Krakowianki - XXII - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-22, 09:53   #1861
jojla
Zakorzenienie

Dot.: Krakowianki - XXII

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
wróciłam - cześć pisemna zdana, ustny w plecy
realnie do ustnego będę podchodziła w sierpniu, bo na termin czerwcowy nie wiem czy się fizycznie uda załatwić papierologię
ale i tak powinnam się cieszyć że udało mi się zdać część pisemną za pierwszym razem.
brawo za pisemny ustny na pewno będzie zdany następnym razem

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Akumulator mi padł w autku I to na dodatek jak już go w całości odśnieżyłam i odskrobałam z lodu
raz miałam podobnie, teraz przezornie przed odśnieżaniem sprawdzam czy odpala bo po co się męczyć na darmo
kable rozruchowe wożę już w bagażniku - też na wszelki wypadek.

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:05   #1862
201608010929
Konto usunięte

Gratuluję, Hard!
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:05   #1863
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
raz miałam podobnie, teraz przezornie przed odśnieżaniem sprawdzam czy odpala bo po co się męczyć na darmo
A ja zawsze najpierw zapalam, włączam podgrzewanie szyby i czekam aż mi się samo roztopi, co się mam męczyć Jak już skorupa zaczyna puszczać to wtedy wychodzę i zmiatam

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:29   #1864
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Na bogini przecież to jest egzamin a nie konkurs wzorowego ucznia żeby mieć maksymalną ilość punktów!!!
No widzisz, więc tym bardziej nie powinnaś się przejmować skoro trafiłaś na głupią komisję I tak Ci zazdroszczę, że jesteś już tak daleko w tym wszystkim

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Wcześniej miałam problem z jakimś czujnikiem i auto słabo odpadało na zimnie-trzeba go było przypiłować..Wtedy najpierw sprawdzałam a teraz skoro działa to żwawo odśnieżyłam a potem zaliczyłam niespodziankę

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
A ja zawsze najpierw zapalam, włączam podgrzewanie szyby i czekam aż mi się samo roztopi, co się mam męczyć Jak już skorupa zaczyna puszczać to wtedy wychodzę i zmiatam
No ale ty mieszkasz w domu i masz auto na podwórku Ja parkuję na ulicy przed blokiem. Jak było to wielkie oblodzenie i mój samochód był odladzany to też był odpalony-jakiś dziadek zwrócił uwagę, że nie wolno tak kopcić pod blokiem i co ludzie sobie w ogóle wyobrażają....
Stary 2013-03-22, 10:29   #1865
gg22
Zakorzenienie

Hiper- włosy są super! jeszcze raz dziękuję

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
krótka piłka: potrzebuję fryzjera bo już nie mogę na siebie patrzeć. takiego który mnie nie skrzywdzi, a nieco ogarnie włosy, do 50zł, nie w Hucie, z krótkimi terminami zapisów (czyli do świąt)
Hiper poza tym obok nas są co najmniej 2 fryzjerów, ale nie wiem co oni za jedni i czego Ty oczekujesz. Byłam za pocztą u babki pociąć końcówki i widziałam jak strzyże i farbuje więc wydawała się być ogarnięta

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Wychodzi na to że masz dalej Czy mogłabyś w takim razie zostawić Kasi?
Z hydrolatem już nieważne, zastanawiałam się czy zamawiać ale chyba tam był.
prosiłam żebyś napisała smsa
z Kasiencją widziałam się wczoraj, ale jakoś zgadamy się po weekendzie. Kasiencja ok?

Cytat:
Widziałyście projekt, który wygrał konkurs na mural Galerii Krakowskiej? https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
Szary, bury...
bllllleeeee ale fatalny...
nie rozumiem tego. Kraków jest w ogóle szary i bury, a już zwłaszcza właśnie okolice dworca więc dlaczego by tego nie rozjaśnić, żeby było weselej i milej popatrzeć?

Cytat:
realnie do ustnego będę podchodziła w sierpniu, bo na termin czerwcowy nie wiem czy się fizycznie uda załatwić papierologię
ale i tak powinnam się cieszyć że udało mi się zdać część pisemną za pierwszym razem.
gratuluję
widać może nie można mieć wszystkiego, ale najważniejsze, że zdałaś 50%. To też pokazuje, że tak na prawdę byłaś porządnie przygotowana. Wg mnie dużo trudniej jest zdać pisemny niż ustny, a na ustnym to już jest widzimisię komisji, bo mogą oblać nie tyle że za brak wiedzy ile za wszystko co im się wymyśli- tego nie da się zweryfikować

Cytat:
Akumulator mi padł w autku I to na dodatek jak już go w całości odśnieżyłam i odskrobałam z lodu
dziwi mnie że najpierw odśnieżasz. Lepiej nawet dla samochodu jest go wcześniej odpalić żeby pochodził i się silnik rozgrzał i w trakcie odśnieżać (tym bardziej jeżeli codziennie go nie odpalasz). Poza tym, jak pisała Myszka, wrzucasz ogrzewanie przedniej szyby i odśnieża Ci się sama

Cholerka-
essence crystalliced, rozświetlacz w płynie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...w-plynie.html- zużycie minimalne - oddam za kg bananów- Cholerka

te rzeczy oddam za jakieś czekolady czy coś w tym stylu

- essence stay all day- 2 cienie ledwo maźnięte palcem nr 01 i 02
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...QEwAQ&d ur=1398
Cholerka

skleroza
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:51   #1866
perobelka
Raczkowanie

Dziewczyny!
Czy możecie polecić jakieś sympatyczne czytelnie w Krakowie gdzie można spokojnie się pouczyć z własnych materiałów? Rajska - wiadomo. Ale atmosfera i kolejki zaczęły mnie męczyć i szukam jakiegoś mniej tłocznego odpowiednika. Pomożecie?

perobelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 11:07   #1867
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
No ale ty mieszkasz w domu i masz auto na podwórku Ja parkuję na ulicy przed blokiem. Jak było to wielkie oblodzenie i mój samochód był odladzany to też był odpalony-jakiś dziadek zwrócił uwagę, że nie wolno tak kopcić pod blokiem i co ludzie sobie w ogóle wyobrażają....
Ale jak wyjeżdżam z domu to mam auto w garażu przecież i nie mam odśnieżania Odśnieżanie mam właśnie albo jak wracam od TŻta czyli pod blokiem albo jak z uczelni czyli też na osiedlu

Stary 2013-03-22, 11:15   #1868
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
dziwi mnie że najpierw odśnieżasz. Lepiej nawet dla samochodu jest go wcześniej odpalić żeby pochodził i się silnik rozgrzał i w trakcie odśnieżać (tym bardziej jeżeli codziennie go nie odpalasz). Poza tym, jak pisała Myszka, wrzucasz ogrzewanie przedniej szyby i odśnieża Ci się sama
Uwierz mi, że teraz będę najpierw odpalać i ignorować dziadków złoszczących się, że tak nie wolno

Cytat:
Ale jak wyjeżdżam z domu to mam auto w garażu przecież i nie mam odśnieżania Odśnieżanie mam właśnie albo jak wracam od TŻta czyli pod blokiem albo jak z uczelni czyli też na osiedlu
O jaaa, teraz to Cie nienawidzę
Stary 2013-03-22, 11:22   #1869
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
No nie wiem Przecież nie ma tam schroniska, a sporo oni tam śpią i ktoś na nich czeka to chyba muszą się jakoś ogrzewać
A do ogniska nie jest potrzebny tlen?

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Ja tego w sumie nie rozumiem, na basenie pływam godzinę, przepływam 1-1,5 kilometra i nie czuję zmęczenia, mogłabym pływać jeszcze drugą godzinę. Po 45 minutach steppera modlę się, żeby się czas skończył, a na aerobiku w ogóle wymiękam
To wszystko zależy od tego jak pływasz .

Poza tym Malla, brak koordynacji a brak kondycji, to jednak dwie różne rzeczy .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 11:32   #1870
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
O jaaa, teraz to Cie nienawidzę
Ile razy w tygodniu jeździsz autem? Bo ja codziennie i codziennie muszę odśnieżać, czasami nawet dwa razy dziennie (jak wracam z uczelni, a potem jak wracam np. od TŻta). Możliwe, że to jednak ja się więcej naodśnieżam

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
No jest...

Stary 2013-03-22, 11:39   #1871
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez perobelka Pokaż wiadomość
Dziewczyny!
Czy możecie polecić jakieś sympatyczne czytelnie w Krakowie gdzie można spokojnie się pouczyć z własnych materiałów? Rajska - wiadomo. Ale atmosfera i kolejki zaczęły mnie męczyć i szukam jakiegoś mniej tłocznego odpowiednika. Pomożecie?
Ja nie korzystam z żadnej bo odkąd skończyłam studia to nie miałam potrzeby tam zaglądać.

jestem zła z zamówienia paluszowo czepkowego zmywacz w pisaku, który kupiłam, wogóle nie działa, nie jest niczym nasączony
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 11:40   #1872
2016070953
Konto usunięte

dzięki dziewczynki

widać wszelakie ustne egzaminy mają w sobie coś z "ty nie zdasz, bo nam się twoja gęba nie podoba" - czyli tak jak było na studiach

racja, nie da się mieć wszystkiego bo to by było za piękne gdyby wszystko za łatwo przychodziło - nie doceniało by się.

pisemny fakt - jest ciężko zdać, bo testy są jakie są i zadanka też :/

OMD - jakbyś chciała jakieś materiały to się podziele z Tobą jak zdam ten ustny
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 11:42   #1873
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
jestem zła z zamówienia paluszowo czepkowego zmywacz w pisaku, który kupiłam, wogóle nie działa, nie jest niczym nasączony
A ja go nie zamawiałam czasami?
edit: Aaaa, to u Ineso

Stary 2013-03-22, 11:55   #1874
2016070953
Konto usunięte

bardzo mnie też podbudowało to co mi napisał kolega z pracy było to bardzo miłe i takie serdeczne kurcze on naprawdę mnie lubi, pamiętam jak kiedyś byliśmy sami w pracy to puszczał mi fajną muzykę i teraz się zorientowałam że to była płytka z muzyką związaną z 50 twarzy Greya he he
a w ogóle to on mi często puszcza taką fajną muzę jak sobie siedzimy w pracy jak nie ma naszej szefowej
bo ona nam zawsze puszcza jazz - też to fajne
W Wawie jak byłam sama w pokoju bez tv i radia miałam nieco czasu na przemyślenia i doszłam do wniosku że czasem przesadzam i wyolbrzymiam pewne rzeczy i że powinnam z niektórymi osobami zakończyć kontakty ( nie chodzi tu bynajmniej o Was ). I takie tam....
Stary 2013-03-22, 12:02   #1875
gg22
Zakorzenienie

Cytat:
Uwierz mi, że teraz będę najpierw odpalać i ignorować dziadków złoszczących się, że tak nie wolno
wierzę
nie rozumiem czemu dziadki czy nie-dziadki mają się czepiać o odpalanie samochodu pod blokiem. to co masz go przepchnąć 200m dalej?

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
ja już swoje przebolałam, ale nigdy więcej od tego sprzedawcy

Cytat:
bardzo mnie też podbudowało to co mi napisał kolega z pracy było to bardzo miłe i takie serdeczne kurcze on naprawdę mnie lubi, pamiętam jak kiedyś byliśmy sami w pracy to puszczał mi fajną muzykę i teraz się zorientowałam że to była płytka z muzyką związaną z 50 twarzy Greya he he
a w ogóle to on mi często puszcza taką fajną muzę jak sobie siedzimy w pracy jak nie ma naszej szefowej
bo ona nam zawsze puszcza jazz - też to fajne
W Wawie jak byłam sama w pokoju bez tv i radia miałam nieco czasu na przemyślenia i doszłam do wniosku że czasem przesadzam i wyolbrzymiam pewne rzeczy i że powinnam z niektórymi osobami zakończyć kontakty ( nie chodzi tu bynajmniej o Was ). I takie tam....
jazz

fajnie czasem tak się wyciszyć i pomyśleć- ważne żeby to było konstruktywne. no i przekuć to jeszcze na działanie.
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 12:06   #1876
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
dzięki dziewczynki

widać wszelakie ustne egzaminy mają w sobie coś z "ty nie zdasz, bo nam się twoja gęba nie podoba" - czyli tak jak było na studiach

racja, nie da się mieć wszystkiego bo to by było za piękne gdyby wszystko za łatwo przychodziło - nie doceniało by się.

pisemny fakt - jest ciężko zdać, bo testy są jakie są i zadanka też :/

Nie przejmuj się taką głupotą jak jakiś dziwak z komisji, połowa już za Tobą i Ci gratuluję bo to i tak wyczyn

Masz jakiś określony czas (rok, ileś sesji egzaminacyjnych itd.) na zdanie wszystkich części?
Stary 2013-03-22, 12:11   #1877
2016070953
Konto usunięte

tak - muszę podjeść do ustnego w ciągu 12 mcy od daty ostatniego podejścia żeby pisemny nie stracił ważności, planuję podejść w sierpniu bo na czerwiec się mogę nie wyrobić z papierami.
dziwak dziwakiem ale taki egzamin kosztuje - ergo, dlatego chyba im zalezy żeby nie od razu wszyscy zdali - tak jak na studiach - gdzie warunki i powtarzanie roku też kosztują :/

Edytowane przez 2016070953
Czas edycji: 2013-03-22 o 12:14
Stary 2013-03-22, 12:20   #1878
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
tak - muszę podjeść do ustnego w ciągu 12 mcy od daty ostatniego podejścia żeby pisemny nie stracił ważności, planuję podejść w sierpniu bo na czerwiec się mogę nie wyrobić z papierami.
dziwak dziwakiem ale taki egzamin kosztuje - ergo, dlatego chyba im zalezy żeby nie od razu wszyscy zdali - tak jak na studiach - gdzie warunki i powtarzanie roku też kosztują :/
To trochę jak z aktuariatem, tylko tam w ciągu dwóch lat trzeba zdać te 4 egzaminy i w ciagu iluś zaliczyć praktykę aktuarialną... No i też każda część to kolejna opłata.
Stary 2013-03-22, 12:37   #1879
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
Dla mnie to wyglądało tak, jakby ktoś poprzekładał albo komuś się coś pomyliło, bo opakowanie/nazwa/numer były identyczne, a kolory zupełnie inne...także trzeba uważać i nie patrzeć tylko na numerek, ale na kolor też
No to możliwe, że po prostu ktoś coś pomieszał przy wieszaniu. Pomyłki zdarzają się wszędzie, nawet w Inglocie

Cytat:
I zazdroszczę
Ale zupełnie nie ma czego. Po prostu mam świetnego instruktora

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
1. To odwołaj, albo umów się tam - knajpa, jak knajpa
Nooo chodźźź, avon Ci dam

2. Ooo, rozumiem, że metalowe i nadają się bez podklejania? A to dobre cienie są?
1. To nie takie proste, bo umówiłam się z gg22 na farbowanie i chyba by mnie zabiła gdybym nie przyszła

2. Tak, metalowe, wielkości inglotowych. Jakościowo dobre, ale nie wszystkie kolory. Świetne są perły, satyny, ale maty straszliwie się kruszą... Mimo, że mają śliczne kolorki i niezłą pigmentację.

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
A ja w ogóle dostałam dzisiaj masę prezentów, bo odebrałam zamówiony przedwczoraj blenderek, zgarnęłam od Kasiencji zamówienie bb (dzięki Hiper ) i jeszcze przyszła mi z USA przesyłka ze stempelkami, która mogła iść miesiąc, a dostałam ją po tygodniu
Nie ma sprawy

Cytat:
No to gratki! Ale co się martwisz? Większość masz już za sobą!

Cytat:
Hiper- włosy są super! jeszcze raz dziękuję
Nie wierze w to co czytam! Dżi-dżi zadowolona z farbowania
Cieszę się, że wyszło i polecam się na przyszłość
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 12:41   #1880
2016070953
Konto usunięte

wczoraj też pisali egzamin ludzie po aplikacji adwokackiej i spotkałam dziewczyne która rok temu nie zdała i pisała powtórny egzamin, jak nie zda teraz to musi aplikację powtarzać :/

dzięki Hiper
Stary 2013-03-22, 12:42   #1881
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
A nie mówiłam Ci kiedyś o dobrej fryzjerce na Kurdwanowie? U mnie na osiedlu też jest fajna jakby co
no kiedyś wysłałaś mnie do jednej, ale nie podobało mi się jak mnie obcięła

Cytat:
no pewnie, ciesz się! gratulacje i życzę powodzenia w kolejnym podejściu

Cytat:
Hiper poza tym obok nas są co najmniej 2 fryzjerów, ale nie wiem co oni za jedni i czego Ty oczekujesz. Byłam za pocztą u babki pociąć końcówki i widziałam jak strzyże i farbuje więc wydawała się być ogarnięta
no wiesz o co chodzi - jak mówię np. "3-4cm", to ścina tyle, a nie 10, jak mówię "lekko pocieniować z przodu, z tyłu nie", to nie chcę mieć na czubku głowy 5cm kosmyków, i tak dalej...
gdzie za pocztą?

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 12:47   #1882
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:

Cholerka-
essence crystalliced, rozświetlacz w płynie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...w-plynie.html- zużycie minimalne - oddam za kg bananów- Cholerka

te rzeczy oddam za jakieś czekolady czy coś w tym stylu

- essence stay all day- 2 cienie ledwo maźnięte palcem nr 01 i 02
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...QEwAQ&d ur=1398
Cholerka

skleroza

Uuuuuups

Cytat:

To wszystko zależy od tego jak pływasz .

No nie wiem, tak, że się nie topię
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 12:49   #1883
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Nigdzie nie twierdzę, że to to samo.
Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Mam podobne odczucia. Rozumiem Malla Twoje argumenty, ale nie zmienia to faktu, że i tak jesteś bardziej wytrzymała niż osoby, które nie ćwiczą lub zaczynają.
Mnie po miesiącach braku ruchu wykończyło 50 min. jogi dla początkujących, gdzie prawie cały czas się stało, albo siedziało. Wysiłkiem było samo utrzymywanie prostej sylwetki i napięcia mięśni.
Nie mogę się zgodzić. Po tygodniowej przerwie od jogi na zajęciach jestem sztywna jak pieniek, a Ty mi tu o miesiącach :P

Sznurówki najlepiej wiązać na podwójną kokardkę, wtedy się nie rozwiązują. Gorzej, że zdarza im się to, gdy akurat chcemy je rozwiązać
Cytat:
Gratuluję! Zdałaś najtrudniejsze i udowodniłaś sobie, że umiesz
A ustne to niestety często widzimisię egzaminatora...
Ile trwa załatwianie papierów, że do czerwca nie zdążysz?
Cytat:
Widziałaś, jakie projekty nie przeszły do drugiego etapu?
1. https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
2. https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
Według mnie o wiele ładniejsze od tych, które przeszły
Bardzo mi się podobał paw, tematycznie pasował do obiektu jak galeria handlowa, ale w otoczenie średnio się wpasowywał. Wolałabym jednak coś z folkowymi elementami.
Projekty na AGH też fajne, w ogóle fajna sprawa z muralami

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2013-03-22 o 13:07
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 12:56   #1884
2016070953
Konto usunięte

Malla jakbym chciała zdawać w czerwcu, papiery musiałabym wysłać najpóźniej 5 kwietnia.
a do papierów muszę dołączyć decyzję odmowną jaką mi oni przyślą, a przyślą ją pewnie 5 kwietnia
Stary 2013-03-22, 12:56   #1885
Konto usunięte

Osobiście uważam, że na fryzjerze nie ma co oszczędzać, nawet jeśli wydaje nam się, że chcemy "jedynie" włosy wycieniować. Dobre cięcie to inwestycja, nie tylko w nasze dobre samopoczucie, ale rownież i w czas spędzany rano przed lustrem. Dobry fryzjer wie, że jest dobry i się ceni, więc kwota do 50 zł raczej to wyklucza (chyba, że po znajomości). Uważam, że w praktyce dobry fryzjer = dobre cięcie zaczyna się od 70 zł wzwyż. Wolę zapłacić 100 zł raz na 3 m-ce, niż 50 zł co miesiąc, bo włosy nie będą mi się układać.
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 13:09   #1886
cholernarejestracja
Copyraptor

A ja mam proste włosy, zarówno pod względem kształtu jak i trudności cięcia, i nie chcę wydawać nawet tych 50zł na podcięcie końcówek, bo to naprawdę ciężko spieprzyć. Jak mam przypływ gotówki to wydam, ale obecnie wolę przyoszczędzić.
Stary 2013-03-22, 13:13   #1887
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Bardzo mi się podobał paw, tematycznie pasował do obiektu jak galeria handlowa, ale w otoczenie średnio się wpasowywał. Wolałabym jednak coś z folkowymi elementami.
Projekty na AGH też fajne, w ogóle fajna sprawa z muralami
Ale to są dwa projekty, które nie przeszły do głównego etapu, a są dużo ładniejsze od tych, które przeszły! Tu projekty, które są w 2 etapie: https://www.facebook.com/media/set/?...4985661&type=3

Stary 2013-03-22, 13:19   #1888
Konto usunięte

Cytat:
A ja mam proste włosy, zarówno pod względem kształtu jak i trudności cięcia, i nie chcę wydawać nawet tych 50zł na podcięcie końcówek, bo to naprawdę ciężko spieprzyć. Jak mam przypływ gotówki to wydam, ale obecnie wolę przyoszczędzić.
No widzisz, a nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że dobre cięcie potrafi domknąć łuskę włosa i dzięki temu włosy się mniej rozdwajają. I w drugą stronę - niedoświadczona fyzjerka może spowodować, że włosy będą się mocniej rozdwajać. Nie mówiąc już o tym jak wasze wlosy będą się układać.
Stary 2013-03-22, 13:23   #1889
cholernarejestracja
Copyraptor

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;39921195]No widzisz, a nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że dobre cięcie potrafi domknąć łuskę włosa i dzięki temu włosy się mniej rozdwajają. I w drugą stronę - niedoświadczona fyzjerka może spowodować, że włosy będą się mocniej rozdwajać. Nie mówiąc już o tym jak wasze wlosy będą się układać.[/QUOTE]

Wiesz co, korzystałam już z usług różnych fryzjerek - takich za 15 zł, i takich za 170. I żadne cięcie, za żadną cenę, nie sprawiło magicznie, że końcówki przestały mi się rozdwajać na dłużej niż 2 miesiące. Ja mam włosy do łopatek, noszę je zawsze rozpuszczone, ocierają się o ubranie, gniotą się jak siedzę, śpię i tak dalej. Nie sądzę, żeby cięcie mogło je przed tym jakoś magicznie uchronić, będą się rozdwajać i tyle, takie mam włosy po prostu i też mało o nie dbam, w porównaniu z maniaczkami włosowymi. Chodzę do fryzjera co 2-3 miesiące na podcięcie końcówek, często do jakiegoś salonu u Pani Krysi bo akurat go mijam na jakimś osiedlu, więc, no, nie wydam na to stówki. Nie stać mnie na to i uważam, że nie warto
Stary 2013-03-22, 13:36   #1890
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Ile razy w tygodniu jeździsz autem? Bo ja codziennie i codziennie muszę odśnieżać, czasami nawet dwa razy dziennie (jak wracam z uczelni, a potem jak wracam np. od TŻta). Możliwe, że to jednak ja się więcej naodśnieżam
No dobra, teraz nienawidzę Cie troszkę mniej
Ja ruszam auto jakieś 3 może 4 razy w tygodniu. Czasem mi aż szkoda, że stoi taki biedny pod tym blokiem W mieście nie jest mi tak bardzo potrzebny-tyle co podjechać czasem gdzieś dalej lub skoczyć na zakupy. W domu go dużo bardziej wykorzystywałam i teraz na samą myśl, że będę tydzień tam bez auta robi mi się słabo

Cytat:
A bardzo chętnie
Nie wiem jeszcze gdzie iść pobrać jedne dokumenty ale to już na fb Ci napiszę jakoś w weekend z prośbą o pomoc i instrukcje

Cytat:
wierzę
nie rozumiem czemu dziadki czy nie-dziadki mają się czepiać o odpalanie samochodu pod blokiem. to co masz go przepchnąć 200m dalej?
Ponoć nie można odpalać auta aby sobie ot tak pochodził-podobny przepis jest z zakazem mycia auta gdzie sobie tam chcesz
Dziwi mnie to tym bardziej, że nie odpalam i nie gazuje samochodu np o 6 rano gdy większość bloku śpi...

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości