|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
ja pisałam i do papugi póki co bez odpowiedzi
|
|
#2132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gotowanie jest zależne od tego kto pilnuje mi Adiego jak ide do pracy. Jak zostaje teściowa to ona gotuje i wtedy myśle jaki to obiad wykombinować na 4 osoby (przeważnie smaży mielone albo gulasz bo robi pyszny) a jak zostaje moja mama to wtedy sama gotuje Adiemu zawsze gotuje się osobną zupke na dwa dni ,bo oprócz niej je to co my (znaczy sie dziubie bo to niejadek).
|
|
|
|
|
#2133 | ||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
na pewno będzie dobrze.. ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
|
|
|
#2134 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nierealne Cytat:
Cytat:
chyba, że po zwolnienie farmaceuci z reguły wiedzą, co możemy braćTancerka, trzyumam mocno i współczuję tych stresówdzisiaj miałam wizytę, wynik na tokso jej się nei spodobał i pokierowała mnie do specjalisty, mam nadzieję, że będzie ok ![]() usg dopiero w środę ale przełożyli mi na wcześniejsza godzinę, zawsze nniej czekania
|
|||
|
|
|
#2135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A bigosu bym zjadła ![]() Mój dwa razy pod rząd zje to samo Szczególnie jak ktoś przygotuje i podstawi mi pod nos wtedy hulaj dusza piekła nie ma i wszystko moje ![]() Cytat:
![]() Też się ostatnio zastanawiałam co u Niej.Coś się długo nie odzywa. |
||
|
|
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
cała ciąz się pewnie dłuży a później czas zapitala
![]() Cytat:
![]() powodzenia! ja się nastawiam na matkę polkę, jak na razie nei mam złych doświadczeń a po 2 mają tam neizły sprzęt dla dzieci |
|
|
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
ja już po wizycie. Ogólnie powiem, że śmiechu warta ta wizyta była, naprawde. Założyla mi karte ciąży, wpisala mi date porodu na 03.10.2013, a OM mialam 25.12.2012.
Kazala wziąć koszulkę do góry, zbadała mnie po cyckach!! na brzuch nawet nie zajechala, niczym nie sprawdzila czy to dziecko wogóle tam jest. Dalam mocz do badania, od razu sprawdzili, wszystko OK. Pobrali mi krew. Jak bedzie Ok to nic nie mam robić, a jak coś bedzie nie tak to lekarka do mnie zadzwoni. Mówila, że pierwsza wizyta zawsze jest taka nudna, ale konieczna Następne wizyty mam jjuż z położną, dała mi numer, mam się umówić. Dostałam też ksiązkę o ciąży, takie tam do poczytania i uzupełniania, nawet fajna. Ale jestem rozczarowana. bo myslalam, ze chociaż coś mi przyłoży do brzucha żeby usłyszeć czy dziecko żyje.. a i zważyli mnie. Mialam w kozakach i ciuchach 59.8kg.. No nic. Zostaje mi czekać do środy do 8 rano , wtedy będziemy już w PL i mam usg z prawdziwego zdarzenia:P
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2138 |
|
Raczkowanie
|
jak bylam w szkole sredniej mialam tzw cyste w szyji i mi ja wycieli, wtedy badali tarczyce i bylo ok, pozniej co okolo 3-4 lata badalam i tez wyniki byly ok, w ostatniej ciazy mialam TSH okolo 2,6 wiec nietragicznie i nawet norma ale dostalam eutyrox 25 dawke, po urodzeniu badalam raz na poczatku i bylo ok, a 5 miesiecy poznije czyli w styczniu taki numer...zaczelam od TSH 77, pozniej okazalo sie ze jestem w ciazy i w 5ty spadalo do 28 itd...., na zabezpieczenia sie przed ciaza bylo za pozno, gdybym zbadala moze tarczyce miesiac wczesniej uchronilabym to malnestwo przed skutkami tej choroby....tez naczytalam sie co moze sie zdarzyc...chyba swoje juz wyplakalam...lecze sie , kontroluja mnie co miesiac wiec to jedyne pocieszenie....STRACH ZOSTAJE MIMO WSZYSTKO
|
|
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a później ryba z ziemniakami i surówka.. dużo surówki...czytam Was dzielnie ale jakoś mały dół dziś przez te moje wszytskie kłótnie z teściami że nawet pisać mi się niechce. marysia_258 do zwolnienia można się przyzwyczaić a wrecz mi to jest bosko, jak pomyśle że mam pracować do 65 czy 67 lat a pracuje dopiero od sześciu to chyba jedyna okazja na taki "urlop"
|
|
|
#2141 |
|
Zadomowienie
|
co do obiadu... u mnie czeka barszcz czerwony
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na Wielkanoc to barszcz biały albo żurek
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2146 |
|
Wtajemniczenie
|
ja właśnie wszamałam cały tależ takiego gęstszego z jajkiem i ziemniakami ....ohhhhhhh ale sobie użyłam
I zmykam z wizażu bo tz wraca z pracy. Muszę poudawać że ciężko pracuje....żeby się nie czepiał że bałagan A wieczorkiem o ile nie padne to sie tzetem zajmę osobiście |
|
|
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez shure Czas edycji: 2013-03-22 o 14:40 |
|
|
|
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czerwony to ja ide na łatwizne i kupuje w kartonie krakusa i doprawiam pieprzem i cytryna i odrbobiną cukru do pierożków do popicia jest pyszny... moja mama lepie pierogi w setkach i pieczarkami i kapustą, grzybami i kapusta, ziemniakami i kapusta
|
|
|
#2150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj moja szefowa mnie poinformowała że ma nadzieję, że do końca roku szkolnego będę pracować... A ja na pewno nie chcę tak długo pracować, choćby ze względu na to że miesięcznie masa kasy na paliwo idzie... Mówiłam że niby wszystko zależy od tego jak się będę czuła. Kurka, mój mięśniak jest teraz pod łożyskiem centralnie, a ja mam się martwić czy podołam do końca roku... A poza tym we wtorek mam usg tarczycy w godzinach pracy (inaczej nie mogłam się umówić) i robiła mi problemy, żeby dać mi wolne na te kilka godzin (dokładnie mam wtedy 3 lekcje tylko, mogłam się umówić np na poniedziałek kiedy mam 7 lekcji, ale mam jakieś skrupuły) ale w końcu skończyło się na tym że mogę jechać na badania... Ehhh... Niby milutka, dopytuje jak się czuję itp, ale jednak nie do końca obchodzi ją moje samopoczucie i zdrowie maleństwa... A orientujecie się może jak to jest z kontrolami ZUSowskimi na L4 ciążowym? Chodzą, nie chodzą? |
|
|
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie to widzisz bo dla mnie wizaz to dalej czarna
|
|
#2152 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem chyba każda z nas musi się w tej ciąży swoje nastresować jak tak patrzę po codziennych postach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2154 |
|
Zadomowienie
|
z tego co wiem to raczej konkroluja podejzane zwolnienia czyli jesli zatrudni cie pracodawca a po 1 lub 2 miesiacach przejdziesz na maciezynski.
|
|
#2155 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze godzina w pracy i wreszcie weekend
|
#2156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym bardziej jak sa zalecenia do leżenia bądź poprostu nieprzemeczania się w pracy.Ja tam skrupułów niemam zawsze chodziłam chora do pracy bo zawsze byłam potrzebna co z tego ze mało wydajna, ze zarazałam innych ale byłam i powiedziałam sobie basta!! Ja tam się ich nieboje.. bo niemam dzwonka przy furtce i mam psa ja niesłyszałam zeby kogoś kontrolowali aczkolwiek ktos tu wspominał ze na jakims watku wizażowym się zdarzyło... jakby co mam rwe kulszowa a w pracy musze siedziec na dupie 8 h przed kompem i niema tam innego zadania dla mnie...a co na tym zwolnieniu tam jest napisane oprócz ze w ciązy na co to to niewnikam wkoncu to lekarz pisal
|
|
|
#2157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze,że lecicie do PL -doczekasz się prawdziwej wizyty z usg ![]() Cytat:
Jednak mieszkanie z teściami nie prowadzi do niczego dobrego ![]() Moi teściowie z 2-3 lata temu wykoncypowali,że jak teściowa przejdzie na emeryturę do sprzedadzą swój dom w Warszawie,przeprowadzą się do naszego K. i tu kupimy na spółkę duży dom w którym wszyscy będziemy mieszkać.Ani ja ani mój mąż nie podzieliliśmy Ich entuzjazmu i grzecznie ale stanowczo odmówiliśmy.Z teściami mam naprawdę dobre relacje ale czym innym jest widywanie się raz na 2-3miesiące a czym innym wspólne,codzienne życie. |
||
|
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinka Wizyta marzeń
|
|
#2160 |
|
Zadomowienie
|
Przypomina mi to taki dom z filmu "witaj swiaty Mikolaju" na swieta pelno swiatelek i tesciowa ze skrzydlami latajaca po salonie.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.

i hrabia nie marudzi... sprobowalby hahaha
skontroluj koniecznie!!
Adiemu zawsze gotuje się osobną zupke na dwa dni ,bo oprócz niej je to co my (znaczy sie dziubie bo to niejadek).

) Od pewnego czasu podglądam wątek. ;P Jestem w 15tc... mam 20 lat, w sumie na początku nie byłam zadowolona z ciąży, bo uwazałam ze to zła pora itd, teraz jest coraz lepiej, juz się przkonałam, tyle że się boje bo kompletnie nie znam sie na dzieciach heh
chyba, że po zwolnienie
i współczuję tych stresów
Następne wizyty mam jjuż z położną, dała mi numer, mam się umówić. Dostałam też ksiązkę o ciąży, takie tam do poczytania i uzupełniania, nawet fajna. Ale jestem rozczarowana. bo myslalam, ze chociaż coś mi przyłoży do brzucha żeby usłyszeć czy dziecko żyje.. a i zważyli mnie. Mialam w kozakach i ciuchach 59.8kg.. No nic. Zostaje mi czekać do środy do 8 rano , wtedy będziemy już w PL i mam usg z prawdziwego zdarzenia:P

Julek 18.09.2013