|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
ja nawet nie wiem kto gra
na szczęście mój tż nie meczowy
|
|
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
Katarynaaa ja jestem nerwus straszny, ale jak mi mała zaczynała płakać i trwało i trwało a ja nie wiedziałam od czego to jakoś nerwy szły na bok, tylko spokój. Bo spokój na nią lepiej działał niż jak się na początku zaczynałam denerwować.
Dajcie jeszcze raz linka do tych warsztatów.
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
,
|
|
|
|
|
#1115 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam 24 lata , TZ 26.Taka totalna masakra trwa ciagle odkad dalam nam kolejna szanse po tym co mi zrobil.Gdy sie pozbieralam po rozstaniu naprawde ktore spadlo jak grom z jasnego nieba to On znow sie pojawil a ja zamiast sluchac bliskich mi osob sluchalam niewiem chyba swojego porąbanego serca...I co uwierzylam w lzy, piekne slowa , obietnice, kleczenie przde mna i co uwierzylam glupia idiotka...I z ciaza to tez byl grom z nieba ...Bo w zasadzie to byl cud ze w nia zaszlam...
|
|
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
KOńczę na dziisaj wizażowanie, miłej nocki
|
|
|
|
#1117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam też nie kazali kupować, bo to za wcześnie, a ja mam to nie powiem gdzie ![]() I się jeszcze beszczelnie chwalimy, że kupiliśmy to i tamto |
|
|
|
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się kochana, masz największy skarb, czyli dzieciątko pod sercem i ciesz się tym. Nawet jeżeli nie wyjdzie Ci z tż to pamiętaj, że lepiej być samotną matką niż żyć w związku z kimś kto Cię nie szanuje, nie kocha. Widzicie teraz ludzie traktują innych ludzi jak rzeczy. Na zasadzie takiej jak wymienia się sprzęt RTV/AGD. Popsuł się tv albo znudził to wywalamy i kupujemy nowy. Przecież zawsze tak jest, że nowy związek jest na początku ekscytujący, a potem przychodzi rutyna. Tak się dzieje zawsze i aby podtrzymywać początkową fascynację trzeba zmieniać partnerów jak rękawiczki. A tak na prawdę to związek na każdym etapie może być cudowny, tylko każdy z etapow jest inny. Teraz np. część z nas wejdzie w etap 2+1. Część z nas przeżyje kryzys (czego oczywiście nikomu nie życzę), bo tż wróci z pracy zechce odpocząć, mama z dzieckiem cały dzień też zechce odpocząć. A przy maluchu tak się nie da, bo będą kolki, ząbki i zwyczajne obowiązki. Tylko mądrzy rodzice poradzą sobie w takiej sytuacji i to co jest czasami ciężkie zamienią w cudowne wspólne przeżycia, które jeszcze bardziej zbliżą rodziców. Ależ wpadłam w nastrój ...
|
|
|
|
|
#1119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale od początku ciązy jest taki? |
|
|
|
|
#1121 | |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc
![]() Cytat:
A poza tym nie stac nas zeby kupic wszystko na raz.
|
|
#1122 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W zasadzie przestala sie przejmowac, jestem calkiem obojetna..Nie zalezy mi juz na tym bo jak na to patrze nie wydaje mi sie ze scenriusze ktore zawsze ukladalam przed tym wszystkim w glowie przed snem sa raczej nie realne.Wole byc w domu rodzinnym, tu nic mi nie kaze, rodzice dbaja. A w domu same obowiazki, zero pomocy, sama w zasadzie caly czas z psem w duzym domu...Tu mi chociaz cieplutko
|
|
|
|
|
#1123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Polać jej! ... mleka ![]() I nawet ludzie, którzy chcą dziecka jak się tak zapędzą myślami w przyszłość potrafią się wystraszyć - jak mój TŻ ostatnio I ja czasem się boję, że to taki obowiązek, że nigdzie nie wyjdziemy, bo nie mamy tu komu dziecka zostawić ... A jak ktoś niekoniecznie jest gotowy na dziecko czarna rozpacz może ogarnąć
|
|
|
|
|
#1124 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnio stwierdziła,żebym rzeczy do szpitala zaczęła w czerwcu kompletować,wózek najlepiej też w wakacje...brak słów poprostu,w czerwcu to ja już przecież mogę urodzić.Znalazłam info odnośnie godzin odbywania się warsztatów: arsztaty „Mamo, To Ja” to cykl bezpłatnych spotkań skierowanych do przyszłych i młodych rodziców, którzy szukają informacji na temat zdrowia, żywienia, pielęgnacji, bezpieczeństwa oraz rozwoju swojego dziecka. Podczas naszych warsztatów spotkasz się ze specjalistami z różnych dziedzin, będziesz mieć okazję nie tylko posłuchać ich prelekcji, ale i zadać pytania. Tu również spotkasz innych rodziców, którzy na pewno podzielą się z Tobą swoim doświadczeniem. Zdajemy sobie sprawę, że rodzice na różnych etapach życia dziecka potrzebują innych informacji, dlatego podzieliliśmy nasze Warsztaty na dwa bloki: - Warsztaty dla rodziców spodziewających się potomstwa, “Moda na Brzuszek” (godz. 17.00-20.30), oraz - Warsztaty dla mam małych dzieci (0-1 lat), “Jestem Mamą” (godz. 11.00-14.30). UWAGA, dla wszystkich uczestników Warsztatów mamy gwarantowane upominki, a maluchom zapewniamy przewijaki i mini kącik zabaw! Wszystkie warsztaty odbywają się w prestiżowych, komfortowych salach w hotelach i centrach konferencyjnych. warunkiem uczestnictwa w bezpłatnych warsztatach jest rejestracja UWAGA LICZBA MIEJSC OGRANICZONA Czy któraś z was idzie w Warszawie na warsztaty? Razem by napewno było raźniej
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się chyba muszę zabrać za kompletowanie garderoby maleństwa. Bo w sumie tylko to, kosmetyki i wózek mi został.
|
#1126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o mnie i MOJĄ rodzinę to mam gdzieś co inni by sobie życzyli. Nawet jeśli ci "inni" to moi rodzice czy teście. Katarynaaa to fajnie, że masz wsparcie w rodzicach ![]() I cieplutko ![]() Kubuś właśnie chipsy dostał Ja nie jadam takich rzeczy, ale dziecku nie odmówię |
|
|
|
|
#1127 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W zasadzie tak. Ja podejrzewalismy ciaze to gdy zrobilam test ( nie bylo go ze mna) to bardzo przezywal , gdy czekal na wiadomosc czy sa 2 kreseczki bo niewie czy ma sie cieszyc czy byc zly i rozczarowany gdyby byla 1 .No ale to jego szczescie trwalo chwile bo potem nadeszly ciezkie rozmowy, insynuacje jakies aluzjie.Na kazdej wizycie jest i na kazdej jest proszony do gabinetu to dopytuje wiecej ode mnie, widzialam zawsze usmiech ale to jest tylko chwila....Ost stwierdzil ze w zasadzie jest dla dobra dziecka by mialo obojga rodzicow wiec ja po czyms takim nie zamierzam sie zastanawiac.Owszem On duzo mowi , potem czasem przeprosi ale zawsze zgoni wine ze niby go sprowokowalam itp.Ale ja juz zoobojetnialam do konca....Teraz czuje sie ze wszystkim SAMA a co bedzie od sierpnia
|
|
|
|
|
#1128 |
|
Konto usunięte
|
Jaki mecz?
Ja ogarniam mieszkanie, póki TŻ nie wróci :P Jutro przyjeżdża mama i myje okna, więc musi być trochę odgracone
|
|
|
|
#1129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam ani kasy zorbic tu impreze ani miejsca aby ich przenocowac. kolo grudnia do polski polecimy i wtedy ochrzcimy. i po problemie:P |
|
|
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ale na tej zasadzie ze bedzie sponsorem a my wybierzemy model Jestesmy kasowo na +
|
#1131 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39928286]O matko.... Smutne
Dobrze, że sam poród OK, ale takie wydarzenia... Mnie, tak jak pisałam, 3 tygodnie przed ślubem zmarła ukochana babcia. Takie to życie jest okropne [/QUOTE] ja też miałam przed ślubem nie wesoło bo 12 dni wcześniej zamarł mój tato, takich rzeczy niestety nie da się przewidzieć ![]() mojej przyjaciółce tez tato zmarł pól miesiąca przed porodem, smutne że nie poznał maluszka Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
chwilę mnie nie było a tu tyle stron, koleżanka wpadła na ploty więc miło spędziłam popołudnie
|
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądacie Got to dance? Ci chłopcy są niesamowici!
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moja mama stwierdziła, że łóżeczko pójdę sobie po porodzie kupić I wogóle kupię wszystko w jeden dzień w jednym sklepie, bo ona tak kupiła Pomijając fakt, że urodziłam się za komuny i dostała wyprawkę na talon i tyle.Śmiech na sali. Nie podejrzewałam jej o takie staroświeckie poglądy, bo to nowoczesna babka jest ![]() A jak jej zadzwoniłam, że kupiliśmy wózek to zaczęła czytać w necie od którego tygodnia MOŻNA zacząć coś kupywać |
|
|
|
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to teraz wiem na kiedy bilety kupić, może brat podratuje mnie nawigacją na miejsce warsztatów bo ja 200km od wawy mieszkam |
|
|
|
|
#1135 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39929037]Jaki mecz?
Ja ogarniam mieszkanie, póki TŻ nie wróci :P Jutro przyjeżdża mama i myje okna, więc musi być trochę odgracone [/QUOTE]Polska - Ukraina Nie ogladam i tż na szczęście też nie ![]() Cytat:
![]() A co do dzieci to tylko głupiec i cwaniak się nie boi. Każdy myślący człowiek czuje lęk, ponieważ zdaje sobie z tego sprawę jakie jest zycie. Mała słodka dzidzia, ale przede wszystkim to obowiązek. Taki maluszek jest w 100% zależny od nas. Nie jadłam słodyczy już kilka dni, ale teraz zjem sobie bułeczkę z nutellą |
|
|
|
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39929037]Jaki mecz?
Ja ogarniam mieszkanie, póki TŻ nie wróci :P Jutro przyjeżdża mama i myje okna, więc musi być trochę odgracone [/QUOTE]Polska - Ukraina. Eliminacje do MŚ chyba ... Nie wiem nie lubię meczy ![]() Nie, bo mecz leci ![]()
|
|
|
|
#1137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Tż okupuje tv
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
Mecz się dopiero zaczyna.
Co do cm w pasie - 93 cm
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba powiem Tż-owi ze ,,Laura chce aby oddał mi pilot do tv"
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie Enlevee, Margosia, Dotkaa, Madi??
No tak ... piątek wieczór -pewnie na imprezkę poleciały ![]() Enlevee i Margosia to mogą jeszzcze po dyskach latać z tymi swoimi mini brzuchami
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.

ponizej zdjęcia:P spisalam też sobie wszystko w excelu
,
Ile macie lat?

Ostatnio stwierdziła,żebym rzeczy do szpitala zaczęła w czerwcu kompletować,wózek najlepiej też w wakacje...brak słów poprostu,w czerwcu to ja już przecież mogę urodzić.

jak tak dalej będzie rósł to do porodu ja się w żadnej framudze bokiem nie zmieszczę