| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2013-03-22, 23:36 | #151 | |
| Kniaginia Zarejestrowany: 2008-09 
				 | 

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!

Cytat: 
 Anies, mój gin mi kazał się zgłosić na ktg dzisiaj, czyli dzień przed terminem. Ale ponieważ wypadł mi niespodziewany pobyt w szpitalu i tam mi zrobili wczoraj ktg, to już dziś sobie odpuściłam jechanie na Żelazną (mam dość szpitali na dziś). No ale jutro chyba się wybiorę, bo godzina 0 wybije. | |
|     |   | 
|  2013-03-23, 07:07 | #152 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-02 
				 | 

Cześć dziewczyny, my już po śniadaniu. Noc ładnie przespana, piękne słońce za oknem, czego chcieć więcej   Przede wszystkim trzymamy mocne kciuki za dziewczyny "na wylocie"  oby akcje się rozkręciły i nie trzeba było wywoływać. Cytat: 
  i gratulujemy synka. Zapraszamy do udzielania się.  Masz  imię wybrane? Dzisiaj jedziemy po wózek  TŻ znalazł sklep gdzie mają nasze modele to sobie popatrzę co i jak. Na początku przez internet chciałam zamawiać ale jednak pewniej będę się czuła jak go dotknę i sprawdzę   
				__________________ Tomuś   | |
|     |   | 
|  2013-03-23, 08:04 | #153 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Tasia - jasne, że pamiętam Cię - z Tarchomina, right? Maria, Agatka - wybiła nam dzisiaj godzina zero! To co? Rodzimy? Ja jestem bardzo ZA, ale córka nie chce współpracować - małe a już się panoszy  W ogóle witam Panie w ten piękny wiosenny poranek. Słońce w pełni, idealnie odbija się od śniegu, na termometrze -12C. Wiosna, wiosna   
				__________________ Iguś 09-03-2010 http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzi09k0n9lq2xz.png Kaliniaczek 30-03-2013 http://www.suwaczki.com/tickers/km5szbmhnfv4n6dc.png | 
|     |   | 
|  2013-03-23, 09:15 | #154 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-04 
				 | 

Dzień dobry  Gratulacje dla świeżo upieczonych mamuś  ObserwujeCie - śniło mi się, że urodziłaś  U mnie -10 na termometrze, mąż z zawalonym gardłem, katarem i kaszlem pojechał do pracy, czarno widzę te święta. Obym tylko się nie zaraziła i żeby przypadkiem mały wcześniej nie pchał się na świat. Miłej soboty   | 
|     |   | 
|  2013-03-23, 09:19 | #155 | 
| Kniaginia Zarejestrowany: 2008-09 
				 | 

Witam   megi, u mnie cisza, ale jade na ktg. Ja mam wciaz fife na oku, wiec moge poczekac z porodem jeszcze ze dwa dni. | 
|     |   | 
|  2013-03-23, 09:26 | #156 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-02 Lokalizacja: ze swojego pokoju 
				 | 

Bry!  O 4 dopadły mnie mega skurcze, że aż się obudziłam i ledwo dowlokłam do łazienki. Poszłam jednak znów spać, ale o 7 znów mnie obudziły. No i tak od rana brzuszek pobolewa raz mocniej, raz słabiej  Trochę z mężem znów inicjowaliśmy poród więc zobaczymy jak to będzie. Co do piłki, to codziennie siedzę na niej tyle godzin, że szok  Najczęściej odpalam tv, albo jakiś film na komputerze i skaczę sobie parę godzin dziennie. Szaleństwo! Miłego dnia kochane! Trzymam kciuki za mamusie na tym samym etapie co ja, za te już "po" i całą resztę   
				__________________ ...mówi się "trudno" i płynie się dalej.. 27.11.2009 - pierwsza randka   02.08.2012 - nasz ślub  25.03.2013 - me + you = Sławek   | 
|     |   | 
|  2013-03-23, 09:30 | #157 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-04 
				 | 

Cytat: 
  Dziewczyny, czy możecie mi polecić jakieś książki, publikacje o karmieniu piersią? Ale konkretne jakieś. | |
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2013-03-23, 10:26 | #158 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-08 Lokalizacja: Świdnik 
				 | 

hej  odpadł nam dziś pępek   Cytat: 
  dla Kuby Cytat: 
 Cytat: 
  a ja próbuje sprzatc w miedzyczasie bo sama w domu jest  teraz zarłok wcina 
				__________________ Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka  05.07.2008   http://www.suwaczek.pl/cache/ec6d661a82.png K  http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png W  http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png | |||
|     |   | 
|  2013-03-23, 10:32 | #159 | |||
| Zakorzenienie | 

robi się gorąco  Cytat: 
  mój miał największy problem z szufladą. Mówiłam mu, żeby dobrze sprawdził, zanim przykręci, ale on oczywiście wie najlepiej, jak się takie rzeczy robi. I oczywiście szuflada się nie zamykała  dopiero ja wytargałam szufladę z mebli i kazałam mu przykręcić tak samo Cytat: 
  Cytat: 
  żeby w końcu się ruszyło biorę się za sprzątanie  chyba gniazdowanie mnie dopada powoli, bo od wczoraj mam ochotę wszystko wysprzątać. Tylko, że zaraz mnie zaczynają plecy boleć i w ogóle wszystko i kończy się płaczem z bezsilności. Ale wielki plus dla męża, który tym razem nie powiedział "odpocznij sobie, potem to zrobisz", tylko - "zostaw to, ja mam niedzielę wolną, to posprzątam". | |||
|     |   | 
|  2013-03-23, 10:57 | #160 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
    dla Natalki  aano chyaba ze tak  jakas zakrecona wczoraj bylam :P hihi. oooo kolejne proroctwo .. moze faktycznie tez sie odpakujesz  witam sie z wami po nocy - mlody grzecznie ssal i spal - dzis ze mna na lozku A co sie Bede  miedzy 6 a 8 wisial ciagle - i dzis troszke marudny ale jakos damy rade  nestelle    dla Kuby - zdolniacha   . | |
|     |   | 
|  2013-03-23, 11:07 | #161 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-05 
				 | 

Cytat: 
  u nas tez wiosennie. jak wstalam - 5  Cytat: 
   Cytat: 
  Dragusia, moj sie rozkopywal w rozkach i ja to interpretowalam po swojemu - goraco mu (nam wiecznie goraco, wiec geny  ). Przyszla polozna i nakazala klasc w skarpeciorach, pod grubszym kocykiem. powiem, ze sie wyciszyl... 
				__________________ Fuck the past kiss the future Bono  T. 9.03.2013  O. 3.03.2015 | |||
|     |   | 
|  2013-03-23, 11:35 | #162 | ||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-01 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
  oby szybko poszło i mogłaś jz sie przytulic do swej dzieciny 
				__________________ You must have known that I was lonely Because you came to my rescue And though I know that this is heaven  How could so much love be inside of you                               | ||
|     |   | 
|  2013-03-23, 11:37 | #163 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  Sorce- pamiętaj o mnie z tym privem, żebym zdążyła torbę przepatrzyć i ewentualnie dokupić jak czegoś nie mam 
				__________________ Oliwka -01.07.2001 http://www.suwaczki.com/tickers/atdcgu1rztnwqwft.png Emilka -26.03.2013 http://www.suwaczek.pl/cache/da9d9f9ea7.png | |
|     |   | 
|  2013-03-23, 12:00 | #164 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2012-06 Lokalizacja: To tu, to tam 
				 | 

Cześć ! O rany, ale słońce... oślepiające   za sukcesy dzieciaków   hehe nic o tym nie wiem  Eee tam jeszcze tydzień mam do terminu ! Mi się nie śpieszy - wolałabym na wakacje pojechać jeszcze na macierzyńskim... czyli najlepiej jakbym jednak urodziła po 29  Wtedy akurat 15 września wracam i do pracy  to się nazywa plan  I nie wpycham się w kolejkę  megi, maria, trolla... przodem, przodem   aaaa przyjaciółka do mnie zadzwoniła że najbliższa pełnia... 27 marca - może wtedy wysyp będzie   
				__________________ Dziedzic    | 
|     |   | 
|  2013-03-23, 12:29 | #165 | 
| Zakorzenienie | 

witam sie w nowym watku   Nie mialam internetu a tu takie wiesci.. Mokka gratulacje, maluszek juz na swiecie..      Widze, że megi zakladala watek, wiec nie ma mnie na liscie bo kasi dane podsylalam, ja na kwiecien 15.04 termin mam, synek Pawełek... Troszkę źle się czuję później zajrzę i nadrobię   
				__________________ Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK  12.04.2013 R. | 
|     |   | 
|  2013-03-23, 12:33 | #166 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-08 Lokalizacja: Świdnik 
				 | 

Cytat: 

__________________ Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka  05.07.2008   http://www.suwaczek.pl/cache/ec6d661a82.png K  http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png W  http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png | |
|     |   | 
|  2013-03-23, 12:56 | #167 | |||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-10 Lokalizacja: Świętokrzyskie góry... 
				 | 

Cytat: 
  super  świetne wieści Cytat: 
  no to zdolniacha Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
  także czekamy, czekamy... No nie spieszy się tym naszym dzieciom bo gdzie jak taki mróz wiosną   super No witam w piękny słoneczny i niesamowicie mroźny dzień  no ciekawe kto pierwszy będzie z naszej trójki  i jeszcze Flamaster przed nami  Im więcej rozpakowanych mamuś tym większa cisza na forum    | |||||
|     |   | 
|  2013-03-23, 13:18 | #168 | 
| Zakorzenienie | 

oc hihi - tak tak alez ja nic nie mowie ...   w sumie z tym wpychaniem sie .. pytalam Mame i ona mi mowi ze ja od malego zawsze chcialam byc pierwsiejsza   wiec na ''starosc'' cos mi chyba zostalo  moze jutro jak Mlody bd tak grzeczy do poludnia uda mi sie naskrobac opis porodu  sciskam was mocno slemy Buziaki z Cipelego i slonecznego Bergen     . | 
|     |   | 
|  2013-03-23, 13:56 | #169 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-11 Lokalizacja: Berlin 
				 | 

Cytat: 
  moj zarłok tez od 8 nie spi. drzemie 5-8 min i koniec  czy to normalne? Cytat: 
  Cytat: 
  no dokladnie. u nas tez wiosna -9 . pierwszy raz bylam na dworze, sama raz dwa po zakupki   
				__________________ | |||
|     |   | 
|  2013-03-23, 14:33 | #170 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-02 Lokalizacja: ze swojego pokoju 
				 | 

Daję znać, że wyganianie lokatora jest u nas nadal w toku   Mąż w trakcie dzisiejszej rozmowy telefonicznej ze szwagrem podzielił się spostrzeżeniem, że jeśli chce by jego żona (a siostra TŻta) więcej, szybciej i lepiej pracowała, to powinien zrobić jej dziecko. Argumentował, to tym, że dzisiaj już posprzątałam, zrobiłam pranie, poukładałam swoje ubrania w szafie, zrobiłam ciasto, a teraz skończyłam myć okna i została mi ostatnia firanka do zawieszenia.  Gdy moja mam to usłyszała, to zaczęła się śmiać. Podobno pomaga również kawa więc chyba poproszę męża jak wróci z grania, by mi zrobił, bo dobrą robi. A potem strzelimy sobie zapiekankę. Tylu osobom śni się, że już urodziłam, że piszą do mnie z pytaniem czy wyśnili mi dziecko  Taaaaaa......  Jejku, jest piękna pogoda za oknem, ale temperatura wcale nie jest tak miła i ładna. Poszłabym na spacer, ale pewnie by nas przewiało i jeszcze musiałabym z przeziębieniem walczyć...   
				__________________ ...mówi się "trudno" i płynie się dalej.. 27.11.2009 - pierwsza randka   02.08.2012 - nasz ślub  25.03.2013 - me + you = Sławek   | 
|     |   | 
|  2013-03-23, 14:52 | #171 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2007-07 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Cytat: 

__________________ Filipek http://www.suwaczki.com/tickers/atdci09kzgx6wyof.png Pchełka http://www.suwaczki.com/tickers/gg64zbmh53p3ubj5.png "Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"  Terry Pratchett | |
|     |   | 
|  2013-03-23, 15:29 | #172 | 
| Zakorzenienie | 

__________________ Oliwka -01.07.2001 http://www.suwaczki.com/tickers/atdcgu1rztnwqwft.png Emilka -26.03.2013 http://www.suwaczek.pl/cache/da9d9f9ea7.png | 
|     |   | 
|  2013-03-23, 15:44 | #173 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-12 
				 | 

Maria daj znać jak tam to ktg, co wyszło i czy długo czekałaś? Ja dzień przed terinem czyli w poniedziałek mam lekarza więz zobaczę co powie, ale położna ze szpitala mówiła, że dopiero 5 dni po terminie ktg, wolałabym wcześniej. Mój mąż też klął przy składaniu łóżeczka,myślałąm , ze tylko on taki nerwus  Ja po wiosennym spacerku, przewiało mnie, ale też doświetliło i nastrój lepszy bo od rana był tragiczny. Zuzia grzeczna, nie spieszy się, nadal mam brzuch wysoko, pewnie już się nie obniży, boje się, że wywoływanie mnie czeka.. | 
|     |   | 
|  2013-03-23, 17:05 | #174 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-02 
				 | 

cześć   , my dzisiaj mamy cały dzień gości jedni wychodzą - drudzy przychodzą , i pełno dzieciarni się kręci po domu bo moje dzieciaczki (te już chodzące  ) zaprosiły swoich gości .... także "burdel na kółkach "      ide nadrabiać póki siedzę w pokoju i karmie Roszka ......  ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat: 
       widzę ,że tu nuuuuuuuuudy , nikt nie rodzi ... szkoda  he,he .... pierwszy raz chyba tyyyyle nadrabiałam- całą minutkę  , no to zmykam do gości   
				__________________ J . N . R   | |
|     |   | 
|  2013-03-23, 17:23 | #175 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2006-11 Lokalizacja: świętokrzyskie 
				 | 

co tu taka ciszaaa??   widziałyście? :http://www.pomponik.pl/zdjecia/zdjec...219,iAId,21192 OMG!!!   
				__________________ 15-07-2006  jestem żona od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html | 
|     |   | 
|  2013-03-23, 17:52 | #176 | 
| Zakorzenienie | 

Chyba Was dzisiaj nie nadrobię.. wszytskie sily wyszly ze mnie, zaloze jeszcze posciel i bede lezec jak placek doslownie.. trzymam kciuki za rozwoje akcji moze cos sie wydarzy   Zycze milego wieczorku do jutra pa    p.s.: anika jesli chodzi o kim to niezle wyglada   
				__________________ Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK  12.04.2013 R. | 
|     |   | 
|  2013-03-23, 18:12 | #177 | |||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2012-08 Lokalizacja: Warszaffka 
				 | 

Hello!   Cytat: 
  Ja tak miałam mieć na imię, gdybym urodziła się chłopcem, więc jest sentyment  Right  Z tym, że na początku lutego wprowadziliśmy się do mojej Mamy, więc teraz jestem z Mokotowa  Mieszkamy tuż przy wejściu do Parku Łazienkowskiego, gdzie i ja się wychowałam, więc będzie gdzie chodzić z Krzysiem na spacerki. Zarąbiście się z tego cieszę, bo kocham ten park, taka ostoja zieleni w praktycznie centrum miasta  Dziś z tż byliśmy się przejść i, pomimo, że mróz jak diabli, to było cudooownie. Śnieg, słońce, błękitne niebo, zwierzaczki i spokój  Nawet dałam radę przejść spory kawałek, więc hurra!, bo ostatnio mój kręgosłup niestety już szwankuje  W ogóle a to ciągnie w dole brzucha, a to coś boli z boku... uroki ostatnich tygodni  Ale nie mam co narzekać - całą ciążę baliśmy się z moim ginem o to moje nadciśnienie, a okazało się, że nie sprawiało żadnych problemów; pod kontrolą kardiologa porobiłam badania (holtery, echo, ekg), wyszły bardzo dobre  Cytat: 
 Cytat:  Rozpisałam się trochę  Ale właśnie włączyłam laptop i odpoczywam po obiadku - zrobiłam na dziś zrazy z udźca wołowego nadziewane suszonymi pomidorkami, z puree i ogórkami  Przynajmniej na gotowanie mam siłę   
				__________________ Krzyś  http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania  http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png | |||
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2013-03-23, 18:32 | #178 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-10 Lokalizacja: Kęty 
				 | 

Witam Uff Kinga śpi w wózku, nie na rękach  Cytat: 
 Cytat od autorki: "Teraz po wielu latach praktyki i kontaktach z moimi kursantami wiem, że najważniejsza dla udanego karmienia jest motywacja, wiara w siebie, a w kłopotach - odpowiednie wsparcie. Bez tego ostatniego cały wysiłek może lec w gruzy. Jedno niewłaściwe zdanie wypowiedziane przez nierozważnego lekarza może zniweczyć wielomiesięczny trud wielu osób. Mama we wczesnym okresie laktacji jest tak bardzo wrażliwa, często tak pogubiona, popada ze skrajności w skrajność. Przydaje się wtedy dobra książka pod ręką. Nieoceniony jest mąż, który staje się kreatorem wydarzeń. To on z męską precyzją i dystansem potrafi trzeźwo oceniać sytuację. Ale mama potrzebuje wtedy życzliwej osoby, z wiedzą i doświadczeniem, która ją poprowadzi - doradczyni czy konsultantka laktacyjna. I takiego właśnie wsparcia szukajcie moje Panie!" Polecam stronę http://www.it-intertrade.com/karmien...php/literatura 
				__________________  Kinga 22-02-2013 Maciek  12-08-1997 Edytowane przez bmma Czas edycji: 2013-03-23 o 20:45 | |
|     |   | 
|  2013-03-23, 18:46 | #179 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-05 
				 | 

chyba taki rytm forum mamusiowego    przedwczoraj tak mialam  gin, ksero, sklep. niby 35 minut a dla mnie pelen high life  Cytat: 

__________________ Fuck the past kiss the future Bono  T. 9.03.2013  O. 3.03.2015 | |
|     |   | 
|  2013-03-23, 19:25 | #180 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2012-05 
				 | 

Hej... Ale naprawdę cisza na forum  u mnie chyba lepiej. Nie ma gorączki ale cycek nadal boli i jest czerwony. Cały dzień na zmianę rozgrzewam odciagam i chłodze. Zaczęło trochę lecieć z niego mleka wiec to chyba dobry znak. Siostra wzięła dziś misie do siebie na kilka godzin wiec troszkę odpoczelam miedzy odciaganiami. Bmma czy Kinge zawsze usypiacie w wózku? Znajomi tak usypiali od urodzenia syna ze teraz pomimo skończonych 2 lat nadal zasypia tylko w wózku! 
				__________________ "Rączki malutkie, ale chwycą Cię za serce. Na zawsze." Moje 55 cm szczęścia...  Michalinka - ur. 12.02.2013r. | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.

a  z drugiej strony chciała bym mieć to za sobą...  bo 1 day to go  a jak nie to potem będzie trzeba wywoływać
a  z drugiej strony chciała bym mieć to za sobą...  bo 1 day to go  a jak nie to potem będzie trzeba wywoływać