Krakowianki - XXII - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-20, 21:28   #1801
Malla
Nie depcze krokusów

Dot.: Krakowianki - XXII

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Bardzo Wam dziękuję, że mnie tak solidarnie bronicie, ale z tą moją wiedzą trochę przesadzacie.
Przykro mi, ale nie
Cytat:
Napisane przez granatowo Pokaż wiadomość
Dziękuję Farmaceutka jak usłyszała, że chcę bez konserwantów to mocno się zdziwiła i aż zawołała dwie inne do pomocy Skończyło się na tym, że czytały opakowania i suma summarum wzięłam Hylo-comod niebieski.
To dobre krople, choć wolę Hylo-Care.
Cytat:
Jakie? Jakie?

Ta wczorajsza konferencja znowu wytrąciła mnie z równowagi Czasem sama nie wiem co mam o tym myśleć

A! I w poniedziałek odebrałam tę książkę - http://lubimyczytac.pl/ksiazka/12782...czka-na-szczyt świetna!
AKU damskie antypoślizgowe
http://www.polarsport.pl/product/392...TX%20WOMEN%27S
Mierzyłam jeszcze skórzane z goretexem, bardzo wygodne, choć cięższe - co sądzisz o takiej budowie latem?
http://www.polarsport.pl/product/387...OMEN%27s%20GTX

Jaka konferencja?

Przeczytałaś już całą?
Stary 2013-03-20, 21:36   #1802
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
o, a czemu mają likwidować?
Taka decyzja góry, nie wiem czemu.

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
6^m, niestety nie wiem czy była ta seria romantyczna, nie zwróciłam uwagi, bo ja wszystko co w serduszka wycinam z postrzegania jutro będę w okolicach centrum wolna od ok. 13, mam wykład na Grodzkiej, będziesz w okolicy? Mogłybyśmy się wymienić. A ja mieszkam najbliżej przystanku Kuklińskiego, ew. Saska, nie wiem gdzie jest nowa pętla.
Oj no to nie było w serduszka, ale miało po 1 rzeźbionym serduszku jako ozdobę. Taki shabby chic
O, to możemy się jutro spotkać w centrum
Myślałam, że mieszkasz przy pętli Mały Płaszów

Cytat:
a w sumie całkiem prawdopodobne, że w Bonarce też jest wyprzedaż...
i szkoda, lubiłam ten sklep
Ostatnio jak byłam jeszcze nie było i sprzedawczyni nie wiedziała ile jeszcze będą... Ja też lubiłam Dobrze, że nanu nany mi na pocieszenie zostaną

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość

Jaka konferencja?

Przeczytałaś już całą?
Chodzi pewno o wczorajszą o Broad Peek. Też to śledzę i zastanawiam się co się stało
Stary 2013-03-20, 21:47   #1803
ecrulo
moderatorka też wizażanka

Cytat:
Ja już wielokrotnie w aptece sama czytałam składy, bo panie nie wiedziały W sumie najczęściej kupuję Hylo-Comod bo najtańszy z tych dobrych.
Miałam właśnie pisać, że dziś widziałam w Euroaptece promocję za 27zł.

Nie poszłaby któraś jutro na koncert? http://www.youtube.com/watch?v=o3V3SIoBw94 A jako support http://www.youtube.com/watch?v=UmJymuf-4g0
Uwielbiam Julię i miałam na nią iść, a od poniedziałku na L4, na sterydach... Zadek mi już urósł i ogólnie się źle czuję. Jutro pewnie mi przedłużą L4 i nici z Julii i Budapesztu

Wymianka Nowe buty oraz ciszuki
ecrulo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 21:52   #1804
cholernarejestracja
Copyraptor

6^m, tylko ja nie będę miała zbyt dużo czasu, więc możemy się na jakąś konkretną godzinę umówić? I miejsce? Bo muszę szybciochem jechać do domu, bo znajomy po mnie przyjeżdża na basen.

Strasznie żałuję, że zabierają flo, lubiłam ich rzeczy...nanu nanę lubię mniej, co dość dziwne, bo wydaję tam więcej $$
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 21:55   #1805
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Oj no to nie było w serduszka, ale miało po 1 rzeźbionym serduszku jako ozdobę. Taki shabby chic
Urocze jak drewniane kibelki
Cytat:
Chodzi pewno o wczorajszą o Broad Peek. Też to śledzę i zastanawiam się co się stało
Mnie niestety strasznie zdenerwowała, bo podkreśliła, że zdobyli szczyt całą grupą na siłę i zbyt późno.
Stary 2013-03-20, 22:30   #1806
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
6^m, tylko ja nie będę miała zbyt dużo czasu, więc możemy się na jakąś konkretną godzinę umówić? I miejsce? Bo muszę szybciochem jechać do domu, bo znajomy po mnie przyjeżdża na basen.

Strasznie żałuję, że zabierają flo, lubiłam ich rzeczy...nanu nanę lubię mniej, co dość dziwne, bo wydaję tam więcej $$
13 na rynku?
Ja wolę nanu nanę. Z likwidacji Flo cieszy się K., bo dla niego to był taki "różowy sklep"

Cytat:
Urocze jak drewniane kibelki

Mnie niestety strasznie zdenerwowała, bo podkreśliła, że zdobyli szczyt całą grupą na siłę i zbyt późno.
Ja nie oglądałam, czytałam tylko artykuły. Coś się w ogóle wyjaśniło?
Stary 2013-03-20, 23:02   #1807
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
13 na rynku?
Ja wolę nanu nanę. Z likwidacji Flo cieszy się K., bo dla niego to był taki "różowy sklep"

Ja nie oglądałam, czytałam tylko artykuły. Coś się w ogóle wyjaśniło?
Mnie się raczej kojarzył z zeberką zawsze ale fajne rzeczy tam były, do pieczenia na przykład, lubiłam tam zachodzić jak były promocje. I można było kupić zawsze jakiś prezent tam.

13.15 dla bezpieczeństwa, dobrze? Bo o 13 kończę wykład będę pod pomnikiem Adasia.
Stary 2013-03-20, 23:26   #1808
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie się raczej kojarzył z zeberką zawsze ale fajne rzeczy tam były, do pieczenia na przykład, lubiłam tam zachodzić jak były promocje. I można było kupić zawsze jakiś prezent tam.

13.15 dla bezpieczeństwa, dobrze? Bo o 13 kończę wykład będę pod pomnikiem Adasia.
ok
No ja też nie jestem zadowolona
Już drugi lubiany sklep mi likwidują Kiedyś w Krakowskiej było This&That czy coś takiego. Też fajne rzeczy tam mieli
Stary 2013-03-21, 06:24   #1809
OneMoreDress
Zakorzenienie

Witam w pierwszy dzień wiosny!

Trzymamy dzisiaj kciuki za Hard!

I jakby ktoś chciał 'przybić piątkę' na urodziny kochanej Antosi to również zapraszam
https://www.facebook.com/events/561985760493031/
Stary 2013-03-21, 06:24   #1810
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez ecrulo Pokaż wiadomość
Uwielbiam Julię i miałam na nią iść, a od poniedziałku na L4, na sterydach... Zadek mi już urósł i ogólnie się źle czuję. Jutro pewnie mi przedłużą L4 i nici z Julii i Budapesztu

Jakbyś się lepiej poczuła to daj znać.
A co Ci w ogóle jest
Cytat:
ok
No ja też nie jestem zadowolona
Już drugi lubiany sklep mi likwidują Kiedyś w Krakowskiej było This&That czy coś takiego. Też fajne rzeczy tam mieli
Tak się smucę z Wami od wczoraj, ale właśnie zdałam sobie sprawę, że z rzeczy, które kupiłam i jestem zadowolona to tylko szatkownica do jajek. Lubiłam ten sklep, ale ceny mieli wyśrubowane, a na wyprzedażach to, co mnie interesowało znikało.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:40   #1811
gg22
Zakorzenienie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;39858396]A może by tak... ekspresowe awanti? [/QUOTE]

nie widzę tego

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
ech coś czuje że we czwartek nie będzie za różowo i nie będę rzygać tęczą :/
powodzenia, dasz radę!

Cytat:
A słyszałyście Obwarzanki I Nielubiejącegotować o LightBox? Podobno Kasia Cichopek się tym dietetuje, a dziś mi wpadła ulotka w ręce:http://www.lightbox.pl/
Ale dość drogo wychodzi

O pomidory muszę zapytać tż.
a no, jak chcesz mieć super idealną figurę to miej sporo kasy, niestety:/
fajna opcja ale można zbankrutować przy codziennym zamawianiu

zapytaj zapytaj to bym zrobiła w weekend
akurat mam suszone pomidory i nie bardzo miałam pomysł do czego je dodać w moim mocno ograniczonym kulinarnym repertuarze

Cytat:
gg22 - pomidory wrzucam pod koniec do gotującego się sosu albo do gotowego dania, nigdy ich nie gotuję ze wszystkim.
zastanawia mnie tylko czy wrzucając je chwilę przed wyłączeniem jajecznicy nie będą za twarde

Cytat:
gg moje ZSK jest u Ciebie czy u Kasiencji? I czy jest tam hydrolat?
6m nie wiem. nawet nie pamiętam czy już to przekazałam czy nadal mam, a tym bardziej czy jest tam hydrolat.
Jeżeli potrzebujesz takiej informacji na już (wiem, że teraz jest to już nieaktualne, bo się poumawiałyście) to napisz wieczorem smsa.

Cytat:
o ile gg to ma i widzisz dalszą możliwość przerzutu
Tobie mogę podrzucić wszystko, jak kukułka byle wieczorem

Cytat:
Uwaga, na zywo z galerii krakowskiej! we flo jest obnizka -30 do -70 na caly asortyment, praktycznie bez wyjatku, jak tak sie rozejrzalam, ponoc likwidacja sklepu. Mnie akurat nic nie wpadlo w oko, niestety, ale moze jeszcze ktos darzy ten sklep taka miloscia jak ja
iiii to muszę koniecznie tam iść! kiedyś wypatrzyłam super ramkę na zdjęcia, potem jej nie mogłam znaleźć i było mi nie po drodze ale może tym razem się uda.
wrzuciłam w google i do 06.2013r. rzeczywiście flo ma zniknąć z rynku
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:50   #1812
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
dotrę koło 12-12:30
Czeka, czekam

Szkoda, że już się umówiłam...

Cytat:
A właśnie - a ten olejek z awokado dalej masz na zbyciu?
Już dawno nie
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 10:07   #1813
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam dziś buty trekingowe! Cena mocno zabolała, więc jak przemokną w deszczyku, to osobiście sprzedawcę z PS natłukę nimi po głowie
A ja się zapomniałam pochwalić, że też parę tygodni temu zakupiłam i też w razie jakichkolwiek usterek po głowie dostanie pan z PS

Cytat:

A Ola to ogarnięta No zgłaszałaś się kiedyś po balsam rozświetlający, który mi nie podpasował przez zapach
No proszę

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 11:05   #1814
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
a no, jak chcesz mieć super idealną figurę to miej sporo kasy, niestety:/
ale mamy czas az do starcia z prawdziwą depresją
https://www.facebook.com/photo.php?f...count=1&ref=nf
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 12:37   #1815
gg22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
ale mamy czas az do starcia z prawdziwą depresją
https://www.facebook.com/photo.php?f...count=1&ref=nf
Zawartość chwilowo niedostępna
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 12:59   #1816
cholernarejestracja
Copyraptor

W naturze na poczcie glownej wyprzedaz koncowek i limitek, cale koszyki cieni (catrice, essence i rozne inne), lakiery, maskary, blyszczyki, szminki, ozdoby do paznokci i rozne takie, od minus 30 do minus 70 i cienie kobo za 8 zeta. Jakby ktos chcial sie docienic, jak ja, to polecam
Stary 2013-03-21, 13:42   #1817
Konto usunięte

Cytat:
W naturze na poczcie glownej wyprzedaz koncowek i limitek, cale koszyki cieni (catrice, essence i rozne inne), lakiery, maskary, blyszczyki, szminki, ozdoby do paznokci i rozne takie, od minus 30 do minus 70 i cienie kobo za 8 zeta. Jakby ktos chcial sie docienic, jak ja, to polecam
Wkłady KOBO są aktualnie w Naturze na promocji po 6,99 zł/sztuka. IMO wkłady są znacznie bardziej opłacalne niż cienie w opakowaniu (oszczędność miejsca i kasy), a kasetka 10-tka Inglota kosztuje 15 zł.
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 13:47   #1818
201608010929
Konto usunięte

Hiper jak się czujesz za kierownicą?
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 13:51   #1819
Konto usunięte

Poza tym na te "promocje" w Naturach trzeba uważać, bo zazwyczaj wygląda to tak, że powiedzmy puder z limitki X normalnie kosztuje 11,99 zł, a na wyprzedaży cena tego samego pudru to 12,99 zł, przeceniona z 16,99 zł. I jak żyję tak na prawdziwej promocji w Naturze widziałam tylko kosmetyki wybrakowane, pokruszone i przetermonowane. Reszta ma cenę zawyżoną lub w najlepszym przypadku taką samą jak w dniu wprowadzenia.
Stary 2013-03-21, 13:55   #1820
cholernarejestracja
Copyraptor

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;39900702]Wkłady KOBO są aktualnie w Naturze na promocji po 6,99 zł/sztuka. IMO wkłady są znacznie bardziej opłacalne niż cienie w opakowaniu (oszczędność miejsca i kasy), a kasetka 10-tka Inglota kosztuje 15 zł.[/QUOTE]

Też widziałam te za 7. I mają paletkę na 4 cienie za 10zł, ładna taka tylko mają tam mocno pokićkane z kolorami. Znalazłam sobie koralowy cień w pudełeczku, numer 107. Zobaczyłam, że są same wkłady trochę tańsze, więc stwierdziłam, że wezmę, ale jako ten sam nr. 107 (ta sama nazwa) wisiały dwa zupełnie różne cienie co prawda oba z tonacji różowawej, ale to jednak były inne - jeden trochę jaśniejszy, drugi dużo ciemniejszy. No więc wzięłam ten w pudełeczku, bo mi bardziej odpowiadał.

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;39900890]Poza tym na te "promocje" w Naturach trzeba uważać, bo zazwyczaj wygląda to tak, że powiedzmy puder z limitki X normalnie kosztuje 11,99 zł, a na wyprzedaży cena tego samego pudru to 12,99 zł, przeceniona z 16,99 zł. I jak żyję tak na prawdziwej promocji w Naturze widziałam tylko kosmetyki wybrakowane, pokruszone i przetermonowane. Reszta ma cenę zawyżoną lub w najlepszym przypadku taką samą jak w dniu wprowadzenia.[/QUOTE]

Nie no, kobo zazwyczaj kosztuje kilkanaście zł, a te w pudełeczkach faktycznie były przecenione - cienie my essence kupuję regularnie bo lubię, i one na stoisku kosztują 7-8zł, a w pudełeczkach były za 4-5 na przykład.
Stary 2013-03-21, 14:00   #1821
granatowo
Zadomowienie

Cytat:
Ja już wielokrotnie w aptece sama czytałam składy, bo panie nie wiedziały W sumie najczęściej kupuję Hylo-Comod bo najtańszy z tych dobrych.
Miałam właśnie pisać, że dziś widziałam w Euroaptece promocję za 27zł.
O, to super, że trafiłam. Umiem już chyba czytać w Waszych myslach

Cytat:
AKU damskie antypoślizgowe
http://www.polarsport.pl/product/392...TX%20WOMEN%27S
Mierzyłam jeszcze skórzane z goretexem, bardzo wygodne, choć cięższe - co sądzisz o takiej budowie latem?
http://www.polarsport.pl/product/387...OMEN%27s%20GTX

Jaka konferencja?

Przeczytałaś już całą?
1. Faajne
Wiesz co ja nie lubię górskich butów skórzanych. Sama nie wiem czemu . Zdecydowanie bardziej przemawiają do mnie tego rodzaju, które kupiłaś.
Generalnie gdyby stan moich finansów na to pozwalał to miałabym trekkingi lżejsze na słoneczne letnie dni i cięższe, na bardziej wymagające warunki

2. Ta z Broad Peaku

3. Nie, coś Ty, dozuję ją sobie, bo mi żal, że się skończy niedlugo

Cytat:
post napisano o 22:33 ----------
dokładnie

A czy się coś wyjaśniło? I tak i nie.
Słowa Berbeki skierowane do Artura Małka, żeby połączyli się liną przy schodzeniu, żeby nie schodził sam, bo to niebezpieczne są dla mnie dowodem tego, że to alpinista starej daty i że nie żyje tylko dlatego, że nie chciał zostawić najsłabszego samego.
Zła jestem (nie znam szczegółów organizacyjnych, więc nie wiem kogo obwiniać), że w obozie IV nie czekala zadna dwójka "w pogotowiu". ¯Ze wyprawa nie byla powiekszona o dwóch himalaistów w dobrym stanie, którym nie zalezy na wejsciu na szczyt (Szerpowie byliby pod tym wzgledem idealni) i którzy w razie problemów u osób atakujacych szczyt moglyby wyjść im na przeciw z pomocą. A tak... Adam i Artur po ataku szczytowym nadawali się tylko do zagotowania wody i nie było szans na uratowanie życia Tomkowi. No a Maciek... moralność nie pozwoliła zostawić mu człowieka w potrzebie i zapłacił za nią najwyższą cenę.
Mam nadzieje, że to nie wzgledy finansowe i ogromna potrzeba oszczedzania na wszystkim, ale np. problem z dostaniem pozwolenia spowodował, ze skład ekipy był tak mały .
Stary 2013-03-21, 14:08   #1822
Konto usunięte

Cytat:
1. Też widziałam te za 7. I mają paletkę na 4 cienie za 10zł, ładna taka tylko mają tam mocno pokićkane z kolorami. Znalazłam sobie koralowy cień w pudełeczku, numer 107. Zobaczyłam, że są same wkłady trochę tańsze, więc stwierdziłam, że wezmę, ale jako ten sam nr. 107 (ta sama nazwa) wisiały dwa zupełnie różne cienie co prawda oba z tonacji różowawej, ale to jednak były inne - jeden trochę jaśniejszy, drugi dużo ciemniejszy. No więc wzięłam ten w pudełeczku, bo mi bardziej odpowiadał.

2. Nie no, kobo zazwyczaj kosztuje kilkanaście zł, a te w pudełeczkach faktycznie były przecenione - cienie my essence kupuję regularnie bo lubię, i one na stoisku kosztują 7-8zł, a w pudełeczkach były za 4-5 na przykład.
1. A to dziwne z tymi kolorami, bo mnie się wydaje że one z założenia mają być identyczne. I tak też kupowałam... No może się coś pozmieniało.

2. Ja nie mówię, że tak nie jest, po prostu ja nigdy tak nie widziałam, więc mówię żeby uważać. Ale fakt, że ostatnio bardzo rzadko bywam w Naturze.

Cytat:
Hiper jak się czujesz za kierownicą?
Jak ryba w wodzie
Stary 2013-03-21, 14:12   #1823
cholernarejestracja
Copyraptor

Dla mnie to wyglądało tak, jakby ktoś poprzekładał albo komuś się coś pomyliło, bo opakowanie/nazwa/numer były identyczne, a kolory zupełnie inne...także trzeba uważać i nie patrzeć tylko na numerek, ale na kolor też
Stary 2013-03-21, 14:51   #1824
OneMoreDress
Zakorzenienie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;39901218]
Jak ryba w wodzie [/QUOTE]

I zazdroszczę

Ineso a ty wkręciłaś się już w jazdę autem?
Stary 2013-03-21, 15:22   #1825
szyrek
Zadomowienie

Cytat:
Nie pojechałam dzić na zajęcia, zrobiłam sobie wolne. Dodałam notkę na blogu, porobiłam zdjęcia do kolejnych. Zjadłam pyszne śniadanko. Mam doła. Przynajmniej słoneczko pięknie świeci

Ostatnio wątek ledwo zipie. Co będzie jak się zrobi ładna pogoda ?
Dobrze że zipie - przynajmniej mogę nadrobić zaległości

Cytat:
Zewnętrznie. Działanie przeciwstarzeniowe opiera się głównie na tym, że wyłapuje wolne rodniki powstające pod wpływem UV i nie dopuszcza do ich negatywnego wpływu na skórę - dlatego najlepiej używać rano, najlepiej pod filtr bo go wzmacnia.
Jak coś to mnie Malla poprawi, bo pewna nie jestem
Cytat:
Chodzi o zewnętrzne stosowanie, ale wit. C jest mało stabilna w kosmetykach i większość z nimi to zwykła ściema.

Zażywanie antyoksydantów w większych ilościach nie ma sensu, osłabia naturalne niszczenie złych komórek.
O, to mnie zaciekawiłyście - ostatnio czytałam o badaniach mówiących, że przyjmowanie (doustnie) antyoksydantów nie powoduje efektu przeciwstarzeniowego, wręcz przeciwnie. badanie głównie na robakach ale podobno u ludzi tez się potwierdzało. Żeby było ciekawie efekt nie pojawiał się w grupie osób jedzących owoce

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
ok kochaniutkie - ja zaraz wyjeżdżam na egzamin
do zobaczenia w piątek

szyrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 16:01   #1826
Ineso
Matka Smoka

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;39895044]
Szkoda, że już się umówiłam...[/QUOTE]
To odwołaj, albo umów się tam - knajpa, jak knajpa
Nooo chodźźź, avon Ci dam
Cytat:
Bardzo się potrzebuję docienić, bo rano upadła mi kasetka magnetyczna i ze 4 cienie w pył poszły Ale to tak daleko
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;39900702]Wkłady KOBO są aktualnie w Naturze na promocji po 6,99 zł/sztuka. IMO wkłady są znacznie bardziej opłacalne niż cienie w opakowaniu (oszczędność miejsca i kasy), a kasetka 10-tka Inglota kosztuje 15 zł.[/QUOTE]
Ooo, rozumiem, że metalowe i nadają się bez podklejania? A to dobre cienie są?
Cytat:
Zła jestem (nie znam szczegółów organizacyjnych, więc nie wiem kogo obwiniać), że w obozie IV nie czekala zadna dwójka "w pogotowiu". Ze wyprawa nie byla powiekszona o dwóch himalaistów w dobrym stanie, którym nie zalezy na wejsciu na szczyt (Szerpowie byliby pod tym wzgledem idealni) i którzy w razie problemów u osób atakujacych szczyt moglyby wyjść im na przeciw z pomocą. A tak... Adam i Artur po ataku szczytowym nadawali się tylko do zagotowania wody i nie było szans na uratowanie życia Tomkowi. No a
Ja nie w temacie jestem, ale komu by się chciało iść i narażać bez chęci zdobycia szczytu?
Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Ineso a ty wkręciłaś się już w jazdę autem?
Ja mam czasem dobre dni i śmigam, a czasem popełniam takie błędy, że sama siebie się boję i tż nie pozwala mi samej jeździć Ja mam problem z koncentracją.
Cytat:
Napisane przez szyrek Pokaż wiadomość
O, to mnie zaciekawiłyście - ostatnio czytałam o badaniach mówiących, że przyjmowanie (doustnie) antyoksydantów nie powoduje efektu przeciwstarzeniowego, wręcz przeciwnie. badanie głównie na robakach ale podobno u ludzi tez się potwierdzało. Żeby było ciekawie efekt nie pojawiał się w grupie osób jedzących owoce
To czym Cię zaciekawiłyśmy skoro wyczytałaś to samo?
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 17:44   #1827
szyrek
Zadomowienie

Cytat:
To czym Cię zaciekawiłyśmy skoro wyczytałaś to samo?
No własnie że mogą zaszkodzić byłam przekonana, że to jakieś odosobnione głosy

szyrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 17:45   #1828
granatowo
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie w temacie jestem, ale komu by się chciało iść i narażać bez chęci zdobycia szczytu?
No najbardziej to Szerpom, bo oni są bardzo biedni, a rodząc się na 4tys metrów mają świetne warunki fizyczne do himalaizmu i nie zależy im na górskich sukcesach tylko na zarobieniu $ na przetrwanie
Stary 2013-03-21, 19:40   #1829
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo się potrzebuję docienić, bo rano upadła mi kasetka magnetyczna i ze 4 cienie w pył poszły Ale to tak daleko
Może http://www.youtube.com/watch?v=76O25Ri-DqM?

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 20:28   #1830
Malla
Nie depcze krokusów

Dziewczyny, które są zainteresowane treningiem GTX.

Byłam dziś na podstawowym poziomie i nie wynoszono mnie z sali, czuję się świetnie. Ćwiczenia są intensywne, ale nie za ciężkie. Prawdę mówiąc nie rozumiałam, czemu panowie nie wykonywali wszystkich powtórzeń, tylko padali, ja sobie spokojnie skakałam, machałam czy co tam, a przecież cieniarz ze mnie
Cytat:
1. Faajne
Wiesz co ja nie lubię górskich butów skórzanych. Sama nie wiem czemu . Zdecydowanie bardziej przemawiają do mnie tego rodzaju, które kupiłaś.
Generalnie gdyby stan moich finansów na to pozwalał to miałabym trekkingi lżejsze na słoneczne letnie dni i cięższe, na bardziej wymagające warunki
Słynnej Nevady nie było
Ceny mnie zaskoczyły, odwołuję to co pisałam Lence, że za 400 zł można kupić świetne buty bez promocji. Reklamują, że mają promocje na buty do -50%, ale nie widziałam większej obniżki jak 20%.
Gdybym miała z kim chodzić w zimie, to bym miała 2 pary Zimowe na raczki.
Kuzyn mnie wyciąga na Mt Blanc, ale niech się puknie w głowę.
Cytat:
Zła jestem (nie znam szczegółów organizacyjnych, więc nie wiem kogo obwiniać), że w obozie IV nie czekala zadna dwójka "w pogotowiu". Ze wyprawa nie byla powiekszona o dwóch himalaistów w dobrym stanie, którym nie zalezy na wejsciu na szczyt (Szerpowie byliby pod tym wzgledem idealni) i którzy w razie problemów u osób atakujacych szczyt moglyby wyjść im na przeciw z pomocą. A tak... Adam i Artur po ataku szczytowym nadawali się tylko do zagotowania wody i nie było szans na uratowanie życia Tomkowi. No a Maciek... moralność nie pozwoliła zostawić mu człowieka w potrzebie i zapłacił za nią najwyższą cenę.
To mamy podobne wrażenia, choć mnie bardziej zirytowało, że zdobyli szczyt na siłę o późnej porze i mimo sugestii kierownika nikt nie zawrócił z przełęczy, gdy było wiadomo, że co najmniej 1 osoba osiągnie szczyt, przez co ostatni po zwolnieniu tempa musieli pokonywać bardzo trudny odcinek po ciemku (wyobrażasz to sobie?! ja bym w słońcu i upale robiła w gacie na takiej ścianie, a oni przy latarce schodzili!).

Jak słyszałam, że obaj zdobywcy wyszli na ratunek, ale byli zbyt słabi i zawrócili, to byłam strasznie zła, że nie przyprowadzili szerpów do obozu.

Od początku byłam pewna, że MB zginął jak bohater. W tak niskiej temperaturze i przy tak rozrzedzonym powietrzu zamarudził, by nie zostawiać kolegi, a gdy już zdecydował się go zostawić, był zbyt osłabiony, by bezpiecznie zejść. Szkoda, że nie korzystał z radia i nie mógł się na wszelki wypadek pożegnać...
Cytat:
Napisane przez szyrek Pokaż wiadomość
Bo wymiatacze wolnych rodników wymiatają tak naprawdę naturalny mechanizm obronny. Wolnymi rodnikami niszczy się uszkodzone komórki, np. znowotworzone.
Coś za coś.
Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
zastanawia mnie tylko czy wrzucając je chwilę przed wyłączeniem jajecznicy nie będą za twarde
Nie, bo one są gumowe. Skoro dodają je zarówno do pierogów, jak i do sałatek, muszą się nadawać do spożywania bez gotowania.
Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
A ja się zapomniałam pochwalić, że też parę tygodni temu zakupiłam i też w razie jakichkolwiek usterek po głowie dostanie pan z PS
ooo, jakie???

A zauważyłaś, jacy oni są przystojni? A ja głupia poszłam z kolegą i w buciorach zamiast w szpileczkach z brzydszą koleżanką...

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2013-03-21 o 20:31
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości