|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
Cytat:
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
a ja nigdy nie jadłam i nie robiłam, w tym roku chciałam spróbować ale chyba się nie uda
![]() ja chcę Wielkanoc taką kolorową,ciepłą i słoneczną ![]() moi będą za 1,5-2h.. musze się zbierać.. swędzi mnie cała twarz?
|
|
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1744 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale ja wiem jak on się przejmuje jak coś mnie boli i nie może nic zrobić, więc oszczędzę mu tego i sobie ![]() Cytat:
ja też przy czym ja bez problemu mogłabym posprzątać, ale że mi się nie chce to odkładam to na lepszy dzień
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ostatnio tylko z grubsza ogarniam i mam wszystko głęboko |
|
|
|
|
#1746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to bym temu twojemu lanie na gola Cytat:
![]() ja ogarnelam pomidorowa , tz pojechal do sklepu na zakupki , umylam glowe pojade do rodzicow z mlodym , potem do domu na obiad i biore sie za ciacho :P
|
|
#1747 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
od wczoraj nie mogę się prawie ruszać i wstawać tak mnie brzuch boli ... chyba Przemek zszedł jeszcze niżej, chociaż myślałam że to niemożliwe - cały czas jak wstaje czuje na maksa nacisk na pessar, i po nawet krótkim wstaniu z łóżka na siku mam potem kilka min silne bóle jak na okres... umrę
|
||
|
|
|
#1748 |
|
siedzę i myślę
|
Lonely się odzywała ?
Chyba od czwartku jej nie było
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
śliwki z bieedry są booooski
![]() zrobilam najszybsze ciacho swiata: gotowe ciasto francuskie przekoroilam na 8 kwadratow,na każdy jakis owoc,zlepilam rogi i juz ie pieka
|
|
|
|
#1751 |
|
Wtajemniczenie
|
nie jadę bo mnie codziennie prawie brzuch boli ... fenoterol biorę, nospę biorę, leżę ... tylko od wczoraj jest mocniej
ale uspokaja się jak się kładę. lekarz kazałby mi jechać na IP, tam by mnie położyli i dawali leki rozkurczowe - to samo mogę w domu brać. jak ja już chcę urodzić ![]() jak odstawię te leki za tydzień to naprawdę będzie zabawnie ... ale kiedyś trzeba :/ Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-03-23 o 11:09 |
|
|
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już sama nie wiem czy mi się brzuch spina jak wstaję np zrobić sobie śniadanie czy już jestem przewrażliwona. Ale jak leżę to nic się nie dzieje wiec leżę spokojnie.
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
tez sobie czasem mysle, ze przed porodem kupimy papierowe talerze i bedziemy sobie z tzem lezec i sie obijac
|
|
|
|
#1754 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie wszyscy powtarzali, że mdłości to normalka. i tak jakoś w to uwierzyłam, że męczyłam się przez dobre 4 miesiące prawie codziennie po kilka razy. były okresy, że nawet wody nie mogłam pić. jak to mój gin usłyszał, to mnie w dupsko chciał zdzielić bo co innego mdłości i jakieś sporadyczne rzyganko, a co innego odwodnienie, krew, zakwasy we wszystkich mięśniach z wysiłku porzygankowego musisz sama ocenić, na ile ci te mdłości utrudniają lub wręcz uniemożliwiają w miarę zdrowy tryb życia.Cytat:
w ogóle nie rozumiem, czemu ludzie się tak tam pchają, jak za parę dni mogliby na spokojnie, w domciu, z kawusią i ciasteczkiem...my prawdopodobnie w szpitalu weźmiemy sobie "pokój rodzinny", żeby małż był z nami - no i pokój jest fajny, przestronny. więcej do szczęścia nie będę potrzebować, więc niech mi nikt nie przyjeżdża, o! Cytat:
ja nie wiem, po co ci taka kula u nogi........... Cytat:
![]() wiem, że ciężko będzie pogadać, ale mnie się wydaje, że w końcu trzeba... może potem samo wyjdzie - pojedziecie razem na porodówkę, skurcze będą, ty będziesz go ściskać za rękę... on będzie ocierał ci czoło i nawet nie pomyśli o zostawieniu cię samej. na końcówkę akcji, kiedy to już będzie bardziej zwierzęco (z krwią, kupkami itp ), może spokojnie wyjść
|
|
#1755 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tyle butów to chyba w żłobku jak sie zbierze wszystkie dzieci można zobaczyć fajniusie Cytat:
![]() Vil ty to zdecydowanie musisz leżeć !!! Mój tz na początku nie chciał byc przy porodzie ale po zajęciach w szkole rodzenia sie przełamał no i ja też mu mówiłam od początku ze chce zeby był bo to dla mnie ważne - nie chce być sama (nawet pod prysznic nie bedzie mi mial kto pomóc wejsc ) wszyscy na okolo mówią ze nie powinno sie namawiać tż ale jesli nie sa az tak stanowczo na "nie" to mysle ze warto negocjowac bo w tej sytuacji mój komfort jest wazniejszy niz jego no chyba ze faktycznie ma mocne argumenty ![]() u mnie też słoneczko za oknem ale mróz straszny |
||
|
|
|
#1756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
aa... a z tym łukiem to ja nie pamiętam, żebym miała problemy............ ale łuk, parking - to wszystko można sobie poćwiczyć przecież na spokojne. na mieście dużo się dzieje i trening wchodzi w grę tylko w ramach cholernie drogich godzin z instruktorem.
niech mnie zlinczują, ale jestem zdania, że jak po łuku się nie daje rady, to prędzej czy później w mieście, na parkingu czy gdzieś tam może zabraknąć wyczucia, tego wyobrażenia o rozmiarach auta i jego pozycji w przestrzeni ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]() pięknie to ujęłaś!
|
|
#1758 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() To tak na pocieszenie hehe
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
No babka mi powiedziała, ze może być tak, że mała się wypina i ja myślę, że brzuch mam twardy. I, że do momentu aż nie będzie tak że bede leżec a brzuch będzie twardy regularnie co pół godziny to nie jest źle. Ale jakby tak było to przyjechać bo to groźba przedwczesnego porodu.
|
#1760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ba,nawet jak siedzę ![]() i właśnie rozmawiałąm z tż i mówi że mam na dniach jechać do gina,bo nie mam ani leków ani nic atak byc nie powinno ![]() ale jak się położę pod ktg to nic nie wyjdzie,bo przecież nie wstaje ![]() mała ma czkawkę ![]() PS dzis nie czuje bólu kości łonowej oby tak dalej
|
|
|
|
|
#1761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Może rzeczywiście tak jest, że nasze Skarby sa tak ułożone?! Moja na pewno leży w poprzek plecami do mojego brzucha, więc może mi się wydaje ze to spinanie a to moja Piękna ![]() Gin na ostatniej wizycie powiedział do mnie tak "Musisz nauczyć się słuchać swojego brzucha" A haaaa fajnie...Ciekawe jak... Axella trzymaj nogi razem i się nie rozdziawiaj!!! ![]() A co do czkawki moja Kochana ma z 5 razy w ciągu dnia. Teraz właśnie też. Szczególnie wtedy gdy za dużo wypiję
|
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() twój mąż super się spisał przy pierwszym porodzie - właśnie tak sobie to wyobrażam
|
|
#1763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1764 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja już jestem na etapie ze nawet co z grubsza mi się nie chce - no chyba że ktoś przychodzi, to mam motywację żeby pogonić męża i siebie do porządków
Cytat:
nie umieraj, trzymaj się dzielnie mam nadzieję że z nią wszystko OK. chwilowa niedyspozycja jej minęła i teraz załatwia różne sprawy ![]() a niunka miała to USG tarczycy? Cytat:
ja dziś nawet ciasto odpuszczam, bo dostałam od mamy kawałek dyniowego, naleśniki czekają w piekarniku do zapieczenia, także pojedziemy na basen i odpoczywamy dalej
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz, że 34 dni ci zostały??????????????
|
|
#1766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe czy on by się zorientował ![]() w mojej książce o ciąży fajny lekarz się wypowiadał-że nawet jego żona gnekolożka 2 razy "wszczęła fałszywy alarm" i jechali do szpitala bo myślała że rodzi a to ściemka ![]() jak ona się myli to my już w ogóle jesteśmy zielone :P Cytat:
zajęło to 5min dłużej robi się herbatę ![]() naleśniki ![]() resztę leżę ostatni opis porodu na marcowo-kwietniowych to jakaś masakra ![]() biedna dziewczyna..
Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-03-23 o 12:02 |
||
|
|
|
#1767 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wzięłam fenoterol, poszłam się kąpać, nie bolało. teraz zaś zaczyna. no już pół biedy że boli ale ja naprawdę się boję że przegapię ten poród albo że będę jeździć do drugi dzień do szpitala myśląc że to już 34 dni ... boshe, jak leżałam drugi raz w szpitalu i dostałam nowy tel i zainstalowałam sobie program ciążowy to tam było 189 dni btw ... zakład że przenoszę i będąc mi wywoływać dwa tyg po terminie? Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-03-23 o 12:18 |
|
|
|
|
#1768 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
krzyże i kośc ogonowa napiernicza, ale z tym spoko Dam radę. Ja też jestem z tych,,przezywających". Ogółem mam niestety tak, że jak brata za długo nie ma a jedzie gdzieś autem, to się martwie.ej ej miałaś leżeć!! ![]() Cytat:
Nas to chyba więcej leżących, jak nieleżących
|
|
#1769 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() A mój mąż chce być ze mną przy porodzie i nie wyobraża sobie, żeby miało go nie być całą ciążę przeżywamy razem, przygotowujemy się na narodziny córeczki razem i dla nas to jest normalna kolej rzeczy, że mąż jest obecny przy narodzinach. No i w zasadzie ostatnio uznałam, że nawet jak będzie mi patrzył między nogi to spoko, nic to między nami nie zmieni, mamy do siebie pełne zaufanie, mąż widział jak to wygląda na filmach i wrażenia to na nim nie zrobiło, poród będzie kolejnym fajnym wspólnym przeżyciem![]() Justi wózek bardzo mi się podoba Vil a dlaczego Ty panikujesz, że jak odstawisz leki to będzie źle Najwyżej urodzisz, dzidziuś już bezpieczny, więc to chyba powinno Cię cieszyć ja to się nie mogę doczekać odstawienia leków i mam nadzieję rychłego porodu zaraz po ich odstawieniu.Kończymy 33 tc i zaczynamy 34 tc Edytowane przez Lublana Czas edycji: 2013-03-23 o 12:32 |
|
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiem, że to photoshop, ale takie słodkie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.

i ze słodkości wymyśliłam paschę
zrobię z tego przepisu:

taką kolorową,ciepłą i słoneczną

Ślub 27. X. 2012
bratowa ma dwoch synow, wiec podobnie jak moja siostra ma wielka frajde podczas wybierania sukienek
Szkoda mi go było ale nie mogłam przestać się śmiać 

Chyba od czwartku jej nie było

bo co innego mdłości i jakieś sporadyczne rzyganko, a co innego odwodnienie, krew, zakwasy we wszystkich mięśniach z wysiłku porzygankowego 
ja nie wiem, po co ci taka kula u nogi........... 
nie umieraj, trzymaj się dzielnie
krzyże i kośc ogonowa napiernicza, ale z tym spoko