Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-21, 11:08   #241
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

Margos a o jakich warsztatach mowilas wczoraj chyba?
wogole to moj blok i blok przedemna nie ma wody do 13...nie ma aie jak wykompciac hi.

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 11:08   #242
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
ja mentalnie szykuję, kupić rzeczy muszę i wtedy bede do torby pakować
ja mam już torbę... (pustą, ale mam )

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Podkłady poporodowe w aptece są to takie wielkie podpachy, pamiętajcie o ręczniku papierowym po porodzie jak są odchody obfite to lepiej po kąpieli wycierać się ręcznikiem papierowym i wyrzucać niż niszczyć domowe ręczniki.
co racja, to racja, a ręczniki do szpitala biorę jak poprzednio - najgorsze, jakie są w domu, żeby nie było żal w kosz cisnąć, gdyby...

Czuję się dziś nieciekawie psychicznie, nie chce mi się nawet siedzieć i pisać, może wpadnę później

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 11:11   #243
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Ja kładę małą do spania już także też znikam noc nadrobić trochę.

U mnie nadal pada śnieg

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 11:11   #244
surka
Zakorzenienie

A jak zwykle próbuję się zmobilizować, żeby ruszyć tyłek z łóżka :sciana:
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 11:14   #245
d0tkaaa
Zakorzenienie

a ja mam dylemat..w uk polowalam na jakas fajna promocje na perfumy Ck i nie bylo ale wczoraj przegladalam gazetke superpharmu i jest awietna promocja 100mlza 99zl..ale troche mi szloda kasy zeby sobie kupic bo juz tyle kasy przechustalam..ale z drugiej stront 100w ta cY w ta nie robi roznicy bo i tak to musze oddac tej wyplaty hahaha i co ja mam teraz zrobic?:-(

Zuza

Razem
Stary 2013-03-21, 11:15   #246
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ja cię pocieszę, mnie kiedyś pani w labku wkuwała się 5 razy, aż w końcu pobrała mi z nadgarstka

Ja nie mam wogóle widocznych żył, a w ciąży jesczze bardziej się zapadły
Jeżeli masz takie problemy z żyłami, to wypij przed pobraniem 1-2 szklanki wody, wtedy żyły powinny się pojawić. Ja miałam jedną pacjentkę, która przyszła do mnie, bo koleżanka ją kłuła 6 razy, ja wkłułam się za 4, ale jak jej zaleciłam picie wody, to za 1 się udawało I całą ciążę przychodziła już do mnie

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 11:16   #247
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

wiecie co powinnysmy zrobić!!??

wszystkich naszym dzieciom tak samo dac na imię:P
w sensie niech będą same dziewczynki na przykład Grażynki a chłopcy Rysie
ale było by fajnie i oryginalnie hahaha
taki szalony wątek , szalonych mam !

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 11:16   #248
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Hejka!
Ja tak na szybko dzisiaj, bo nawet nie miałam jak zaglądać
Byłam dziś na wizycie prywatnie, poogladalam małą, gin się śmiała że ma bardzo długie nogi :p ( po tacie większość ma, bo on dlugasny) no i z wymiarów i tego jak rośnie termin zmienił nam się na 20.06
Wyniki mam słabe, bo ciągle spada mi hemoglobina, hematokryt i białko a przyjmuje żelazo. ..
I najgorzej, bo zalapalo mnie przeziębienie i zaczyna mi się angina
Dobranoc :-*
Czerwcowe dziecko bedzie Moja Laura ostatnio na usg miała nóżki ułożone jkaby pozowała

Kuruj sie kochaniutka
Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
Witam sie i ja w nowym watku

Relacja z wizyty:
wizyte mialam na 17:40 ale weszlam z ponad godzinnym opoznieniem bo taki zator dzisiaj ale oplacalo sie czekac. Niuni nic nie przyroslo i juz pewnie nie urosnie wiec zostaje Maja, wszystko zostalo posprawdzane pomierzone i termin wg USG jest o 5 dni wczesniej. Niunia wazy 438 g. Przytylam od poczatku ciazy 5,5 kg. Podczas badania byl ze mna maz i synek ktory byl tak zauroczony siostrzyczka ze az bylo milo na niego popatrzec i nie zaluje ze go wzielam a maz to jakos tak zwykle bez ochow i achow Maja jest hardcorem - lezy glowka do dolu a ja myslalam ze tak nozki trzyma a jednak wali mnie z glowki Jestem przeszczesliwa a teraz moge z czystym sumieniem isc do wanienki i jak jeszcze bede miala sile to poczytam sobie te parenascie stron co dopisalyscie papa dziewczynki
Dla Majusi
Laura tez ma położenie głowkowe i główką uderza mi w pęcherz wtedy kiedy nie trzeba
Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
a ja spróbuję się jeszcze położyć, bo to aż szkoda tak noc zarywać.
Stary 2013-03-21, 11:16   #249
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Jak tu głośno z rańca..powstawały i spać nie mogą czy co?

A ja dzisiaj czuję się znacznie lepiej.. Ładnie się ubrałam- specjalnie podkreślając brzuch.. założyłam tuniko-sukienkę taką bez rękawków (kolor jasny siwiutki), pod spód białą bluzeczkę na krótki rękaw z cekinkami i błyskotkami na i nad biustem i na to sweterek w kolorze ceglastym wycięty w serek.. i zapięłam tylko 2 górne guziczki, żeby brzuchol obciśnięty wystawał no i legginsy czarne i kozaczki ciemnobrązowe.. Makijaż ładny trzasnęłam, ciepłe delikatne kolorki, podkreślone policzki..nawet włosy dzisiaj współpracowały i takie ładne puszyste i błyszczące są
Spojrzałam przed wyjściem w lustro i stwierdziłam, że jestem sexi mamka i niech no tylko dzisiaj ktoś coś do mnie powie, to już tylko z zazdrości..hłe hłe hłe Także nabrałam mocy
i tak trzymaj sexy mamusiu Dumnie wypinaj baniaczek do przodu!!!
Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Witam się po totalnie nieprzespanej nocy..następny raz zamelduję się z gór..
Dostałam się do kampani testowania piwa Somersby i tż zadowolony bo to On będzie sobie kosztował :/

U mnie już 22 tydzień
Haa dobrze mu bedzie
Cytat:
Margos ja to zaczynam podejrzewać, że coś sciemniasz z tą ciążą nie tyjesz, brzuch Ci nie rośnie, nie masz zachcianek ( oprócz molestowania męża, ale to pewnie miałaś od zawsze) p dobrze sypiasz i ogólnie jakoś za dobrze się czujesz
toz to prawie graniczy z cudem?
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39892246]Bry.

Miewam to samo. Idę siku, a potem się przewracam z boku na bok godzinę, dwie... Nie zmieniałam nic w trybie życia, a NIGDY PRZENIGDY nie miałam ani pół sekundy problemu ze snem - zarówno z zasypianiem, jak i potem ze spaniem całą noc.
Więc po prostu - taki urok ciąży. Trzeba przetrwać. Ja czasami budzę się na godzinę przed budzikiem i już nie umiem zasnąć...[/QUOTE]
skąd ja to znam?
Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Ale okropnie dzidzia płacze na pobraniu krwi
Nie wiem jak bym to zniosła gdyby to było moje dziecko, już teraz mi sie płakać chce
Ostatnio tez sie poruszyłam w labolatorium
Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Mi pielęgniarka kazała podejśc bez kolejki mochery oczywiście pożerały mnie wzrokiem ale cóż nie broniłam się i podeszłam a ludzi było ok 50 więc było mi na rękę jak mnie zawołała i mówiła żę ciężarne mają dyspensę

A babcia darła się przez pół przychodni że ona też chce dyspensę bo jest schorowana, a ta do niej że gdyby była chora nie miała by sił krzyczeć no i ją zatkało
ale fajnie,utarła nosa babce
Cytat:
Napisane przez BelleFramboise Pokaż wiadomość
Witamy się z rańca

Nelly bardzo dziękuje Ciociom za gratulację, sama jestem w szoku że to już taka duża dziewczynka, dwa tygodnie temu miała 460gram,aż tyle urosła?

Dzisiaj mam już 4 zajęcia w szkole rodzenia, jak ten czas szybko leci
no to opowiadaj co tam powiadają....
Stary 2013-03-21, 11:17   #250
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Podkłady poporodowe w aptece są to takie wielkie podpachy, pamiętajcie o ręczniku papierowym po porodzie jak są odchody obfite to lepiej po kąpieli wycierać się ręcznikiem papierowym i wyrzucać niż niszczyć domowe ręczniki.
Dobra wskazówka. Dzięki
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 11:19   #251
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Mela, Gusia i Kalisto
dołączam
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
no i wedlug usg witam sie w 23tyg

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Witam,

Jestem przyszłą mamą październikową 2013 pozwoliłam sobie do Was zajrzeć z pytaniem, może któraś z Was mi pomoże.
Mamy już skończony 11 tydzień, za tydzień usg. Ciągle mam mdłości i wymiotuje, moja mam je miała do 6 miesiąca ciąży
Aktualnie jestem na zwolnieniu, pracuje w banku na obsłudze i nie dawałam rady.
Jestem w trakcie poszukiwań gin prywatnie w Warszawie, który nie będzie robił problemów z L4,bardzo proszę o pomoc i namiary na priv . Nie jestem w stanie pracować a moja gin z Medicover jest niechętna do przedłużania zwolnienia.
Niestety nie jestem z W-wy i nie pomoge
Stary 2013-03-21, 11:19   #252
czarownica1
Zakorzenienie

a ja siedzę i szukam namiotów (koszuli ciążowych) do wyprawki szpitalnej i nic mi sięnie podoba, ale taki mam właśnie dziś humor

Aamelka, nie poradzę nic w Warszawą i L4. Widać Twoja gin łatwo ciąże przechodziła skoro nie rozumie kobiet przy nadziei...

Edytowane przez czarownica1
Czas edycji: 2013-03-21 o 11:22
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 11:20   #253
Rockyyy
Zakorzenienie

Uciekam,czas na mnie.Do pozniej.Nie zasypcie mnieee Spamujcie z rozwagą
Stary 2013-03-21, 11:23   #254
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Jeżeli masz takie problemy z żyłami, to wypij przed pobraniem 1-2 szklanki wody, wtedy żyły powinny się pojawić. Ja miałam jedną pacjentkę, która przyszła do mnie, bo koleżanka ją kłuła 6 razy, ja wkłułam się za 4, ale jak jej zaleciłam picie wody, to za 1 się udawało I całą ciążę przychodziła już do mnie
Tylko ja zawsze chodzę dobrze nawodniona

Cytat:
wiecie co powinnysmy zrobić!!??

wszystkich naszym dzieciom tak samo dac na imię:P
w sensie niech będą same dziewczynki na przykład Grażynki a chłopcy Rysie
ale było by fajnie i oryginalnie hahaha
taki szalony wątek , szalonych mam !
Stary 2013-03-21, 11:25   #255
Neni1984
Zakorzenienie

Też uciekam
Ale kciukasy zaciśnięte !!
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 11:27   #256
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
a ja mam dylemat..w uk polowalam na jakas fajna promocje na perfumy Ck i nie bylo ale wczoraj przegladalam gazetke superpharmu i jest awietna promocja 100mlza 99zl..ale troche mi szloda kasy zeby sobie kupic bo juz tyle kasy przechustalam..ale z drugiej stront 100w ta cY w ta nie robi roznicy bo i tak to musze oddac tej wyplaty hahaha i co ja mam teraz zrobic?:-(
Kupić perfumy to się humor poprawi

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
a ja siedzę i szukam namiotów (koszuli ciążowych) do wyprawki szpitalnej i nic mi sięnie podoba, ale taki mam właśnie dziś humor
Nie jesteś sama, ja się zmagam z wyborem koszul od wczoraj Więc możemy sobie podać łapki i dalej szukać. Ja chyba kupię jednak te co Margoś polecała kopertowe i już będę miała problem z głowy, tylko teraz się zastanawiam nad rozmiarem, bo po porodzie ma się podobno rozmiar ubrań taki jak w 5-6mcu, czyli skoro teraz się mieszczę w rozmiar S/M to taki mam kupić, czy lepiej wziąć L/XL?

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 11:27   #257
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Pojawiam sie i znikam dzis bylam na badaniu 3D widzialam twarz mojego malenstwa usteczka i nosek ma Po mezu. Torbiel sie wchlonal i wszystko jest ok Teraz zostaje mi kontralowac wage

Cytat:
Hejka!
Ja tak na szybko dzisiaj, bo nawet nie miałam jak zaglądać
Byłam dziś na wizycie prywatnie, poogladalam małą, gin się śmiała że ma bardzo długie nogi :p ( po tacie większość ma, bo on dlugasny) no i z wymiarów i tego jak rośnie termin zmienił nam się na 20.06
Wyniki mam słabe, bo ciągle spada mi hemoglobina, hematokryt i białko a przyjmuje żelazo. ..
I najgorzej, bo zalapalo mnie przeziębienie i zaczyna mi się angina
Dobranoc :-*
Córcia będzie zgrabna laseczka
Zdrówka, żeby angina odpuściła.

Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
Relacja z wizyty:
wizyte mialam na 17:40 ale weszlam z ponad godzinnym opoznieniem bo taki zator dzisiaj ale oplacalo sie czekac. Niuni nic nie przyroslo i juz pewnie nie urosnie wiec zostaje Maja, wszystko zostalo posprawdzane pomierzone i termin wg USG jest o 5 dni wczesniej. Niunia wazy 438 g. Przytylam od poczatku ciazy 5,5 kg. Podczas badania byl ze mna maz i synek ktory byl tak zauroczony siostrzyczka ze az bylo milo na niego popatrzec i nie zaluje ze go wzielam a maz to jakos tak zwykle bez ochow i achow Maja jest hardcorem - lezy glowka do dolu a ja myslalam ze tak nozki trzyma a jednak wali mnie z glowki Jestem przeszczesliwa a teraz moge z czystym sumieniem isc do wanienki i jak jeszcze bede miala sile to poczytam sobie te parenascie stron co dopisalyscie papa dziewczynki

Cytat:

wiecie co!!!!!!!!!!!!
ja juz druga noc z rzedu nie umiem spac, budze sie o 3 nad ranem ide na sikanie, a pozniej leze godzine i spac nie umiem.
wiec juz dzis wstalam bo zmeczylam sie tym lezeniem no i glodna sie robie.
wczoraj to samo bylo i dzis powrotka.
nie bylo by nic w ty zlego, ale ja do pracy od 14 do 20 musze byc zywa, a nie spac

ktos cos slyszal o bezsennosci i nocnym glodzie w ciazy??

wstawac!!!!nudzi mi sie
Ja mam tak, że budze się koło 2 i ok godziny nie potrafię zasnąć przekręcam się z boku na bok i tak jakoś mi dziwnie ale nie mam nocnego głodu.

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość

Wyszedł Pamiętnik Waśniewskiego w którym opisuje co czuł, obserwując postępy śledztwa w sprawie śmierci jego córki
ludzie się na wszystkim potrafią dorobić

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

Boshe, mam tyle pomyslow na wypelnienie dnia, ze juz nigdy moglabym do pracy nie wracac
Ale masz powera zazdraszczam.

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę wam dziewczyny, że znacie już płeć waszych dzieci. Ja dopiero po świętach może się dowiem. Tak bym już chciała wiedzieć. Aby zacząć pomału kompletować wyprawkę itd...
Ja też nie znam jeszcze płci. 3 kwietnia mam połówkowe i liczę, że sie dowiem.

Perse pisałaś o błyszczyku i tuszu z Biedry możesz mi napisać czy tusz ok i jaki to??? bo kończy mi się a chciałam coś kupić. Wczoraj zaszalałam trochę z kosmetykami z Biedronki bo postanowiłam wszystkie przetestować zaczęłam od żelu do twarzy, antyperspirancie w kulce i sprayu i kremu nawilżającego na noc (na dzień już mam i jest ok).

Wczoraj robiłam badania i okazało się, że mi hemoglobina leci w dół mocz na szczęscie ok. Dostałam receptę od ginki na grzybka a po kuracji mam brać globulki na poprawę floty bakteryjnej. Kupiłam do tego nospę i magnez i zapłaciłam 120 zł
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 11:32   #258
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
hejka,hejka
Ja po raz 1 w nowym wątku
u mnie noc z wtorku na środe była bezsenna od 2 do 5 nie mogłam spać-katar a jak już o 5 zasnęłam to o 7 nie mogłam się obudzić żeby dziecko do szkoły wyszykować
ojej..zdrówka i dobrze przespanych nocy..

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Mi pielęgniarka kazała podejśc bez kolejki mochery oczywiście pożerały mnie wzrokiem ale cóż nie broniłam się i podeszłam a ludzi było ok 50 więc było mi na rękę jak mnie zawołała i mówiła żę ciężarne mają dyspensę

A babcia darła się przez pół przychodni że ona też chce dyspensę bo jest schorowana, a ta do niej że gdyby była chora nie miała by sił krzyczeć no i ją zatkało
Piekne! wyobraziłam to sobie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Urzad Skarbowy NIE ODBIERA telefonu, wrrrrrrrrrrrrrrrrrr
to mnie jakos nie dziwi

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Elaine...Kciuki za usc
dziękuję, ale USC mam już za soba:P:P:P
A tak powaznnie to jednak do świąt autko odstawiam, bo nadgarstek nawala teraz.. Niestety, na pewno jest pęknięty,... może nawet złamany (na usg nie dało się jednoznacznie potwierdzić, ale lekarz powiedział, że zapewnić mnie ze to tylko pęknięcie tez nie może bez rtg). Po świętach wizyta, a do tego czasu stabilizator dzień i noc:P w sumie mogło być gorzej.

Cytat:
no i wedlug usg witam sie w 23tyg
gratulacje!
Cytat:
Witam,

Jestem przyszłą mamą październikową 2013 pozwoliłam sobie do Was zajrzeć z pytaniem, może któraś z Was mi pomoże.
Mamy już skończony 11 tydzień, za tydzień usg. Ciągle mam mdłości i wymiotuje, moja mam je miała do 6 miesiąca ciąży
Jestem w trakcie poszukiwań gin prywatnie w Warszawie, który nie będzie robił problemów z L4,bardzo proszę o pomoc i namiary na priv . Nie jestem w stanie pracować a moja gin z Medicover jest niechętna do przedłużania zwolnienia.
niestety, nie mam żadnego info o lekarzach z Wawy, ale może któraś inna mamusia od nas coś ci doradzi

Cytat:
wogole to przeraza mnie komplementowanie torby do szpitala..haha dla mnie:-P i dla dzidzi.chodzoaz dla mnie bardziej kiedy sie za to zabieracie?wydaje mi sie ze po 30tyg pasowalo by juz taka miec..(wczas ale ostatnio duzo kobiet rodzi kolo 34..32tyg)przynajmniej w moim otoczeniu i nie chcialabym byc w lesie jak by odpukac wody odesLy czy cos:-P
dla mnie też ciemność widzęw tym temacie. Wszystkie tego typu rzeczy zostawiam na l4 które mam wplanie iść od maja...
Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość

co racja, to racja, a ręczniki do szpitala biorę jak poprzednio - najgorsze, jakie są w domu, żeby nie było żal w kosz cisnąć, gdyby...

Czuję się dziś nieciekawie psychicznie, nie chce mi się nawet siedzieć i pisać, może wpadnę później
wpadnij wpadnij, ęnergię dobrą posyłam na poprawę!

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
muszę zapamiętać, bo u mnie ten problem notorycznie. Chociaż lewa się nadaje do kłucia, ale prawa, można zapomnieć:P

przyszły legginsy z all idę przymierzać i pranie wstawić.. co mi chwilę dłuższa pewnie teraz zajmie niż normalnie...

aaaaaaaaaa surka: fajny avatrek

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 11:32   #259
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Też tak miałam. Nie podobają mi się takie z misiami i ptaszkami. A może taka ? http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...062989505.htmlW tej chwili aukcja jest zakończona, ale pewnie sprzedawca zaraz ponownie je wystawi, albo już nawet to zrobił (nie sprawdzałam). Ja się chyba na tą własnie zdecyduję.

Dobra, ja też uciekam, bo się porządki i obiad same nie zrobią
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   

Edytowane przez Anulka_p
Czas edycji: 2013-03-21 o 11:33
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 11:34   #260
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Wczoraj robiłam badania i okazało się, że mi hemoglobina leci w dół mocz na szczęscie ok. Dostałam receptę od ginki na grzybka a po kuracji mam brać globulki na poprawę floty bakteryjnej. Kupiłam do tego nospę i magnez i zapłaciłam 120 zł
JA dlatego się cieszę że mi ginka zapisała luteinkę a nie dupka
Stary 2013-03-21, 11:34   #261
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

Dzień dobry mamusiom w nowym nowej części
Bardzo fajny tytuł wybrałyście, mimo,że u mnie tej wiosny ni hu hu nie widac. Tak od samego rana śnieżysko sypie że strach przez okno wyglądać.

Wczoraj z badania wróciliśmy o wpół do jedenastej dopiero
Miałam mieć badanie o 9 a weszłam do gabinetu przed 10 bo prawie 40 minut opóźnienia miał pan doktor.
Na szczęście lekarz bardzo miły i sympatyczny.
A więc z KACPERKIEM wszystko w najlepszym porządeczku
Serduszko mu bilo jak dzwon 151 uderzeń na minute Lekarz mówi niech się Pani nie denerwuję bo syna Pani stresuje
Z serduszkiem wszystko ok, inne narządy też na swoim miejscu. Nasz "maluch" waży już 635 gram. Kawal chłopa normalnie
Leży sobie główka nad prawa pachwiną i pięknie kopie mamusie po wątrobie
Lekarz zrobił nam śliczne foto buźki ale może później uda mi się wrzucić. No i pokazał nam jeszcze raz jak sam powiedział fiutka
Stwierdzi że późna pora i już może sobie tak brzydko powiedzieć

Dziękujemy z Kacperkiem za kciuki bo bardzo się nerwowej mamie przydały

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Guuusiaa, mela1234, kallisto89, DamiankaKamilka

Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia.
Adriana07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 11:37   #262
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Hej brzuchatki radosne
Gratki za wzorajsze wizyty i kciukasy za dzisiejsze wizyty!
Sama prosze o kciukaski, mam nadzieje ze dzisiaj babelek sie zlituje i pokaze co ma miedzy nogami

Dzisiaj bedziemy szukac kogos kto nam lapka naprawi
Oby pokazało rodzicom co ma między nóżkami!
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Moja siostra np. uważała, że nie wie jak można dać na imię dziecku, jak nie wie sie, jak wygląda i czy będzie pasować. Wiec jej synek dostał imię jak miał już chyba 2 tygodnie a tak był kurczaczkiem

Ja póki co wybieram imię między Lilianą a Laurą, a i tak do brzucha mówię mała :P
Moje dziecko było 7 miesięcy Alicją i mężowi się za bardzo osłuchało
Cytat:
wogole to przeraza mnie komplementowanie torby do szpitala..haha dla mnie:-P i dla dzidzi.chodzoaz dla mnie bardziej kiedy sie za to zabieracie?wydaje mi sie ze po 30tyg pasowalo by juz taka miec..(wczas ale ostatnio duzo kobiet rodzi kolo 34..32tyg)przynajmniej w moim otoczeniu i nie chcialabym byc w lesie jak by odpukac wody odesLy czy cos:-P
30 tydzień to za tydzień
A nie tak dawno sie ze mnie śmiały, ze za wcześnie wszystko kupuję
Cytat:
helllol no i zapomnialam sie pochwalic..przez ost 10dni przytylam 2kg waze juz 65haaa i wczoraj kolezanka atwierdzila ze robie sie kwadratowa bez tali hahahaze z tylu:-P
Ważysz już więcej ode mnie mój Szczypiorku
Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę wam dziewczyny, że znacie już płeć waszych dzieci. Ja dopiero po świętach może się dowiem. Tak bym już chciała wiedzieć. Aby zacząć pomału kompletować wyprawkę itd...

TŻ i tak już zwraca się do brzucha jakby w środku był syn Kubuś, ale studzę jego zapał i mówię mu, że Zosia może się obrazić (jeśli się okaże, że będzie córka).
My płeć poznamy w czerwcu i dobrze nam z tym
Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
ja też się nad tym ostatnio zastanawiałam, nie bardzo jednak wiem jak zabrać się do swojej torby bo nie znam się na tych podkładach, to w aptece się kupuje majtki tez nie bardzo wiem jakie wybrać, chyba poczekam do maja to może na szkole rodzenia coś podpowiedzą
Ja kupiłam wszystko na all
Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Czytałam, że najlepiej zabrać sie za tą torbę tak pod koniec 6 mca, przynajmniej takie najważniejsze rzeczy kupić, więc ja się już zabieram, bo tez mnie to przeraża tyle tego.
Ja już większość rzeczy mam- teraz tylko torba
Cytat:
Margos a o jakich warsztatach mowilas wczoraj chyba?
wogole to moj blok i blok przedemna nie ma wody do 13...nie ma aie jak wykompciac hi.
Dzisiaj na prądnickiej są warsztaty świadoma mama o 16.30 ja się zapisałam, ale nie dam rady iść, bo mam gości
Jak chcesz to rzucę Ci linkiem (warto iść bo dają różne próbki)
Cytat:
Kupić perfumy
Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Nie jesteś sama, ja się zmagam z wyborem koszul od wczoraj Więc możemy sobie podać łapki i dalej szukać. Ja chyba kupię jednak te co Margoś polecała kopertowe i już będę miała problem z głowy, tylko teraz się zastanawiam nad rozmiarem, bo po porodzie ma się podobno rozmiar ubrań taki jak w 5-6mcu, czyli skoro teraz się mieszczę w rozmiar S/M to taki mam kupić, czy lepiej wziąć L/XL?
Ja całe życie noszę L i kupiłam sobie L

Ogarnęłam połowę kuchni
Do 12 się wyrobię myślę

I ogarnę łazienkę

Lubię mieć gości bo mam wtedy czysto w domu

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 11:39   #263
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
A tak powaznnie to jednak do świąt autko odstawiam, bo nadgarstek nawala teraz.. Niestety, na pewno jest pęknięty,... może nawet złamany (na usg nie dało się jednoznacznie potwierdzić, ale lekarz powiedział, że zapewnić mnie ze to tylko pęknięcie tez nie może bez rtg). Po świętach wizyta, a do tego czasu stabilizator dzień i noc:P w sumie mogło być gorzej.
To niech się ładnie zrasta. Oszczędaj rękę

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
Miałam mieć badanie o 9 a weszłam do gabinetu przed 10 bo prawie 40 minut opóźnienia miał pan doktor.
Serduszko mu bilo jak dzwon 151 uderzeń na minute Lekarz mówi niech się Pani nie denerwuję bo syna Pani stresuje
Z serduszkiem wszystko ok, inne narządy też na swoim miejscu. Nasz "maluch" waży już 635 gram. Kawal chłopa normalnie
Lekarz zrobił nam śliczne foto buźki ale może później uda mi się wrzucić. No i pokazał nam jeszcze raz jak sam powiedział fiutka
rośnie, jak na drożdżach.
Stary 2013-03-21, 11:40   #264
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusiom w nowym nowej części
Bardzo fajny tytuł wybrałyście, mimo,że u mnie tej wiosny ni hu hu nie widac. Tak od samego rana śnieżysko sypie że strach przez okno wyglądać.

Dziękujemy z Kacperkiem za kciuki bo bardzo się nerwowej mamie przydały

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Guuusiaa, mela1234, kallisto89, DamiankaKamilka
dla dzielnej Mamy i Kacperka

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 11:42   #265
d0tkaaa
Zakorzenienie

e samej to mi sie nie chxe tam poginac..ale daj linka:-P haha)

Zuza

Razem
Stary 2013-03-21, 11:43   #266
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

adriana: gratulacje! duży chłopak!

surka: dziękować

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 11:48   #267
BelleFramboise
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

no to opowiadaj co tam powiadają....
Ostatnio oglądałyśmy film z porodu z lat 80tych masakra jakaś, główki dziecka nie było widać w tym buszu

Poszalałam właśnie i zamówiłam u jednego sprzedawcy podkłady poporodowe, gaziki, majtki poporodowe, pieluchy tetrowe, żeby było co do torby włożyć

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Koszula to ta w kratę mi się podoba http://moda.allegro.pl/bawelna-rozpi...089798302.html
ale nie wiem czy będzie odpowiednia co mówicie?

Kocham

Razem od 23.08.2009
03.11.2012.- II kreseczki

Maleństwo

Nelly
BelleFramboise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 11:51   #268
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BelleFramboise Pokaż wiadomość
Ostatnio oglądałyśmy film z porodu z lat 80tych masakra jakaś, główki dziecka nie było widać w tym buszu
Stary 2013-03-21, 11:53   #269
d0tkaaa
Zakorzenienie

belle podoba mi sie ta koszula..czarna rzecz jasna hahaha a ile ich trEba?

Zuza

Razem
Stary 2013-03-21, 11:54   #270
Charlize89
Rozeznanie

Cytat:
Witam,

Nie wiem jak ci doradzić, bo nie jestem z Warszawy, ale najlepiej popytać koleżanek z pracy lub wśród znajomych. Ja też na początku ciąży często wymiotowałam. W pracy również, poszłam do mojego gina, powiedziałam co i jak i jaki rodzaj pracy, że pierwszą ciąże poroniłam i dostałam L4.
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości