|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
ja myślalam, że to będzie jak targi ślubne
|
#1742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A widzisz co do tych nagród, to tak mi się właśnie wydawało, ale w sumie nie wiem jakim cudem oni dwa głosy wrzucili, bo mi pomimo, ze byłam z mężem i byliśmy oboje zgłoszeni, dali tylko jedną karteczkę ![]() Gratuluję rogala Też jak o nim opowiedziała położna, to pomyślałam, że fajnie byłoby wygrać takie cudo ![]() Ja nie robiłam pappa, bo wcześniej zdecydowałam, ze zrobię jeśli na usg wyjdzie coś niepokojącego Też trzymam kciuki, żeby było ok ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
wstalam
rany jakie brednie mi sie dzis snily...najpierw ze zaprosilam duzo osob na impreze,osoby te przyszly a lodowka pusta kilka plasterkow szynki znalazlam ledwo w zamrazarce haha a teraz mi sie snilo ze jestem wspolczesnym kopciuszkiem buahaha skad sie takie sny biora tyle sie nasprzatalam w tym snie ze w realu chyba nie mam sily, a tez by sie przydalo
|
|
|
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No musiał dać A jaki był potem z siebie dumny ![]() Kurcze, żałuję, że nie poszłam w innej kolejności, czyli położna, foteliki i na końcu ratownik. Bardzo mi zależało na położnej, a u nas był szorcik Za to mam wrażenie, ze ratownik w dowolnym momencie tak samo ciekawie by opowiadał ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
![]() Ale nic, tak czy tak, na warsztaty warto pójść |
||
|
|
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() te losy niesprawiedliwe no ale cóż ja tez dostałam jeden kupon... szkoda mi tych Mamuś co nei wygrały a nagrody były fajne, a ta babka naprzykład dostała 3. |
|
|
|
|
#1747 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1749 | ||
|
Zakorzenienie
|
O qrde to dziecko dostało tyle glukozy, że Ci w brzuchu zrobi wierceniem spustoszenie:P
Cytat:
To do ataku my ostatnio tylko rano, bo wieczorem ja się do niczego nie nadaję ![]() Cytat:
oby to była jakaś pomyłka, ale biedna teraz musi być załamana Jeśli ten test się myli to ja nie chcę go robić ![]() Pochwalę się, że odebrałam właśnie przesyłkę z allegro. Kupiłam sobie czarne rurki i jestem bardzo zadowolona |
||
|
|
|
#1750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystkie z Wro![]() ja też żałuje, ja na poczatku weszłam do dwójki właśnie ale nie było miejsc siedzących i przeszliśmy do 3. ratownik opowiadał tak, że pamietam każde jego słowo, głośno zrozumiale no i z usmiechem! fajny fajny;pMąż był dumny bo miał z czego hehe mój tez był dumny jak powiedział, że faceci mają przyjemność wizualną jak kobieta karmi piersią myślałam, że umrę jak to usłyszałam, ale położna na szczęście była bezbłedna
Edytowane przez Lolaaaaaaa88 Czas edycji: 2013-03-21 o 09:28 |
|
|
|
|
#1751 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aaa... to ja Ciebie już też kojarzę
|
|
|
|
|
#1753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale za to teraz na ulicy cię nie przepuszcze hahamuszę zajrzeć do klubu bo widziałam już kilka buziek i zakodować wszytskich;D\ w ogole to wczoraj przed samymi warsztatami dostałam wiadomość od siostry TŻa z jej żalami i taka byłam zdenerwowana, że dopiero dzisiaj mi przeszło, abo jak coś ciekawego opowiadali to zapominałam, także uznaję je za udane;p Edytowane przez Lolaaaaaaa88 Czas edycji: 2013-03-21 o 09:34 |
|
|
|
|
#1754 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jutro mam wizytę, ciekawe co sie zmieniło, ile urosło.Mam nadzieję, że wszystko w porządku.Może w końcu poznam płeć.Jutro będzie równo 14 tygodni.Ale szybko leci, niedawno był ósmy. |
|
|
|
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Problemów zdrowotnych nie było. Ja jedynie miałam podniesioną prolaktynę, ale lekiem ziołowym ją zbiłam i się udało |
|
|
|
|
#1756 |
|
Zakorzenienie
|
możemy się kiedyś na spacer w weekend umówić, bo ja muszę do Wro przybyć
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten bałagan był najgorszy...
|
|
|
#1758 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To znaczy pamiętam, że osobę znam, ale jak ma na imię i skąd ją znam ni huhu...---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
Spacer i kawka... albo czekolada Cytat:
|
|||
|
|
|
#1759 |
|
BAN stały
|
Szkoda, że już nie mieszkam we Wro bo bym poszła z Wami
|
|
|
|
#1760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2- za 2 lub 3 razem 3 - w sumie nie wiem, chyba za 4 cyklem, ale mialam nieregularne bo konczylam laktacje i chyba drugi z porzadna owulacja (zawsze kłuje mnie w jajniku na owulke) sie udalo no płodna jestem, nie ma co... |
|
|
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
ja czekolada bo kawy nie lubię
|
#1762 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No ja mam plamienia i skurcze co jakiś czas, nie udało mi się odstawić duphastonu i powiedziała lekarka, że dopóki nie odstawię wszystkich leków podtrzymujących i nie będzie plamień, to nie możemyCytat:
Położna była świetna i stwierdziłam, że chyba doniej się wybiorę do szkoły rodzenia, już z nią wczoraj gadałam chwilę Też mi się nie podobało z tymi nagrodami, że niektórzy mieli po 2 losy i nie rozumiem, czemu koleś wrzucił z powrotem te same losy do głównej nagrody... ale ogólnie naprawdę super![]() Cytat:
![]() [QUOTE=vea7;39892682] ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1763 |
|
BAN stały
|
Normalnie pierwszy dzień wiosny a tu śnieg i mróz i nie zanosi sie na lepiej.Jeszcze ma być minus kilkanaście stopni.
Wczoraj była znajoma teściowej i stwierdziła, że "wyglądam na dziewczynkę". |
|
|
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=vea7;39893159]Kurcze, ja nie mam pamięci do twarzy
To znaczy pamiętam, że osobę znam, ale jak ma na imię i skąd ją znam ni huhu...hehe to tak jak ja, widzę foty a potem i tak nie rozpoznam, dlatego napisałam, że musze zakodować ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Jak najbardziej Spacer i kawka... albo czekolada Czekolada <3 |
|
|
|
#1765 |
|
BAN stały
|
To co ja mam powiedzieć? 2 razy w życiu powinęła mi sie noga przy antykoncepcji i za każdym razem zaszłam w ciążę.
|
|
|
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
To widzę, że niektóre z Was też mają przejścia z ciążą. Ja na hiperprolaktynemię leczyłam się już 6 lat jak zaszłam w ciążę. Generalnie leki łykałam, prolaktyna nisko, owulka była, myślę, że u mnie właśnie ten nieszczęsny mięśniak był problemem i przeszkadzał fasolce w zagnieżdżeniu się. O drugie dziecko chciałabym się zacząć starać dosyć szybko, tak żeby z rocznego macierzyńskiego przejść od razu na L4 ciążowe
Ale to marzenia, w praktyce może to troszkę potrwać...
|
|
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
my za pierwszym razem
hmmm hmmm to Ty Papalinka tez byłas z nami w grupie? no nie wierze!;p si lody, czekolada! mysle, ze damy radę i to i to obskoczyć
Edytowane przez Lolaaaaaaa88 Czas edycji: 2013-03-21 o 09:49 |
|
|
|
#1768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio czytalam o nadpłodnosci czy wlasnie plodnosci mimo antykoncepcji http://www.papilot.pl/ludzie/16236/W...-plodnosc.html to juz rzeznia! |
|
|
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj w pracy bardzo się wnerwiłam, kiedy usiadłam poczułam 3 pod rząd stuknięcia w brzuszku. Malec się odezwał. Wtedy zrozumiałam, że nie jestem sama i nie mogę się stresować, bo to samo czuje dziecko. Na tym etapie ciąży (16 tc) słyszy bicie mojego serca. Robiłam wszystko aby je uspokoić i aby malec wiedział, że jego mama jest już spokojna. Ja po prostu próbuje podchodzić do wszystkiego z dystansem, zrelaksować się pomaga mi kąpiel w wannie, rozmowa czy przytulenie do męża, sen a nawet kupno jakiegoś smakołyka. Po kąpieli smaruje swój brzuch olejkiem, bardzo mnie to odpręża i zbliża do małego. W ogóle kontakt z malcem powoduje , że wszystko inne nie ma dla mnie większego znaczenia.
|
|
#1770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja brałam tabletki/plastry i nie zawiodły pszczoa niezły plan chociaż dwoje maluszków ojej
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

powiem Wam, że ja jestem bardzo zadowolona, ze poszłam, dziękuje, że któraś z Was powiadomiła nas, że cos takiego istnieje. Było dużo przydatnej wiedzy, duzo śmiechu, dużo gratisów
no i na koniec super nagrody mi się udało wygrać poduszkę 'rogala' przydatną do karmienia dzidziusia. 

Też jak o nim opowiedziała położna, to pomyślałam, że fajnie byłoby wygrać takie cudo
kilka plasterkow szynki znalazlam ledwo w zamrazarce haha a teraz mi sie snilo ze jestem wspolczesnym kopciuszkiem buahaha skad sie takie sny biora
Za to mam wrażenie, ze ratownik w dowolnym momencie tak samo ciekawie by opowiadał 

chrzestna mojej corki tez jest w ciazy tylko chyba tydzien albo dwa mniej niz ja. robila ostatnio genetyczne usg, wszystko bylo w porzadku, ale lekarka zaproponowala jeszcze test pappa bo ma 28 lat. no i dostala wyniki i powiedziala mi dzis ze wyszly tragiczne i ze dostala skierowanie na amniopunkcje i obowiazkowo wizyta u genetyka
oby to była jakaś pomyłka, ale biedna teraz musi być załamana