AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-22, 15:54   #4351
lovelyashley
Rozeznanie

Dot.: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX

Cytat:
Napisane przez thePhantom Pokaż wiadomość
jestem dokladnie w takim samym układzie, no może Tż ma 171cm, a ja 170cm
to już trochę inaczej, bo jesteście na równi

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Napisane przez smerrfetka Pokaż wiadomość
Ja tam akurat mam szczęście mam 170, a mój chłopak 181 czy 183
spotykałam się z kolesiem, 192cm więc na palcach musiałam zdeka stawać, super sprawa a jaki przystojny taaakie wielkie motyle miałam w brzuchu gdy z nim byłam, no ale co oczywiście.. miazga zamiast mózgu i tylko ptaszkiem myśli
jaka byłam zła, że taki przystojny facet musi się zachowywać jak dziecko

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
Napisane przez lucyohlucy Pokaż wiadomość
Haha, u nas jest róznica 32 cm i w sumie mam super warunki żeby nosić wysoookie obcasy... ale ja nie lubię

Wzrost to sprawa bardzo indywidualna.. jak charakterami się dobrze dobierzecie to wzrost nie powinien przeszkodzić

ale zazdroszczę ja o wysokich obcasach mogę zapomnieć

hmm, dla mnie ten temat jest bardzo wrażliwy i drażliwy, głównie modelki powinny być wysokie, ale w większości przypadków jest to duże utrudnienie ( mówię jako wysoka laska, ale bez figury modelki lol)

pod względem charakteru to jak bratnia dusza z nim jestem wygląd, hmmm niekoniecznie mój typ faceta, wręcz kompletnie inny ale nie jest najgorszy, no i tylko ten wzrost mnie martwi..

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Wiecie co? Pierwszy pozytyw z UK!!
ale wątpie, żeby coś z tego wyszło, bo.. rodzinka ma własne konie pytają o to, czy lubię konie i jak się z nimi czuję i czy mam jakieś doświadczenie - wszystko byłoby ok gdyby nie fakt, że konie to moje ZNIENAWIDZONE zwierzęta i panicznie się boję nawet koło nich przechodzić
jak dla mnie byłoby super, bo lubię jeździć konno, miałabym darmowe jazdy
no ale skoro Ty do miłośników nie należysz, no to chyba będziesz musiała zrezygnować..
lovelyashley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 15:56   #4352
thePhantom
Zakorzenienie

odpisałam im, ze konie są mi obojętne, ale przede wszystkim nie mam z nimi doświadczenia, ale zrozumiem, jeśli to będzie dla nich problem. mimo wszystko, dało mi to trochę nadzieji, że skoro oni odpowiedzieli po dopiero 4 dniach, to może coś w końcu ruszy
dół - luty 2015

Była Au pair - Niemcy 2013
thePhantom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 16:18   #4353
martag144
Rozeznanie

Cytat:
ale wątpie, żeby coś z tego wyszło, bo.. rodzinka ma własne konie pytają o to, czy lubię konie i jak się z nimi czuję i czy mam jakieś doświadczenie - wszystko byłoby ok gdyby nie fakt, że konie to moje ZNIENAWIDZONE zwierzęta i panicznie się boję nawet koło nich przechodzić
ja tak samo uwielbiam konie, a u mnie rodzinka odezwała się, jak już wcześniej pisałam, Skype itp, ale jak zadalam więcej pytań typu gdzie dokładnie mieszkają, cisza... a odczytali.

Australia!

03.04.2015 aparatka góra
martag144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 16:24   #4354
thePhantom
Zakorzenienie

swoją drogą Martag144, masz super avatar
dół - luty 2015

Była Au pair - Niemcy 2013
thePhantom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 16:58   #4355
gorzala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucyohlucy Pokaż wiadomość
Haha, u nas jest róznica 32 cm i w sumie mam super warunki żeby nosić wysoookie obcasy... ale ja nie lubię

Wzrost to sprawa bardzo indywidualna.. jak charakterami się dobrze dobierzecie to wzrost nie powinien przeszkodzić
strasznie mi się podobają parki gdzie dziewczyna jest niska a facet wysoki od razu sie dziewczyna drobniejsza wydaje i jakoś to tak słodko wygląda mój G jest może 3-4 cm wyższy haha bije na głowe wszystkie stereotypy o murzynkach :P
gorzala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 17:10   #4356
redgramophone
Raczkowanie

Zaczynam czuć się napastowana przez Hiszpanów nie dość że dostałam 3 pozytywy, to teraz sama zaaplikowała do mnie hiszpańska rodzinka szkoda że w profilu mają wszystko po hiszpańsku, wiadomość do mnie też po hiszpańsku, a ja hiszpańskiego ni w ząb
redgramophone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 17:38   #4357
martag144
Rozeznanie

Cytat:
swoją drogą Martag144, masz super avatar
dzięki, dzięki

Australia!

03.04.2015 aparatka góra

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-22, 18:26   #4358
KatusKatus
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez redgramophone Pokaż wiadomość
Zaczynam czuć się napastowana przez Hiszpanów nie dość że dostałam 3 pozytywy, to teraz sama zaaplikowała do mnie hiszpańska rodzinka szkoda że w profilu mają wszystko po hiszpańsku, wiadomość do mnie też po hiszpańsku, a ja hiszpańskiego ni w ząb
marudzisz? to oddaj bo ja szukam summer au pair w Hiszpanii a jakoś nic z tego nie wynika. albo negatywy albo pozytyw, kilka wiadomości i cisza.
Stary 2013-03-22, 19:18   #4359
smerrfetka
Rozeznanie

Cytat:
gratuluje! Ja tymi konmi bylabym zachwycona (oczywiscie jesli nie musialabym u nich sprzatac :P). Fajnie tak pojezdzic

Wymiana kosmetyczna
smerrfetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 19:22   #4360
gorzala
Zakorzenienie

brrr ja sie boje koni.. xD tzn nie jest to jakiś uargumentowany strach po prostu nie przepadam.. za duże to dla mnie na zwierzę hodowlane
Stary 2013-03-22, 19:25   #4361
smerrfetka
Rozeznanie

Cytat:
spotykałam się z kolesiem, 192cm więc na palcach musiałam zdeka stawać, super sprawa a jaki przystojny taaakie wielkie motyle miałam w brzuchu gdy z nim byłam, no ale co oczywiście.. miazga zamiast mózgu i tylko ptaszkiem myśli
jaka byłam zła, że taki przystojny facet musi się zachowywać jak dziecko [COLOR="Silver"]
Moj cale szczescie taki nie jest !

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez gorzala Pokaż wiadomość
brrr ja sie boje koni.. xD tzn nie jest to jakiś uargumentowany strach po prostu nie przepadam.. za duże to dla mnie na zwierzę hodowlane
Moja kolezanke kon kiedys dosc mocno uszkodzil (pobyt w szpitaluu, operacja nogi, druty w niej, pozniej jeszcze dlugo chodzila o kuli itd.)

Wymiana kosmetyczna
smerrfetka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-22, 19:41   #4362
gorzala
Zakorzenienie

A moja kumpela z Estonii jeździła i jeździ teraz znowu po przerwie :P i już schudła 6kg!!! >.< Znalazła sobie chłopa irola który ma stadninę i pełnia szczęścia haha
Stary 2013-03-22, 20:09   #4363
6MoNi9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez roux666 Pokaż wiadomość
niemniej jednak, niestety...nikogo ( ma na mysli rodziny) nie interesuje, czy masz za co dojechac, czy pozniej doeciec- szukajac rodziny musisz sie liczyc z tym, ze to Ty musisz pokryc koszty podrozy, oni takze niejako ryzykuja- a co jesli zrezygnujesz po 3 tygodniach? traca kase za bilet, Twoje kieszonkowe...
przygotowywujac sie do wyjazdu takiego musisz wsiac to pod uwage.
Masz sporo czasu, jesli jestes splukana i nie pracujes to...zacznij pracowac? bo to malo ogloszen o nianiowanie?
Ja tez tak robilam, bilet do szwajcarii wcale tani nie byl, a nie chcialam zdzierac z mamy. Przygotowywalam sie do obrony, robilam wolontariat i jeszcze babysittingi, zeby miec kase na bilet i pozniej na jakis start tutaj. da sie. Wiedzialam, ze przed takim wyjazdem potrzeba sporo kasy i ze samo stypendium nie wystarczy...Trzeba wszystko odpowiednio zaplanowac!
Już mi się nie chce powtarzać o to czy ich to interesuje czy nie, w każdym razie jak będę chciała au pair to mnie to będzie interesować bo jako strona zarabiająca wolę stracić trochę monety i będę rozumiała że mi łatwiej będzie przetrawić taką stratę niż jakiejś młodej dziewczynie (a w końcu chyba o moje dzieci by chodziło, nie?!)
Co do pracy... Nie wiem co sobie myślisz i może nie będę swojej sytuacji opisywać bo i po co, ale generalnie to każdy z moich znajomych szuka pracy a mało kto ją ma, ja szukam od lutego zeszłego roku bo gdybym coś znalazła to by mi nie chodziło po głowie wyjeżdżanie stąd; szukam pracy nadal ale jest taki konkurs że nawet jak już idę na te rozmowy to najwyraźniej zawsze jest ktoś ciekawszy ode mnie.

Cytat:
MoNi raz się nie udało, okej.. ale nie ma powodu pesymistycznie twierdzić, ze tak samo będzie i teraz A my jesteśmy z góry ostrożne, przyjrzyj się realiom życia, dla nich też to jest niełatwa decyzja wybrać odpowiednią osobę, a jak sami nie wychodzą z taką inicjatywą to najczęściej nie chcą zapraszać. Jakby myśleli o tym, czy by kogoś nie zaprosić żeby się bliżej poznać, to na pewno by o tym wspomnieli.. Niemniej jednak wpaść na własny rachunek wcześniej jest dobrą opcją. Ale z jakiej racji mają za Ciebie zapłacić jeśli przyjedziesz i się okaże, że to nie Ty będziesz ich au pair bo nie zrobiłaś dobrego wrażenia. Mogą się wtedy upominać o kasę - bo nie znasz ludzi, nie wiesz z jakim podejściem są do życia.
Bądź po prostu rozsądniejsza troszkę, skoro już w zeszłym roku spotkało Cię coś przykrego to działaj tak, żeby tego uniknąć.. Jasne, czasem trzeba zaryzykować, ale opieraj się tylko na progach, na które możesz sobie pozwolić

pardon, ale mi się nie udało 3x pod rząd raz to tak ogólnie, że w zeszłe wakacje.
6MoNi9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 20:35   #4364
lovelyashley
Rozeznanie

Cytat:
strasznie mi się podobają parki gdzie dziewczyna jest niska a facet wysoki od razu sie dziewczyna drobniejsza wydaje i jakoś to tak słodko wygląda mój G jest może 3-4 cm wyższy haha bije na głowe wszystkie stereotypy o murzynkach :P
nie pomagasz !!!!!
Stary 2013-03-22, 21:15   #4365
sylwiakaa
Zadomowienie

Odp: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX

ashley gdzie szukasz pokoju?

Wysyłane z mojego GT-I5500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-03-22, 21:17   #4366
gorzala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lovelyashley Pokaż wiadomość
nie pomagasz !!!!!
nie płakej mi tu! Jak się zabujasz to naprawdę najważniejsze będzie to czy jest Twojego wzrostu czy niższy?
Stary 2013-03-22, 22:06   #4367
lovelyashley
Rozeznanie

Dot.: Odp: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX

Cytat:
Napisane przez sylwiakaa Pokaż wiadomość
ashley gdzie szukasz pokoju?

Wysyłane z mojego GT-I5500 za pomocą Tapatalk 2
sutton, surrey
Stary 2013-03-22, 22:12   #4368
sylwiakaa
Zadomowienie

Odp: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX

ja zawsze szukam na londynku ale dlatego ze mam ograniczone wymagania. jak cos zobacze to Ci podesle. a jaki szukasz? jedynke? z polakami czy obojetnie?

Wysyłane z mojego OVO Lite za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-03-22, 22:14   #4369
lovelyashley
Rozeznanie

Cytat:
nie płakej mi tu! Jak się zabujasz to naprawdę najważniejsze będzie to czy jest Twojego wzrostu czy niższy?
na ten moment jakoś sobie tego nie wyobrażam no ale zobaczymy, może róznica nie będzie tak duza

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-23, 08:47   #4370
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez 6MoNi9 Pokaż wiadomość
Już mi się nie chce powtarzać o to czy ich to interesuje czy nie, w każdym razie jak będę chciała au pair to mnie to będzie interesować bo jako strona zarabiająca wolę stracić trochę monety i będę rozumiała że mi łatwiej będzie przetrawić taką stratę niż jakiejś młodej dziewczynie (a w końcu chyba o moje dzieci by chodziło, nie?!)
Co do pracy... Nie wiem co sobie myślisz i może nie będę swojej sytuacji opisywać bo i po co, ale generalnie to każdy z moich znajomych szuka pracy a mało kto ją ma, ja szukam od lutego zeszłego roku bo gdybym coś znalazła to by mi nie chodziło po głowie wyjeżdżanie stąd; szukam pracy nadal ale jest taki konkurs że nawet jak już idę na te rozmowy to najwyraźniej zawsze jest ktoś ciekawszy ode mnie.

pardon, ale mi się nie udało 3x pod rząd raz to tak ogólnie, że w zeszłe wakacje.
nawet moja siostra, ktora rzucala juz 3 razy studia i uwierz...ma dwie lewe rece do wszystkiego i zadnego doswiadczenia potrafila znalezc prace ( w Rzeszowie!) oczywiscie nic nie znajdywala, jak szukala pracy jako sekretarka czy inne powazniejsze pozycje.
Nie mowie o czyms powaznym, patrzylas niania.pl ? napisalas, ze bylas au pair kilka razy? ze masz doswiadczenie? nikt sie nie odzywa, serio?
p.s moze warto przeanalizowac Twoje nieudane 3 razy jako au pair? dlaczego? co sie stalo? czy faktycznie mialas takiego pecha, czy moze mozna by cos zrobic, aby nast razem bylo lepiej?

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood

Edytowane przez roux666
Czas edycji: 2013-03-23 o 08:49
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 10:34   #4371
gorzala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lovelyashley Pokaż wiadomość
na ten moment jakoś sobie tego nie wyobrażam no ale zobaczymy, może róznica nie będzie tak duza
nie peniaj
Stary 2013-03-23, 11:05   #4372
martag144
Rozeznanie

Cytat:
nawet moja siostra, ktora rzucala juz 3 razy studia i uwierz...ma dwie lewe rece do wszystkiego i zadnego doswiadczenia potrafila znalezc prace ( w Rzeszowie!) oczywiscie nic nie znajdywala, jak szukala pracy jako sekretarka czy inne powazniejsze pozycje.
Nie mowie o czyms powaznym, patrzylas niania.pl ? napisalas, ze bylas au pair kilka razy? ze masz doswiadczenie? nikt sie nie odzywa, serio?
p.s moze warto przeanalizowac Twoje nieudane 3 razy jako au pair? dlaczego? co sie stalo? czy faktycznie mialas takiego pecha, czy moze mozna by cos zrobic, aby nast razem bylo lepiej?
jesli chodzi o tę stronę niania.pl to tam mozna przeglądać ogłoszenia "niań" czy też rodzin poszukującyh te nianie? Bo widzę tylko pierwszą opcję :/

Australia!

03.04.2015 aparatka góra
Stary 2013-03-23, 11:08   #4373
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez martag144 Pokaż wiadomość
jesli chodzi o tę stronę niania.pl to tam mozna przeglądać ogłoszenia "niań" czy też rodzin poszukującyh te nianie? Bo widzę tylko pierwszą opcję :/
kurka, jak ja tam szukalam to byly dostepne obie opcje, nawet zagraniczne rodziny....zaraz obadam to
edit:
nie moge tego otworzyc z Safari.:/
ale musi byc taka opcja, moze jak masz konto to dopiero wtedy mozesz ogladac ogloszenia rodzin? nie mam pojecia jak to dziala, ale dzieki tej stronie ja znalazlam dwie fajne rodziny w PL, jedna dosc slawnego siatkarza a druga angielska ale mieszkajaca w Rzeszowie. a pozniej....ktos mnie komus polecil i ludzie sami dzwonili.
trzeba tylko jakos zaczac )

Edytowane przez roux666
Czas edycji: 2013-03-23 o 11:10
Stary 2013-03-23, 11:14   #4374
blanca7
Raczkowanie

Wczoraj przyjechał ten facet od mojej hostki, ojciec dzieci.
A tu rano o 6 słyszę, jak się przemawiają i kłócą On się o coś obraził, ona prosiła go, żeby się tak nie zachowywał, masakra
Potem po śniadaniu znowu był obrażony, bo ona postanowiła upiec ciasto z półproduktów, bo chciała mu pomóc. I znowu go przepraszała i znowu prosiła o to samo- a ja w tym czasie siedziałam z małą w pokoju i udawałam, że mi to nie przeszkadza. Nie były to wrzaski, ale atmosfera zrobiła się taka gęsta.

Na szczęście wyszli teraz z domu, bo wczoraj przyjechali jej rodzice. Mogłam iść z nimi, ale zrezygnowałam. Jeszcze muszę dziś wieczorem zostać z dziećmi i położyć je spać, bo oni gdzieś wychodzą.

Tak się ostatnio zastanawiałam czy nie powiedzieć jej, żeby szukała kogoś już od września. Bo właściwie miałam tu być 6 miesięcy czyli od 17 marca do 17 września. Ale jeśli ich nie ma w tym sierpniu tak długo, to może lepiej by było zebrać się stąd w tym samym czasie, co oni. Bo to trochę bez sensu siedzieć u nich w domu, jak ich nie ma.
jakbym w DE jakąś pracę od sierpnia znalazła...to byłoby w sam raz
blanca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 11:32   #4375
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

dziewczyny, a czy pracujac z dziecmi ciagle tez lapiecie wszystko od nich? kazdy wirus ?
jak bylam au pair to chorowalam razem z moimi dziecmi- zawsze!

teraz mam jeszcze gorzej, bo zajmuje sie dziecmi roznych rodzin ( dla przykladu w tym mcu to 4 rodziny).
i....odkad zaczelam to robic, to choruje srednio raz na 1-2 mce! i albo lapie przeziebienia, zapalenia gardla, anginy...albo gastro.
Najgorsze jest to,,ze te dzieci chodza do roznych szkol, zlobkow, choruja w roznym czasie...a ja od kazdego zawsze cos przyciagne i w konsekwencji zdycham co kilka tygodni.:/

Tz sie zlosci i mowi, ze nie jem zdrowo, ze dlatego mam taka odpornosc slaba. Ale to nieprawda, jem duzo warzyw, owocow...i nie szaleje z tluszczami itd. ( pozostalosci po dukanie,no i fakt, ze gotuje dla dzieci i z nimi jem, wiec byle czego im nie dam).
i juz sama nie wiem co mam z tym zrobic, bo nie moge sobie pozwolic na tak czeste chorowanie no i....pff meczace to jest.
yhh no i tak oto pozdrawiam z lozka. chora ofc.!

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez blanca7 Pokaż wiadomość
Wczoraj przyjechał ten facet od mojej hostki, ojciec dzieci.
A tu rano o 6 słyszę, jak się przemawiają i kłócą On się o coś obraził, ona prosiła go, żeby się tak nie zachowywał, masakra
Potem po śniadaniu znowu był obrażony, bo ona postanowiła upiec ciasto z półproduktów, bo chciała mu pomóc. I znowu go przepraszała i znowu prosiła o to samo- a ja w tym czasie siedziałam z małą w pokoju i udawałam, że mi to nie przeszkadza. Nie były to wrzaski, ale atmosfera zrobiła się taka gęsta.

Na szczęście wyszli teraz z domu, bo wczoraj przyjechali jej rodzice. Mogłam iść z nimi, ale zrezygnowałam. Jeszcze muszę dziś wieczorem zostać z dziećmi i położyć je spać, bo oni gdzieś wychodzą.

Tak się ostatnio zastanawiałam czy nie powiedzieć jej, żeby szukała kogoś już od września. Bo właściwie miałam tu być 6 miesięcy czyli od 17 marca do 17 września. Ale jeśli ich nie ma w tym sierpniu tak długo, to może lepiej by było zebrać się stąd w tym samym czasie, co oni. Bo to trochę bez sensu siedzieć u nich w domu, jak ich nie ma.
jakbym w DE jakąś pracę od sierpnia znalazła...to byłoby w sam raz
a szukasz juz?

Stary 2013-03-23, 11:34   #4376
blanca7
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny, a czy pracujac z dziecmi ciagle tez lapiecie wszystko od nich? kazdy wirus ?
jak bylam au pair to chorowalam razem z moimi dziecmi- zawsze!
Zanim tu nie przyjechałam byłam zdrowa, ale dzieci mają katar i kaszel, więc ja złapałam od nich katar
A ty jak pracujesz z różnymi rodzinami, masz jeszcze większą szansę na złapanie jakiegoś wirusa. Może mimo wszystko warto zrobić badania np krwi? I spróbować jakoś jeszcze tę odporność zwiększyć.
Stary 2013-03-23, 11:40   #4377
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez blanca7 Pokaż wiadomość
Zanim tu nie przyjechałam byłam zdrowa, ale dzieci mają katar i kaszel, więc ja złapałam od nich katar
A ty jak pracujesz z różnymi rodzinami, masz jeszcze większą szansę na złapanie jakiegoś wirusa. Może mimo wszystko warto zrobić badania np krwi? I spróbować jakoś jeszcze tę odporność zwiększyć.
pewnie przy okazji wyjazdu do PL jakiegos zrobie....

tylko jak mam te odpornosc zwiekszyc?

blanca, a jakiej pracy chcesz szukac? wiesz, juz moze?

Stary 2013-03-23, 11:45   #4378
gorzala
Zakorzenienie

odporność to chyba zdrowa dieta przede wszystkim, jakieś witaminy w formie supli też no i sport jakiś lub sauna... to chyba najlepsze na odporność :P Szczepienia to najgorsze z możliwych wyjść, bo wirus mutuje

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Ja odkąd jestem na diecie tzn. jem zdrowo i ograniczam 'syfiaste' jedzenie to nie chorowałam na nic poważnego Zdarza mi się katar, jak zapomnę włączyć na noc kaloryfera, ale ogólnie nic mnie nie chwyta.. oprócz zapalenia pęcherza po przyjeździe z Irlandii, ale kto by się spodziewał, że chodzenie w balerinkach w lutym tak zaowocuje..
Stary 2013-03-23, 13:02   #4379
blanca7
Raczkowanie

Cytat:
pewnie przy okazji wyjazdu do PL jakiegos zrobie....

tylko jak mam te odpornosc zwiekszyc?

blanca, a jakiej pracy chcesz szukac? wiesz, juz moze?
właściwie nie mam dużego wyboru i pewnie wyląduję w hotelu i będę sprzątać, tak jak w tamte lato, od czegoś jednak muszę zacząć- to byłaby okazja może żeby wyemigrować z Berlina i jednak wrócić na Bawarię. Nie żeby mi tu było źle, ale nie jestem fanką mieszkania w miastach. Szkoda tylko, że Bawaria jest chyba najdroższym landem w DE.
Po prostu nie mam pieniędzy na wynajęcie mieszkania i zapłacenie z góry np. 2-miesięcznego czynszu. Nie chcę też wykorzystywać mojej rodziny z Niemiec czy poprzedniej host rodziny, żeby mnie do siebie przyjęli na tak długo.
Stary 2013-03-23, 13:39   #4380
gabasta
Raczkowanie

hej dziewczyny mam jutro pierwszą ever rozmowę na skype, rodzina z Irlandii i już złapałam cykora. o co mogą pytać jeśli właściwie wszystko było obgadane w mejlach??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości