Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-22, 09:52   #661
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

dzień dobry Witam się z Wami w 21 tygodniu

jak się ciesze, że dziś piątek
za tydzień
Ja też się strasznie cieszę, że już piątek i wreszcie troszkę się zregeneruję

Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!Piękną zime mamy tej wiosny!Mnie w końcu wczoraj ktoś wyrwał z mojego spokojnego i pełnego miłości okresu,i nadal telepie się z nerwów. Mam taką dziwną sytuacje z przyjęciem spadku po babci.Wczoraj zadzwoniła do mnie ciotka ze uchylam się od płacenia podatku.A ja nawet żadnego pisma z sądu nigdy nie dostałam że jestem spadkobiercą.Nie mówiąc o tym ze nigdy nie odbył się podział masy spadkowej.I ja nawet nie wiem (tylko przypuszczam)co może się znajdować się w spadku.Nic muszę w przyszłym tygodniu skontaktować się z jakimś radcą prawnym lub adwokatem.Bo nie wiem nic.A najlepsze jest to że ciotka odzywała się do mnie może ze 3 razy od 12 lat i tylko po to by mi wygarnąć że nic mi się nie należy.Długa historia- nie chce mi się jej całej opisywać.Ale tak mi zepsuła humor,że aż się znerwów poryczałam.
Nie wiem jak to jest ze spadkami.. ale dziwne, że nic zupełnie o tym nie wiesz..a masz jakiś podatek płacić..Koniecznie dowiedz się o jest grane.
Ja już w pracy zdążyłam się nasłuchać różnych historii odnośnie spadków i darowizn, a głównie o relacjach rodzinnych. Przeraża mnie to jak można zgłupieć przez kasę..te wszystkie kłótnie co się komu należy co nie.. syn się matką nie zajmie póki ta mu nie przepisze ziemi, tak jakby to miało największe znaczenie, zrzucanie na siebie opieki.. masakra jakaś

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 09:53   #662
kayka11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
I po raz kolejny powiedzenie, że z "rodziną najlepiej wychodzi sie na zdjęcia" jest prawdziwe
A to niestety prawda w moim przypadku.Od śmierci rodziców i dziadków nigdy na nikogo nie mogłam liczyć i nawet nie chciałam. Za to zawsze jakieś pretensje i wymówki.
kayka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 09:55   #663
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ale fajnie

A co -ona też w ciąży?

Wow, gratki

Hahah o nie mogę
I jak to przyjeśliście?
Gratuluję synka

Która wczoraj mówiła o bezsenności?
Prawie całą noc nie spałam .... Co za masakra

Kupiłam 2 koszule do szpitala
http://allegro.pl/show_item.php?item=3100626276
Kolory: Latte i Czerwoną
Te są trochę fajniejsze niż te co wstawiała Ewusia na ramiączkach, bo mają domieszkę elastyny i trochę więcej miejsca na biust - tak przynajmniej sugerują zdjęcia

A krem ślimakowy kupiłam dokładnie na tej aukcji:
http://allegro.pl/mizon-snail-recove...064680227.html
a jak będziesz cyca wywalać kochana?

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
BRY dziewczynki.

DOM
Oliath..myślę, że super propozycja...tylko fakt na początku będzie cięzko...ale tak przyszłościowo..to Ci zazdroszczę

i głasiam też

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Dzien dobry brzuszeczki!
Wpadlam tylko na chwike zeby pochwalic sie wczorajsza wizyta. Lapek jeszcze nie naprawiony a pisanie na tel podnosi mi cisnienie Do rzeczy: nasze dziecie wreszcie sie zlitowalo, wrecz za bardzo wzielo sobie do serca moje prosby i cala wizyte szeroko rozkladalo nozki i uwaga, uwaga jest SYNUS
Babel wazy 600 g i jest sliiiczny Mi ladnie przybylo wod plodowych wiec maly ma wreszcie gdzie poplywac. A najlepsze jest to ze jak weszlam do gabinetu to ginka chciala mnie do ktg podpinac bo myslala ze ja juz na wykonczeniu taki mam bodziol
No i dostalismy zdjecie jak to gin powiedziala jajeczek do swieconki haha
Buziolki dla Was, pa
Kallisto no wkońcuuu płeć.....brawo!!!

WITAM SIĘ PIĄTKOWO

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-03-28 o 11:02
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 09:57   #664
Guuusiaa
Zadomowienie

Dziewczynki ja tak cicho poproszę o kciuki bo dziś egzamin na prawko mam...

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:02   #665
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
En... a zabierasz od razu do szpitala butelkę i jakieś mleko?
Tak, od razu biorę, żeby Tż w razie czego nie musiał biegać i szukać po sklepach
Cytat:
Dzien dobry brzuszeczki!
Wpadlam tylko na chwike zeby pochwalic sie wczorajsza wizyta. Lapek jeszcze nie naprawiony a pisanie na tel podnosi mi cisnienie Do rzeczy: nasze dziecie wreszcie sie zlitowalo, wrecz za bardzo wzielo sobie do serca moje prosby i cala wizyte szeroko rozkladalo nozki i uwaga, uwaga jest SYNUS
Babel wazy 600 g i jest sliiiczny Mi ladnie przybylo wod plodowych wiec maly ma wreszcie gdzie poplywac. A najlepsze jest to ze jak weszlam do gabinetu to ginka chciala mnie do ktg podpinac bo myslala ze ja juz na wykonczeniu taki mam bodziol
Buziolki dla Was, pa
Gratulacje! Kolejny facecik.. Cudownie, że wszystko ok !

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Witam się

i od razu się pochwalę że u mnie dziś studnióweczka
im bliżej to tym większy strach mnie oblatuje ale cieszę się niezmiernie
Gratulacje za tak dojrzałą już ciążę !

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Witajcie.
TŻ wrócił z pracy bez słowa Nie umiem się z nim dogadać A chodzi ciągle o to moje zwolnienie... Nie może przeżyć, że chciałam być fair w pracy i uprzedzić wcześniej, że się wybieram na L4 Dla niego powinnam z dnia na dzień im dowalić.
Nie rozumiem czemu Tżtowi robi to taką różnicę, skoro to Twoja praca i sama wiesz najlepiej jak to rozegrać..
Trzymam kciuki, żeby Wam się ułożyło kochana !

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Witam się moje kochane babeczki i dzieciaczki

Wczoraj byłam zbyt późno w domu więc piszę dziś

A mianowicie dzidziuś rośnie jak na drożdżach, wszystko oczywiście w normie i Termin nakłada się równiutko z OM pięknie pozował dał zmierzyć sobie stópki nawet i wyszło 3,4 cm A teraz najważniejsze !
Uwaga Uwaga ! moja Córcia zrobiła psikus i wczoraj pięknie pokazała że jednak będzie SYNKIEM! mamy nawet pamiątkowe zdjęcie i teraz o pomyłce nie ma co mówić bo ewidentnie było widać siusiaka i jajka
A i połówkowe będzie jednak 8. 04 bo jeszcze było za wcześnie no i dostałam skierowanie na glukoze 75... grrrrr
Wrzucam wam foto moich małych stópek (fot1) i genitaliów (fot 2)
Nooo to psikusa ładnego Wam synek zrobił ! Najważniejsze, że zdrowy, a wyprawkę raz jeszcze skompletujecie !

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
O kurka, a ja się nie przywitałam. Dzień dobry. Witam się z wami Mamusie w 26 tygodniu

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Dobry dzień....
Mam dzisiaj mega lenia, pijemy sobie kawusie zbożową. Dzidziol mnie dzisiaj kopie od rana, zastanawiam się czy mu nie założyć "niebieską karte" z powodu przemocy jaką na mnie stosuje i to od maleńkości.

Cytat:
Heheh to Wam powiem jak wybrałam kolory
Proszę TŻ:
- Chodź pomóż mi wybrać kolory
- O retyyyy, nie chce mi się wstaaawać
- No pomóóżżżżżż
- A ile jest kolorów??
- Pięć!
- To weź ten trzeci i czwarty
- OK
Jakbym swojego słyszała hahaha

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Kciuki zaciśnięte Ty za to trzymaj za mnie za rowny tydzien bo znowu ja będę miała egzamin

Oliath- Myślę, że to dobra decyzja, mimo, że na pewno bardzo trudna dla Was. Dom to dom- Wam pewnie byłoby ciężko go wybudować ze względu na rosnące koszta. Dodatkowy plus, że kiedyś będzie dla potomstwa i będzie większa przestrzeń. Jesteś dla mnie tak silną kobietką, że na pewno dacie radę i tak po cichu Cię podziwiam

A u mnie choroby ciąg dalszy, skontaktowałam się z lekarzem, który zna mnie od małego i mnie prowadził żebym wzięła od razu duomox, który mam w domu, więc wzięłam. U mnie jest to, że przechodzi od razu w zapalenie oskrzeli z powodu astmy i tego się boję najbardziej, a już dusznosci zaczęłam mieć z powodu flegmy, której jest w ilości ogromnej ledwie przełykam ślinę, a to jest antybiotyk bezpieczny w ciąży, nawet lekarz mi go przepisał na początku jak już wiedziałam że jestem. Więc trzymajcie kciuki żeby przeszło i podziałało, bo inaczej to będzie ze mną kiepsko. dzisiaj już nigdzie nie biegam tylko leżę i się kuruję

A no i autko już jest u nas nowe i mechanik powiedział, że jest tam tylko i wyłącznie jakaś mała część do zrobienia, którą się zrobi za 200 zł i to za 5 tys. km więc zrobiliśmy jednak dobry deal za tamtą puszkę pandory
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:02   #666
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
o której mam trzymać?

28.07.2013r.
Stary 2013-03-22, 10:04   #667
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
a jak będziesz cyca wywalać kochana?
Górą będzie najłatwiej
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
A u mnie choroby ciąg dalszy, skontaktowałam się z lekarzem, który zna mnie od małego i mnie prowadził żebym wzięła od razu duomox, który mam w domu, więc wzięłam. U mnie jest to, że przechodzi od razu w zapalenie oskrzeli z powodu astmy i tego się boję najbardziej, a już dusznosci zaczęłam mieć z powodu flegmy, której jest w ilości ogromnej ledwie przełykam ślinę, a to jest antybiotyk bezpieczny w ciąży, nawet lekarz mi go przepisał na początku jak już wiedziałam że jestem. Więc trzymajcie kciuki żeby przeszło i podziałało, bo inaczej to będzie ze mną kiepsko. dzisiaj już nigdzie nie biegam tylko leżę i się kuruję
Oj nie dobrze
Kuruj się i odpoczywaj bo jesteście teraz z Bezim najważniejsi

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:

Dobrze, że za tydzień mnie nie ma w Krk

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:04   #668
kayka11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
za tydzień
Ja też się strasznie cieszę, że już piątek i wreszcie troszkę się zregeneruję

Nie wiem jak to jest ze spadkami.. ale dziwne, że nic zupełnie o tym nie wiesz..a masz jakiś podatek płacić..Koniecznie dowiedz się o jest grane.
Ja już w pracy zdążyłam się nasłuchać różnych historii odnośnie spadków i darowizn, a głównie o relacjach rodzinnych. Przeraża mnie to jak można zgłupieć przez kasę..te wszystkie kłótnie co się komu należy co nie.. syn się matką nie zajmie póki ta mu nie przepisze ziemi, tak jakby to miało największe znaczenie, zrzucanie na siebie opieki.. masakra jakaś
Wiem tylko tyle,że ok.2 lata temu siostra dostała powiadomienie z sądu że mój ojciec(nie żyjący od 13 lat jest spadkobiercą) i tego dowiedziałam się wczoraj po rozmowie z ciotką zadzwoniłam do siostry.Zupełnie nie wiem jak to ugryźć bo w moim imieni(byłam w tedy nie pełnoletnia)dziadek przyjął spadek po ojcu-okazało się później że były to tylko długi.Długa walka,którą zakończyłam rok temu żeby tego nie spłacac. To wszystko naprawde skąplikowane.I mam nadzieję że adwokat mi pomoże mi to wszystko odplątać bo narazie mi wychodzi że będę musiała płacić jakis podatek do us bo nie zgłosiłam przyjęcia spadku w ciągu pół roku od sprawy.Ale jak mogłam to zrobić jak nic o tym nie wiedziałam!!
Stary 2013-03-22, 10:09   #669
Guuusiaa
Zadomowienie

Cytat:

Nooo to psikusa ładnego Wam synek zrobił ! Najważniejsze, że zdrowy, a wyprawkę raz jeszcze skompletujecie !

Kciuki zaciśnięte Ty za to trzymaj za mnie za rowny tydzien bo znowu ja będę miała egzamin
Dobrze że te ubranka co kupiliśmy były neuralne tylko dostaliśmy masę ubranek dla dziewczynki od rodziny spakujemy w torbę i może kolejna będzie córcia

Ale jestem dumna że będzie SYN
Będe trzymać a który to twój egzamin? bo mój 3 ... oby ostatni

Cytat:
o której mam trzymać?
wieczorem 19.45

Dziewczyny słyszałam że oni nie za dobrze patrzą na ciężarne, może ukryć trochę brzuch?

Rośnij kruszynko rośnij

Stary 2013-03-22, 10:11   #670
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, że za tydzień mnie nie ma w Krk

Jeszcze będziesz błagać żebym do Ciebie na bieżanowską wiochę zajechała hahaha

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Dobrze że te ubranka co kupiliśmy były neuralne tylko dostaliśmy masę ubranek dla dziewczynki od rodziny spakujemy w torbę i może kolejna będzie córcia

Ale jestem dumna że będzie SYN
Będe trzymać a który to twój egzamin? bo mój 3 ... oby ostatni

wieczorem 19.45

Dziewczyny słyszałam że oni nie za dobrze patrzą na ciężarne, może ukryć trochę brzuch?
Mój pierwszy, ale kurs skonczyłam w zasadzie 1,5 roku temu i tak mi schodziło żeby zapisać się na egzamin, jakieś 3 dodatkowe godziny muszę wziąć żeby to ogarnąć tak dobrze..
Trzymam kciuki więc cały dzien, ale najmocniej wieczorem !

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-22, 10:13   #671
Guuusiaa
Zadomowienie

Cool Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

Cytat:

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Mój pierwszy, ale kurs skonczyłam w zasadzie 1,5 roku temu i tak mi schodziło żeby zapisać się na egzamin, jakieś 3 dodatkowe godziny muszę wziąć żeby to ogarnąć tak dobrze..
a ty jeździłaś od tamtego czasu czy tylko teraz bierzesz 3 godziny?

Bo ja jeździłam w tym tyg 4 h i coś mi mało

Rośnij kruszynko rośnij

Stary 2013-03-22, 10:15   #672
madi82
Zakorzenienie

En...dużo zdrówka Ci życzę!!!!

28.07.2013r.
Stary 2013-03-22, 10:17   #673
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
wieczorem 19.45

Myślę, że dużo zależy od tego na jakiego egzaminatora trafisz
Cytat:

Będę błagać, ale to będzie później ,
u Ciebie też zależy od egzaminatora
Niektórzy są w porządku a niektórzy oblewają na dzień dobry
I nie oblej przy wyjeździe z mordu- słyszałam, że dużo ludzi oblewa przy wyjeździe za bramę, bo tam jest ten nieszczęsny znak
Raz masz pierwszeństwo, a raz nie masz, zależy czy ktoś przed Tobą się na niego nie wkur** i go nie wywali

Mały
Stary 2013-03-22, 10:17   #674
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
a ty jeździłaś od tamtego czasu czy tylko teraz bierzesz 3 godziny?

Bo ja jeździłam w tym tyg 4 h i coś mi mało
jeździłam i w sumie jazdy się nie boję tylko takich pierdół dla mnie, na które oni patrzą.. dlatego 3h chcę wziąć sobie. Pamiętaj- nie daj się wyprowadzić z równowagi to raz, a dwa traktuj egzaminatora jako gps

I nie stresuj się jak Ci coś nie wyjdzie, a nie zastopuje Ci auta, bo małe błędy się każdemu mogą trafić- nie jesteś zawodowym kierowcą i oni to rozumieją. A takie zestresowanie tym może doprowadzić do tego, że zrobisz naprawdę poważny błąd za który już mogą oblać.

Mimo pogody na pewno zdasz !

odnośnie ciężarnych.. hmm.. nie słyszałam czegoś takiego więc trudno mi się ustosunkować, ale ja tam brzucha nie będę zakrywała, chociaż spod kurtki to go nawet nie widać jeszcze w sumie

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-22, 10:17   #675
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Moja bratowa miała podobnie.. też nie miewała zbyt często miesiączek..i każdy gin wciskał w nią hormony na uregulowanie. Później odłożyła tabletki z myślą, że może uda im się zajść w ciążę..później zauważyła, że miesiączka nie wystąpiła..Poszła już do innego lekarza z polecenia.. Ginka była w szoku, że nikt do tej pory nie wysłał ją na żadne badania.. Dopiero dzięki niej wszystko zostało dogłębnie sprawdzone.. Niestety najpierw muszą wszystko ponaprawiać w organizmie, wyregulować co trzeba i czekać na znak, kiedy ginka pozwoli starać się o dziecko przy czym bez hormonów też się nie obędzie.
Z gory przepraszam za bledy pisze z tel

gdybym w tym cyklu nir zaszla w ciaze w ktorym nam sie udalo to tez zaczelabym brac hormony. ogolnie przed zajsciem w ta ciaze staralismy sie 1,5 roku, ale ja mialam duzo cykli bezowulacyjnych. trzymam kciuki za bratowa.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:18   #676
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
SURKA, Mela kupowala ta: http://moda.allegro.pl/polo-romantyc...079605249.html

Ja jestem zakochana w niej - w sukience, nie w Meli
ooooo to ta, dzięki wielkie !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oliath rzeczywiście niezła historia i super propozycja taty... a i perspektywa piękna.... ale szczerze jak Wy dacie rade z trójką dzieci i pijącym czasami dziadkiem pod jednym dachem???
starsi ludzie przeważnie nie zmieniają się za bardzo i jak sama napisałaś Wasze relacje się poprawiły od kiedy nie mieszkacie razem...
domek z ogródkiem cudna sprawa wiem coś o tym...
napiszę Ci jedno - mieszkaliśmy wczesniej w 47 m mieszkanku i ledwo się w nim mieścilismy we trójkę z dwoma kotami, a mieszkanie nie było nasze tylko teścia więc musieliśmy podjąć decyzję o kupnie czegoś swojego i zakredytowaniu się do końca życia, a że sytuację materialną mieliśmy taka sobie więc mielismy wiele watpliwosci czy damy rade... i dostalismy podobną propozycję od moich rodziców, żeby mieszkać razem bo mają 400 m dom na Krzykach, oczywiscie nie ze przepisza na nas cały dom bo mam jeszcze dwójkę rodzeństwa... ale dom jest wielki i spokojnie się wszyscy zmiescimy... ale nigdy w życiu bym się na to nie zgodziła... rodziców kocham ale na odległośc, nigdy nie chciałabym z nimi mieszkać i żeby na co dzień musiała ich znosić, wystarczająco się z nimi i ich charakterami męczyłam jak z nimi mieszkałam
albo kiedyś teśc wymyślił ze sprzedaje dwa mieszkania i kupi dwa domy koło siebie i bedziemy tam mieszkac... no way!!!
ja jestem zosia samosia, nie lubie jak mi się ktoś wtraca czy za czesto chodzi po domu...

Wasza decyzja bardzo trudna, ale już ją podjeliście jak widze, więc życzę powodzenia i poukładania sobie klocków bez większych nerwów

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-03-22 o 10:32
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:19   #677
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
En...dużo zdrówka Ci życzę!!!!

Dziękuję kochana moja

Cytat:
Myślę, że dużo zależy od tego na jakiego egzaminatora trafisz

Będę błagać, ale to będzie później ,
u Ciebie też zależy od egzaminatora
Niektórzy są w porządku a niektórzy oblewają na dzień dobry
I nie oblej przy wyjeździe z mordu- słyszałam, że dużo ludzi oblewa przy wyjeździe za bramę, bo tam jest ten nieszczęsny znak
Raz masz pierwszeństwo, a raz nie masz, zależy czy ktoś przed Tobą się na niego nie wkur** i go nie wywali
Ja zdaję na Balickiej, więc mam przy wyjeździe drzewa, które zasłaniają wszystko jak nie podjedziesz do krawężnika dobrze
Poza tym ja wiem, że łaska Boża tego dnia po prostu na mnie spłynie- w końcu Wielki Piątek, nie?;D

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-22, 10:22   #678
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
a

mi gin tez polecił magne b6 więc kupiłam, bo mu ufam
ja sie nie znam, przekazałąm co mi powiedziano.. ze w ostatnim trymestrze najlepiej nie brac z b bo moze wywolac przedwczesne skurcze.. Moze ale nie musi

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Tak a co? rozważasz redłowo?

Ja już po wizycie, ogólnie wszystko ok szyjka długa ale małe spore jest :/ z om mam 23tydzień ale z usg od początku wychodzi tydzień starsze czyli 24 a waga aż ponad 700gr muszę zrobić glukozę 75 i dietka :/ a tu święta za pasem
gratki wizyty, jeszcze sie nie spotkalam zeby dzidzia za szybko rosla.. tzn moj chrzesniak miesiac przed terminem wazyl 4kg ale o diecie chyba tam nie bylo mowy.. poza tym genetycznie wiadomo bylo ze bedzie duzy
o redlowo podpytuje.. mam daleko, wiec skonczy sie pewnei kliniczna albo zaspa

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Nie nie ogladałam ale mnie tym filmem zaciekawiłaś
polecam, bardzo mi sie podobal streep chyba nominowana do oskara za to byla. Nie dziwie sie zreszta:P

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
kup zwykły, bez iso-fixu, do tego to już ewidentnie trzeba mieć nowe auto

iso-fix to co innego niż zwykła baza. Ja mam chicco ze zwykłą bazą, są też foteliki bez. W normalnym foteliku oplatasz tan fotelik pasami w taki specjalny sposób i pasy trzymają fotelik, a maluch ma dodatkowo swoje pasy. W tych z bazą, to bazę dopinasz do auta pasami, a fotelik jest wpinany na klik do bazy http://www.youtube.com/watch?v=9sWlpQMB7uk
dziekuje) obejrze na pewno

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39909840]Ojejku jak ja bym chciała, żeby moje dziecko było duże
Tzn. - może być starsze niż z OM, ważne, żeby nie było za małe, bo Dawidek mi w pewnym momencie przestał rosnąć i nikt nie zauważył, dlaczego.
No ale mam szczerą nadzieję, że tym razem wszystko pójdzie lepiej.

Ja też czekam na Kuchenne.
I mam jeszcze zaległe Californication.[/QUOTE]

po 1. Na pewno bedzie dobrze! ja tutaj od początku 3mam mocno kciuki i mam dobre przeczucia co do Ciebie...
po 2. ile juz odcinkow californication wyszlo? my czekamy na cala serie, bo za szybko nam idzie ogladanie tego..:P

Cytat:
Dzien dobry brzuszeczki!
Wpadlam tylko na chwike zeby pochwalic sie wczorajsza wizyta.
gratulacje ))

Cytat:
Dla dużego już synka )))
U mnie Pani się zdziwiła jak jej mówiłam, że już po glukozie... ona wielkie oczy i mówi to my już tak daleko jesteśmy?
A u Was na odwrót
Ty to musisz byc okropna od rana:P

Cytat:
BRY dziewczynki.

Na weekend zapowiadaja siarczyste mrozy - poranki od -10 do -25 stopni

Najpierw przytulam))
Myślę że pomimo minusów (choroba taty i oplaty) to mimo wszystko dom daje mega mozliwosci.. i do tego zawsz ebedziecie mieli swoje poddasze, do ktorego bedziecie mogli wrocic w kazdej chwili, kiedy sytuacja bedzie nie do wytrzymania. 3mam jednak kciuki aby bylodobrze!!
Cytat:

A mianowicie dzidziuś rośnie jak na drożdżach, wszystko oczywiście w normie i Termin nakłada się równiutko z OM pięknie pozował dał zmierzyć sobie stópki nawet i wyszło 3,4 cm
gratuluje niespodzianki!!!))

Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!P.
Koniecznie do radcy prawnego sie wybierzesz, zeby Cie nie wplatali w jakies dziwne rzeczy..

Gratuluje dziewczyny kolejnych tygodni...!!

Mnie wczoraj zaczelo martwic ze od upadku maly sie jakos slabiej odzywa.. jest troszke mnie aktywny i nie wali tymi kopniakami jak wczesniej...do tego po calym dniu w domu zaczal mnie brzuch (ale wysoko pod piersiami) bolec...
a dzisiaj o 4 w nocy stwierdzil ze trzeb adac znac mamie ze na penwo jest okey i przez dobra godizne jak nie wiecej tancowal w brzuszku.. ufff...
do tego slonce wyszlo, nie poszlam do pracy, spalam do 9 i od razu lepiej

tyle napisalam ze az mnie ten nadgarstek rozbolal, a do tego zajelo mi to jakies 15-20 min:P

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:22   #679
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zdaję na Balickiej, więc mam przy wyjeździe drzewa, które zasłaniają wszystko jak nie podjedziesz do krawężnika dobrze
Poza tym ja wiem, że łaska Boża tego dnia po prostu na mnie spłynie- w końcu Wielki Piątek, nie?;D
A to na balickiej nie byłam... ale właśnie też słyszałam o tych nieszczęsnych drzewach

Dziewczyny może się umówimy i pójdziemy razem?
https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html

Mały
Stary 2013-03-22, 10:24   #680
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:

A mianowicie dzidziuś rośnie jak na drożdżach, wszystko oczywiście w normie i Termin nakłada się równiutko z OM pięknie pozował dał zmierzyć sobie stópki nawet i wyszło 3,4 cm A teraz najważniejsze !
Uwaga Uwaga ! moja Córcia zrobiła psikus i wczoraj pięknie pokazała że jednak będzie SYNKIEM! mamy nawet pamiątkowe zdjęcie i teraz o pomyłce nie ma co mówić bo ewidentnie było widać siusiaka i jajka
A i połówkowe będzie jednak 8. 04 bo jeszcze było za wcześnie no i dostałam skierowanie na glukoze 75... grrrrr
oooo super niespodzianka!!!!!!!!!!!! !

ciekawe czy u kogoś się jeszcze zmieni płeć??? he he
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:26   #681
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Zaciśnięte

Cytat:

Zdrówka życzymy

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:27   #682
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry brzuszeczki!
Buziolki dla Was, pa
Super! Macie już imię?

Cytat:
Witam się

i od razu się pochwalę że u mnie dziś studnióweczka
im bliżej to tym większy strach mnie oblatuje ale cieszę się niezmiernie
:
piękny wiek! Nie bój się, damy radę
Cytat:

OMG! Ale niespodzianka! Gratulacje!
Cytat:
Heheh to Wam powiem jak wybrałam kolory
Proszę TŻ:
- Chodź pomóż mi wybrać kolory
- O retyyyy, nie chce mi się wstaaawać
- No pomóóżżżżżż
- A ile jest kolorów??
- Pięć!
- To weź ten trzeci i czwarty
- OK

Cytat:
Powodzenia! Podejdź do egzaminu z uśmiechem

A ja się witam w 22 tygodniu!

Mam taki problem, ostatnio pod biustem zrobiły mi się małe krosteczki, bardzo swędziały, teraz zrobiły mi się takie czerwone plamy, płaskie, które też swędzą. Czyżby liszaj? Któraś się z Was z czymś takim zmagała? Czym posmarować, żeby zeszło? Do dermatologa nie mam szans się zapisać, za tydzień wizytuję u gina, ale zanim to... to co? Clotrimazol?

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:27   #683
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
zaciśnięte

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:29   #684
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość

Mam taki problem, ostatnio pod biustem zrobiły mi się małe krosteczki, bardzo swędziały, teraz zrobiły mi się takie czerwone plamy, płaskie, które też swędzą. Czyżby liszaj? Któraś się z Was z czymś takim zmagała? Czym posmarować, żeby zeszło? Do dermatologa nie mam szans się zapisać, za tydzień wizytuję u gina, ale zanim to... to co? Clotrimazol?

Nie mam pojęcia co to może być
Ale ja bym spróbowała je sudokremem potraktować...

Mały
Stary 2013-03-22, 10:30   #685
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję kochana moja

Oby tylko egzaminator nie zadał Ci pokuty wielkopostnej :P

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:30   #686
d0tkaaa
Zakorzenienie

helloollja dalej czekam na ta paczke..:-/ale dzwonilam tam i facet mowi ze poprostu wyslalysmy z uk (wsumie moja szw)polke na buty ktora jakby wyslal do nas kurierem by sie rozwalila wiec woli ja dzisiaj sam przywiesc z reszta rzeczy woec dzis juz napewno bedzie..podobno do 12.zobacYmy jak nie to dzwonie. nie lubie bardzo takich sytuacji eh umawiaja sie na sr to sr a nie..no ale trodno..moja szw dostala wreszcie paszport dla malego 6tyg czekania i dosylania flupich papierow ale juz w niedziele bd z nami moglam z nia poczekac te.pare dni do niedzieli ale po 1.splukalam soe:-P po 2teraz bilety sa takie drogie ze.nawet lepiej ze tak wyszlo i po3nie mialam tabletek bo sie dzis skonczyly..
dostalam od kolezanki kocyki dwa grube,dwa cienkie,i reczniczki z kapturkami.superrr.no i przypomnoalam sobie ze mojej ciotki corka najmlodsza ktora ma.3lata...ma.na imie Wiktoria..ale wsumie...zwisa mi to ..jak sie zdecydujemy na Wiktorie to i tak damy na imie i tak jezdze tam raz na.dlugi czas..
mam straszna twarz jakies wypryski i wogolw niewoem co sie dzieje:-P ale to pewnie od zmiany "powietrza"..co jeszcze?czekam na ta paczke.i bede robic miejsce w szafie dla cory chodzoaz ciezko bd i musze dokupic komode..no coz..

oliah ale Wam sie trafilofajnie,jak duzy dom to sie bd mijac z ojcem a i tak dacie rade bo jak to juz ktoras napisala.jestes niesamowicie silna woec napewno wszyatko sie Wam ulozyi dacie rade

historia ze zmiana plci (niepamietam u ktorej przepraszam...)to ladnie haha..mi gin powiedzial ze na 90%wiec mysle.ze sie nie zmieni przy czym kupilam pare rozowych rzeczy ale duzo neutralnych tez...

tz mnie znowu cisnie ze za malo jem miesa i wedlin jak ja nie mam ochoty eh i ze cora jest mala..tzn byla na polowkowum 370gr ale przeciez.to chyba dobra.waga...ide na wizyte za tyd w czwartek to sie dowiem ile przytyla niunia.(Enlevee dopisz mi wizyte 28.03ok dzieki)i szybkiego powrotu do zdrowia!

mam ochote na pierogi z borowkami z firmy jawo jadlysmy ke w uk z polskiego sklepu i pozniej ide na poszukiwania.na.os haha

koniec wypocinAmen

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:31   #687
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
A
Kurcze jak ja wam zazdroszczę że u was w miastach sa organizowane takie akcje, czy to co ostatnio z USG bądz targi, u mnie niby miasto a taka wiocha że sie nic nie dzieje

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:31   #688
d0tkaaa
Zakorzenienie

enlevee a kiedy masz egzamin?ja zdawalam na koszykarskiej zdalam za 1razem ale.jezdzilam chyba z godz.haha

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:32   #689
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Mnie wczoraj zaczelo martwic ze od upadku maly sie jakos slabiej odzywa.. jest troszke mnie aktywny i nie wali tymi kopniakami jak wczesniej...do tego po calym dniu w domu zaczal mnie brzuch (ale wysoko pod piersiami) bolec...
a dzisiaj o 4 w nocy stwierdzil ze trzeb adac znac mamie ze na penwo jest okey i przez dobra godizne jak nie wiecej tancowal w brzuszku.. ufff...
do tego slonce wyszlo, nie poszlam do pracy, spalam do 9 i od razu lepiej

tyle napisalam ze az mnie ten nadgarstek rozbolal, a do tego zajelo mi to jakies 15-20 min:P
Widzisz.. martwiłąś się martwiłaś i maluch zaczął walić bo już się na Ciebie zdenerwował z tym martwieniem

Cytat:
A to na balickiej nie byłam... ale właśnie też słyszałam o tych nieszczęsnych drzewach

Możemy iść, moją gębę już znacie więc czego tu się bać no chyba że dokuczania w sprawie wagi

Cytat:
Zdrówka życzymy

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość

za tydzień !

Niestety nie wiem co to mogło się u Ciebie pojawić, ale na pewno ta maść nie zaszkodzi więc spróbuj to tym potraktować.

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-22, 10:32   #690
kayka11
Raczkowanie

Cytat:
Trzymam mocno!Ja 3 lata temu męczyłam się 3 miesiące-nawet się nie przyznam ile prób!Juz myślałam że się poprostu nie nadaję na prawko,a głupio mi było bo mój mąż kierowca zawodowy z wsztkimi kategoriami.Ale jakos się udało i teraz śmigam bez problemów -odpukać!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości