|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
Wiesz co, a też byłaś na położnej w ostatniej grupie? Bo jeśli tak, to nie ma siły muszę Cię kojarzyć, bo wyszłam na chwilkę z Osmozy jak wychodziła polożna i były tam dwie dziewczyny "mniej zaawansowane" i jedna bardziej. I z tych mniej jedna była w niebieskiej sukience, a druga w czymś ładnym i kolorowym, szatynka w kucyku. Któraś to Ty? Cytat:
![]() To pozostaje tylko czekać na wiosnę ![]() Cytat:
![]() Moja koleżanka tak trójkę urodziła ![]() My przy pierwszej ciąży dosyć długo próbowaliśmy, za to przy drugiej, praktycznie za pierwszym zamachem - w sensie, po zabiegu gin kazała trzy "normalne" cykle przeczekać i w czwartym próbować... no i się udało
|
|||
|
|
|
#1772 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z biura.
Właśnie zjadłam pyszną kanapkę, jaką mi zrobił TŻ na śniadanie, a do tego kawa o smaku Irish Cream z dużą ilością mleka (pycha)
|
#1773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1774 |
|
Zadomowienie
|
Witam w pierwszy dzień wiosny
Wczorajszy dzień masakra Teść trafił do szpitala pogotowie go zabrało, cały dzień na izbie przyjęć spędził dopiero ok godz. 20tej na oddział go raczyli położyć Służba zdrowia porażka!Troszkę Was wczoraj nadrobiłam ale nie do końca, bardzo płodne wczoraj byłyście ![]() Teraz spadam ogarnąć troszkę domek do teścia do szpitala trzeba podjechać, na 12,30 fryzjer, a później wizyta u ginka. Stresuje się jak nie wiem co także bardzo proszę o ![]() Zajrzę wieczorkiem i zdam relację z wizyty. Paaaaaaaaaaaa
|
#1775 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- No prawidłowo brane też je nie zawiodły, ale miałam interakcje, tabletki z dziurawcem brałam jakieś 4 dni. A za drugim razem po prostu założyłam, że się chyba tak szybko nie da.A było tylko jedno przytulanko bez zabezpieczenia, potem się ocknęłam, ale za późno. |
|
|
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
nam sie udalo w 2 cyklu
|
|
|
|
#1777 |
|
BAN stały
|
Mam nadzieję, że wyczerpałam ten limit szczęścia, bo nie chcę mieć przedszkola w domu.Ewentualnie jeszcze jedno, ewentualnie.
|
|
|
|
#1778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
#1780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
samba nam też się udało za 2 razem- i w pierwszej ciaży i tej obecnej:-D
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
nam też za pierwszym razem
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
martaa nie masz Ty czasem rwy kulszowej??
|
|
#1784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Ja też mam bóle takie jakby bioder, ale ja od kilku lat walczę ze stawami, jak na razie bezskutecznie. Wcześniej nbie miałaś takich problemów?
|
|
#1785 |
|
BAN stały
|
Wypróbowałam ten poszerzacz do spodni ale na zimę to on sie nie nadaje.No bo jak się ma niedopięty rozporem to trochę zimno w c***(no wiecie gdzie). Kupiłam 2 pary dżinsów, i 2 bluzki dłuższe, nie tuniki, takie do zwykłych spodni.W legginsach tych ocieplanych jednak mi za zimno, mimo tego, że pod spodem jeszcze mam bieliznę termoaltywną
---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Normalnie to "na położnej" zrozumiałam dosłownie i sie przez chwilę zastanawiałam co wyście tam robiły Ja mam czasami lekki ból w dolnej części pleców. Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-03-21 o 10:17 |
|
|
|
#1786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Mnie nawet mówiono (Klinika Endokrynologi) aby między kłuciami (a są przecież 3 co 1 godzinę) pozwolić sobie na odrobinę wody, ale cytryna? Przecież ona może zakłócić wyniki! Glukoza jest słodka oczywiście, ale lepiej zacisnąć zęby niż żeby przez taką cytrynkę (nie wiadomo ile sobie kto je doda) wyszły omyłkowo dobre wyniki (może przecież obniżyć cukier) i zataić ewentualną cukrzyce ciążową.
|
|
|
#1787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha
|
|
|
|
|
#1788 |
|
BAN stały
|
Ja już garderobę skończyłam układać, ale mam jeszcze kupę szycia, głównie skracanie spodni.
Usłyszałam niedawno, że mi cycki urosły, ale jakos ja tego nie widzę |
|
|
|
#1789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myslalam ze sie nieuda bo u tza w rodzinie jakies problemy z tym sa, jak.by sie nieudalo starania bylyby zawieszone ze wzgledu na prace. Ja sie tak wczoraj tak poklocilam z tesciowa ze szok naskoczyla na mnie ja chcialam po dobroci ale sie niedalo.. ciezarna a druga chora ale z nia sie nieda gadac bo ona jest niereformowqlna i chce zeby bylo tak jak ona chce i koniec... szkoda tylko ze zrobila z siebie kozla ofiarnego przed wszystkimi... az brzuch mnie boli a moj maz jest pipa
|
|
|
#1790 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Z braku czasu i dużej ilości pracy nie odzywałam się długo, ale ciągle Was podczytywałam jak miałam tylko chwilkę. Mamy już skończony 11 tydzień, za tydzień usg. Ciągle mam mdłości i wymiotuje, moja mam je miała do 6 miesiąca ciąży Aktualnie jestem na zwolnieniu, kiedyś wspominałam że pracuje w banku na obsłudze i nie dawałam rady. Jestem w trakcie poszukiwań gin prywatnie w Warszawie, który nie będzie robił problemów z L4,bardzo proszę o pomoc i namiary na priv . Nie jestem w stanie pracować a moja gin z Medicover jest niechętna do przedłużania zwolnienia.
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
karolson o masz!
Jak smiała Ci podnieść cisnienie???:-*
|
|
#1792 | |
|
Zakorzenienie
|
Jestem pod wrażeniem Waszej płodności
![]() Cytat:
ale zaczekamy aż do zakończenia budowy i przeprowadzki. Nie mamy warunków. W sumie o licznym potomstwie nie marzę chyba max dwójka, ale zobaczymy jak będzie.
|
|
|
|
|
#1793 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Wychodzę dziś
niestety ojciec po mnie z Sieradza jedzie, bo nam się auto zepsuło, wczoraj na drodze mężowi zgasło i zapalić nie chce. Cholerne prawo serii, mam nadzieje, ze to nic wielkiego, bo jaj zamierzamy kupić mieszkanie to na auto już nie będzie. Myśleliśmy, że choć rok jeszcze wytrzyma nasz gratek żeby coś z kasa się odkuc i jakiś nawet niedrogi kupić. Mam nadzieję, że łatwo i tanio da się jeszcze naprawić żeby przezipal jeszcze rok do następnego przeglądu. Cytat:
Na wyniki amniopunkcji niestety długo się czeka i to jest największy ból. Mysle, że będzie dobrze. W ogóle wg mnie powinni te głupie testy pappa wycofać, bo to tylko straszy ludzi, a nic konkretnego nie mówi.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-03-21 o 10:42 |
|
|
|
|
#1794 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi się ona naprawdę spodobała Taka konkretna kobieta, widać, że doświadczona, a nie przynudza. Na stronie jest napisane, że dla kobiet za free, a dla partnera 200 zł, trwa 2 miesiące, 2 razy w tygodniu po 2h ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
![]() Mam nadzeiję, że będzie już dobrze z tobą. Coś powiedzieli o powodach?
|
|
#1795 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
|
|
|
#1796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a ja 3 ale myslę, że się jakoś dogadamy a tak rok po roku jest super rozwiązaniem, moja Mama tak urodizła mnie i siostrę, sama też sie zastanowie nad taka mozliwoscia o ile Bóg da;p
|
||
|
|
|
#1797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko rwe.kulszowamam
|
|
|
#1798 |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Mam jeszcze pytanko do dziewczyn z Łodzi.. Idziecie na szkołę rodzenia? Chyba tylko w Madurowiczu jest bezpłatna? Chyba, że o jakiejś nie wiem. Nie chce wydawać kasy na to, zbyt wiele wydatków mamy teraz.. Wiecie kiedy tam najlepiej zapisać się? Pewnie teraz jeszcze za wcześnie, ale wolę wiedzieć szybciej żeby nie zgodzić się, a co do opieki nad dziećmi to jestem zielona...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, puściły mi emocje.Jak to ja, taka młoda nie mam szans na naturalne poczęcie? Poddałam się. Przez przypadek trafiłam do innego ginekologa, który zapytał mnie jaki tryb życia prowadzę, czy towarzyszy mi stres, odpowiedziałam, że wręcz momentami jest w pracy mobbing. Zasugerował delikatnie, żebym przystopowała i skupiła się na swoim zdrowiu, bo moje hormony, które stabilizuje tabletkami rozwalam jednocześnie przez stres. Wzięłam te słowa do siebie . Miałam dość, ciężkiej umysłowo pracy, braku efektu w staraniu się, byłam przybita, bezradna i czułam się do niczego zwłaszcza jak dookoła ciągle ktoś zachodził w ciaże dodając "o matko starałam się aż 4 cykle". Dla mnie to był cios , 4 cykle w porównaniu z latami to pikuś. Zdobyłam sie na odwagę i w grudniu 2011 zwolniłam się z pracy. 4 miesiące byłam bezrobotna (wtedy zawiesiliśmy staranka). Kiedy pojawiła się nowa praca, poczułam, że tu odżyje i kiedy poszłam 16 dc na cytologię i usg nastawiłam się, że lekarz mi powie "Pani Marto zbliża się ewentualna owulacja". W zamian usłyszałam jednak "Pani Marto, Pani jest już dawno w II fazie cyklu, endometrium jest już grube". Byłam zaskoczona. jak się okazało owulacja po prostu wystąpiła bardzo wcześnie jak na moje 33-34 dniowe cykle. I teraz z moją kruszynką jestem już w 16 tc .
|
|
|
#1800 |
|
Raczkowanie
|
co do zawasolkowania:
1 ciaze za 1 razem, 2 ciaze za 1 razem, 3 ciaze za 1 razem ...moj ginek mowi ze fabryka dziala bez zarzutu ...a ja do niego ze z logistyka tylko problem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.

Położna była świetna i stwierdziłam, że chyba doniej się wybiorę do szkoły rodzenia, już z nią wczoraj gadałam chwilę
Też mi się nie podobało z tymi nagrodami, że niektórzy mieli po 2 losy i nie rozumiem, czemu koleś wrzucił z powrotem te same losy do głównej nagrody... ale ogólnie naprawdę super

Teść trafił do szpitala pogotowie go zabrało, cały dzień na izbie przyjęć spędził dopiero ok godz. 20tej na oddział go raczyli położyć

. Mnie nawet mówiono (Klinika Endokrynologi) aby między kłuciami (a są przecież 3 co 1 godzinę) pozwolić sobie na odrobinę wody, ale cytryna? Przecież ona może zakłócić wyniki! Glukoza jest słodka oczywiście, ale lepiej zacisnąć zęby niż żeby przez taką cytrynkę (nie wiadomo ile sobie kto je doda) wyszły omyłkowo dobre wyniki (może przecież obniżyć cukier) i zataić ewentualną cukrzyce ciążową.

ale zaczekamy aż do zakończenia budowy i przeprowadzki. Nie mamy warunków. W sumie o licznym potomstwie nie marzę