Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV 23 42,59%
Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki 8 14,81%
Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 11 20,37%
Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 5 9,26%
wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie 4 7,41%
Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy 3 5,56%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-21, 09:51   #1771
vea7
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Bardzo dobre podsumowanie bezpiecznego malucha Położna była świetna i stwierdziłam, że chyba doniej się wybiorę do szkoły rodzenia, już z nią wczoraj gadałam chwilę Też mi się nie podobało z tymi nagrodami, że niektórzy mieli po 2 losy i nie rozumiem, czemu koleś wrzucił z powrotem te same losy do głównej nagrody... ale ogólnie naprawdę super

A ty siedziałaś na samym pocxzątku gdzieś na tym ratowniku? Bo jesli tak to ja też widziałam twojego męża i ciebie

No szkoda, że się nie zgadałyśmy, ja wczoraj już w sumie od wyjścia do lekarza nie byłam przy kompie. Muszę dokładnie pooglądać te zdjęcia na klubie. A może faktycznie jak się w końcu zrobi ta wiosna to się spotkamy dziewczyny z Wrocławia co? Na lody możemy iść
Tak z przodu
Wiesz co, a też byłaś na położnej w ostatniej grupie? Bo jeśli tak, to nie ma siły muszę Cię kojarzyć, bo wyszłam na chwilkę z Osmozy jak wychodziła polożna i były tam dwie dziewczyny "mniej zaawansowane" i jedna bardziej. I z tych mniej jedna była w niebieskiej sukience, a druga w czymś ładnym i kolorowym, szatynka w kucyku. Któraś to Ty?

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość

hehe to tak jak ja, widzę foty a potem i tak nie rozpoznam, dlatego napisałam, że musze zakodować
Czekolada <3
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja czekolada bo kawy nie lubię
Wiedziałam, że tą czekolada skusze
To pozostaje tylko czekać na wiosnę

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
To co ja mam powiedzieć? 2 razy w życiu powinęła mi sie noga przy antykoncepcji i za każdym razem zaszłam w ciążę.
Że masz szczęście
Moja koleżanka tak trójkę urodziła
My przy pierwszej ciąży dosyć długo próbowaliśmy, za to przy drugiej, praktycznie za pierwszym zamachem - w sensie, po zabiegu gin kazała trzy "normalne" cykle przeczekać i w czwartym próbować... no i się udało

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:56   #1772
Snow_White1
Wtajemniczenie

Witam się z biura.
Właśnie zjadłam pyszną kanapkę, jaką mi zrobił TŻ na śniadanie, a do tego kawa o smaku Irish Cream z dużą ilością mleka (pycha)
Stary 2013-03-21, 09:57   #1773
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Ja to się zastanawiam jak tu człowiek da radę się doprowadzić do ładu w bardziej zaawansowanej ciąży i się nie pozacinać...czy też nad tym któraś juz dumała?albo z mamusiek, które już rodziły, możecie powiedzieć jak to jest z tym goleniem bikini?można dać radę, czy trzeba szukać pomocy??
Ja planuje wspomóc się lusterkiem a golić się można nie tylko pod prysznicem ale i na łóżku (już tak robiłam na stojąco bądź półleżąco).
Stary 2013-03-21, 09:58   #1774
marysia_258
Zadomowienie

Witam w pierwszy dzień wiosny Słońce za oknem piękne świeci ąz na duszy lepiej człowiekowi.

Wczorajszy dzień masakra Teść trafił do szpitala pogotowie go zabrało, cały dzień na izbie przyjęć spędził dopiero ok godz. 20tej na oddział go raczyli położyć Służba zdrowia porażka!
Troszkę Was wczoraj nadrobiłam ale nie do końca, bardzo płodne wczoraj byłyście
Teraz spadam ogarnąć troszkę domek do teścia do szpitala trzeba podjechać, na 12,30 fryzjer, a później wizyta u ginka. Stresuje się jak nie wiem co także bardzo proszę o

Zajrzę wieczorkiem i zdam relację z wizyty. Paaaaaaaaaaaa

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 10:01   #1775
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
zwyczajnie jestes jeszcze lepsza.

ostatnio czytalam o nadpłodnosci czy wlasnie plodnosci mimo antykoncepcji http://www.papilot.pl/ludzie/16236/W...-plodnosc.html to juz rzeznia!
Nie no aż tak to źle ze mną nie jest.

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ojej
ja brałam tabletki/plastry i nie zawiodły
No prawidłowo brane też je nie zawiodły, ale miałam interakcje, tabletki z dziurawcem brałam jakieś 4 dni.
A za drugim razem po prostu założyłam, że się chyba tak szybko nie da.A było tylko jedno przytulanko bez zabezpieczenia, potem się ocknęłam, ale za późno.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 10:02   #1776
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

nam sie udalo w 2 cyklu
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 10:02   #1777
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Że masz szczęście
Moja koleżanka tak trójkę urodziła
My przy pierwszej ciąży dosyć długo próbowaliśmy, za to przy drugiej, praktycznie za pierwszym zamachem - w sensie, po zabiegu gin kazała trzy "normalne" cykle przeczekać i w czwartym próbować... no i się udało
Mam nadzieję, że wyczerpałam ten limit szczęścia, bo nie chcę mieć przedszkola w domu.Ewentualnie jeszcze jedno, ewentualnie.
Stary 2013-03-21, 10:02   #1778
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Troszkę Was wczoraj nadrobiłam ale nie do końca, bardzo płodne wczoraj byłyście
bardziej chyba w okolicach grudnia i stycznia byłyśmy płodne

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 10:03   #1779
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Boli mnie w okolicach kości ogonowej od wczoraj.. ma tak któraś? nie boli tak, że nie mogę wytrzymać. Raczej promieniuje, ale czuję to cały czas od wczoraj...
Mnie boli ale na prawo od kości ogonowej, gdzieś w miednicy, do tego od kilku dni czuje ból w wew część ud. Zdarza mi się nawet kuleć, mam wrażenie jakbym dopiero co z konia zeszła .
Stary 2013-03-21, 10:06   #1780
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Mnie boli ale na prawo od kości ogonowej, gdzieś w miednicy, do tego od kilku dni czuje ból w wew część ud. Zdarza mi się nawet kuleć, mam wrażenie jakbym dopiero co z konia zeszła .
o matko

Stary 2013-03-21, 10:06   #1781
87czarna
Zakorzenienie

samba nam też się udało za 2 razem- i w pierwszej ciaży i tej obecnej:-D

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 10:08   #1782
kaska87
Zakorzenienie

nam też za pierwszym razem

Stary 2013-03-21, 10:08   #1783
87czarna
Zakorzenienie

martaa nie masz Ty czasem rwy kulszowej??

Stary 2013-03-21, 10:10   #1784
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Tak z przodu
Wiesz co, a też byłaś na położnej w ostatniej grupie? Bo jeśli tak, to nie ma siły muszę Cię kojarzyć, bo wyszłam na chwilkę z Osmozy jak wychodziła polożna i były tam dwie dziewczyny "mniej zaawansowane" i jedna bardziej. I z tych mniej jedna była w niebieskiej sukience, a druga w czymś ładnym i kolorowym, szatynka w kucyku. Któraś to Ty?

Ja też wyszłam za położną z osmozy, pytałam ją o to, kiedy najlepiej się zapisać i koło mnie stała dziewczyna w długich włosach, która była w 14 tc tak jak ja. To ty? Ja byłam w leginsach i czerwonej tunice i kucyk był rzeczywiście.. A na położnej siedziałam w pierszym rzędzie od drzwi

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Ja też mam bóle takie jakby bioder, ale ja od kilku lat walczę ze stawami, jak na razie bezskutecznie. Wcześniej nbie miałaś takich problemów?

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 10:16   #1785
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Wypróbowałam ten poszerzacz do spodni ale na zimę to on sie nie nadaje.No bo jak się ma niedopięty rozporem to trochę zimno w c***(no wiecie gdzie). Kupiłam 2 pary dżinsów, i 2 bluzki dłuższe, nie tuniki, takie do zwykłych spodni.W legginsach tych ocieplanych jednak mi za zimno, mimo tego, że pod spodem jeszcze mam bieliznę termoaltywną

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
A na położnej siedziałam w pierszym rzędzie od drzwi
Normalnie to "na położnej" zrozumiałam dosłownie i sie przez chwilę zastanawiałam co wyście tam robiły

Ja mam czasami lekki ból w dolnej części pleców.

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2013-03-21 o 10:17
Stary 2013-03-21, 10:17   #1786
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość

Mój dekolt i plecy też fatalnie wyglądają no i na piersiach też się pojawiły załamka :/
Mój dekolt już doszedł do siebie o dziwo jak zaczęłam już zmniejszać dawkę duphastonu z 2x1 na 1x1

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

i do glukozy cytryne bierzcie ;p
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
a czemu akurat teraz ta glukoza? standardowo robi sie kolo 20 tc, a u ciebie chyba jak u mnie dopiero 16tc? a jak dziesz robic, to pamietaj zeby wcisnac polowe cytryny, wtedy wchodzi gladko
Dziewczyny ja w swoim życiu miałam już kilka razy robioną krzywą cukrowa i nawet insulinową z obciążeniem 75 g i pierwszy raz słysze o pozwoleniu na cytryne . Mnie nawet mówiono (Klinika Endokrynologi) aby między kłuciami (a są przecież 3 co 1 godzinę) pozwolić sobie na odrobinę wody, ale cytryna? Przecież ona może zakłócić wyniki! Glukoza jest słodka oczywiście, ale lepiej zacisnąć zęby niż żeby przez taką cytrynkę (nie wiadomo ile sobie kto je doda) wyszły omyłkowo dobre wyniki (może przecież obniżyć cukier) i zataić ewentualną cukrzyce ciążową.
Stary 2013-03-21, 10:20   #1787
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też wyszłam za położną z osmozy, pytałam ją o to, kiedy najlepiej się zapisać i koło mnie stała dziewczyna w długich włosach, która była w 14 tc tak jak ja. To ty? Ja byłam w leginsach i czerwonej tunice i kucyk był rzeczywiście.. A na położnej siedziałam w pierszym rzędzie od drzwi[COLOR="Silver"]
Papalinka a mogłabys powiedzieć czy dowiedziałas się czegoś od tej połoznej? bo ja tez jestem ciekawa i z chęcia bym poszła na zajęcia do niej. Gdzie sa te zajęcia ile kosztuja i kiedy sie zapisac? mialam do niej podejsc ale było takie zamieszanie, a ja myslałam ze wy wyszłyście do wc haha
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 10:20   #1788
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Ja już garderobę skończyłam układać, ale mam jeszcze kupę szycia, głównie skracanie spodni.

Usłyszałam niedawno, że mi cycki urosły, ale jakos ja tego nie widzę
Stary 2013-03-21, 10:28   #1789
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
samba nam też się udało za 2 razem- i w pierwszej ciaży i tej obecnej:-D
My tez za drugim.

Myslalam ze sie nieuda bo u tza w rodzinie jakies problemy z tym sa, jak.by sie nieudalo starania bylyby zawieszone ze wzgledu na prace.
Ja sie tak wczoraj tak poklocilam z tesciowa ze szok naskoczyla na mnie ja chcialam po dobroci ale sie niedalo.. ciezarna a druga chora ale z nia sie nieda gadac bo ona jest niereformowqlna i chce zeby bylo tak jak ona chce i koniec... szkoda tylko ze zrobila z siebie kozla ofiarnego przed wszystkimi... az brzuch mnie boli a moj maz jest pipa
Stary 2013-03-21, 10:30   #1790
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Hej

Z braku czasu i dużej ilości pracy nie odzywałam się długo, ale ciągle Was podczytywałam jak miałam tylko chwilkę.
Mamy już skończony 11 tydzień, za tydzień usg. Ciągle mam mdłości i wymiotuje, moja mam je miała do 6 miesiąca ciąży
Aktualnie jestem na zwolnieniu, kiedyś wspominałam że pracuje w banku na obsłudze i nie dawałam rady.
Jestem w trakcie poszukiwań gin prywatnie w Warszawie, który nie będzie robił problemów z L4,bardzo proszę o pomoc i namiary na priv . Nie jestem w stanie pracować a moja gin z Medicover jest niechętna do przedłużania zwolnienia.

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 10:31   #1791
87czarna
Zakorzenienie

karolson o masz!
Jak smiała Ci podnieść cisnienie???:-*

Stary 2013-03-21, 10:35   #1792
LaLoca
Zakorzenienie

Jestem pod wrażeniem Waszej płodności

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
To widzę, że niektóre z Was też mają przejścia z ciążą. Ja na hiperprolaktynemię leczyłam się już 6 lat jak zaszłam w ciążę. Generalnie leki łykałam, prolaktyna nisko, owulka była, myślę, że u mnie właśnie ten nieszczęsny mięśniak był problemem i przeszkadzał fasolce w zagnieżdżeniu się. O drugie dziecko chciałabym się zacząć starać dosyć szybko, tak żeby z rocznego macierzyńskiego przejść od razu na L4 ciążowe Ale to marzenia, w praktyce może to troszkę potrwać...
Jesteś odważna, że już o drugim myślisz. Podziwiam. My z drugim się nie będziemy spieszyć. Chociaż mój mąż mi ostatnio oświadczył, że on będzie non stop atakował na kolejneale zaczekamy aż do zakończenia budowy i przeprowadzki. Nie mamy warunków. W sumie o licznym potomstwie nie marzę chyba max dwójka, ale zobaczymy jak będzie.
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 10:39   #1793
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Wychodzę dziś niestety ojciec po mnie z Sieradza jedzie, bo nam się auto zepsuło, wczoraj na drodze mężowi zgasło i zapalić nie chce. Cholerne prawo serii, mam nadzieje, ze to nic wielkiego, bo jaj zamierzamy kupić mieszkanie to na auto już nie będzie. Myśleliśmy, że choć rok jeszcze wytrzyma nasz gratek żeby coś z kasa się odkuc i jakiś nawet niedrogi kupić.
Mam nadzieję, że łatwo i tanio da się jeszcze naprawić żeby przezipal jeszcze rok do następnego przeglądu.

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
super ze wszystko dobrze

rowniez gratulacje

a mnie z rana kiepskie wiesci doszly chrzestna mojej corki tez jest w ciazy tylko chyba tydzien albo dwa mniej niz ja. robila ostatnio genetyczne usg, wszystko bylo w porzadku, ale lekarka zaproponowala jeszcze test pappa bo ma 28 lat. no i dostala wyniki i powiedziala mi dzis ze wyszly tragiczne i ze dostala skierowanie na amniopunkcje i obowiazkowo wizyta u genetyka straszne to jest, lekarka ponoc w szoku byla jak wyniki zobaczyla. mam nadzieje ze to tylko jakas fatalna pomylka
Dziwie się, że kazała zrobić. Przecież ja w mamy skończę 28 lat, a miałam tylko dlatego, że w rodzinie jest zespół Downa. A z tego co slyszalam to te testy krwi często wychodzą fałszywie dodatnie, bo są bardzo wrażliwe. To badanie tak naprawdę g... daje.
Na wyniki amniopunkcji niestety długo się czeka i to jest największy ból. Mysle, że będzie dobrze. W ogóle wg mnie powinni te głupie testy pappa wycofać, bo to tylko straszy ludzi, a nic konkretnego nie mówi.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-03-21 o 10:42
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 10:42   #1794
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Wypróbowałam ten poszerzacz do spodni ale na zimę to on sie nie nadaje.No bo jak się ma niedopięty rozporem to trochę zimno w c***(no wiecie gdzie). Kupiłam 2 pary dżinsów, i 2 bluzki dłuższe, nie tuniki, takie do zwykłych spodni.W legginsach tych ocieplanych jednak mi za zimno, mimo tego, że pod spodem jeszcze mam bieliznę termoaltywną

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Normalnie to "na położnej" zrozumiałam dosłownie i sie przez chwilę zastanawiałam co wyście tam robiły
Nie no ąz takie praktyczne te zajęcia nie były

Ja mam czasami lekki ból w dolnej części pleców.
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
Papalinka a mogłabys powiedzieć czy dowiedziałas się czegoś od tej połoznej? bo ja tez jestem ciekawa i z chęcia bym poszła na zajęcia do niej. Gdzie sa te zajęcia ile kosztuja i kiedy sie zapisac? mialam do niej podejsc ale było takie zamieszanie, a ja myslałam ze wy wyszłyście do wc haha
Dowiedziałam - to jest szkoła rodzenia jadwigi wolnej - wpisz sobie w necie, jest wszystko na stronie, trzeba się umawiać z wyprzedzeniem Mi się ona naprawdę spodobałaTaka konkretna kobieta, widać, że doświadczona, a nie przynudza. Na stronie jest napisane, że dla kobiet za free, a dla partnera 200 zł, trwa 2 miesiące, 2 razy w tygodniu po 2h
Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Jestem pod wrażeniem Waszej płodności

Jesteś odważna, że już o drugim myślisz. Podziwiam. My z drugim się nie będziemy spieszyć. Chociaż mój mąż mi ostatnio oświadczył, że on będzie non stop atakował na kolejneale zaczekamy aż do zakończenia budowy i przeprowadzki. Nie mamy warunków. W sumie o licznym potomstwie nie marzę chyba max dwójka, ale zobaczymy jak będzie.
Ja też max 2, chociaż mojemu mężowi się marzy 3, ale ja na razie przy tych wszystkich przebojach to się skupiam na jednym

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Wychodzę dziś niestety ojciec po mnie z Sieradza jedzie, bo nam się auto zepsuło, wczoraj na drodze mężowi zgasło i zapalić nie chce. Cholerne prawo serii, mam nadzieje, ze to nic wielkiego, bo jaj zamierzamy kupić mieszkanie to na auto już nie będzie. Myśleliśmy, że choć rok jeszcze wytrzyma nasz gratek żeby coś z kasa się odkuc i jakiś nawet niedrogi kupić.
Mam nadzieję, że łatwo i tanio da się jeszcze nakarmić żeby przezipal jeszcze rok do następnego przeglądu.

Dziwie się, że kazała zrobić. Przecież ja w mamy skończę 28 lat, a miałam tylko dlatego, że w rodzinie jest zespół Downa. A z tego co slyszalam to te testy krwi często wychodzą fałszywie dodatnie, bo są bardzo wrażliwe. To badanie tak naprawdę g... daje.
Na wyniki amniopunkcji niestety długo się czeka i to jest największy ból. Mysle, że będzie dobrze. W ogóle wg mnie powinni te głupie testy pappa wycofać, bo to tylko straszy ludzi, a nic konkretnego nie mówi.
Tak też sugerowała moja ginka, że testy i genetyczne badania gwarantują jazdę do końca ciąży, ale nic konkretnego nie dają z reguły

Mam nadzeiję, że będzie już dobrze z tobą. Coś powiedzieli o powodach?

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 10:46   #1795
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Dowiedziałam - to jest szkoła rodzenia jadwigi wolnej - wpisz sobie w necie, jest wszystko na stronie, trzeba się umawiać z wyprzedzeniem Mi się ona naprawdę spodobałaTaka konkretna kobieta, widać, że doświadczona, a nie przynudza. Na stronie jest napisane, że dla kobiet za free, a dla partnera 200 zł, trwa 2 miesiące, 2 razy w tygodniu po 2h

Ja też max 2, chociaż mojemu mężowi się marzy 3, ale ja na razie przy tych wszystkich przebojach to się skupiam na jednym

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Tak też sugerowała moja ginka, że testy i genetyczne badania gwarantują jazdę do końca ciąży, ale nic konkretnego nie dają z reguły

Mam nadzeiję, że będzie już dobrze z tobą. Coś powiedzieli o powodach?
Nic nie mówili, pewnie sami nie wiedzą. Z tego co czytałam w wujka googlu to jakiś bóle skurczowe mogły być, może macica pracowała, może bez powodu. Pewnie dostane no-spe tak jak to 3 razy dziennie, Duphaston.. myślałam, że zejde na tabletke dziennie, ale po tej przygodzie nie zapowiada się.
Stary 2013-03-21, 10:49   #1796
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
super dziękuje za wiadomość

Cytat:
Ja też max 2, chociaż mojemu mężowi się marzy 3, ale ja na razie przy tych wszystkich przebojach to się skupiam na jednym[COLOR="Silver"]
mój TZ chce 4 a ja 3 ale myslę, że się jakoś dogadamy a tak rok po roku jest super rozwiązaniem, moja Mama tak urodizła mnie i siostrę, sama też sie zastanowie nad taka mozliwoscia o ile Bóg da;p
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 10:50   #1797
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Hej

Z braku czasu i dużej ilości pracy nie odzywałam się długo, ale ciągle Was podczytywałam jak miałam tylko chwilkę.
Mamy już skończony 11 tydzień, za tydzień usg. Ciągle mam mdłości i wymiotuje, moja mam je miała do 6 miesiąca ciąży
Aktualnie jestem na zwolnieniu, kiedyś wspominałam że pracuje w banku na obsłudze i nie dawałam rady.
Jestem w trakcie poszukiwań gin prywatnie w Warszawie, który nie będzie robił problemów z L4,bardzo proszę o pomoc i namiary na priv . Nie jestem w stanie pracować a moja gin z Medicover jest niechętna do przedłużania zwolnienia.
Marek polujanski medicover inflancka i wilanow zwolninie od 10 tyg ciaza niezagrozona i wszystko jest ok tylko rwe.kulszowamam
Stary 2013-03-21, 10:55   #1798
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Mam jeszcze pytanko do dziewczyn z Łodzi.. Idziecie na szkołę rodzenia? Chyba tylko w Madurowiczu jest bezpłatna? Chyba, że o jakiejś nie wiem. Nie chce wydawać kasy na to, zbyt wiele wydatków mamy teraz.. Wiecie kiedy tam najlepiej zapisać się? Pewnie teraz jeszcze za wcześnie, ale wolę wiedzieć szybciej żeby nie zgodzić się, a co do opieki nad dziećmi to jestem zielona...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-03-21, 10:55   #1799
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak długo się starałyście o tą ciążę? My staraliśmy się 9 cykli, a był to aż 6ty na clo. Lekarz zaczął sugerować inseminację bo 6 cykli na tych lekach bez ciąży to sporo ale w tym ostatnim całe szczęście się udało
Pierwsze starania o dziecko zaczęliśmy w marcu 2010 roku. Wtedy jak na złość rozszalały mi się miesiączki. W październiku wylądowałam w Klinice Endokrynologi z podejrzeniem zespołu PCOS-ostateczna diagnoza: niedoczynność tarczycy, isnulinooporność, niedomoga lutealna, policystyczne jajniki. Zaczęłam brać garść leków, mijały miesiące. Wyniki hormonów polepszały się. Jednak każdy rozkładał ręce i się zastanawiał co tu ze mną zrobić. Zmieniałam lekarzy i szukałam takiego, który mi pomoże. Jeden wpadł na pomysł stymulacji clo +pregnyl. Zajęło mi to 4 cykle. Pęcherzyki rosły, pękały ale ciąży nie było. Mąż poddał się dokładnemu badaniu nasienia-wynik dobry. Delikatna sugestia ginekologa, że on zna Kliniki Leczenia Niepłodności, bo tutaj trzeba się zastanawiać nad inseminacją, no in vitro.. Rozpłakałam się już w gabinecie , puściły mi emocje.Jak to ja, taka młoda nie mam szans na naturalne poczęcie? Poddałam się. Przez przypadek trafiłam do innego ginekologa, który zapytał mnie jaki tryb życia prowadzę, czy towarzyszy mi stres, odpowiedziałam, że wręcz momentami jest w pracy mobbing. Zasugerował delikatnie, żebym przystopowała i skupiła się na swoim zdrowiu, bo moje hormony, które stabilizuje tabletkami rozwalam jednocześnie przez stres. Wzięłam te słowa do siebie . Miałam dość, ciężkiej umysłowo pracy, braku efektu w staraniu się, byłam przybita, bezradna i czułam się do niczego zwłaszcza jak dookoła ciągle ktoś zachodził w ciaże dodając "o matko starałam się aż 4 cykle". Dla mnie to był cios , 4 cykle w porównaniu z latami to pikuś. Zdobyłam sie na odwagę i w grudniu 2011 zwolniłam się z pracy. 4 miesiące byłam bezrobotna (wtedy zawiesiliśmy staranka). Kiedy pojawiła się nowa praca, poczułam, że tu odżyje . Kiedy tylko ukończyłam okres próbny zaczęliśmy ponownie się starać, już w 2 cyklu zaciążyłam , jednak ciąże straciłam (obumarła), miałam zabieg łyżeczkowania macicy. O dziwo nie rozgrzebywałam tego co było tylko dostałam magicznej siły do dalszego działania. Czekałam po zabiegu na okres, który nie chciał sam przyjść. Lekarz dał mi receptę na duphaston po kilku dniach przyszła, łącznie czekałam na @ 3 miesiące. I w tym właśnie pierwszym odtworzonym cyklu ponownie zaszłam! i to przez męża, bo ja nie chciałam w tych dniach (11-13 dc) seksu uważając, że zawsze monitoring wskazywał na owulacje 17-18 dc więc teraz szkoda marnować spermy. Ale maż jak to mąż swoje libido ma, dorwał mnie wcześniej i kiedy poszłam 16 dc na cytologię i usg nastawiłam się, że lekarz mi powie "Pani Marto zbliża się ewentualna owulacja". W zamian usłyszałam jednak "Pani Marto, Pani jest już dawno w II fazie cyklu, endometrium jest już grube". Byłam zaskoczona. jak się okazało owulacja po prostu wystąpiła bardzo wcześnie jak na moje 33-34 dniowe cykle. I teraz z moją kruszynką jestem już w 16 tc .
Stary 2013-03-21, 10:55   #1800
Selay
Raczkowanie

co do zawasolkowania:
1 ciaze za 1 razem,
2 ciaze za 1 razem,
3 ciaze za 1 razem ...moj ginek mowi ze fabryka dziala bez zarzutu...a ja do niego ze z logistyka tylko problem
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości