Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-22, 20:23   #1111
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Jaki obstawiacie wynik meczu?
ja nawet nie wiem kto gra
na szczęście mój tż nie meczowy

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 20:24   #1112
mela1234
Zakorzenienie

Katarynaaa ja jestem nerwus straszny, ale jak mi mała zaczynała płakać i trwało i trwało a ja nie wiedziałam od czego to jakoś nerwy szły na bok, tylko spokój. Bo spokój na nią lepiej działał niż jak się na początku zaczynałam denerwować.

Dajcie jeszcze raz linka do tych warsztatów.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 20:25   #1113
Rockyyy
Zakorzenienie

Chyba te :
https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html
Stary 2013-03-22, 20:25   #1114
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
ja sie w koncu wzielam za walizke ponizej zdjęcia:P spisalam też sobie wszystko w excelu
Oj chyba jestem w proszku,
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 20:25   #1115
katarynnnaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Może musi dojrzeć ... poukładać to sobie w głowie? Co nie zmienia faktu, że zachowuje się jak dupek Ile macie lat?
Jeśli pytania się powtarzają to sorry, ale nadrabiam cały czas
Ale to już trwa?
Ja mam 24 lata , TZ 26.Taka totalna masakra trwa ciagle odkad dalam nam kolejna szanse po tym co mi zrobil.Gdy sie pozbieralam po rozstaniu naprawde ktore spadlo jak grom z jasnego nieba to On znow sie pojawil a ja zamiast sluchac bliskich mi osob sluchalam niewiem chyba swojego porąbanego serca...I co uwierzylam w lzy, piekne slowa , obietnice, kleczenie przde mna i co uwierzylam glupia idiotka...I z ciaza to tez byl grom z nieba ...Bo w zasadzie to byl cud ze w nia zaszlam...
katarynnnaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 20:26   #1116
surka
Zakorzenienie

KOńczę na dziisaj wizażowanie, miłej nocki
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 20:27   #1117
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Tż rozmawiał przed chwilą ze swoją mamą i powiedział ze powoli zaczynamy zakupy dla Laury-zaczęlismy od ciuszków i dostał z☠☠☠ke ze nie można nic wcześniej kupować itp. itd.
A daj spokój, olej to!
Nam też nie kazali kupować, bo to za wcześnie, a ja mam to nie powiem gdzie
I się jeszcze beszczelnie chwalimy, że kupiliśmy to i tamto
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 20:27   #1118
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarynnnaaaa Pokaż wiadomość
Hmmm troche tak i troche nie.Planowalismy dzieciatko, mielismy starac sie od wrzesnia ubieglego roku ale co moj Tz zrobil zakonczyl zwiazek w tym samym miesiacu dla innej kobiety.Wywalil mi sie swiat do gory nogami bo bylismy ze Sb 6 lat, mieszkalismy ze Sb, ja czekalam przy kazdej okazji na pierscionek itp.Potem zaczelismy sie spotykac jak ja ten rozwalony swiat poukladalam ale za chwile znow wywrocil mi sie do gory nogami bo dowiedzialam sie o malenstwie...I jak on to stwierdzil ze to DAR OD BOGA I ZNAK. Ale szczescie trwalo chwile doslownie pare dni.I teraz ciagle albo jestem u rodzicow bo wole sie wyniesc ze wspolnego domu niz sie stresowac , a jesli jestem to niestety nie rozmawiamy ze Sb w zasadzie jak to okreslil TZ nic Nas nie laczy.Ma chwile ze jest do rany przyloz ale to tylko chwile....I chyba podjelam decyzje ze jednak rozbity kubek da sie posklejac ale nie da sie z niego pic.Za chwile bedzie ze Mna moja kruszyna i dzieki niej jakos normalnie funkcjonuje.

Trzymaj się kochana, masz największy skarb, czyli dzieciątko pod sercem i ciesz się tym. Nawet jeżeli nie wyjdzie Ci z tż to pamiętaj, że lepiej być samotną matką niż żyć w związku z kimś kto Cię nie szanuje, nie kocha.

Widzicie teraz ludzie traktują innych ludzi jak rzeczy. Na zasadzie takiej jak wymienia się sprzęt RTV/AGD. Popsuł się tv albo znudził to wywalamy i kupujemy nowy.
Przecież zawsze tak jest, że nowy związek jest na początku ekscytujący, a potem przychodzi rutyna. Tak się dzieje zawsze i aby podtrzymywać początkową fascynację trzeba zmieniać partnerów jak rękawiczki. A tak na prawdę to związek na każdym etapie może być cudowny, tylko każdy z etapow jest inny. Teraz np. część z nas wejdzie w etap 2+1. Część z nas przeżyje kryzys (czego oczywiście nikomu nie życzę), bo tż wróci z pracy zechce odpocząć, mama z dzieckiem cały dzień też zechce odpocząć. A przy maluchu tak się nie da, bo będą kolki, ząbki i zwyczajne obowiązki. Tylko mądrzy rodzice poradzą sobie w takiej sytuacji i to co jest czasami ciężkie zamienią w cudowne wspólne przeżycia, które jeszcze bardziej zbliżą rodziców.

Ależ wpadłam w nastrój ...
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 20:28   #1119
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam 24 lata , TZ 26.Taka totalna masakra trwa ciagle odkad dalam nam kolejna szanse po tym co mi zrobil.Gdy sie pozbieralam po rozstaniu naprawde ktore spadlo jak grom z jasnego nieba to On znow sie pojawil a ja zamiast sluchac bliskich mi osob sluchalam niewiem chyba swojego porąbanego serca...I co uwierzylam w lzy, piekne slowa , obietnice, kleczenie przde mna i co uwierzylam glupia idiotka...I z ciaza to tez byl grom z nieba ...Bo w zasadzie to byl cud ze w nia zaszlam...
Czasem tak jest ze serce nie sługa....
Stary 2013-03-22, 20:29   #1120
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
No to jest tylko rok młodszy od mojego męża...
Ale od początku ciązy jest taki?
Stary 2013-03-22, 20:30   #1121
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
KOńczę na dziisaj wizażowanie, miłej nocki
dobranoc
Cytat:
A daj spokój, olej to!
Nam też nie kazali kupować, bo to za wcześnie, a ja mam to nie powiem gdzie
I się jeszcze beszczelnie chwalimy, że kupiliśmy to i tamto
Pewnie ze to olewam.
A poza tym nie stac nas zeby kupic wszystko na raz. A tak powolutku sie zgromadzi
Stary 2013-03-22, 20:32   #1122
katarynnnaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Trzymaj się kochana, masz największy skarb, czyli dzieciątko pod sercem i ciesz się tym. Nawet jeżeli nie wyjdzie Ci z tż to pamiętaj, że lepiej być samotną matką niż żyć w związku z kimś kto Cię nie szanuje, nie kocha.

Widzicie teraz ludzie traktują innych ludzi jak rzeczy. Na zasadzie takiej jak wymienia się sprzęt RTV/AGD. Popsuł się tv albo znudził to wywalamy i kupujemy nowy.
Przecież zawsze tak jest, że nowy związek jest na początku ekscytujący, a potem przychodzi rutyna. Tak się dzieje zawsze i aby podtrzymywać początkową fascynację trzeba zmieniać partnerów jak rękawiczki. A tak na prawdę to związek na każdym etapie może być cudowny, tylko każdy z etapow jest inny. Teraz np. część z nas wejdzie w etap 2+1. Część z nas przeżyje kryzys (czego oczywiście nikomu nie życzę), bo tż wróci z pracy zechce odpocząć, mama z dzieckiem cały dzień też zechce odpocząć. A przy maluchu tak się nie da, bo będą kolki, ząbki i zwyczajne obowiązki. Tylko mądrzy rodzice poradzą sobie w takiej sytuacji i to co jest czasami ciężkie zamienią w cudowne wspólne przeżycia, które jeszcze bardziej zbliżą rodziców.

W zasadzie przestala sie przejmowac, jestem calkiem obojetna..Nie zalezy mi juz na tym bo jak na to patrze nie wydaje mi sie ze scenriusze ktore zawsze ukladalam przed tym wszystkim w glowie przed snem sa raczej nie realne.Wole byc w domu rodzinnym, tu nic mi nie kaze, rodzice dbaja. A w domu same obowiazki, zero pomocy, sama w zasadzie caly czas z psem w duzym domu...Tu mi chociaz cieplutko
Stary 2013-03-22, 20:33   #1123
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

Ale dobrze prawisz
Polać jej! ... mleka

I nawet ludzie, którzy chcą dziecka jak się tak zapędzą myślami w przyszłość potrafią się wystraszyć - jak mój TŻ ostatnio I ja czasem się boję, że to taki obowiązek, że nigdzie nie wyjdziemy, bo nie mamy tu komu dziecka zostawić ...
A jak ktoś niekoniecznie jest gotowy na dziecko czarna rozpacz może ogarnąć
Stary 2013-03-22, 20:34   #1124
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Tż rozmawiał przed chwilą ze swoją mamą i powiedział ze powoli zaczynamy zakupy dla Laury-zaczęlismy od ciuszków i dostał z☠☠☠ke ze nie można nic wcześniej kupować itp. itd.
Moja mama ma identyczne podejście. Że 6miesiąc to a wcześnie na kupowanie,żeby nie zapeszac itp Ostatnio stwierdziła,żebym rzeczy do szpitala zaczęła w czerwcu kompletować,wózek najlepiej też w wakacje...brak słów poprostu,w czerwcu to ja już przecież mogę urodzić.

Znalazłam info odnośnie godzin odbywania się warsztatów:
arsztaty „Mamo, To Ja” to cykl bezpłatnych spotkań skierowanych do przyszłych i młodych rodziców, którzy szukają informacji na temat zdrowia, żywienia, pielęgnacji, bezpieczeństwa oraz rozwoju swojego dziecka.

Podczas naszych warsztatów spotkasz się ze specjalistami z różnych dziedzin, będziesz mieć okazję nie tylko posłuchać ich prelekcji, ale i zadać pytania. Tu również spotkasz innych rodziców, którzy na pewno podzielą się z Tobą swoim doświadczeniem.

Zdajemy sobie sprawę, że rodzice na różnych etapach życia dziecka potrzebują innych informacji, dlatego podzieliliśmy nasze Warsztaty na dwa bloki:

- Warsztaty dla rodziców spodziewających się potomstwa, “Moda na Brzuszek” (godz. 17.00-20.30),

oraz

- Warsztaty dla mam małych dzieci (0-1 lat), “Jestem Mamą” (godz. 11.00-14.30).

UWAGA, dla wszystkich uczestników Warsztatów mamy gwarantowane upominki, a maluchom zapewniamy przewijaki i mini kącik zabaw!
Wszystkie warsztaty odbywają się w prestiżowych, komfortowych salach w hotelach i centrach konferencyjnych.

warunkiem uczestnictwa w bezpłatnych warsztatach jest rejestracja
UWAGA LICZBA MIEJSC OGRANICZONA

Czy któraś z was idzie w Warszawie na warsztaty? Razem by napewno było raźniej
Stary 2013-03-22, 20:35   #1125
mela1234
Zakorzenienie

Ja się chyba muszę zabrać za kompletowanie garderoby maleństwa. Bo w sumie tylko to, kosmetyki i wózek mi został.
Stary 2013-03-22, 20:37   #1126
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie ze to olewam.
A poza tym nie stac nas zeby kupic wszystko na raz. A tak powolutku sie zgromadzi
I bardzo dobrze
Jeśli chodzi o mnie i MOJĄ rodzinę to mam gdzieś co inni by sobie życzyli. Nawet jeśli ci "inni" to moi rodzice czy teście.

Katarynaaa to fajnie, że masz wsparcie w rodzicach
I cieplutko

Kubuś właśnie chipsy dostał Ja nie jadam takich rzeczy, ale dziecku nie odmówię
Stary 2013-03-22, 20:37   #1127
katarynnnaaaa
Raczkowanie

Cytat:
No to jest tylko rok młodszy od mojego męża...
Ale od początku ciązy jest taki?

W zasadzie tak. Ja podejrzewalismy ciaze to gdy zrobilam test ( nie bylo go ze mna) to bardzo przezywal , gdy czekal na wiadomosc czy sa 2 kreseczki bo niewie czy ma sie cieszyc czy byc zly i rozczarowany gdyby byla 1 .No ale to jego szczescie trwalo chwile bo potem nadeszly ciezkie rozmowy, insynuacje jakies aluzjie.Na kazdej wizycie jest i na kazdej jest proszony do gabinetu to dopytuje wiecej ode mnie, widzialam zawsze usmiech ale to jest tylko chwila....Ost stwierdzil ze w zasadzie jest dla dobra dziecka by mialo obojga rodzicow wiec ja po czyms takim nie zamierzam sie zastanawiac.Owszem On duzo mowi , potem czasem przeprosi ale zawsze zgoni wine ze niby go sprowokowalam itp.Ale ja juz zoobojetnialam do konca....Teraz czuje sie ze wszystkim SAMA a co bedzie od sierpnia
Stary 2013-03-22, 20:37   #1128
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Jaki mecz?
Ja ogarniam mieszkanie, póki TŻ nie wróci :P Jutro przyjeżdża mama i myje okna, więc musi być trochę odgracone
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 20:37   #1129
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
szkoda ze moja bratowa tak nie pomyslala. Wszyscy lecimy do UK. Niby na jedno ok, ale bedzie nas tam troche w 3 pokojowym mieszkaniu
no ja wlasnie nie mam kasy aby mame sciagac, ojca z jego rodzina, i chrzestnych.
nie mam ani kasy zorbic tu impreze ani miejsca aby ich przenocowac.
kolo grudnia do polski polecimy i wtedy ochrzcimy. i po problemie:P

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 20:40   #1130
Rockyyy
Zakorzenienie

Teściowa powiedziała Tż-owi czy wie,ze wózek kupuje babcia ..czyli ona?
Ale na tej zasadzie ze bedzie sponsorem a my wybierzemy model
Jestesmy kasowo na +
Stary 2013-03-22, 20:40   #1131
stokrotka24
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39928286]O matko.... Smutne
Dobrze, że sam poród OK, ale takie wydarzenia...
Mnie, tak jak pisałam, 3 tygodnie przed ślubem zmarła ukochana babcia. Takie to życie jest okropne

[/QUOTE]
ja też miałam przed ślubem nie wesoło bo 12 dni wcześniej zamarł mój tato, takich rzeczy niestety nie da się przewidzieć
mojej przyjaciółce tez tato zmarł pól miesiąca przed porodem, smutne że nie poznał maluszka

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Siostra tż miała gorzej, bo jak poszła do Kancelari i mówi, że chciałaby pochować dzieciątko, które urodziła martwe w 6 m-cu ciąży, to siostra przełożona powiedziała : "to jest płód i tego się nie chowa" (ona własnie nie ma ślubu kościelnego) i "Bóg wiedział co robi"
normalnie taki coś nie mieści mi się w głowie, jak można coś takiego powiedzieć

Cytat:
Widzial, jest przy kazdej wizycie ale po nim to jak po kaczce splywa. A co tam serduszko ze bije, a co tam ze sa raczki i paluszki itp... Szkoda gadac az serce boli...
szkoda, ze tz tak do tego podchodzi, przykro mi, może jak się dzidzia urodzi to się wszystko zmieni

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
co do ubrań to zapraszam na moj pinger kathe90.pinger.pl przyszly kolejne paczuszki
fajne ubranka

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Zmierzyłam brzuch u mnie już 120 cm , w 4 tygodnie przybyło 12 cm jak tak dalej będzie rósł to do porodu ja się w żadnej framudze bokiem nie zmieszczę
to sporo, ja myślałam, ze mam największy obwód bo mam 104 cm już, niedługo Cię pewnie dogonię

chwilę mnie nie było a tu tyle stron, koleżanka wpadła na ploty więc miło spędziłam popołudnie

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 20:41   #1132
mela1234
Zakorzenienie

Oglądacie Got to dance? Ci chłopcy są niesamowici!
Stary 2013-03-22, 20:42   #1133
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Moja mama ma identyczne podejście. Że 6miesiąc to a wcześnie na kupowanie,żeby nie zapeszac itp Ostatnio stwierdziła,żebym rzeczy do szpitala zaczęła w czerwcu kompletować,wózek najlepiej też w wakacje...brak słów poprostu,w czerwcu to ja już przecież mogę urodzić.
Tak?
A moja mama stwierdziła, że łóżeczko pójdę sobie po porodzie kupić
I wogóle kupię wszystko w jeden dzień w jednym sklepie, bo ona tak kupiła Pomijając fakt, że urodziłam się za komuny i dostała wyprawkę na talon i tyle.
Śmiech na sali. Nie podejrzewałam jej o takie staroświeckie poglądy, bo to nowoczesna babka jest
A jak jej zadzwoniłam, że kupiliśmy wózek to zaczęła czytać w necie od którego tygodnia MOŻNA zacząć coś kupywać
Stary 2013-03-22, 20:43   #1134
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość

Znalazłam info odnośnie godzin odbywania się warsztatów:
arsztaty „Mamo, To Ja” to cykl bezpłatnych spotkań skierowanych do przyszłych i młodych rodziców, którzy szukają informacji na temat zdrowia, żywienia, pielęgnacji, bezpieczeństwa oraz rozwoju swojego dziecka.

Podczas naszych warsztatów spotkasz się ze specjalistami z różnych dziedzin, będziesz mieć okazję nie tylko posłuchać ich prelekcji, ale i zadać pytania. Tu również spotkasz innych rodziców, którzy na pewno podzielą się z Tobą swoim doświadczeniem.

Zdajemy sobie sprawę, że rodzice na różnych etapach życia dziecka potrzebują innych informacji, dlatego podzieliliśmy nasze Warsztaty na dwa bloki:

- Warsztaty dla rodziców spodziewających się potomstwa, “Moda na Brzuszek” (godz. 17.00-20.30),

oraz

- Warsztaty dla mam małych dzieci (0-1 lat), “Jestem Mamą” (godz. 11.00-14.30).

UWAGA, dla wszystkich uczestników Warsztatów mamy gwarantowane upominki, a maluchom zapewniamy przewijaki i mini kącik zabaw!
Wszystkie warsztaty odbywają się w prestiżowych, komfortowych salach w hotelach i centrach konferencyjnych.

warunkiem uczestnictwa w bezpłatnych warsztatach jest rejestracja
UWAGA LICZBA MIEJSC OGRANICZONA

Czy któraś z was idzie w Warszawie na warsztaty? Razem by napewno było raźniej
zapisałam się na warszawę no i sama, mój tż nie chce ze mną jechać
to teraz wiem na kiedy bilety kupić, może brat podratuje mnie nawigacją na miejsce warsztatów bo ja 200km od wawy mieszkam

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 20:44   #1135
idzia111
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39929037]Jaki mecz?
Ja ogarniam mieszkanie, póki TŻ nie wróci :P Jutro przyjeżdża mama i myje okna, więc musi być trochę odgracone [/QUOTE]

Polska - Ukraina

Nie ogladam i tż na szczęście też nie

Cytat:
Ale dobrze prawisz
Polać jej! ... mleka

I nawet ludzie, którzy chcą dziecka jak się tak zapędzą myślami w przyszłość potrafią się wystraszyć - jak mój TŻ ostatnio I ja czasem się boję, że to taki obowiązek, że nigdzie nie wyjdziemy, bo nie mamy tu komu dziecka zostawić ...
A jak ktoś niekoniecznie jest gotowy na dziecko czarna rozpacz może ogarnąć
Już tż będzie lał mi to mleko

A co do dzieci to tylko głupiec i cwaniak się nie boi. Każdy myślący człowiek czuje lęk, ponieważ zdaje sobie z tego sprawę jakie jest zycie. Mała słodka dzidzia, ale przede wszystkim to obowiązek. Taki maluszek jest w 100% zależny od nas.

Nie jadłam słodyczy już kilka dni, ale teraz zjem sobie bułeczkę z nutellą i do tego kakao
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 20:44   #1136
Neni1984
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39929037]Jaki mecz?
Ja ogarniam mieszkanie, póki TŻ nie wróci :P Jutro przyjeżdża mama i myje okna, więc musi być trochę odgracone [/QUOTE]
Polska - Ukraina. Eliminacje do MŚ chyba ... Nie wiem nie lubię meczy
Cytat:
Nie, bo mecz leci
Stary 2013-03-22, 20:45   #1137
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Tak?
A moja mama stwierdziła, że łóżeczko pójdę sobie po porodzie kupić
I wogóle kupię wszystko w jeden dzień w jednym sklepie, bo ona tak kupiła Pomijając fakt, że urodziłam się za komuny i dostała wyprawkę na talon i tyle.
Śmiech na sali. Nie podejrzewałam jej o takie staroświeckie poglądy, bo to nowoczesna babka jest
A jak jej zadzwoniłam, że kupiliśmy wózek to zaczęła czytać w necie od którego tygodnia MOŻNA zacząć coś kupywać
dobra jeeest

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Tż okupuje tv
Stary 2013-03-22, 20:46   #1138
mela1234
Zakorzenienie

Mecz się dopiero zaczyna.

Co do cm w pasie - 93 cm
Stary 2013-03-22, 20:47   #1139
Rockyyy
Zakorzenienie

Chyba powiem Tż-owi ze ,,Laura chce aby oddał mi pilot do tv"
Stary 2013-03-22, 20:47   #1140
Neni1984
Zakorzenienie

A gdzie Enlevee, Margosia, Dotkaa, Madi??
No tak ... piątek wieczór -pewnie na imprezkę poleciały
Enlevee i Margosia to mogą jeszzcze po dyskach latać z tymi swoimi mini brzuchami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości