|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zaciskam piąstki, żeby lek zadziałał.. leż i się nigdzie nie ruszaj..niech sobie chłopaki same radzą A mnie się przypomniało odnośnie auta, że jak mąż kilka dni temu był na przeglądzie, to miał problem by mu go podbito.. Facet jakiś nawiedzony był..zajrzał pod auto, wystrzlił spod niego jak z procy i 'nie, absolutnie nie podpiszę kontroli, to auto nie ma prawa jej przejść', mąż zgłupiał, bo jeszcze żeby facet choć powiedział o co chodzi, co jest nie tak..a ten tylko powtarzał ciągle to samo..W końcu znajomy męża zadziałał i zostało podbite.. a kolesiowi chodziło o to, że auto strasznie jest pożarte przez rdzę.. to niestety prawda, mimo że silnik się trzyma i ogólnie wnętrzności.. ale samo w sobie, blacha sypie się.. No i mąż usłyszał, że za rok to auto już nie przejdzie i kurcze teraz nie wiem jak to zrobimy, ale musimy dozbierać do nowego auta, tylko takiego sensownego rodzinnego i na lata z w miarę świeżym rocznikiem.. Cytat:
Na pewno wszystko się wyjaśni i trzymam kciuki, żeby pozytywnie dla Ciebie ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#722 |
|
Zakorzenienie
|
Zakochasz się jak pojedziesz
Ale zauważyłam, że miejscowi juz nie widzą tego piękna, biegną do pracy i z pracy, a my chodzimy po rynku, podziwiamy ![]() Może mam mylne wrażenie, ale takie mam spostrzeżenia z pobytu w Krak. Moja kuzynka w sumie je potwierdziła. Ona nie ma na nic czasu, tylko praca i praca. |
|
|
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
probowalam soe zapisac to pisze ze moj mail juz jest ..eh musze to na lapku zrobic bo tu nie wygodnie.ide sie kompac i zjesc cos.zagladne pozzniej
|
|
|
|
#724 |
|
Raczkowanie
|
Ja się odmeldowuje.Biore się za sprzatanie bo mąż może dziś z trasy wczesniej wróci i prosił o jakis dobry obiadek bo struł się wczoraj jakąś kupną fasolką(a tyle go proszę żeby nie jadł takich rzeczy i zawsze mu gotuje jakieś obiadki na cały tydzień).Więc trzeba biedaczka trochę dopieścić-kulinarnie hi hi.A więc najpierw sprzątanie a po tem do sklepu na zakupy!Oj gdyby mi się jeszcze tak chciało jak mi się nie chce! Pa
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam na jakiś czas. Ogarnę domek i powrócę.
Mój Michaś jakiś dziś leniwy, spokojny. Musze go jakoś pobudzić i poszukać w kuchni czegoś słodkiego.
|
|
|
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego nie palimy mostow za soba, mamy wlasne mieszkanie, zawsze bedzie mozna wrocic w razie totalnej katastrofy - w ciagu miesiaca czy dwoch. Moj nie jest agresywny, jedyny problem byl taki, ze prowadzil po alko - do czasu jak stracil prawko, dostal wyrok w zawiasach i potezna grzywne. Dzieki Bogu, ze nie zdazyl spowodowac wypadku.
|
|
#727 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry brzuchatki
Pewnie nie zacytowało mi wszystkiego, no ale trudno. Gratuluję wszystkich nowo rozpoczętych tygodni i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39909840]Ojejku jak ja bym chciała, żeby moje dziecko było duże Tzn. - może być starsze niż z OM, ważne, żeby nie było za małe, bo Dawidek mi w pewnym momencie przestał rosnąć i nikt nie zauważył, dlaczego. No ale mam szczerą nadzieję, że tym razem wszystko pójdzie lepiej.[/QUOTE] Będzie dobrze Perse i musimy być dobrej myśli bo inaczej można by zgłupieć ja nie umiem odciąć wspomnień i nie porównywać tej ciązy do ciązy z Lenką, ale czasami jak przychodzą te najgorsze mysli to staram sie szybko przekierować jena inny tor bo tak to bym musiała usiąść i zacząć się trząść ze strachu. Dopóki nie urodzę i nie zobaczę swojego dziecka zdrowego i żywego spokojna nie będę do końca. I Ty też nie. Ale najważniejsze to mieć nadzieję, i się jej mocno trzymaćCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
gratulacje![]() ] Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
czymam.Cytat:
Wiecie co mi się dzisiaj śniło??? że miałam rodzić i w szpitalu ginekologiem był Michał Żebrowski który był jednocześnie moim narzeczonym i co trochę przychodził do mojego pokoju i sprawdzał mi szyjkę i to wcale nie było bolesne
|
||||||||
|
|
|
#728 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poczwórne bo odemnie i Tymusia ![]() Cytat:
Ah współczuje choroby.. niech idzie precz razem z zimą !! Super że autko w takim stanie Wam się trafiło Cytat:
![]() za tydzieńCytat:
![]() No to Ci córunia urodę zabiera i wypryski wychodzą ![]() U nas 3 razy potwierdzał ptaszka wiec też liczę, że to się nie zmieni. Wyprawka niebieska, jak będzie dziewczynka to ostatecznie w niebieskim tez może chodzić ![]() Ja też jem mało mięsa, na szczęście mój TŻ rozumie, że źle się czuję i jak czegoś nie mogę to nie moge i nie nalega. Te pierogi z jawo tez niedawno jadłam, są w almie u nas, ale cena 9 zł/opakowanie 450gram, to jak na pierogi trochę drogo. A wogóle Jawo to firma z Częstochowy, więc u nas łatwiej je dostać chyba niż gdzie indziej. Cytat:
za tydzień .Wow to fajnie z tymi warszatami, a mnie leniowi się nie chciało iść samej na te warszaty u nas, a TŻ wtedy musiał zostac w pracy.
|
|
|
#729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#730 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale mamy sny w tej ciąży, hahahah
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||||
|
|
|
#731 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale co zrobić, jak w tamtej ciąży plamienie w 11 tc, w tej - w 14, w tamtej skurcze od 21 tc, w tej - to samo... Tyle, że w tamtej były jednak chyba mocniejsze, teraz obżeram się tą Nospą i są kilka razy dziennie tylko. Mam nadzieję, że mi nie skracają szyjki W środę się dowiem. Bo wtedy właśnie po wizycie ok. tego tygodnia wylądowałam drugi raz w szpitalu i to na ponad tydzień z powodu szyjki, dostałam Fenoterol i w ogóle :/ A nawet nie chcę myśleć co będzie, jak przyjdzie krytyczny, 30. tydzień... I na dodatek dokładnie tego dnia mój TŻ ma urodziny :| Niedługo też czeka mnie rocznica... Ech... A Ty Magolina jak myślisz, po "swoim" krytycznym momencie odetchniesz troszkę? Kiedy to Cię czeka? |
|
|
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe ciuszki w wyprzedazy po kilka pln - dla chetnych
![]() http://moda.allegro.pl/listing/user....C5%BC%C2%A0%3E
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj oglądałam z mężem "Niemożliwe", polecam, z tym, że prawie połowę filmu miałam łzy w oczach
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39917108]Ja strasznie porównuję, choć miałam tego nie robić :/
Ale co zrobić, jak w tamtej ciąży plamienie w 11 tc, w tej - w 14, w tamtej skurcze od 21 tc, w tej - to samo... Tyle, że w tamtej były jednak chyba mocniejsze, teraz obżeram się tą Nospą i są kilka razy dziennie tylko. Mam nadzieję, że mi nie skracają szyjki W środę się dowiem. Bo wtedy właśnie po wizycie ok. tego tygodnia wylądowałam drugi raz w szpitalu i to na ponad tydzień z powodu szyjki, dostałam Fenoterol i w ogóle :/ A nawet nie chcę myśleć co będzie, jak przyjdzie krytyczny, 30. tydzień... I na dodatek dokładnie tego dnia mój TŻ ma urodziny :| Niedługo też czeka mnie rocznica... Ech... A Ty Magolina jak myślisz, po "swoim" krytycznym momencie odetchniesz troszkę? Kiedy to Cię czeka?[/QUOTE] Perse powiem Ci szczerze, że ja czuję, że tym razem będzie wszystko w porządku. Dbasz o siebie i małego z tego co widzę na każdym kroku, lekarze też chyba wzięli sobie do serca sytuację w poprzedniej ciąży i mam nadzieję, że wyciągnęli jakieś wnioski. Wielka szkoda, że dopiero po tej tragedii, ale mały Arturek wynagrodzi Ci wszystkie wylane łzy i będzie Waszym największym skarbem bo będzie miał tak samo cudownego Anioła Stróża w postaci Dawidka
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-03-28 o 11:03 |
|
|
|
|
#736 |
|
Rozeznanie
|
hejoo ja dziś od rana porządki w szafkach robiłam bo Tż jak tu był sam i zbierał nasze to wszystko pomieszał i porozrzucał :/
Za oknem totalna zima
|
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39917108]Ja strasznie porównuję, choć miałam tego nie robić :/
Ale co zrobić, jak w tamtej ciąży plamienie w 11 tc, w tej - w 14, w tamtej skurcze od 21 tc, w tej - to samo... Tyle, że w tamtej były jednak chyba mocniejsze, teraz obżeram się tą Nospą i są kilka razy dziennie tylko. Mam nadzieję, że mi nie skracają szyjki W środę się dowiem. Bo wtedy właśnie po wizycie ok. tego tygodnia wylądowałam drugi raz w szpitalu i to na ponad tydzień z powodu szyjki, dostałam Fenoterol i w ogóle :/ A nawet nie chcę myśleć co będzie, jak przyjdzie krytyczny, 30. tydzień... I na dodatek dokładnie tego dnia mój TŻ ma urodziny :| Niedługo też czeka mnie rocznica... Ech... A Ty Magolina jak myślisz, po "swoim" krytycznym momencie odetchniesz troszkę? Kiedy to Cię czeka?[/QUOTE] ja Wam szczerze życzę i wierzę w to , że to będą męża piękne urodzinki i już będzie wszystko dobrze.NIE MA innej opcji a strach..no cóż...chyba pozostanie.. |
|
|
|
#738 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Proszę powtórz gratuluję ![]() Cytat:
za nowy tydzieńSuper z tymi warsztatami..takie gratisiki zawsze poprawiają humor ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Magolina co za sen Mi się dziś też głupie sny sniły, śniło mi się m.in że zepsuł mi się ząb - jedynka górna, pokruszyła się i wyleciała z niej mega śruba, gruba i długa na 3 cm |
|
|
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Margosiu za link, zapisałam się z tż na te warsztaty
|
|
|
|
#742 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Enleeve tylko ja zmieniłam lekarza, bo do tamtego już nie mogłabym pójść. Ale ten zna sytuację i mam nadzieję, że trzymamy rękę na pulsie... A co do Aniołka - tak, modlę się zawsze do Dawidka, żeby nad nami czuwał z góry. A tak zmieniając ten smutny temat - nic mi się nie chce, a mam plany na dzisiaj... Kiedy przyjdzie wreszcie to słońce... Jak mam się znowu ubierać jak ludzik Micheline to mi się nie chce ruszyć tyłka spod kołdry |
||
|
|
|
#743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ale co zrobić, jak w tamtej ciąży plamienie w 11 tc, w tej - w 14, w tamtej skurcze od 21 tc, w tej - to samo... Tyle, że w tamtej były jednak chyba mocniejsze, teraz obżeram się tą Nospą i są kilka razy dziennie tylko. Mam nadzieję, że mi nie skracają szyjki W środę się dowiem. Bo wtedy właśnie po wizycie ok. tego tygodnia wylądowałam drugi raz w szpitalu i to na ponad tydzień z powodu szyjki, dostałam Fenoterol i w ogóle :/ A nawet nie chcę myśleć co będzie, jak przyjdzie krytyczny, 30. tydzień... I na dodatek dokładnie tego dnia mój TŻ ma urodziny :| Niedługo też czeka mnie rocznica... Ech... A Ty Magolina jak myślisz, po "swoim" krytycznym momencie odetchniesz troszkę? Kiedy to Cię czeka?[/QUOTE] A jeszcze co do rocznicy, to u nas 12 sierpnia będzie 2 lata od porodu Lenki a teraz pierwszy termin miałam na 13 sierpnia, potem przesunął mi się na 19 sierpnia. Jakby nie patrzeć, powinnam urodzić w tym miesiącu w którym rodziłam Lenę. Tylko teraz biorę to za dobrą monetę. Mam nadzieję, że tym razem sierpień będzie dla mnie szczęśliwym miesiącem ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#744 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) teraz dostał jajecznice na śniadanie i też podkopuje mamę, co tylko sprawia że mi się buzia cieszy![]() Fajnie z tym samochodem trafiliście! gratki! aa i jeszcze chciałam odnośnie warsztatow i TZ-ta. Mój do szkoły stwierdził że pójdzie, tuż przed samymi drzwiami na pierwsze zajęcia jeszce podkreślał, że jak mu sie nie spodoba to nie będzie chodził, żebym nie była zaskoczona... na zajęciach była też parka i koleś laski ewidentnie wyglądał na znudzenego od początku, zresztą ona też powiedziała, że siłą go zaciągnęła. i Co? mój mąż na 3 zajęcia poszedł beze mnie, bo wyjechałam. Sam sie wyrwał, bo ja nawet na to nie wpadłam. Teraz coś wspomina, że szkoda że szkoła dopiero po świętach..a tamten koleś z każdymi zajęciami wygląda na duzo mniej znudzonego a raczej nawet zadowolonego że jest )Cytat:
![]() będziemy 3mać kciuki! Cytat:
nawet jak byłam przez 3 miesiące u matki jeszcze mojego byłego i pomimo tego ze po mnie jeździla każdego niemal dnia, to i tak co tydzień przed jej powrotem do mieszkania (wracala na weekendy z pracy, wszystko w USA sie dzieje) to szorowałam i picowałam całą chatę, pomimo że sama ledwo co wchodziłam do domu po 10-11 godzinach sprzatania w serwisie sprzątającym i 5 dniach takiej roboty. A najlepsze bylo to, że wchodzila do domu i mowila ze łazienka to zapuszczona i musi ja posprzątać:P ale stwierdzilam ze nie dam jej tej satysfakcji i juz,nawet wiedząc jaka bedzie reakcja, mialam czyste sumienie.bede 3mac kciuki!! w gdyni robilam kurs jeszcze w lo. dobrze mi sie tam jezdzilo, ale to byly lata korupcji strasznej i po 2 probach odpuscilam. A po 10 latach przerwy zaczelam od nowa, ale juz w gdansku.
|
|
#745 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-03-22 o 11:41 |
|
|
|
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
enlevee a byłaś w podziemiach rynku? Super. Tylko nie wolno wychodzić pierwszymi drzwiami, bo my tak prawie zrobiliśmy, a dalej jest dużo do zobaczenia. Mój tż był zachwycony, ja też.
Widzieliśmy od dołu ludzi kąpiących się w fontannie :cojest :Także wiecie, nie wchodźcie do fontanny bez majtek |
|
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
dzoan: pekniety na pewno, zlamany moze;P (bez rtg nie potwierdzą). Stabilizator 24 na dobę i nie przemęczać ręki: )
wlasnie najwiekszym wyzwaniem jest zapięcie stanika rano i ukrojenie czegoś (prawa ręka....). Wiązanie butów i tak było już trudne przez brzuch, a teraz stało się niemożliwe PMagolina: <przytul> beeeeedzie na pewno dobrze! wrzuciłam wam trochę wiosny do klubu
|
#748 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A sierpień musi być szczęśliwy ![]() Dla mnie to bardzo dobry miesiąc, mam w nim urodziny i rocznicę ślubu, więc bardzo dobrze mi się kojarzy
|
|
|
|
|
#749 | |
|
Zadomowienie
|
Ja tez nie mam, ale póki co to chyba cieszyć bo mamy jeszcze duużo czasu
![]() Cytat:
---- A wiecie co mi przyszły własnie te tuniki z allegro, niestety kolory zupełnie inne niż na zdjęciach, koral-strasznie dający po oczach, a kremowy to raczej szaro-beżowy może dlatego, że jasne zamówiłam, jakbym wybrała czarny czy granatowy to byłyby bardziej ok. Natomiast kolor morelowej bluzki z koronką, który na foto wyglądał coś jak kolor nude, taki w miarę elegancki, to w rzeczywistości jest pomarańczowy i dość szeroka, ale krótka ta bluzka mi się wydaje, zobaczymy jak będzie wyglądac jak przymierzę w domu, ogólnie kolor zbyt twarzowy się nie wydaje.
|
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
o patrzcie dziewczynki wrocławskie mamy GAP-a w mieście...
http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,1...w_Renomie.html |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:10.

niech ta zima już idzie precz!!! Wyganiam ją oficjalnie, a jak nie posłucha ciężarnej to... zjedzą ją myszy 

dzisiaj już nigdzie nie biegam tylko leżę i się kuruję
i kurcze teraz nie wiem jak to zrobimy, ale musimy dozbierać do nowego auta, tylko takiego sensownego rodzinnego i na lata z w miarę świeżym rocznikiem.. 
spakujemy w torbę i może kolejna będzie córcia