Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-20, 17:02   #4591
Kolina
Zadomowienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

hej

aania ciesze się że w badnaiu wszystko dobrze
kibicuję Wam
Stary 2013-03-20, 17:34   #4592
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Hej!

Aniu u nas po priorixie ogólnie był spokój, ale miał kilka plamek na nodze mały. Stan podgorączkowy też o ile dobrze pamiętam, bo w czerwcu był szczepiony.
Cieszę się, że cieszysz się z obrotu smyczka - byczka ( prawie 3 kg już ) ja to bym chyba wolała mieć cesarkę jednak, żebym nie musiała rodzić naturalnie .

Byliśmy w końcu zdiś na dłuuuuugim spacerze
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 17:45   #4593
iustyna1
Wtajemniczenie

Bella gdzieś Ty?!
jak dziewczynki?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 17:55   #4594
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

hej
jestem podczytuje ale nie wiem co Wam tu pisac. Czasem brak czasu, czasem brak humoru.
Stary 2013-03-20, 18:09   #4595
aania_20
Zakorzenienie

Kolina, Marina

"nasz" bocian przyleciał jakoś tak od razu bardziej wiosnę czuć

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 18:27   #4596
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Żaneta czapa gotowa
podaj na PW dane do wysyłki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P3200382.jpg (47,6 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P3200384.jpg (55,7 KB, 39 załadowań)

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 19:21   #4597
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
Żaneta czapa gotowa

Ja bym jej jeszcze czarne oczy zrobiła
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 19:39   #4598
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Powiedziałam przedwczoraj o buncie i w związku z tym Tymek od wczoraj gra mi na nosie i pokazuje całą swoją aniołkowatość w czystej postaci
Tylko w nocy był dziwny incydent, bo obudził się o 1 z największą histerią, jaką do tej pory przeżyliśmy. Zanosił się od płaczu. Nie mogłam go uspokoić. Był jak w amoku. Szarpał się, dławił, ciskał. Nie dawał się przytulić, nawet piersi nie chciał. Ale jak się odsuwałam, to wyciągał do mnie rączkę. Z tym że co jej dotknęłam, to znowu rozpacz. I tak ze 20 minut I dopiero śpiewaniem go wyciszyłam, ale siedział jeszcze długo na kolanach, z tym że nie przytulony, a taki sztywny i wpatrzony w 1 punkt, i sie uspokajał. powoli. I dopiero po jakimś czasie zasnął.
może coś mu sie złego przyśnilo raz Jasiu tez miał taką akcje. Wystraszyłam sie na maksa

Cytat:

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

[/COLOR]A, Teliczku, miałam Ci jeszcze napisać, że podejrzałam tę stronę "Co jeść" i faaaajna jest I artykuły fajne i przepisy. Już kilka zapisałam
Edit: wsiąkłam w nią na amen Czytam i czytam.
tak popieram bardzo dobre artykuły
Swietnie podsumowanie dla diet.
Aż dziw ze to pisze studentka

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
witam wiosennie

Przepraszam że nie odniosę się do większości postów, ale dopiero wróciłam do domu, bo w drodze na usg okazało się że muszę jechać prosto na uczelnię, i na jutro mam do napisania jeden artykuł, nie wiem kiedy to zrobię.

A badanie super, mały posłuchał taty i siedzi głową w dół, oby mu się już nie zmieniło
No i waży już 2700
Lekarz stwierdził że wszelkie parametry wzorowe, zbadał dokładnie wszystko co się da, właśnie dlatego lubię do niego chodzić
Fajnie ze "mały" ma sie dobrze.

Zaczynasz sie bać Aniu?

A my dziś z Jasiem chorowalismy w domku razem
Jasiu z rana nie chciał jeść a potem bidulek zwymiotowal dopiero po drzemce odzyskał siły i apetyt
A mnie gorączka (38,5)i łamanie w kościach dopadlo dopiero teraz udało mi sie zbić. Czuje sie jak zombie.
Ale coś czuje ze jutro będę żeśka jak powietrze za oknem
Stary 2013-03-20, 19:52   #4599
marzena_S
Zadomowienie

Witam wieczorową porą.

Brumek, Scio, Mamad, widzę że moje wyrzuty sumienia co do takiego sposobu karanie nie były bezpodstawne. Przyznam, że działam bardziej intuicyjnie niż bazując na podręcznikach, może warto byłoby poszerzyć horyzonty... Macie jakąś ciekawą lekturę w tym temacie do polecenia?

Aaniu, rośnie chłopak jak na drożdżach. Super, że się obrócił- przygotowuje się do startu. W końcu to tuż, tuż.

Iwa, Panie na Poczcie chyba Cię już dobrze znają, co? Czapy rewelacyjne, a Twoje tempo produkcji imponujące.

Ja również wpadłam w szydełkowy szał.
Kolejna odsłona będzie bardziej męska, robię coś dla bratanka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0784.jpg (98,4 KB, 50 załadowań)
Stary 2013-03-20, 20:35   #4600
myha82
Wtajemniczenie

No i mam rozwiazanie wysokiej goraczki mojego dziecka-to trzydniówka Jestem wściekła na nasza pediatre bo niepotrzebnie faszerowała Martyne antybiotykiem. Nie wzieła pod uwage tej opcji. Na siebie tez jestem wsciekła bo to była moja pierwsza mysl jak tak nagle zaczeła goraczkowac. Ale przecież ja nie jestem lekarzem...
Tylko dlaczego od razu antybiotyk? Moze trzeba było obserwowac, cos doraźnie podac...Ja wiem ze tyle teraz chorych dzieci i pewnie chciała sie zabezpieczyc Ciekawe co jutro powie. Kuracje antybiotykowa mozna przerwac? Mnie sie wydaje ze bez sensu faszerowac Martyne skoro to 3 dniówka. Ciekawe czy teraz nie bedzie podatna na chorobska

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

ANIA czyli Mały gotowy do wyjścia Super
MARZENA kolejne cudo

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 21:00   #4601
zanetaa88
Zakorzenienie

IWA elegancja Francja 3 kolory warkoczykow sa eleganckie. Jutro napisze Ci dane teraz jestem na komórce i zle mi sie pisze. Superowa czapka!!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 21:03   #4602
mamad1
Zadomowienie

Marzena ja czytałam taką: http://www.empik.com/twoje-kompetent...1061,ksiazka-p
i taką: http://www.empik.com/dziecko-z-blisk...4159,ksiazka-p

Aania ja na początku nie zajarzyłam, że to chodzi o tego małego i nie mogłąm się połapać, dlaczego Adaś ma trzymać głowę w dół za wizytę

Patryk ma zapalenie spojówki, mamy kropelki. ZDo tygodnia powinno przejść.
Stary 2013-03-20, 21:32   #4603
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

Fajnie ze "mały" ma sie dobrze.

Zaczynasz sie bać Aniu?

Raczej trochę przestałam się bać Serio, bałam się cesarki, naturalnego nic a nic. Jedyne czego się trochę boję, to tego, jak ogarnę wszystko PO, i jak Adaś zniesie kilka dni bez mamy. Ale moze będzie dobrze

Zdrówka dla Was!!
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Aaniu, rośnie chłopak jak na drożdżach. Super, że się obrócił- przygotowuje się do startu. W końcu to tuż, tuż.

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość

ANIA czyli Mały gotowy do wyjścia Super
MARZENA kolejne cudo

dobrze że to tylko trzydniówka, a z drugiej strony nie dziwię się że się złościsz na lekarza. Ja nie cierpię takich, którzy od razu pakują w dziecko antybiotyk
Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Aania ja na początku nie zajarzyłam, że to chodzi o tego małego i nie mogłąm się połapać, dlaczego Adaś ma trzymać głowę w dół za wizytę

I dzięki jutro jeszcze standardowa wizyta u gina, zobaczymy co tam się dzieje (i ile na plusie )

Stary 2013-03-20, 22:12   #4604
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Brumek czyli się podobają? dobrze w nich chodzi ?

Mam oponki, pyszne wyszły. Pokusić Was
Podobają i ładnie w nich chodzi

Oponki to takie z sera białego? Smażone jak pączki? Uwielbiałam je kiedyś Szczególnie wyjadać środki

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Teraz dopadlo mnie
O masz A Szymek już zupełnie ok?

Cytat:
1. Brumeczku, pamiętasz jak ja o tym pisałam? Wtedy mi dziewczyny o nocnych lękach mówiły, pediatra tylko to potwierdziła. A od koszmarów różnią się np tym, że przy lękach dziecko nie daje się przytulić. U nas tak się teraz zdarza, ja wtedy po prostu siadam obok na fotelu i czekam, po kilku minutach sam przychodzi i daje się uśpić.
Jedyna pociecha, że większość dzieci wyrasta

2. A badanie super, mały posłuchał taty i siedzi głową w dół, oby mu się już nie zmieniło
No i waży już 2700
Lekarz stwierdził że wszelkie parametry wzorowe, zbadał dokładnie wszystko co się da, właśnie dlatego lubię do niego chodzić
1. No właśnie teraz już wiem. Ciekawe, ze to też jakiś etap rozwoju skoro pojawia sie u dzieci w jednym momencie prawie...

2. To najlepsza wiadomość dnia Dobry z niego chłopak

Cytat:

"nasz" bocian przyleciał jakoś tak od razu bardziej wiosnę czuć
To się chyba zdziwił, jak tyle śniegu zobaczył
Ale grunt że na poród zdążył

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
Żaneta czapa gotowa
Cudna! Nie mogę się nachwalić tych Twoich czapek. No i tempa wykonania

Cytat:
Biedny Męczące to chyba bardzo...

Cytat:
1. tak popieram bardzo dobre artykuły
Swietnie podsumowanie dla diet.
Aż dziw ze to pisze studentka

2. A my dziś z Jasiem chorowalismy w domku razem
Jasiu z rana nie chciał jeść a potem bidulek zwymiotowal dopiero po drzemce odzyskał siły i apetyt
A mnie gorączka (38,5)i łamanie w kościach dopadlo dopiero teraz udało mi sie zbić. Czuje sie jak zombie.
1. Dokładnie! Pisze wyczerpująco, zrozumiale i świetnie stylistycznie. Jestem pod wrażeniem i w każdej wolnej chwili dziś czytałam Nawet Tymciowi na głos na placu zabaw

2. O jejku Wirus jak nic panuje... Zdrówka biedaczki moje
A dasz zdjęcie Jasia? Stęskniłam się na jego blond czupryną

Cytat:
Brumek, Scio, Mamad, widzę że moje wyrzuty sumienia co do takiego sposobu karanie nie były bezpodstawne. Przyznam, że działam bardziej intuicyjnie niż bazując na podręcznikach, może warto byłoby poszerzyć horyzonty... Macie jakąś ciekawą lekturę w tym temacie do polecenia?

Ja również wpadłam w szydełkowy szał.
Kolejna odsłona będzie bardziej męska, robię coś dla bratanka.
Żadnych wyrzutów
Książki mamad poleciła bardzo fajne Ja jeszcze lubiłam "mądrych rodziców", bo tam opisują relacje z dziećmi nie tylko z psychologicznego punktu widzenia, ale też neurologicznego. I szokujące było dla mnie to, jak zachowanie rodziców mogą pływać na różne reakcje chemiczne w mózgu dziecka.

A w ogóle to polecam stronę Dzikie Dzieci. Tam jest sporo fajnych artykułów, w tym kilka o złości. I takie "pisane" rozmowy dwóch psycholożek. Bardzo do mnie przemawiają. Strona jest A.Stein, a ja się bardzo (w większości, choć nie wszystkimi) zgadzam z jej poglądami.
No i za kilka dni ma wyjść w polskim wydaniu taka książka-biblia Searsów o rodzicielstwie bliskości. Chyba sobie kupię.

A czapa - piękna! Znowu powtórzę, ze zestawienie kolorów jest dla mnie idealne. Marzenka, ja nie wierzę, że Ty się przedwczoraj zaczęłaś uczyć robić na szydełku
No i na męską odsłonę czekam

Cytat:
No i mam rozwiazanie wysokiej goraczki mojego dziecka-to trzydniówka Jestem wściekła na nasza pediatre bo niepotrzebnie faszerowała Martyne antybiotykiem. Nie wzieła pod uwage tej opcji. Na siebie tez jestem wsciekła bo to była moja pierwsza mysl jak tak nagle zaczeła goraczkowac. Ale przecież ja nie jestem lekarzem...
Tylko dlaczego od razu antybiotyk? Moze trzeba było obserwowac, cos doraźnie podac...Ja wiem ze tyle teraz chorych dzieci i pewnie chciała sie zabezpieczyc Ciekawe co jutro powie. Kuracje antybiotykowa mozna przerwac? Mnie sie wydaje ze bez sensu faszerowac Martyne skoro to 3 dniówka. Ciekawe czy teraz nie bedzie podatna na chorobska
Kurczę, niekompetencja lekarz, szczególnie pediatrów, rozwala mnie na łopatki Na wszystko antybiotyki, nawet nie wysłuchają do końca i siup - ładują to w dziecko.
No ale ważne że to tylko to i raz dwa będziecie mieć chorobę z głowy

Ciekawe czy się jutro przyzna do błędu, czy będzie iśc w zaparte

A my dziś zaliczyliśmy dwa spacerki, bo dzień już długi i da się po obiedzie też wyjść na spacer. Tymuś się wyszalał i uszlajał w błoto-śniegu po uszy

Nauczyłam go robić baczność i spocznij i cały czas chce to teraz robić. I mi też każe

No i hit dnia: ze dwa tygodnie temu Tymek bawił sie na podłodze takim starym sandwich tosterem. Chwilę dosłownie, bo mi zabrał, jak coś wyciągałam z szafki. Dziś wyciągam ten sprzęt, włączam do prądu i idę gdzieś, czekają aż się nagrzeje. Bez zaglądania, co jest w środku, no bo niby po co... Po kilku minutach wracam do kuchni i czuję, ze coś dziwnie pachnie. Otwieram toster, a tam...ludzik z duplo Nieźle już nadtopiony Ale powiem Wam, że i tak twardy był i dobrze to świadczy o jakości lego, bo inne plastikowe zabawki po takim czasie już by tylko kolorową plamką zostały.
Stary 2013-03-20, 22:17   #4605
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Aniu super, że wizyta udana
Myha-trochę pochopnie postąpiła lekarka z tym antybiotykiem

Hej. Udało się dzisiaj zaszczepić brzdąców Matiego na rotawirusa i tą 5w1, a Jusia na ospę.
Uciekam spać, może chociaż raz na jakiś czas położe się wcześniej

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
No i hit dnia: ze dwa tygodnie temu Tymek bawił sie na podłodze takim starym sandwich tosterem. Chwilę dosłownie, bo mi zabrał, jak coś wyciągałam z szafki. Dziś wyciągam ten sprzęt, włączam do prądu i idę gdzieś, czekają aż się nagrzeje. Bez zaglądania, co jest w środku, no bo niby po co... Po kilku minutach wracam do kuchni i czuję, ze coś dziwnie pachnie. Otwieram toster, a tam...ludzik z duplo Nieźle już nadtopiony Ale powiem Wam, że i tak twardy był i dobrze to świadczy o jakości lego, bo inne plastikowe zabawki po takim czasie już by tylko kolorową plamką zostały.
Test duplo zaliczony

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 22:47   #4606
iustyna1
Wtajemniczenie

Hej ho!
Wpadam oznajmić, że założyłam bloga Takiego do oglądania, jeszcze nie ogarnęłam treści (słaba w pisaniu jestem) Dwie niebiesko-zielone Marzenki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1530.jpg (90,1 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_1535.jpg (89,1 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_1538.jpg (87,7 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_1539.jpg (90,6 KB, 15 załadowań)
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2013-03-20, 23:01   #4607
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:

A my dziś z Jasiem chorowalismy w domku razem
zdróweczka i żebyście jutro wstali rano zdrowi jak rybki

Cytat:

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

o rany :/
co za bezsens z tym antybiotykiem :/
dla mnie nie ma czegoś takiego jak antybiotyk na wszelki wypadek :/
na szczęście pod tym względem na naszą pediatrę nie mogę narzekać

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
IWA elegancja Francja 3 kolory warkoczykow sa eleganckie. Jutro napisze Ci dane teraz jestem na komórce i zle mi sie pisze. Superowa czapka!!
cieszę się, że przypadła do gustu
mam nadzieję, że w rzeczywistości tylko zyska na +
czekam na adres w takim razie

Cytat:
oby szybko przeszło!
tylko nie kończ zakrapiać jak tylko się poprawi bo momentalnie dziadostwo wróci :/
spojówki muszą być bladziutkie żeby kropelki odstawić.
wiem co piszę bo u mnie dziewczyny ze spojówkami często walczą :/

Cytat:

- Nauczyłam go robić baczność i spocznij i cały czas chce to teraz robić. I mi też każe

- No i hit dnia: ze dwa tygodnie temu Tymek bawił sie na podłodze takim starym sandwich tosterem. Chwilę dosłownie, bo mi zabrał, jak coś wyciągałam z szafki. Dziś wyciągam ten sprzęt, włączam do prądu i idę gdzieś, czekają aż się nagrzeje. Bez zaglądania, co jest w środku, no bo niby po co... Po kilku minutach wracam do kuchni i czuję, ze coś dziwnie pachnie. Otwieram toster, a tam...ludzik z duplo Nieźle już nadtopiony Ale powiem Wam, że i tak twardy był i dobrze to świadczy o jakości lego, bo inne plastikowe zabawki po takim czasie już by tylko kolorową plamką zostały.
- hehe super to musi wyglądać
-nieźle z tym Duplo rzeczywiście dobry plastik

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Hej. Udało się dzisiaj zaszczepić brzdąców Matiego na rotawirusa i tą 5w1, a Jusia na ospę.
elegancko
kciuki za brak objawów poszczepiennych!

my też dzisiaj u lekarza byłyśmy
jakieś pojedyncze bardzo małe zmiany na oskrzelach, ale lepiej niż było
mamy się dalej inhalować
Ala mniej kaszle - mam nadzieję, że same wziewne leki wystarczą.....

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.

Edytowane przez Iwa_iw
Czas edycji: 2013-03-20 o 23:03
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 23:35   #4608
mme_audrey
Raczkowanie

Mi czasu ostatnio na wszystko brakuje, jeszcze nie ułożyłam wszystkiego na nowo i nieogarnięta jestem. Mam wrażenie, że ciągle psychicznie nie odreagowałam po tym szpitalu i to też gdzieś we mnie siedzi. Przydałby się jakiś relaks... Do tego ta pogoda... I choroba... Zamartwianie się, żeby Helutki nie zarazić, strach, że znów będziemy w szpitalu. Masakra. Muszę odpocząć, zdecydowanie, bo w paranoję wpadam.

Czytam Was, ale znów czuję się jak intruz
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 23:47   #4609
iustyna1
Wtajemniczenie

Audrey
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2013-03-21, 07:28   #4610
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie teraz już wiem. Ciekawe, ze to też jakiś etap rozwoju skoro pojawia sie u dzieci w jednym momencie prawie...
To najlepsza wiadomość dnia Dobry z niego chłopak

To się chyba zdziwił, jak tyle śniegu zobaczył
Ale grunt że na poród zdążył

Nauczyłam go robić baczność i spocznij i cały czas chce to teraz robić. I mi też każe

1 -
2 - duplo z grilla

Fajne te książki i strony, o których piszecie Ty i mamad1. Kiedy ja wreszcie będę mieć więcej czasu na czytanie...

Oliweczko trzymam kciuki za brak reakcji po szczepieniach

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Hej ho!
Wpadam oznajmić, że założyłam bloga Takiego do oglądania, jeszcze nie ogarnęłam treści (słaba w pisaniu jestem) Dwie niebiesko-zielone Marzenki

śliczne! A gdzie link?

A mój biedaczek w nocy przytuptał, wszedł do łóżka, przytulił się i zasnął, co mu się nigdy nie zdarza - ale przypomniał rozpalony piecyk... po syropie trochę mu temp spadła, po 2 godzinach zarządził powrót do swojego łóżka, teraz śpi jeszcze to nawet nie sprawdzam, ale mam nadzieję że nie będzie go długo temperatura trzymać.

---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

mme_audrey

Jakbyście chciały, to na Citeam są znowu w promocji odbitki w Empiku

Stary 2013-03-21, 08:07   #4611
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
Mi czasu ostatnio na wszystko brakuje, jeszcze nie ułożyłam wszystkiego na nowo i nieogarnięta jestem. Mam wrażenie, że ciągle psychicznie nie odreagowałam po tym szpitalu i to też gdzieś we mnie siedzi. Przydałby się jakiś relaks... Do tego ta pogoda... I choroba... Zamartwianie się, żeby Helutki nie zarazić, strach, że znów będziemy w szpitalu. Masakra. Muszę odpocząć, zdecydowanie, bo w paranoję wpadam.

Czytam Was, ale znów czuję się jak intruz

Cześć dziewczyny.

Mam dylemat. napiszcie proszę co sądzicie.
Na początku maja mam komunię u chrześnika ( nie jestem z nim związana zbytnio niestety, raz, że daleeeko mieszkają, dwa, że trzymałam go w czasie chrztu jak miałam 15 lat ( zaraz po bierzmowaniu), więc jakoś tak miałam szkołę, potem średnią, studia ).

No i kwestia prezentu mnie nurtuje niesamowicie. Nie stać nas dać dużo w kopertę, a wiem, że to będzie potem roztrząsane co kto i ile dał . Tamta rodzina jest zamożna,może i znają naszą sytuację finansową, ale wiecie jak to jest... Chrzestna i tyle. Liczą pewnie na jakieś 500 zł, ale nas nie stać...Normalnie jestem w kropce. Stać nas na góra 200 zł, ale by było potem hałasu na całą rodzinę ...
Co sądzicie? Nie mam kogo spytać żywcem.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 08:15   #4612
myha82
Wtajemniczenie

IUSTYNA a gdzie link do bloga?
MARINA nie wiem co ci poradzic...No przeciez nie wyciagniesz dodatkowych 300 zł, zeby ich zadowolic a sobie tym samym odejmiesz od ust...Ja bym dała tyle ile moge i nie przejmowałabym sie tym co oni beda mówic...Zreszta sama piszesz, ze masz raczej salby kontak wiec po komuni znó długo nie bedziesz ich widziec...
Ja miałam komunie chrzesniaka 2 lata temu i dałam "tylko" 300 zł bo na tyle nas było stac i koniec kropka. Zreszta byłam przeciwan dawaniu kasy bo wiadomo jak to jest-przejmuja rodzice i tyle dziecko z tego ma.

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

BRUMKU przynajmniej mamy wyniki testu na klockach Lego z pierweszj ręki

A tu cos dla naszych utalentowanych:
http://deccoria.pl/galeria/foto,id,7...echnikach.html

Musze kupic jakies mazaki do jajek

Martynka

Natalka
Stary 2013-03-21, 08:48   #4613
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Cześć dziewczyny.

Na początku maja mam komunię u chrześnika ( nie jestem z nim związana zbytnio niestety, raz, że daleeeko mieszkają, dwa, że trzymałam go w czasie chrztu jak miałam 15 lat ( zaraz po bierzmowaniu), więc jakoś tak miałam szkołę, potem średnią, studia ).

No i kwestia prezentu mnie nurtuje niesamowicie. Nie stać nas dać dużo w kopertę, a wiem, że to będzie potem roztrząsane co kto i ile dał . Tamta rodzina jest zamożna,może i znają naszą sytuację finansową, ale wiecie jak to jest... Chrzestna i tyle. Liczą pewnie na jakieś 500 zł, ale nas nie stać...Normalnie jestem w kropce. Stać nas na góra 200 zł, ale by było potem hałasu na całą rodzinę ...
500 to ja w zseszlym roku na wesele dałam. wiec na komunie max 200-300 zl bym dala. dodam ze to wesele siostry meża. albo daj 200 i jakas pamiatke (biblia czy cos). albo lepiej - zrob rodzicow w balona i zaloz dzieciakowi lokate TYLKo na niego wplac 200 zl i powiedz ze co urodziny cos wplacisz
poza tym - no i co z tego ze ci tyłek obrobia?! pomoga wam w razie czego finasowo jak sie spłuczecie?! jak nie to nie ich mańka patrzeć wam w rachunki i konto!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-03-21 o 09:38
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 08:52   #4614
myha82
Wtajemniczenie

MONIA dobre z ta lokata

Martynka

Natalka
Stary 2013-03-21, 08:56   #4615
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:

Cześć dziewczyny.

Marinka dla Ciebie 200zł to majątek, skoro dla nich to "TYLKO" 200zł i mają Ci później d.. za przeproszeniem obrobić to świadczy tylko i wyłącznie o rodzicach dziecka. I to niekoniecznie dobrze :/
Przecież się nie zapożyczysz tylko po to, żeby dogodzić rodzicom.
Marina daj ile jesteś w stanie, na ile Was stać. A zdanie innych miej wiesz gdzie..

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:36   #4616
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Brumku mieliśmy kilka identycznych akcji z Karolem. W nocy budził się z płaczem przeraźliwym, nie chciał żeby ktoś go dotknął ani przytulił. Jak się przybliżałam to on głośniej krzyczał. Często godzinę trwało żeby doszedł do siebie i zasnął. Jedynym sposobem było wlączenie mu bajki zeby zapomniał dlaczego płacze.
Prawdopodobnie zły sen, tak sądzę.

Marina jak nie masz to nic nie zrobisz, teraz na Komunie dzieci chcą dostawać więcej niz para młoda na wesele. Bez przesady.

Dziewczyny absolutnie piękne robótki macie, jestem pod wrażeniem

Przez tą zimę się znowu upasę. Mam juz jej dość
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:41   #4617
marzena_S
Zadomowienie

Czujecie ten wiosenny powiew świeżości i śpiewające ptaki?
Ja też nie, gdzie ta wiosna się podziewa? Tak śnieżnego pierwszego dnia wiosny to nie pamiętam.

Marina, uważam tak jak dziewczyny- przeznacz tyle pieniędzy ile możesz, a nie ile by wypadało... Jeśli mają rozum i wiedzą w jakiej jesteście sytuacji to nie będą tego roztrzepywać. (z resztą według mnie to niemała kwota)

Myha, rewelacyjne te jajka.

Jaciee
, daj znać co wyszło z badań, trzymam mocno kciuki żeby Domek okazał się zdrowy. No i dużo zdrówka dla mamy.

Isia, miałam wcześniej pisać- sernik wyglądał bardzo apetycznie, pewnie wypróbuję przepis. Masz siłaczkę w domu, aż dwa razy przeczytałam, żeby się upewnić, czy dobrze zrozumiałam, że to ona te łóżko rozbroiła. Była wtedy w łóżeczku, nie wystraszyła się? No i zima u Was na całego, śliczny Ewoludek.

Telik, zdrówka dla Was i po raz enty przypominam o obiecanych zdjęciach Jaśka.

Brumku, Mamad, dziękuję za podpowiedzi.
Mamad, Ty nie strasz Nas, że wyciągniesz szydełko tylko po prostu je wyciągnij.
Stary 2013-03-21, 10:07   #4618
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Czujecie ten wiosenny powiew świeżości i śpiewające ptaki?
Ja też nie, gdzie ta wiosna się podziewa? Tak śnieżnego pierwszego dnia wiosny to nie pamiętam.

Ja tam czuję przed oknami przeleciało mi przed chwilą stadko 20 bocianów, na gniazdo przyleciał drugi, więc już w dwójkę sprzątają i tylko klekot słyszę

Marina, dziewczyny mają rację. Daj tyle, ile możesz, jak obrobią, to sami sobie wystawiają świadectwo.

Stary 2013-03-21, 10:09   #4619
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Hej ho!
Śliczne są !
A coś z białym, różowym ?!
Biała kokardka różowy środek?

A gdzie link do bloga?

Jeżeli mogę doradzić, na swoim zdjęciach dawaj swój podpis albo stronę do bloga, wtedy będziesz miała pewność że to TWOJE i nikt Ci tego zabrać nie może... bo może być tak, że ktoś skubnie Ci zdjęcie okroi ten napis który wyskakuje jak dajesz n wizażu zdjęcie i będzie miał fajną fotkę... najlepiej jakieś w tle.

Cytat:

Cześć dziewczyny.

500zł na komunie ?!
W życiu bym tyle nie dała
To na wesele tego chrześniaka 1000zł za kilka lat będzie za mało.
Wolałabym dać nawet 100-150zł + jakąś mądrą książkę.

Komunia nie ma kojarzyć się z pieniędzmi, prezentami, komórkami, quadami tylko z Panem Bogiem...

Mnie wg nie rusza takie coś, że ktoś mnie obgada.
Nie stać mnie i jeszcze z tego powodu mam sobie robić problemy?
Oj nie. Będzie mnie stać kiedyś dasz tyle ile będziesz mogła kupisz coś bez powodu i to szybciej dzieciak zapamięta niż 500zł na komunie

U Nas 5tki dają czasu pełną parą.
Dziecko mi się wybudza stękając, a potem płacząc i uspokoić się nie może. Wkłada rękę do buzi i nie chce nawet nurofenu
Myślałam, że to te lęki o których piszecie, ale ewidentnie idą jej 5tki.
Nienawidzę sytuacji, kiedy ona płacze i nie umiem się z nią porozumieć,
bo tak strasznie ją boli

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 10:11   #4620
83monia
Zakorzenienie

ale czad http://sustainableecho.com/natural-e...egg-colouring/

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości