|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Nadrobiłam
Cytat:
![]() Cytat:
, a siostra mojego taty to juz przebiła wszystko bo stwierdziła że wyprawkę powinniśmy zrobić w lipcu Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wykąpana i pachnąca ![]() Teraz tylko pies z utęsknieniem czeka, aż mi włosy wyschną bo dziś nie ma weny na spanie tylko chce spacerować
|
|
#1293 |
|
Wtajemniczenie
|
A u mnie bez słońca ale i tak szczęśliwie bo zaczynamy dziś z maluszkiem 20tc
|
|
#1294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za ten połówkowy tydzień
|
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
witam i ja z rana!
niestety dlugo z Wami nie pobede, bo na 9 jade do szkoly, bedziemy dzis w szkole robic marzanny z dziecmi i moze zime odpedzimy ))---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- dotka ja zamierzam karmic piersia, ale zakupilam laktator z wyposazaniem. tam od razu sa dwie butelki, nie wiem czy na poczatek bede potrzebowac wiecej. w kazdym badz razie nastawiam sie tylko na piers na poczatku |
|
|
|
#1296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za tydzień
|
|
|
|
|
#1297 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was kochane w skończonym 20tc, zaczynamy więc 21
przeleżałam wczoraj całe popołudnie, jakaś słabość mnie dopadła... za dużo mam na głowie: choroba taty, ogólne wynikłe z tego problemy rodziców, strata 2 ciąży przez przyjaciółkę i do tego wczoraj bardzo dobra koleżanka napisała mi, że właśnie, w 9 tc serduszko maluszka przestało bić Za dużo się nazbierało ![]() idę nadrabiać zaległości - dopiero 36 str... czemu jak jestem, to nikt tyle nie pisze ![]() Cytat:
co do drugiego - właśnie z powodu "życia w grzechu" (cywilny), nasz 4-latek nie ma chrztu... Śmieję się, że mogliśmy żyć na kocią łapę, nie byłoby problemu - samotnym matkom nie utrudniają... ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- aaaaaaaaaa dziś przyjadą moje 3 wory dla maluszka |
|
|
|
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
a ja moze dzis dostane lozaczko dla buby.
kolezanka ma mi oddac jej stare. i moze dzis po poludniu podejdzie mi je dac! |
|
|
|
#1299 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
NADROBILAM, oszalalyscie a tym tempem wczoraj
![]() Cudownosci ), grzechotki, ciuszki cudne na 74 - sukienusie, spodenki, koszulki, spioszki, 2 pary maciupenkich balerinek (jedne ze skorki Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kiedy urodzi sie malenstwo, znajdziesz nagle w sobie tej sily dziesiec razy wiecej. Ja przez samotne macierzynstwo przeszlam bardzo mlodziutko, ledwo skonczylam osiemnascie lat - i powiem Ci, ze o ile bylo na pewno bardzo ciezko, o tyle kazda radosc tez odczuwalam po wielokroc mocniej - wiec bilans nie taki zly, a diabel nie tak straszny, jak go niektorzy maluja Dsz rade, jak by nie bylo swietnie dasz sobie rade! Mniami, fajniutkie Cytat:
![]() Cytat:
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-03-23 o 08:30 |
||||||
|
|
|
#1300 | ||
|
Zakorzenienie
|
WITAM się w tą słoneczną sobotę choć mroźną
Cytat:
![]() Cytat:
to będziesz miała co przebierać, jaka przyjemna robota cię dziś czeka |
||
|
|
|
#1301 |
|
Konto usunięte
|
Hej!
No to jak tak piszemy o tych tygodniach, to i ja się pochwalę - pełne 23, a więc zaczynamy 24 Z faktu, że ja do normalnych nie należę: dla mnie oznacza to granicę przeżycia dziecka poza organizmem matki. Ale nie mam zamiaru tego na razie sprawdzać ![]() Dotka ja wprawdzie nie kompletuję wyprawki na razie, ale na pewno nie będę miała sterylizatora ani podgrzewacza. Sterylizować będę we wrzątku (a to i tak pewnie przez pewien czas, potem niech się dziecko oswaja z rzeczywistością i z tego, co czytam w różnych wątkach właśnie tak większość osób robi), a podgrzewać pewnie na gazie - nie wiem jeszcze, ale ja się nastawiam na KP, jakby nie wyszło, to wtedy się będę martwić.
|
|
|
|
#1302 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Neni karuzelka świetna, my dostaliśmy gratis przy zakupie krzesełka do karmienia ale jest to zwykła pluszowa karuzela i rozważam zakup innej nie koniecznie nowej ale bardziej kolorowej i takiej z kilkoma muzyczkami Roxi tydzień
|
|
|
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
hej laseczki
Nadrobiłam Was, ale bez cytowania bo nie mam siły już od rana ![]() Dotka- ale rzeczy nakupowałaś ślicznych Znowu mam wizytę przed Tobą? Ostatnio to Ty miałaś przede mną Mój klocek pewnie waży już z kilogram haha ![]() Elaine- Całe łóżko? WOW... niezłą macie wyprawkę, jestem w czarnej du*ie porównując do Ciebie ![]() Neni- Rodzice Tżta też uważają, że za wcześnie ale ja tego nie słucham ![]() Wczoraj Tz przyszedł z pracy i pojechaliśmy na zakupy do lidla i potem jak wróciliśmy robiłam hamburgery domowe i jedzenie dla psa, wzięłam ciepły prysznic i Tż nasmarował mnie maścią i padłam jak mucha.. Nie boli mnie już tak strasznie gardło, ale Tż zabronił mi wychodzić z domu. No i dobra- zakaz zakazem, ale ja o 9:45 mam alergologa, a nasze nowe auto jest na oponach letnich, więc wsiadam w tramwaj i jadę, nie mam wyjścia ![]() Jestem dzisiaj bardzo pociągająca- czytaj pociągam nosem Gratulacje za nowe tygodnie i Malinka za wizytę- super, że z Wami wszystko ok ! ![]() U nas słońce, co z tego jak -10 na zewnątrz..mam wrażenie, że już nigdy wiosny nie doczekam
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-03-23 o 08:36 |
|
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
Takie balerinusie
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
NIE STRASZCIE TYM MROZEM, ide z psem wlasnie
|
#1306 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa, jeszcze wczoraj wylicytowalam dwie koszulki bawelniane do rodzenia po 6,99 i szlafroczek dlugi miekki za 24,99
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
słodkie
)no ja musze na zakupy sie wybrac znow, bo strasznie Wam zazdroszcze tych wszystkich rzeczy i jak patrze na moje to mi sie chce wiecej |
|
|
|
#1309 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, a tak tylko para buteleczki wyparzy a brudek pozostanie Tak mi się wydaje![]() Cytat:
![]() Te z falbaneczkami przesłodkie Cytat:
|
||||
|
|
|
#1310 |
|
Zadomowienie
|
Idę posmażyć naleśniki na obiad, potem ogarnę chałupkę i będę miała czas dla siebie i zrobienie swojej listy wyprawkowej
|
|
|
|
#1311 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o wagę to ja z wyższą startowałam, niż ty osiągnęłaś obecnie ![]() Cytat:
Cytat:
, ale pomaga mi w spaniu, choć np. go chodzenia to się absolutnie nie nadaje
|
|||
|
|
|
#1312 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
U mnie -11 ale przynajmniej słoneczko świeci.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39934264]Hej! No to jak tak piszemy o tych tygodniach, to i ja się pochwalę - pełne 23, a więc zaczynamy 24 Z faktu, że ja do normalnych nie należę: dla mnie oznacza to granicę przeżycia dziecka poza organizmem matki. Ale nie mam zamiaru tego na razie sprawdzać ![]() [/QUOTE] ![]() |
|||
|
|
|
#1313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czemu nie pocytowało reszty ![]() W każdym bądź razie za kolejne tygodnie
|
|
#1314 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam w słoneczną choć mroźną sobotę!
Poszłam do sklepu i policzki mi strasznie zmarzły! Cytat:
W poprzedniej ciąży było tak samo. Jak się Małgosia urodziła też mi nie pomagał w obrządku przy niej bo się bał. Dopiero jak zaczęła być bardziej gramotna i kontaktowa to coś do niego dotarło. Teraz czasem bywam o ich miłość zazdrosna. On dałby się pociąć dla niej. Dlatego póki co jestem spokojna. Cytat:
Cytat:
Ale się najadłam! Taaakie śniadanie!
|
|
#1315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39934264]Hej! No to jak tak piszemy o tych tygodniach, to i ja się pochwalę - pełne 23, a więc zaczynamy 24 [/QUOTE]
|
||
|
|
|
#1316 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39927876]A co do księży, to... nie umiem przeboleć tego, że ksiądz się spóźnił na pogrzeb mojego dziecka
Normalnie o nim zapomniał! Ceremonia taka nazywa się pokropkiem, nie jest to msza, tylko krótka modlitwa na cmentarzu, akurat u nas odbywała się w Wielki Piątek, moja mama wszystko z nimi załatwiła i miał przyjść ksiądz o 9. Czekaliśmy chyba z pół godziny, moja mama wparowała do tego kościoła wściekła i za chwilę przyszedł ksiądz. Ale już musieli zmienić auto z zakładu pogrzebowego, bo już byli gdzie indziej potrzebni i w ogóle tyle niepotrzebnych nerwów... Z drugiej strony - niejako ta pomyłka pomogła mi trochę nie myśleć wtedy... [/QUOTE] bardzo przykre...Cytat:
pierwszy bezbożnik w mojej rodzinie Cytat:
Cytat:
Cytat:
takiej to by pasowało powiedzieć, że takie COŚ jak ona niebędzie o tym decydować... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
d0tkaaa
Super ciuszki, tygrysek świetny, a te wełniane kapcioszki ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- A teraz idę wciągnąć jakieś śniadanko
|
|
|
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
Zapożyczone od Mamuś majowo-czerwcowych...
http://www.joemonster.org/art/10718/..._sie_trojaczki
|
#1319 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
)Gratuluję rozpoczętych tygodni i też się dołączam, bo rozpoczynamy 26! ![]() Wczoraj meczu nie oglądałam - Mela na dwór jednak nie poszłam bo ok -15 było, więc przepraszam za naszą sromotną porażkę (Za to obudziłam się ok. 2 chłopaki jeszce siedzieli, więć dołączyłam do nich, potem wciągnęłam się w książkę i MUSIAŁAM ją skończyć, a potem obudził się Igorek i zaczął kopać, a mi się odechciało spać. I tak zrobiła sie 4. Cytat:
)Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39934059] imprezka zaczyna sie o 11 - Ignacek przeszczesliwy musze jeszcze umyc glowe , przygotowac salatke i babeczki na slono reszta ok. a moja mama przywiezie zupe taka jest kochana milego dnia !!![/QUOTE] udanej imprezki i najlepszego dla Ignacego!! i najlepsze że to jeszcze nie koniec;P mnie jak rozlożyłam to przeraziła ilość, jak spisalam, to wiem czego ewentualnie brakuje. Jednak czeka na mnie jeszcze jakaś torba u rodziców i torby plus walizka u teściów (u nich będziemy w święta). Więc czeka mnie kolejne przeglądanie i sortowanie. Ale jak dają to nie odmawiam )Cytat:
będą zdjęcia zatem )) Oliath: buciki słodkie!!
|
|
#1320 | |||
|
Zakorzenienie
|
HEJ
Cytat:
za wizyteDaj link do łóżeczka ![]() Cytat:
Cytat:
Za dużo używanych brudasów jasnych oglądaliśmy ![]() gratuluję nowych tygodni
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

ponizej zdjęcia:P spisalam też sobie wszystko w excelu
Pomijając fakt, że urodziłam się za komuny i dostała wyprawkę na talon i tyle.
, a siostra mojego taty to juz przebiła wszystko bo stwierdziła że wyprawkę powinniśmy zrobić w lipcu 

Za dużo się nazbierało 

Normalnie o nim zapomniał! Ceremonia taka nazywa się pokropkiem, nie jest to msza, tylko krótka modlitwa na cmentarzu, akurat u nas odbywała się w Wielki Piątek, moja mama wszystko z nimi załatwiła i miał przyjść ksiądz o 9. Czekaliśmy chyba z pół godziny, moja mama wparowała do tego kościoła wściekła i za chwilę przyszedł ksiądz. Ale już musieli zmienić auto z zakładu pogrzebowego, bo już byli gdzie indziej potrzebni i w ogóle tyle niepotrzebnych nerwów... Z drugiej strony - niejako ta pomyłka pomogła mi trochę nie myśleć wtedy... [/QUOTE]