Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-23, 13:24   #1381
magolina
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

Wróciliśmy z zakupów bylismy w Biedronce, Kauflandzie, Tesco, Lidlu i Rossmannie robiliśmy juz zakupy na święta bo Tż bierze samochód w poniedziałek w delegację i nie będzie jak jechać na tygodniu. A ludzi wszędzie tyle, że szok.

Kupiłam sobie truskawki bo mi tak pachniały że szok
a w Lidlu krem z orzechów laskowych pyyyyyszny

Wsunęłam obiad a teraz sie muszę położyć bo się nałaziłam, a potem mnie czeka jeszcze sprzątanie
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 13:25   #1382
Charlize89
Rozeznanie

Przyszłam się tylko przywitać. Mam dzisiaj trochę zajęć domowych. Myślę, że po obiedzie was nadrobię. Miłego dnia życzę dziewczynki.
Oddałam dzisiaj mój telefon do naprawy w plusie (już trzecia naprawa gwarancyjna) i jestem na razie bez fona, nie mieli żadnych zastępczych...

TŻ wyprał wczoraj swój telefon służbowy, suszył się całą noc i.... o dziwo działa.

Dobra, lecę bo nic nie zrobię dzisiaj
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 13:31   #1383
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Wróciliśmy z zakupów bylismy w Biedronce, Kauflandzie, Tesco, Lidlu i Rossmannie robiliśmy juz zakupy na święta bo Tż bierze samochód w poniedziałek w delegację i nie będzie jak jechać na tygodniu. A ludzi wszędzie tyle, że szok.

Kupiłam sobie truskawki bo mi tak pachniały że szok
a w Lidlu krem z orzechów laskowych pyyyyyszny

Wsunęłam obiad a teraz sie muszę położyć bo się nałaziłam, a potem mnie czeka jeszcze sprzątanie
Nawet mi nie mów o tym kremie z Lidla bo ostatnio cały z tej serii tylko toffee pochłonęłam w dwa dni a teraz kupiłam tiramisu z tej serii deluxe i też pycha !

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Przyszłam się tylko przywitać. Mam dzisiaj trochę zajęć domowych. Myślę, że po obiedzie was nadrobię. Miłego dnia życzę dziewczynki.
Oddałam dzisiaj mój telefon do naprawy w plusie (już trzecia naprawa gwarancyjna) i jestem na razie bez fona, nie mieli żadnych zastępczych...

TŻ wyprał wczoraj swój telefon służbowy, suszył się całą noc i.... o dziwo działa.

Dobra, lecę bo nic nie zrobię dzisiaj
widzisz- następnym razem wypierz swój telefon jak Twój Tż i będzie śmigał

Po trzeciej gwarancji chyba przysługuje Ci wymiana na nowy telefon ten sam model oczywiście
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 13:35   #1384
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
My już po spacerku -9,0C jest u nas i zimno!
Co do wózka to właśnie wahaliśmy sie między x landerem x move ( meżowi się bardziej podoba, ze względu na koła) , ja bardziej cadet ( jemu się natomiast nie podoba)
a fotelik bym chciała taki http://allegro.pl/navington-cadet-3w...103023157.html

My będziemy trochę jeździć i boję się, że cadet sobie na nierównym terenie nie poradzi...

http://allegro.pl/navington-cadet-3w...103023248.html tu macie fajną ofertę z Citi

aaaa wczoraj miałam studniówkę
brawo za studniówkę!!

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
wróciłam od lekarza i okazało się, że wyniki spirometrii (badanie pojemności płuc przy astmie) wcale nie są takie kolorowe i minimum raz w miesiącu mam się stawiać na kontrolę.
Przepisała mi jakiś steryd do nosa nieszkodliwy dla dzidziola+ inhalator.. o lekach na alergię mogę zapomnieć, więc będę się niesamowicie męczyć przed porodem

Ale potem wpadłam na chwilę do lumpka i patrzcie jakie rzeczy kupiłam Bezikowi

-To z panterką maleńkie, ale nie mogłam się opanować, najwyżej komuś dam czy na allegro puszczę
- większy pajacyk z napisem "I love daddy and daddy loves me"
- 2x spodenki- jedne dresiki szare (Tż ma praktycznie identyczne więc będzie podobienstwo)+ jeansy
- 2x body. Jedne z murzynami

Jejku dziewczyny przez tą chorobę powiem Wam szczerze mniej siedzę z Wami i komentuję, musicie mi wybaczyć, ale jestem i czytam
zakupy supera ta spirometria to niedobrze że nie wyszła za dobrze.. bierz leki koniecznie. A na co masz alergie? mąz dwa tygodnie temu zaczął odczulanie na kurz bo już masakra była na maksa i zobaczymy czy jakieś efekty będą...(kotem dalej będę mogła się go pozbyć, jak mi podpadnie:P)

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Aaaaaaaaaaaaale slodziaki

Ja mam jeszcze taki pajacyk I LOVE DADDY
słodkie))

pogoda cuudowna!!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 13:37   #1385
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
ja mam ponizej mlodej zdjecie w nim.
Nie było jej za ciasno w nim? Kurczę,ten Navigation wygląda jakby był taki no...mały...ale może tylko mi się tak wydaje. Napatrzyłam się za dużo na Jedo i może dlatego mam takie wrażenie. A ile córcia miała na tym zdjęciu?
Stary 2013-03-23, 13:43   #1386
Rockyyy
Zakorzenienie

Dobry zabenki
U mnie odwilż.
Tż postanowił ze akurat dzis skróci parapet w pokoju dla Laury i bedzie go zaraz ciął czyli bedzie syf i nie posiedze sobie na kompie dopoki pył sie nie wywietrzy i nie opadnie :/
Moze pozniej zajrze....czekam az mnie wygoni z pokoju.
Stary 2013-03-23, 13:44   #1387
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
No i zapomnialam helllooollll witam sie w 24 tyg wedlug OM !!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:

Cytat:

-To z panterką maleńkie, ale nie mogłam się opanować, najwyżej komuś dam czy na allegro puszczę
- 2x spodenki- jedne dresiki szare (Tż ma praktycznie identyczne więc będzie podobienstwo)+ jeansy
-
super zakupki

Cytat:
Śliczny

TŻ pojechał po tościka na obiad i ptysia na deser

Czy wam też ciążą owłosiła brzuchy Normalnie mam ich tak dużo i są ciemne, że jeszcze chwila i będę wyglądała jak yeti
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 13:47   #1388
roxi1980
Zakorzenienie

Nie zeby mi cos dolegalo... maz kazal mi lezec, wiec leze i delektuje sie kopniaczkami, a maz robi obiad - zapiekanke makaronowa z kielbasa

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 13:49   #1389
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
No może zrobię wcześniej jak tż namówię na zdjęcie. Może w niedzielę :D

Jestem po wizycie :jupi: Myślałam, że się spóźniłam :brzydal: pustki dziś były dosłownie. Ledwo mnie pani zdążyła zważyć i zmierzyć ciśnienie i już musiałam wchodzić do gabinetu :D To mi się podoba :D Przynajmniej nie musiałam tyle w poczekalni czekać.
Z dzidzią wszystko dobrze. Waży już 1kg z "groszami" i nie ma wątpliwości, że Milenka jest Milenką :jupi: Poza tym poprawiły mi się wyniki morfologii :jupi: i nawet ginka je pochwaliła :jupi: Pokonałam anemię! :jupi: Mimo wszystko chyba do samego końca będę już brała żelazo (ale już nie tak mocne jak wcześniej). I znów przytyłam ponad 2kg :mdleje: Ważę już 58,8kg i od początku ciąży przytyło mi się 11,8kg :mdleje: Muszę się wziąć za siebie :pala:

A i jednak rozmyśliłam się z tego łóżeczka, które Wam pokazywałam. Stwierdziłam, że szuflada na kółkach nie jest dobra bo może mi panele porysować itp. i sprzedawca mi się nie widział i jeszcze nie zauważyłam, że kolor łóżeczka nie pasuje nam do mebli (mamy meble w kolorze wenge, a tam był jasny orzech). Ale już znalazłam inne odpowiadające moim wymogom i bardzo podobne do tego które pokazywałam :D I na dniach pewnie zamówimy :jupi: Materac też :D
:oklaski:
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
kupiłam swój w PEPCO za 10zł
musze zrobic wjazd do Pepco :D
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o trzeci obrazek to tak u mnie było na początku ciąży. :hahaha:
:hahaha:
Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Z wielkim żalem i rozczarowaniem piszę że niestety ale nie udało się...

Ale jak ktoś jest piratem drogowym i wymusza pierwszeństwo to się nie ma co dziwić :brzydal:
A egzaminator najlepszy jaki mógł się trafić, wyrozumiały, pogadał pośmiał się i na kilka rzeczy przymrużył oko jeździłam znów ponad 40 min i w drodze do PORD-u wymusiłam... :torba:
Szkoda...ale w koncu zdasz :) Wierze w Ciebie :* Ja na swoim przedostatnim egzaminie tez wymusiłam i to juz prawie prawie na sam koniec ....:brzydal:
Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dobry Brzuchatki :)

nadrobiłam, ale z odpisywaniem będzie ciężko :(
Niedługo się ogarniam i muszę z kicią do weta podjechać, a później zająć się trochę domem, Tż, Mamą i sobą.

Oliath chwilowo :* a w wolnej chwili skrobnę w temacie "domu"
Perse, tulę i Ciebie domyślasz się za co :) ... tym razem musi być dobrze. Jesteś bardzo dzielna i Dawidek już Tam trzyma rękę na pulsie, żebyś Tu była bardzo szczęśliwa :)

witam Nowego Brzuchatka - Katarynę, fajnie że do nas dołączyłaś :)

Za objawionych Dzieciaczki :pijemy:
Za udane wizyty :pijemy:
Za kolejne rozpoczete tygodnie :pijemy:
Za słońce, które u mnie świeci :pijemy:
no a teraz zadzieram kiece i lece się doprowadzić do stanu używalności :D

a no i w załączniku zdjęcia z netu wózka i fotelika. Jeden i drugi sprzęt fajnie się prezentuje na szaro-czarnym "stelażu" wózka. A no i kolor gondoli i spacerówki jest w rzeczywistości nieco zgaszony niż na zdjęciach. Zdjęcia Jedo na necie, jak i w katalogu sporo kolorystycznie się różnią od rzeczywistości.
Zdjęcia z netu bo ja nawet nie mam tu gdzie zrobić konkretnego zdjęcia bo mam tak zagracone mieszkanie sprzętami w tej chwili, że chyba ścieżki sobie wytyczę do kibla i łóżka :D
(i na co mi było sprzątanie na środę?)

-------
Boszzzeee, jaka ja czuję się samotna, w tej chwili na wątku jestem tylko ja!!!
:oklaski:
Cytat:
Napisane przez BelleFramboise Pokaż wiadomość
Hej,

spać nie mogę, a to dlatego że wczoraj sprzedaliśmy pierwszego ze szczeniaków i przeżywam:mdleje::brzydal :
Nie wiem jak ja będę spała pierwsze dni po porodzie, chyba wcale z tych emocji:D

Co do butelek to ja mam już takie, mimo że mam zamiar karmić piersią, kupiłam w razie "W" http://allegro.pl/philips-avent-zest...098948161.html

zastanawiam się nad laktatorem ręcznym z tej firmy, ma ktoś jakieś doświadczenia czy opinie o nim?:>

smoczki mam te: http://allegro.pl/dynamiczne-smoczki...051330049.html te z napisami dwa i drugi zestaw biało różowy http://allegro.pl/canpol-lovi-hotcol...118071456.html

Na razie nie kupuję żadnych sterylizatorów czy podgrzewaczy do butelek:nie:
Ojejku mnie tez by serce pękało jakbym miała oddac choc jeden z takich pieskowych skarbów
Stary 2013-03-23, 13:49   #1390
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Nie było jej za ciasno w nim? Kurczę,ten Navigation wygląda jakby był taki no...mały...ale może tylko mi się tak wydaje. Napatrzyłam się za dużo na Jedo i może dlatego mam takie wrażenie. A ile córcia miała na tym zdjęciu?
Właśnie kurcze ja też mam wrażenie, ze spacerówka mała, dlatego chciałabym wymiary znać.

A jaki model Jedo oglądałaś? Większa spacerówka była?
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 13:49   #1391
Oliath
Zakorzenienie

Dzizassss, musze przystopowac z zakupami - nabylam jeszcze wlasnie baldachim plus ochraniacz MamoTato jak w zalaczniku, tylko za niecale pol ceny sklepowej z gratisem w postaci drugiego ochraniacza, koronkowego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg baldachim+ochraniacz.jpg (27,9 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ochraniacz koronka.jpg (53,9 KB, 22 załadowań)
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 13:53   #1392
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Dzizassss, musze przystopowac z zakupami - nabylam jeszcze wlasnie baldachim plus ochraniacz MamoTato jak w zalaczniku, tylko za niecale pol ceny sklepowej z gratisem w postaci drugiego ochraniacza, koronkowego
Gdzie ty to wszystko tak tanio kupujesz?

Ładne zakupy, my jednak baldachimu nie kupujemy.
Stary 2013-03-23, 13:56   #1393
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
A u mnie bez słońca ale i tak szczęśliwie bo zaczynamy dziś z maluszkiem 20tc
Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Witam Was kochane w skończonym 20tc, zaczynamy więc 21

przeleżałam wczoraj całe popołudnie, jakaś słabość mnie dopadła... za dużo mam na głowie: choroba taty, ogólne wynikłe z tego problemy rodziców, strata 2 ciąży przez przyjaciółkę i do tego wczoraj bardzo dobra koleżanka napisała mi, że właśnie, w 9 tc serduszko maluszka przestało bić Za dużo się nazbierało

idę nadrabiać zaległości - dopiero 36 str... czemu jak jestem, to nikt tyle nie pisze

surka - ten szpital to jedyny, w którym już 5 lat temu (jak kumpela rodziła syna) ZZO do porodu naturalnego było za darmo i dostępne dla każdej chętnej...

co do drugiego - właśnie z powodu "życia w grzechu" (cywilny), nasz 4-latek nie ma chrztu... Śmieję się, że mogliśmy żyć na kocią łapę, nie byłoby problemu - samotnym matkom nie utrudniają...

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

aaaaaaaaaa dziś przyjadą moje 3 wory dla maluszka

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39934264]Hej!

No to jak tak piszemy o tych tygodniach, to i ja się pochwalę - pełne 23, a więc zaczynamy 24
Z faktu, że ja do normalnych nie należę: dla mnie oznacza to granicę przeżycia dziecka poza organizmem matki. Ale nie mam zamiaru tego na razie sprawdzać

[/QUOTE]
tez tak pomyslałam jak ukonczyłysmy 23tc...
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziś poleniuchowaliśmy z mężem w łóżku, ale jakaś ja się zrobiłam aseksualna :P nie wiem, mi się naprawdę jakoś fizycznie nie chce. Ale psychika działa, cóż, może wieczorkiem...
Dziś sprzątanko, ale bez szaleństw I muszę w końcu wrócić do dziergania, bo się opuściłam strasznie...
Później poproszę męża o cotygodniowe foto, to założę tą tuniczkę, którą wczoraj kupiłam i Wam pokażę
wklej koniecznie
Cytat:
wróciłam od lekarza i okazało się, że wyniki spirometrii (badanie pojemności płuc przy astmie) wcale nie są takie kolorowe i minimum raz w miesiącu mam się stawiać na kontrolę.
Przepisała mi jakiś steryd do nosa nieszkodliwy dla dzidziola+ inhalator.. o lekach na alergię mogę zapomnieć, więc będę się niesamowicie męczyć przed porodem

Jejku dziewczyny przez tą chorobę powiem Wam szczerze mniej siedzę z Wami i komentuję, musicie mi wybaczyć, ale jestem i czytam
Ale faaajne

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Tak się rano z Tż pokłocilismy ze juz miałam mysli zeby spakowac torbe,zabrac Psa i jechac w☠☠☠☠**** :/ ale juz panuje zgoda.Przeprosilismy sie nawzajem ale i tak mam juz nie taki humor
Wogole boli mnie głowa i niedobrze mi.Czekam az upora sie z pokojem to powoli cosik ogarne.Moze wieczorkiem zajrze
Jutro mam wykłady w szkole więc od Tż-a pare h odpoczne
Stary 2013-03-23, 13:56   #1394
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Właśnie kurcze ja też mam wrażenie, ze spacerówka mała, dlatego chciałabym wymiary znać.

A jaki model Jedo oglądałaś? Większa spacerówka była?
Jedo Fyn i Jedo Bartatina,mocno się zastanawiam nad kupieniem któregoś z nich używanego. Tak,zdaje mi się,że większa, ogólnie te Jedo są dość duże. Ale Fyn jest sporo droższy od Bartatiny,pewnie ze wzgl.na te dwa przednie kółka skrętne.

Taki np Roan Teo też nie jest zły http://www.roan.pl/teo.html
Im więcej myślę o wózkach tym bardziej nie wiem jaki byłby najlepszy...

Edytowane przez czerwony_balonik
Czas edycji: 2013-03-23 o 14:00
czerwony_balonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 13:58   #1395
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Oliath: zakupoholiczką jestes))

Surka: nie zauważyłam, nawet bym powiedziała że włosy i paznokcie rosną mi dużo wolniej niż przed ciążą

Rockyy: jak robiłam porzadki wczoraj w ciuszkach, to kilka pajacyków z żabkami się znalazło i od razu skojarzyło mi się z Tobą

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 14:02   #1396
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzie ty to wszystko tak tanio kupujesz?

Ładne zakupy, my jednak baldachimu nie kupujemy.
W sieci tzn. ja najbardziej ufam allegro za baldachim, stelaz, dwa ochraniacze i pajacynka I LOVE DADDY 39 pln razem
Ja lubię baldachimy, piore razem z posciela, wiec kurzu nie zbieraja, a jednak ciut chronia przed niepozadanym przewiewem np., gornym swiatlem i daja wrazenie przytulnosci takiej
Jeszcze sobie uszyje jeden taki wymarzony, z leciutkiego płócienka, kolor latte
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-03-23 o 14:04
Stary 2013-03-23, 14:04   #1397
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Jedo Fyn i Jedo Bartatina,mocno się zastanawiam nad kupieniem któregoś z nich używanego. Tak,zdaje mi się,że większa, ogólnie te Jedo są dość duże. Ale Fyn jest sporo droższy od Bartatiny,pewnie ze wzgl.na te dwa przednie kółka skrętne.

Taki np Roan Teo też nie jest zły http://www.roan.pl/teo.html
Nam też podoba się jedo fyn. Muszę porównać kilka modeli, m.in. cadeta i fyna wlasnie. Chciałabym wozić dziecko w spacerówce zimą 2014, dlatego spacerowka musi byc szeroka.
Stary 2013-03-23, 14:06   #1398
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Czy wam też ciążą owłosiła brzuchy Normalnie mam ich tak dużo i są ciemne, że jeszcze chwila i będę wyglądała jak yeti
Nie ale na glowie rzeczywiscie rosna szybciej, mocne i blyszczace fajniusio, bo akurat zapuszczam
Kubulek
Stary 2013-03-23, 14:07   #1399
czerwony_balonik
Zadomowienie

Coraz bardziej mi się podoba ten Roan teo, odpowiada mi i ma lepsze miejsce na zakupy niż Jedo.
waga w wersji głębokiej 12,5kg,
waga w wersji spacerowej 14kg,
waga stelaża wraz z kołami 9kg,
wymiary po złożeniu: 60 x 80 x 36 cm,
średnica kół: przednie 20cm, tylne 31 cm,
możliwość szybkiego wypięcia kół przednich i tylnych,
szerokość siedziska: 32cm,
wysokość oparcia: 41cm,
głębokość siedziska : 25 cm + podnóżek 17cm,
wymiary gondoli : 80x37x20 cm

Szkoda tylko,że to nowość jest i używanych raczej brak A nowy ok.1,500 ehh.

Edytowane przez czerwony_balonik
Czas edycji: 2013-03-23 o 14:11
czerwony_balonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 14:20   #1400
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupię katarek, bo po Fridzie będę sama non stop chora, znając moją odporność.
Katarek naprawdę podłącza się do odkurzacza??

Cytat:

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
to nie ja od Fridy
A Katarek muszę obczaic bo nie slyszalam
Wybacz to była Roxi Ja też o katarku nie słyszałam..trzeba się dokształcić

Cytat:

śliczne ciuszki tylko, żeby się nie pomyliły chłopakom spodnie..będą sobie podbierać niechcący

Cytat:

ładniusi

Guuusiu bardzo mi przykro, że nie zdałaś egzaminu..taki pech...ale głowa do góry..nie teraz to następnym razem

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 14:20   #1401
Neni1984
Zakorzenienie

Heeej
Cytat:
A u mnie bez słońca ale i tak szczęśliwie bo zaczynamy dziś z maluszkiem 20tc

Cytat:
Witam Was kochane w skończonym 20tc, zaczynamy więc 21

Cytat:
hej laseczki
Nadrobiłam Was, ale bez cytowania bo nie mam siły już od rana

Jestem dzisiaj bardzo pociągająca- czytaj pociągam nosem
Enlevee ja też zdycham
W nocy rozbolało mnie gardło, rano już katar i ból głowy
Cytat:
Takie balerinusie :
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 14:21   #1402
dzoan
Zakorzenienie

Okna umyte, naleśniaki na słono zrobione, mąż wysprzątał łazienkę... a teraz zawijam naleśniki na słodko z dżemem i zrobię polewę do tego

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 14:28   #1403
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam brzuch owłosiony jak ręce... masarka. Raz przed basenem wydepilowałam kremem i żałuję, bo teraz niektóre wrastają i krostki mi się robią... ale jeszcze jedna depilacja mnie czeka - przed sesją ciążową, bo muszę ją mieć, a wstyd trochę :P
Już kuchnia i łazienka błysk. Zrobię obiad, odpocznę i kurze, mąż poodkurza podłogi, a ja przeciągnę na mokro

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 14:38   #1404
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
zakupy supera ta spirometria to niedobrze że nie wyszła za dobrze.. bierz leki koniecznie. A na co masz alergie? mąz dwa tygodnie temu zaczął odczulanie na kurz bo już masakra była na maksa i zobaczymy czy jakieś efekty będą...(kotem dalej będę mogła się go pozbyć, jak mi podpadnie:P)

Tzn wyszła po prostu ok- ale żadnych ochów i achów nad tymi wynikami nie widziałam
Alergie mam na wszelkie pyły, trawy i roztocza..i na tym tle alergicznym mi się wytworzyła astma niestety. Muszę iść na odczulanie ale to mniej więcej we wrześniu bo wtedy najlepiej, no i wiadomo- już będę po porodzie.
Haha elaine Ty złośnico ja na szczęście na psa ani kota nie mam

Cytat:
Oj nie.. nie owłosiła i nie ściemniały jakoś specjalnie, ale ja mam na rękach włosy niewidoczne zupełnie i w bardzo małej ilości.. i tak na rękach, nogach, brzuchu..

Cytat:
Nie zeby mi cos dolegalo... maz kazal mi lezec, wiec leze i delektuje sie kopniaczkami, a maz robi obiad - zapiekanke makaronowa z kielbasa
Ale Ci dobrze, ja też leżę, ale mi nikt zapiekanki nie jest chętny robić

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
:
[/COLOR]Tak się rano z Tż pokłocilismy ze juz miałam mysli zeby spakowac torbe,zabrac Psa i jechac w☠☠☠☠**** :/ ale juz panuje zgoda.Przeprosilismy sie nawzajem ale i tak mam juz nie taki humor
Wogole boli mnie głowa i niedobrze mi.Czekam az upora sie z pokojem to powoli cosik ogarne.Moze wieczorkiem zajrze
Jutro mam wykłady w szkole więc od Tż-a pare h odpoczne
Dobrze, że już w porządku jutro sobie odpoczniecie od siebie to znowu później będzie big love

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Enlevee ja też zdycham
W nocy rozbolało mnie gardło, rano już katar i ból głowy
Dbaj o siebie..ja katar mam taki, że już mi idzie na zatoki, biorę ten antybiotyk więc trochę mi gardło puściło, ale kaszel mam brzydki chyba ogólnie jakiś wirus chodzi bo dużo nas tu chorych
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 14:40   #1405
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Neni - przeglądałam tą Twoją wyprawkę i mam dwie sugestie:
1. przemyśl Fridę - miałam przy Norbercie i wprawdzie jej skuteczność jest bez zarzutu, ale jednak zarazki przez ten gąbkowy filtr przechodzą, bo zawsze po odglucaniu byłam chora ja - infekcji bezkatarowych od Norberta nie łapałam... Moje koleżanki potwierdzają. Ja dzięki koleżankowym rekomendacjom tym razem zakupię katarek - część mam jest nieprzekonana, ale on działa jeszcze lepiej niż Frida i nie ma ryzyka infekcji u rodzica.
2. jogurty / owoce po porodzie - po pierwsze normalne jedzonko tylko po SN, po CC, jak po każdej operacji dieta kleikowa, sucharki, woda, rozcieńczony sok jabłkowy. Po sn owoce to chyba tylko jabłko na początek, wiem, że np. cytrusów nie można (alergia), co do jogurtów - sama nie wiem, ja mam dziecko skazowe, więc jak szybko włączyłam, tak szybko musiałam odstawić, niech się wypowiedzą mamy po SN
Dzięki za sugestie
Już zminiłam Fridę na Katarek
Cytat:

Cytat:
Neni należą ci sie
Uratowalas mi życie kochana dzisiaj.
Dostaje telefon 9:30 ze znajomi wpadną za pól godziny!
Ja panika bo oboje z TZ w pizamach i sajgon w chacie
I przypomnialam sobie o twoim sposobie na mycie podłogi, ja psikalam a mąż jechał mopem. Poszło blyskawca. A znajomi przyszli po 15 min
Nie lubię takich wizyt, chociaż może bym inaczej mówiła jak bym miała zawsze błysk w domu hehe

To się cieszę
Cytat:

Ciuszki śliczne
A czemu masz zapomnieć o lekach na alergię?
Ja biorę Diphergan od 10tc
Cytat:
Pięknie
Cytat:
Dobrze, że ja mam ten problem z głowy.

Byłam w aptece i stała w kolejce dziewczyna z wózkiem. Pierwsze co-jaki superr wózek! Przyglądam się, a to Roan Marita- identyczny jak mój
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 14:42   #1406
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Cuda

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 14:46   #1407
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Coraz bardziej mi się podoba ten Roan teo, odpowiada mi i ma lepsze miejsce na zakupy niż Jedo.
waga w wersji głębokiej 12,5kg,
waga w wersji spacerowej 14kg,
waga stelaża wraz z kołami 9kg,
wymiary po złożeniu: 60 x 80 x 36 cm,
średnica kół: przednie 20cm, tylne 31 cm,
możliwość szybkiego wypięcia kół przednich i tylnych,
szerokość siedziska: 32cm,
wysokość oparcia: 41cm,
głębokość siedziska : 25 cm + podnóżek 17cm,
wymiary gondoli : 80x37x20 cm

Szkoda tylko,że to nowość jest i używanych raczej brak A nowy ok.1,500 ehh.
Muszę przyjrzeć sie jemu, chociaż fyn jest lżejszy i to mi z kolei lepiej pasi. Ja na zakupy większe autem jeżdżę, a tak z dzieckiem tylko chlebek, wędlinka itp. takie mocno codzienne, więc kosz na zakupy nie musi być duży.

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Katarek naprawdę podłącza się do odkurzacza??

:
ale to nie jest takie straszne jak sie wydaje. Extra wyciaga.
Stary 2013-03-23, 14:49   #1408
magolina
Wtajemniczenie

Tż był na chwilę u teściowej i przywiózł pól brytfanki ciasta z masą kakaową i herbatnikami jest tak pyszne, że łyżeczką miałam spróbować a zjadłam prawie pół i zaraz puszczę
Boże, czemu ja nie umiem sobie odmówić

Najgorzej że nic jeszcze nie ruszyłam ze sprzątaniem

Cytat:

Ja mam włoski na brzuchu takie śmieszne bo stojące na szczęście są jasne....

Cytat:
Oliath z tym szałem zakupowym to Cie chyba żadna nie przebije
śliczne rzeczy i atrakcyjne cenowo

Cytat:

Dbaj o siebie..ja katar mam taki, że już mi idzie na zatoki, biorę ten antybiotyk więc trochę mi gardło puściło, ale kaszel mam brzydki chyba ogólnie jakiś wirus chodzi bo dużo nas tu chorych
Kuruj się i zdrówka

Matko jak mi słodko
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 14:53   #1409
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:

Tzn wyszła po prostu ok- ale żadnych ochów i achów nad tymi wynikami nie widziałam
Alergie mam na wszelkie pyły, trawy i roztocza..i na tym tle alergicznym mi się wytworzyła astma niestety. Muszę iść na odczulanie ale to mniej więcej we wrześniu bo wtedy najlepiej, no i wiadomo- już będę po porodzie.
Drogie takie odczulanie?Może też o tym pomyślę po porodzie,bo na kurz i sierść psa mam okrutną alergię.
Stary 2013-03-23, 15:00   #1410
d0tkaaa
Zakorzenienie

obskoczylysmy z mama sklepy,kupilysmy kurteczke dla Ksawerego pozniej zeobie zdjecietzn mama ja kupila he.pozatym w tym pepco nic ciekawego poscieli nie ma,sa jakies kocyki ale nie urywaja dupki ze jakies piekne czy cos..przescieradel tez nie widzialam..

wlasnie w navingtonie podoba mi sie to ze jest zgrabny wozek ale jest duzo miejsca

ide paznokcie robic u nog i rak ojej u nog to wyzwanie no ale coz

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

hm ja mam na brzuchu wiecej albo sa ciemniejsze,pewniw wydaje mi sie ze sa takie bo zawsze brzuch opalony a teraz cora mlynarza haaa...

kurujcie sie dziewczyny..mi juz przechodI na szczescie..
moj tz chodzi na odczulanie ..nie jest to tanie ale podobno po 5latach juz nie trzeba sie odczulac czy cos..ale placi po ok 400zl za szczepionki i jezdzi co tydz pozniej co miesiac itp.(oczywiscie nie jedna szczepionka ale noewoem na ile starcza taki zestaw chyba 2razy w roku kupuje)i pomaga bo tak to jest dramat bo on prawie na wszystko uczulony.

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości