|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
passion80 to przeziębienie dokucza mi już od pn, wypiłam już jeden syrop zalecany przez farmaceutę i nic nie pomogło. Dodatkowo od wczoraj dokucza mi straszny kaszel, wiec chciałam żeby zbadał mnie lekarz. Niestety najwyraźniej trafiłam na jakąś kiepską dr
A zwolnienie nie potrzebuję, bo prowadzę swój mały biznesik, więc dałam sobie wolne
|
|
|
|
#2162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2163 |
|
Zadomowienie
|
hahaha
|
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Co nie ?
Cytat:
|
|
|
|
|
#2165 |
|
Zadomowienie
|
Nigdy nie wiadomo jakie nadprzyrodzone moce ma mamusia
|
|
#2166 | |
|
Zakorzenienie
|
może mam takie fajne cyce , że zapomniala z czym przyszłam
![]() i sie na nich skupila![]() Cytat:
do normalego lekarza, z USG:P Po tej wizycie mialam wrażenie, że ja wiem więcej na temat ciąży niż ta lekarka |
|
|
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale my tak musimy mieszkać bo dopiero budujemy swój własny dom. Na własne życzenie też bym z teściami nie zamieszkała. To samo się tyczy moich rodziców. Wszyscy są zdrowsi jak każdy jest na swoim
|
|
#2169 |
|
Zadomowienie
|
Moja mama powiedziala ze nie chce zebysmy z nia mieszkali bo jest na tyle mloda ze lubi polatac w samych majtkach a moj biedny Tz moglby tego nie przezyc.
|
|
#2170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2171 |
|
Zadomowienie
|
Musze przyznac ze ma zgrabnejszcze nogi od moich
i miesci sie bez problemowo w moich spodniach a ma prawie 5-dziesiatke na karku
|
|
#2172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak masz jej geny to już zazdroszczę
|
|
#2173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam na górze 2 pokoje i kuchnie a oni na dole.Tż twierdzi że jakby były normalne realacje to powinna byc jedna kuchnia i jedne obiady bo mama gotuje dla 2 osób i ja też On to jest ugodowy w tych kwestiach Za ściana mam siostrę która mieszka w dobudowanym domu (tato rozbudował zaraz po moim ślubie), a ja buduję się na dużej działce obok. Dookoła jestem otoczona ciotkami i wujkami. Tylko jedna sąsiadka to nie ciotka a inna rodzina A dróżka przy której mieszkamy potocznie zwana jest "kasztanami/ kasztany" bo dawniej wzdłuż drogi rosły same kasztanowce (teraz juz tylko kilka zostało;/)
|
|
|
|
|
#2174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też się buduję na duuużej działce po drugiej stronie drogi naszej wioski, też jestem otoczona samymi ciotkami i rodziną tyle że osobne kuchnie i obiady to pomysł teściowej a mi pasuje bo każdy sobie robi swoje zakupy, je to na co ma w danej chwili ochotę, nikt nikomu nic nie wyjada ani z lodówki ani z szafek- żyjemy sobie osobno i jesteśmy zadowoleni a jak się wyprowadzimy do swojego domku to już w ogóle będzie radocha
|
|
#2175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz no śliczna z Ciebie dziewczyna może faktycznie lekarka była pod urokiem Twojego przyszłego baru mlecznego ![]() Cytat:
.My mimo wszystko wolimy mieszkać sami.Tak jak piszesz jest to zdrowsze.
|
||
|
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
My mieszkamy z teściami tymczasowo. Za jakieś 5 lat dostaniemy działkę, a w międzyczasie odkładamy na budowę domku. Niestety, martwi mnie tylko, że mój TŻ nie powiedział o naszych planach teściom (moi rodzice wiedzą) i oni żyją w przekonaniu że my tutaj będziemy już mieszkać całe życie
![]() Plusem jest to, że teściowie mieszkają na dole, my na górze. Mamy salon, sypialnie, kuchnię z aneksem i swoją łazienkę, więc jesteśmy totalnie niezależni. Chcieliśmy robić osobne wejście ale teściu kategorycznie zabronił (jest strasznie ciekawski i nie wiedziałby kto nas odwiedza.... ). I wygląda to tak że weranda jest wspólna, z werandy wchodzi się w korytarzyk teściów i z korytarzyka idą schody do góry do nas, u góry wstawiliśmy sobie drzwi ostatnio żeby mieć więcej prywatności. I specjalnie z mężem zaczęliśmy mówić że teraz będziemy mogli się nago gonić, to teściowie oburzeni, że przecież nas nie podglądają. Ale wiecie jak jest... Z dołu słychać wszystko. Teść ogląda tak głośno tv, że u nas włączać nie trzeba. Najgorsze jest to, że budzi się o 5-6 rano i włącza na cały regulator. Do tego jest bardzo głośny, więc siłą rzeczy mimo że mieszkają na dole, cały czas ich słyszymy... Także, mimo że mamy niezależne mieszkanko to odliczam dni, kiedy będziemy mogli iść na swoje....
|
|
|
|
#2177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To ja wam napiszę ZONK z mojej strony Nigdy nic do teściów nie miałam ,wiele nam pomogli i pomagają , nie finansowo bo sami ledwo dają rady ale duzo przy dziecku i na budowie. Budujemy dom ale odkąd go budujemy wiem ze sami nie będziemy w nim mieszkać tylko z teściami. Wiem że dużo nam pomogli,do dupki by mi weszli jakby mogli, to są rodzice tż i szanuję to ale jakoś ciężko mi to przetrawić. Tż jako jedyny syn czuje się za nich odpowiedzialny (jest bardzo rodzinny) a jeśli opuści ich druga córka (wyjazd do Anglii na stałe) , która zamierza rzucic wszystko i wyjechać do siostry ( która mieszka w anglii, nie mieszka w Polsce ale i tak doplaca rodzicom do domu) to nie dadzą sobie sami rady utrzymać mieszkania. Nie moge powiedziec nie bo wiem ż egdyby to byli moi rodzice to tż tez by ich przygarną bez gadania. Wiem że jeszcze dużo mi/nam pomogą ....ale mimo wszystko. Ciężko mi to wszystko wyjasnic w jednej wiadomości ile jest rzeczy za a ile przeciw. Inaczej to wszystko sobie wyobrażałam ale życie płata figle Póki co z tż nie poruszamy tej kwestii tylko budujemy swoje miejsce na ziemi dla naszych bąbelków Wiem że wiele z was skrytykuje to mieszkanie z teściami ale cóż....zobaczymy jak będzie... Nie krytykujcie mnie bardzo
|
|
|
|
|
#2178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2179 |
|
Wtajemniczenie
|
mykam z mama do fryzjera bo prosi ładnie o podwózke
|
|
|
|
#2180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moi teściowie są jakoś bardziej dyskretni... gorzej ze szwagrem który mieszka na górze i ma małe dziecko- jak mała rano wstanie to od razu są śpiewy i tupanie od góry co najlepsze w tygodniu śpi do 9 rano a w weekend 7:30 pobudka cały dom zaopatrzyłam się na szczęście w zatyczki do uszu i mam wszystko gdzieś i dalej śpię i jeszcze co mnie irytuje to to że oni puszczają w nocy pralkę jak sie przebudze na siku i akurat trafię na wirowanie to w takiej nocnej ciszy słychac jak ta pralka się piętro wyżej tłucze ale też chowam głowę pod kołdrę i idę dalej w kimę- w ostateczności pralka jak już kończy wirować to chodzi tylko chwilę więc idzie przeczekać
|
|
#2182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ytle, żeby jak najwięcej rzeczy mieć odzielnie
|
|
|
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
ja też tak robię
|
#2184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ucz się ucz dobre rozwiązanie![]() a do nas zaglądniesz w przerwasz hehe albo jak beda zanudzali;p
|
|
|
|
|
#2185 |
|
Zadomowienie
|
Ja sama bym nie chciala bo tz tez ma manie chodzenia na pol nago lub nago jak jestesmy sami.Tymbardziej ze on jest tak wychowany ze nawet spiac u mnie idac siku rano wciaga spodnie na tylek i obowiazkowo koszulke. Smial sie ostatnio ze dba o zdrowie tesciowej i nie chce nabawic jej zawalu patrzac na takie cialo
. obecnie nie mieszkamy razem ale mamy zamiar to zmienic.
|
|
#2186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie będę się zarzekać,że nigdy nie zamieszkam z teściami-na chwilę obecną nie chcę ale nie wiem co może się wydarzyć za 5-10lat.Wiadomo teściowie i moja mama która została już sama (bo tata zmarł niespodziewanie we wrześniu w wieku 58lat )są coraz starsi.A starość niestety jak magnes przyciąga przeróżne choroby.Ze względu na Nich samych mam nadzieję,że do późnej starości będą się cieszyć dobrym zdrowiem.Wiem jednak,że w praktyce/życiu może już nie być tak różowo... |
|
|
|
|
#2187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zazdroszczę takiego układu:P ![]() ja tez do niedawna miała mame Tża za osobe z którą ogłaby mieszkać ale cóż, zmieniło się to;D ja bym chciała mieć duży dom , rodiznny by było dużo ludzi wszyscy się szanowali i zgadzali eh
|
|
|
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
My tu sobie gadu gadu a ja właśnie robię gofry i nieziemsko pachnie wanilią w całym domu
Któraś ma ochotę?
|
|
|
|
#2189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#2190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj mi sił i umiejętności na to co ty codziennie wyczyniasz ![]() ![]() A i przy Filipie mieszkaliśmy z rodzicami moimi. Akurat mój tato był mocno chory i nie chcielismy się wyprowadzać- żeby nie zostawić z tym samej mamy. A na początku to przez finanse- ja studia, mąż szukał pracy i tak wyszło. Teraz jak jestem w ciąży i mam małego człowieka który ma energii 4x więcej niż ja to trochę tęsknię za tym czasem, kiedy rano mama zabierała nam małego i można było pospać, kiedy wzięła na pobawienie czy na spacer. A tu tak siedzę sama i najchętniej to bym zwiała do mamy hahah ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2013-03-22 o 16:02 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.

Julek 18.09.2013

do normalego lekarza, z USG:P 

). I wygląda to tak że weranda jest wspólna, z werandy wchodzi się w korytarzyk teściów i z korytarzyka idą schody do góry do nas, u góry wstawiliśmy sobie drzwi ostatnio żeby mieć więcej prywatności. I specjalnie z mężem zaczęliśmy mówić że teraz będziemy mogli się nago gonić, to teściowie oburzeni, że przecież nas nie podglądają. Ale wiecie jak jest... Z dołu słychać wszystko. Teść ogląda tak głośno tv, że u nas włączać nie trzeba. Najgorsze jest to, że budzi się o 5-6 rano i włącza na cały regulator. Do tego jest bardzo głośny, więc siłą rzeczy mimo że mieszkają na dole, cały czas ich słyszymy... Także, mimo że mamy niezależne mieszkanko to odliczam dni, kiedy będziemy mogli iść na swoje....
a do nas zaglądniesz w przerwasz hehe albo jak beda zanudzali;p