|
|
#1111 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Dzidziadziumdzia trzymam za Was mocno kciuki, dobrze że to polip krwawi, a nie gorsza bieda
Witam nowe mamusie Biedronka ![]() Nanusia papierowa wersja już Cię nie interesuje? Trele jak wczorajsze zakupy? Miłej niedzieli dziewczynki |
|
|
|
#1112 |
|
Raczkowanie
|
Dzidziadziumdzia trzymam kciuki i współczuje leżenia, ale mając na uwadze zdrowie maleństwa wiadomo
Nanusia76 my też wybieramy się do Grecji, oczywiście jak gin pozwoli, chcielibyśmy zobaczyć Zakhyntos albo Kretę Trele to super, że wszystko ok i lot nic zaszkodził, jest nadzieja na wakacje ![]() Witajcie nowe mamy Wczoraj moje mdłości osiągnęły swoje apogeum aż się boje jutro do pracy iść, bo w piątek musiałam się zwolnić po 12.00 bo już nie wyrabiałam a jeszcze nikt nic nie wie jak gotowałam obiad wczoraj to musiałam co chwilę wychodzić z kuchni bleee, ale jedynym atidotum była jazda samochodem wtedy nagle "przechodziły"? ![]() Duphostronianki też Wam powiedział gin, że ten lek tak do 15-16 tyg?
|
#1113 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dzień Dobry Ja ostatnio mam dobrą passę bo śpię AŻ do 9 ![]() Co do kichania... to ja mam to samo, ostatnio prawie cały dzień kichałam... i myślałam,że może jakieś choróbsko mnie łapie ![]() ![]() Kruszynka-ja na razie dostałam na tą kosmówkę głównie dupka... ale tak dziś policzyłam że starczy mi tylko na 2 tyg a wizytę mam za 3... wiec sama już nie wiem... A co do mdłości to mi już chyba ustąpiły... Dziewczyny ale Wam zazdroszczę tych wakacji... my co roku zawsze gdzieś jeździliśmy a w tym chyba nie wypali, Tż zmienia pracę...i raczej nie będzie opcji żeby dostał urlop.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-03-24 o 09:44 |
||||
|
|
|
#1114 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja właśnie robię listę zakupów na Święta ... już się widzę jak robię ciasta przy tym moim obrzydzeniu do słodyczy, no ale dla Tż się poświęcę
|
|
#1115 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)[/QUOTE]Ja planowałam na święta podróż samochodem do teściów, 10 godzin w jedną stronę, a po 2 dniach powrót, ale zrezygnowałam i mój TŻ jedzie sam, a ja spędzę święta z moimi rodzicami. Stwierdziłam, że nie chcę ryzykować, pewnie nic by się nie stało, ale wolę dmuchać na zimne, zwłaszcza że ostatnimi czasy jestem potwornie zmęczona i odpoczynek w domu jednak lepiej mi zrobi. Jeżeli chodzi o Greya, to ja przeczytałam wszystkie trzy części w tydzień. Czyta się szybko, 1 część jednym tchem, ale 2 i 3 jednak momentami trochę nudnawe. Dziewczyny czy wy też jesteście tak pozbawione energii? ja do piątku czułam się super, ale wczoraj i dzisiaj to nie mam ochoty na nic, czuję się totalnie wyczerpana... |
|
|
|
|
#1116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1117 | |
|
Rozeznanie
|
Ja ostatnio o 8 wstaje nawet w weekend
no i oczywiście kładę się o 22 lub wcześniej A piersi mnie coraz bardziej bolą, normalnie 2 kamienie! ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
a myślę przyłościowo ![]() Co do duphastonu ja zaczęłam brać od środy najpierw 1 raz dziennie przez 2 dni ale wyczyłam że mój poziom progesteronu (15) jest za mały i się przestraszyłam i teraz biorę 2x1, jutro skonsultuję to z lekarzem, też mi się wydaje że nie wolno tak nagle przerywać jak już się zaczęło.
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi." Jan Paweł II ...bo dobro wraca... Córeczka Nikola ![]() 9.11.2013 godz. 21.30 3KG 54CM |
|
|
|
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i na piersi chyba każda z nas miała ;D
|
|
#1119 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie zjadłam żurek i od razu lepiej mi się zrobiło . A na drugie spaghetti, też muszę jeść co 3 godziny, bo cały czas jestem głodna. Jak na razie ważę 61kg, mam nadzieję że do 80 nie dobiję
|
|
|
|
|
#1120 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a kochacie się z Tżtem bo my odkąd się dowiedzieliśmy to
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi." Jan Paweł II ...bo dobro wraca... Córeczka Nikola ![]() 9.11.2013 godz. 21.30 3KG 54CM |
|
|
|
#1121 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() Na 36 stronie opisalam Wam taka moja mala historie.Bardzo Was prosze o wypowiedz co na ten temat sadzicie ![]() |
|
|
|
#1122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Co do Duphastonu to tez mnie interesuje do kiedy go brac ??? Ja biore na wlasna reke , od 9 tygodnia luteine a teraz duphaston i zastanawiam sie jak dlugo powinnam ?? i jak go odstawic ? Tak od razu ? Czy etapowo ?
|
|
#1123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale możesz mieć szczęście w nieszczęściu
|
|
#1124 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale tak jeśli chcesz znać moje zdanie uważam że powinnaś staranniej brać tabletki i nie brać kilku na raz to bardzo niszczy układ hormonalny i potem jak już będziesz chciała mieć dziecko może to być problemem. Mam nadzieję że pomogłam, pozdrawiam!
|
|
|
|
#1125 |
|
Przyczajenie
|
Dzieki za odpowiedzi
To nie pierwszy miesiac brania.Ja raczej jestem systematyczna w braniu,tylko tym razem jakos tak wyszlo. Mam juz jedno dzieciatko 2,5 letnie i tez nie bylo az tak bardzo latwo zajsc w ciaze,ale takiej sytuacji jak teraz nigdy nie mialam i powiem szczerze ze jestem troche przejeta. |
|
|
|
#1126 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się tylko bo nie mam sił a głowa mnie boli
.....Witam nowe mamusie Cytat:
Żenia.....prawdopodobieństwo ciązy jest! Moja koleżanka zapomniała tylko jeden tabletki w cyklu i w ciąży była! Miłej niedzieli
|
|
#1127 |
|
Rozeznanie
|
Zastanawiałyście się już nad balsamami w ciąży przeciw rozstępom? Ja już trochę przejrzałam i chyba zdecyduję się na elancyl na przemian z bio oil. Któraś stosowała już? Czytałam recenzje i są same na +
|
|
|
#1128 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie
Ja po wizycie Serduszka jeszcze nie było, ale pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym 12mm wiek ciąży na podstawie USG to 4t2d, według badania ręcznego tak samo Szyjka jest twarda, zamknięta i wysoko Wszystko jest super i za dwa tygodnie następna wizyta Termin porodu to 18. 11 ![]() Pytałam lekarkę o podróże i jeżeli chodzi o lot to nie jest zwolenniczką w I trymestrze...no i mam zagwózdkę teraz bo mamy bilety do Polski na 23 kwietnia A podróże samochodem jak najbardziej nawet 500km Cytat:
Ja biorę Luteinę dopochwowo 3 x 1 i prawdopodobnie do około 20tyg trzeba brać ![]() Cytat:
Ale jak zalegnę na kanapie to nei chce mi się ruszyć Cytat:
Cytat:
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-03-24 o 19:04 |
||||
|
|
|
#1129 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny masakra mam okropny dzien;[ jestem senna Zmartwiona ze wizyta dopiero 8.04 nie wiem czy brac luteine czy nie...w dodatku mam 3cm odrost i nie wiem czy wolno farbowac;[
|
#1130 |
|
Raczkowanie
|
hejka jestem nowa przeszla mama
mam termin 01.11.13 ))pozdrawiam
|
|
|
|
#1131 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witamy
|
|
|
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Mało się odzywam, ale u mnie jakieś takie dni, że brak nastroju i ból brzucha.
Miłego wieczoru.
|
#1133 |
|
Rozeznanie
|
ja również witam nowe Dziewczyny!!! u mnie przyjaciólka przyjechała z Niemiec i zajmuje się mna i razem z TŻ za przeproszeniem mi w dupe wchodzą i mam juz ich dość
![]() Własnie rozbawił mnie mój synek...od pierwszego dnia jak sie urodzil to został nazwany przez położne-niskociśnieniowcem- bo spanie to miał straszne nawet na jedzenie nie chciało mu sie wstawać. teraz mając 7 lat niewiele się zmieniło...własnie położył sie obok mnie i zaczął opowiadać co zabierze do przedszkola i może mineły 3 minuty i skapnełam się że w głos chrapie---mój TŻ skomentował to tekstem z reklamy OBI"jak on to robi" a ja sie śmieję że na kolanach do częstochowy powinnam iść i żeby to maleństwo w brzuchu wdało się w braciszka
|
|
|
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ? I wyglądam jak pol du*py za krzaka Zwykle farbuje Lorealem wiec teraz tez wybrałam takiego tylko bez amoniaku i co ? Koncowki mam wscieklo pomarańczowe a miała być czerwien . Natomiast od rost nie ruszony ani troszenienkie a wręcz bym powiedziała bardziej uwidoczniony Chyba czas się wybrać do fryzjera
|
|
#1135 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak tak bardzo sie niepokoisz to spróbuj się wybrać do lekarza wcześniej Witaj i Gratulacje Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie mas z synusiem chyba każda by chciała takiego śpiocha ![]() Cytat:
![]() ja ostatnio 3 razy farbowałam farbami bez amoniaku i zawsze ładnie mi włosy wychodziły równo i koloeki ładne...ale ja na blond
|
||||
|
|
|
#1136 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też dzisiaj miałam straszny spadek nastroju, totalny dół. Płakałam tak zupełnie bez żadnego powodu, po prostu było mi smutno. To muszą być hormony, bo takie huśtawki nastroju są do mnie bardzo niepodobne. Stresuję się tym, że będę musiała powiedzieć o ciąży w pracy i nie wiem jak moja szefowa zareaguje. Wszyscy powtarzają, że to przecież naturalna kolej rzeczy i żebym nie zawracała sobie tym głowy, ale mimo wszystko chciałabym mieć to już za sobą... |
|
|
|
|
#1137 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kurcze dziewczyny ale wy macie takie objawy senność w środku dnia jakieś doły emocjonalne, zastanawiam się czy ze mną wszytsko ok skoro tego nie mam, mfłości też nie mam ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to cieszę się dobrym samopoczuciem i Tobie radzę tak samo ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Om 11.02 to raczej od owu...wyliczyła wiek ciąży na podstawie usg i badania. |
|
|
|
|
#1139 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Znalazłam coś fajnego, można się wzruszyć http://fotosister.eu/cud-narodzin/ paulinaizabela to mamy ten sam termin porodu
Edytowane przez Inez92 Czas edycji: 2013-03-24 o 21:17 |
|
|
|
|
#1140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super a byłaś już na wizycie? też om 11.02?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.

aż się boje jutro do pracy iść, bo w piątek musiałam się zwolnić po 12.00 bo już nie wyrabiałam a jeszcze nikt nic nie wie
też Wam powiedział gin, że ten lek tak do 15-16 tyg?

. Planujemy Grecję więc lot nie będzie długi a ostatni spokojny wypoczynek się przyda 

no i oczywiście kładę się o 22 lub wcześniej 

najbardziej śmieje się z tego mój Tż jest chyba pod tym względem pokrzywdzony, ale ja się śmieję że on też ma ten objaw i może jest w ciąży