![]() |
#91 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Fotografia ważna czy nie?
Cytat:
Jak kazdy ma prawo do własnej oceny i w pełni szanuje Twoja wypowiedz ![]() Wybór fotografa mozna porównac do wyboru marki samochodu czy jego koloru a tak naprawde porownac jest cala masa. Chocby nawet zwiazana z samym slubem,jedna Pani młoda ubierze prosta,klasyczna sukienke z kremowymi dodatkami(moj typ) a druga rózowe buty,rózowy bukiet,cienie a oczach tez rozowe razem z rozowymi piorkami na glowie-dla jednych jest to kicz a dla drugich wymarzone dodatki slubne ![]() Ile osob tyle opini. A na wisazu jest tysiace dziewczyn z róznymi opiniami,forum jest po to zeby je wyrazac ![]() Zaproponowani fotografowie przez Ciebie maja bardzo fajne zdjecia ale ja potrzebuje wlasnie poczucia sie jak gwiazda filmowa i ta obróbka zdjec jaka wykonuje Pan Łukasz Radzięta mi pasuje. Przemawia za nim równiez to ze widzialam jak pracuje a nawet gdyby zaproponowani przez Ciebie fotografowie mieli wolny termin nie zdecydowalabym sie bo nie mialam okazji widziec jak działaja i do końca to nie jest mój klimat. Każdy wybiera co mu sie podoba! ![]() Dione a Ty jakiego mialas czy bedziesz miec fotografa? Nie zauwazylam Twojej daty slubu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Najbardziej podobaja sie te dynamiczne i taka marzy mi sie sesja plenerowa
![]() ![]() Najwazniejsze ze nie bede miec tego co Wam pokazywałam(nie przyznaje sie do wyboru mojego TŻ ![]() bez urazy oczywiscie moze dla osob ktore go wybraly. Kazdy ma prawo do opini i do gustu. Dzis spotkanie!Notes w rece i do dzieła ![]() Nie moge sie doczekac,tyle nerwów z narzeczonym zjadłam o fotografa,oby wszystko poszło jak należy. Dziewczyny trzymajcie kciuki!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() O to super trzymam kciuki ![]() Jeżeli chodzi o Pana Łukasza to na nas zrobił dobre wrażenie. Widzieliśmy się z kilkoma fotografami ale żaden z nich jakoś nas nie przekonał tak jak on. Zaczęło się od tego, że na andrzejki umówiłam się z wizażystką którą zalazłam w internecie z polecenia dziewczyn w tym wizażanek ![]() Malowała mnie kilka razy i tak sobie rozmawiałyśmy od słowa do słowa okazało się ,że współpracuje z fotografem. Dała mi namiary , ja trochę poczytałam opinii w necie, przeglądnęłam portfolio i umówiliśmy się na spotkanie w jego studio. Facet okazał się miły, wyluzowany no i widać, że zna się na rzeczy. Zaklepaliśmy termin i podpisaliśmy umowę.My zapłaciliśmy 600 zł zaliczki. Zresztą sama zobaczysz ![]() Życzę powodzenia ![]() Edytowane przez kreoolka Czas edycji: 2013-03-13 o 09:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Kochane tak na szybciutko- dzisiaj Wam napisze recenzje z wczorajszego spotkania!!!
![]() Mam fotografa na ślub!!!!!!!!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak ci pasuje to fajnie. Ten ostry flesz to faktycznie trochę jak u gwizd na czerwonym dywanie chociaż do sesji zdjeciowej to ja preferuje miękkie światło naturalne . Tylko radziłabym poprosić o oryginały zdjec , bo ze swojego doświadczenia wiem że nieraz 'fajne' efekty z obróbki ktore kiedyś dodawałam do zdjęc i po kilku latach przestawały mi się podobać ; flary mogą sie wydawać fajne a za kilka lat razić sztucznością -zawsze dobrze mieć oryginalną wersje Najważniejsze że udało cie sie narzeczonego przekonać ,bo tamten fotograf z ulotki to było jakaś zupełna pomyłka ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
Ale mam urwanie kapelusza w pracy a nie wspomne kiedy zorganizuje jeszcze tyle rzeczy do wesela a zostały 3 msc! Tyle na głowie,ja nie wiem jak Wy to wszystko ogarniacie? Kiedy sie zajmujecie sprawami weselnymi? Najważniejsze,że jest wymarzony fotograf ![]() Kreolka bylismy na spotkaniu u Pana Łukasza Radziety i to on bedzie naszym fotografem,jestem mega szczęliwa,że udało sie z terminem,nie wiem jakim cudem ![]() ![]() ![]() Pozostali Panowie mieli zajęty juz termin. Już opowiadam jak było na spotkaniu,po pracy 0k 18 pojechaliśmy,zaciągnełam mojego M(męzczyzne,męza ![]() Udało sie-po wejściu szczena opadła mi do samej ziemi-jeśli jest ktoś na forum zainteresowany fotografia to polecam zobaczyć mega ogromne studio wyposażone w milion sprzętów.Pan Łukasz opowiedziałam nam pokrótce dokładnie czym sie zajmuje i tak jak wcześniej słyszałam komercja na porządku dziennym a co za tym idzie? Mega ogromne doświadczenie w fotografi. Nie wspomne,że siedzielismy chyba z dwie godziny ![]() Jestem troszku ciekawska i moze wręcz upierdliwa więc przy okazja poprosiłam Pana Łukasza,żeby pokazał troche zdjęc jakie robi firmom itp. Wrażenie na mnie zrobiła sesja dla Orlen i fryzur do konkursu Loreal -musze Wam pokazać jak znajde gdzieś linka!Wielkie wow ![]() Same piekne kobiety więc mój z usmiechem zerkał ![]() ![]() Przejdźmy do setna-zajeliśmy sie w końcu tematem po który przyszliśmy,mój TŻ wylewny nie był ale zdjecia Pana Łukasza zrobiły na niego wielkie wrażenie(spróbowałby zeby bylo inaczej hahah ![]() ![]() Przeglądneliśmy albumy,zdjęcia reportazowe i plenerowe-Pan Łukasz odpowiadał na wszelkie pytania,nawet moje upierdliwe,szczegółowe zamysły uzyskiwały odpowiedzi z dokładnościa i usmiechem ![]() Wspominalismy wspólne wesela na którym byliśmy(juz razem z moim przyszlym mężem),dośmialismy sie ze hej ![]() ![]() Przefajny facet-widać profesjonalista,elastyczn y-znaleźliśmy rozwiazanie pomiedzy dwoma pakietami dając kwote 2 700zł.Bardzo mnie zaskoczył swoim podejściem,widać,ze wychodzi ludziom naprzeciw jak mało kto. Jak przypomne sobie jakie mam kwasy z osoba od sali weselnej to mnie przekreca,czemu ludzie nie moga byc tak elastyczni, energiczni i pełni optymizmu jak Pan Łukasz? Moze to dzieki studiom na ASP(dopytalam ![]() Normalnie wyszłam w skowronkach od niego a mój powiedział,ze miałam racje!!!!!!!Uwierzycie??? Dziewczyny to z Wasza pomoca! ![]() Szczerze to już nie moge sie doczekac tego dnia,wiem jedno,że fotografa mam rewelacyjnego i takiego Wam zycze dziewczyny w tym wyjatkowym dniu ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
Jakis aparat specjalistyczny? ![]() [/QUOTE]Najważniejsze że udało cie sie narzeczonego przekonać ,bo tamten fotograf z ulotki to było jakaś zupełna pomyłka ![]() Hahahah dokładnie aż obciach sie było przyznawac ale dzieki Wisazankom udało sie ,jestem Wam mega wdzieczna ![]() [/QUOTE]Bo nie jestem w trakcie planowania wesela Na ślubnym wizażu trafiłam jak szukałam informacji o druhnach i tradycjach weselnych zostałam ze względu na wątek o kiczu weselnym ,czasem też na innych a akurat fotografią sie interesuje , ślubną też . ![]() To prawda wiele tematów slubnych to kicz ale trzeba przyznac ze wiele rzeczy tutaj pomaga w tym dniu i w życiu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
zielony stworek
|
Fajnie, że znalaźliście swojego fotografa
![]() W tym samym temacie...mamy fotografa na ślub i wesele umówionego z tym, że cena obejmuje wyłącznie ok 500 obrobionych zdjęć na płycie fotoreportaż ze ślubu i wesela. Nie dostaniemy zdjęć w papierze, albumie ani fotoksiążce. Zastanawiam się (bo mój S. jest średnio zainteresowany jak narzeczony autorki ) czy zainwestować jeszcze w fotoksiążkę czy tylko skomponować album? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Sol
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest jednak małe ale ten album kosztuje 190 zł (cennik dla fotografów+ rabat za hurt) dla kogoś kto kupuje 1 szt. to 250 zł + 30 zł koszt wysyłki ( ja kupuję raz więc koszt przesyłki rozkłada mi się na ok. 15 albumów) Albumu za 40 zł nie polecam bo to chińszczyzna - kiedyś jak za pakiet brałem 800 zł to dawałem takie albumy i niestety zawsze zdarzały się defekty a to karty brudziły palce, nie było przekładki, karta dziurawa, odklejające się karty od grzbietu itp.
<ciach_reklama> Edytowane przez Emir1994 Czas edycji: 2013-03-19 o 12:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
.
![]() Edytowane przez painka Czas edycji: 2013-07-26 o 23:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Painka masz rację i moim zdaniem tyle zdjęć wystarcza. Jest tylko małe ale czyli sposób patrzenia PM. Kiedyś miałem ofertę gdzie w najbogatszym pakiecie było 250 dokładnie obrobionych zdjęć, pod wpływem poniżej opisanych zdarzeń i kilku jeszcze podobnych, zmieniłem ofertę. Teraz tylko zdjęcia idące do albumu obrabiam dokładnie a dodatkowo na płytę jeszcze wrzucam zdjęcia w większej ilości, które obrabiam tylko w stopniu podstawowym. Dam dwa przykłady 1. Nie mogę niestety pokazać 2 zdjęć bo PM sobie to zastrzegli ale mogę o nich opowiedzieć. Do albumu poszło ładne zdjęcie o mogę dać przykład podobnego zdjęcia innej Pary. Chodzi o te plenerowe z Parku te gdzie się przytulają. http://fotoarkadiusz.blogspot.com/20...lwowie_12.html Młodzi potem mieli do mnie wielką prośbę abym im wymienił to zdjęcie, na zdjęcie które było pomysłem Młodego czyli tło to kwiaty z mini ogródka parkowego, On klęka przed nią i całuje ją w rękę przy tym patrząc na nią Ona stoi i się uśmiecha. No totalny kicz, sztucznie wyglądają, złe pozy mają itd. 2. Inni PM dostali te 250 zdjęć, (100 w albumie) powiedziałem im, że jak chcą to mogę im potem wywołać zdjęcia np. dla rodziców. Przyszli do mnie po miesiącu dając płytę z prośbą o wywołanie w małym formacie 13x15 700 zdjęć. To nie były moje zdjęcia a zbiór zdjęć od gości - wszystkie z czerwonymi oczami, nie ostre, zaszumiałe itd.
![]() |
![]() |
#107 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | ||
Zakorzenienie
|
No to mnie zaskoczyliście bo ja sprawdzałam zagranicznych fotografów to oni oferują za 8-10 godizn pracy 500, 700 i wiecej zdjęc nawet 1500-2000
![]() I to nie tyko zdjecia są na poziomie ale też ciekawe .Oglądałam galerie po np. 1500 zdjec i owszem są niektóre podobne -ale dzieki temu panstwo młodz i kazdy z gości moze sobie wybrać taie jakie jemu najbardziej pasuje i te wywołać - niektóre nie dla wszystkich sa ciekawe np zdjecia po kolei wszystkich gości przy stolikach ale nie czułam jakiegoś wrażenia przesytu czy znudzenia. Oczywiście nie mozna tego odnieść dokałdnie bo tam ślub przebiega inaczej i nieco inne sie robi nieco zdjecia – mnóstwo się robi zdjęc portetowych i dużo detali . Podobnie jak painka - ja tez lubie wszyskto podliczać ![]() No ale przeciez ślub to kampania marki odzieżowej gdzie się robi setki zdjęć wybiera 15 tylko wyjątkowe wydarzenie gdzie liczy się kazda chwila, gest ,mina i osoba ![]() ![]() Dla mnie jedna z definicji dobrej fotografii niestudyjnej jest umiejętnosci dostrzeganai ciekawych , elementów, umiejstenosc przedstawiani zwykłych rzenudnych pozornie rzeczy w ciekawy sposób, umiejetnosci wydobywania tego co najciekawsze , z otoaczjacej rzeczywistosci ,zaksakiwania. Wiec ktos kto mówi za w ciagu 12 godizn robie 200 zdjec max Poza tym ślub jest pełny wielu ozdobnych elementów jak dekoracje, tort, bukiet, detale suknia panny młodej które nie są dobrze widoczne na ogólnych zdjęciach a nie po to poświęcono im czas uwage i pieniądze żeby odeszły w zapomienie za kilka godizn . Oprócz zdjec reportażowych dzien ślubu o tez świetna okazja żeby zrobić sobie pamiątkowe portretowe z rodizcami ,przyjaciómi kiedy indziej wszyscy sa tak uśmiechnieci wystojeni i jest profesjonalny fotograf ? Ale wiadomo - ważna sprawą są umiejętności fotografa jak jest kiepski to widziłam galerie po 150 których sie nie chcialo oglądac ale przy dobrym to naprawde i te 1000+ sie fajnie ogląda Cytat:
Cytat:
To wychodzi 1000 zł za ile 10, 15 zdjec ?? Się cenią ![]() Nie chce im sie obrabiać czy co ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zadomowienie
|
.
![]() Edytowane przez painka Czas edycji: 2013-07-26 o 23:08 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2013-03-21 o 07:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dione To, że zamawiamy 200 zdjec nie oznacza, że fotograf przez 12 godz będzie liczył co do zdjęcia. Z tysiąca wybierane jest 200 najlepszych i obrobionych, z czego na życzenie pozostałe możesz dostac na płytkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No a jak piszecie 200 zdjec to ja rozumiem 200 zdjeć a nie 200 zdjęc obrobionych ![]() Poza tym to zawsze można ustalić z fotografem bardziej mi chodziłoo ile zdjec jest 'wsytarczajco" ile sie potem faktycznie ogląda bo wy piszecie że "200 zdj to wystarczająca ilość przy 500 zdj często dużo się powtarza i podczas oglądania robi się nudno" "najlepsi fotografowie w Polsce oddają po 70-100 zdjęc, no chyba że ktoś chce miec 500 zdjęc w takich samych pozycjach." a dla mnie i 2000 może być i sie fajnie ogląda ![]() Cytat:
czemu najważniejsze, obróbke mozna zrobić samemu powierzyć znajomemu czy zawodowemu grafikowi Cytat:
![]() Ja mnie nie bo nie lubie tego typu zdjeć -który jest chyba bardzo popularny w Polsce - zdjęcia ciemne mocne zaszumione ,smoliste cienie ,czar i biel ,postarzanie -dla mnie takie zdjecia są ponure ![]() ![]() Kreatywności czy klimatu im nie można odmówić są na wysokim poziomie ale do mnie zwłaszcza pod względem obróbki i światła nie trafiają |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
bitasmietana.com
Pokazywałam już Wam stronę fotografów, których wypatrzyłam i dzięki za Wasze opinie (: Mam jeszcze jedno pytanie - na ile wyceniłybyście ich usługę? Weźcie pod uwagę jakość zdjęć, lokalizację usługodawców (stolica) oraz to, że jest ich dwoje. Będę wdzięczna za propozycje (;
![]() |
#114 |
BAN stały
|
moim zdaniem 200 zdjęć to norma, ciężko jest znaleźć więcej dobrych ujęć, chyba ze jest dwóch fotografów. Po za tym obróbka zdjęć to pochłania mnóstwo czasu. U wielu fotografów za dodatkowe zdjęcia po prostu się dopłaca.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
.
![]() Edytowane przez painka Czas edycji: 2013-07-26 o 23:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
zielony stworek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
A co sądzicie o: http://www.magineo.pl/ ? Najbardziej interesuje mnie plener
![]() P.S. Nic i nikogo nie reklamuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Zadomowienie
|
Co do prac Łukasza Radzięty - robią wrażenie, zwłaszcza te dynamiczne ujęcia. Ale zastanawiam się, czy zdjęcia w podobnym stylu wyjdą każdej parze, czy to takie perełki robione parom o odpowiednim predyspozycjom
![]() Tak z ciekawości przeglądałam sobie cenowo oferty na welonik.pl -mogą być dobre zdjęcia w fajnej cenie, ale też mogą być absolutnie przeciętne i przepłacone. Przykład: tutaj i tutaj - powyżej 5000 zł za dużą ilość photoshopa i całkiem zwyczajne zdjęcia bez znaczacej obróbki. Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Przyczajenie
|
Zależy też jak duże jest wesele. Myślę, że 200 zdjęć z wesela powiedzmy na 160 osób to jednak trochę mało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zadomowienie
|
To już zależy od tego czego oczekujecie od fotografa. 1 człowiek się nie rozdzieli i nie da rady zrobic ładnego zdjęcia każdemu z gości i jednocześnie fotografowac Was. Nam fotograf podczas rozmowy jasno powiedział, że to jest niewykonalne i będzie skupiał się na nas.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.