Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV 23 42,59%
Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki 8 14,81%
Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 11 20,37%
Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 5 9,26%
wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie 4 7,41%
Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy 3 5,56%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-22, 21:51   #2311
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
inna feat. Daddy Yankee - More than friends mam faze na to ostatnio:P

ja też zawsze spiewam w samochodzie

ja nie lubie piłki, mój TZ też nie ogląda na szczescie:P wolimy siatke
U mnie tż lubi piłkę nożną, a ja siatkę. Więc on nie chce ze mną, a ja z nim oglądać

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
ja mam faze na niego...i przyznam ze mi sie troche podoba

a najbardziej kocham ta piosenke http://www.youtube.com/watch?v=1iBm60uJXvs

Też lubię Bruno Marsa
Dziecko mi z KM przyniosło, bo oni tańczą przy Lazy Song

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 21:58   #2312
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
jakbym o nas czytała też się buduję na duuużej działce po drugiej stronie drogi naszej wioski, też jestem otoczona samymi ciotkami i rodziną tyle że osobne kuchnie i obiady to pomysł teściowej a mi pasuje bo każdy sobie robi swoje zakupy, je to na co ma w danej chwili ochotę, nikt nikomu nic nie wyjada ani z lodówki ani z szafek- żyjemy sobie osobno i jesteśmy zadowoleni a jak się wyprowadzimy do swojego domku to już w ogóle będzie radocha
To super macie warunki jak na tymczasowe. Tak to można. My mamy z teściami wszystko wspólne oprócz łazienki. Kuchnię, lodówkę, pralkę :/ W dodatku mieszkają z nami dwaj bracia męża i jeden z żoną i tak wszyscy na kupie w 7 osóbdobrze, że chata duża piętrowa i wszyscy pracują, też na zmiany, więc się mijamy, ale ta wspólna kuchnia jest najgorsza. Żebyśmy tylko nerwowo wytrzymali do końca budowy, bo szkoda kasy na wynajmowanie.

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
na pewno jest zdrowsze To ja wam napiszę ZONK z mojej strony Nigdy nic do teściów nie miałam ,wiele nam pomogli i pomagają , nie finansowo bo sami ledwo dają rady ale duzo przy dziecku i na budowie. Budujemy dom ale odkąd go budujemy wiem ze sami nie będziemy w nim mieszkać tylko z teściami. Wiem że dużo nam pomogli,do dupki by mi weszli jakby mogli, to są rodzice tż i szanuję to ale jakoś ciężko mi to przetrawić. Tż jako jedyny syn czuje się za nich odpowiedzialny (jest bardzo rodzinny) a jeśli opuści ich druga córka (wyjazd do Anglii na stałe) , która zamierza rzucic wszystko i wyjechać do siostry ( która mieszka w anglii, nie mieszka w Polsce ale i tak doplaca rodzicom do domu) to nie dadzą sobie sami rady utrzymać mieszkania. Nie moge powiedziec nie bo wiem ż egdyby to byli moi rodzice to tż tez by ich przygarną bez gadania. Wiem że jeszcze dużo mi/nam pomogą ....ale mimo wszystko. Ciężko mi to wszystko wyjasnic w jednej wiadomości ile jest rzeczy za a ile przeciw. Inaczej to wszystko sobie wyobrażałam ale życie płata figle Póki co z tż nie poruszamy tej kwestii tylko budujemy swoje miejsce na ziemi dla naszych bąbelków Wiem że wiele z was skrytykuje to mieszkanie z teściami ale cóż....zobaczymy jak będzie... Nie krytykujcie mnie bardzo
Jak siebie wyobrażę sobie na Twoim miejscy to chyba bym się wolała smyknąć, ale ja mam beznadziejną teściową, którą przed ślubem też nie lubiłam. Jeśli teraz tak się Wam dobrze układa to nie sądzę, żeby się zmieniło. W dodatku będą Wam wdzięczni za opiekę. Ja bym się najbardziej bała jak zachorują, jak nie daj Boże będzie trzeba ich obsługiwać. Z własnymi rodzicami nie miałabym oporów, ale teściów no hmm ja się na pewno nie podejmę , a przeważnie tak jest, że to na kobiety spada opieka. Życzę Wam takiej dobrej więzi jak z własnymi rodzicami to wtedy na pewno się Wam ułoży.

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
tak się dziś wkurzyłam w pracy, że chciałabym już tym walnąć i po macierzyńskim już tam nie wracać - prawie się popłakałam z nerwów, a teraz na pociesznie zjadłam 2 batony Jacki
Też dzisiaj się wkurzyłam i tak sobie pomyślałam, że co ja tu do cholery jeszcze robię. Zamiast odpoczywać na L4 to ja robię coś za co Ktoś inny dostał kupę kasy ale oczywiście szef nie potrafił wyegzekwować poprawek tylko sami musieliśmy korygować i tak zamiast wyjść z pracy o 15 to wyszłam o 16:15 i wszystkie moje plany popołudniowe poszły się paść

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
a tu człowiek nawet ie może się odstresować, wypić piwka, zapalić papieroska

tak się nie da oglądać
Ej nawet mi nie mów, bo mąż otworzył piwo i taka mnie straszna ochota naszła, że szok. Rzadko pijałam piwo, ale taką zachciankę miałam. Nie pozwolił mi nawet warg zmoczyć tylko powąchałam sobie

Ale lipnie grają

A powiedzcie, czy też czujecie się nierozumiane? ciągle muszę tłumaczyć dlaczego nie mogę czegoś jeść, albo czegoś robić, że mam problemy z pamięcią, albo że mi coś śmierdzi i mnie mdli. Nie wiem, dlaczego ludzie nie potrafią zrozumieć ciężarnej i tego, że "normalne" nie jesteśmy Dzisiaj nawet usłyszałam, że sobie wmawiam, że mnie mdli na zapach łososia oczywiście z ust mężczyzny ale się wpieniłam to Wam mówię. Mam wrażenie, że im się wydaje, że wykorzystuję ciążę, żeby tłumaczyć swoją ułomność i kaprysy
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 22:01   #2313
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
A powiedzcie, czy też czujecie się nierozumiane? ciągle muszę tłumaczyć dlaczego nie mogę czegoś jeść, albo czegoś robić, że mam problemy z pamięcią, albo że mi coś śmierdzi i mnie mdli. Nie wiem, dlaczego ludzie nie potrafią zrozumieć ciężarnej i tego, że "normalne" nie jesteśmy Dzisiaj nawet usłyszałam, że sobie wmawiam, że mnie mdli na zapach łososia oczywiście z ust mężczyzny ale się wpieniłam to Wam mówię. Mam wrażenie, że im się wydaje, że wykorzystuję ciążę, żeby tłumaczyć swoją ułomność i kaprysy
Szkoda gadać, w ogóle jak ktoś nie ma dzieci albo nie jest w ciąży, to nie zrozumie ani matki, ani ciężarnej
Mi się stanowczo pogorszył kontakt ze znajomymi, którzy nie mają dzieci... Bo non stop na piwo wyciągają i nie mogą zrozumieć, że jak mam 2-latka w domu i w ciąży jestem, to tak kiepsko z wyjściami na piwo...

A jeśli chodzi o samą ciążę, to i tż totalnie nie rozumie

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-03-22, 22:32   #2314
teacherka
Zakorzenienie

A mój rozumie wszystko i na wszystko sie zgadza, na wszystkie niedogodności...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 06:16   #2315
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Jak siebie wyobrażę sobie na Twoim miejscy to chyba bym się wolała smyknąć, ale ja mam beznadziejną teściową, którą przed ślubem też nie lubiłam. Jeśli teraz tak się Wam dobrze układa to nie sądzę, żeby się zmieniło. W dodatku będą Wam wdzięczni za opiekę. Ja bym się najbardziej bała jak zachorują, jak nie daj Boże będzie trzeba ich obsługiwać. Z własnymi rodzicami nie miałabym oporów, ale teściów no hmm ja się na pewno nie podejmę , a przeważnie tak jest, że to na kobiety spada opieka. Życzę Wam takiej dobrej więzi jak z własnymi rodzicami to wtedy na pewno się Wam ułoży.
dlatego pisałam o krytyce bo jak koleżance powiedziałam o teściach w nowych domu to mnie strasznie skrytykowała że głupia jestem. Niestety ja i tż należymy do tych co mają miekkie serca i czują odpowiedzialność za innych ( ale do tego trzeba mieć twardą dooope bo mamy za to pod górkę ze wszystkim). Wiadomo że kiedyś zalegną i trzeba będzie coś robić koło nich, koło moich rodziców też. Jeśli chodzi o to to mam już doświadcznie w opiece nad babcią i dziadziem którzy byli bardzo schorowani i na będąc na studiach całkiem dzidziu leżał rok później z babcią przeboje (ona to miała charakterek ,ale śmieszna była) -mama przez to miałam straszną nerwice,ale one sie nigdy nie lubiały. Pod koniec życia jednak babcia przyznała mamie racje że to ona o nią dbała itp. Moi teście do niczego się nie wtrącają i nie chcą wtrącać . Jeśli już to chcą doradzić ale nic na siłę. W ogóle u tż w domu potrafią do rodziców powiedzieć siostry "zamknij mordę" i nikt się nie obraża bo wychodzą z założenia że lepiej sobie powiedzieć niż się złościć.
Była jeszcze jedna opcja jeśli chodzi o teściów .A mianowicie że sprzedadza mieszkanie w bloku(bardzo duz2 3 pokojowe) i kase dadza nam na wykończenie. Mi się tylko ta perspektywa nie podoba że zawsze myślałam że pomieszkamy sami ze 2lata a potem normalnie ich zaprosimy do nas. Dlatego były kłótnie z tż , bo ja się czasem czułam jakbyśmy nie dla siebie budowali. Tż twierdzi że ta opcja to dla nas jak los na loterii . Ja sama nie wiem... z jednej strony tak a z drugiej chciałabym troszke sama pomieszkać . Zobaczymy jak będzie Ale się rozpisałam .sorki czuje że mogłabym tak długo żeby w końcu to z siebie wyrzucić do kogoś innego niż tż. Kurcze sobota ...chłopaki spią a ja od 5 nie mogę
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 08:20   #2316
butterfly20
Zakorzenienie

Heeeej.Witam oczywiście z mdłościami i po wiadomo-czymKiedy to minie??

LaLoca mi to chyba wszyscy próbują okazać aż za dużo zrozumienia,zwłaszcza faceci.Oni wszystko wiedzą lepiej niż ja,to jak powinnam się czuć też

Tancerka
to masz naprawdę fajne warunki mieszkając z rodzicami
A ja z kolei mam tak,że nasz domek i teściów dzieli tylko mały lasek i łąka,a za nimi już jest ulica,przy której teściowie mieszkają. A rodziców mam 3 ulice obok mnie, w drugą stronę niż teściów Czasem łapiemy się na obiadki u jednych i drugich
Fajnie mieć rodzinkę blisko,aczkolwiek ja nie mam zbytnio co liczyć na pomoc z opieką nad Bąblem, bo cała czwórka pracuje i jest zabiegana.

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Cześć

Wreszcie piątek. Ja po pracy zaliczyłam 2 godziny spania bo nie mogłam sobie poradzić.

Nie mam siły, w środę nie zdążyłam do łazienki i zrobiłam kleksa na ścianie . A już się cieszyłam, że mdłości minęły. W lodówce straszą mnie pierogi z kapustą mojej mamy. Cieszę się, że idzie weekend bo mam taki syf w pokoju, że nawet mój brat jak był w odwiedzinach to się złapał za głowę. A ja po pracy to już na nic nie mam siły i ochoty. Męczy mnie ta praca...

W poniedziałek genetyczne- już nie mogę się doczekać
Mam dokładnie tak jak ty...tzn pomijając pawika na ścianie, bo zawsze zdążę
Zawsze uwielbiałam sprzątać, a teraz nie mogę się do tego zabrać,a jak już się zabiorę to krótko wytrzymuję bo plecy bolą i muszę to robić na kilka razy.No i szybko się męczę.Dobrze,że mąż pomaga.

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam teraz od jakiś 2 tygodni straszną ochotę na świeże ogórki. Właśnie zjadłam 2 i mi mało. Wczoraj była mizeria i na śniadanko też. A na początku ciąży obżerałam się pomidorami i ogórkami kiszonymi, a teraz nie mogę na nie patrzeć
Ojeju mi się strasznie szybko zmieniają smaki.Mam wrażenie,że teraz prawie nic nie mogę jeść

Dziewczyny nie wiem czy to tylko wrażenie,bo pełno moich znajomych w ciąży,ale to chyba będzie jakiś rok wyżu demograficznego??
Poza tym podobno najwięcej dzieci rodzi się właśnie na jesień.Jestem przerażona,bo to oznacza tłok na porodówkach, tłok w przedszkolach,tłok w szkołach. Obym się myliła

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 08:20   #2317
kaska87
Zakorzenienie

cześć

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 08:27   #2318
t_89
Zakorzenienie

czeeeesc
ide gotowac rosol dzisiaj
ja wczoraj zrobilam frytki usmazylam i przeszla mi na nie ochota
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 08:41   #2319
teacherka
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Butterfly, u mnie też zapowiada się wyż. Kilka znajomych w ciązy, w przedszkolu kilka mamuś w ciąży.... Masakra będzie.... Ale z drugiej strony wyż=praca dla mnie i męża...

ale mialam kiepską noc. Wieczorem bolał mnie brzuch. Takie rozciąganie wszystkeigo.... wzięłam nospę i w końcu usnęłam, ale niestety budziłam się przez siku i przez katar, który mi chyba wraca
A rano stwierdziłam że chyba mi jeszcze urósł brzuch..
Stary 2013-03-23, 09:10   #2320
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Butterfly, u mnie też zapowiada się wyż. Kilka znajomych w ciązy, w przedszkolu kilka mamuś w ciąży.... Masakra będzie.... Ale z drugiej strony wyż=praca dla mnie i męża...

ale mialam kiepską noc. Wieczorem bolał mnie brzuch. Takie rozciąganie wszystkeigo.... wzięłam nospę i w końcu usnęłam, ale niestety budziłam się przez siku i przez katar, który mi chyba wraca
A rano stwierdziłam że chyba mi jeszcze urósł brzuch..
u mnie też wyż w samej pracy jest 5 osób w ciąży ten wyż utrzymuje się wśród znajomych juz 2 lata . Myślę że po tym roku znowu będzie lekki niż a może nie....
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 09:16   #2321
butterfly20
Zakorzenienie

OMG ja i moja skleroza...

Wzięłam się za sprzątanie, otwieram pralkę,żeby wstawić pranie a tam co??Pranie z niedzieli,które kompletnie ZAPOMNIAŁAM powiesić. To jest straszne,okropne

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 09:24   #2322
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
u mnie też wyż w samej pracy jest 5 osób w ciąży ten wyż utrzymuje się wśród znajomych juz 2 lata . Myślę że po tym roku znowu będzie lekki niż a może nie....
U mnie tylko jedna koleżanka w ciąży, ale rodzi w czerwcu. Chyba po prostu wszyscy mają to już za sobą, tylko ja się długo namyslałam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Wzięłam się za sprzątanie, otwieram pralkę,żeby wstawić pranie a tam co??Pranie z niedzieli,które kompletnie ZAPOMNIAŁAM powiesić. To jest straszne,okropne

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-03-23, 09:52   #2323
teacherka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Ojjjj butterfly, to nie zazdroszczę zapachu....

Ewacia, w sumie u mnie ze mną 3 ciężarne, ale na jakies 20 zatrudnionych... to w sumie niezły procent. pani dyrektor ręce zaciera, że nie będzie brakowało wychowanków za 3 lata
Stary 2013-03-23, 09:57   #2324
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Jeju ale ulga. Tak mnie nastraszyłyście z kwotą tych badań i szlam z 300zł i myślałam co by tu w razie czego odłożyć na póżniej a wyszło mi 140zł
Może wam więcej przepisała.
Ja miałam toxo w 2 grupach,glukoza, mocz,morf,HBS,TSH,VDRL.
Mialyście coś więcej?

Ale ulga dla portfela

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 10:17   #2325
kaska87
Zakorzenienie

a ja zjadłam śniadanie i czekam na męża bo poszedł do dentysty
u nas piękne słonko, ale zimno, mam nadzieję, że będzie cieplej

Stary 2013-03-23, 10:20   #2326
rubinka25
Rozeznanie

Witam w tą piękną mroźną, ale słoneczną sobotę.

Cytat:

t o zapach musiał być baaardzo przyjemny

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Jeju ale ulga. Tak mnie nastraszyłyście z kwotą tych badań i szlam z 300zł i myślałam co by tu w razie czego odłożyć na póżniej a wyszło mi 140zł
Może wam więcej przepisała.
Ja miałam toxo w 2 grupach,glukoza, mocz,morf,HBS,TSH,VDRL.
Mialyście coś więcej?

Ale ulga dla portfela
Ja miałam jeszcze grupę krwi, HIV i różyczkę. I zapłaciłam 290,00 zł. Ale widocznie u Ciebie ogólnie badania są tańsze. Szczęściara.

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 10:25   #2327
cotynato
Zakorzenienie

o właśnie hiv i różyczka. Chyba mi ginka zapomniała.

Wymianka.
Stary 2013-03-23, 10:28   #2328
kaska87
Zakorzenienie

zważyłam się
kurde nie chcę panikować, ale już dobre 2 tygodnie nie wymiotuję, może nie jem dużo, ale nie odmawiam sobie słodyczy a nic nie utyłam (nadal jestem 2kg na minusie, miałam nadzieję, że chociaż te 2kg wrócą, ale nie) mam nadzieję, że Klusko nie bierze przykładu z mamy i ładnie sobie przybiera na wadze i rośnie jak na drożdżach

ja muszę we wtorek zrobić krew i mocz a w piątek wizyta

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-03-23 o 10:29
Stary 2013-03-23, 10:34   #2329
Diorisha
Zakorzenienie

Witam się z rańca
Dopiero 10.30 a ja już jestem padnięta Od siódmej zapierniczam jakbym miała motorek w wiadomym miejscu Zdecydowana większość która się miała upiec jest już upieczona-no sernik się jeszcze dopieka i pasztet czeka na swoją kolej wejścia do pieca Wszystko do obiadu naszykowane,dom wyszorowany a dziecko ustrojone czeka na dziadków-tylko wierszyka Jej nie uczyłam Ich na przyjazd
Ja w ramach pobudzenia strzelę sobie słabą kawusię bo chodzi za mną już od kilku dni i mogą przybywać

Cytat:
(...)Dziewczyny nie wiem czy to tylko wrażenie,bo pełno moich znajomych w ciąży,ale to chyba będzie jakiś rok wyżu demograficznego??
Poza tym podobno najwięcej dzieci rodzi się właśnie na jesień.Jestem przerażona,bo to oznacza tłok na porodówkach, tłok w przedszkolach,tłok w szkołach. Obym się myliła
W moim otoczeniu jest tylko jedna dziewczyna w ciąży.A i po moim K. nie śmigają babeczki z brzuszkami Zobaczymy jak przyjdzie wiosna-może jak się kobitki rozbiorą z tych zimowych łachów to i brzuszki się pokażą

Cytat:

Musiało zapachnieć
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 10:42   #2330
cotynato
Zakorzenienie

Teraz brzuszki są utajone Ja też dla ludzi jak nieciężarna jeszcze

Kurcze już w pon wizyta, jak zwykle zaczyna się wariacja i durne myśli

Wymianka.
Stary 2013-03-23, 10:44   #2331
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
o właśnie hiv i różyczka. Chyba mi ginka zapomniała.
Ja nie miałam zlecanych badań na różyczkę i TSH i tak się zastanawiam czy nie pójść do lab.
A oprócz wymienionych przez Ciebie miałam jeszcze na cytomegalię i HCV.
A VDRL to to samo co WR?
Stary 2013-03-23, 10:48   #2332
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Ja nie miałam zlecanych badań na różyczkę i TSH i tak się zastanawiam czy nie pójść do lab.
A oprócz wymienionych przez Ciebie miałam jeszcze na cytomegalię i HCV.
A VDRL to to samo co WR?
A nawet nie wiem.
Kurcze duzo tych badań. To widzę że się cieszyłam że malo wyszło ale jeszcze ze 2 razy pójdę i do tych trzech stów dobiję

Wymianka.
Stary 2013-03-23, 10:51   #2333
kaska87
Zakorzenienie

ja teraz z 20zł wydam może nawet nie bo mam krew i mocz tylko nie wiem czy jakieś bakterie w moczu się nie zagnieździły bo trochę piecze

Stary 2013-03-23, 10:54   #2334
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
A nawet nie wiem.
Kurcze duzo tych badań. To widzę że się cieszyłam że malo wyszło ale jeszcze ze 2 razy pójdę i do tych trzech stów dobiję
Oj myślę,że niestety w trzech stówkach może się to zamknąć
Kosztowne to nasze ciążowanie
Ja dla własnego spokoju pójdę w poniedziałek do lab. i zrobię te badania

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja teraz z 20zł wydam może nawet nie bo mam krew i mocz tylko nie wiem czy jakieś bakterie w moczu się nie zagnieździły bo trochę piecze
eee nawet nie 20zł krew u nas ok.5-6zł i tyle samo mocz
Stary 2013-03-23, 10:58   #2335
t_89
Zakorzenienie

i mnie mocz 6 krew 8 ja ide robic badania i po 8 kwietnia bede miala usg
witam w 18 tyg
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 11:03   #2336
matallewar
Zakorzenienie

Heloł

U mnie nikt w ciąży
No, jedna bardzo daleka znajoma i jedną babkę w pracy z brzuchem widziałam, ale nawet nie wiem, w jakim dziale pracuje...

Posprzątałam kuchnię, a jeszcze tyle przede mną
A na 15 idę do fryzjera

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

A właśnie - witam w II trymestrze!

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-03-23, 11:08   #2337
kaska87
Zakorzenienie

moj mąż nie w ciąży, a wydał dziś 250zł na dentystę ogólnie całe leczenie 450zł pobił mnie: ja tyle w miesiącu nie wydaje na badania i wizyty
ale super, że ząbek uratowany a nie wyrwany

Stary 2013-03-23, 11:20   #2338
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też ostatnio zapomniałam o dywaniku z łazienki i leżał tak sobie cały boży dzień

Cześć dziewczynki
W Anglii koniec świata- ŚNIEG SPADŁ i nadal sypie

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 11:40   #2339
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:

Wow tak dlugo to mi sie nie zdarzylo jeszcze zapomniec a my mamy pralke w piwnicy (kijowe rozwiazanie bo w domu oprocz nas mieszka jeszcze 5 rodzin i zeby puscic pranie musze sie najpierw wystroic i umalowac hahah) i tez mi sie czasem o nim zapomina... ale nie na caly tydzien haha

wrocilam wlasnie z zakupow... nie ma juz moich jajek czekoladowych aaaa buuuuu musze poszukac gdzie indziej kurde tak pizga zimnym wiatrem ze masakra... a wieczor idziemy na grilla mam nadzieje ze nam nie zdmuchnie kielbasek

maz pojechal pomagac koledze przy remoncie a ja biore sie za prasowanie bo juz chyba z tydzien wisi i ladnie prosi o to by sie zlitowac
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 11:58   #2340
cotynato
Zakorzenienie

Kurcze, ale ta diagnistyka jest szybka. O 9 pobierałam krew a już na stronie mam wyniki

Cytat:
PDW18fl917H

P-LCR46%1343H
mam dwie rzeczy poza normą. ciekawe co to, muszę pogrzebać.

I ketony w moczu obecne, miał ktoś?

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2013-03-23 o 12:02
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości