|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2102 |
|
Przyczajenie
|
Ale Wy robicie smaka, mi to się nawet nie chce nic gotować,
A jeść trzeba, zwłaszcza ze ja waże zaaa mało, i chyba nic nie przytyłam czym się trochę martwie ;O.
|
|
|
|
#2103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak w ogóle to coś mi się kiedyś obiło o uszy że rutinoscornbin nie może być za długo stosowany bo coś tam z magnezem i jego wchłanianiem koliduje i jak się za długo bierze rutinoscorbin to potem można miec niedobór magnezu? nie chcę gadać głupot ale coś takiego gdzieś słyszałam ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
|
|
#2104 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cześć mamuśki. Od jakiegoś czasu dręczą mnie dziwne sny. I to zawsze już rano jak mąż pójdzie do pracy czyli między 7 a 10. Prawie zawsze jestem uwięziona w jakimś wielkim kościele, zamku, pałacu i nie mogę się z niego wydostać. Dziś na dodatek jak już się wydostałam to trafiłam w miejsce, gdzie byli sami trędowaci. Skąd takie sny się biorą? Staram się w telewizji nie oglądać ani żadnych horrorów, ani nawet jakichś smutnych rzeczy na temat ludzkich nieszczęść, żeby mi się nic takiego potem nie śniło. Od razu przełączam TV, no ale sny są cały czas i trochę mnie to męczy. Zwłaszcza, że jak się budzę rano to męża nie ma, a zwykle w nocy przynajmniej się do niego mogę przytulić i opowiedzieć zły sen. A tak od rana jakaś smętna chodzę. Aż sprawdziłam w senniku: "nieznajomy trędowaty- lęk przed nowymi wyzwaniami". To by conieco wyjaśniało, ale nie zmienia to faktu, że te sny nawet jeśli oznaczają coś pozytywnego, to do przyjemnych nie należą. ![]() Czy któraś z Was też ma takie dziwne sny? ![]()
14.09.2013 Filipek 01.02.2016 Leoś Edytowane przez rubinka25 Czas edycji: 2013-03-22 o 13:25 |
|
|
|
|
#2105 |
|
Raczkowanie
|
policzanka ja tarczyce mialam OK nawet bedzo OK, a po 5 miesiacach WOW BUUM TARAPATY, za hormanami nienadarzy sie, wiec jak najbardziej trzeba ja kontrolowac zwlaszcza jak sie ma dziwne objawy, niektore dziewczyny skarzyly sie tylko na stan skory lub paznokci i tez sie okazalo ze to wina tarczycy, wiec sprawdz prosze, badanie niekosztuje duzo ja za TSH, ft3 i ft4 placilam 60zl a spokoj niezastapiony, bo nie ma objawow bez przyczyny
|
|
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Również uważam,że masz jeszcze duuużo czasu na przybranie na wadze i na tym etapie absolutnie nie masz powodów do niepokoju
|
|
|
|
|
#2107 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
Cytat:
w domu nie mam co robić bo dopiero co się przeprowadziliśmy, wszystko nowe czyste, sprzątania niewiele. Jedynie jakieś tam prasowanie od czasu do czasu i bieżące sprzątanie.Jakoś to będzie dobrze, że wiosna więc na podwórzu trochę czasu się spędzi ![]() Cytat:
Dziękuję Dziewczynki a propos Świąt. Macie może jakiś pyszny sprawdzony przepis na sałatkę jajkową
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
ja też mam albo straszne sny
ale zboczone
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
Nie martw się
Mnie też śnią się dziwne rzeczy i też zazwyczaj nad ranem (pewnie te z nocy już nie pamiętam rano). Ale jakoś tym się nie przejmuję. Ja nie lubie takich snów gdzie pływam i orientuje się, że pływać nie umiem i topie się, i zaraz budzę ![]() Albo idę i cały czas się przewracam- oj to mnie najbardziej irytuje ![]() Zawsze miałam dziwne sny, nie tylko w ciąży. |
|
|
|
#2110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2111 |
|
Wtajemniczenie
|
Szczerze?Nie mam pojecia..Widziałam nawet reakcje lekarzy przy obchodzie jak ich profesor poinformowal ze 3x4 dziennie mam przyjmowac-sami byli w szoku no ale coz co profesor powie to świetosc..Mi jakos braklo odwagi by go zapytac dlaczego wlasnie tyle i na co to ma wplynac..
No to w poniedzialek pojde sprawdzic tarczyce.Oby wszystko bylo dobrze bo z tego co przed chwila gdzies na jakims forum wyczytalam to podwyzszone Tsh moze wplynąc na dziecko
Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2013-03-22 o 13:39 |
|
|
|
#2112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
kaska87 tak patrze na Twojego bobasa w suwaczku i jaki on już duży. Mamy mniej więcej taki sam termin więc jeszcze miesiąc i będziemy na półmetku
jak to leci
|
|
|
|
#2114 |
|
Raczkowanie
|
www.familyservice.pl fajna stronka
|
#2115 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja ostatnio gotowałam bigos (taką straszną miałam na niego ochotę) a Pan mąż przychodzi i mówi: to co jutro bigos na obiad. Ja mówię że tak na co on: "i pojutrze pewnie też bigos"![]() : brzydal: Hrabia się znalazł że nie może dwa dni tego samego obiadu zjeść!!!! Ale mnie wtedy wkurzył.....ale i tak był bigos dwa dni na obiad--> ja to sobie na nim użyłam a brzuch był wielki że aż strach
|
|
|
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam za tydzień wizytę ciekawe ile ma cm mój Klusio
|
|
#2117 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
#2118 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2119 |
|
Wtajemniczenie
|
Powiem Ci szczerze ze bylam przekonana ze skoro juz kiedys robilam te badanie to nic mi nie grozi i dlatego nawet sobie glowy tym Tsh nie zaprzatałam...Moj błąd...
|
|
|
|
#2120 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#2121 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na mam spora niedoczynnosc granica jest 1,8 a ja mialam prawie 5 ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
|
|
|
#2122 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakos nie mam weny w tym roku ![]() Cytat:
ja zaczynam intensywny kurs niemieckiego codziennie od 8 do 13 bede miala zajecia az do lipca.... najbardziej boleje ze wizaz pewnie ucierpi bo jeszcze dojechac na ten kurs musze wiec trzeba doliczyc z 2 h, no i jeszcze w domu cos porobic... no ale coz jak trzeba to trzeba ![]() Cytat:
![]() ciekawe co z Ladan.... pisal ktos maila? |
|||
|
|
|
#2123 | ||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
Cytat:
na etykiecie tam powinny być maksymalne dawki ja też, tak samo... ![]() a z pozostałych kwestii to odkręciłam sprawę wypisu i zapytałam o tę kosmówkę. jest za gruba trochę, ale to może przez te bakterie w moczu, co dostałam na to globulki. z tego co czytałam powinna być max do 45mm, ja mam 47mm. trzeba to kontrolować ;/ a sam wypis... dodatkowy lek był w zaleceniach jeśli no-spa nie pomogłaby, ale pomogła, więc ktoś nie skreślił i sekretarka przepisała. a to rozpoznanie o zębach... wpisują je po kodzie choroby, panienka z sekretariatu wpisała K10.3 a powinna R10.3 - jedna litera różnicy i inne rozpoznanie się podstawiło. moje powinno być "ból zlokalizowany w innych częściach brzucha". poprawili na szczęście. jak ten wypis z tymi zębami pokazałam w pokoju lekarskim to się zaśmiała rezydentka... nawet mi w końcu tyłek odkorkowało po tym szpitalu, bo tam i tego nie mogłam zrobić. i pochwalę się obiadkiem, bo będzie pysznościowy. ziemniaczki i filetem z mintaja i marchewka z groszkiem ![]() dziś jedziemy oglądać 2 mieszkania. weekend zapowiada się upojnie ze względu na wizytę taty także, tak jak pisałam pewnie nie będę miała tyle czasu żeby tu zaglądać. po weekendzie się włączę, bo pewnie nadrobić to nie dam rady... tu się zasuwa z prędkością błyskawicy
|
|
|
#2124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2125 |
|
Raczkowanie
|
ja w 5 tygodniu ciazy mialam TSH 28, w 9tym 7 a w poniedzialek ide sprawdzic jak spadlo to bedzie koniec 14tego tyg, naszczescie ft3 i ft4 sa na wysokosci polowy normy, ale swiadomosc ze cos moglo wplynac na malnestwo jest tak duza ze boje sie i ciezko to przezywam..wiec prosze sprawdze tarczyce nawet jak czujecie sie swietnie ... oby zadna nie przezywala to co ja
|
|
|
|
#2126 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#2127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i hrabia nie marudzi... sprobowalby hahaha ![]() Cytat:
skontroluj koniecznie!!
|
||
|
|
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
matko nie wiedziałam, że może być aż tak
|
|
#2129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bedzie dobrze.Zobaczysz!Głowa do gory! |
|
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

A jeść trzeba, zwłaszcza ze ja waże zaaa mało, i chyba nic nie przytyłam czym się trochę martwie ;O.

w domu nie mam co robić bo dopiero co się przeprowadziliśmy, wszystko nowe czyste, sprzątania niewiele. Jedynie jakieś tam prasowanie od czasu do czasu i bieżące sprzątanie.

ale zboczone

Julek 18.09.2013

matko nie wiedziałam, że może być aż tak