|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Hej kochane!chciałabym kupic sobie leginsy tyle tylko nie wiem jakie wybrac.Powiedzcie mi czym sie roznia takie 90dem od 100?zalezy mi by byly to takie troszke grube,nie przeswitujące..Podpowiedz cie prosze bo ja sie kompletnie nie znam..
|
|
|
|
#1802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się i olej to jej głupie gadanie. Masz męża, dzieciątko w brzuszku dla którego żyjecie, nas i to teraz jest najważniejsze. No i wiele lat życia a ona już nie Poślubiłaś męża, a nie teściową, więc niech sobie nie pozwala Lubić się nie musicie.
|
|
|
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co kiedyś miałam miednice obitą (szkoła podstawowa) może teraz sie odzywa. Nie wiem. Ale gdyby to była rwa to chyba bym musiała płakać z bólu, a to tak ciągnie sobie od czasu do czasu. Mhm.
|
|
#1804 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
Mam nadzieję, że Cię szybko puści Cytat:
![]() W sumie się chyba w tygodniach rypłam, ale to już było po 20 i mój mózg był w łóżku... Jeśli om miałam 22.12 to chyba jednak 13 tc ![]() Cytat:
![]() Olej teściową, a mężowi powiedz, że każde spięcie szkodzi dziecku... JEGO dziecku... Poza tym jeśli nie da się inaczej, to też zrób z siebie męczennika i kozła - prawda jest taka, ze jako ciężarna masz pewne przywileje np. prawo do płaczu i histerii Cytat:
Tez się trochę dziwię, bo wiek powyżej 35 rż. jest oficjalnie wskazaniem do testów ![]() Cytat:
I jakoś tak mieszane kursy trzeba by było robić... i już tylko lista rezerwowa jest... No nic, będę się rozglądać chyba za inną szkołą, gdzieś bliżej ![]() Ewentualnie zadzwonię do niej i podpytam, czy mogałby kogoś innego polecić |
|||||
|
|
|
#1805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam rwę kulszową już od pierwszej ciąży i nie odczuwam bólu dzień w dzień. Czasem zaboli bardziej,czasem mniej...a momentami nawet kroku nie mogę zrobić. Nie wiem-jak napisałaś o bólu w wewnętrznej części uda,to zaraz przyszło mi to na myśl,bo ból ten niestety znam na pamięć
|
|
|
#1806 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
http://allegro.pl/ocieplane-zimowe-l...047383282.html http://allegro.pl/polskie-legginsy-g...091831965.html http://allegro.pl/legginsy-dlugie-ba...100461250.html Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-03-21 o 11:13 |
|
|
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie właśnie to bardzo dobre miejsce w porównaniu z innymi, które są w środmieściu albo jeszcze dalej w stronę psiego pola, a mieszany mi nie przeszkadza. Jeszcze do niej zamierzam zadzwinić i pogadać, bo mi się podobała ogólnie. A przyszpitalna szkoła Bocianek (bo ja chyba będę rodzić na klinikach, stamtąd mam lekarza,) z tego co wiem jest w wakacje zamknięta. Jeszcze pogadam z ginką
|
|
#1808 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle to ja mam skoliozę, może kręgi uciskają mi na jakies nerwy i pojawia się promieniujący ból. To trudny temat. Cytat:
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2013-03-21 o 11:13 Powód: literówki |
||
|
|
|
#1809 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na liste rezerwowa, ale faktycznie daleko bardzo... a jakie szkoly rodzenia w srodmiesciu znasz? bo ja wlasnie mieszkamw srodmiesciu i lepiej by mi pasowalo a jeszcze sie nie rozgladalam, ale jak patrze na te terminy to chyba juz trzeba !
|
|
|
|
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
|
|
#1813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie też mi się bardzo spodobała, ale jakoś tego po prostu nie widzę, szczególnie, że Bartek czasami dłużej niż do 16 jest w pracy i boję się, że przy korkach normalnie byśmy się spóźniali. Ja chyba nie chce rodzić we Wrocławiu. Musze pogadać ze znajomymi mamami, ale jak na razie najlepsze opinie słyszałam o szpitalu w Ząbkowicach i Oławie - mocno się nad nimi zastanawiam Cytat:
Śródmieście w sumie blisko pracy mam, no i rodzice tam mieszkają, więc może by się dało na obiadki do mamy wpraszać
|
||
|
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Po wczorajszej wizycie jestem zadowolona. Byłam z mężem, był tak zadowolony, że myślałam że zaraz wejdzie do tego monitora moja ginka jest super sympatyczna. Nie było problemu żeby mąż wszedł ze mną.A teraz do rzeczy. Mój Maluszek ma już prawie 10 cm Mężowi pokazała wszystko gdzie co jest. No i odkryła między nóżkami... siusiaka ![]() Powiedziała, że potwierdzi na następnej wizycie na 100%. Także prawdopodobnie będziemy mieli synka ![]() Zaraz wstawie zdjęcia z usg, tylko muszę zrobić foto. Mam też zdjęcie z dowodem, że to chłopczyk |
|
|
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
Podziwiam Ciebie. Nie wyobrażam sobie czując, że rodzę jechać taki kawał aż do Oławy na porodówkę. A czemu Wrocławskie szpitale Ciebie zniechęciły?
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
bojatoja Łaaaaaa,ale cudowne wieści
![]() Czekam na fotki
|
|
#1817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1819 |
|
Raczkowanie
|
bojatoja
gratulacje synka ...tez pamietam moment jak u mojego znalazlo sie cos miedzy nogami ....ciekawe co teraz bede mialam ..moze za tydzien sie dowiem
|
|
|
|
#1820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki jeszcze raz za kierunek![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
m.a.r.t.a- przykre to jest że czasami tak wiele trudu kosztuje coś co z pozoru powinno być tak łatwe
Dużo przeszliście, ale jak teraz jest fajnie co? Ja mam w swoim otoczeniu dwie takie kobietki. Jedna to moja klientka. Też właśnie co jakiś czas chodzi do ginekologa i one oglądają jej pęcherzyki i wyliczają kiedy "mogą". Bierze leki i ostatnio jakimś cudem zaszła i straciła ciążę w 9tc. Była u mnie ostatnio i płakała. Serce mi pękało. Jest na lekach od psychiatry, strasznie to znosi. Tym bardziej, że jak w pracy usłyszeli o poronieniu to od razu zwolnili wiedząc, że pewnie będą dalsze starania i to tylko dobiło leżącego.Drugiej też nie dawali szans. Tylko in vitro, ale walczy z jakimiś tamponami Chińskimi. Trzymam za nie kciuki bo wiem jak bardzo chcą dzieciaczka. |
|
|
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamieszkaliśmy u nich jako rozwiazanie tymczasowe i wczoraj sie wyprowadziałam szybko nie?? Problem w tym i naprawde mi jej szkoda ze od jakiegos miesiaca wie ze ma raka, generalnie zawsze była kłębkiem nerwów a teraz to juz lezy i trumne szykuje... Zaczeło się od tego ze przyniosła mi do łózka kasze manna gdzie mówiłam jej 100 razy ze niejem kaszy manny ani mleka na ciepło... tak samo jest z innymi produktami które mi wciska dla mojego dobra... ona ma nawet pretensje bo u nich zawsze mojemu meżowi robił tata kanapki a teraz mój mąz powiedział żebym ja mu robiła wieczorem bo robie lepsze i ona ma do mnie pretensje ze nieumiem sie dostosowac a nie mysli o tym ze on za 5 miesiecy on juz bedzie mial swoje dziecko i ona niebedzie wnukowi kaszki rano robic bo on ma dwoje swoich rodziców, oni mi niepozwalaja zdjąc mojego prania i go prasować - bo ona zawsze prasuje i bedzie to robic dla mojego dobra!! chciałam sie z nia dogadac powiedziałam zebysmy ustalili zasady i sie dogadali bo Artur ma dość boi się odezwac bo ona chora to ona do mnie z morda taka o wszytsko jak zaczeła mi wypominac rozne rzeczy przed weselem ze jej wesele popsułam, że przezemnie Artur jada w mc donald itd to jej powiedziałam kilka słow prawdy i ze powinna sie leczyc na glowe (chodziła juz kiedys do psychologa- bo nieradzi sobie ze stresem) szybko stałam się złem nie miesiąc po ślubie wyrodna synowa która nadodatek zabrała teraz meza i ch^^ niemaja komu rano kanapek robic ![]() wyzalilam sie az mi lepiej.. najlepiej ze chce numer do mojej mamy ciekawe o czym chce z nia gadac chyba pojde do mamy zeby sama do niej zadzwoniła.. bo moja mama juz widziała przy organizacji wesela jaka ona jest dziwna i stoi za mną murem tym bardziej ze ja w ciazy.
|
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
klask i:![]() ![]() Cytat:
![]() Po drugie, z tego co wszędzie się mówi i pisze, pierwszy poród trwa dosyć długo, więc czasu raczej będę miała sporo. Po trzecie, na Brochowi moja noga więcej nie postanie, na Borowskiej warunki są fajne, ale moje znajome bardzo narzekają na personel - nie to ze źli specjaliści, ale mocno nieprzyjemni, poza tym to jest tak duży oddział, ze po prostu maja mało czasu na pacjenta. Nad Kamińskiego ewentualnie się zastanawiam, ale podobno trzeba za każdą rzecz dopłacać, a i tak nie masz pewności, czy dostaniesz ![]() Oąłwa i Ząbkowice, to mniejsze oddziały, personel bardzo zaangażowany, w Ząbkowicach w zeszłym roku rodziła moja przyjaciółka i była jedną z dwóch rodzących w tym dniu - opiekę miała świetną, dziecko po porodzie najpierw dostała do potrzymania, potem je zbadali, o każdą rzecz się dopytywali np. czy dokarmiać, czy umyć, etc... poród rodzinny całkowicie bezpłatny, również sala rodzinna. Położne świetnie się nią zajęły, nauczyły poprawnie karmić (co niestety bardzo rzadko się zdarza), i do tego jedzenie podobno normalne (to na Brochowie woła o pomstę do nieba). Dla mnie dodatkowym atutem jest cisza i spokjó dookoła - szpital jest tak położony, ze otwierasz okno i słyszysz drzewa, a nie samochody i to że... jest daleko. Dzięki temu pielgrzymki krewnych i znajomych raczej nie będą miały miejsca ![]() Oczywiście, jeśli by się okazało, że poród będzie szybszy/nie planowany/etc. to postaram się na Kamińskiego dojechać... albo w jakiekolwiek inne miejsce, gdzie udzielą mi pomocy |
||
|
|
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
Vea serio aż taki kawał będziesz jechała? Masakra
![]() Ja słyszałam że z Wrocławia często do Trzebnicy jadą ![]() Ja znowu wybiorę Kamińskiego ( oby mnie przyjęli ).( a i ja za nic kompletnie nie dopłacałam- aaa no może za te buty niebieskie co za pierwszym razem kupowałam )A miałam poród rodzinny jak coś ![]() Bojatoja o kurde już prawie wiesz Ja to za wami w lesie jestem.No to co gratuluję chlopca, chociaż mocniej będziemy gratulować po kolejnej wizycie
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2013-03-21 o 11:46 |
|
|
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekamy na fotki!![]() |
|
|
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam kanapkę ze sklepiku z pracy i ajkoś mi niedobrze po niej..
A tak w ogóle, to wczoraj na tych warsztatach po raz pierwszy do mnie dotarło, że to się dzieje napradwdę że będziemy mieć dziecko naprawdę szok
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
Karolson ubawily mnie te kanapki
normalnie zyciowa tragedia tesciowej ze staremu chlopu kanapek robic nie moga nie przejmuj sie nimi, z tesciami to dobrze na zdjeciach sie wychodzi ja mam tylko tescia, ogolnie nie moge narzekac, ale jak z nim mieszkalismy to tez mnie denerwowal...wystarczylo ze wrszlam do kuchni to juz byl za mna i pokazywal co sobie moge zjesc i w ktorym garnuszku ugotowac...ciesze sie ze juz mnieszkamy osobno
|
|
|
|
#1830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za badanie, a lanie za nerwy a tak na poważnie , to super że już znacie płeć, ja za tydzień mam badanie,przed samymi świętami,ale fajnie bo będziemy mogli zabrać fotki na spotkania rodzinne czekamy na zdjęcia
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.

i to teraz jest najważniejsze. No i wiele lat życia a ona już nie
Lubić się nie musicie.

niestety ojciec po mnie z Sieradza jedzie, bo nam się auto zepsuło, wczoraj na drodze mężowi zgasło i zapalić nie chce. Cholerne prawo serii, mam nadzieje, ze to nic wielkiego, bo jaj zamierzamy kupić mieszkanie to na auto już nie będzie. Myśleliśmy, że choć rok jeszcze wytrzyma nasz gratek żeby coś z kasa się odkuc i jakiś nawet niedrogi kupić. 

gratulacje synka ...tez pamietam moment jak u mojego znalazlo sie cos miedzy nogami ....ciekawe co teraz bede mialam ..moze za tydzien sie dowiem
klask i: