Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-22, 11:00   #721
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
DZIEŃ DOBRY !!!

u nas piękna wiosna -2, śniegu z 20cm, wszystko zlodziałe i zamarznięte, prawie się wywaliłam chodząc bo lodowych bruzdach na parkingu po drodze do samochodu niech ta zima już idzie precz!!! Wyganiam ją oficjalnie, a jak nie posłucha ciężarnej to... zjedzą ją myszy
Obawiam się, ze myszy trzymają z wiosną

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja tak cicho poproszę o kciuki bo dziś egzamin na prawko mam...
ok...już zaciskamy

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
A u mnie choroby ciąg dalszy, skontaktowałam się z lekarzem, który zna mnie od małego i mnie prowadził żebym wzięła od razu duomox, który mam w domu, więc wzięłam. U mnie jest to, że przechodzi od razu w zapalenie oskrzeli z powodu astmy i tego się boję najbardziej, a już dusznosci zaczęłam mieć z powodu flegmy, której jest w ilości ogromnej ledwie przełykam ślinę, a to jest antybiotyk bezpieczny w ciąży, nawet lekarz mi go przepisał na początku jak już wiedziałam że jestem. Więc trzymajcie kciuki żeby przeszło i podziałało, bo inaczej to będzie ze mną kiepsko. dzisiaj już nigdzie nie biegam tylko leżę i się kuruję

A no i autko już jest u nas nowe i mechanik powiedział, że jest tam tylko i wyłącznie jakaś mała część do zrobienia, którą się zrobi za 200 zł i to za 5 tys. km więc zrobiliśmy jednak dobry deal za tamtą puszkę pandory
zaciskam piąstki, żeby lek zadziałał.. leż i się nigdzie nie ruszaj..niech sobie chłopaki same radzą

A mnie się przypomniało odnośnie auta, że jak mąż kilka dni temu był na przeglądzie, to miał problem by mu go podbito.. Facet jakiś nawiedzony był..zajrzał pod auto, wystrzlił spod niego jak z procy i 'nie, absolutnie nie podpiszę kontroli, to auto nie ma prawa jej przejść', mąż zgłupiał, bo jeszcze żeby facet choć powiedział o co chodzi, co jest nie tak..a ten tylko powtarzał ciągle to samo..W końcu znajomy męża zadziałał i zostało podbite.. a kolesiowi chodziło o to, że auto strasznie jest pożarte przez rdzę.. to niestety prawda, mimo że silnik się trzyma i ogólnie wnętrzności.. ale samo w sobie, blacha sypie się.. No i mąż usłyszał, że za rok to auto już nie przejdzie i kurcze teraz nie wiem jak to zrobimy, ale musimy dozbierać do nowego auta, tylko takiego sensownego rodzinnego i na lata z w miarę świeżym rocznikiem..

Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
Wiem tylko tyle,że ok.2 lata temu siostra dostała powiadomienie z sądu że mój ojciec(nie żyjący od 13 lat jest spadkobiercą) i tego dowiedziałam się wczoraj po rozmowie z ciotką zadzwoniłam do siostry.Zupełnie nie wiem jak to ugryźć bo w moim imieni(byłam w tedy nie pełnoletnia)dziadek przyjął spadek po ojcu-okazało się później że były to tylko długi.Długa walka,którą zakończyłam rok temu żeby tego nie spłacac. To wszystko naprawde skąplikowane.I mam nadzieję że adwokat mi pomoże mi to wszystko odplątać bo narazie mi wychodzi że będę musiała płacić jakis podatek do us bo nie zgłosiłam przyjęcia spadku w ciągu pół roku od sprawy.Ale jak mogłam to zrobić jak nic o tym nie wiedziałam!!
Wierzę, że zamotane.. Nasze polskie prawo takie właśnie jest.. A zawsze powtarzano na moich studiach "nieznajomość prawa szkodzi"..ale cholera jak tu się orientować, jak co i rusz wychodzą nowe ustawy, poprawki, rozporządzenia.. sami znawcy prawa się gubią w przepisach, to taki zwykły ludek ma je ogarnąć?
Na pewno wszystko się wyjaśni i trzymam kciuki, żeby pozytywnie dla Ciebie

Cytat:
Dobrze że te ubranka co kupiliśmy były neuralne tylko dostaliśmy masę ubranek dla dziewczynki od rodziny spakujemy w torbę i może kolejna będzie córcia

Ale jestem dumna że będzie SYN
A mieliście przewidziane już jakieś imię dla synka?

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 11:01   #722
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
chętnie bym przyjechała, jeszcze nigdy nie błam w Krakowie
Zakochasz się jak pojedziesz

Ale zauważyłam, że miejscowi juz nie widzą tego piękna, biegną do pracy i z pracy, a my chodzimy po rynku, podziwiamy

Może mam mylne wrażenie, ale takie mam spostrzeżenia z pobytu w Krak. Moja kuzynka w sumie je potwierdziła. Ona nie ma na nic czasu, tylko praca i praca.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 11:04   #723
d0tkaaa
Zakorzenienie

probowalam soe zapisac to pisze ze moj mail juz jest ..eh musze to na lapku zrobic bo tu nie wygodnie.ide sie kompac i zjesc cos.zagladne pozzniej

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 11:06   #724
kayka11
Raczkowanie

Ja się odmeldowuje.Biore się za sprzatanie bo mąż może dziś z trasy wczesniej wróci i prosił o jakis dobry obiadek bo struł się wczoraj jakąś kupną fasolką(a tyle go proszę żeby nie jadł takich rzeczy i zawsze mu gotuje jakieś obiadki na cały tydzień).Więc trzeba biedaczka trochę dopieścić-kulinarnie hi hi.A więc najpierw sprzątanie a po tem do sklepu na zakupy!Oj gdyby mi się jeszcze tak chciało jak mi się nie chce! Pa
kayka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 11:06   #725
Anulka_p
Zakorzenienie

Uciekam na jakiś czas. Ogarnę domek i powrócę. Mój Michaś jakiś dziś leniwy, spokojny. Musze go jakoś pobudzić i poszukać w kuchni czegoś słodkiego.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 11:07   #726
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Oliath ja Wam radze przemyślcie jeszcze kwestię mieszkania, bo jednak jak chwile pomyślałam może być jeden minus, Twój tato.

Nie wiem jak jest między wami, ale pół głowy siwych włosów o czymś świadczy, Dom moze i warto wziąć, ale dajmy na to ja gdybym miała taką sytuację z moim ojcem to wolałabym mieszkać do końca zycia w kawalerce niż z nim w 200 m mieszkaniu. Nie będę wdawała się w szczegóły, ale powiem tak. Mam przez mojego ojca nerwicę już od dziecięcych lat i nie dałabym rady, ponieważ on nie zmienił się nawet po tym jak stracił to co wg mnie najcenniejsze, czyli rodzinę. Widmo choroby nowotworowej też go nie zmotywowało. Mój jest agresywny po alkoholu.

Zawsze bałam się, że wybiorę męża na jego wzór, często tak jest. Na szczęście jest inaczej, bo mój mąż wypija może ze 4 piwa na rok, napił się ze 2 razy w życiu, z czego ostatni raz ponad 4 lata temu. Nie lubi alkoholu, woli zjeść czekoladę zamiast piwa
Masz racje
Dlatego nie palimy mostow za soba, mamy wlasne mieszkanie, zawsze bedzie mozna wrocic w razie totalnej katastrofy - w ciagu miesiaca czy dwoch.
Moj nie jest agresywny, jedyny problem byl taki, ze prowadzil po alko - do czasu jak stracil prawko, dostal wyrok w zawiasach i potezna grzywne.
Dzieki Bogu, ze nie zdazyl spowodowac wypadku.
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 11:08   #727
magolina
Wtajemniczenie

Dzień dobry brzuchatki

Pewnie nie zacytowało mi wszystkiego, no ale trudno.

Gratuluję wszystkich nowo rozpoczętych tygodni i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39909840]Ojejku jak ja bym chciała, żeby moje dziecko było duże
Tzn. - może być starsze niż z OM, ważne, żeby nie było za małe, bo Dawidek mi w pewnym momencie przestał rosnąć i nikt nie zauważył, dlaczego.
No ale mam szczerą nadzieję, że tym razem wszystko pójdzie lepiej.[/QUOTE]

Będzie dobrze Perse i musimy być dobrej myśli bo inaczej można by zgłupieć ja nie umiem odciąć wspomnień i nie porównywać tej ciązy do ciązy z Lenką, ale czasami jak przychodzą te najgorsze mysli to staram sie szybko przekierować jena inny tor bo tak to bym musiała usiąść i zacząć się trząść ze strachu. Dopóki nie urodzę i nie zobaczę swojego dziecka zdrowego i żywego spokojna nie będę do końca. I Ty też nie. Ale najważniejsze to mieć nadzieję, i się jej mocno trzymać DAMY RADĘ.

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Dzien dobry brzuszeczki!
Wpadlam tylko na chwike zeby pochwalic sie wczorajsza wizyta. Lapek jeszcze nie naprawiony a pisanie na tel podnosi mi cisnienie Do rzeczy: nasze dziecie wreszcie sie zlitowalo, wrecz za bardzo wzielo sobie do serca moje prosby i cala wizyte szeroko rozkladalo nozki i uwaga, uwaga jest SYNUS
Babel wazy 600 g i jest sliiiczny Mi ladnie przybylo wod plodowych wiec maly ma wreszcie gdzie poplywac. A najlepsze jest to ze jak weszlam do gabinetu to ginka chciala mnie do ktg podpinac bo myslala ze ja juz na wykonczeniu taki mam bodziol
No i dostalismy zdjecie jak to gin powiedziala jajeczek do swieconki haha
Buziolki dla Was, pa
Gratulacje, kolejny siurek

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Witam się

i od razu się pochwalę że u mnie dziś studnióweczka
im bliżej to tym większy strach mnie oblatuje ale cieszę się niezmiernie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

Bosz, co za dzien wczoraj byl : z tego wszystkiego poszlam spac o pierwszej i spalam tylko 4 godziny.
Mimo wszystko uważam, że podjęliście dobrą decyzję. I trzymam mocno kciuki, żeby Wam się wszystko ułożyło tak jak tego chcecie

Cytat:

A mianowicie dzidziuś rośnie jak na drożdżach, wszystko oczywiście w normie i Termin nakłada się równiutko z OM pięknie pozował dał zmierzyć sobie stópki nawet i wyszło 3,4 cm A teraz najważniejsze !
Uwaga Uwaga ! moja Córcia zrobiła psikus i wczoraj pięknie pokazała że jednak będzie SYNKIEM! mamy nawet pamiątkowe zdjęcie i teraz o pomyłce nie ma co mówić bo ewidentnie było widać siusiaka i jajka
A i połówkowe będzie jednak 8. 04 bo jeszcze było za wcześnie no i dostałam skierowanie na glukoze 75... grrrrr
Wrzucam wam foto moich małych stópek (fot1) i genitaliów (fot 2)
Aaaaaaaaaaaaaaaaaa jaki suprajs!!!!!! no to fajową niespodziankę Wam synek zrobił gratulacje
]

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Kupiłam 2 koszule do szpitala
http://allegro.pl/show_item.php?item=3100626276
Kolory: Latte i Czerwoną
Te są trochę fajniejsze niż te co wstawiała Ewusia na ramiączkach, bo mają domieszkę elastyny i trochę więcej miejsca na biust - tak przynajmniej sugerują zdjęcia
Fajne te koszule i całkiem niedrogie. Daj znać jak przyjdą czy jakościowo ok i jak tak to se i ja zamówię

Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!Piękną zime mamy tej wiosny!Mnie w końcu wczoraj ktoś wyrwał z mojego spokojnego i pełnego miłości okresu,i nadal telepie się z nerwów. Mam taką dziwną sytuacje z przyjęciem spadku po babci.Wczoraj zadzwoniła do mnie ciotka ze uchylam się od płacenia podatku.A ja nawet żadnego pisma z sądu nigdy nie dostałam że jestem spadkobiercą.Nie mówiąc o tym ze nigdy nie odbył się podział masy spadkowej.I ja nawet nie wiem (tylko przypuszczam)co może się znajdować się w spadku.Nic muszę w przyszłym tygodniu skontaktować się z jakimś radcą prawnym lub adwokatem.Bo nie wiem nic.A najlepsze jest to że ciotka odzywała się do mnie może ze 3 razy od 12 lat i tylko po to by mi wygarnąć że nic mi się nie należy.Długa historia- nie chce mi się jej całej opisywać.Ale tak mi zepsuła humor,że aż się znerwów poryczałam.
Masz rację, żeby skonsultować to z jakimś radcą prawnym bo chyba ktoś Cię próbuje w coś wrobić

Cytat:
czymam.

Cytat:
A u mnie choroby ciąg dalszy, skontaktowałam się z lekarzem, który zna mnie od małego i mnie prowadził żebym wzięła od razu duomox, który mam w domu, więc wzięłam. U mnie jest to, że przechodzi od razu w zapalenie oskrzeli z powodu astmy i tego się boję najbardziej, a już dusznosci zaczęłam mieć z powodu flegmy, której jest w ilości ogromnej ledwie przełykam ślinę, a to jest antybiotyk bezpieczny w ciąży, nawet lekarz mi go przepisał na początku jak już wiedziałam że jestem. Więc trzymajcie kciuki żeby przeszło i podziałało, bo inaczej to będzie ze mną kiepsko. dzisiaj już nigdzie nie biegam tylko leżę i się kuruję
Zdrówka

Wiecie co mi się dzisiaj śniło??? że miałam rodzić i w szpitalu ginekologiem był Michał Żebrowski który był jednocześnie moim narzeczonym i co trochę przychodził do mojego pokoju i sprawdzał mi szyjkę i to wcale nie było bolesne a inne dziewczyny z pokoju tak mi zazdrościły że mam takiego narzeczonego....fajny był ten sen
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 11:12   #728
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
poczwórne bo odemnie i Tymusia

Cytat:

A no i autko już jest u nas nowe i mechanik powiedział, że jest tam tylko i wyłącznie jakaś mała część do zrobienia, którą się zrobi za 200 zł i to za 5 tys. km więc zrobiliśmy jednak dobry deal za tamtą puszkę pandory

Ah współczuje choroby.. niech idzie precz razem z zimą !!

Super że autko w takim stanie Wam się trafiło

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Dziewczyny może się umówimy i pójdziemy razem?
https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html
Bardzo chętnie tylko, że ja to bym do Was musiała z dwa dni iść

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
A ja się witam w 22 tygodniu!
za tydzień

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
helloollja dalej czekam na ta paczke..:-/
... mam straszna twarz jakies wypryski i wogolw niewoem co sie dzieje:-P

historia ze zmiana plci (niepamietam u ktorej przepraszam...)to ladnie haha..mi gin powiedzial ze na 90%wiec mysle.ze sie nie zmieni przy czym kupilam pare rozowych rzeczy ale duzo neutralnych tez...

tz mnie znowu cisnie ze za malo jem miesa i wedlin jak ja nie mam ochoty eh i ze cora jest mala..tzn byla na polowkowum 370gr ale przeciez.to chyba dobra.waga...ide na wizyte za tyd w czwartek to sie dowiem ile przytyla niunia.(Enlevee dopisz mi wizyte 28.03ok dzieki)i szybkiego powrotu do zdrowia!

mam ochote na pierogi z borowkami z firmy jawo jadlysmy ke w uk z polskiego sklepu i pozniej ide na poszukiwania.na.os haha

koniec wypocinAmen
Kiedy wreszcie skończy się to czekanie ?? Heh

No to Ci córunia urodę zabiera i wypryski wychodzą

U nas 3 razy potwierdzał ptaszka wiec też liczę, że to się nie zmieni. Wyprawka niebieska, jak będzie dziewczynka to ostatecznie w niebieskim tez może chodzić

Ja też jem mało mięsa, na szczęście mój TŻ rozumie, że źle się czuję i jak czegoś nie mogę to nie moge i nie nalega.

Te pierogi z jawo tez niedawno jadłam, są w almie u nas, ale cena 9 zł/opakowanie 450gram, to jak na pierogi trochę drogo. A wogóle Jawo to firma z Częstochowy, więc u nas łatwiej je dostać chyba niż gdzie indziej.

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
hejka

dzisiaj zaczynamy kolejny tydzień
poza tym wczoraj byłam na warsztatach dla ciężarnych i wygrałam misia od sklepu Smyk

Było ciekawie: mówili o żywieniu, był pokaz wiązania chust i masażu Shantala. Było też o karmieniu piersią i plusach wynikających z mleka, jakich nie posiada mleko mm (m.in komórki macierzyste, hormony, biologicznie aktywne peptydy w ogromnej ilości).
Każda z nas otrzymała także: reklamówki różnych firm, smoczek Lovi, butelkę Avent, sporo miniaturek kosmetyków i kupony rabatowe do sklepów.

Trzymam kciuki za kursy prawka!
za tydzień .
Wow to fajnie z tymi warszatami, a mnie leniowi się nie chciało iść samej na te warszaty u nas, a TŻ wtedy musiał zostac w pracy.

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 11:14   #729
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Dzień dobry brzuchatki
Wiecie co mi się dzisiaj śniło??? że miałam rodzić i w szpitalu ginekologiem był Michał Żebrowski który był jednocześnie moim narzeczonym i co trochę przychodził do mojego pokoju i sprawdzał mi szyjkę i to wcale nie było bolesne a inne dziewczyny z pokoju tak mi zazdrościły że mam takiego narzeczonego....fajny był ten sen

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 11:17   #730
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsz...jestracja.html

Ja zapytam jeszcze Tż, raczej będzie wolał pracować, ale niech będzie, że ma prawo decydować Bo się trzeba określić czy będzie się samemu czy z os. towarzyszącą ;p

A ja siary nie mam i nie wiem czy się cieszyć czy płakać
już się zapisałam Ja Tżta nie targam ze sobą .. i tak pewnie by nie chciał

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
zaciskam piąstki, żeby lek zadziałał.. leż i się nigdzie nie ruszaj..niech sobie chłopaki same radzą

A mnie się przypomniało odnośnie auta, że jak mąż kilka dni temu był na przeglądzie, to miał problem by mu go podbito.. Facet jakiś nawiedzony był..zajrzał pod auto, wystrzlił spod niego jak z procy i 'nie, absolutnie nie podpiszę kontroli, to auto nie ma prawa jej przejść', mąż zgłupiał, bo jeszcze żeby facet choć powiedział o co chodzi, co jest nie tak..a ten tylko powtarzał ciągle to samo..W końcu znajomy męża zadziałał i zostało podbite.. a kolesiowi chodziło o to, że auto strasznie jest pożarte przez rdzę.. to niestety prawda, mimo że silnik się trzyma i ogólnie wnętrzności.. ale samo w sobie, blacha sypie się.. No i mąż usłyszał, że za rok to auto już nie przejdzie i kurcze teraz nie wiem jak to zrobimy, ale musimy dozbierać do nowego auta, tylko takiego sensownego rodzinnego i na lata z w miarę świeżym rocznikiem..
No to rzeczywiście musicie pomyśleć o czymś w rozsądnej cenie, a zarówno wygodnego.. Spokojnie, na pewno uzbieracie a tak czy tak prędzej czy później auto trzeba kupić

Cytat:
Zakochasz się jak pojedziesz

Ale zauważyłam, że miejscowi juz nie widzą tego piękna, biegną do pracy i z pracy, a my chodzimy po rynku, podziwiamy

Może mam mylne wrażenie, ale takie mam spostrzeżenia z pobytu w Krak. Moja kuzynka w sumie je potwierdziła. Ona nie ma na nic czasu, tylko praca i praca.
Idzia dokładnie tak jest. Ja nie pamiętam kiedy byłam na rynku się przejść czy coś zjeść bo po pierwsze tam dla mnie nic nie ma, a po drugie jeżeli chodzi o knajpy to są ustawione pod turystów z wywindowanymi cenami. Na rynek chodziłam porą nocną jak łaziłam po klubach z przyjaciółkami, ale wtedy to zabytków nie oglądałyśmy Człowiek zapomina o takich rzeczach, bo dla niego jest to po prostu normalne.

Cytat:
Zdrówka

Ale mamy sny w tej ciąży, hahahah
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 11:18   #731
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Będzie dobrze Perse i musimy być dobrej myśli bo inaczej można by zgłupieć ja nie umiem odciąć wspomnień i nie porównywać tej ciązy do ciązy z Lenką, ale czasami jak przychodzą te najgorsze mysli to staram sie szybko przekierować jena inny tor bo tak to bym musiała usiąść i zacząć się trząść ze strachu. Dopóki nie urodzę i nie zobaczę swojego dziecka zdrowego i żywego spokojna nie będę do końca. I Ty też nie. Ale najważniejsze to mieć nadzieję, i się jej mocno trzymać DAMY RADĘ.
Ja strasznie porównuję, choć miałam tego nie robić :/
Ale co zrobić, jak w tamtej ciąży plamienie w 11 tc, w tej - w 14, w tamtej skurcze od 21 tc, w tej - to samo... Tyle, że w tamtej były jednak chyba mocniejsze, teraz obżeram się tą Nospą i są kilka razy dziennie tylko. Mam nadzieję, że mi nie skracają szyjki W środę się dowiem.
Bo wtedy właśnie po wizycie ok. tego tygodnia wylądowałam drugi raz w szpitalu i to na ponad tydzień z powodu szyjki, dostałam Fenoterol i w ogóle :/
A nawet nie chcę myśleć co będzie, jak przyjdzie krytyczny, 30. tydzień... I na dodatek dokładnie tego dnia mój TŻ ma urodziny :|
Niedługo też czeka mnie rocznica...
Ech... A Ty Magolina jak myślisz, po "swoim" krytycznym momencie odetchniesz troszkę? Kiedy to Cię czeka?
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 11:18   #732
Oliath
Zakorzenienie

Nowe ciuszki w wyprzedazy po kilka pln - dla chetnych
http://moda.allegro.pl/listing/user....C5%BC%C2%A0%3E
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 11:19   #733
lachryma
Zakorzenienie

wczoraj oglądałam z mężem "Niemożliwe", polecam, z tym, że prawie połowę filmu miałam łzy w oczach
Stary 2013-03-22, 11:21   #734
enlevee
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39917108]Ja strasznie porównuję, choć miałam tego nie robić :/
Ale co zrobić, jak w tamtej ciąży plamienie w 11 tc, w tej - w 14, w tamtej skurcze od 21 tc, w tej - to samo... Tyle, że w tamtej były jednak chyba mocniejsze, teraz obżeram się tą Nospą i są kilka razy dziennie tylko. Mam nadzieję, że mi nie skracają szyjki W środę się dowiem.
Bo wtedy właśnie po wizycie ok. tego tygodnia wylądowałam drugi raz w szpitalu i to na ponad tydzień z powodu szyjki, dostałam Fenoterol i w ogóle :/
A nawet nie chcę myśleć co będzie, jak przyjdzie krytyczny, 30. tydzień... I na dodatek dokładnie tego dnia mój TŻ ma urodziny :|
Ech... A Ty Magolina jak myślisz, po "swoim" krytycznym momencie odetchniesz troszkę? Kiedy to Cię czeka?[/QUOTE]

Perse powiem Ci szczerze, że ja czuję, że tym razem będzie wszystko w porządku. Dbasz o siebie i małego z tego co widzę na każdym kroku, lekarze też chyba wzięli sobie do serca sytuację w poprzedniej ciąży i mam nadzieję, że wyciągnęli jakieś wnioski. Wielka szkoda, że dopiero po tej tragedii, ale mały Arturek wynagrodzi Ci wszystkie wylane łzy i będzie Waszym największym skarbem bo będzie miał tak samo cudownego Anioła Stróża w postaci Dawidka
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 11:23   #735
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
już się zapisałam Ja Tżta nie targam ze sobą .. i tak pewnie by nie chciał

No to rzeczywiście musicie pomyśleć o czymś w rozsądnej cenie, a zarówno wygodnego.. Spokojnie, na pewno uzbieracie a tak czy tak prędzej czy później auto trzeba kupić

Idzia dokładnie tak jest. Ja nie pamiętam kiedy byłam na rynku się przejść czy coś zjeść bo po pierwsze tam dla mnie nic nie ma, a po drugie jeżeli chodzi o knajpy to są ustawione pod turystów z wywindowanymi cenami. Na rynek chodziłam porą nocną jak łaziłam po klubach z przyjaciółkami, ale wtedy to zabytków nie oglądałyśmy Człowiek zapomina o takich rzeczach, bo dla niego jest to po prostu normalne.

Ale mamy sny w tej ciąży, hahahah

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-03-28 o 11:03
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 11:24   #736
shestiger
Rozeznanie

hejoo ja dziś od rana porządki w szafkach robiłam bo Tż jak tu był sam i zbierał nasze to wszystko pomieszał i porozrzucał :/
Za oknem totalna zima
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 11:25   #737
madi82
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39917108]Ja strasznie porównuję, choć miałam tego nie robić :/
Ech... A Ty Magolina jak myślisz, po "swoim" krytycznym momencie odetchniesz troszkę? Kiedy to Cię czeka?[/QUOTE]

ja Wam szczerze życzę i wierzę w to , że to będą męża piękne urodzinki i już będzie wszystko dobrze.NIE MA innej opcji a strach..no cóż...chyba pozostanie..

28.07.2013r.
Stary 2013-03-22, 11:26   #738
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Z gory przepraszam za bledy pisze z tel

gdybym w tym cyklu nir zaszla w ciaze w ktorym nam sie udalo to tez zaczelabym brac hormony. ogolnie przed zajsciem w ta ciaze staralismy sie 1,5 roku, ale ja mialam duzo cykli bezowulacyjnych. trzymam kciuki za bratowa.
całe szczęście udało Wam się

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
tyle napisalam ze az mnie ten nadgarstek rozbolal, a do tego zajelo mi to jakies 15-20 min:P
Kochana moja.. nie wiem czy z nieuwagi czy z pośpiechu czy mojej ślepoty znowu przegapiłam co z Twoim nadgarstkiem w końcu wyszło po usg Proszę powtórz

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
A ja się witam w 22 tygodniu!
gratuluję

Cytat:
poza tym wczoraj byłam na warsztatach dla ciężarnych i wygrałam misia od sklepu Smyk

Było ciekawie: mówili o żywieniu, był pokaz wiązania chust i masażu Shantala. Było też o karmieniu piersią i plusach wynikających z mleka, jakich nie posiada mleko mm (m.in komórki macierzyste, hormony, biologicznie aktywne peptydy w ogromnej ilości).
Każda z nas otrzymała także: reklamówki różnych firm, smoczek Lovi, butelkę Avent, sporo miniaturek kosmetyków i kupony rabatowe do sklepów.

za nowy tydzień
Super z tymi warsztatami..takie gratisiki zawsze poprawiają humor

Cytat:
o fuuuuuuuuuuuuuuuu... na moim białym staniku jest zaschnięta kropka o kolorze żółtawym.. a sioooo siara !!!

a to Ci niespodzianka

Cytat:

Stary 2013-03-22, 11:30   #739
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:

Zawsze bałam się, że wybiorę męża na jego wzór, często tak jest. Na szczęście jest inaczej, bo mój mąż wypija może ze 4 piwa na rok, napił się ze 2 razy w życiu, z czego ostatni raz ponad 4 lata temu. Nie lubi alkoholu, woli zjeść czekoladę zamiast piwa
Mamy wspólnego TZ -a

Magolina co za sen

Mi się dziś też głupie sny sniły, śniło mi się m.in że zepsuł mi się ząb - jedynka górna, pokruszyła się i wyleciała z niej mega śruba, gruba i długa na 3 cm

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 11:32   #740
idzia111
Zakorzenienie

Dziękuję Margosiu za link, zapisałam się z tż na te warsztaty Będą 22.04.
Stary 2013-03-22, 11:32   #741
dzoan
Zakorzenienie

Ale mi młody buszuje w brzuchu.. odbija się jak żaba

Stary 2013-03-22, 11:34   #742
Konto usunięte

Cytat:
Perse powiem Ci szczerze, że ja czuję, że tym razem będzie wszystko w porządku. Dbasz o siebie i małego z tego co widzę na każdym kroku, lekarze też chyba wzięli sobie do serca sytuację w poprzedniej ciąży i mam nadzieję, że wyciągnęli jakieś wnioski. Wielka szkoda, że dopiero po tej tragedii, ale mały Arturek wynagrodzi Ci wszystkie wylane łzy i będzie Waszym największym skarbem bo będzie miał tak samo cudownego Anioła Stróża w postaci Dawidka
Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
ja Wam szczerze życzę i wierzę w to , że to będą męża piękne urodzinki i już będzie wszystko dobrze.NIE MA innej opcji a strach..no cóż...chyba pozostanie..
dziękuję

Enleeve tylko ja zmieniłam lekarza, bo do tamtego już nie mogłabym pójść.
Ale ten zna sytuację i mam nadzieję, że trzymamy rękę na pulsie...
A co do Aniołka - tak, modlę się zawsze do Dawidka, żeby nad nami czuwał z góry.

A tak zmieniając ten smutny temat - nic mi się nie chce, a mam plany na dzisiaj... Kiedy przyjdzie wreszcie to słońce... Jak mam się znowu ubierać jak ludzik Micheline to mi się nie chce ruszyć tyłka spod kołdry
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 11:36   #743
magolina
Wtajemniczenie

chyba nie odetchnę.....krytyczny moment czeka mnie za 6 tygodni. Na samą myśl pocą mi się dłonie i mocniej bije serce......chyba na żadnym etapie ciąży nie będę umiała odetchnąć i pomyśleć że nie ma się już czego bać. Cóż, psycha już zwichnięta do końca życia.
A jeszcze co do rocznicy, to u nas 12 sierpnia będzie 2 lata od porodu Lenki a teraz pierwszy termin miałam na 13 sierpnia, potem przesunął mi się na 19 sierpnia. Jakby nie patrzeć, powinnam urodzić w tym miesiącu w którym rodziłam Lenę. Tylko teraz biorę to za dobrą monetę. Mam nadzieję, że tym razem sierpień będzie dla mnie szczęśliwym miesiącem

Cytat:
wczoraj oglądałam z mężem "Niemożliwe", polecam, z tym, że prawie połowę filmu miałam łzy w oczach
Ja praktycznie też cały przeryczałam, bo szybko się akcja rozkręca. Ja też polecam ten film
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 11:38   #744
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Widzisz.. martwiłąś się martwiłaś i maluch zaczął walić bo już się na Ciebie zdenerwował z tym martwieniem
na to wygląda) teraz dostał jajecznice na śniadanie i też podkopuje mamę, co tylko sprawia że mi się buzia cieszy

Fajnie z tym samochodem trafiliście! gratki!
aa i jeszcze chciałam odnośnie warsztatow i TZ-ta. Mój do szkoły stwierdził że pójdzie, tuż przed samymi drzwiami na pierwsze zajęcia jeszce podkreślał, że jak mu sie nie spodoba to nie będzie chodził, żebym nie była zaskoczona... na zajęciach była też parka i koleś laski ewidentnie wyglądał na znudzenego od początku, zresztą ona też powiedziała, że siłą go zaciągnęła. i Co? mój mąż na 3 zajęcia poszedł beze mnie, bo wyjechałam. Sam sie wyrwał, bo ja nawet na to nie wpadłam. Teraz coś wspomina, że szkoda że szkoła dopiero po świętach..a tamten koleś z każdymi zajęciami wygląda na duzo mniej znudzonego a raczej nawet zadowolonego że jest)

Cytat:
hejka

super!! aż sama poszukam takich..

Cytat:
No Ty mnie chyba nie czytasz- mówię, że za tydzień w piątek
będziemy 3mać kciuki!

Cytat:

Mialam napisac, ze tez mnie to nie dziwi, bo pamietam, ze She wyjechala bez sprzatania po sobie i chyba bylam jedyna osoba na watku, ktora nie zbluzgala tesciowej za kasliwa uwage na ten temat
No ale ja nawet pokoj hotelowy po delegacji zostawiam posprzatany, jakos wstyd mi kaszane odwalac
ja mam to samo... nawet jak byłam przez 3 miesiące u matki jeszcze mojego byłego i pomimo tego ze po mnie jeździla każdego niemal dnia, to i tak co tydzień przed jej powrotem do mieszkania (wracala na weekendy z pracy, wszystko w USA sie dzieje) to szorowałam i picowałam całą chatę, pomimo że sama ledwo co wchodziłam do domu po 10-11 godzinach sprzatania w serwisie sprzątającym i 5 dniach takiej roboty. A najlepsze bylo to, że wchodzila do domu i mowila ze łazienka to zapuszczona i musi ja posprzątać:P ale stwierdzilam ze nie dam jej tej satysfakcji i juz,nawet wiedząc jaka bedzie reakcja, mialam czyste sumienie.

Cytat:
Gdynia, a jak teraz nie Zdam to przenosze papiery na gdańsk...
bede 3mac kciuki!! w gdyni robilam kurs jeszcze w lo. dobrze mi sie tam jezdzilo, ale to byly lata korupcji strasznej i po 2 probach odpuscilam. A po 10 latach przerwy zaczelam od nowa, ale juz w gdansku.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 11:38   #745
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:

No ale ja nawet pokoj hotelowy po delegacji zostawiam posprzatany, jakos wstyd mi kaszane odwalac
Stety niestety tez tak mam, TZ zawsze się śmieje że zabieram ludziom pracę, bo sprzatam po sobie w hotelach, restauracjach itp.

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-03-22 o 11:41
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 11:39   #746
idzia111
Zakorzenienie

enlevee a byłaś w podziemiach rynku? Super. Tylko nie wolno wychodzić pierwszymi drzwiami, bo my tak prawie zrobiliśmy, a dalej jest dużo do zobaczenia. Mój tż był zachwycony, ja też.

Widzieliśmy od dołu ludzi kąpiących się w fontannie:cojest :

Także wiecie, nie wchodźcie do fontanny bez majtek
Stary 2013-03-22, 11:41   #747
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

dzoan: pekniety na pewno, zlamany moze;P (bez rtg nie potwierdzą). Stabilizator 24 na dobę i nie przemęczać ręki: )

wlasnie najwiekszym wyzwaniem jest zapięcie stanika rano i ukrojenie czegoś (prawa ręka....). Wiązanie butów i tak było już trudne przez brzuch, a teraz stało się niemożliweP

Magolina
: <przytul> beeeeedzie na pewno dobrze!

wrzuciłam wam trochę wiosny do klubu

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 11:42   #748
Konto usunięte

Cytat:
chyba nie odetchnę.....krytyczny moment czeka mnie za 6 tygodni. Na samą myśl pocą mi się dłonie i mocniej bije serce......chyba na żadnym etapie ciąży nie będę umiała odetchnąć i pomyśleć że nie ma się już czego bać. Cóż, psycha już zwichnięta do końca życia.
A jeszcze co do rocznicy, to u nas 12 sierpnia będzie 2 lata od porodu Lenki a teraz pierwszy termin miałam na 13 sierpnia, potem przesunął mi się na 19 sierpnia. Jakby nie patrzeć, powinnam urodzić w tym miesiącu w którym rodziłam Lenę. Tylko teraz biorę to za dobrą monetę. Mam nadzieję, że tym razem sierpień będzie dla mnie szczęśliwym miesiącem
No to mniej więcej jak u mnie, za 6 tygodni.
A sierpień musi być szczęśliwy
Dla mnie to bardzo dobry miesiąc, mam w nim urodziny i rocznicę ślubu, więc bardzo dobrze mi się kojarzy
Stary 2013-03-22, 11:43   #749
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
A ja siary nie mam i nie wiem czy się cieszyć czy płakać
Ja tez nie mam, ale póki co to chyba cieszyć bo mamy jeszcze duużo czasu

Cytat:
Ha ha piękny sen

----

A wiecie co mi przyszły własnie te tuniki z allegro, niestety kolory zupełnie inne niż na zdjęciach, koral-strasznie dający po oczach, a kremowy to raczej szaro-beżowy może dlatego, że jasne zamówiłam, jakbym wybrała czarny czy granatowy to byłyby bardziej ok. Natomiast kolor morelowej bluzki z koronką, który na foto wyglądał coś jak kolor nude, taki w miarę elegancki, to w rzeczywistości jest pomarańczowy i dość szeroka, ale krótka ta bluzka mi się wydaje, zobaczymy jak będzie wyglądac jak przymierzę w domu, ogólnie kolor zbyt twarzowy się nie wydaje.

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 11:44   #750
madi82
Zakorzenienie

o patrzcie dziewczynki wrocławskie mamy GAP-a w mieście...

http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,1...w_Renomie.html

28.07.2013r.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości