|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | |
|
Kniaginia
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
Anies, mój gin mi kazał się zgłosić na ktg dzisiaj, czyli dzień przed terminem. Ale ponieważ wypadł mi niespodziewany pobyt w szpitalu i tam mi zrobili wczoraj ktg, to już dziś sobie odpuściłam jechanie na Żelazną (mam dość szpitali na dziś). No ale jutro chyba się wybiorę, bo godzina 0 wybije. |
|
|
|
|
|
#152 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, my już po śniadaniu. Noc ładnie przespana, piękne słońce za oknem, czego chcieć więcej
![]() Przede wszystkim trzymamy mocne kciuki za dziewczyny "na wylocie" oby akcje się rozkręciły i nie trzeba było wywoływać. Cytat:
Dzisiaj jedziemy po wózek TŻ znalazł sklep gdzie mają nasze modele to sobie popatrzę co i jak. Na początku przez internet chciałam zamawiać ale jednak pewniej będę się czuła jak go dotknę i sprawdzę
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia - jasne, że pamiętam Cię - z Tarchomina, right?
Maria, Agatka - wybiła nam dzisiaj godzina zero! To co? Rodzimy? Ja jestem bardzo ZA, ale córka nie chce współpracować - małe a już się panoszy ![]() W ogóle witam Panie w ten piękny wiosenny poranek. Słońce w pełni, idealnie odbija się od śniegu, na termometrze -12C. Wiosna, wiosna
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Gratulacje dla świeżo upieczonych mamuś ObserwujeCie - śniło mi się, że urodziłaś ![]() U mnie -10 na termometrze, mąż z zawalonym gardłem, katarem i kaszlem pojechał do pracy, czarno widzę te święta. Obym tylko się nie zaraziła i żeby przypadkiem mały wcześniej nie pchał się na świat. Miłej soboty |
|
|
|
|
#155 |
|
Kniaginia
|
Witam
![]() megi, u mnie cisza, ale jade na ktg. Ja mam wciaz fife na oku, wiec moge poczekac z porodem jeszcze ze dwa dni. |
|
|
|
|
#156 |
|
Zadomowienie
|
Bry!
O 4 dopadły mnie mega skurcze, że aż się obudziłam i ledwo dowlokłam do łazienki. Poszłam jednak znów spać, ale o 7 znów mnie obudziły. No i tak od rana brzuszek pobolewa raz mocniej, raz słabiej Co do piłki, to codziennie siedzę na niej tyle godzin, że szok Najczęściej odpalam tv, albo jakiś film na komputerze i skaczę sobie parę godzin dziennie. Szaleństwo! Miłego dnia kochane! Trzymam kciuki za mamusie na tym samym etapie co ja, za te już "po" i całą resztę
|
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, czy możecie mi polecić jakieś książki, publikacje o karmieniu piersią? Ale konkretne jakieś. |
|
|
|
|
|
#158 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
odpadł nam dziś pępek Cytat:
dla KubyCytat:
Cytat:
a ja próbuje sprzatc w miedzyczasie bo sama w domu jest teraz zarłok wcina
|
|
|
#159 | |||
|
Zakorzenienie
|
robi się gorąco
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
żeby w końcu się ruszyłobiorę się za sprzątanie chyba gniazdowanie mnie dopada powoli, bo od wczoraj mam ochotę wszystko wysprzątać. Tylko, że zaraz mnie zaczynają plecy boleć i w ogóle wszystko i kończy się płaczem z bezsilności. Ale wielki plus dla męża, który tym razem nie powiedział "odpocznij sobie, potem to zrobisz", tylko - "zostaw to, ja mam niedzielę wolną, to posprzątam". |
|||
|
|
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Natalki ![]() aano chyaba ze tak ![]() jakas zakrecona wczoraj bylam :P hihi. oooo kolejne proroctwo .. moze faktycznie tez sie odpakujesz ![]() witam sie z wami po nocy - mlody grzecznie ssal i spal - dzis ze mna na lozku A co sie Bede miedzy 6 a 8 wisial ciagle - i dzis troszke marudny ale jakos damy rade ![]() nestelle dla Kuby - zdolniacha . |
|
|
|
|
|
#161 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas tez wiosennie. jak wstalam - 5 ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dragusia, moj sie rozkopywal w rozkach i ja to interpretowalam po swojemu - goraco mu (nam wiecznie goraco, wiec geny ). Przyszla polozna i nakazala klasc w skarpeciorach, pod grubszym kocykiem. powiem, ze sie wyciszyl...
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#162 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
oby szybko poszło i mogłaś jz sie przytulic do swej dzieciny
|
|
|
#163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorce- pamiętaj o mnie z tym privem, żebym zdążyła torbę przepatrzyć i ewentualnie dokupić jak czegoś nie mam
|
|
|
#164 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć !
O rany, ale słońce... oślepiające ![]() za sukcesy dzieciaków hehe nic o tym nie wiem ![]() Eee tam jeszcze tydzień mam do terminu ! Mi się nie śpieszy - wolałabym na wakacje pojechać jeszcze na macierzyńskim... czyli najlepiej jakbym jednak urodziła po 29 Wtedy akurat 15 września wracam i do pracy I nie wpycham się w kolejkę megi, maria, trolla... przodem, przodem aaaa przyjaciółka do mnie zadzwoniła że najbliższa pełnia... 27 marca - może wtedy wysyp będzie
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie w nowym watku
![]() Nie mialam internetu a tu takie wiesci.. Mokka gratulacje, maluszek juz na swiecie.. ![]() Widze, że megi zakladala watek, wiec nie ma mnie na liscie bo kasi dane podsylalam, ja na kwiecien 15.04 termin mam, synek Pawełek... Troszkę źle się czuję później zajrzę i nadrobię
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#167 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super świetne wieściCytat:
no to zdolniachaCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
także czekamy, czekamy...No nie spieszy się tym naszym dzieciom bo gdzie jak taki mróz wiosną ![]() superNo witam w piękny słoneczny i niesamowicie mroźny dzień ![]() no ciekawe kto pierwszy będzie z naszej trójki i jeszcze Flamaster przed nami![]() Im więcej rozpakowanych mamuś tym większa cisza na forum ![]()
|
|||||
|
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
oc hihi - tak tak alez ja nic nie mowie ...
![]() w sumie z tym wpychaniem sie .. pytalam Mame i ona mi mowi ze ja od malego zawsze chcialam byc pierwsiejsza wiec na ''starosc'' cos mi chyba zostalo ![]() moze jutro jak Mlody bd tak grzeczy do poludnia uda mi sie naskrobac opis porodu ![]() sciskam was mocno slemy Buziaki z Cipelego i slonecznego Bergen . |
|
|
|
|
#169 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj zarłok tez od 8 nie spi. drzemie 5-8 min i koniec Cytat:
![]() Cytat:
![]() no dokladnie. u nas tez wiosna -9 . pierwszy raz bylam na dworze, sama raz dwa po zakupki
|
|
|
#170 |
|
Zadomowienie
|
Daję znać, że wyganianie lokatora jest u nas nadal w toku
Mąż w trakcie dzisiejszej rozmowy telefonicznej ze szwagrem podzielił się spostrzeżeniem, że jeśli chce by jego żona (a siostra TŻta) więcej, szybciej i lepiej pracowała, to powinien zrobić jej dziecko. Argumentował, to tym, że dzisiaj już posprzątałam, zrobiłam pranie, poukładałam swoje ubrania w szafie, zrobiłam ciasto, a teraz skończyłam myć okna i została mi ostatnia firanka do zawieszenia. Gdy moja mam to usłyszała, to zaczęła się śmiać. Podobno pomaga również kawa więc chyba poproszę męża jak wróci z grania, by mi zrobił, bo dobrą robi. A potem strzelimy sobie zapiekankę.Tylu osobom śni się, że już urodziłam, że piszą do mnie z pytaniem czy wyśnili mi dziecko Taaaaaa...... ![]() Jejku, jest piękna pogoda za oknem, ale temperatura wcale nie jest tak miła i ładna. Poszłabym na spacer, ale pewnie by nas przewiało i jeszcze musiałabym z przeziębieniem walczyć...
|
|
|
#171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#173 |
|
Raczkowanie
|
Maria daj znać jak tam to ktg, co wyszło i czy długo czekałaś?
Ja dzień przed terinem czyli w poniedziałek mam lekarza więz zobaczę co powie, ale położna ze szpitala mówiła, że dopiero 5 dni po terminie ktg, wolałabym wcześniej. Mój mąż też klął przy składaniu łóżeczka,myślałąm , ze tylko on taki nerwus ![]() Ja po wiosennym spacerku, przewiało mnie, ale też doświetliło i nastrój lepszy bo od rana był tragiczny. Zuzia grzeczna, nie spieszy się, nadal mam brzuch wysoko, pewnie już się nie obniży, boje się, że wywoływanie mnie czeka.. |
|
|
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
, my dzisiaj mamy cały dzień gości jedni wychodzą - drudzy przychodzą , i pełno dzieciarni się kręci po domu bo moje dzieciaczki (te już chodzące ) zaprosiły swoich gości .... także "burdel na kółkach " ![]() ide nadrabiać póki siedzę w pokoju i karmie Roszka ...... ![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
![]() widzę ,że tu nuuuuuuuuudy , nikt nie rodzi ... szkoda ![]() he,he .... pierwszy raz chyba tyyyyle nadrabiałam- całą minutkę , no to zmykam do gości
|
|
|
#175 |
|
Wtajemniczenie
|
co tu taka ciszaaa??
![]() widziałyście? :http://www.pomponik.pl/zdjecia/zdjec...219,iAId,21192 OMG!!!
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba Was dzisiaj nie nadrobię.. wszytskie sily wyszly ze mnie, zaloze jeszcze posciel i bede lezec jak placek doslownie.. trzymam kciuki za rozwoje akcji moze cos sie wydarzy
![]() Zycze milego wieczorku do jutra pa p.s.: anika jesli chodzi o kim to niezle wyglada
|
|
#177 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hello!
Cytat:
Ja tak miałam mieć na imię, gdybym urodziła się chłopcem, więc jest sentyment ![]() Right Z tym, że na początku lutego wprowadziliśmy się do mojej Mamy, więc teraz jestem z Mokotowa Mieszkamy tuż przy wejściu do Parku Łazienkowskiego, gdzie i ja się wychowałam, więc będzie gdzie chodzić z Krzysiem na spacerki. Zarąbiście się z tego cieszę, bo kocham ten park, taka ostoja zieleni w praktycznie centrum miasta Dziś z tż byliśmy się przejść i, pomimo, że mróz jak diabli, to było cudooownie. Śnieg, słońce, błękitne niebo, zwierzaczki i spokój ![]() Nawet dałam radę przejść spory kawałek, więc hurra!, bo ostatnio mój kręgosłup niestety już szwankuje ![]() W ogóle a to ciągnie w dole brzucha, a to coś boli z boku... uroki ostatnich tygodni Ale nie mam co narzekać - całą ciążę baliśmy się z moim ginem o to moje nadciśnienie, a okazało się, że nie sprawiało żadnych problemów; pod kontrolą kardiologa porobiłam badania (holtery, echo, ekg), wyszły bardzo dobre ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Rozpisałam się trochę Ale właśnie włączyłam laptop i odpoczywam po obiadku - zrobiłam na dziś zrazy z udźca wołowego nadziewane suszonymi pomidorkami, z puree i ogórkami Przynajmniej na gotowanie mam siłę
|
|
|
#178 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
Uff Kinga śpi w wózku, nie na rękach ![]() Cytat:
Cytat od autorki: "Teraz po wielu latach praktyki i kontaktach z moimi kursantami wiem, że najważniejsza dla udanego karmienia jest motywacja, wiara w siebie, a w kłopotach - odpowiednie wsparcie. Bez tego ostatniego cały wysiłek może lec w gruzy. Jedno niewłaściwe zdanie wypowiedziane przez nierozważnego lekarza może zniweczyć wielomiesięczny trud wielu osób. Mama we wczesnym okresie laktacji jest tak bardzo wrażliwa, często tak pogubiona, popada ze skrajności w skrajność. Przydaje się wtedy dobra książka pod ręką. Nieoceniony jest mąż, który staje się kreatorem wydarzeń. To on z męską precyzją i dystansem potrafi trzeźwo oceniać sytuację. Ale mama potrzebuje wtedy życzliwej osoby, z wiedzą i doświadczeniem, która ją poprowadzi - doradczyni czy konsultantka laktacyjna. I takiego właśnie wsparcia szukajcie moje Panie!" Polecam stronę http://www.it-intertrade.com/karmien...php/literatura
Maciek 12-08-1997Edytowane przez bmma Czas edycji: 2013-03-23 o 19:45 |
|
|
|
|
|
#179 | |
|
Zakorzenienie
|
chyba taki rytm forum mamusiowego
![]() ![]() przedwczoraj tak mialam gin, ksero, sklep. niby 35 minut a dla mnie pelen high life ![]() Cytat:
|
|
|
|
#180 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej...
Ale naprawdę cisza na forum u mnie chyba lepiej. Nie ma gorączki ale cycek nadal boli i jest czerwony. Cały dzień na zmianę rozgrzewam odciagam i chłodze. Zaczęło trochę lecieć z niego mleka wiec to chyba dobry znak. Siostra wzięła dziś misie do siebie na kilka godzin wiec troszkę odpoczelam miedzy odciaganiami. Bmma czy Kinge zawsze usypiacie w wózku? Znajomi tak usypiali od urodzenia syna ze teraz pomimo skończonych 2 lat nadal zasypia tylko w wózku!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:55.

a z drugiej strony chciała bym mieć to za sobą... bo 1 day to go a jak nie to potem będzie trzeba wywoływać

oby akcje się rozkręciły i nie trzeba było wywoływać. 

dla Kuby
05.07.2008