Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV 23 42,59%
Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki 8 14,81%
Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 11 20,37%
Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 5 9,26%
wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie 4 7,41%
Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy 3 5,56%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-21, 21:37   #2011
Natala84
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
:ciekawe do którego momentu można przeprowadzić terminację np w przypadku ZD
nie można, ZD sam w sobie nie jest wskazaniem do terminacji....

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
już widzę, że obejdzie się bez specjalnego pojemnika na bruden pieluchy
dzieci dalj się oliwkuje czy raczej odchodzi od tego?
aż 4 butelki i 6 śliniaków
steliryzator odpuszczę
pieluch tetrowych myślę, że więcej
myjka musi być? nie można ciapką?

jak na razie tyle moich wątpliwości
hem, jak się już pewnie zorientowałaś, co wizażanka to opinia ja nie oliwkowałam, używałam Oilatum przez pierwsze 3 miesiące a potem płyn hippa. pieluch tetrowych miałam 20 i to było u nas ok. myjki ani żadnych gąbek do kąpieli nie uznaje, wole położyć pieluchę tetrową na dno i umyć ręką albo tez pieluszka.
jako że ja kp i teraz też zamierzam, to butelek, sterylizatorów, podgrzewaczy itd nie używałam w ogóle. w związku z czym także ich nie kupowałam... zresztą kupowanie takich rzeczy przed porodem jest chyba trochę bezsensu... no może oprócz butelek, jeśli ktoś bardzo chce
a śliniaki w zestawie startowym to w ogóle nie wiem po co

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 21:37   #2012
wiktom
Raczkowanie

tancerka
na pewno wszystko będzie dobrze
Przezierność karkowa to tylko jeden z kilku markerów genetycznych, które określa lekarz podczas badania, więc jeśli pozostałe rzeczy był ok to nie ma się czym martwić. Grunt to pozytywne myślenie, pamiętaj że bobas wyczuwa Twoje niepokoje, więc głowa do góry
wiktom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 21:39   #2013
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
hej ja już po wizycie
ogólnie wszystko ok, dzidzia szalała jak zwariowana po ekranie, wszystko w normie oprócz przezierności karkowej która wg lekarza wyszła na granicy normy i powiedział że możemy zrobić ten test Pappa dzidzia się kręciła więc ciężko było zmierzyć ale na zdjęciach raz wyszła 2,1 a raz 2,3.... niby czytam w necie że norma jest do 2,5 ale lekarz jak zaczął opowiadać o tym teście, co po nim wyjdzie, że jak wyjdzie podwyższone ryzyko to potem amniopunkcję się robi to się zdołowałam bo w ogóle nie byłam przygotowana na takie informacje... ale teraz jak siadłam na spokojnie w domu to w sumie musiał nam wszystko opowiedzieć bo to jego obowiązek i jakby nie powiedział a dzidzi by się chore urodziło to znowu byłyby pretensje i oskarżenia że nie powiedział... poza tym wszystko idealnie- nosek, kręgosłupek, paluszki liczyliśmy na ekranie, serduszko, główka, pęcherz i żołądek i jakieś tam przepływy wszystko idealnie... tylko ta przezierność tą całą radochę z bobaska przyćmiła... ale cóż jutro idę na to pobranie krwi z rana i czekamy na wyniki z pozytywną nadzieją
Na pewno będzie dobrze! Musi byc!

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 21:39   #2014
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
hej ja już po wizycie
ogólnie wszystko ok, dzidzia szalała jak zwariowana po ekranie, wszystko w normie oprócz przezierności karkowej która wg lekarza wyszła na granicy normy i powiedział że możemy zrobić ten test Pappa dzidzia się kręciła więc ciężko było zmierzyć ale na zdjęciach raz wyszła 2,1 a raz 2,3.... niby czytam w necie że norma jest do 2,5 ale lekarz jak zaczął opowiadać o tym teście, co po nim wyjdzie, że jak wyjdzie podwyższone ryzyko to potem amniopunkcję się robi to się zdołowałam bo w ogóle nie byłam przygotowana na takie informacje... ale teraz jak siadłam na spokojnie w domu to w sumie musiał nam wszystko opowiedzieć bo to jego obowiązek i jakby nie powiedział a dzidzi by się chore urodziło to znowu byłyby pretensje i oskarżenia że nie powiedział... poza tym wszystko idealnie- nosek, kręgosłupek, paluszki liczyliśmy na ekranie, serduszko, główka, pęcherz i żołądek i jakieś tam przepływy wszystko idealnie... tylko ta przezierność tą całą radochę z bobaska przyćmiła... ale cóż jutro idę na to pobranie krwi z rana i czekamy na wyniki z pozytywną nadzieją
Tancerko dobrze Ciebie rozumiem bo sama tydzien temu miałam taką sytuację... i lekarz mówił o pappa, ale nie zorbiłam, ponieważ i tak czy dziecko będzie chore czy nie, nie usune go. Oczywiście każdy ma swoje zdanie, natomiast twoja przeziernosc nie jest na granicy normy ale jeszcze w normie!, mi wyszla 1,9 i lekarz mój prowadzacy mowil mi ze dopiero powyzej 2,5 zaczelibysmy sie zastanawiac nad pappa, a kazdy lekarz wykonjacy badanie genetyczne zleca pappa w standardzie.
Ostatnio dużo czytałam o prezziernosci i wypowiadaly sie Mamy, ze miały powyzej 3 a nawet 4 przeziernosc i rodzily zdrowe dzieci! także głowa do góry trzymam kciuki za test

ale to cudowny widok na tym usg prawda> raczki nozki serduszko ehhh
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 21:46   #2015
tancerka212
Zakorzenienie

wiem wiem kochane że to tylko jeden z tych markerów czy coś takiego i też poczytałam już jakieś fora internetowe że mamusie z dużo większą przeziernością rodzą zdrowe bobaski w pierwszej chwili zmartwiliśmy się z mężem bo nie wiedzieliśmy nic o tym o czym gadał lekarz ale jak sobie poczytaliśmy fora to już myślimy pozytywnie my zdecydowaliśmy się zrobić ten test z krwi ale tak naprawdę jakie to maleństwo się nie urodzi to będziemy je kochać najmocniej na świecie

a dzidzia słodka była jak nie wiem- machała tymi swoimi łapkami, piruety robiła aż lekarz się śmiał bo nie mógł jej zrobić dobrej fotki wcale i tak mnie tym usg wiercił jak nie z jednej strony to z drugiej że aż się śmiałam na tej leżance i wtedy to już całkiem dzidzia podskakiwała

Edytowane przez tancerka212
Czas edycji: 2013-03-21 o 21:48
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 21:55   #2016
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
nam sie udalo w 2 cyklu
nam tez i z corka i z drugim maluchem, tyle ze przy drugim wyszla mi hiperprolaktynemia i niedoczynnosc tarczycy

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja w swoim życiu miałam już kilka razy robioną krzywą cukrowa i nawet insulinową z obciążeniem 75 g i pierwszy raz słysze o pozwoleniu na cytryne . Mnie nawet mówiono (Klinika Endokrynologi) aby między kłuciami (a są przecież 3 co 1 godzinę) pozwolić sobie na odrobinę wody, ale cytryna? Przecież ona może zakłócić wyniki! Glukoza jest słodka oczywiście, ale lepiej zacisnąć zęby niż żeby przez taką cytrynkę (nie wiadomo ile sobie kto je doda) wyszły omyłkowo dobre wyniki (może przecież obniżyć cukier) i zataić ewentualną cukrzyce ciążową.
mi nie zaburzyla wyniku dziabiac sie teraz 7 razy dziennie widze, ze po jedzeniu mam wyniki nawet ponizej normy ktora mi podalo, a na czczo czasem za wysoka. we wtorek sie dowiem co z tym fantem zrobic

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Dziwie się, że kazała zrobić. Przecież ja w mamy skończę 28 lat, a miałam tylko dlatego, że w rodzinie jest zespół Downa. A z tego co slyszalam to te testy krwi często wychodzą fałszywie dodatnie, bo są bardzo wrażliwe. To badanie tak naprawdę g... daje.
Na wyniki amniopunkcji niestety długo się czeka i to jest największy ból. Mysle, że będzie dobrze. W ogóle wg mnie powinni te głupie testy pappa wycofać, bo to tylko straszy ludzi, a nic konkretnego nie mówi.
ide dalej nadrabiac, bo caly dzien po za domem spedzilam i jestem w dupie z nadrabianiem
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2013-03-21 o 22:04
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 21:55   #2017
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
Tancerko dobrze Ciebie rozumiem bo sama tydzien temu miałam taką sytuację... i lekarz mówił o pappa, ale nie zorbiłam, ponieważ i tak czy dziecko będzie chore czy nie, nie usune go. Oczywiście każdy ma swoje zdanie, natomiast twoja przeziernosc nie jest na granicy normy ale jeszcze w normie!, mi wyszla 1,9 i lekarz mój prowadzacy mowil mi ze dopiero powyzej 2,5 zaczelibysmy sie zastanawiac nad pappa, a kazdy lekarz wykonjacy badanie genetyczne zleca pappa w standardzie.
Ostatnio dużo czytałam o prezziernosci i wypowiadaly sie Mamy, ze miały powyzej 3 a nawet 4 przeziernosc i rodzily zdrowe dzieci! także głowa do góry trzymam kciuki za test

ale to cudowny widok na tym usg prawda> raczki nozki serduszko ehhh
U mnie tez bylo 1.9 i lekarz nie mial zadnych zastrzezen.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-03-21, 21:56   #2018
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Ja słyszałam, że można właśnie do 20tc.

Powiedzcie mi jakie wy macie doświadczenia czy opinie o Matce Polce i Madurowiczu? Ja o tym drugim dużo złego slyszalam.. Matka Polka... Ponoć gdybym miała lekarza stamtąd wszystko wyglądałoby inaczej.

I nie wiem co z ta szkoła rodzenia. Boję się, że za późno zadzwonię i nie dostane się na zajęcia. A ja na prawdę jestem zielona...

Tak w ogóle to sorki, że się nie angażuje w inne tematy, ale jeszcze nie mam do tego głowy póki ogarnelam całkiem tematu tych moich „szpitalnych wczasów ". A teraz jeszcze tata przejechał na weekend to nie będę miała tyle czasu żeby tu siedzieć na forum.
Stary 2013-03-21, 21:59   #2019
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

W poniedziałek mam kolejną wizyte u ginki i pewnie będę sie umawiac na połówkowe USG (za jakieś 3 - 4 tyg). Wtedy powinnam już poznać pleć

Stary 2013-03-21, 22:00   #2020
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
nam tez i z corka i z drugim maluchem, tyle ze przy drugim wyszla mi hiperprolaktynemia i niedoczynnosc tarczycy

mi nie zaburzyla wyniku dziabiac sie teraz 7 razy dziennie widze, ze po jedzeniu mam wyniki nawet ponizej normy ktora mi podalo, a na czczo czasem za wysoka. we wtorek sie dowiem co z tym fantem zrobic

ale tak jak ktos tu juz pisal, propozycja testu pada niezobowiazujaco od wiekszosci lekarzy, moj tez mi proponowal mimo ze mam 25 lat i pierwsze dziecko zdrowe. jej usg wyszlo super, ale jej maz chcial ten test zrobic wiec zrobila. wczoraj sie dowiedziala ze pappa wykazalo ze jest duze prawdopodobienstwo ZD bo przy usg miala 1:3876 a po tescie 1:105 wiec nie dostala propozycji na amniopunkcje tylko lekarz powiedzial ze musi ja zrobic. jej wyszlo to wolne bhcg za wysokie, bo z tego co ja zrozumialam to norma jest do 2% czy jakos tak, a ona ma chyba 4.
na wyniki amnio czeka sie chyba miesiac czasu, ale oczywiscie mozna zaplacic za przyspieszenie.

ide dalej nadrabiac, bo caly dzien po za domem spedzilam i jestem w dupie z nadrabianiem
Z tego co czytałam czeka się tyle, bo na tych wodach plodowych muzy się coś wyhodować.

PS. Ile powinna mieć kosmowka? Bo mi w opisie usg napisała, że kosmowka na ścianie tylnej i ze zwraca uwagę grubość 4,7cm. Nie wiem o czym to może świadczyć.
Stary 2013-03-21, 22:00   #2021
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:

... no może oprócz butelek, jeśli ktoś bardzo chce
a śliniaki w zestawie startowym to w ogóle nie wiem po co
Ja też byłam matka karmiąca, ale co z tego jak czasami bywa i tak, że człowiek idzie na badania i niekonicznie chce cyca wywalać, wtedy ściąga i do butli. Albo często trzeba dokarmiać więc ja bym butelki wzięła, chociażby dwie dla spokoju. Ja już w szpitalu musiałam odciągać mleko i bez sensu męża ganiałam po sklepach w ostatniej chwili- a wiadomo jak to z nimi czasami bywa

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 22:05   #2022
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:

Powiedzcie mi jakie wy macie doświadczenia czy opinie o Matce Polce i Madurowiczu? Ja o tym drugim dużo złego slyszalam.. Matka Polka... Ponoć gdybym miała lekarza stamtąd wszystko wyglądałoby inaczej.

I nie wiem co z ta szkoła rodzenia. Boję się, że za późno zadzwonię i nie dostane się na zajęcia. A ja na prawdę jestem zielona...

Tak w ogóle to sorki, że się nie angażuje w inne tematy, ale jeszcze nie mam do tego głowy póki ogarnelam całkiem tematu tych moich „szpitalnych wczasów ". A teraz jeszcze tata przejechał na weekend to nie będę miała tyle czasu żeby tu siedzieć na forum.
Wydaje mi się, że do szkoły rodzenia można się zapisać ok 20 tc.
Siostra mojego męża urodzila 2 dzieci w Madurowiczu i było ok.

Stary 2013-03-21, 22:10   #2023
Natala84
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
W Polsce aborcja jest dopuszczalna wyłącznie

1) w przypadku stwierdzenia LETALNEJ wady płodu - czyli takiej która uniemozliwia życie po urodzeniu (np bezmózgowie, bezczaszkowie, wady układu nerwowego, cyklopia i wiele innych), lub w krótkim czasie doprowadza do pewnej śmierci. Warto zwrócić uwagę że w zasadzie zgodnie z ta definicją stwierdzenie Zespołu Downa NIE jest wskazaniem do terminacji ciąży z punktu widzenia obecnego prawa, ponieważ zesp nie jest wadą letalną i w niektórych przypadkach nie powoduje śmierci wewnątrzmacicznej ani w krótkim czasie po urodzeniu, a jedynie doprowadza do konieczności wykonania operacji serca, operacji plastycznych rozszczepów podniebienia czy wargi. Osoby z zespołem Downa, Klinefeltera czy Edwardsa moga przy sprzyjających warunkach dożyć nawet 60-70 r zycia a niektórzy z nich nawet mogą mieć dzieci. W przypadku kobiety z zespołem Downa - szansa na urodzenie zdrowego dziecka bez zespołu Downa - wynosi około 25%)
2) jeśli ciąża zagraża życiu matki
3) jesli ciąża pochodzi z przestępstwa

Cytat:

o szkole rodzenia w MAdurowiczu pisałam Ci wcześniej - jest za free jeśli masz tam lekarza, trwa 8 tygodni, zapisy od 28 tc - tak było 3 lata temu. Oddział porodowy i poporodowy całkiem ok, jeśli chodzi o personel, bo kwestie sanitarne to tak kiepsko. O Matce Polce nie wiem nic. A interesowałaś się Medeorem?

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja też byłam matka karmiąca, ale co z tego jak czasami bywa i tak, że człowiek idzie na badania i niekonicznie chce cyca wywalać, wtedy ściąga i do butli. Albo często trzeba dokarmiać więc ja bym butelki wzięła, chociażby dwie dla spokoju. Ja już w szpitalu musiałam odciągać mleko i bez sensu męża ganiałam po sklepach w ostatniej chwili- a wiadomo jak to z nimi czasami bywa
ależ ja nie twierdze, że butelek absolutnie nie należy kupować, po prostu ja nie kupowałam i teraz tez nie kupię. wychodzę z założenia, że zawsze zdąży się ją kupić a często trochę za bardzo kusi i potem laktacja się nie rozkręca jak powinna... ale to tylko moje zdanie

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 22:21   #2024
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
W Polsce aborcja jest dopuszczalna wyłącznie

1) w przypadku stwierdzenia LETALNEJ wady płodu - czyli takiej która uniemozliwia życie po urodzeniu (np bezmózgowie, bezczaszkowie, wady układu nerwowego, cyklopia i wiele innych), lub w krótkim czasie doprowadza do pewnej śmierci. Warto zwrócić uwagę że w zasadzie zgodnie z ta definicją stwierdzenie Zespołu Downa NIE jest wskazaniem do terminacji ciąży z punktu widzenia obecnego prawa, ponieważ zesp nie jest wadą letalną i w niektórych przypadkach nie powoduje śmierci wewnątrzmacicznej ani w krótkim czasie po urodzeniu, a jedynie doprowadza do konieczności wykonania operacji serca, operacji plastycznych rozszczepów podniebienia czy wargi. Osoby z zespołem Downa, Klinefeltera czy Edwardsa moga przy sprzyjających warunkach dożyć nawet 60-70 r zycia a niektórzy z nich nawet mogą mieć dzieci. W przypadku kobiety z zespołem Downa - szansa na urodzenie zdrowego dziecka bez zespołu Downa - wynosi około 25%)
2) jeśli ciąża zagraża życiu matki
3) jesli ciąża pochodzi z przestępstwa

o szkole rodzenia w MAdurowiczu pisałam Ci wcześniej - jest za free jeśli masz tam lekarza, trwa 8 tygodni, zapisy od 28 tc - tak było 3 lata temu. Oddział porodowy i poporodowy całkiem ok, jeśli chodzi o personel, bo kwestie sanitarne to tak kiepsko. O Matce Polce nie wiem nic. A interesowałaś się Medeorem?

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

ależ ja nie twierdze, że butelek absolutnie nie należy kupować, po prostu ja nie kupowałam i teraz tez nie kupię. wychodzę z założenia, że zawsze zdąży się ją kupić a często trochę za bardzo kusi i potem laktacja się nie rozkręca jak powinna... ale to tylko moje zdanie
No niestety moja lekarka tylko w przychodni Madurowicza przyjmuje.
Nie wiem co to Medeor...

Teraz czytań, że to jakiś szpital. Przejdzie później, na kom mi ciężko czytać. Ale rozumiem, że mają tam szkołę rodzenia bezpłatna?

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Ile powinna mieć kosmowka? Bo mi w opisie usg napisała, że kosmowka na ścianie tylnej i ze zwraca uwagę grubość 4,7cm. Nie wiem o czym to może świadczyć.
Wiecie może, bo mnie to tez niepokoi, bo nie wiem o co w tym chodzi. Mówiła, że jest ok, a tu vis zwraca uwagę...

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-03-21 o 22:18
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 22:24   #2025
your Angel
czyli Endżi

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
O tak. U mnie na poprzednim wątku dziewczyna tak miała. Jeju jak spuchła i wcześniej musieli zrobic cc bo było zagrożenie dla dziecka.
Moja mama rodziła 25 lat temu, lekarze praktycznie do końca nie dopatrzyli się, że coś jest nie tak. Łożysko uległo rozkładowi i moja siostra ważyła po urodzeniu 2 kg - a była całkowicie donoszona. Przez to łożysko prawie nic do niej nie docierało, gdyby w ostatniej chwili na porodówce lekarka natychmiast nie zaordynowała cc, to byłoby bardzo źle
Ogólnie bez sensu jest się nakręcać i czytać o takich horrorach, bo potem jesteśmy tylko kłębkiem nerwów. Po prostu trzeba uważać i nie wierzyć jednej diagnozie od jednego lekarza.
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
Kim jest śliczna, ale do wysportowanej osoby to jej daleko.
u niej brzucha nie będzie zbyt widać ponieważ jej tyłek jeżeli można to tak nazwać zawsze będzie większy. Co jak co ale to jej choroba, a nie atut.
A co do hormonów to faktycznie współczuje jej i każda z nas mogłaby być w takiej sytuacji.
Kobieta ma osobistego trenera, codziennie zasuwa na siłowni - nawet w ciąży. Pudelek donosi, że odsunęła treningi dopiero niedawno ze względu na zagrożenie ciąży
Dla mnie taka osoba jest wysportowana. Celowo ma tak dobrany trening żeby nie zmniejszać tyłka a wręcz go rozbudowywać.

Mnie jej figura nie pociąga, ale nie powiedziałabym, że kobieta jest chora. Mam na myśli ogólny stan, a nie ten z ostatnich tygodni kiedy hormony ciążowe dają jej do wiwatu.

Cytat:
hej ja już po wizycie
Spokojnie, nie ma co myśleć o najgorszym. Rozważ badanie u innego lekarza, nie ufaj do końca jednej diagnozie.

Trzymaj się cieplutko, będzie dobrze.
Stary 2013-03-21, 22:38   #2026
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
W poniedziałek mam kolejną wizyte u ginki i pewnie będę sie umawiac na połówkowe USG (za jakieś 3 - 4 tyg). Wtedy powinnam już poznać pleć

juz? wow ale to szybko leci... połówkowe jak fajnie !

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
[COLOR="Silver"]\
Kobieta ma osobistego trenera, codziennie zasuwa na siłowni - nawet w ciąży. Pudelek donosi, że odsunęła treningi dopiero niedawno ze względu na zagrożenie ciąży
Dla mnie taka osoba jest wysportowana. Celowo ma tak dobrany trening żeby nie zmniejszać tyłka a wręcz go rozbudowywać.

Mnie jej figura nie pociąga, ale nie powiedziałabym, że kobieta jest chora. Mam na myśli ogólny stan, a nie ten z ostatnich tygodni kiedy hormony ciążowe dają jej do wiwatu.
wlaśnie pudelek też donosi, że CODZIENNIE ćwiczy chyba za mało wiem na temat osób wysportownych bo inna wizję ich miałam;p no i nasuwa mi się pytanie jak można na siłowni rozbudować tłuszcz lub silikon, co tam siedzi to nie wiadomo
zreszta już i tak o niej dużo piszą więc konczę
hihi niech sobie będzie jaka chce, a zdrowia każdemu się życzy
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 23:16   #2027
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
12t5d... Normalnie mega
Ostatnio w 22 tygodniu taki miałam!

Dorzucam dla porównania zdjęcie brzucha sprzed ciąży (po schudznięciu do 63 kg ) - połowa stycznia!
masz zupełnie inny brzuszek od mojego, z tego co mi ciocia mówiła ( ) wiem wiem, może zabobony ;p to niby taki jest na chłopczyka, a niby taki jak ja mam, że hm jakby zaczynał się już pod biustem i ładnie się powiększał i na dole zmniejszał, może zrozumiecie, to że na dziewczynkę, ale się dopiero okaże ile w tym prawdy
ale prze słodko Twój wygląda

Cytat:
hej ja już po wizycie
kochana nie ma się co martwić, już dużo się słyszało że ten wynik straszył, a później wychodziło że wszystko ok, także wszystko będzie dobrze
Larysa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 23:39   #2028
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
kurde dziewczyny mam odczucie ze chyba moj bobas jest najmlodszy i tylko ja dopiero probuje przebrnac pierwszy trymestr.
Ktos jeszcze czeka na bobasa do pazdziernika?
ja też czekam do października

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Wcale nie czuję się przeleciana
Ostatnie kilka tygodni żyję jak mniszka A tak już się chce poprzytulać

mnie mąż dzisiaj po pracy dopadł
Cytat:
wlasnie przeczytalam na fb :
"Pomozmy wiosnie- jedzmy snieg"

Cytat:
12t5d... Normalnie mega
Ostatnio w 22 tygodniu taki miałam!

Dorzucam dla porównania zdjęcie brzucha sprzed ciąży (po schudznięciu do 63 kg ) - połowa stycznia!
ale zgrabny! śliczny

Cytat:
hej ja już po wizycie
nie martw się, skoro to norma to nie zawracaj sobie głowy
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 05:47   #2029
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Ale masz zarąbisty brzuszek!
Taka ładna piłeczka, zero wzdęć, ja to juz prawie spod cycków mam wypukłe przez te jelita, z resztą u mnie zawsze kilogramy zawsze bardziej szły w brzuch niz w biodra czy cyce.
u mnie też bardziej od góry sie zaczyna

---------- Dopisano o 05:29 ---------- Poprzedni post napisano o 05:28 ----------

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
matallewar piękny!!!
Ja mam chyba 2 raz większy
czarna jeśli dobrze pamietam to jakiś czas temu dodawałaś swój i juz miałaś taki jak matal a może ciut okrąglejszy Czyli teraz masz większy Show us:p rosi:

---------- Dopisano o 05:31 ---------- Poprzedni post napisano o 05:29 ----------

Cytat:
Passion no domyslam sie jestesmy widocznie sasiadkami
a badanie zrob dla swietego spokoju na wszelki wielki.

co do imion wtrace sie to ja mysle o Julianie-Julek niestety Olek nie przejdzie bo moj Tz ma tak na imie
już w pierwszej ciązy chciałam Julek ale tż się nie zgodził ( a ile się teściowa ośmiała że sie jej to nie pododba bo kojarzy z jakims tam gościem-->tymbardziej chciałam julek) i teraz też nie

---------- Dopisano o 05:39 ---------- Poprzedni post napisano o 05:31 ----------

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Dziewczyny, sterylizator polecam! Troszke kosztuje, ale zawsze moze zostac dla drugiego dziecka A do wanienki polecam wkład z gąbki- swietna sprawa!
również polecam Bez sterylizatora nie wyrobiłabym ale byłam wyjątkiem które musiało łapać mleko z cyców do pojemniczków .A wiadomo karmi sie dużo więc sterylizator chodzil na okrągło!!! Może gdyby nie to to tez myślałabym że jest zbędny

---------- Dopisano o 05:41 ---------- Poprzedni post napisano o 05:39 ----------

Cytat:
hej ja już po wizycie
musi być dobrze

---------- Dopisano o 05:47 ---------- Poprzedni post napisano o 05:41 ----------

będę chwilo was podczytywać lub nadrabiać z rana bo tż sie wczoraj na mnie wkurzył ze nic nie robie tylko na komp siedze: brzydal: I ciągle tylko wizaż w wolnej chwili. już mi do głowy puka.Muszę się trochę poukrywać i ogarnąć dom na świeta(prowizorycznie bo i tak trzeba będzie drugi raz
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 06:47   #2030
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

[QUOTE=Lolaaaaaaa88;399115 14]juz? wow ale to szybko leci... połówkowe jak fajnie ![COLOR="Silver"]

No juz za chwile koniec 16tc tez nie wiem, kiedy to zleciało.

Stary 2013-03-22, 07:32   #2031
Diorisha
Zakorzenienie

PIĄTEK!!!

A ja znowu macham do Was znad jedzenia Dziś śniadaniowo raczę się serkiem wiejskim,świeżą bułeczką i kakao

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
(...)
Super, że wyniki małej dobre, ale Twój wirus mnie martwi... oby się jak najszybciej odczepiło
(...)
Też mam nadzieję,że to paskudne wirusisko szybko pójdzie sobie precz.Mając w domu przedszkolaka jestem niestety stale narażona na wszelkie wirusy bo mała co jakiś czas coś z przedszkola przytarga.

Cytat:
wiem wiem kochane że to tylko jeden z tych markerów czy coś takiego i też poczytałam już jakieś fora internetowe że mamusie z dużo większą przeziernością rodzą zdrowe bobaski w pierwszej chwili zmartwiliśmy się z mężem bo nie wiedzieliśmy nic o tym o czym gadał lekarz ale jak sobie poczytaliśmy fora to już myślimy pozytywnie my zdecydowaliśmy się zrobić ten test z krwi ale tak naprawdę jakie to maleństwo się nie urodzi to będziemy je kochać najmocniej na świecie

a dzidzia słodka była jak nie wiem- machała tymi swoimi łapkami, piruety robiła aż lekarz się śmiał bo nie mógł jej zrobić dobrej fotki wcale i tak mnie tym usg wiercił jak nie z jednej strony to z drugiej że aż się śmiałam na tej leżance i wtedy to już całkiem dzidzia podskakiwała
I takie pozytywne myślenie bardzo mi się podoba Zobaczysz wszystko będzie oki!
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 07:49   #2032
ja-ika
Zakorzenienie

Jeju ale znowu dosypało śniegu Może sąsiad znowu się zlituje i odśnieży mi samochód
Stary 2013-03-22, 07:55   #2033
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
hej ja już po wizycie

będzie dobrze jesteście w normie więc nie ma powodu do stresu-ale zrób sobie ten test i sie uspokoisz

no i witamy się z Klusiem-dziś zaczynamy 17tc

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-03-22 o 07:57
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 07:59   #2034
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Jeju ale znowu dosypało śniegu Może sąsiad znowu się zlituje i odśnieży mi samochód
U nas dosypało ale maciupeńko Mam nadzieję,że to już ostatnie podrygi zimy i jej towarzysza śniegu
A sąsiad super facet
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 08:16   #2035
__Paulinka__
Zakorzenienie

Hejka

Teraz wiem co to znaczy stres przed wizytą , bo wlaśnie taki mam o 12.50 mam wizytę. Trzymajcie kciuki żebym się czegoś dowiedziałą, żeby chociaż serduszko sprawdziłą czy bije czy cokolwiek.. ale na nic specjalnego się nie nastawiam tutaj w No..:/ Boje sie. Teraz musze na chwile ,śmigać do pracy.. chyba nie wytrzymam..
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 08:19   #2036
kaska87
Zakorzenienie

Paulinka

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 08:22   #2037
teacherka
Zakorzenienie

Heeej.
u mnie znowu dosypało śniegu... Niby trochę ale jednak. Ja już nie mam sił. OD wtorku wieczora nie wychodziłam z domu. No bo bez sensu na zwolnieniu łazić jak sypie... ;/
JA już chcę wiosnę i przebrać się w cienką kurtkę, w której pasek nie będzie mnie tak uwierał jak w tej zimowej....

Czytam Was i czytam i mnie dołujecie, ja jestem dopiero 10t3d.... Moje dzidzi jest malutkie ale już daje popalić. Nie mam sił chodzić ani nic robić. Zasapana jestem po paru krokach. W poniedzialek wracam do pracy, do moich dzieciaków i ich zarazków...

Macie już kreacje na Wielkanoc przygotowane?
Chętnie kupiłabym jakąś tunikę i może po prostu legginsy, bo jeansy ciążowe mam, ale są za luźne....

Matal, piękne brzuszki a jesli już Ci się dzidzi rusza... Achhhh
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 08:26   #2038
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość

Macie już kreacje na Wielkanoc przygotowane?
Chętnie kupiłabym jakąś tunikę i może po prostu legginsy, bo jeansy ciążowe mam, ale są za luźne....

e:
Ja chyba pójdę (tzn zejdę na śniadanie) w tej sukience ze zdjęcia na pierwszej stronie, i do tego marynarka i rajstopy.Ale jeszcze nie jest to na 100 procent.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 08:29   #2039
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
A w ogóle to... coś za wcześnie, ale chyba właśnie kopnęło mnie życie
:love :

Cytat:
hej ja już po wizycie
Norma rzeczywiście jest do 2,5, ale jak pisały dziewczyny i z większym wynikiem zdrowe dzieciaki się rodzą
Powiem Ci tak, gdyby mi wyszedł podobny wynik, też bym pappa zrobiła, chociaż zdaję sobie sprawę z tego, że badanie może dać wynik fałszywie dodatni. Bardziej chodziłoby mi o własny spokój - ze zrobiłam wszytsko co mogłam, zeby w razie "w" się dobrze przygotować, albo wręcz przeciwni wreszcie uspokoić
Trzymam mocno kciuki za pozytywne myślenie i dobre wyniki

Cytat:
A w którym tyg można się na szkołę zapisać?
Warsztatowa położna mówiła, że tak 22-26tc iść na zajecia, ale zapisać się można (a czasem trzeba) dużo wcześniej - zależy na ile jest oblegana szkoła

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
PIĄTEK!!!

Też mam nadzieję,że to paskudne wirusisko szybko pójdzie sobie precz.Mając w domu przedszkolaka jestem niestety stale narażona na wszelkie wirusy bo mała co jakiś czas coś z przedszkola przytarga.
wreszcie się jutro wyśpię

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
no i witamy się z Klusiem-dziś zaczynamy 17tc
Wow... piękny wiek

U nas też posypało w nocy,ale teraz słoneczko wyszło i do razu się lepiej czuje Bartek się cieszy, bo warunki narciarskie świetne, więc bierze narty na Wielkanoc i się będzie urywał na stok... a ja będę bawiła babcie i teścia

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 08:31   #2040
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
W przypadku kobiety z zespołem Downa - szansa na urodzenie zdrowego dziecka bez zespołu Downa - wynosi około 25%)
Kurcze znam rodzinę, obydwoje z zespołem Downa, co prawda bardzo lekki, na pierwszy rzut oka nie widać.Dziecko jest zdrowe, ale nie mogą być opiekunami prawnymi, siostra chyba m opiekę, ale mały jest rodzicami.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości