Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-24, 09:23   #1111
anulka2205
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Dzidziadziumdzia trzymam za Was mocno kciuki, dobrze że to polip krwawi, a nie gorsza bieda

Witam nowe mamusie

Biedronka

Nanusia papierowa wersja już Cię nie interesuje?

Trele jak wczorajsze zakupy?

Miłej niedzieli dziewczynki

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 09:35   #1112
kruszynka86
Raczkowanie

Dzidziadziumdzia trzymam kciuki i współczuje leżenia, ale mając na uwadze zdrowie maleństwa wiadomo

Nanusia76 my też wybieramy się do Grecji, oczywiście jak gin pozwoli, chcielibyśmy zobaczyć Zakhyntos albo Kretę to będzie połowa ciąży i mam nadzieje już usg połówkowe, które wszystko wyjaśni co i jak.
Trele
to super, że wszystko ok i lot nic zaszkodził, jest nadzieja na wakacje

Witajcie nowe mamy

Wczoraj moje mdłości osiągnęły swoje apogeum aż się boje jutro do pracy iść, bo w piątek musiałam się zwolnić po 12.00 bo już nie wyrabiałam a jeszcze nikt nic nie wie
jak gotowałam obiad wczoraj to musiałam co chwilę wychodzić z kuchni bleee, ale jedynym atidotum była jazda samochodem wtedy nagle "przechodziły"?

Duphostronianki też Wam powiedział gin, że ten lek tak do 15-16 tyg?

ślub kościelny 2.06.2012 r.

II 23.02.2013 r.
Krzyś

kruszynka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 09:39   #1113
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
Ja biorę duphaston 4 dzień i nie odczuwam mdłości, czasem tylko tak lekuchno zmuli. Co do urlopu to też planuję tak jak ty w drugiej połowie czerwca i mam nadzieję że nie będzie przeciwwskazań bo chyba się pochlastam. Planujemy Grecję więc lot nie będzie długi a ostatni spokojny wypoczynek się przyda

No widzisz inni mają problemy a ty tak hop siup i jest bejbik Wszystko będzie dobrze zobaczysz

Poszłam skrótem myślowym za 2 opakowania zapłaciłam ok 50 zł
To faktycznie mało płacisz... koło mnie są 2 apteki i ceny są praktycznie takie same.

Cytat:
Napisane przez aksbarg Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, wątek już rozwinięty ale nieśmiało dołączę do Was. Mam na imię Kasia, 29 lat, to moja pierwsza ciąża.
Jestem już po pierwszej wizycie (21.03), na usg było widać pęchęrzyk bez zarodka, GS= 7 mm. Ostatnia miesiączka 04.02, gin określił ciążę na 4 tydzień. Przepisał mi duphaston. Kolejną wizytę mam 11.04, już nie mogę się doczekać!
Pozdrawiam Was serdecznie.
Witaj

Cytat:
Napisane przez iguana333 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Od czwartku czytam wasz wątek od deski do deski, przed chwilą skończyłam i postanowiłam napisać

Ostatnią @ miałam 5.02 ale z wykresu temki wypada że jestem w 6t 3 dniu ciąży To moja pierwsza ciąża.

Całą moją historię Wam chętnie opowiem po pierwszej wizycie u ginka, jadę w poniedziałek rano i mam nadzieję, że będę słyszała już serduszko
W poniedziałek według przyrostu moja beta powinna wynosić prawie 6000 mlu/ml. Jak myślicie powinno być już słychać?

Cieszę się że tu trafiłam i od czwartku już zdążyłam Was poznać i Wasze fasolinki, napiszę coś więcej w poniedziałek. Na razie o ciązy wiem tylko ja z Tżetem
Gratuluję i 3mam kciuki za wizytę!

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
jeździłam autem prawie 600km co drugi weekend do 34 tygodnia ciąży. Z miejscem na siusiu bywało różnie . Poza tym ok.

Ja mam język niemowląt i dwulatka w wersji elektronicznej jakby ktoś chciał. Książka zupełnie nie zgadzala sie z moim podejściem.

Hej dziewczyny.
Ja pisze ze szpitala. Brudzilam znow wiec nie ryzykowalam. Maluszek żyje, choć raczej znów będziemy mieć kurdupla . Okazuje sie ze mam polipa na szyjce i to on krwawi i krwawic będzie. No i oczywiście z mojej gorączki wyszlo zapalenie oskrzeli ktore teraz dozylnie lecza. Trochę tu pobede. Pozdrawiam wszystkie Mamuski i prosze o kciuki.
Dobrze,że z maluszkiem wszystko ok. Kuruj się kochana i odpoczywaj

Dzień Dobry

Ja ostatnio mam dobrą passę bo śpię AŻ do 9
Co do kichania... to ja mam to samo, ostatnio prawie cały dzień kichałam... i myślałam,że może jakieś choróbsko mnie łapie

Kruszynka-ja na razie dostałam na tą kosmówkę głównie dupka... ale tak dziś policzyłam że starczy mi tylko na 2 tyg a wizytę mam za 3... wiec sama już nie wiem... A co do mdłości to mi już chyba ustąpiły...

Dziewczyny ale Wam zazdroszczę tych wakacji... my co roku zawsze gdzieś jeździliśmy a w tym chyba nie wypali, Tż zmienia pracę...i raczej nie będzie opcji żeby dostał urlop.

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-03-24 o 09:44
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 10:15   #1114
kruszynka86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
To faktycznie mało płacisz... koło mnie są 2 apteki i ceny są praktycznie takie same.

Witaj

Gratuluję i 3mam kciuki za wizytę!

Dobrze,że z maluszkiem wszystko ok. Kuruj się kochana i odpoczywaj

Dzień Dobry

Ja ostatnio mam dobrą passę bo śpię AŻ do 9
Co do kichania... to ja mam to samo, ostatnio prawie cały dzień kichałam... i myślałam,że może jakieś choróbsko mnie łapie

Kruszynka-ja na razie dostałam na tą kosmówkę głównie dupka... ale tak dziś policzyłam że starczy mi tylko na 2 tyg a wizytę mam za 3... wiec sama już nie wiem... A co do mdłości to mi już chyba ustąpiły...

Dziewczyny ale Wam zazdroszczę tych wakacji... my co roku zawsze gdzieś jeździliśmy a w tym chyba nie wypali, Tż zmienia pracę...i raczej nie będzie opcji żeby dostał urlop.
Lekarz mi wyraźnie powiedział, że NIE WOLNO przerywać brania Dyphastonu nagle tzn. bierzesz a potem przestajesz we wczesnej ciąży, bo zarodek się "przyzwyczaja " do cieplarnianych warunków tj. takiego poziomu progesteronu jaki ten lek zapewnia i jak się zaczęło trzeba brać regularnie, więc nawet mi na zapas przepisał 2 opakowania choć jeszcze mam. Także może się skontaktuj ze swoim ginem, że Ci się skończy przed następną wizytą.

Ja właśnie robię listę zakupów na Święta ... już się widzę jak robię ciasta przy tym moim obrzydzeniu do słodyczy, no ale dla Tż się poświęcę

ślub kościelny 2.06.2012 r.

II 23.02.2013 r.
Krzyś

kruszynka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 10:25   #1115
Inez92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Mam jeden dylemat i chciałam zapytać o wasze opinie. Otóż byłam u lekarza i usłyszałam pośród innych zaleceń, że nie mogę podróżować więcej niż 50 km od miejsca zamieszkania. Podróże samolotem też na własną odpowiedzialność. To bardzo komplikuje mi życie, a jeszcze czegoś takiego w sumie nie słyszałam, co sądzicie o takim zaleceniu?
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;39935262]Myślę, że te 50km jest bardzo umowne. Po prostu nie powinno się na początku ciąży narażać zarodka na wstrząsy (póki się dobrze nie rozgości )[/QUOTE]

Ja planowałam na święta podróż samochodem do teściów, 10 godzin w jedną stronę, a po 2 dniach powrót, ale zrezygnowałam i mój TŻ jedzie sam, a ja spędzę święta z moimi rodzicami. Stwierdziłam, że nie chcę ryzykować, pewnie nic by się nie stało, ale wolę dmuchać na zimne, zwłaszcza że ostatnimi czasy jestem potwornie zmęczona i odpoczynek w domu jednak lepiej mi zrobi.

Jeżeli chodzi o Greya, to ja przeczytałam wszystkie trzy części w tydzień. Czyta się szybko, 1 część jednym tchem, ale 2 i 3 jednak momentami trochę nudnawe.

Dziewczyny czy wy też jesteście tak pozbawione energii? ja do piątku czułam się super, ale wczoraj i dzisiaj to nie mam ochoty na nic, czuję się totalnie wyczerpana...
Inez92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 10:37   #1116
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kruszynka86 Pokaż wiadomość
Lekarz mi wyraźnie powiedział, że NIE WOLNO przerywać brania Dyphastonu nagle tzn. bierzesz a potem przestajesz we wczesnej ciąży, bo zarodek się "przyzwyczaja " do cieplarnianych warunków tj. takiego poziomu progesteronu jaki ten lek zapewnia i jak się zaczęło trzeba brać regularnie, więc nawet mi na zapas przepisał 2 opakowania choć jeszcze mam. Także może się skontaktuj ze swoim ginem, że Ci się skończy przed następną wizytą.

Ja właśnie robię listę zakupów na Święta ... już się widzę jak robię ciasta przy tym moim obrzydzeniu do słodyczy, no ale dla Tż się poświęcę
Dzięki za odp, zadzwonię w tym tygodniu do ginki i zapytam.

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 11:04   #1117
iguana333
Rozeznanie

Ja ostatnio o 8 wstaje nawet w weekend no i oczywiście kładę się o 22 lub wcześniej wcześniej chodziłam spać ok 24!

A piersi mnie coraz bardziej bolą, normalnie 2 kamienie!

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Inez92 Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy wy też jesteście tak pozbawione energii? ja do piątku czułam się super, ale wczoraj i dzisiaj to nie mam ochoty na nic, czuję się totalnie wyczerpana...
wczoraj pojechaliśmy z Tżtem do galerii to czułam się jak w dżungli jakaś osaczona heh i nic mi się nie chciało przymierzać. Jedne spodnie mi się podobały ale stwierdziłam że nie warto bo nie były rozciągliwe w pasie a myślę przyłościowo

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Dzięki za odp, zadzwonię w tym tygodniu do ginki i zapytam.
Co do duphastonu ja zaczęłam brać od środy najpierw 1 raz dziennie przez 2 dni ale wyczyłam że mój poziom progesteronu (15) jest za mały i się przestraszyłam i teraz biorę 2x1, jutro skonsultuję to z lekarzem, też mi się wydaje że nie wolno tak nagle przerywać jak już się zaczęło.

Córeczka Nikola
9.11.2013 godz. 21.30
3KG 54CM
iguana333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 11:49   #1118
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

Ale jeszcze napisze o moich objawach bo uważam przynajmniej jeden za nietypowy mianowicie puszczanie bąków heh najbardziej śmieje się z tego mój Tż jest chyba pod tym względem pokrzywdzony, ale ja się śmieję że on też ma ten objaw i może jest w ciąży dlatego uważam że jest to objaw bo nigdy tak nie miałam jest to dość uciążliwe
Kolejnym objawem jest ból i powiększenie piersi o pełny rozmiar; kichanie wspominane już tu na wątku co nie kojażyłam z objawem ciąży wcześniej mi się chce spać a wstaję rano, nie mogę długo spać nawet w wolne dni z czym nigdy nie miałam problemu
Poza tym jak narazie zero wymiotów, mdłości itp mam nadzieje że już te objawy mnie nie nawiedzą :P
No i głodna jestem co 3 h :P boję się co będzie dalej

Duphaston biorę od środy 2x1 (na własną rękę), dobrze że miałam w domu, bo mam dość niski progesteron.
to też są moje objawy. O tych bąkach powiedziała mi dziewczyna z wątku staraczkowego że to na ciążę, o kichaniu też myślałam że jakieś przeziębienie, alergia i na piersi chyba każda z nas miała ;D
Stary 2013-03-24, 12:11   #1119
Inez92
Raczkowanie

Cytat:
Ja ostatnio o 8 wstaje nawet w weekend no i oczywiście kładę się o 22 lub wcześniej wcześniej chodziłam spać ok 24!

A piersi mnie coraz bardziej bolą, normalnie 2 kamienie!

wczoraj pojechaliśmy z Tżtem do galerii to czułam się jak w dżungli jakaś osaczona heh i nic mi się nie chciało przymierzać. Jedne spodnie mi się podobały ale stwierdziłam że nie warto bo nie były rozciągliwe w pasie a myślę przyłościowo
Ja też wczoraj byłam w galerii z siostrą, ale stwierdziłam, że nie opłaca się na razie nic kupować, niedługo będę chyba potrzebowała dżinsy ciążowe, może w H&M coś znajdę.
Właśnie zjadłam żurek i od razu lepiej mi się zrobiło. A na drugie spaghetti, też muszę jeść co 3 godziny, bo cały czas jestem głodna. Jak na razie ważę 61kg, mam nadzieję że do 80 nie dobiję
Stary 2013-03-24, 12:18   #1120
iguana333
Rozeznanie

Dziewczyny a kochacie się z Tżtem bo my odkąd się dowiedzieliśmy to boimi się tym bardziej przed wizytą, spytam jutro doktorka ale myślę że po 7 tyg można bo wtedy się szyjka czopuje.

Córeczka Nikola
9.11.2013 godz. 21.30
3KG 54CM
Stary 2013-03-24, 12:32   #1121
zenia2211l
Przyczajenie

Witam
Na 36 stronie opisalam Wam taka moja mala historie.Bardzo Was prosze o wypowiedz co na ten temat sadzicie
zenia2211l jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 12:45   #1122
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Dzidziadziumdzia trzymam za Was mocno kciuki, dobrze że to polip krwawi, a nie gorsza bieda

Witam nowe mamusie

Biedronka

Nanusia papierowa wersja już Cię nie interesuje?

Trele jak wczorajsze zakupy?

Miłej niedzieli dziewczynki
Zakupy jako tako , dorwalam ten sterylizator do butelek z Tommee tippee . W sumie to caly zestaw chyba 22 elementy . Sterylizator stacjonarny i przenosny , 7 butelek , rozne smoczki , malutki smoczek uspokajacz , pokrowiec na butelke i podgrzewacz elektryczny i rozne takie . Mam nadzieje ze sie nie zmarnuje , bo nie ukrywam ze planuje karmic piersia )
Co do Duphastonu to tez mnie interesuje do kiedy go brac ???
Ja biore na wlasna reke , od 9 tygodnia luteine a teraz duphaston i zastanawiam sie jak dlugo powinnam ?? i jak go odstawic ? Tak od razu ? Czy etapowo ?

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 13:21   #1123
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zenia2211l Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie dziewczyny
Mam takie nie typowe pytanie...
Zapomnialam na koncu juz opakowania wziasc 2 tabletki anty,wzielam dopiero trzeciego dnia i to wszystkie naraz z tego przerazenia.Oczywiscie w tych dniach wspolzylam z chlopakiem.Do tego bralam antybiotyk z grupy penicylin.
Zaczelam brac ciagiem drugie opakowanie,ale przestraszylam sie ze moze jestem w ciazy i zaszkodze dziecku,wiec je odstawilam.W trakcie brania juz tego drugiego opakowania znow wspolzylismy.
Jaka jest szansa, ze jestem w ciazy Waszym zdaniem??
Pisze tutaj,poniewaz jesli sie okaze ze jednak jestem w ciazy to bede u Was czesciej
nigdy nie bierze się x tabletek naraz jak się zapomni.. trudno pomija się dawkę. a Jak już odstawiłaś to tabletki jeszcze chwilę Cię zabezpieczają..Jest szansa, ale wg mnie mała. Ja osobiście też zapominałam tabletek i współżyłam i nic sie nie wydarzyło. ale możesz mieć szczęście w nieszczęściu
Stary 2013-03-24, 14:38   #1124
iguana333
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zenia2211l Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie dziewczyny
Mam takie nie typowe pytanie...
Zapomnialam na koncu juz opakowania wziasc 2 tabletki anty,wzielam dopiero trzeciego dnia i to wszystkie naraz z tego przerazenia.Oczywiscie w tych dniach wspolzylam z chlopakiem.Do tego bralam antybiotyk z grupy penicylin.
Zaczelam brac ciagiem drugie opakowanie,ale przestraszylam sie ze moze jestem w ciazy i zaszkodze dziecku,wiec je odstawilam.W trakcie brania juz tego drugiego opakowania znow wspolzylismy.
Jaka jest szansa, ze jestem w ciazy Waszym zdaniem??
Pisze tutaj,poniewaz jesli sie okaze ze jednak jestem w ciazy to bede u Was czesciej
Jeśli jesteś bardzo bardzo bardzo płodna to istnieje taka szansa, ale nie był to pierwszy miesiąć brania antyków? Antybiotyk zawsze zmniejsza działanie tabletek. Poza tym wzięcie 3 tabletek anty na raz to tak jakbyś wzięła lek poronny, tym bardziej że potem nie zrobiłaś przerwy i brałaś tabsy dalej uważam że szansa na ciąże jest jak 1:1000, ale zawsze jakaś jest. My z tżtem staraliśmy się o dziecko kilkanaście miesięcy i kochaliśmy się równo przed w trakcie i po owulacji, a i tak nic z tego nie wynikało, dopiero teraz zaskoczyło tak po prostu, więc nie ma reguły.
Ale tak jeśli chcesz znać moje zdanie uważam że powinnaś staranniej brać tabletki i nie brać kilku na raz to bardzo niszczy układ hormonalny i potem jak już będziesz chciała mieć dziecko może to być problemem.
Mam nadzieję że pomogłam, pozdrawiam!

Córeczka Nikola
9.11.2013 godz. 21.30
3KG 54CM
Stary 2013-03-24, 14:43   #1125
zenia2211l
Przyczajenie

Dzieki za odpowiedzi
To nie pierwszy miesiac brania.Ja raczej jestem systematyczna w braniu,tylko tym razem jakos tak wyszlo.
Mam juz jedno dzieciatko 2,5 letnie i tez nie bylo az tak bardzo latwo zajsc w ciaze,ale takiej sytuacji jak teraz nigdy nie mialam i powiem szczerze ze jestem troche przejeta.
zenia2211l jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 15:32   #1126
agatkaa1
Zakorzenienie

Witam się tylko bo nie mam sił a głowa mnie boli .....
Witam nowe mamusie

Cytat:
Napisane przez aksbarg Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, wątek już rozwinięty ale nieśmiało dołączę do Was. Mam na imię Kasia, 29 lat, to moja pierwsza ciąża.
Jestem już po pierwszej wizycie (21.03), na usg było widać pęchęrzyk bez zarodka, GS= 7 mm. Ostatnia miesiączka 04.02, gin określił ciążę na 4 tydzień. Przepisał mi duphaston. Kolejną wizytę mam 11.04, już nie mogę się doczekać!
Pozdrawiam Was serdecznie.
to jest wielkość pęcherzyka???

Żenia.....prawdopodobieństwo ciązy jest! Moja koleżanka zapomniała tylko jeden tabletki w cyklu i w ciąży była!

Miłej niedzieli

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 15:39   #1127
iguana333
Rozeznanie

Zastanawiałyście się już nad balsamami w ciąży przeciw rozstępom? Ja już trochę przejrzałam i chyba zdecyduję się na elancyl na przemian z bio oil. Któraś stosowała już? Czytałam recenzje i są same na +

Córeczka Nikola
9.11.2013 godz. 21.30
3KG 54CM
Stary 2013-03-24, 19:02   #1128
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam niedzielnie
Ja po wizycie Serduszka jeszcze nie było, ale pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym 12mm wiek ciąży na podstawie USG to 4t2d, według badania ręcznego tak samo Szyjka jest twarda, zamknięta i wysoko Wszystko jest super i za dwa tygodnie następna wizyta Termin porodu to 18. 11

Pytałam lekarkę o podróże i jeżeli chodzi o lot to nie jest zwolenniczką w I trymestrze...no i mam zagwózdkę teraz bo mamy bilety do Polski na 23 kwietnia

A podróże samochodem jak najbardziej nawet 500km

Cytat:
Napisane przez kruszynka86 Pokaż wiadomość
Wczoraj moje mdłości osiągnęły swoje apogeum aż się boje jutro do pracy iść, bo w piątek musiałam się zwolnić po 12.00 bo już nie wyrabiałam a jeszcze nikt nic nie wie
jak gotowałam obiad wczoraj to musiałam co chwilę wychodzić z kuchni bleee, ale jedynym atidotum była jazda samochodem wtedy nagle "przechodziły"?

Duphostronianki też Wam powiedział gin, że ten lek tak do 15-16 tyg?
Współczuję mdłości

Ja biorę Luteinę dopochwowo 3 x 1 i prawdopodobnie do około 20tyg trzeba brać

Cytat:
U mnie energia ciągle taka sama Ale jak zalegnę na kanapie to nei chce mi się ruszyć

Cytat:
Dziewczyny a kochacie się z Tżtem bo my odkąd się dowiedzieliśmy to boimi się tym bardziej przed wizytą, spytam jutro doktorka ale myślę że po 7 tyg można bo wtedy się szyjka czopuje.
My mamy post... dziś podpytałam ginkę o współżycie i przy luteinie mi odradziła, bo mogą się pojawić jakies infekcje, więc lepiej nie ryzykować... poza tym przeciwskazań u mnie nie ma.

Cytat:
Zastanawiałyście się już nad balsamami w ciąży przeciw rozstępom? Ja już trochę przejrzałam i chyba zdecyduję się na elancyl na przemian z bio oil. Któraś stosowała już? Czytałam recenzje i są same na +
Ja narazie smaruję brzuch i piersi oliwką, ale w planie mam zakup Palmersa lub Bio Oila

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-03-24 o 19:04
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 19:21   #1129
malinka123108
Wtajemniczenie

dziewczyny masakra mam okropny dzien;[ jestem senna Zmartwiona ze wizyta dopiero 8.04 nie wiem czy brac luteine czy nie...w dodatku mam 3cm odrost i nie wiem czy wolno farbowac;[
Stary 2013-03-24, 19:35   #1130
Skromal
Raczkowanie

hejka jestem nowa przeszla mama mam termin 01.11.13))pozdrawiam
Skromal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 19:48   #1131
iguana333
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
dziewczyny masakra mam okropny dzien;[ jestem senna Zmartwiona ze wizyta dopiero 8.04 nie wiem czy brac luteine czy nie...w dodatku mam 3cm odrost i nie wiem czy wolno farbowac;[
Z tego co czytałam to można farbami bez amoniaku, Loreal ma takie farby trzeba na opakowaniu szukać takiej info.

Cytat:
Napisane przez Skromal Pokaż wiadomość
Witamy

Córeczka Nikola
9.11.2013 godz. 21.30
3KG 54CM
Stary 2013-03-24, 20:01   #1132
misia332
Zakorzenienie

Hej dziewczyny. Mało się odzywam, ale u mnie jakieś takie dni, że brak nastroju i ból brzucha.

Miłego wieczoru.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 20:42   #1133
Antibia86
Rozeznanie

ja również witam nowe Dziewczyny!!! u mnie przyjaciólka przyjechała z Niemiec i zajmuje się mna i razem z TŻ za przeproszeniem mi w dupe wchodzą i mam juz ich dość
Własnie rozbawił mnie mój synek...od pierwszego dnia jak sie urodzil to został nazwany przez położne-niskociśnieniowcem- bo spanie to miał straszne nawet na jedzenie nie chciało mu sie wstawać. teraz mając 7 lat niewiele się zmieniło...własnie położył sie obok mnie i zaczął opowiadać co zabierze do przedszkola i może mineły 3 minuty i skapnełam się że w głos chrapie---mój TŻ skomentował to tekstem z reklamy OBI"jak on to robi" a ja sie śmieję że na kolanach do częstochowy powinnam iść i żeby to maleństwo w brzuchu wdało się w braciszka
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 20:43   #1134
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co czytałam to można farbami bez amoniaku, Loreal ma takie farby trzeba na opakowaniu szukać takiej info.

Witamy
Ja wlasnie wczoraj pofarbowalam - bez amoniakowa I ? I wyglądam jak pol du*py za krzaka Zwykle farbuje Lorealem wiec teraz tez wybrałam takiego tylko bez amoniaku i co ? Koncowki mam wscieklo pomarańczowe a miała być czerwien . Natomiast od rost nie ruszony ani troszenienkie a wręcz bym powiedziała bardziej uwidoczniony Chyba czas się wybrać do fryzjera

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 20:51   #1135
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana nie zamartwiaj się na zapas a jak tak bardzo sie niepokoisz to spróbuj się wybrać do lekarza wcześniej

Cytat:
Napisane przez Skromal Pokaż wiadomość
Witaj i Gratulacje

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Mało się odzywam, ale u mnie jakieś takie dni, że brak nastroju i ból brzucha.

Miłego wieczoru.
na poprawę nastroju, jutro będzie lepiej

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
ja również witam nowe Dziewczyny!!! u mnie przyjaciólka przyjechała z Niemiec i zajmuje się mna i razem z TŻ za przeproszeniem mi w dupe wchodzą i mam juz ich dość
Własnie rozbawił mnie mój synek...od pierwszego dnia jak sie urodzil to został nazwany przez położne-niskociśnieniowcem- bo spanie to miał straszne nawet na jedzenie nie chciało mu sie wstawać. teraz mając 7 lat niewiele się zmieniło...własnie położył sie obok mnie i zaczął opowiadać co zabierze do przedszkola i może mineły 3 minuty i skapnełam się że w głos chrapie---mój TŻ skomentował to tekstem z reklamy OBI"jak on to robi" a ja sie śmieję że na kolanach do częstochowy powinnam iść i żeby to maleństwo w brzuchu wdało się w braciszka
O to nieźle koło Ciebie skaczą
Fajnie mas z synusiem chyba każda by chciała takiego śpiocha

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ja wlasnie wczoraj pofarbowalam - bez amoniakowa I ? I wyglądam jak pol du*py za krzaka Zwykle farbuje Lorealem wiec teraz tez wybrałam takiego tylko bez amoniaku i co ? Koncowki mam wscieklo pomarańczowe a miała być czerwien . Natomiast od rost nie ruszony ani troszenienkie a wręcz bym powiedziała bardziej uwidoczniony Chyba czas się wybrać do fryzjera
Ooo a to dziwne
ja ostatnio 3 razy farbowałam farbami bez amoniaku i zawsze ładnie mi włosy wychodziły równo i koloeki ładne...ale ja na blond
Stary 2013-03-24, 20:53   #1136
Inez92
Raczkowanie

Cytat:
Ja na razie używam zwykłej oliwki i balsamu z neutrogeny. A później planuje kupić Palmersa i bio oil, ewentualnie jeszcze z Perfekty jest jakiś balsam.
Cytat:
dziewczyny masakra mam okropny dzien;[
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

Miłego wieczoru.
Ja też dzisiaj miałam straszny spadek nastroju, totalny dół. Płakałam tak zupełnie bez żadnego powodu, po prostu było mi smutno. To muszą być hormony, bo takie huśtawki nastroju są do mnie bardzo niepodobne. Stresuję się tym, że będę musiała powiedzieć o ciąży w pracy i nie wiem jak moja szefowa zareaguje. Wszyscy powtarzają, że to przecież naturalna kolej rzeczy i żebym nie zawracała sobie tym głowy, ale mimo wszystko chciałabym mieć to już za sobą...
Stary 2013-03-24, 21:08   #1137
iguana333
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
O kurde ja zawsze farbuję bez amoniaku, kiedyś dawno temu ciemnym a teraz blondem też bez i mi kryje, ale ta czerwień to może inaczej bo to taki intensywny kolor

Kurcze dziewczyny ale wy macie takie objawy senność w środku dnia jakieś doły emocjonalne, zastanawiam się czy ze mną wszytsko ok skoro tego nie mam, mfłości też nie mam

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Witam niedzielnie
Ja po wizycie Serduszka jeszcze nie było, ale pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym 12mm wiek ciąży na podstawie USG to 4t2d, według badania ręcznego tak samo Szyjka jest twarda, zamknięta i wysoko Wszystko jest super i za dwa tygodnie następna wizyta Termin porodu to 18. 11
Hej kochana, 4t2d z OM czy od owu?

Córeczka Nikola
9.11.2013 godz. 21.30
3KG 54CM
Stary 2013-03-24, 21:10   #1138
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze dziewczyny ale wy macie takie objawy senność w środku dnia jakieś doły emocjonalne, zastanawiam się czy ze mną wszytsko ok skoro tego nie mam, mfłości też nie mam
Nie martw się, ja też bez objawów i dziś ginka mi powiedziała, że wcale nie muszę ich mieć to cieszę się dobrym samopoczuciem i Tobie radzę tak samo

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Hej kochana, 4t2d z OM czy od owu?
Om 11.02 to raczej od owu...wyliczyła wiek ciąży na podstawie usg i badania.
Stary 2013-03-24, 21:15   #1139
Inez92
Raczkowanie

Cytat:
To tylko się cieszyć! Ja mdłości też nie mam ani wrażliwości na zapachy i z tego powodu jestem bardzo, bardzo szczęśliwa

Znalazłam coś fajnego, można się wzruszyć :

http://fotosister.eu/cud-narodzin/

paulinaizabela to mamy ten sam termin porodu

Edytowane przez Inez92
Czas edycji: 2013-03-24 o 21:17
Stary 2013-03-24, 21:22   #1140
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Znalazłam coś fajnego, można się wzruszyć :

http://fotosister.eu/cud-narodzin/

paulinaizabela to mamy ten sam termin porodu
piękne

super a byłaś już na wizycie? też om 11.02?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości