Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-21, 08:41   #151
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

Bry.

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
wiecie co!!!!!!!!!!!!
ja juz druga noc z rzedu nie umiem spac, budze sie o 3 nad ranem ide na sikanie, a pozniej leze godzine i spac nie umiem.
wiec juz dzis wstalam bo zmeczylam sie tym lezeniem no i glodna sie robie.
wczoraj to samo bylo i dzis powrotka.
nie bylo by nic w ty zlego, ale ja do pracy od 14 do 20 musze byc zywa, a nie spac

ktos cos slyszal o bezsennosci i nocnym glodzie w ciazy??

wstawac!!!!nudzi mi sie
Miewam to samo. Idę siku, a potem się przewracam z boku na bok godzinę, dwie... Nie zmieniałam nic w trybie życia, a NIGDY PRZENIGDY nie miałam ani pół sekundy problemu ze snem - zarówno z zasypianiem, jak i potem ze spaniem całą noc.
Więc po prostu - taki urok ciąży. Trzeba przetrwać. Ja czasami budzę się na godzinę przed budzikiem i już nie umiem zasnąć...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 08:46   #152
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku
Oczywiście za pięknie założony wątek

Jaką piękną zimę mamy Tej Wiosny...

Ja się witam z 21 tygodniu
No i dziś wizytujemy o 12.30 potem jazdy i wieczorem do domku...
za tydzień i oczywiście za wizytę

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Zaczął padać śnieg z deszczem

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 08:54   #153
misiaczka555
Wtajemniczenie

Ale okropnie dzidzia płacze na pobraniu krwi
Nie wiem jak bym to zniosła gdyby to było moje dziecko, już teraz mi sie płakać chce

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 08:55   #154
Ewusia709
Zadomowienie

Dzień dobry !!!

u nas pada deszcz ze śniegiem samochodu nie mogłam dzisiaj z śniegu odkopać bo wczoraj nie był odśnieżany, ten śnieg się trochę stopił i zamarzł i trzeba było walczyć z tym zlodowaceniem. Gdzie ta wiosna??

Trzymamy za dzisiejsze wizytacje
I gratulujemy nowo rozpoczętych tygodni

Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
Witam sie i ja w nowym watku

Relacja z wizyty:
wizyte mialam na 17:40 ale weszlam z ponad godzinnym opoznieniem bo taki zator dzisiaj ale oplacalo sie czekac. Niuni nic nie przyroslo i juz pewnie nie urosnie wiec zostaje Maja, wszystko zostalo posprawdzane pomierzone i termin wg USG jest o 5 dni wczesniej. Niunia wazy 438 g. Przytylam od poczatku ciazy 5,5 kg.

Córcia ślicznie rośnie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Byłam dziś na wizycie prywatnie, poogladalam małą, gin się śmiała że ma bardzo długie nogi :p ( po tacie większość ma, bo on dlugasny) no i z wymiarów i tego jak rośnie termin zmienił nam się na 20.06
Wyniki mam słabe, bo ciągle spada mi hemoglobina, hematokryt i białko a przyjmuje żelazo. ..
I najgorzej, bo zalapalo mnie przeziębienie i zaczyna mi się angina
Dobranoc :-*
Super, będzie mała modeleczka z długimi nogami
Życzymy duuużo zdrówka, abys szybko doszła do siebie

Cytat:
wiecie co!!!!!!!!!!!!
ja juz druga noc z rzedu nie umiem spac, budze sie o 3 nad ranem ide na sikanie, a pozniej leze godzine i spac nie umiem.
Miałam tak Ale po jakimś tygodniu na szczęście mi przeszło i teraz potrafię dospać do 6stej.
ale miałam już tak, że np w wolną sobotę szłam się kąpać o 5rano, bo nie umiałam spać od 3 i się wierciłam.

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj czuję się znacznie lepiej.. Ładnie się ubrałam- specjalnie podkreślając brzuch.. Także nabrałam mocy
Super Napewno pięknie wyglądasz i promieniejesz dziś w pracy

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 08:58   #155
sarna405
Zadomowienie

hejka,hejka
Ja po raz 1 w nowym wątku

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

u mnie noc z wtorku na środe była bezsenna od 2 do 5 nie mogłam spać-katar a jak już o 5 zasnęłam to o 7 nie mogłam się obudzić żeby dziecko do szkoły wyszykować
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 08:59   #156
Guuusiaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Witam sie z rana z laboratorium, ludzi aż czarno...
Cos czuje ze posiedze tu troszkę

Poczytam was to miłej czas zleci
Mi pielęgniarka kazała podejśc bez kolejki mochery oczywiście pożerały mnie wzrokiem ale cóż nie broniłam się i podeszłam a ludzi było ok 50 więc było mi na rękę jak mnie zawołała i mówiła żę ciężarne mają dyspensę

A babcia darła się przez pół przychodni że ona też chce dyspensę bo jest schorowana, a ta do niej że gdyby była chora nie miała by sił krzyczeć no i ją zatkało

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:03   #157
sarna405
Zadomowienie

ale mi się wczoraj pić chciało, jeszcze maż miał piwo i sobie pił a ja miałam też taką ochotę-nie to żebym lubiła ale jak się pic chce fajnie napić się takiego gorzkiego
aaaa ja dziś zaczynam 18tc i zazwyczaj dzidzie czuję rano i wieczorem
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:03   #158
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi pielęgniarka kazała podejśc bez kolejki mochery oczywiście pożerały mnie wzrokiem ale cóż nie broniłam się i podeszłam a ludzi było ok 50 więc było mi na rękę jak mnie zawołała i mówiła żę ciężarne mają dyspensę

A babcia darła się przez pół przychodni że ona też chce dyspensę bo jest schorowana, a ta do niej że gdyby była chora nie miała by sił krzyczeć no i ją zatkało
No to pojechała babcie hehe, u nas walki nie z tej ziemi kto za kim itd ręce opadają. U mnie nie widać za bardzo ciazy bo mam luzniejsza bluzkę,

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:04   #159
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka!
Ja tak na szybko dzisiaj, bo nawet nie miałam jak zaglądać
Byłam dziś na wizycie prywatnie, poogladalam małą, gin się śmiała że ma bardzo długie nogi ( po tacie większość ma, bo on dlugasny) no i z wymiarów i tego jak rośnie termin zmienił nam się na 20.06
Wyniki mam słabe, bo ciągle spada mi hemoglobina, hematokryt i białko a przyjmuje żelazo. ..
DObrze, że z małą wszystko w porządku.. a Tobie zdrówka, bo mnie chyba też angina zaczyna łapać

Cytat:

Relacja z wizyty:
wizyte mialam na 17:40 ale weszlam z ponad godzinnym opoznieniem bo taki zator dzisiaj ale oplacalo sie czekac. Niuni nic nie przyroslo i juz pewnie nie urosnie wiec zostaje Maja, wszystko zostalo posprawdzane pomierzone i termin wg USG jest o 5 dni wczesniej. Niunia wazy 438 g. Przytylam od poczatku ciazy 5,5 kg. Podczas badania byl ze mna maz i synek ktory byl tak zauroczony siostrzyczka ze az bylo milo na niego popatrzec i nie zaluje ze go wzielam a maz to jakos tak zwykle bez ochow i achow Maja jest hardcorem - lezy glowka do dolu a ja myslalam ze tak nozki trzyma a jednak wali mnie z glowki Jestem przeszczesliwa a teraz moge z czystym sumieniem isc do wanienki i jak jeszcze bede miala sile to poczytam sobie te parenascie stron co dopisalyscie papa dziewczynki
super, Pannica rośnie, a brat już teraz ją kocha !

Cytat:
fiazo- fajne te statystyki!

wiecie co!!!!!!!!!!!!
nie bylo by nic w ty zlego, ale ja do pracy od 14 do 20 musze byc zywa, a nie spac

wstawac!!!!nudzi mi sie
Mam tak samo..dzisiaj Tż zaczął kaszleć i się obudzilam i nie spałam 1,5h razem z nim.. do tego wilczy głód mnie napadł, a była uwaga- 4:30.. w końcu jakoś zasnełam, ale ja moglam spać zawsze po 20h i dalej spałam

Cytat:
Dzień dobry

Jak tu głośno z rańca..powstawały i spać nie mogą czy co?

A ja dzisiaj czuję się znacznie lepiej.. Ładnie się ubrałam- specjalnie podkreślając brzuch.. założyłam tuniko-sukienkę taką bez rękawków (kolor jasny siwiutki), pod spód białą bluzeczkę na krótki rękaw z cekinkami i błyskotkami na i nad biustem i na to sweterek w kolorze ceglastym wycięty w serek.. i zapięłam tylko 2 górne guziczki, żeby brzuchol obciśnięty wystawał no i legginsy czarne i kozaczki ciemnobrązowe.. Makijaż ładny trzasnęłam, ciepłe delikatne kolorki, podkreślone policzki..nawet włosy dzisiaj współpracowały i takie ładne puszyste i błyszczące są
Spojrzałam przed wyjściem w lustro i stwierdziłam, że jestem sexi mamka i niech no tylko dzisiaj ktoś coś do mnie powie, to już tylko z zazdrości..hłe hłe hłe Także nabrałam mocy
No i super, jestem z Ciebie dumna!

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość

U mnie już 22 tydzień

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
U mnie o 4.11 dzwonił domofon
Ale nie spodziewałam się gości więc nie poszłam zapytać nawet to to
haha no coś Ty? serio?

Cytat:

enlevee <"Siostro, siostro... Siostra mi poda tego browarka co jest w torbie" > - Nie zapomnij o paluszkach i chipsach do piwka .. zagrycha ważna sprawa

enlevee <niektórym Mamusiom daję jeszcze szansę w tym wątku i potem niestety również będę musiała je dopisać do zaginionych> - Twoja wspaniałomyślność nie zna granic
Spokojnie kochana, ja już o zagrychę zadbam w drugiej torbie hahahaha
Odnośnie wyrozumiałości- wiem

Cytat:

Noc była nie przespana bo nie dość że ostatnio mam zaparcia to jeszcze skurcze łydki mnie brały całą noc, aż się popłakałam z bólu
Oj biedaku bierzesz magnez?
Gratulacje za kolejny tydzień !

A ja się witam i ledwie co ślinę mogę przełknąć.. chyba to jednak nie zgaga, a zapalenie gardła/ anginy. Wzięłam dwa strepsilsy bo juz nie wytrzymałam i muszę się zaraz zapisać do lekarza, ehh
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:05   #160
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:

U nas jest kartka na drzwiach laboratorium, że kobiety w ciąży, osoby na glukozę i z dziećmi do lat 4 przyjmowani są bez kolejki i na szczęscie te reguły są przestrzegane. Narazie korzystałam 2 razy z tego przywileju i nikt jeszcze mi złego słowa nie powiedział.

Stary 2013-03-21, 09:09   #161
ita83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Ita no i nie uda nam się spotkać?
no nie udalo nie udalo ze niby 2 tyg a sama nie wiem kiedy mi ten czas zlecial

Moj Xawek dzis stwierdzil ze braciszek bedzie Mikołaj i będzie mu przynosił prezenty spryciarz
Stary 2013-03-21, 09:11   #162
Guuusiaa
Zadomowienie

Cytat:
Oj biedaku bierzesz magnez?
Gratulacje za kolejny tydzień !
Nigdy wcześniej skurcze mnie nie brały
Biorę tylko kmpleks witamin i tam jest magnez, ale chyba kupię sobie osobno...
Ale ból był nie do zniesienia, aż tłukłam się po łydce żeby przeszło i małż masował

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:12   #163
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka!
Byłam dziś na wizycie prywatnie, poogladalam małą, gin się śmiała że ma bardzo długie nogi :p ( po tacie większość ma, bo on dlugasny) no i z wymiarów i tego jak rośnie termin zmienił nam się na 20.06
i zdrowia

Cytat:

Relacja z wizyty:
wizyte mialam na 17:40 ale weszlam z ponad godzinnym opoznieniem bo taki zator dzisiaj ale oplacalo sie czekac. Niuni nic nie przyroslo i juz pewnie nie urosnie wiec zostaje Maja, wszystko zostalo posprawdzane pomierzone i termin wg USG jest o 5 dni wczesniej. Niunia wazy 438 g. Przytylam od poczatku ciazy 5,5 kg. Podczas badania byl ze mna maz i synek ktory byl tak zauroczony siostrzyczka ze az bylo milo na niego popatrzec i nie zaluje ze go wzielam a maz to jakos tak zwykle bez ochow i achow Maja jest hardcorem - lezy glowka do dolu a ja myslalam ze tak nozki trzyma a jednak wali mnie z glowki Jestem przeszczesliwa a teraz moge z czystym sumieniem isc do wanienki i jak jeszcze bede miala sile to poczytam sobie te parenascie stron co dopisalyscie papa dziewczynki

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Mi też brakuje Warki Radler
W lodówce stoją 2 Lechy Shandy, Tż kupił mi je w październiku a test robiłam ostatniego października i już nie zdążyłam wypić i stoją do dzisiaj
ja mialam lecha shandy i siostra wypiła bo termin ważności się kończył

Cytat:
fiazo- fajne te statystyki!

wiecie co!!!!!!!!!!!!
ja się budzę caly tydzień przed 6

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Fiazo widziałam w statystyce MoTyleKsw... to nie jest "nasza" Mamusia, bo jest Majowa
bo to jest statystyka wszystkich wątków i wszystkich wypowiedzi
mam zamiar zrobić selekcje i zostawić tylko udzielające się stale

Dzień dobry
Play mnie pocieszyl dziś, oddadzą mi kasę jeśli nie uda się odpalić neta u mnie na komie a teraz dali mi 5zł w ramach rekompensaty

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:13   #164
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
U nas jest kartka na drzwiach laboratorium, że kobiety w ciąży, osoby na glukozę i z dziećmi do lat 4 przyjmowani są bez kolejki i na szczęscie te reguły są przestrzegane. Narazie korzystałam 2 razy z tego przywileju i nikt jeszcze mi złego słowa nie powiedział.
U mnie nie ma takich przywilejów w żadnym z 3 laboratoriach jakich byłam, ostatnio na glukozie jak byłam to akcja nie z tej ziemi, przede mną była starsza kobieta która też miał glukozę i tłumaczy Panu że ona musi wejść pobrać teraz krew po czym i ja sie odezwałam że ja wchodzę po tej Pani i awantura na całego, facet aż szarpnął tą starszą kobietę że on wchodzi i koniec kropka, wpuściłyśmy go bo jakiś furiat normalnie

Ale ostatnio zostałam przepuszczona w urzędzie pracy, odczekałam półtorej godziny w kolejce i w końcu się zlitowali i mnie wpuścili, a tak to bym tam jeszcze ze 2 godziny siedziała bo masa ludzi była przede mną

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:14   #165
Konto usunięte

U mnie w żadnym laboratorium nie ma takich reguł i mówię Wam, są wieczne kłótnie o wszystko. Babcie oczywiście najgorsze [z całym szacunkiem, sama miałam schorowaną babcię i wiem, że naprawdę schorowany człowiek inaczej wygląda i się zachowuje, a ostatnie, o czym myśli, to ochrzanianie ciężarnych :/]. O wejściu bez kolejki nie mam nawet co marzyć.
A na glukozę umówię się z tatą. Tata mi zajmie miejsce, a ja sobie podjadę do takiego lepszego laboratorium, gdzie się nie siedzi wśród zarazków, jak u nas.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:14   #166
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
też tak chce

u mnie dziś mgła dzień przywitała i czuje się jakby czołg po mnie przejechał

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:14   #167
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

I dobrze! A starej wiedźmie też dobrze powiedziała
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:16   #168
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
no nie udalo nie udalo ze niby 2 tyg a sama nie wiem kiedy mi ten czas zlecial

Moj Xawek dzis stwierdzil ze braciszek bedzie Mikołaj i będzie mu przynosił prezenty spryciarz
Mikołaj to śliczne imię- mam kuzyna, który się tak nazywa i jest wyjątkowo dobrym człowiekiem
Szkoda, że nam się nie udało, ale może następnym razem jak znajdziesz chwilkę

Cytat:
Nigdy wcześniej skurcze mnie nie brały
Biorę tylko kmpleks witamin i tam jest magnez, ale chyba kupię sobie osobno...
Ale ból był nie do zniesienia, aż tłukłam się po łydce żeby przeszło i małż masował
Weź sobie kup magnez, powinno pomóc

Kurcze w enel- medzie nie ma na dzisiaj wolnych miejsc do internisty.. ew bede sprawdzac bo ktos moze odwołać, dopiero na jutro są miejsca.
Muszę chociaż na chwilę zejść z psem bo Tż pojechał załatwiać wszystko z tym autem z samego rana, a też chory się zrobił.. ehh
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:16   #169
surka
Zakorzenienie

Dzień dobry z rańca

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39892246]Bry.
Miewam to samo. Idę siku, a potem się przewracam z boku na bok godzinę, dwie... Nie zmieniałam nic w trybie życia, a NIGDY PRZENIGDY nie miałam ani pół sekundy problemu ze snem - zarówno z zasypianiem, jak i potem ze spaniem całą noc.
Więc po prostu - taki urok ciąży. Trzeba przetrwać. Ja czasami budzę się na godzinę przed budzikiem i już nie umiem zasnąć...[/QUOTE]

Mam dokłądnie tak samo

Cytat:

Ale fajna pielęgniarka

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
aaaa ja dziś zaczynam 18tc i zazwyczaj dzidzie czuję rano i wieczorem

Cytat:
Ja obecnie chodzę do laboratorium szpitalnego i tam wtorki i czwartki są dla ciężarnych ale raz przyszłam i siedział Pan w kolejce, ale był tak miły, że mnie przepuścił
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:20   #170
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

Dzoan: ja - gapa, wyłożyłam się dwa dni temu i na rękę upadłam..niby nie jest złamana (też tak mi się wydaję), lekarz zlecił usg, bo pewien nie jest i stabilizator (który wkurza ale i pomaga:P).
łojoj .. w takim razie zaciskam kciuki, żeby okazało się, ze tylko lekko obtłuczona

Cytat:

Noc była nie przespana bo nie dość że ostatnio mam zaparcia to jeszcze skurcze łydki mnie brały całą noc, aż się popłakałam z bólu
za tydzień,
za wizytę,
nie płacz więcej

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość

u mnie noc z wtorku na środe była bezsenna od 2 do 5 nie mogłam spać-katar a jak już o 5 zasnęłam to o 7 nie mogłam się obudzić żeby dziecko do szkoły wyszykować
i kolejna po ciężkiej nocy.. ale przez katar to nie dziwne...jak mi się choć trochę dziurka jedna zatka, to też się męczę ..
za kolejny tydzień

Cytat:

dla pani pielęgniarki
dla mocherowej babeczki

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:22   #171
Oliath
Zakorzenienie

Urzad Skarbowy NIE ODBIERA telefonu, wrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:22   #172
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Już to pisałam w którymś wątku i może warto to zamieścić na pierwszej stronie. Są zioła które można pić w ciąży aby zapobiegać anemii. Ja piłam przed ciążą niektóre z nich nieświadomie i teraz mam wyniki rewelacyjne.
Podaję przepis na tonik zapobiegający anemii:
Przygotuj po 15 g ziół: liść pokrzywy, liść pietruszki, korzeń szczawiu, liść mięty pieprzowej oraz 2,25 l wody. Suche zioła wsyp do dużego żaroodpornego słoika i zalej wrzątkiem i przykryj słoik. Po upływie co najmniej 8 godzin napar przecedź i pij dokładnie dwie szklanki dziennie.

Wszystkie zioła kupicie w sklepach zielarskich czy ze zdrową żywnością. Po co faszerować się chemią skoro natura daje nam takie cuda. SPRAWDZONE NA SOBIE WITAMIN NIE BIORĘ. OK średnio 1 na tydzień o ile mi się przypomni.

Witam się z rana i uciekam szykować się na wizytę na 10! Ale wcześniej do babci (czyli prababci) podrzucić moją kruszynkę, a potem w odwiedziny do małego Kacperka. Musze im kupić pakę pieluch na początek bo to taka mało oficjalna wizyta
WITAM SIE CZWARTKOWO trzymam kciuki za wizyty i gratuluję wczorajszych udanych Wizyt.

Mela wrzuc to może do rzeczy ważnych w klubie.
Dzoan, trzymam kciuki..niech tylko cos powiedza...to wspomnij słowa Enlevee
Elaine...Kciuki za usc

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:23   #173
czarownica1
Zakorzenienie

Pytanie:

czy to u nas któraś pisała, że łóżeczka KLUPŚ są niezbyt bezpieczne?

coś mi się gdzieś obiło o uszy, a my węszymy w temacie łóżeczkowym profilaktycznie jakby jednak nie udało się nam zdążyć ze zrobieniem takiego jak chcemy.
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:29   #174
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
hehe..prawidłowo kombinuje

Cytat:
Kurcze w enel- medzie nie ma na dzisiaj wolnych miejsc do internisty.. ew bede sprawdzac bo ktos moze odwołać, dopiero na jutro są miejsca.
Muszę chociaż na chwilę zejść z psem bo Tż pojechał załatwiać wszystko z tym autem z samego rana, a też chory się zrobił.. ehh
A jak powiesz, że jesteś w ciąży, to nie znajdą Ci miejsca??

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Ja również za wszystkie dzisiejsze wizyty

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:36   #175
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
U mnie nie ma takich przywilejów w żadnym z 3 laboratoriach jakich byłam, ostatnio na glukozie jak byłam to akcja nie z tej ziemi, przede mną była starsza kobieta która też miał glukozę i tłumaczy Panu że ona musi wejść pobrać teraz krew po czym i ja sie odezwałam że ja wchodzę po tej Pani i awantura na całego, facet aż szarpnął tą starszą kobietę że on wchodzi i koniec kropka, wpuściłyśmy go bo jakiś furiat normalnie
Naprawdę furiat się trafił straszne, że tacy ludzie są. Jak siedziałam na glukozie w sobotę, to przyszedł też taki cwaniaczek, nic nikomu nie powiedział tylko wszedł do rejestracji, a drugi facet za nim skoczył i mówi, że jest kolejka i gdzie on się pcha bez kolejki. Jakaś babka też zaczęła na niego krzyczeć, że widzi że ciężarne siedzą, a on się pcha bez kolejki i gościu jak szybko wszedł, tak szybko wyszedł po tej nagonce. Można się naoglądać takich akcji jak się tam siedzi 2 godziny.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39892739]U mnie w żadnym laboratorium nie ma takich reguł i mówię Wam, są wieczne kłótnie o wszystko. Babcie oczywiście najgorsze [z całym szacunkiem, sama miałam schorowaną babcię i wiem, że naprawdę schorowany człowiek inaczej wygląda i się zachowuje, a ostatnie, o czym myśli, to ochrzanianie ciężarnych :/]. O wejściu bez kolejki nie mam nawet co marzyć.
A na glukozę umówię się z tatą. Tata mi zajmie miejsce, a ja sobie podjadę do takiego lepszego laboratorium, gdzie się nie siedzi wśród zarazków, jak u nas.[/QUOTE]

Ja chodzę do takiego przyszpitalnego właśnie bo w przychodni to też nie ma takich reguł i jest zawsze czarno ludzi a poczekalnia wspólna z chorymi. Mnie gin polecił, abym tam jeździła bo własnie uznają, że ciężarne bez kolejki. No i ja chodzę w soboty, a wtedy zazwyczaj babcie nie przychodzą bo badania są płatne i droższe niż w tygodniu. Przyjeżdżam punktualnie o 7,30 jak otwierają, to zazwyczaj jest tylko kilka osób w kolejce, mówię, że jestem w ciąży i że wejdę pierwsza i jak tylko otwierają to wchodzę i tyle

Na początku ciąży to wstydziłam się korzystać z tego przywileju bo brzucha nie miałam i stałam po 2 godziny w kolejce, to mi się strasznie słabo robiło, więc jestem szcześliwa, ze teraz już nie muszę w tej kolejce stać

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Urzad Skarbowy NIE ODBIERA telefonu, wrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Nic nowego

Stary 2013-03-21, 09:37   #176
Konto usunięte

Cytat:
Ja chodzę do takiego przyszpitalnego właśnie bo w przychodni to też nie ma takich reguł i jest zawsze czarno ludzi a poczekalnia wspólna z chorymi. Mnie gin polecił, abym tam jeździła bo własnie uznają, że ciężarne bez kolejki. No i ja chodzę w soboty, a wtedy zazwyczaj babcie nie przychodzą bo badania są płatne i droższe niż w tygodniu. Przyjeżdżam punktualnie o 7,30 jak otwierają, to zazwyczaj jest tylko kilka osób w kolejce, mówię, że jestem w ciąży i że wejdę pierwsza i jak tylko otwierają to wchodzę i tyle

Na początku ciąży to wstydziłam się korzystać z tego przywileju bo brzucha nie miałam i stałam po 2 godziny w kolejce, to mi się strasznie słabo robiło, więc jestem szcześliwa, ze teraz już nie muszę w tej kolejce stać
No ja właśnie też tak mam, że jedno laboratorium jest w poczekalni z chorymi, a drugie przyszpitalne. Tylko u nas w żadnym nie przepuszczają bez kolejki :/
A do tego przyszpitalnego mam ok. 20 minut busem (i prawie 7 zł za bilety), więc nie opłaca mi się tam jeździć, no ale na glukozę pojadę, bo to jest jednak 2 godziny siedzenia.

Czarownica ja też kiedyś czytałam, że te łóżeczka Klupś nie są najlepsze, ale to są bardzo popularne łóżeczka, stąd może i wiele złych opinii - jak i dobrych. Po prostu to chyba najpopularniejszy model, dlatego dużo ludzi je ma i się wypowiada.

Zaraz się zbieram po wyniki z lab i po coś na obiad...
Stary 2013-03-21, 09:38   #177
shestiger
Rozeznanie

Dam wam znać, póki co martwie się bo torba ciężka a jeszczze jedzenie nie popakowane..do busa odprowadza mnie byly ale w Nowym Targu muszę sama dojść do mikrobusa i się do niego zmieścić z mała..

Co do Kampani Piwka to czy któraś z was zna Street com?? Polecam się zapisać, można załapać się do super kampanii bo to już nie moja pierwsza np z Pampersa miałam.
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:43   #178
Charlize89
Rozeznanie

Dzień dobry!
A za oknem znów sypie śnieg Nie dość, że zima późno przyszła to jeszcze się zasiedziała, a wiosna gdzieś się szlaja.

Cytat:
Hejka!
za wizyte i trzymaj się ciepło. Nie daj się anginie.

Cytat:
wiecie co!!!!!!!!!!!!

wstawac!!!!nudzi mi sie
To nie byłaś sama. Również o 3 obudziłam się na siusiu i to był już koniec mojego spania. Teraz to nie mogę spać, a po porodzie będzie mi tego snu brakowało. Szkoda, że nie można wyspać się na zapas.
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:45   #179
BelleFramboise
Raczkowanie

Witamy się z rańca

Nelly bardzo dziękuje Ciociom za gratulację, sama jestem w szoku że to już taka duża dziewczynka, dwa tygodnie temu miała 460gram,aż tyle urosła?

Dzisiaj mam już 4 zajęcia w szkole rodzenia, jak ten czas szybko leci

Kocham

Razem od 23.08.2009
03.11.2012.- II kreseczki

Maleństwo

Nelly
BelleFramboise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:49   #180
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Główka pracuje

enlevee

Oj biedactwo, kuruj się

Cytat:
Wyszedł Pamiętnik Waśniewskiego w którym opisuje co czuł, obserwując postępy śledztwa w sprawie śmierci jego córki
Lecę do księgarni zakupić

Cytat:
A ja dzisiaj czuję się znacznie lepiej.. Ładnie się ubrałam- specjalnie podkreślając brzuch.. założyłam tuniko-sukienkę taką bez rękawków (kolor jasny siwiutki), pod spód białą bluzeczkę na krótki rękaw z cekinkami i błyskotkami na i nad biustem i na to sweterek w kolorze ceglastym wycięty w serek.. i zapięłam tylko 2 górne guziczki, żeby brzuchol obciśnięty wystawał no i legginsy czarne i kozaczki ciemnobrązowe.. Makijaż ładny trzasnęłam, ciepłe delikatne kolorki, podkreślone policzki..nawet włosy dzisiaj współpracowały i takie ładne puszyste i błyszczące są
Spojrzałam przed wyjściem w lustro i stwierdziłam, że jestem sexi mamka i niech no tylko dzisiaj ktoś coś do mnie powie, to już tylko z zazdrości..hłe hłe hłe Także nabrałam mocy
Jak od rana dobry humor, to i cały się powinien być udany. Sexi mama, tak trzymaj

Cytat:
Witam się po totalnie nieprzespanej nocy..następny raz zamelduję się z gór..
Dostałam się do kampani testowania piwa Somersby i tż zadowolony bo to On będzie sobie kosztował :/

U mnie już 22 tydzień
za tydzień, somersby gruszkowe, mniammmm

Oliath

Ty to jednak jesteś nie z tego świata Ja kupiłam okleinę na stół w kuchni, ale po dłuższym zastanowieniu mówię do tż:

Ja: Odkleję starą okleiną, zetrę lekko papierem ściernym, wygładzę, pomalujemy lakierem do drewna i będzie jak nowy

Tż: ok

Ja: chwila myślenia i jednak mi się nie chce, zedrę starą i nakleję nową

Cytat:
U której dziś świeci piękne słoneczko wiosenne? Przyznać się bo u mnie to szaro buro i do d..y
U mnie próbuje się przebić, ale póki co nie wychodzi

Cytat:

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Pytanie:

czy to u nas któraś pisała, że łóżeczka KLUPŚ są niezbyt bezpieczne?
Wiem, że było pisane, ale nie pamiętam kto pisał

Cytat:
Co do Kampani Piwka to czy któraś z was zna Street com?? Polecam się zapisać, można załapać się do super kampanii bo to już nie moja pierwsza np z Pampersa miałam.

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

za dzisiejsze wizyty
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości