|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Motylku, pozwól, że dopytam Cię jeszcze o to Vichy. Wystarczy,że się zarejestruję na stronię i kliknę ten baner o którym mówiłaś i mogę odebrać próbki w jednej z aptek? Nie muszę przechodzić przez te wszystkie produkty? Bo nie ma tam nigdzie formularza, że chcę odebrać próbki w tej i tej aptece więc nie jestem pewna....
|
|
|
|
#813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
i dlatego podziwiam że takie cuda Ci wychodzą
|
|
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, mam tyle zaleglosci w domu, ze nie mialam czasu dzisiaj wejsc na forum. otwieralam kilka razy i nie udalo mi sie nic poczytac. czekala na mnie skrzynka mailowa i 500 nieprzeczytanych maili, w tym 95% to reklamy
poza tym znajomi na fb wypytujacy co i jak...musze rozliczyc pity, sprawdzic czy tz ogarnal wszystkie rachunki :P sporo tego. bylam dzisiaj w szpitalu po wypis i l4, na szczescie dostalam do 28go, wiec nie musialam biec dzisiaj do gina i zalatwiac kolejnego (myslalam, ze szpital da tylko za pobyt). pozniej od razu zus, jakies zakupy, spacer - pogoda jak najbardziej zachecala, a po 8 dniach w lozku naprawde go potrzebowalam w ogole super bylo sie wyspac w swoim lozku, bez pobudki o 6 rano na mierzenie temp. :P poczulam wiosne!!! nie sadzilam, ze tak niewiele mi trzeba do szczescia ![]() Aaś, w moim szpitalu tez jest poradnia laktacyjna...ale to panie "przystawiac przystawiac" hehe. Pawie oczko- mnie w szpitalu podniesli hemoglobine. dostawalam tardyferon 2x1 (rano, wieczor) i w poludnie ascofer 1x. z 10.5 zrobilo sie 11.7 sprobuj. aaa i jedz migdaly, one tez maja zelazo i sa lepsze niz ten buraczany sok, ktory mnie wychodzil bokiem ![]() Pola - ta dziewczyna trafila do szpitala w wielkim plamieniem, podejrzewali polip. miala tez miesniaka, ogolnie wyciety jajnik i sporo roznych dziwnych operacji. mieli obserwowac plamienie, dzieciaczkowi podali profilaktycznie zastrzyki celeston (na rozwoj plucek, ja tez je mialam). kiedy plamienie troche sie uspokoilo miala obiecane wyjscie do domu. lekarka stwierdzila, ze jeszcze ja zbada i moze sie pakowac...rodzina juz na nia czekala. no i na fotelu cos tam bylo nie tak, jakies skrzepy, wiec usg. wtedy okazalo sie, ze wod jest naprawde malo i "pani musi dzisiaj urodzic". dostala jakas testowa kroplowke (chyba crp sie to nazywa? ) i miala lezec. w nocy zaczela panikowac, obudzila nas, ze znow krwawi, ze maly strasznie szaleje...moze to juz nerwy byly. polozne robily ktg. po 24 godzinach kolejna kroplowka (schodzila 3 godziny), po niej 3,5 godz i maly byl na swiecie. owinal sie biedny pepowina. niczym sie nie stresuj, Nelka tez jest baaaardzo aktywna, ale na usg wod plodowych duzo, wiec po prostu mam malego dzika u nas to chyba rodzinne. obawiam sie, ze moze byc jeszcze wieksza rozrabiaka niz jej trzech kuzynow razem wzietych :PVil - niczym sie nie martw, jestes pod kontrola zreszta z Twoim terminem to ja juz bylabym naprawde wyluzona. ten szpital tak na mnie podzialal...dla nich 2kg dziecko to juz konkretny dzidzius w 36 tyg juz mozna rodzic. poszlam dzisiaj odebrac wypis i odwiedzilam kolezanki. okazalo sie, ze kol nr 2 (ta z obrzekiem nogi), ma jednak za wysokie cisnienie, dzisiaj miala spotkanie z internista, wykluczaja zakrzepice. no i zalamana, bo liczyla, ze dzisiaj wyjdzie, a tu jakis skurcze i chyba jeszcze polezy...u Ciebie pewnie tez beda kilka dni to cisnienie normowac ciesze sie, ze trafilam na sale, gdzie nikt nie kazal gasic swiatla i tv moglabym ogladac nawet cala noc :P mam nadzieje, ze masz rownie wyrozumiale wspollokatorki hehe Justyna - z tego co mowila mama Mateuszka to przed porodem polozna robila z nia baaardzo szczegolowy wywiad i ustalaly plan porodu. pytala czy chce znieczulenie, ona na to, ze nie wie i ze moze da rade bez. polozna smiala sie, ze zazwyczaj mamuski o nie blagaja wiec zaznaczyla, ze chyba ze chce...ale czy w koncu je miala nie dopytalam. wybor na pewno byl. podobnie z wanna, jest dostepna i mozna w niej rodzic, ale chyba tylko wtedy jak zaplacisz za polozna zeby byla obecna caly czas.szpital nastawil mnie na dobre tory chodze spac o polnocy, wstaje kolo 8-9 w nocy max 2 razy siku ps. Nela wazy 1750 wedlug szpitalnych dosc dokladnych badan (prawie jak polowkowe). duza panna
|
|
|
|
#815 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
Może trochę późno założyłam konto na wizaz, ale lepiej późno niż wcale ![]() Ogarnął mnie stres przedporodowy i pomału próbuję odnaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Datę porodu mam na 23-06-2013, będzie dziewczynka Nadia Pozdrawiam wszystkie Mamusie. |
|
|
|
#816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#817 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ok, więc pierwsze pytanie Czy którąś z Was dzieciaczek też tak mocno kopie? Przeczytałam, gdzieś ostatnio, że od 26 tc można notować aktywność Dzidziusia bo po porodzie będzie podobnie, to się załamałam![]() Moja dzidzia kopie non-stop może godzina przerwy w ciągu całego dnia xD Czy któraś z Was ma podobnie?? |
|
|
|
|
#818 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też chce urodzić sn, ale jak okaże się, że mam poważne wskazanie do cesarki, to pogodzę się z tym szybko. Dziś czekając do dentysty rozmawiałam z babeczką, której synowa urodziła w zeszły piątek, zaczęła rodzić sn, rozwarcie bardzo wolno postępowało, zrobili jej usg, na którym okazało się, że główka dziecka jest dość duża, w dodatku było już okręcone pępowiną więc szybka decyzja o cesarce. Wszystko dobrze się skończyło, maluszek zdrowy, mama szybko doszła do siebie, karmi go od początku. Tak więc dziewczyny musimy się pogodzić z naszym przeznaczeniem a nie mówić, że w grę wchodzi poród sn i nic innego
|
|
#819 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Nelki
|
|
#821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Napisz może skąd jesteś, może któraś mieszka w okolicy to będzie z kim na spacerki chodzić
|
|
#822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#823 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O kurcze jeśli to prawda to nie zazdroszczę, ale z drugiej strony gratuluję takiego fajnego ruchliwego Maluszka. Mój synek ma różne zrywy, raz nie spałam cała noc, tak dokazywał, nie mogłam sobie znaleźć pozycji Ale ogólnie grzeczna z niego Dzidzia, co jakis czas daje Mamie znak, że wszystko ok. Jak za długo śpi, to go trochę poruszam, pogłaszczę, przekręci się, to ja spokojna. Jakby był taki grzeczny, to super Ale mój brat prawie się nie ruszał, a potem tak nam dał wszystkim popalić...WIęc to chyba tak nie do końca. Ja z kolei czytałam, że aktywność dziecka o niczym nie świadczy... Bądź tu madry człowieku
|
|
|
|
|
#824 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
uffff.. nadrobiłam
ale prawie nie cytowałam bo już nie miałam siły ![]() Cytat:
Cytat:
ale dobrze, że już jesteś w domku oszczędzaj sięCytat:
a Ty się troszkę oszczędzaj, bo latasz jakbyś miała w doopie motorek ![]() no i te wszystkie wędrówki po sklepach, zakupy itp. teraz muszą spaść na Tż. Na szczęście wyprawkę już masz więc możesz leżeć spokojnie ![]() a jeśli chodzi o lekarza, to tak jak dziewczyny Ci już pisały. Na pewno miał na myśli rozejście spojenia łonowego.. Trzymam jednak mocno kciuki żeby ten ból minął i żeby okazał się fałszywym alarmem ![]() Cytat:
zwłaszcza to pierwsze z lewej ![]() chciałam zrobić takiego kurczaka,w weekend to Ty chyba wrzucałaś link do stronki z dekoracjami wielkanocnymi które mnie zainspirowały Cytat:
a ja się męczyłam i nadrabiałam ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#825 |
|
Raczkowanie
|
KILKA ZDAŃ O historii ciąży tak na początek
![]() A więc jak już pisałam termin porodu to 23 czerwiec, będzie córcia, ale to jeszcze nie wiadomo, bo wszystko się może zdarzyć Mija nam właśnie 26 tydzień ciąży.jest to moja druga ciąża. Pierwszą straciłam ;( w kwietniu 2010 roku. Ciężko było się otrząsnąć dlatego z mężem długo nie straliśmy się o dzidzie. Ale gdy już nadszedł ten czas i 15 października na teście ciążowym zobaczyłam dwie różowe kreski skakaliśmy z radości. Od początku bardzo na siebie uważałam, chodziłam pryw. do bardzo dobrego ginekologa w Kielcach ponieważ baliśmy się, że może zdarzyć się to co trzy lata temu. Nawet gin. dmuchał na zimne i przy każdej wizycie robił usg, czy z Dzidzią jest ok. No i niestety mimo starań nie było pięknie i kolorowo w 15 tc siedząc w domu przed komputerem zaczełam bardzo krwawić, dostałam histerii bo myślałam, że to już koniec.Naszczęście mąż był w domu, pojechaliśmy szybko do szpitala dali mi duphaston i Dzidzię udało się uratowac. Okazało się że był to krwiak podkosmówkowy. Więc 4 tyg bezwzględnego leżenia. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło i Dzidzia rośnie zdrowa
|
|
|
|
#826 |
|
Rozeznanie
|
diabli a który jesteś tc? Gratki takiej dużej Córci
|
|
|
|
#827 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a czemu taka zła minka? Cytat:
w jednym dają remifentanyl w drugim gaz ZZO nawet bym nie chciała,![]() kuzynka poprosiła o nie a potem ją uswiadomili że ma leżeć... bardzo żałowała Cytat:
super!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Justyna, ja nie rozumiem dleczego musisz sie dostosować bo u nich mieszkacie No i jestem dorosła, czyli sama decyduję o swoim życiu A ja musze się pochwalić że dzisiaj po 5 dniach szycia skończyłam pokrowiec na fotel do karmienia wyglada super
|
|||||||
|
|
|
#828 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
cudny widok. juz nie moge sie doczekac az moj tz zostanie tatuskiem i swiata poza mala nie bedzie widzial. zreszta juz teraz porwalam go zeby zobaczyl malego, bo mama malego prosila mnie czasem zebym wpadla na plotki albo popilnowac malego jak chciala sie wykapac (lezala sama w sali, dopiero pozniej dostala kolezanke) i moj tz, ktorego do tej pory dzieci innych srednio obchodzily naprawde byl pod wrazeniem i troche wzruszony wyszedl z sali i mowi: Nelka tez bedzie taka fajna i pewnie bedzie miala dluzsze wlosy, bo to dziewczyna dziewczyny, nie kupujcie tych koszul z otworkami na cyce (zapinane na guziczki - od pachy wzdluz), bo wszystkie laski z maluchami chodzily i klely, ze to sie odpina hehe. budzily sie rano z cycami na wierzchu
|
|
|
|
|
#829 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze, ze już wszystko dobrze.
|
|
|
|
|
#830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W tej ikonie o testowaniu jest załacznik aptek, które biorą udział - podajrze w pdf. Sprawdzacie, które apteki biorą udział idziecie do apteki i odbieracie - o ile jeszcze mają. Ja dziś mamę rejestrowałam i TZ znów odebrał. Na te pytania odpowiada się dopiero jak przetestujecie ![]() Ash czyli tak jak napisałaś - zarejestrować si ę, sprawdzić apteki które biorą udział i odebrać. Tu lista: http://poland.vichy.pl/sections/nowo...doc/Apteki.pdf
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-03-20 o 21:44 |
||
|
|
|
#831 | |
|
Raczkowanie
|
dziękuję
Cytat:
![]() a jutro lecę po materiały i robię właśnie kurczaczka i kaczorka zobaczymy co mi wyjdzie
|
|
|
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
wedlug szpitala zostalam przyjeta w 29 tyg (11.03), wychodzilam 30 i 3 dni
http://www.suwaczki.com/tickers/oar843r87vkm1yvb.png wiec jak dla mnie 31 a waga u gina 7 marca malej wyszlo 1336 gramow, wiec nie chcialo mi sie wierzyc, ze w 4 dni przybrala az tyle :P szpitalne usg jest jednak dokladniejsze - mam wypisane wszystkie pomiary i masa plodu wedlug AC 1800gramow, wedlug Sheparda 1747g. (ac to chyba chyba pomiar brzuszka). ogolnie pomiary ma na 29-31 tydzien. stopien dojrzalosci lozyska wg Grannuma II, polozenie juz podluzne glowkowe! (myslalam, ze stad te plamienia, bo 7go byla nadal glowka do gory), kieszonka wod plodowych 35mm (musze o tym poczytac, bo nie wiem o co chodzi). szyjka T dl. 39mm.
|
|
|
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
MamaIzabela witaj
ale miałaś przeżycia. Współczuję tej ilosci nerwów. Teraz już musi być wszysko pięknie Diabli, dobrze że juz wróciłąś do domu Widziałąm przed chwilą zdjęcia Juniora, matko jaki on śliczny Axela myślę że gin martwi się o rozejscie spojenia uwazaj na siebie ale nie zamartiaj się na zapas. Zwolnienie mozesz wysłać pocztą. A u Was nie dostarcza się zwolnienia do pracodawcy?
Edytowane przez gold-fish Czas edycji: 2013-03-20 o 21:57 |
|
|
|
#834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#835 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
Dokładnie tak napisała Aas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a nogi w górze to tylko zylakow nie będziesz mieć I oszczędzaj się więcej! |
|||
|
|
|
#836 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
Kurcze, a ja kupiłam dwie )
|
|
|
|
|
#837 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to Nelcia fajna dziewczyna Myślałam, ze mój synek duzy (w 28tc 1396), a tu dzioucha go przerosła W poniedz. mam wizytę, ciekawa jestem co tam u Wojtka. Ale nigdy jeszcze nie miałam takiego opisu jak ty wyzej...ale to chyba ze szpitala, wiec może dlatego. Mi tylko mówi "z dzieckiem ok, łożysko w porządku, wód wystarczająco". I tak szybko, szybko, nie nadazam się napatrzyć na mojego potomka. Ale juz niedługo usg 3 trymestru, tam wszystko ładniej widać
|
|
|
|
|
#838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
troche odpuscilam temat wozkow, wiec nie wiem co w koncu wybierzemy. licze, ze moj tz w koncu pomoze mi podjac jakas decyzje to my poczekamy na Was...i moze wtedy bedzie latwiej. co 4 glowy rodzicow to nie jedna ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
on wszystkie nas tam tak rozczulal...dorabialam jako nianka pilnujac go wieczorami, gdy mama chciala sie isc umyc. rodzina mamuski mieszka dosc daleko od Bielska, wiec nie miala meza przy sobie wpadal na chwile po pracy...ja tez sciskalabym go caly czas, gdyby nie moja buntowniczka kopiaca z dolnego pietra Axella, mnie tez okropnie boli spojenie. lekarze w szpitalu mowili, ze to wina tych strasznych ortopedycznych lozek Kamciatka, lekarze w kolk powtarzaja, ze Nela bedzie sredniakiem-przecietniakiem jesli chodzi o wage ma dluuuugie nogi. ale pod wzgledem ruchliwosci bila na leb wszystkie inne brzuszkowe dzieciaki podobnie na ktg...zwiewala jak Aasiowe dziewczynki, ale one sa dwie, wiec "w kupie sila" co do pomiarow - polowkowe prenatalne mialam takie dokladne, a teraz w szpitalu tez zrobili takie badanie. mam wyszczegolnione te wszystkie BPD, FL, AC, AFI, przeplywy i inne cuda. ja to szpitalne badanie chyba potraktuje jak usg prenatalne 3 trymestru i zaoszczedze jakies 300zl hehe.
|
||
|
|
|
#839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo chciałabym urodzić sn ![]() ale jeśli lekarz stwierdzi, że powinnam mieć cc to nawet nie będę dyskutowała.. najważniejsze to zaufać lekarzowi i położnej, oni znają się najlepiej i wiedzą co robią Cytat:
współczuję ale teraz już wszystko musi być ok
|
||
|
|
|
#840 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i licze na to iz sie uda :prsi: ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.

i dlatego podziwiam że takie cuda Ci wychodzą
poza tym znajomi na fb wypytujacy co i jak...musze rozliczyc pity, sprawdzic czy tz ogarnal wszystkie rachunki :P sporo tego. bylam dzisiaj w szpitalu po wypis i l4, na szczescie dostalam do 28go, wiec nie musialam biec dzisiaj do gina i zalatwiac kolejnego (myslalam, ze szpital da tylko za pobyt). pozniej od razu zus, jakies zakupy, spacer - pogoda jak najbardziej zachecala, a po 8 dniach w lozku naprawde go potrzebowalam 
) i miala lezec. w nocy zaczela panikowac, obudzila nas, ze znow krwawi, ze maly strasznie szaleje...moze to juz nerwy byly. polozne robily ktg. po 24 godzinach kolejna kroplowka (schodzila 3 godziny), po niej 3,5 godz i maly byl na swiecie. owinal sie biedny pepowina.

też chce urodzić sn, ale jak okaże się, że mam poważne wskazanie do cesarki, to pogodzę się z tym szybko. Dziś czekając do dentysty rozmawiałam z babeczką, której synowa urodziła w zeszły piątek, zaczęła rodzić sn, rozwarcie bardzo wolno postępowało, zrobili jej usg, na którym okazało się, że główka dziecka jest dość duża, w dodatku było już okręcone pępowiną więc szybka decyzja o cesarce. Wszystko dobrze się skończyło, maluszek zdrowy, mama szybko doszła do siebie, karmi go od początku. Tak więc dziewczyny musimy się pogodzić z naszym przeznaczeniem a nie mówić, że w grę wchodzi poród sn i nic innego
dla Nelki 

Ale mój brat prawie się nie ruszał, a potem tak nam dał wszystkim popalić...WIęc to chyba tak nie do końca. Ja z kolei czytałam, że aktywność dziecka o niczym nie świadczy... Bądź tu madry człowieku

Dobrze, ze już wszystko dobrze.
Nie byłam w stanie jej całej wypić i w połowie się zamieniłam z TŻ na jego capucino (z cukrem