiedzy wszelakiej (od kosmetykow po wiesiolka Axella - l4 moze dostarczyc nawet menel spotkany na ulicy! mozesz je wyslac poczta (polecony). lez i sie nawet nie wyglupiaj, ze bedziesz wedrowala po urzedach...wygon tz i niech to szybciutko zalatwi. Ash, doczytalam o tescie goracej czekolady pojde przed wizyta, moze teraz w piatek? chyba wszystkie macie to juz za soba
|
|
|
|
|
#863 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witamy i czuj sie jak u siebie nie stresuj sie, wszystkie urodzimy szybko, gladko, a po porodzie bedziemy top model! ja kraze wokol dnia mamusi i licze, ze bedzie mi dane spedzic go juz z corcia poza brzuchem.ja tez mialam przeboje na poczatku ciazy, plamienia i lezenie 5 tyg. a pozniej trafilam tutaj i ciaza minela jak jeden dzien Cytat:
u mnie ciagle spadalo, 10,5 ale oprocz tego inne wyniki w dolnych granicach. Pola - gratuluje udanej wizyty i mozliwosci podpatrzenia malej Gold rybko pochwal sie fotelem! rozstepy z czasem beda biale...ja mialam takie w okresie dojrzewania. pod kolanami z tylu. wygladalam jakby mnie ktos lal kablem u siebie wypatrzylam jeden rozstep na brzuchu, zrobil sie kolo blizny po laparoskopii, ale od razu go zaczelam smarowac i dzisiaj nie jest juz taki czerwony. oby byl pierwszym i ostatnim. Axella - przejrzyj sobie mamusie styczen-luty i zobaczysz, ze cc to prawie polowa ich porodow...wiadomo, ze kazda woli sn, ale lekarze wiedza co robia niczym sie nie martw. ja juz jakos oswoilam sie z mysla, ze raczej cc.polozne opowiadaly nam, ze czasem dziewczyny tak sie blokuja przed porodem, ze we wskazaniach trzeba wpisac "strach przed porodem sn" i to juz wystarczajacy powod do cc. ale nie ma czegos takiego jak cc na zyczenie, nie w panstwowym szpitalu ![]() a jeszcze Wam zapomnialam napisac, ze w szpitalu 3 razy odwiedzil nas kapelan sympatyczny mlody. wypytywal o dzieci. mama Mateuszka za jakis czas ma termin slubu, chodzila juz na nauki przedmalzenskie. ksiadz w jej parafii nie dal rozgrzeszenia...ten w szpitalu porozmawial z nia, powiedziala mu szczerze jak wyglada jej sytuacja, ze wiek, ze choroby, ze slub zaplanowany. i bez problemu mogla sie wyspowiadac, przyjac komunie. ona w ogole jakos to wszystko miala chyba "zaplanowane". dzien przed porodem ksiadz, wielkie obzarstwo (z nerwow) pozniej pol dnia przespala (w oczekiwaniu na kolejna kroplowke) i taka GOTOWA poszla rodzic
|
||
|
|
|
#864 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy ktorejs z was wyszla cytologia 3 grupa? Bo mnie taka wyszla jak sie okazalo przed ciaza i Moj gin powiedzial ze nie jest towskazanie do cc ale rozne opinie czytalam w necie
|
|
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
dobranocka!
|
|
|
|
#866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w koncu 3 lekarzy powiedzialo mi to samo i dopiero wtedy uwierzylam, hehe, ze szyjka jest urazliwa, taki jej urok i mam sie niczym nie martwic. po porodzie powtorzymy cytologie i bedzie ok. a skoro jest II gr. to wynik fajny. polecam jednak zaufac Twojemu ginowi, bo wujek google i internet czesto jest zlym doradca ![]() a teraz juz naprawde ide spac! |
|
|
|
|
#867 |
|
Wtajemniczenie
|
Diabli- mnie tez juz meczy temat wozka, dlatego zwalam to na Tz
, on pozytywnie nastawiony do wszystkiego mowi zeby sie przejmowac, najwyzej kupi xlandera bo mu sie podobal jak ogladalismy z reszta wozek nie jest od razu potrzebny a z fotelikiem nie bedzie problemy, damy rade ![]() Axella- no to teraz dobrze piszesz taka postawe to ja rozumiem Ech spac mi sie nie chce, mysle o tym, ze Tz ma dzis urodziny a on spi jak zabity
|
#868 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
Zaj..e..b..is..cie do rozstępów na cyckach doszły rostępy na udach... i jeszcze w lustrze widze ze mi cycki zaczeły wisieć jak u starej baby... po prostu koszmar jakiś..
|
|
|
|
#870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
Cytat:
Nie wiem czy wam opowiadałam o jednym dyżurnym lekarzu który na pytanie o utrzymujące się wysokie ciśnienie odpowiedział: "wie pani, ja to mogę pani życie uratować jakby coś się działo, a z takimi rzeczami to do lekarza prowadzącego na porannym obchodzie" Vil damy radę! zamów sobie jakiś bezglutenowy frykas u męża i od razu lepiej ci się zrobi;-) |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

nie wyobrazam sobie miec podlaczony ten sprzet podczas porodu...mnie szlag trafia jak mam to na sobie 40 min.
wydaje odglosy jak woda bulkajaca w rurach albo scieki w kanalach

)
oczywiście jeśli chce się rodzić w swojej to nie zabronią
i się pytam kiedy w tym kraju będzie normalnie???? Wolę Polskę i Polaków, ale w Szwabii za NIC ciezarne nie płacą, jak urodzą to dzieci w aptece ZA DARMO ful rzeczy dostają. TO jes zachęta do rozmnażania. A u nas płaczą, ze mało dzieci, a tu takie rzeczy

ta dzisiaj była bardziej ogarnięta bo pytaniem o masaż krocza i olejek migdałowy już jej nie zaskoczyłam 

07.07.2012
Moja córcia też potrafi szaleć, ale czasem ma spokojniejsze dni, chociaż z reguły szaleje.
....