|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Nelka dostala dzisiaj paczke z Kanady. ciotka i wujek oszaleli...myslalam, ze po przeprowadzce bedziemy mieli luzniej, tymczasem zapowiada sie jedna wielka dziecieca garderoba
bratowa ma dwoch synow, wiec podobnie jak moja siostra ma wielka frajde podczas wybierania sukienek ![]() 1) brudny roz, a nawet taki fluo - malenka, waska dupcia i te kokardki na kieszonkach 2) buciki gwiazdy 3) sloneczniki, dla babci ktora je uwielbia ![]() 4) mini mini sukienka i spodniczka. mieciutkie - jak nie jeansowe 5) tunika, pudrowy roz - do niej w komplecie sa spodenki. zestaw taki chrzcinowy, ale z metki 9 mies. wiec moze na roczek ![]() 6) misiek angielski teacher hehe i drugi wspaniala grzechotka zrobilam fotki tylko malej czesci... |
|
|
|
#1682 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Motylek a probowalas pic na to wysokie cisnienie sok z aroni on obniza
Cytat:
Im blizej rozwiazania tym wiecej z nas ma zalecenie lezeniz |
|
|
|
|
#1683 |
|
Zakorzenienie
|
i pokoik przedremontowy jeszcze
obecnie "graciarnia Neli", a docelowo nasza sypialnia.1) lozeczko jeszcze niepomalowane i na razie gromadzace wszystkie mozliwe akcesoria 2) czesc ciuszkow i innych gadzetow 3) walizka pelna ubranek (tak, to ta w rozmiarze XL )4-6) obsesja mojej bratowej BUTY nie wiem gdzie je pomiescimy. podobno wszystkie za grosze, wiec nie mogla sobie odmowic :P Nelka pewnie wiekszosc zalozy raz do zdjecia ![]() dostalismy tez swietne nosidelko, idealne do gorskich wypraw
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-03-22 o 22:52 |
|
|
|
#1684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1685 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1686 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z półkami na buty Rozumiem twoją bratową, ciuszki dla dziewczynki są słodziaśne, szczególnie te malutkie sukieneczki, tez kupuję hurtowo dla chrześnicy Niestety zwykle są na jedno założenie- właśnie do zdjęcia albo jak goście przyjdąSukieneczka w słoneczniki boska! Edytowane przez Kamciatka Czas edycji: 2013-03-22 o 22:58 |
|
|
|
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli ty masz gotową wyprawkę, moje ciuszki mieszczą się w 2 reklamówkach jednorazowych
|
#1688 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli ale macie gratów
co to moje dziecko wyrabia, wlazł mi cały w jedną część brzucha i się nie ruszy i teraz to robi kiedy już taki duży jest |
|
|
|
#1689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Możesz go delikatnie palcem pobujać to się porusza, a jak uciska to się przesunie bo nie będzie miał się jak ruszyć.
|
|
#1690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już go pogoniłam |
|
|
|
|
#1691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Xal - to juz nawet nie jest wyprawka. ubralabym cala porodowke! i pol zlobka. zeby bylo smieszniej nie mam jeszcze nic do porodu... lozeczko planujemy pomalowac na bialo, ochraniacz i ten przybornik mama bedzie obszywala materiałem, ktory wybiore na posciel ogolnie wszystkiego mamy duuuuuzo, za duzo dobrze, ze jeden pokoj mozemy poswiecic i upchac w nim ubrania, graty...a ja naiwna zastanawialam sie, czy nie zostac tu gdzie teraz mieszkamy |
|
|
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle to przyłożyłam dziś ochraniacz do łóżeczka aby sprawdzić jak pasuje i okazało się, że mają ten sam wzór
misia na księżycu
|
|
|
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
Widzisz, trzeba sobie wychowywać dziecko zanim jeszcze wyjdzie. Ma wiedzieć, że mamusi się slucha
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.joemonster.org/art/10718/..._sie_trojaczki wszystko fajnie, dzieciaki cudne, ale ostatnie fotki...jak bede miala taki brzuch biore kredyt na 30 lat i bede sobie splacac plastyke
|
|
|
|
#1696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1697 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale dzieciaczki boooskie |
||
|
|
|
#1699 |
|
Zakorzenienie
|
Załapałam się na kupon znizkowy do sklepu dzieciowego w sosnowcu
Idę spać bo padam .... w ten weekend wielkie zakupy dla pchełki.
|
#1700 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie.. Czy mdłości w 26 tc. są normalne? Cały dzień mnie dziś męczą. Miałam na początku ciąży potem przeszły.
Z góry dziękuję za odpowiedzi
|
|
|
|
#1701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() także to chyba normalne, można mieć mdłości całą ciążę dobranoc Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-03-23 o 00:40 |
|
|
|
|
#1702 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 04:02 ---------- Poprzedni post napisano o 03:51 ---------- Cytat:
W torbie nr 1 (pewnie takim szkolnym plecaku) spakuje rzeczy do porodu - czyli jakąs wodę, koszulę nocną na poród, coś słodkiego itp. Po porodzie mężu zabierze.. W torbie nr 2 takiej na aerobic/ lub plecaku szkolnym rzeczy maluszka - ubranka, pieluchy, gaziki, kosmetyki W torbie nr 3- już całkiem sporej wielkości dwóch bagażów podręcznych jak się do samolotu bierze- Mam taką torbe jak bagaż podręczny z rozsuwanym dnem i po rozsunięciu jest prawie dwa razy taka jak przed.. Tak wkładam wszystko co mi jest potrzebne po porodzie.. Biorę 3 bo się nie mieszcze z rzeczami z torby 2 i 3 w jedną torbę, chyba, ze się przepakuje w taką wielką na kółkach ale mysle ze wygodniej będzie jak w jednej będe miała swoje a w drugiej maluszka.. Nie będzie się robił bałagan i zamieszanie ![]() ---------- Dopisano o 04:06 ---------- Poprzedni post napisano o 04:02 ---------- Cytat:
ale też sie chyba zapisze---------- Dopisano o 04:19 ---------- Poprzedni post napisano o 04:06 ---------- ------------------------ Widzę, że pojawil się gorący temat odwiedzin w szpitalu.. Jeden plus mieszkania daleko od rodziny (ale też i minus), że chyba nie dadzą rady przyjechac... tzn teściowie to sobie na pewno odpuszczą bo dla nich rodzenie nowych wnuków to już chleb powszedni (nasz bedzie 8).. Moi rodzice to pewnie by przyjechali jak tylko usłyszą ze rodze i by spali chociaz na dworcu.. ale moze nic im nie będę mówić.. zwłaszcza, że TŻ bardzo nie chce zeby przyjechali i zwalali mu się na glowę.. Bo on chce pobyć ze swoim dzieckiem i się nim nacieszyć a nie zajmować się teściami.. I coraz bardziej skłaniam się ku jemu, chociaż nie wiem czy moi rodzice to zrozumieją.. ---------- Dopisano o 04:28 ---------- Poprzedni post napisano o 04:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 04:36 ---------- Poprzedni post napisano o 04:28 ---------- Cytat:
My jak czekaliśm na urodzenie siostrzenicy męża to dzwoniliśmy do teściów czy coś wiedzą a dopiero jak już potwierdzli to po dniu albo nawet dwóch dniach do siostry z gratulacjami...---------- Dopisano o 04:38 ---------- Poprzedni post napisano o 04:36 ---------- Cytat:
Mi się przypomniała historia z chełma.. Dziewczyna zdawała na prawko i miała zaparkować pod płotem.. No i zamiast na hamulec to wcisnęła z całej siły gaz i walnęła z całej siły w ten płot.. Instruktor wkurzony drze się ze samochód zepsuła i ze oblała.. a ta że jak to, że przecież powinna mieć drugą szanse na poprawienie pozycji.. |
||||||||
|
|
|
#1703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gin mnie interesuje dlatego,że nawet nospy ne zalecił ![]() znów przed 5 a ja nie śpię.. ![]() oto co zrobił mój książe przed wyjściem do pracy: wypił całe piciu w domu, zostaja mi herbaty caały dzień bo nawet łyka czegoś innego nie mam, umył kubek-sobie,na kawę, śmieci zostawił tak jak były,nie ma ani jednej czystej szklanki, butelke jak opróżnił tak zostawił na środku pokoju ![]() czyli jak wstane czeka mnie zmywanie i wywalenie śmieci,potem leżę i sie nie ruszam.. a jak wróci to sobie porozmawiamy ![]() ---------- Dopisano o 04:48 ---------- Poprzedni post napisano o 04:46 ---------- Cytat:
![]() bo upakowałam się w jedna "plażowa" torbe... rzeczy dla małej nie musze mieć a cała reszta to mało rzeczy,co Ty zabieraaś ?
|
||
|
|
|
#1704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A najbardziej to sie bałam górki.. wszyscy mówią, że proste, a mi ciągle gasł ![]() ---------- Dopisano o 04:55 ---------- Poprzedni post napisano o 04:50 ---------- Cytat:
ta torba z moimi rzeczami nie jest taka na styk.. jeszcze coś się wepcha, ale nie wiem czy tam się będzie pakować w jakieś szafki, czy z torby wyciagać to wolę mieć luz zeby za każdym razem nie wyciągać wszystkiego i potem nie wkładać spowrotem.. |
||
|
|
|
#1705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi odpadaja dzieciowe na szczęście.. właśnie,ciekawe czy są szafki czy torbę będę mieć do dyspozycji.. ![]() ja wzięłam jeszcze papier toaletowy i sztućce
|
|
|
|
|
#1706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 05:35 ---------- Poprzedni post napisano o 05:06 ---------- Bosz widziałam tą kartę od Magiusi rady dla osoby towarzyszącej i się poryczałam... U nas ciągle dylemat czy TŻ będzie przy porodzie czy nie.. Temat wypłynął na szkole rodzenia(BTW dzisiaj jak dam radę to zdam relację co było moze się komuś przyda ) psycholożka namawiała do przedyskutowania tematu.. No i próbowałam coś od mojego wyciągnąć czy on bedzie czy nie będzie... Zapytał się mnie czy ja chce zeby był, to mu powiedziałam, że chce.. Ale się pytam czy on chce być - to on mówi, że raczej nie.. I jak się pytam dlaczego i zebyśmy szczerze pogadali to mówi, że po pierwsze już mi kiedyś mówił (chyba o sex chodziło), a po drugie to on nie wie jak zareaguje jak mi będzie zagladał w krocze i stamtąd będzie coś wyłazić.. To ja mu mówię, że w ogóle nie musi tam zaglądać (nawet lepiej jakby tego nie robił).. Najgorsze jest to, zę nie możemy normalnie o tym pogadać, bo tz troche nie chce i stawia sytuację, żę jak ja chce no to on będzie.. a ja znowu się rozczulam jak tylko pomyśle sobie o tym i zaczynam ryczeć.. wiec i rozmowy sensownie nie da sie przeprowadzić.. No i mam dylemat.. bo bardzo bardzo bardzo nie chce być sama przy porodzie.. strasznie się boje.. ale nie mam kogo wziasc na ten poród.. Mam kilka dobrych koleżanek ale nie mamy na tyle intymnych relacji zeby mnie w takiej sytuacji faktycznie wsparly i zebym dobrze się czula przy nich pół naga, tryskająca kupą i krwią... Siostry nie mam.. braci nei wezmę.. A moja mama to panikara więc też wątpię, żeby ona mi pomogła.. Najbardziej boje się tego, że coś się bedzie złego dziać podczas porodu i ja będę musiała podjąć jakąs decyzję i nie będę wiedzieć co zrobić... a wiem, że TZ podejmnie na pewno słuszną.. No i co robić? |
|
|
|
|
#1707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że ostatecznie oboje będziecie zadowoleni ze wspólnego porodu ![]() ----- Dzień dobry ![]() Mój mąż mnie ostatnio zadziwia. Wyobraźcie sobie, że zapomniał dziś pójść do pracy Szkoda mi go było ale nie mogłam przestać się śmiać ![]() Wczoraj dostałam maila od gościa, który kupił nasze wii, że wszystko ładnie, pięknie tylko brakuje dwóch części do zestawu perkusyjnego - Mąż zapomniał spakować. W ogóle wszystko muszę mu 2 razy powtarzać, a już jeśli chodzi o jakieś wyprawkowe zakupy to zupełnie nie pamięta tego co już było ustalana Nie mam pojęcia co się z nim dzieje... Wczoraj stwierdził, że przedłużająca się zima wpędza go w depresję... To przynajmniej teraz, w drodze do pracy załapał się na słoneczko Oj, mam nadzieję, że wróci do normy, bo jednak potrzebuję, żeby twardo po ziemi stąpał.A i z okazji zakończonego dziś 33tc wstawiłam pierwsze pranie Sofii Podzieliłam wszystko kolorami i wyszły mi 3 pełne pralki
|
|
|
|
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Fajnie wam, że wasi TŻci chcą być z wami. Mój nie chce i go nie namawiam, bo wiem, że to nie ma sensu.... Jest strasznie wrażliwy... Widzę, jak się o nas martwi, jak się przejmuje jak mnie coś boli.... I chyba się boi.... Że nie da rady. Dlatego biorę położną... Bo całkiem sama nie chce być
|
#1709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mogę sie doczekać aż meble przyjdą i to ogarnę pokój już pomalowany
|
|
|
#1710 |
|
BAN stały
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.

bratowa ma dwoch synow, wiec podobnie jak moja siostra ma wielka frajde podczas wybierania sukienek 

obecnie "graciarnia Neli", a docelowo nasza sypialnia.
z półkami na buty

i teraz to robi kiedy już taki duży jest

?

Szkoda mi go było ale nie mogłam przestać się śmiać