Krakowianki - XXII - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-22, 13:47   #1891
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Dot.: Krakowianki - XXII

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;39921195]No widzisz, a nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że dobre cięcie potrafi domknąć łuskę włosa i dzięki temu włosy się mniej rozdwajają. I w drugą stronę - niedoświadczona fyzjerka może spowodować, że włosy będą się mocniej rozdwajać. Nie mówiąc już o tym jak wasze wlosy będą się układać.[/QUOTE]
Używa innych nożyczek czy co?
Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
No dobra, teraz nienawidzę Cie troszkę mniej
Ja ruszam auto jakieś 3 może 4 razy w tygodniu. Czasem mi aż szkoda, że stoi taki biedny pod tym blokiem W mieście nie jest mi tak bardzo potrzebny-tyle co podjechać czasem gdzieś dalej lub skoczyć na zakupy. W domu go dużo bardziej wykorzystywałam i teraz na samą myśl, że będę tydzień tam bez auta robi mi się słabo
A nie możesz sobie wykupić garażu? Są takie na osiedlach.
Raz w tygodniu nie mam auta i to jest straszne Muszę się tłuc tyle czasu na uczelnię, jak o 2 minuty spóźniam się na autobus do domu, a następny za godzinę Bez auta jak bez ręki

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 13:50   #1892
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
A nie możesz sobie wykupić garażu? Są takie na osiedlach.
Raz w tygodniu nie mam auta i to jest straszne Muszę się tłuc tyle czasu na uczelnię, jak o 2 minuty spóźniam się na autobus do domu, a następny za godzinę Bez auta jak bez ręki
Współczuję Ci tych dojazdów na uczelnie...

Garaż? Musiałabym mieć zbędne jakieś 30-40 tys.... Poza tym od kiedy tutaj mieszkam (prawie 5 lat) to do tej pory widziałam jeden tylko na sprzedaż I na wynajem też
Stary 2013-03-22, 13:54   #1893
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Wiesz co, korzystałam już z usług różnych fryzjerek - takich za 15 zł, i takich za 170. I żadne cięcie, za żadną cenę, nie sprawiło magicznie, że końcówki przestały mi się rozdwajać na dłużej niż 2 miesiące. Ja mam włosy do łopatek, noszę je zawsze rozpuszczone, ocierają się o ubranie, gniotą się jak siedzę, śpię i tak dalej. Nie sądzę, żeby cięcie mogło je przed tym jakoś magicznie uchronić, będą się rozdwajać i tyle, takie mam włosy po prostu i też mało o nie dbam, w porównaniu z maniaczkami włosowymi. Chodzę do fryzjera co 2-3 miesiące na podcięcie końcówek, często do jakiegoś salonu u Pani Krysi bo akurat go mijam na jakimś osiedlu, więc, no, nie wydam na to stówki. Nie stać mnie na to i uważam, że nie warto
Jeśli oczekujesz magii to nie ma się co dziwić, że nic nie spełnia Twoich oczekiwań. Nic nie wyeliminuje rozdwajania się końcówek, tak jak nic nie wyeliminuje niszczenia włosów farbowaniem. Natomiast możemy to zredukować do minimum. Często satysfakcjonującego nas minimum. Z drugiej strony jeżeli nie dbasz o swoje włosy to nie ma się co dziwić, że szkoda Ci wydawać na nie pieniądze.
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 13:57   #1894
cholernarejestracja
Copyraptor

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;39921964]Jeśli oczekujesz magii to nie ma się co dziwić, że nic nie spełnia Twoich oczekiwań. Nic nie wyeliminuje rozdwajania się końcówek, tak jak nic nie wyeliminuje niszczenia włosów farbowaniem. Natomiast możemy to zredukować do minimum. Często satysfakcjonującego nas minimum. Z drugiej strony jeżeli nie dbasz o swoje włosy to nie ma się co dziwić, że szkoda Ci wydawać na nie pieniądze.[/QUOTE]

Dbam, ale nie tak, jak bym mogła. Stosuję odżywki, maski, podcinam, uważam przy czesaniu, olejuję. Ale już np. chodzę spać z wilgotnymi, a nie powinnam przecież, nie zawsze wiążę je na noc, chodzę z rozpuszczonymi co też im szkodzi przecież właśnie nie oczekuję magii, bo w nią nie wierzę zdaję sobie sprawę, że rozdwajać się będą tak czy siak, przy tej długości i pielęgnacji. Więc tym bardziej nie widzę sensu wydawania 150zł na podcięcie, skoro przedłuży mi to czas pięknych końcówek o tydzień albo dwa, w porównaniu do cięcia za 25zł i właśnie to cięcie za 25-30zł to jest satysfakcjonujące mnie minimum.

Być może gdybym miała krótkie włosy, albo kręcone, albo w jakikolwiek inny sposób "trudne" do stylizacji, to bym się tym bardziej przejmowała
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 14:05   #1895
Konto usunięte

Cytat:
Używa innych nożyczek czy co?
Też, ale nie tylko. Zastanów się jaki przekrój ma włos i po jakim kątem powinno się go ścinać/suszyć. Przyglądnij się jak robią to fryzjerzy za stówkę, a jak fryzjerki osiedlowe za 20 zł. Sama jesteś w stanie zauważyć różnice i wyciągnąć wnioski

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Dbam, ale nie tak, jak bym mogła. Stosuję odżywki, maski, podcinam, uważam przy czesaniu, olejuję. Ale już np. chodzę spać z wilgotnymi, a nie powinnam przecież, nie zawsze wiążę je na noc, chodzę z rozpuszczonymi co też im szkodzi przecież właśnie nie oczekuję magii, bo w nią nie wierzę zdaję sobie sprawę, że rozdwajać się będą tak czy siak, przy tej długości i pielęgnacji. Więc tym bardziej nie widzę sensu wydawania 150zł na podcięcie, skoro przedłuży mi to czas pięknych końcówek o tydzień albo dwa, w porównaniu do cięcia za 25zł i właśnie to cięcie za 25-30zł to jest satysfakcjonujące mnie minimum.

Być może gdybym miała krótkie włosy, albo kręcone, albo w jakikolwiek inny sposób "trudne" do stylizacji, to bym się tym bardziej przejmowała
Ja napierw mówiłam o 70 zł wzwyż, później nagle zrobiło się z tego 100 zł, a teraz jest już 150 zł
Czasem to ten tydzień lub dwa sprawiają że włos rozdwaja Ci się o 1 cm głębiej, czego już zregenerować się nie da. Ale tak jak mówię - nie dziwię się, że Ci na tym nie zależy skoro np. chodzisz spać z mokrymi włosami. To jest kwestia priorytetów po prostu.
Jeśli nie potrzebny Ci dobry fryzjer to ok, ale nie mów, że za 20 zł fryzjer dobrze zetnie włosy.
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 14:21   #1896
cholernarejestracja
Copyraptor

Przede wszystkim nie zetnie, tylko podetnie, dla mnie to różnica jak się wybieram na jakąś większą zmianę fryzury typu cieniowanie albo skracanie przy twarzy, to mogę zainwestować. No ale podcinanie końcówek?

No priorytety, pewnie, ale moje włosy same z siebie schną ok. 4 godzin, więc ani rano tego nie zrobię, ani wieczorem. A suszarka zupełnie odpada

A z tymi cenami, to tak rzucam randomowo, w zależności od tego ile JA płaciłam i sama przed chwilą mówiłaś o osiedlowej vs takiej za stówkę i włosy rosną mi dość szybko, więc co 2-3 miesiące ścinam 2-4cm i zachowuję tę samą długość.

Więc faktycznie to kwestia priorytetów - ja oszczędzam na fryzjerze, za to nie rozjaśniam i nie farbuję chociaż kusi mnie rozjaśnienie jednego pasma i walnięcie sobie tam jakiegoś dziwnego koloru
Stary 2013-03-22, 14:29   #1897
Malla
Nie depcze krokusów

Generalnie zgadzam się z Hiper, że na fryzjerze nie można oszczędzać, mieszkałam z fryzjerką, chodziłam na szkolenia i widziałam różnicę, ale przez lata obcinała mnie mama i nie miałam żadnych problemów z tego powodu. Gdybym miała włosy do pasa, nie chodziłabym do drogiego fryzjera podcinać końcówki.

OMD - w tym nowym bloku koło mnie wynajmują miejsca podziemne, regularnie widuję ogłoszenia na słupach.
Cytat:
Ale to są dwa projekty, które nie przeszły do głównego etapu, a są dużo ładniejsze od tych, które przeszły! Tu projekty, które są w 2 etapie: https://www.facebook.com/media/set/?...4985661&type=3
Mi się wszystkie podobają, są ciekawsze niż projekty dla GK.
Stary 2013-03-22, 14:34   #1898
Konto usunięte

Cytat:
Przede wszystkim nie zetnie, tylko podetnie, dla mnie to różnica jak się wybieram na jakąś większą zmianę fryzury typu cieniowanie albo skracanie przy twarzy, to mogę zainwestować. No ale podcinanie końcówek?

No priorytety, pewnie, ale moje włosy same z siebie schną ok. 4 godzin, więc ani rano tego nie zrobię, ani wieczorem. A suszarka zupełnie odpada

A z tymi cenami, to tak rzucam randomowo, w zależności od tego ile JA płaciłam i sama przed chwilą mówiłaś o osiedlowej vs takiej za stówkę i włosy rosną mi dość szybko, więc co 2-3 miesiące ścinam 2-4cm i zachowuję tę samą długość.

Więc faktycznie to kwestia priorytetów - ja oszczędzam na fryzjerze, za to nie rozjaśniam i nie farbuję chociaż kusi mnie rozjaśnienie jednego pasma i walnięcie sobie tam jakiegoś dziwnego koloru
Ale ja cały czas mówię o cięciu, a nie podcinaniu. Podcinać to mogłabyś nawet sama sobie w domu.

A dlaczego suszarce mówisz kategoryczne nie?
Stary 2013-03-22, 14:37   #1899
szyrek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
krótka piłka: potrzebuję fryzjera bo już nie mogę na siebie patrzeć. takiego który mnie nie skrzywdzi, a nieco ogarnie włosy, do 50zł, nie w Hucie, z krótkimi terminami zapisów (czyli do świąt)
Do 50 zł polecam salon fryzjerski między Koroną a Limanowskiego - nie przypomnę sobie nazwy ale mają też kosmetyczkę i wypożyczalnię skuterów Końcówki to końcówki a jak powiesz że bez cieniowania - nie będą
Byłam też zadowolona z Klubu u Kasi (niedaleko dworca).
Ale ostrzegam że nie mam dużych wymagań - prawie zawsze ścinam się tak samo, a potem i tak włosy związuję.

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
wróciłam - cześć pisemna zdana, ustny w plecy
realnie do ustnego będę podchodziła w sierpniu, bo na termin czerwcowy nie wiem czy się fizycznie uda załatwić papierologię
ale i tak powinnam się cieszyć że udało mi się zdać część pisemną za pierwszym razem.
No to brawo!

Cytat:
Napisane przez perobelka Pokaż wiadomość
Dziewczyny!
Czy możecie polecić jakieś sympatyczne czytelnie w Krakowie gdzie można spokojnie się pouczyć z własnych materiałów? Rajska - wiadomo. Ale atmosfera i kolejki zaczęły mnie męczyć i szukam jakiegoś mniej tłocznego odpowiednika. Pomożecie?
Może instytutowe? Na Piłsudskiego (koło przystanku). Kurczę, nie wiem co Ci poradzić...

szyrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 14:41   #1900
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez szyrek Pokaż wiadomość
Byłam też zadowolona z Klubu u Kasi (niedaleko dworca).
Klub Kasi ma opinię najgorszego salonu w Krakowie
Stąd tyle gruponów...
Stary 2013-03-22, 14:56   #1901
cholernarejestracja
Copyraptor

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;39922756]Ale ja cały czas mówię o cięciu, a nie podcinaniu. Podcinać to mogłabyś nawet sama sobie w domu.

A dlaczego suszarce mówisz kategoryczne nie?[/QUOTE]

Bo mi po niej włosy sterczą każdy w inną stronę chyba, że suszę na okrągłej szczotce, z dyfuzorem, każde pasmo osobno, blablabla, przez godzinę. Szkoda mi życia

No i właśnie podcinanie planowałam sama, ale zbieram się do kupna nożyczek jak pies do jeża może w następnym przypływie gotówki...
Stary 2013-03-22, 14:59   #1902
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny!
Czy możecie polecić jakieś sympatyczne czytelnie w Krakowie gdzie można spokojnie się pouczyć z własnych materiałów? Rajska - wiadomo. Ale atmosfera i kolejki zaczęły mnie męczyć i szukam jakiegoś mniej tłocznego odpowiednika. Pomożecie?
A może jakaś uczelniana? Czytelnia europejska na UEKu-mała, cicha, zazwyczaj pusta
Stary 2013-03-22, 15:02   #1903
ecrulo
moderatorka też wizażanka

Jakie wyprzedażowe szaleństwo było na merlin.pl wydałabym 500 zł na podkłady Estee, tusze Lancome i inne, gdyby nie to, że dodanie do koszyka produktu nie blokowało go dla mnie.

Jakby ktoś chciał skorzystać to mają jeszcze -70% na fajne tytuły i płyty.

Wymianka Nowe buty oraz ciszuki
ecrulo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 15:02   #1904
Konto usunięte

Cytat:
Bo mi po niej włosy sterczą każdy w inną stronę chyba, że suszę na okrągłej szczotce, z dyfuzorem, każde pasmo osobno, blablabla, przez godzinę. Szkoda mi życia
A Tangle-Teezer + suszenie pod kątem?
Stary 2013-03-22, 15:16   #1905
cholernarejestracja
Copyraptor

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;39923374]A Tangle-Teezer + suszenie pod kątem?[/QUOTE]

Tangle teezer u mnie nie powoduje żadnego działania wygładzającego, a problemu z kołtunami nie mam suszę zawsze od góry, pod kątem, czesząc zwykłą szczotką
Stary 2013-03-22, 15:16   #1906
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
dziwi mnie że najpierw odśnieżasz. Lepiej nawet dla samochodu jest go wcześniej odpalić żeby pochodził i się silnik rozgrzał i w trakcie odśnieżać (tym bardziej jeżeli codziennie go nie odpalasz). Poza tym, jak pisała Myszka, wrzucasz ogrzewanie przedniej szyby i odśnieża Ci się sama
Cytat:
Uwierz mi, że teraz będę najpierw odpalać i ignorować dziadków złoszczących się, że tak nie wolno
Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
wierzę
nie rozumiem czemu dziadki czy nie-dziadki mają się czepiać o odpalanie samochodu pod blokiem. to co masz go przepchnąć 200m dalej?
Można dostać mandat za odśnieżanie włączonego samochodu .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 15:39   #1907
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
No i się wyjaśniło
Stary 2013-03-22, 17:13   #1908
kasiencja
Pani Buka

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;39920718]Osobiście uważam, że na fryzjerze nie ma co oszczędzać, nawet jeśli wydaje nam się, że chcemy "jedynie" włosy wycieniować. Dobre cięcie to inwestycja, nie tylko w nasze dobre samopoczucie, ale rownież i w czas spędzany rano przed lustrem. Dobry fryzjer wie, że jest dobry i się ceni, więc kwota do 50 zł raczej to wyklucza (chyba, że po znajomości). Uważam, że w praktyce dobry fryzjer = dobre cięcie zaczyna się od 70 zł wzwyż. Wolę zapłacić 100 zł raz na 3 m-ce, niż 50 zł co miesiąc, bo włosy nie będą mi się układać.[/QUOTE]

zgadzam się, że dobre cięcie kosztuje, szczególnie jak się ma krótkie włosy, które po prostu muszą być dobrze podcięte, by się układały. moja mama takie ma zwykle obie chodzimy do fryzjerki w R. i płacimy 50zł za odświeżenie fryzury, co w sumie jak na tamtejsze standardy najniższą kwotą nie jest... ale za to wiem, że pani Ania "zna" moje włosy i zawsze jestem zadowolona, mama też

wiem, że do niej będę mogła wybrać się najwcześniej za miesiąc, a strasznie dawno nie byłam, więc myślałam że znajdę może tutaj kogoś, kto mi bez krzywdy dla włosów podetnie końcówki, grzywkę i wycieniuje włosy przy twarzy. tego do 50zł nie da rady?

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 17:45   #1909
cholernarejestracja
Copyraptor

Wstawiłam notkę na drzemykoty bez wiedzy Pandy, czytać, bo jak wróci i się zorientuje to pewnie każe mi usunąć
Stary 2013-03-22, 17:47   #1910
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie do końca rozumiem, to są takie naklejki, czy gumowe te stampy, czy jak się tego używa? *ignorancja*
Te są akurat akrylowe i są to normalne stempelki, nie naklejki. Miejsca zaczernione na zdjęciu to powierzchnia, którą się pokrywa tuszem i odbija Żeby ich użyć, trzeba je przykleić do jakiejś podstawki (albo na sztywno, np. taśmą dwustronną, albo po prostu je każdorazowo moczyć i przykładać - same przywierają). Służą do tego specjalne bloczki akrylowe, czyli zwyczajne płaskie prostopadłościany akrylowe - dla scrapowców robią np. takie z kratką ułatwiającą równe odbicie stemple. Ale można też użyć zwykłego pudełka na płytę CD
Cytat:
Strasznie mi się nie podoba, byłam za pawiem... Ciekawa jestem, który projekt wygra na AGH
O, nie wiedziałam, że jest takie przedsięwzięcie! Fajnie
Cytat:
wróciłam - cześć pisemna zdana, ustny w plecy
realnie do ustnego będę podchodziła w sierpniu, bo na termin czerwcowy nie wiem czy się fizycznie uda załatwić papierologię
ale i tak powinnam się cieszyć że udało mi się zdać część pisemną za pierwszym razem.
Gratuluję pisemnego! a na kolejnym terminie ustnego na pewno świetnie dasz sobie radę
Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
raz miałam podobnie, teraz przezornie przed odśnieżaniem sprawdzam czy odpala bo po co się męczyć na darmo
kable rozruchowe wożę już w bagażniku - też na wszelki wypadek.
Ja zawsze odpalam auto przed odśnieżaniem, żeby mi się nagrzało
Cytat:
Dziewczyny!
Nowo otwarta Arteteka chociaż pewnie już niedłuo będą tam tłumy. Słyszałam też o jakiejś czytelni UJ na Łazarza, która jest długo czynna, ale nie znam szczegółów - nigdy tam nie byłam
Cytat:
Ile razy w tygodniu jeździsz autem? Bo ja codziennie i codziennie muszę odśnieżać, czasami nawet dwa razy dziennie (jak wracam z uczelni, a potem jak wracam np. od TŻta). Możliwe, że to jednak ja się więcej naodśnieżam [COLOR="Silver"]
A ja np. zawsze odśnieżam jak wychodzę z fitnessu
Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
no kiedyś wysłałaś mnie do jednej, ale nie podobało mi się jak mnie obcięła
Szkoda! Nie mówiłaś mi chyba. Ja tam już nie byłam od wieków
Cytat:
A ja mam proste włosy, zarówno pod względem kształtu jak i trudności cięcia, i nie chcę wydawać nawet tych 50zł na podcięcie końcówek, bo to naprawdę ciężko spieprzyć. Jak mam przypływ gotówki to wydam, ale obecnie wolę przyoszczędzić.
Podzielam Twoje zdanie
I też się kładę z mokrymi włosami.

Cytat:
poważnie? Dlaczego?

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 17:54   #1911
cholernarejestracja
Copyraptor

Ola, chyba czaję, chociaż muszę chyba wygooglać jakieś wideo na YT żeby się upewnić

Ja chcę zacząć wycinać z gumek własne stempelki gumowe...

I chyba dlatego, że w ogóle nie można zostawiać pojazdu z włączonym silnikiem bez kierowcy.
Stary 2013-03-22, 17:55   #1912
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
poważnie? Dlaczego?
Zanieczyszczanie środowiska . I powiem szczerze, jak na początku wydawało mi się to głupie, to teraz rozumiem - koło 8-9, gdy ktoś ma pod oknami parking, to można umrzeć z braku powietrza .

cholerko, dlatego nie mam ani kotów ani dzieci .
Stary 2013-03-22, 18:01   #1913
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Zanieczyszczanie środowiska . I powiem szczerze, jak na początku wydawało mi się to głupie, to teraz rozumiem - koło 8-9, gdy ktoś ma pod oknami parking, to można umrzeć z braku powietrza .

cholerko, dlatego nie mam ani kotów ani dzieci .
można i tak. Ale on chyba chce i to i to. Mnie koty wystarczają.

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Swoją drogą, podpis SdC mi przypomniał - dla dziewczyn, które myślały o wizycie u stylistki, znalazłam ostatnio na gumtree ogłoszenie początkującej, która za darmo się "wprawia" - można się skusić

http://www.gumtree.pl/cp-wymiana-umi...stka-466722412
Stary 2013-03-22, 18:02   #1914
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
wróciłam - cześć pisemna zdana,

Cytat:
Jak było to wielkie oblodzenie i mój samochód był odladzany to też był odpalony-jakiś dziadek zwrócił uwagę, że nie wolno tak kopcić pod blokiem i co ludzie sobie w ogóle wyobrażają....
I dobrze, zanieczyszczasz środowisko

Czy Ty chorujesz dalej?W sensie można Cię zastać w domu w weekend?
Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
jestem zła z zamówienia paluszowo czepkowego zmywacz w pisaku, który kupiłam, wogóle nie działa, nie jest niczym nasączony
Ja też kiedyś miałam wtopę z takim pisakiem i teraz w swoim zamówieniu nie odważyłam się wziąć
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;39920298]
1. To nie takie proste, bo umówiłam się z gg22 na farbowanie i chyba by mnie zabiła gdybym nie przyszła [/QUOTE]
A to co innego. Myślałam, że wystawiasz mnie dla jakiegoś faceta

Koncert był boski Aż kupiłam płytę i poszłam po autograf (lekko zażenowana, bo się czułam gówniarsko). Jestem nią zachwycona - widać, że ma mega frajdę z grania i świetna jest po prostu. A już totalnie mnie rozwalił fakt, że jak po pierwszej piosence padł prąd to kompletnie wyluzowana zaczęła śpiewać w ciemnościach i bez muzyki - jest już na YT filmik: http://www.youtube.com/watch?v=ECyNHbarW4k
Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Sznurówki najlepiej wiązać na podwójną kokardkę, wtedy się nie rozwiązują. Gorzej, że zdarza im się to, gdy akurat chcemy je rozwiązać
Tż mi to powtarza, ale to tak śmiesznie wygląda
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 18:14   #1915
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Ola, chyba czaję, chociaż muszę chyba wygooglać jakieś wideo na YT żeby się upewnić

Ja chcę zacząć wycinać z gumek własne stempelki gumowe...
Ja byłam świadkiem jak pani w sklepie mi laserowo wycinała stempelek gumowy właśnie
A po co Ci stempelki z gumek i jak zamierzasz to robić?
Cytat:
Ale z kolei odgłos skrobania szyb się niesie i również przeszkadza mieszkańcom a nieogrzane auto może odśnieżać w nieskończoność...
Cytat:
Swoją drogą, podpis SdC mi przypomniał - dla dziewczyn, które myślały o wizycie u stylistki, znalazłam ostatnio na gumtree ogłoszenie początkującej, która za darmo się "wprawia" - można się skusić

http://www.gumtree.pl/cp-wymiana-umi...stka-466722412
O, ciekawe!

Tak właśnie.
Stary 2013-03-22, 18:24   #1916
cholernarejestracja
Copyraptor

Ja nie chcę laserowo, ja chcę nożykiem a bo to fajne, takie spersonalizowane stempelki zobacz jakie super:

http://pinterest.com/pin/399624166904633657/

http://pinterest.com/pin/120400990007494554/

http://www.flickr.com/photos/mayolin...th/2967095658/

A jak, tak, chociaż tu są takie mało ambitne: http://www.onmyhonoriwilltry.blogspo...iy-stamps.html
Stary 2013-03-22, 18:48   #1917
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
Ale z kolei odgłos skrobania szyb się niesie i również przeszkadza mieszkańcom a nieogrzane auto może odśnieżać w nieskończoność...
Ja tego przepisu nie wymyślałam .
Stary 2013-03-22, 19:17   #1918
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie chcę laserowo, ja chcę nożykiem a bo to fajne, takie spersonalizowane stempelki zobacz jakie super:

http://pinterest.com/pin/399624166904633657/

http://pinterest.com/pin/120400990007494554/

http://www.flickr.com/photos/mayolin...th/2967095658/

A jak, tak, chociaż tu są takie mało ambitne: http://www.onmyhonoriwilltry.blogspo...iy-stamps.html
Wiem, że nie będziesz laserowo, tylko się chwaliłam

świetne! Ale szczerze wątpię w moje umiejętności - sądzę, że raczej poprzestałabym na tych z kategorii "mało ambitne" niemniej jednak, fajny pomysł, w sumie jakieś strzałki czy kreseczki zawsze się mogą przydać, a są stosunkowo proste do wykonania tylko mam nadzieję, że znajdę gdzieś tanie, duże, zwykłe gumki

Tak właśnie.
Stary 2013-03-22, 19:52   #1919
cholernarejestracja
Copyraptor

Tylko popros o polimerowe, bo inne sie krusza

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Tylko popros o polimerowe, bo inne sie krusza tj. podobno, bo sama jeszcze nie wien dam znac jak sprawdze.
Stary 2013-03-22, 20:35   #1920
lagerfeldised
Rozeznanie

Witam Krakowianki. Pisałam już ten post w innym wątku, ale baaardzo mi zależy na odpowiedzi do końca weekendu, może akurat się uda...

Czy ktoś słyszał o pracy na ul. Bratysławskiej 2c/25 (VI p.)? To praca pod tytułem "doradca klienta - nie telemarketer" z gumtree.
Wszystkie firmy typu call center zawsze znajduje się z łatwością w google i można się mniej więcej dowiedzieć czy są ok, ale pod tym adresem i w związku z tym ogłoszeniem nie mogę nic znaleźć i jakoś tak... Boję się iść na rozmowę

Pod tym adresem mieściła się kiedyś chyba agencja reklamowa DUO, ale teraz już na ich stronie jest podany inny adres, a firma która dodała to ogłoszenie jest "nowa" więc wnioskuję, że wynajęli po prostu lokal zwolniony przez ów agencję DUO.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości